TreizeciZero Fed Cup
team ro2
Adrian Toca

cum au ajuns fetele în elită
"Și suntem talentate, nu?". Opt idei despre victoria din Canada și despre promovarea României în Grupa Mondială a Fed Cup

20-04-2015

1. Drumul a început în 2014

Să începem cu esențialul: victoria din Canada completează o serie de șapte victorii consecutive reușite de naționala României în Fed Cup, serie datorită căreia fetele au săltat în numai doi ani, cel mai scurt interval posibil, din liga a 3-a în elita de opt țări a Grupei Mondiale, acolo unde se va regăsi la anul în premieră pentru acest format. De-a lungul celor șapte victorii (Ungaria, Letonia, Marea Britanie, Ucraina, Serbia, Spania, Canada), au fost destule situații critice. În câteva ori a fost nevoie de meciul decisiv pentru a obține victoria, și nu o dată eșecul se profila inevitabil la orizont, precum a fost cazul la un moment dat în meciul de dublu de la Galați, cu Spania. Când sărbătorim calificarea obținută la Montreal, e important să nu scăpăm din vedere cum s-a ajuns aici, pentru că într-o astfel de competiție, înșirată pe multe luni și care mănâncă multe resurse, drumul e în egală măsură la fel de important precum și destinația. Practic, dacă o echipă beneficiază de un grup valoros, dar din varii motive e rătăcită prin liga a 3-a, sistemul de desfășurare o obligă la multă răbdare. Abia în anul al treilea ea va putea să joace pentru trofeu, cum e și cazul României; și asta, doar dacă a avut parte de un traseu imaculat.

Ori, un astfel de traseu e teribil de dificil de obținut, pentru că el presupune alinierea a multor planete: în primul rând, jucătoarele de bază trebuie să fie sănătoase. Forma sportivă oscilează însă, de-a lungul unui interval de doi ani, la fel și interesele personale și alte probleme care pot să apară într-un grup. Interese personale înseamnă că multe jucătoare care participă în Fed Cup trebuie să nu scape din vedere că din WTA își câștigă pâinea, și că au nevoie, la un moment dat, să prioritizeze; în special atunci când contează fiecare punct sau premiu acordat în turul al doilea al unui turneu mai mare.  

De aceea, Fed Cup și Cupa Davis au aerul acesta special, o combinație între anduranță și viteză. Meciurile sunt rare, dar când se întâmplă, intensitatea lor e la un nivel care consumă resurse imense, în special pe plan mental; asta o poate confirma oricine care a petrecut ceva timp în anturajul unei echipe naționale. E o competiție care “nu face bine la sănătate”, cum plastic se exprima Silvia Soler Espinosa la Galați. Nu e vorba doar de cele două zile de meciuri, ci de antrenamente, stres, emoții și pregătire care durează o săptămână. Formatele celor două competiții au fost aspru criticate, iar această discuție revine ori de câte ori Fed Cup și Cupa Davis au o etapă programată. Reproșul se face în special în ce privește sistemul de desfășurare, considerat greoi și depășit, deloc prietenos cu jucătorii de top, respectiv cu audiențele. Dar, deși mereu împinsă în corzi, ITF a rămas fidelă acestui format anual, asumându-și riscurile ca mai toți jucătorii de top să sară, pe rând, etape.

E o paranteză necesară ca să putem înțelege și aprecia la justa lui valoare acest parcurs început de anul trecut, din februarie, și completat acum: șapte victorii, obținute fie acasă, în condiții prielnice și cu sprijinul fanilor, fie în deplasare, în anonimatul din Ungaria sau în prietenoasa atmosferă din Canada. Iar ele au fost posibile grație unui singur concept: echipa.

ro1

2. Cuvântul magic care răspunde la toate întrebările

E un termen pe care îl vom auzi des în aceste zile, dar este singurul mod prin care putem face dreptate tuturor celor implicați. Cu cât de repede vom înțelege cu toții că Fed Cup este despre echipă și nu despre individualități, cu atât mai repede vom evita controversele inutile pe viitor. Tocmai pentru că formatul este așa cum l-am descris mai sus, ai nevoie de multe soluții pentru a putea face performanță pe termen mediu/lung, și pentru a evita situații precum cea din care tocmai ce a ieșit România, acea mediocritate cuminte, 15 ani petrecuți în Grupa 1 EuroAfricană.

Ei bine, România este într-o situație privilegiată: la acest moment, are o multitudine de soluții la îndemână. Are jucătoare de toate felurile, care pot oferi varietate, forță, inteligență, soluții tactice, anduranță. Are soluții numeroase pentru meciurile de simplu și diverse combinații competente pentru meciul de dublu, crucial atunci când se ajunge să conteze. Are, peste toate, o jucătoare de Top 3 mondial. Când toate aceste energii s-au adunat la același loc, la începutul anului precedent, când fetele și-au vorbit și și-au spus că de aici înainte trebuie să tragă împreună în aceeași direcție, s-a întâmplat ceva magic, iar efectele le vedem acum, când una dintre cele mai valoroase formule de echipă pe care le poate propune sportul românesc la acest moment își trăiește clipa.

Această varietate de stiluri ne-a ajutat să găsim răspunsuri la diverse probleme, care au apărut, invariabil, așa cum spuneam mai sus că se întâmplă: unele fete s-au accidentat, altele și-au ieșit din formă, sau au trebuit să facă alegeri și prioritizări, cel mai recent caz, cel al Simonei, care se pregătește pentru, foarte posibil, o vară pe care toată România să o țină minte. Când aceste probleme au apărut, altcineva s-a ridicat de fiecare dată și a preluat ștafeta, salvând întregul grup. Sorana Cîrstea a fost providențială în meciul cu Serbia, de anul trecut, barajul de promovare în Grupa Mondială 2. Irina Begu a fost salvatoarea în meciul cu Spania, păstrându-și cumpătul pentru a câștiga meciul patru, apoi contribuind masiv la dublu. În Canada, Alexandra Dulgheru a preluat rolul salvatorului, aducând două puncte, iar Andreea Mitu a venit de nicăieri și a produs daune masive adversarului. Pe lângă ele, Monica Niculescu poate aduce puncte oricând, fie la simplu, fie la dublu. Iar Raluca Olaru este mereu gata să ajute echipa din orice ipostază. Cât despre Simona Halep, ea a contribuit cu victorii importante în toate meciurile în care a jucat, a jucat și două meciuri în aceeași zi când a fost nevoie, și cu siguranță vor veni meciuri tari în viitor (Grupa Mondială e altă mâncare de pește) când va veni rândul ei să tragă echipa după ea, iar experiența adunată în marile meciuri își va demonstra utilitatea.

