Data naşterii: 06.04.2001 (13 ani)
Locul naşterii: West Palm Beach (Florida, SUA)
Rezidenţa: Constanţa
Jucătoare de mâna dreaptă (rever cu două mâini)
Antrenor: Daniel Dragu
Joacă tenis de la 7 ani
Legitimată la CS Samtronic, Mamaia
Born in the USA. La propriu. Sabina Dadaciu s-a născut şi a locuit până la vârsta de şapte ani în Florida. Iar întoarcerea pe pământ american, chiar în locul naşterii, la West Palm Beach, cu ocazia Nike Masters, a avut conotaţii speciale pentru puştoaica de 13 ani.
- all: 236 (10.11.2014); cea mai bună clasare: 226
-U14: 66 (10.11.2014); cea mai bună clasare: 63
- 12 ani: 4 (04.12.2013)
- 14 ani: 12 (10.11.2014)
- 16 ani: 21 (10.11.2014)
"Mami, asta chiar mi-am dorit-o!", a exclamat Sabina la finalul fazei naţionale a Nike Masters de anul trecut, acolo unde cei mai buni opt copii şi juniori de la categoriile 12 şi 14 ani s-au confruntat pentru locul 1, ce ducea în America. Un plus de motivaţie pentru constănţeanca pregătită de Daniel Dragu, conferit de şansa revederii locurilor natale. Posesoare a dublei cetăţenii, română şi americană, Sabina Dadaciu s-a mutat împreună cu familia la Constanţa, pe când avea şapte ani, primul contact cu tenisul venind la scurt timp după (pasiunea a moştenit-o de la verişorii mai mari).
Pentru Nike Masters 2013, desfăşurat la resort-ul de lux Club Med Sandpiper, aflat la numai 30 de minute de mers cu maşina de West Palm Beach, şi-au trimis câte un reprezentant per categorie cele mai mari 32 de puteri ale tenisului mondial, printre care şi România. Pe tabloul fetelor de 12 ani, din postura de cap de serie numărul 4, Sabina Dadaciu a trecut de un prim tur cu reprezentanta Suediei, Victoria Carlsten (6-3, 6-2), dar nu i-a rezistat apoi Carlotei Martinez Cirez, din Spania, în faţa căreia a cedat fără drept de apel, 1-6, 1-6. "A avut doar două zile de adaptare la fusul orar, dar a fost bine. E un pic dezamăgită. Voia mult mai mult", a spus mama, Cornelia Dadaciu. Pentru turneul din SUA, FRT a suportat cheltuielile legate de deplasare şi diurnă strict pentru jucători şi antrenorul federal care i-a însoţit, organizatorii americani punând la dispoziţie cazarea în mod gratuit.
NOTĂ
Proiectul nostru continuă, în acest episod, cu o serie de portrete dedicate unora dintre juniorii cu care ne-am întâlnit de-a lungul documentării acestui serial. E important să specificăm un lucru: nu i-am ales pe juniorii despre care veți citi în acest episod după criterii legate de performanțe, de clasamente sau de vizibilitate. Cu alte cuvinte, nu am căutat să scriem doar despre primii clasați și nu înseamnă că apariția în acest serial se traduce printr-un potențial mai mic sau mai mare pentru o carieră viitoare. Ne-am ales subiectele din categorii cât mai variate, în așa fel încât să avem o imagine cât mai largă despre copiii care practică tenisul la acest moment dat în România și despre problemele cu care se confruntă ei