Bursele Treizecizero

Textele finaliste

Reguli de votare

ESEU

Incertitudinea din LNBF reduce masiv miza întrecerii feminine

Numărul echipelor din Liga Națională de Baschet Feminin pare să scadă aproape pe zi ce trece iar instabilitatea competiției face ca lupta care contează să se dea doar la vârf

Citește tot articolul și notează-l

ESEU

Tenisul mi-a salvat viaţa

Domnule Lascu, ce aveţi de gând să faceţi cu viaţa dumneavoastră? Niciodată nu învăţaţi, niciodată nu citiţi, iar notele dumneavoastră sunt în concordanţă cu mediocritatea pe care o afişaţi. Nu va pricepeţi la nimic şi nu va pasionează nimic. Staţi jos, aveţi nota 2!

Citește tot articolul și notează-l

REPORTAJ

Am jucat fotbal printre găini și capre, cu-n portar fără o mână

La clubul A.S.F. Frăția București se joacă un fel de fotbal pe maidan, ca în spatele blocului, doar că ceva mai bine organizat. Aici este altfel față de ce vedem la televizor. Nu există vedete, nici mașini scumpe, cu atât mai puțin patroni care învârt milioane de euro și afaceri dubioase.

Citește tot articolul și notează-l

REPORTAJ

Situația hocheiului pe gheață bucureștean în 2015

Legenda spune că în luna aprilie a lui 2013, patinoarul Mihai Flamaropol a găzduit ultimul meci oficial de hochei pe gheață din București. După această dată, construcția a fost închisă de autorități din cauza stării sale precare, dar și a datoriilor acumulate către furnizorii de utilități.Au trecut de atunci aproximativ doi ani și jumătate, iar la prima vedere, viitorul pentru hocheiul pe gheață bucureștean nu pare tocmai optimist.

Citește tot articolul și notează-l

REPORTAJ

Cronica unui meci disputat

Începe să plouă mărunt, dar apăsat, așa că suntem nevoiți să ne ascundem 5 oameni sub 2 umbrele și 3 geci subțiri care se umezesc instant. Din tribunele terenului principal al bazei sportive CMC a mai rămas doar fundația dintr-un beton care se sfarmă de la un an la altul.

Citește tot articolul și notează-l

PROFIL

Fotbalistul globetrotter

Imaginează-ţi că ai 19 ani, cinci selecţii în naţionala Germaniei de juniori şi Bayern Munchen vine cu un contract având numele tău pe el. Simţi că ai lumea la picioare şi că viitorul este doar al tău. Pentru o secundă iţi imaginezi primul tău meci în tricoul alb-roşu, stadionul plin şi cum toţi suporterii îţi scandează numele.

Citește tot articolul și notează-l

PROFIL

Povestea tânărului care de pe sintetic a ajuns pe Arena Națională, titular contra legendelo

A refuzat Franţa, a ratat Anglia, dar s-a ales cu amintiri memorabile de la Mogoşoaia. Timp de 90 de minute a jucat contra legendelor fotbalului românesc, pe care până atunci le văzuse doar la televizor, şi a primit de la marele Ienei aceleaşi sfaturi pe care, demult, antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, le oferise lui Lăcătuş sau Hagi.

Citește tot articolul și notează-l

PROFIL

Karol, Regele Ringului

Veni la nea Dumitru un țânc de nici 10 ani. Era de-atunci comentator de serviciu, da’ talentat.

– Bighidiule, ce faci aici? Ia sa te văd ce poți! Piciu rânji șmecherește și începu apoi să-și etaleze loviturile într-un sac pansat cu bandă izolatoare. Dădea ca un năuc pân’ la epuizare. Nea Dumitru l-a plăcut din prima, că aici , la box, toți îs egali, nu există bogați sau săraci, oameni sau neoameni.

Citește tot articolul și notează-l

FEATURE

Unde a pierdut Valentino Rossi titlul mondial?

Cursa de duminică a avut un rezultat previzibil, mai ales după ce Valentino Rossi a fost obligat să plece din ultima linie a grilei de start. A venit momentul să trecem în revistă factorii determinanți în nereușita pilotului italian de la Yamaha.

Citește tot articolul și notează-l

FEATURE

Sportul, comoara naţională care ne scapă printre degete

În România, sportul a fost mereu o legendă. La bine şi la rău, el întotdeauna ne-a unit ca popor şi ne-a făcut să arătăm puternici, ca o naţiune cu ceva de spus la nivel internaţional. Sportul ne aduce mereu împreună şi trezeşte în noi mult-abandonatul sentiment de patriotism.

Citește tot articolul și notează-l

FEATURE

Dansul numărul 1 în lume

O negresă înaltă, cu forme voluptoase şi braţe puternice, urcă încrezătoare pe scenă. Rochia albă, cu trenă şi o broderie superbă din pietre preţioase, aşternută pe piept, îi slăveşte trupul. Un bărbat atletic şi elegant, ascuns într-un costum negru, cu batistă albă la inimă şi pantofi de lac, o urmează jovial.

Citește tot articolul și notează-l