Pe toate a reușit să le aducă la același numitor comun Alina Tecșor-Cercel, treabă deloc ușoară și pentru care trebuie felicitată.

3. Fetele și-au câștigat dreptul la încredere. Să le-o oferim cu încredere

Suntem, ca nație, foarte mândri de reușitele alor noștri, punem patriotismul pe primul plan și nu ne sfiim să ne declarăm atașamentul pentru orice sportiv care reușește la nivel mondial. Excelent, așa și trebuie. Dar, vorba cronicarului, suntem în aceeași măsură “degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat”, adică ne ridicăm mult prea repede și prea ușor mâinile de pe unul dintre ei. Ne pripim adesea să tragem concluzii mult prea ușor. Meciul cu Canada e bun de o lecție de caz în acest sens.

team ro 4

De altfel, dacă luăm întregul context în calcul, e unul dintre cele mai bizare și încărcate evenimente din istoria recentă. Pe rând, în linia dreaptă a meciului s-au întâmplat o mulțime de lucruri: s-a retras Simona și a început scandalul, iar țara s-a împărțit în două. Apoi a revenit Genie în echipa Canadei și a început panica, Simona a fost demonizată pentru că nu face la fel ca și colega ei de Top 10, iar înfrângerea României a fost proclamată drept sigură, cu mult timp înainte ca prima minge să fie lovită. Mai cu seamă că s-a retras din echipă și Monica Niculescu. Shakegate-ul a mutat atenția către un alt inamic, iar Genie a devenit, cu voia ei, paratrăsnetul tuturor nemulțumirilor, de data asta din ambele tabere. Dar Irina a pierdut primul meci, o înfrângere nescontată contra unei jucătoare pe spinarea căreia ne făcusem calculele la două puncte. Eșecul ar fi însemnat că socoteala de pe hârtie duce către înfrângere. Ce s-a întâmplat în continuare ne-a demonstrat încă o dată că un singur lucru e întotdeauna valabil în Fed Cup: nu țineți cont vreodată de calculele hârtiei.

Revenind însă la ideea de bază, fetele ne ajută cu contextul în ceea ce privește educarea publicului larg: trebuie să învățăm și să acceptăm că este vorba de un sport în care lucrurile nu ies tot timpul cum ar trebui, iar meciul se joacă pe teren, pentru a afla cine-i mai bun în ziua respectivă, nu cine-i mai bun per ansamblul carierei. Altfel, s-ar decide totul într-un program computerizat. Invariabil apar și înfrângeri, invariabil nu totul decurge conform calculului, însă speranța nu trebuie abandonată până când întregul tie, care se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, nu e decis.

Dacă ne-au învățat ceva jucătoarele noastre, acel lucru este că ar cam fi timpul să avem încredere necondiționată în ele. După doi ani atât de frumoși, și-au câștigat acest drept.

4. Alexandra

Înapoi la meciul cu Canada. Până la urmă, cum scriam ieri, victoria Alexandrei Dulgheru contra lui Eugenie Bouchard s-a dovedit momentul pivotal al întregului weekend. E simplu: să luăm în calcul că la acel moment n-aveam informațiile de acum. Nu știam că Genie e la un nivel chiar atât de coborât. Raționamentul logic era că Genie va fi ajutată de prezența în echipa de Fed Cup, că se va încărca de energie pentru că joacă în orașul natal, și că evoluția pentru steagul Canadei o va influența în bine, făcând-o să uite meciurile proaste din ultimele luni. Invariabil, Bouchard era marea favorită a acelui meci. De asemenea, detaliu important, la acel moment era 1-0 pentru Canada. Dacă Bouchard făcea 2-0, și cu o Irina accidentată, misiunea Andreei Mitu, respectiv a României, ar fi devenit incredibil de dificilă. Andreea ar fi dat peste o Genie înzdrăvenită de gustul succesului, iar meciul s-ar fi jucat într-un cu totul alt context. De aceea, victoria Alexandrei din ziua 1 a fost vitală și a schimbat definitiv momentumul.

alex dulgheru 7

Am scris în mai multe rânduri în ultimele luni că Alex are nevoie de acest meci cu Canada și că sper că va fi convocată. După cum și România avea nevoie de ea. Echipa de Fed Cup are nevoie de o Dulgheru la nivelul ei maxim, iar semnele revirimentului văzute la Doha, dar mai ales la Kuala Lumpur,  arată că Alex e pe drumul cel bun. Mai spuneam că dacă va ajunge în situația în care să contribuie decisiv pentru România, Alex va putea folosi această energie în restul sezonului, pentru a-și continua ascensiunea înapoi în Top 30.

Când, la Galați, Alexandra a spus la interviurile de pe teren că și-ar dori mult ca data viitoare să aibă și ea ocazia să joace, n-avea nimeni idee cât de aproape e acea dată viitoare și, mai ales, cât de mare va fi, de fapt, contribuția ei. Din postura de număr 2, Alex s-a transformat brusc în omul către care întreaga delegație română și-a îndreptat speranțele: întâi să ne țină în viață, apoi să aducă punctul decisiv, dintr-o postură de salvatoare pe care a acceptat-o cu multă reținere și modestie. Nu ne mai rămâne decât să sperăm că acum vom vedea și efectele pozitive invocate în tot acest timp.

5. Andreea

Dar dacă despre Alexandra știam că ne putem baza că va da tot ce poate, ce surpriză frumoasă a fost pentru toată țara Andreea Mitu! Fără Simona, fără Monica, fără Sorana, iar apoi și fără Irina, echipa s-a îndreptat către Andreea într-un moment critic: meciul trei. Dacă Alex a întors meciul din direcția nefastă în care o luase, Andreea l-a apucat cu două mâini și l-a scuturat zdravăn, domolindu-l și asigurându-se că nu ne mai scapă din control.  

andreea mitu1

E aproape inexplicabil pentru mulți sângele rece cu care Andreea a executat-o pe Bouchard, și nu oricum, ci revenind de la un set pierdut, apoi controlându-și emoțiile din finalul încărcat de stres al setului secund. Forma slabă a lui Genie e irelevantă în context și nu scade cu nimic din meritele jucătoarei noastre: Andreea se putea pierde cu firea, putea să clacheze pur și simplu sub presiunea momentului și să nu poată să facă un punct. Nu e simplu, mai ales când voci din propria ta țară se întreabă, chipurile retoric, cine ești. Nu e așa simplu precum pare să treci de pe bancă direct în teren, contra unei jucătoare infinit mai obișnuită cu tine cu astfel de ocazii. Bouchard juca finala anul trecut la Wimbledon, același turneu la care Andreea s-a surprins pe sine, calificându-se pe tabloul principal în premieră. De atunci, ea a crescut tiptil, pas cu pas, urcându-și, via turneele ITF, clasamentul până aproape de Top 100. Cu o săptămână mai devreme, ea își trecea în cont primele două victorii ale carierei la nivel WTA, iar acum aduce un punct imens pentru România, la debutul ei în Fed Cup.

