Bursele Treizecizero

Procedura de vot

Detalii importante despre jurizare, procesul de vot și anunțarea câștigătorilor

Juriul este format din: Mona Dîrțu (președintele juriului), Adrian Georgescu, Adrian Țoca și Camelia Butuligă.

Mona Dîrțu are o experiență de 20 de ani în presa generalistă, de business și digitală. Din 2012, dezvoltă proiecte de training și de business storytelling. Este writing coach și scrie pe blogul ei despre business și media. A fost, de asemenea, președinte de juriu al Burselor Superscrieri.

Adrian Georgescu este un foarte cunoscut jurnalist și scriitor. A publicat în presa sportivă începând cu 1997, apoi a devenit jurnalist independent din 2007, an în care a fost desemnat și jurnalistul anului la Gala Premiilor Ioan Chirilă. Publică, pe lângă alte colaborări, pe blogul personal. A publicat cartea Câteva Sfârșituri de Lume la Humanitas.

Adrian Țoca și Camelia Butuligă reprezintă Treizecizero.ro.

Din cele aproape 200 de înscrieri, juriul a triat în două etape succesive. Întâi, o selecție preliminară, desfășurată, conform regulamentului anunțat, între 27 noiembrie și 1 decembrie, care a verificat dacă înscrierile respectă regulamentul. Au fost inclusiv câteva descalificări.

Următoarele 7 zile au fost dedicate jurizării propriu-zise. Cei patru jurați au evaluat textele înscrise, în funcție, printre altele, de elemente precum subiectul și abordarea aleasă, de documentarea și rigurozitatea autorului, de gramatică și topică, de structura articolului, de argumentație, context, frazare, atenția acordată cititorului și de originalitate.

Am ținut, firește, cont de lipsa de experiență a candidaților – criteriu asumat prin însuși conceptul concursului.

Am ales, astfel, un short-list din care vom alege lista participanților care vor primi un internship.

Ceea ce anunțăm astăzi sunt trei texte candidate pentru premiul fiecărei categorii. Moment în care intră și votul publicului în scenă. Firește că nu vă puteam implica în evaluarea unui număr mai mare de texte; contribuția voastră va fi însă la fel de importantă, iar juriul va ține cont de ea.

Cititorii sunt invitați să citească articolele de pe pagina finaliștilor și să le evalueze folosind formularul anexat. Orice altă formulă de feedback nu va fi luată în calcul.

Rezultatele votului publicului vor fi luate în calcul de către juriu în desemnarea câștigătorilor celor 4 premii a câte 500 de euro și vor conta ca argument în stabilirea listei de internship-uri.

Votul este deschis de azi, marți 8 decembrie și până vineri, 11 decembrie, ora 23:59.

Rezultatele finale vor fi anunțate luni. Este vorba despre cei patru câștigători de categorie, plus lista completă a participanților care vor fi invitați la un internship. Detalii despre acesta vor fi anunțate ulterior.

Cele 12 texte sunt publicate exact în formatul primit, fără interferența Treizecizero, care nu-și asumă vreun merit, legătură sau intervenție în ce privește textele participante și nu poate fi în niciun fel considerat răspunzător în ce privește conținutul articolelor.

Vă rugăm să rețineți că votul publicului nu va echivala neapărat și cu obținerea premiului.

Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită direct prin eliminarea participantului în favoarea căruia era intenționată.

***

În loc de final – mulțumiri și felicitări tuturor celor care și-au făcut curaj să participe. Vă ținem pumnii pe viitor, suntem aici să vă încurajăm și să vă susținem. Și să nu uitați că, totuși, e doar un concurs, iar rezultatele lui nu sunt ilustrative în totalite pentru valoarea muncii voastre. Nu vă descurajați și nu încetați să scrieți! Baftă! :-)

EVALUEAZĂ ARTICOLELE AICI

Inapoi pe site