Despre Simona, în 10 întrebări cu Virginia Ruzici

ÎNCEPUTUL DE AN: E încă prea devreme pentru un bilanț, dar aș spune că Simona are un început de sezon spectaculos,cu performanțe de valoare și cu un nivel de joc impresionant la Doha. Să nu uităm că implicația fizică și mentală este enormă și nu ne putem aștepta ca Simona să câștige fiecare meci!
MECIURILE VS TOP 5. Simona a făcut progrese enorme în 2013, iar acum așteptăm cu toții o fază nouă, așteptăm și ne dorim să le întâlnească tot mai des pe cele mai bune jucătoare din lume, pe primele clasate, cu care se va putea testa astfel la un nivel și mai înalt.
FISSETTE: Colaborarea cu Wim merge foarte bine, se lucrează intens și cu plăcere. Wim Fissette este un antrenor care o poate ajuta să progreseze în toate domeniile.
DUBLA IW - MIAMI: Așteptările mele de la Simona sunt să o văd pe teren calmă, cu încredere și concentrată la fiecare punct.
PUBLICUL ROMÂN ȘI TENISUL ÎN MAINSTREAM. Simona simte valul de simpatie care vine din țară, apreciază gândurile și încearcă să mulțumească pe toată lumea, în funcție de posibilități și de program. Ea a devenit un fenomen pe care românii îl așteptau de mult timp și, în consecință, tenisul a revenit în primul plan în România.
INTERESUL CRESCUT AL PRESEI. Asaltul mediatic este enorm și acest lucru poate fi pozitiv și plăcut, dar și negativ, dacă solicitarea devine exagerată și o împiedică să rămână concentrată la tenis. De asemenea, presiunea este mare, dar consider că Simona o gestionează destul de bine.
SUPRASOLICITARE. Programul Simonei din restul anului va fi bine selecționat, ea avea perioade de pauză pentru recuperare și pentru refacere, însă riscul de accidentări este permanent într-o carieră sportivă și chiar imprevizibil.
PERSPECTIVE, ÎMBUNĂTĂȚIRI. Cu siguranță că Simona va ajunge la un clasament și mai ridicat. În plus, are atuul vârstei, are numai 22 ani și are unde progresa. Serviciul, voleul clasic, acoperirea fileului, slice-ul de rever sunt loviturile care pot fi ameliorate în timp.
PRIMA IMPRESIE. Când am văzut-o câștigând turneul de junioare de la Roland Garros, am fost atrasă de talentul ei deosebit și de deplasarea naturală și foarte rapidă pe teren.
REACȚIILE LUMII TENISULUI. Da, sunt mulți străini care mă întreabă și se interesează de Simona. Efectiv primesc laude pentru ea din toate părțile.
Citește capitolul următor
Romania Forever: Cum o văd străinii pe Simona Halep
Ți-a plăcut cadoul nostru? Dă-l mai departe prietenilor tăi și lasă-ne un feedback