Ca și Alexandra, și Andreea a răspuns unor reacții nepotrivite față de ea în cel mai bun mod cu putință.

În iarnă, la AO, Irina spunea că Oamenii din România nu prea văd lucrurile așa, indiferent de domeniu. Numai dacă ești numărul 1, 2, 3, atunci contează sau te văd altfel. Dacă ești 30, 40, eh…” Împreună, Alex și Andreea i-au convins pe cei de acasă că tenisul este și al jucătoarelor din Top 100, iar clasamentul lor, chiar dacă mai puțin spectaculos, nu le face mai puțin news-worthy.

Că acest rezultat – prima victorie vs Top 10 a carierei – este un potențial turning-point al carierei Andreei e de la sine înțeles. Depinde doar de ea să ia acest incredibil rezultat și să construiască pe el la nivel individual. Până la proximul ei meci, fanii români care nu urmăresc absolut fiecare turneu și-au mai făcut rost de un nume pentru care să se trezească nopțile.

andreea mitu 3

6. Irina

Două cuvinte: Treci peste! De fapt, Irina pare să fi trecut deja, tonul declarațiilor ei, în aceeași notă matură ca întotdeauna, așa arată. Irina și-a dorit atât de mult să fie liderul echipei României încât, când a venit momentul, totul a mers rău pentru ea. Nu e nici prima, nici ultima căreia i se întâmplă fix așa. Cu toții avem câte un examen sau test în viață pe care îl așteptăm cu înfrigurare, închipuindu-ne scenarii, lucruri pe care le-am face sau spune, iar când situația se prezintă, nu putem livra la nivelul așteptărilor pe care tot noi ni le-am setat. Partea bună e că Irina a livrat deja. În bună parte datorită ei s-a ajuns la situația în care am jucat în Canada pentru calificare, pentru că rolul ei în meciul cu Spania nu poate fi uitat așa ușor. Irina are un an cu potențial de breakthrough, dar pentru asta trebuie să se păstreze sănătoasă.

begu

7. Simona

S-a terminat cu bine meciul cu Canada, ceea ce înseamnă că tot mai vocalul grup de detractori ai Simonei, alimentat cu motivație de titluri de presă ridicole, nu va putea arunca în spinarea ei niciun eșec. S-a trecut astfel cu bine peste una dintre cele mai virulente și inexplicabile campanii împotriva unui campion, la numai câteva zile de la una dintre cele mai bune perioade ale carierei. Ne-am petrecut toată perioada post Indian Wells-Miami (remember: un titlu și cu o semifinală) unii călcând-o în picioare, alții apărând-o. Când am fi putut face lucruri mai bune cu toții. Și da, decizia ei de a nu veni în Canada rămâne una logică; și da, ar fi rămas așa chiar și în cazul unei înfrângeri în acest weekend. Și da, este absurd să ajungem până într-acolo încât să analizăm cum, chipurile, Simona a “tras în jos echipa de Fed Cup”.

Absența ei, una asumată, le-a dat ocazia Alexandrei și Andreeei să strălucească pentru România. I-a dat Simonei șansa să-și pregătească așa cum crede un segment al sezonului fantastic de încărcat: de mâine și până după Wimbledon urmează o mulțime de meciuri și de încercări grele. Și ne-a dat tuturor șansa să descoperim că avem o echipă capabilă să-și poarte singură de grijă, în care putem să avem încredere.

Rămâne, peste toate, gustul amar al unor declarații absurde și nerealiste, sau a unor manipulări prin titluri insinuante care șterg în secunde efortul constructiv făcut de Simona în săptămâni. Ce-i mai trist e că ele vor continua pe mai departe, fără pic de reținere, fără pic de responsabilitate, fără o asumare sumară a consecințelor. Am mai scris, Simona ne obligă pe toți să ne ridicăm nivelul; până și această calificare în Grupa Mondială e tot o consecință indirectă a unui val motivațional stârnit de ea în 2013.    

8. Ce urmează

Deocamdată, Fed Cup își ia o pauză pentru noi până la anul. Ediția din acest an își va decide câștigătoarea într-o finală disputată de Cehia și de Rusia. Noi vom aștepta tragerea la sorți a primului tur din Grupa Mondială 2016, în speranța că la momentul cu pricina vom putea alinia din nou o echipă competitivă: Cehia, Rusia, Franța, Germania, Italia, Elveția, România și Olanda formează elita de la anul. Formatul rămâne același, clasic: o înfrângere ne duce la barajul de menținere. O victorie ne califică în semifinale. În oricare din variante, datele rămân aceleași: februarie și aprilie. Dar până atunci, e cazul să sărbătorim clipa și una dintre cele mai bune echipe pe care le are acum întregul sport românesc.

Și, da, Alex, sunteți foarte talentate!

team ro3

În loc de final, felicitări și românilor care au susținut echipa din Montreal. Ajutorul lor a fost de neprețuit, au spus-o chiar fetele, iar prestanța lor a fost apreciată și lăudată inclusiv de gazdele noastre. N-ar fi rău ca, pe lângă cel mai tare grup de fete din Top 100, să fim cunoscuți și pentru cel mai simpatic public din lume.

fani ro2

fanii 3

Fotografii: FedCup

Fotografii: FedCup

 • lore

  ah, ce zi faina! si intr-adevar felicitari si fanilor, ce atmosfera au facut…m-am temut ca n-o sa fie multi daca nu vine Simo. Bravo lor ca s-au mobilizat. Azi pentru mine ii fain sa fiu romanca in Canada :)

 • UCV

  Ce pozee extraordinare cu Andeea azi gasit. Spun totul despre ea. Bravo Andreea!!! Sper sa primeasca un wc la madrid!!!!

 • mery

  BRAVO! FELICITARI echipei si FIECAREI JUCATOARE care a contribuit la aceasta calificare pe intreg parcursul ei !!!
  in echipa trebuie sa o felicitam si pe ALINA care a stiut sa faca alegeri inspirate in momente mai dificile, dar care mai ales stie sa omogenizeze spre un singur obiectiv individualitatile. Din echipa face parte si intreg STAFFUL tehnic ::))
  din pacate la baieti mai avem de asteptat sa creasca juniorii …….

 • Toma

  Adrian, felicitări și ție! Orice s-ar spune, știi să ungi omul la suflet, ai prins multiplele nuanțe ale unui eviniment sportiv, fără să cazi în festivism. Bravo!

 • mery

  Intre cei mai buni

 • Ada

  Felicitari fetelor! Felicitari romanilor care au fost prezenti in arena si celor care au urmarit competitia cu emotii pe ecrane! Felicitati 30-0 pentru articol!

  Asa cum a spus Andreea, trairile din Fed Cup, respectiv cele impartasite cu echipa si cu tara ta, sunt nepretuite. Pasiunea romanilor din tribune, lacrimile Andreei, imbratisarile fetelor si hora de la sfarsit sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa apreciem si sa intelegem aceasta competitie.

 • Ada

  “From where we sit, she [Eugenie] would appear to be drawing inspiration from Serena Williams and Maria Sharapova, both of whom can be about as warm and fuzzy as razor wire. Bouchard would be better off emulating such genial and gracious stars as Kim Clijsters or Andrea Petkovic.” Foarte interesanta remarca din acest articol. http://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/todd-golden-girl-eugenie-bouchard-has-her-crown-shaken-off

 • http://morbidangeldyana.wordpress.com/ mad

  Ma intreb de ce in Fed Cup nu se dau puncte ca in Cupa Davis. Pricep ca unele federatii nu-si permit sa le plateasca jucatoarelor participarea, dar acordarea unui punctaj presupun ca tine de ITF/WTA. E drept, pentru o parte din jucatoare acel punctaj este nerelevant, dar pentru altele – tocmai acele eroine nebanuite care in circuit se zbat prin turnee mici pentru fiecare punct – ar fi binevenit.

  • grs

   Pentru ca Fed Cup nu este agreata de WTA.

   • Ada

    Cred ca ei i-au spus Eugeniei sa nu dea mana :P.

 • ralu_dani

  Highlights de la meciul Andreei:

  https://www.youtube.com/watch?v=7etK6AO7koo

  • Alecs

   Am mai lăcrimat o dată !!! În ultimele 10 gameuri, 9 au fost ale Andreei !!! Minunat !

 • Paul Feval

  Frumoasa echipa. Surprinzatoare Andreea. Consecventa Alexandra. Team-mate-ul minunat Irina. Si in cele din urma, dar nu in ultimul rand, cerebral articol! Cred ca ultimul set al Alexandrei cu Francoise a dat nota intregii intalniri: rabdare, constructie, explozie decisiva, greseli putine. Cat despre public, diaspora, din Dubai pana in State si in cele din urma din Canada, ce sa mai vorbim…Haideti acasa mai oameni, ca poate imaculam si noi respectul fata de performanta.
  Numai asa sa auzim, adica de bine!

 • Oita Shaun

  felicitari fetelor noaste! nevenind Simona si Monica la fed cup de data asta, ne-a dat posibilitatea sa vedem ce echipa valoarea avem :). acum putem spune ca meritam in grupa mondiala, avem echipa, nu numai o jucatoare – doua :))). pe de alta parte, pe site-ul WTA, desi se scrie despre meciurile de la fed cup, niciun cuvintel despre pataniile Jenicai cu fetele noastre :))))). in schimb nea expertu’ lu’ peste prajit al WTA, dupa ce a ignorat-o pe Simo la predictiile trecute, acu’ , ca sa nu mai greseasca, o da castigatoare a turneului de la Stuttgart :)

  http://www.wtatennis.com/news/article/4653043/title/ubha-stuttgart-draw-predictions

  • berenger

   predicțiile lui au o premisă foarte probabil greșită: masha accidentată

   • Oita Shaun

    n-a fost el mama Omida pana acum, dar a reusit sa prevada semifinalele de la Dubai, numai ca inversat castigatoarele (Mugu si Woz in loc de Karolina si Simo), iar sferturile cred ca au fost in proportie de 95 sau 100% corect pronosticate. de data asta a zis sa nu se mai insele si i-a acordat mai mult credit Simonei. se pare ca din ce in ce mai mult, chiar si fara lipsa de expunere mediatica data de marketingul firmelor de imagine, Simo se impune tot mai mult drept castigatoare alaturi de Serena si Masha, ceva de genul “the big 3” in WTA. Eu sper ca omu’ sa aiba dreptate si Simo sa ridice trofeul la Stuttgart :)

    • berenger

     bineînțeles, și eu doresc asta, în primul rând pentru ca simona să aibă o jumătate de tablou la rg – și nu un sfert – și evident că simona nu mai poate fi ignorată (chiar mă aștept să fie supraexpusă în perioada următoare pentru că a avut performanțe foarte bune în sua), dar zic să nu o subestimăm pe masha. partea ratată de sezon post australian open nu este o predicție bună pentru ce va fi pe zgură.

     • Oita Shaun

      sincer, nici macar nu cred ca Masha e ranita, ci doar a fost un pretext ca sa nu-si iroseasca fortele inainte de Stuttgart sau sa riste vreo problema de sanatate aparuta la fed cup. din pacate, eu ma astept s-o vad pe Masha chiar in finala (eu asa pronostichez) :)

     • berenger

      eu sunt sigur că masha n-are nimic, dar în afirmațiile publice e bine să fii mai ponderat :). oricum, mi-e dor de streamurile cu antrenamente de la iw. transparența de genul ăsta e excelentă.

 • berenger

  felicitări fetelor! emoțiile de acum încep :)

  în rest, o curiozitate: a văzut-o cineva pe genie explodând de frustrare când pierde, chiar și în vremurile ei bune? să urle, să dea cu racheta de pământ. să se certe cu cineva sau cu sine, așa cum fac toate? nu de alta, dar de multe ori chestiile astea descătușează. or eu nu o văd decât coborându-și umerii din ce în ce mai tare cu fiecare punct pierdut, rătăcindu-și privirea în neant tot mai mult, iar presiunea asta acumulată și neeliberată nu o poate duce decât la dezastru. a fost răsfățata presei anglo-saxone în 2014, a avut și rezultate, pe care nu i le poate lua nimeni, dar aerul s-a dovedit prea rarefiat. pe termen lung, e jucătoare de top 50

  • MSchumacher

   Observ ca lumea tinde sa isi faca o impresie numai dupa ultimele meciuri. Bouchard are o cadere acum cum a avut Ana Ivanovic, daca tin bine minte. Eu cred ca are si anumite probleme, nu tine totul numai de forma sportiva. Bouchard e de top 50 cum e Sorana de top 150. E o diferenta ca de la cer la pamant intre cum juca in prima jumatate a lui 2014 si cum joaca acum, cand imprastie toate mingile pe orbita Terrei, dar e total gresit sa crezi ca asta e valoarea ei reala.

   • berenger

    o poziție în elită e dată și de constanță. ce spuneam eu mai sus e nu că genie joacă prost acum, ci că această cădere inevitabilă a ei în clasament nu conține nicio sugestie de întoarcere. nu o văd având psihicul pentru așa ceva.

    • MSchumacher

     Kvitova are constanta? Si e in top de atata timp. Wawrinka are constanta?

     • berenger

      când contează, da, are. ai idee câte jucătoare au ajuns până pe locul 7 și apoi au dispărut în neant?

     • MSchumacher

      Cand a contat, si Bouchard a avut, ca a avut rezultate bune in Slamuri. Stiu ca sunt numeroase exemple, dar nu cunosc jucatoare care la 20 de ani au ajuns in top 10 si dupa au disparut in neant, sau care au facut SF de Slam la 19 ani si au disparut in neant.

     • berenger

      dacă am fi văzători în stele… ce spun eu e că acum genie nu are psihicul ce să-i permită o revenire.

     • Ada

      E prea devreme sa spui asta. Daca nu reuseste sa-si revina in 2015 putem trage niste concluzii, dar eu nu cred ca va fi cazul. Sigur are niste probleme mai serioase, nu e vorba doar de mental aici. Vezi ca a slabit 10 kg.

     • berenger

      aspectul fizic pare a fi tot o consecință a problemelor psihice

     • Ada

      Ei, nici chiar asa. Sau nu cred ca e cazul Eugeniei. Timpul ne va arata ce probleme are.

     • florin78

      eu cred ca dupa Wimbledon cand se va fixa si locul ei in clasament dupa caderea asta are nevoie de o pauza cam ca a Petrei si atunci va avea din nou placere sa joace si sa castige.

     • Dragos Ardelean

      De fapt, a ajuns chiar pe 5.

   • florin78

    Genie isi va reveni asa e cand ai avut un an 2014 de vis chiar imediat dupa debut, trebuie sa treaca si prin purgatoriu si daca va fi tare, ce mie imi pare ca duce inca pe piciore fiecare lovitura, va reveni mai puternica apoi si cu lectiile bine invatate, inclusiv cele cu privire la prostiile pe care le face si in afara terenului. Inca este imatura si pe teren si in afara dar a aratat ca este capabila de rezultate mari nu trebuie sa o privim prin prisma ce a facut in 2015 sa vedem ce a reusit per ansamblu de cand a debutat in WTA si astfel vedem cat de importante au fost victoriile fetelor noastre impotriva ei.

    • MSchumacher

     Tocmai din motivele enumerate de tine nu e bine sa decretam de pe acum ca e doar o jucatoare de top 50, cand ea e de 2 ani in circuit si a avut rezultate foarte bune.

     • florin78

      Clar pe Genie nu o putem trimite la si altele, rezultatele ei sunt acolo si daca va gasi anturajul care sa o faca sa isi recapete increderea de anul trecut va reveni si mai puternica. Nu cred ca o ajuta suficient noul antrenor nu stiu cum e relatia lor dar are nevoie de un soc. Saviano era un foarte bun motivator de acolo cred ca i se trag si pusele de genul eu nu am prietene prin circuit, vreau sa le bat nu dau mana cu ele. E interesant sa asteptam si sa urmarim evolutia ei. Posibil dupa Wimbledon sa cada destul de mult in clasament incat sa scape de presiune si sa inceapa sa joace fara sa se uite la scor si la clasament, cam asa cum a jucat Andreea fara sa se uite la scor, chiar si Simona mai joaca fara sa stie scorul.:)), vezi meciul recent cu Serena.

    • canticchio1

     Ana Ivanovic a avut o cadere dar castigase un mare slam 😀

  • mery

   Sa nu fim superficiali , este UN defect al nostru memoria scurta, fie vorbim fara sa cunoastem, fie uitam realizarile anterioare. Genie a contribuit masiv la calificarea Canadei in Fed Cup din 2012 Lana in prezent, este o jucatoare cu calitati de top 10 si a demonstrat asta. Din apacte, este evident are probleme serioase . (Fizice, de mental, tactice) care pt moment o tin in in starea asta haotica. Insa, este tanara (si scuze, in afara de Simona, nici_o jucatoare de-a noastra nu we poate lauda de departe cu rezultatele ei), are calitati dovedite de top 10 . Sper intr-o revenire a ei pentru o rivalitate frumoasa in esalonul de elita.Pana atunci Hai Simona!

   • berenger

    încep să mă satur: nu am desconsiderat-o pe genie, rezultatele nu i le neagă nimeni. ceea ce am spus e simplu: acum psihic e vraiște și toate semnele indică un fenomen de durată. în primul rând pare a fi pierdut total spiritul de luptă, și fiecare eșec o afundă și mai tare.

   • mdionis

    Daca doua luni pe an joaca acceptabil spre binisor obtinand contextual niste rezultate iar in restul sezonului si in celelalte sezoane nu face nimic remarcabil, cam care ar fi nivelul ei de referinta la care trebuie sa ne raportam?!

   • canticchio1

    Crezi ca daca Boucharda nu va face parte din top 50, nu pot oamenii sa gaseasca alti rivali demni de luat in seama pentru Simona?? Sau nu pot striga “Hai Simona” fara canadianca ??

 • MSchumacher
  • Antonio Munteanu

   Mie mi-a adus aminte de situația similară pe care-o povestește Agassi în Open.

 • Daniel Grigore

  Se uita usor si cred ca nici canadienii nu au luat-o in serios prea tare, dar Alexandra a fost nr. 26 WTA, inainte sa inceapa sarabanda accidentarilor. Imi aduc aminte de ea din acea perioada si ma gandeam atunci ca in sfarsit a aparut si o romanca cu evident potential de a intra in primele 10! Bravo Alexandra pentru taria ei de a reveni la un nivel ce-i va da din ce in ce mai multe victorii. Am vazut-o pe Andreea, marea nostra surpiza, pentru prima data in turul 1 de la Charleston cu Lepchenko si mi-am zis atunci, hopa inca o jucatoare buna, loviturile le are pe toate, sa speram ca sta bine cu cutiuta din partea supaerioara a corpului! Ieri ne-a demonstrat ca si o fata fragila are un psihic de fier, cel putin in aceasta partida. Andreea a jucat la nivel mare, Bouchard a facut un meci decent (mai putin mijlocul setului 3), dar Andreea chiar a fost mai buna. Sa o ajute Dumnezeu si aceasta victorie sa-i produca acel declick ce o va ajuta sa intre cu incredere pe teren ca ar putea bate pe oricine si anul acesta o vedem in primele 60, ca dupa aceea mai vedem. Mare ECHIPA avem! Ce fete minunate, am senzatia ca ele au dat un nou impuls romanilor de peste tot sa fie mandrii de originile lor, sa nu se mai ascunda ca sint italieni, spanioli sau portughezi… Constiinta de neam este mai treaza datorita acestor fete talentate (ca sa o parafrazez pe Alex)!

  • liviol

   Chiar ma uitam ca Alexandra are experienta f ok. In prima parte a cariereri a apucat sa joace cu Henin, Klijsters, Sharapova…
   Sa speram la un top 30 cu vreo 4 romance:)

   • Daniel Grigore

    Asa sa fie! Irina mai trebuie sa lucreze la mental si la incredere si are sanse sa ramana unde a ajuns acum, altfel o vad rostogolindu-se, ca si Sorana, spre suta!

    • canticchio1

     foarte buna observatia, nu degeaba are psiholog in echipa…se vede ca simte nevoia de ajutor. in afara de asta, Irina trebuie sa imbunatateasca mobilitatea pe teren, altfel nu o vad mai sus de acest loc 33 mondial nici astazi nici in vreo alta zi.

     • Daniel Grigore

      Da, e foarte posibil sa-si fi atins maximul! Mentalul face diferenta majora intre campioni si restul plutonului si asta e o afirmatie ras-stiuta si nu cred ca mai este nevoie de vreo argumentatie! Restul e perfectibil (am vazut jucatoare greoaie gen Lindsay Davenport, o mare campioana de altfel, dar deplasarea era de greoaie, asta ca sa fiu gentil), dar cum esti mobilat la mansard e cam greu de schimbat!

 • Andrej

  In jur de 3000 de comentarii la articolele dedicate acestei intalniri cu Canada. Clar nu intereseaza oe nimeni competitia asta. 😀

  • florin78

   nici macar pe Simona.:D

   • Novak

    Daca facem un exercitiu de sinceritate vom vedea ca a devenit interesanta datorita Simonei. Chiar si daca nu a participat si, cand o va face, va fi apasata de acest rezultat, de aceea sper ca urmatorul meci sa nu fie in Romania.

    • florin78

     ata de apasata va fi incat va livra in sfarsit 2 victorii si inca la o echipa din elita. Are Simona modul ei de a-si plati datoriile.:)

     • Novak

      toata lumea asteapta asta, dar e om si ea, si oricat s-ar stapani intr-un meci cu Serena in circuit va fi altfel la Fed Cup mai ales acum cand stie cam ce asteapta lumea de la ea. Vom juca cu Rusia, Cehia, Franta sau Germania. Dintre toate cea mai accesibila este Franta si…Rusia (Masha nu cred ca vine la primul tur). In orice context fiecare are cate o jucatoare top20-30 si va fi nevoie mare de Simona. Dar mai e un an pana atunci, poate o sa avem deja 2-3 jucatoare in top30 si va fi greu sa aleaga capitanul nejucator 2 dintre ele :)

     • florin78

      cred ca mai degraba se va pune ultima problema si anume cum sa alegi jucatoarele care sa faca echipa langa Simona. Avem din ce in ce mai multe jucatoare in top 100 si care se fac remarcate prin performante incat misiunea Alinei nu va fi usoara.

     • Novak

      primele 2 meciuri sunt in aceiasi perioada, adica intre AO, IW/Miami si zgura. Situatia Simonei nu se va schimba anul viitor ca si calendar, doar ca, in Grupa Mondiala fiind probabil va face calendarul de asa natura ca sa participe. Daca va avea (ceea ce ii dorim, nu?) aceleasi rezultate ca anul acesta ii va fi greu in fed cup.

     • A_Jo_Fanny

      Am inteles din articol, ca anul acesta nu mai jucam…

     • DarkSagittarius

      Ar fi participat si acum daca nu era vorba de o deplasare atat de lunga.

     • Novak

      E drept ca la anul sigur jucam in Europa in primul meci.

     • liviol

      La H2H Simonei cu cehoaicele, mai ca mi-as dori sa avem parte de campiona mondiala:)

     • Novak

      da, dar pe restul le cam domina, au 2 echipe foarte bune de fed cup…

     • canticchio1

      Simona daca va castiga anul acesta un mare slam, nu va mai avea presiunea apararii punctelor cucerite anul acesta in perioadlele meciurilor de Fed Cup din februarie si aprilie, indiferent de locul de desfasurare a meciurilor.

  • Ghest

   Ei si tu acum. Fetele n-au simtit vreo presiune din parte noastra si uite ce bine au jucat.
   HAIIIIII ROMANIAAAAAA!!!!!

 • florin78

  Ce frumos s-a incheiat povestea Romaniei in acest an de Fed Cup. A inceput cu cea mai buna echipa posibila si cu o victorie la ultimul meci de dublu, adica s-a luptat pana la ultimul meci cu aportul tuturor jucatoarelor cu un plus pentru Irina. Finalul a fost semnat de Alex si Andreea cele care lipsisera de la primul meci. Alexandra cea care a avut 2 victorii este de multi considerata deschizatoarea de drumuri a acestei generatii. Nu ne ramane decat sa le felicitam si sa le uram succes pe viitor la turneele unde vor fi prezente. Sunt convins ca vor veni cu rezultate si mai bune pentru ca acum e o emulatie ridicata in randul lor si nu e saptamana in care macar una sa nu se faca remarcata. Orice fata de top 100 si aici o includ si pe Andreea e capabila sa vina la aceasta echipa si sa livreze ce are mai bun intr-un meci de Grupa Mondiala I.

 • Bogdan Georgescu

  O fi de vina oboseala dupa ora tarzie la care m-am culcat, sau autorul, care a reusit sa sublinieze atat de frumos momentele speciale ale acestei superbe aventuri romanesti, dar mi-au dat iar lacrimile!
  N-a fost vorba de puncte, bani sau faima in WTA, n-a fost vorba de castiguri personale, a fost despre dragoste de tara si sacrificiu! Felul in care fetele noastre au reusit sa se mobilizeze, de fiecare data, si sa dea tot ce au avut ele mai bun, chiar si felul in care, cateodata, s-au prabusit sub presiunea prea mare a propriilor gigantice asteptari ar trebui sa ne dea de gandit!
  Ignorati de acum incolo “fatalistii” de serviciu, inchideti in dulap si aruncati mai apoi cheia toate scuzele pe care ni le-am tot gasit si care, probabil, ne-au si fost inoculate de mici copii. Daca auzi zilnic un lucru, repetat obsesiv, ajungi pana la urma sa-l crezi. Dar e fals!
  Suntem romani! Suntem talentati, dar si muncitori! Ne iubim tara, ne iubim familia si suntem dispusi sa facem multe sacrificii pentru ele! Suntem politicosi si bine crescuti, dar si inteligenti si spirituali si nu lasam pe nimeni sa ne calce in picioare!
  Nu mai mult ca alte natii, dar in nici un caz mai putin!
  Uitandu-ma, admirand aceste fete frumoase, atat prin ceea ce au realizat pe teren, dar mai ales prin caracter, ma simt azi mândru ca sunt si eu Român! Va multumesc!
  P.S. Era sa uit de public! Extraordinar!

  • laura

   Si tu ai surprins pefect textul iar eu am plins de-a binelea.Felicitari tuturor.

 • MSchumacher

  Si, pentru ca avem mentalitate de campioni, ne gandim deja la meciul urmator. Putem cadea doar cu Rusia, Cehia, Italia sau Germania, pentru ca astia ar fi capii de serie, nu-i asa? 😀

 • sorin-arges

  E 5-4 pentru Andreea si se pregateste sa serveasca. Sunt total de acord cu comentatorul, daca ia setul, previzibil va urma si meciul… se face 00-40 si parca se indeparteaza iar sperantele … si totusi … 15… 30… amintiri ciudate se suprapun… de la 00-40 a revenit Sorana cand a servit pentru meci si a salvat in total 5 mingi de break ale Anei … e patruzeci egal si deja vu-ul este evident… Andreea salveaza o a patra minge, va urma a cincea ?… nu, deja Andreea are minge de set; nu inchide ca Sorana din prima dar o face minunat din a doua !! Restul .. era treaba Alexandrei …

  Dar n-a fost simplu si nu avea cum pentru ca nimic nu a fost simplu cu aceasta partida, inca de la tragerea la sorti ! Evenimentele care s-au succedat prezentate si in articol au adus Romania intr-o formula de start inedita; ce nu se stia insa era ca Nr 1 nu era chiar OK cu sanatatea desi se putea banui din prezenta surprinzatoarea in staff-ul echipei a lui Teo Cercel altfel nedespartit de Siomna. Ar fi trebuit sa fie meciul Irinei dar a fost al echipei (surprinzator cati vorbesc acum de echipa dupa ce au tot perorat ca asa ceva nu exista in tenis si ca vorbim de un sport eminamente individual). Surprinzatoarea Abanda a solicitat-o intr-atat pe Irina incat pana la urma aceasta a cedat fizic. Si victoria cea mai mare a canadiencei era ca practic scotea din joc racheta noastra Nr 1 de la simplu si principala speranta de la dublu.
  Ca in orice asemenea eveniment cand totul pare pierdut e nevoie de …. un erou ! E, aici din fericire am stat de multe ori bine noi romanii; rareori ne-am fructificat sansele in mod normal, de cele mai multe ori victoriile noastre au fost eroice si impotriva evidentelor potrivnice ! Asa ca ….. odata cadrul creat, nu o eroina a aparut ci… doua !!
  Cel mai mult din seara trecuta mi-a placut interviul Alexandrei dupa meci, luat acolo la cald. Atata luciditate si acuratete au razbatut din spusele fetei noastre incat parca am retrait comprimat meciul ei inca odata … si parca meciul asta a semanat mult cu cariera ei … inceputa foarte bine, ca si meciul, continuata cu o prabusire si apoi urmata de revenirea dificila, cu eforturi supraomenest si intr-un final cu iesirea aceea la lumina atat de asteptata ! Si a mai fost ceva minunat in interviu – invocarea meritelor Andreei de catre Alex !!

  Da, Irina ! Si eu ma bucur ca ati fost acolo in acea formula !!

  Si sa nu uit ! Romanii au cucerit fara probleme si arena din Montreal ! Cum spune imnul Rapidului …. suntem peste tot acasa/portile ni se deschid …!!

  • canticchio1

   Alexandra este de departe inteligenta vie a echipei

 • Crissa Toma

  Un articol excelent, ca de obicei. Alexandra m-a impresionat prin determinarea ei si, pentru mine, revelatia intalnirii a fost Andreea Mitu, al carei joc mi-a placut foarte mult. Ati spus bine ca e un nou motiv de trezit noaptea.
  Cred insa ca e o mica scapare in text, la pct. 3 – cel mai bun din cinci meciuri sau cine ajunge primul(-a) la trei victorii.

  • MonaB

   Mitu a jucat foarte bine, am vazut niste secvente.. Are niste lovituri foarte bune, foarte puternice, serveste bine, se cunoaste ca este inalta, inaltimea o ajuta, normal…
   Jocul ei de aseara este mult mai bun decat o arata locul in clasament.
   Nu-mi explic cum de a luat bataie atat de urat in calificari la Miami, de la turcoaica aia, de care eu personal nici nu auzisem. Si rau de tot a incasat-o, 6-1, 6-0, cam asa….
   La Charleston a jucat foarte bine, in Fed foarte bine, sper sa o tina tot asa.

 • DarkSagittarius

  In drumul aceasta spre Grupa Mondiala cel mai mult m-a impresionat atitudinea fiecarei jucatoare care a intrat pe teren.Cand au intrat in joc toate au avut emotii, dar au fost genul ala de emotii pozitive, constructive.Ceea ce inseamna ca Alina Tecsor si staff-ul merita laude in aceeasi masura ca jucatoarele.Doar intr-un anturaj extraordinar poti realiza lucruri marete si din fericire echipa nationala de tenis femein are parte de acest anturaj.Se vede cu ochiul liber ca fetele sunt prietene pe bune in afara terenului, se vede clar ca se indragesc una pe alta, se vede limpede ca toate fetele cand vin la lot constientizeaza si pun interesul echipei mai presus de orice altceva.Aceasta echipa nu se va opri aici, vor avea parte de multe satisfactii in viitor si ne vor aduce si noua dese bucurii, dar cu o singura conditie: aceasta atmosfera trebuie pastrata cu orice pret,iar pentru asta relatia dintre fete trebuie sa ramana ca si pana acum.Pur si simplu fetele au prea mult caracter ca sa nu cred sincer ca atmosfera va ramane neschimbata in sanul echipei. Cu ocazia asta trebuie sa-mi fac si mea culpa fiindca n-am crezut cu adevarat in convocarea Andreei Mitu, o mai vazusem jucand de cateva ori, stiam ca are lovituri frumoase. dar si multe mingi date fara rost in fileu sau 2 metri in out.Nu pot spune insa ca m-a surprins victoria ei, faptul ca si-a curatat jocul in meciul de aseara e o consecinta a atmosferei de care vorbeam mai sus.Fata ar putea ajunge la un nivel bun de joc, are calitati sa ajunga acolo insa are nevoie de un staff bun in spate, si nu stiu cum dar trebuie sa faca rost de el pentru ca ar fi mare pacat, iar pierdem un sportiv cu potential. Una peste alta, a fost un week-end placut pentru tenisul romanesc…n-apucam sa ne dezmeticim bine si incepe Simona….ooh ce tablou frumos are la Stuttgart….abia astept :))

 • A_Jo_Fanny

  Foarte frumos articol! Cat despre suporteri? Sunt extraordinari pentru ceea ce fac, este emotionant sa vezi asa ceva…

 • Ella

  Ce frumos scris! M-am emotionat din nou…Da! tenis-ul e bine :)

 • Nasty

  Poate ar fi o idee ca Halep sa nici nu mai vina. Avem nevoie de fete dedicate, care sa puna suflet si sa dea tot. Cand a venit Halep a pierdut si a strans mizeria Begu. Hai sa incercam fara Halep o perioada, sa le dam si fetelor astora o sansa.

  • DarkSagittarius

   Hai, prinde viteza in directia opusa!

   • Nasty

    ce penibil esti..

    • If0014

     Nu te banuiesc de trolling pe-aici, dar modul in care ti-ai formulat ideea e cel putin nefericit. Asta pentru ca implici (fara a lasa nici macar o marja de eroare) ca Simona nu pune suflet si nu da totul pe teren cand joaca in FedCup.

     Asa ca nu te supara daca vin raspunsuri pe masura.

    • MonaB

     Nu mi s-a parut ca Simona nu a pus suflet la jocurile de Fed Cup, pur si simplu, s-a intampla sa fie invinsa, la fel ca si in circuit.
     La fel cum si pe Irina, ca a luat bataie de la Abanda, n-o banuiesc ca n-a pus suflet si a jucat doar asa…
     Oricum este foarte bine sa avem un nucleu de mai multe fete, sa se poata inlocui una pe cealalta, in caz de accidentari, program WTA, alte probleme.

     • chichirichi

      Nucleul este Simo.Celelalte fete sunt electronii ce graviteaza pe orbite.
      Impreuna formeaza atomul de mare densitate .

  • Antonio Munteanu

   N-ai înțeles nimic. Absolut nimic.

  • Shrapnel

   Hai sa la revedere 😉

  • Bursucul zburăreț

   În Grupa Mondială, jucând cu unul din capii de serie, fără S. Halep România nu are vreo șansă. Habar nu ai despre ce vorbești.

  • Ciprian Nicolae

   Te-ai sculat azi cu fata la cearsaf, sau asa esti tot timpul?

  • berenger

   nasty vine de la năstase?

  • Novak

   Aga a pierdut, chiar rusinos la Timea, am citit presa de limbi straine din Polonia, de curiozitate, si nu am gasit nicio urma de adversitate importiva cele mai mari jucatoare a Poloniei. Simona are rezultate pozitive in Fed Cup, a contribuit in 2013 la inceputul ascensiunii, a si pierdut ca toate celelalte. Ce poate fi adevarat este ca presiunea pe Simona la urmatorul meci va fi enorma tinand cont de rezultatul de ieri, dar eu cred ca se va descurca.

 • Ciprian Nicolae

  Inca un articol exceptional!

 • mdionis

  “E simplu: să luăm în calcul că la acel moment n-aveam
  informațiile de acum. Nu știam că Genie e la un nivel chiar atât de
  coborât.”

  Cine a urmarit-o pe Jeni, stia la ce nivel se afla. Cel putin eu m-am exprimat in vreo doua randuri pe-aici spunand ca, in conditiile actuale de forma sportiva, nu e prea clar daca prezenta lui Bouchard in echipa Canadei e pozitiva pentru canadieni sau mai curand pentru noi.

 • HappyM
 • alex1225

  la noi unde se transmite turneul de la stuttgart?

  • ViVi

   pe digi!

   • alex1225

    ms

    • chichirichi

     Pe Digi sport 3 incepana de maine 21.04

 • magus1349Jr.

  Apropo de echipa si atmosfera din sanul ei:
  “Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa aduc doua puncte, dar cea care a reusit punctul decisiv a fost Andreea Mitu.”
  Alex Dulgheru dupa meciul cu Abanda

 • Bogdan

  Au fost doua zile perfecte, incheiate cum nu se putea mai bine! Am batut Canada la ea acasa, fara jucatoarea noastra cea mai buna, Halep. Ba nu, fara cele mai bune doua jucatoare, Halep si Niculescu. Ba nu, fara mai bune cele trei jucatoare, ptr ca practic Begu a jucat doar jumatate de meci! Si nu doar am batut, dar fetele i-au dat peste nas lui Bouchard de le stie tot internetul :-) Si nu doar ca i-au dat peste nas, dar in acelasi timp Dulgheru si Mitu au prins un val de incredere care le va ajuta foarte mult in lunile urmatoare! Am castigat pe tabela, am castigat dpdv moral, am castigat incredere fix la jucatoarele care aveau cea mai mare nevoie! Mai bine de atat nu se putea!

  Si un mic interviu din 2012 cu Simona, de la FedCup, in care vorbeste despre echipa, coechipiere, conditiile de pregatire din Romania si planurile de viitor :-) Cata diferenta intre un interviu dat ‘pe genunchi’ in 2012 si ceea ce se intampla acum in jurul echipei :-)
  https://www.youtube.com/watch?v=tHNXIYsdFy0

  • mery

   Ce frumos:) Simona a progresat enorm de atunci……. amazing Simo ::)) succes incepand de azi! Meciul de dublu va fi “deliciu”

 • cainerosu76

  Concluzia pertinentă despre acest meci este că avem de unde alege. Avem un lot complet format din 6-7 jucătoare care oricând se pot suplini una pe cealaltă cu succes.
  Dovada este că la fiecare meci a ieșit cineva la rampă, care a reușit punctul decisiv și împreună cu restul echipei a reușit să ne ducă spre victorie: cu Ungaria și Marea Britanie – echipa de dublu, cu Ucraina – Simona, cu Serbia – Sorana, cu Spania – toate cu un plus pentru dublu cu Canada – Alexandra și Andreea.
  Asta ne dă speranțe că nu vom trece efemer prin Grupa Mondială și chiar putem atinge semifinala sau finala.
  Bravo România.

  Iar descreierații care încurajați de pseudo-jurnaliști precum acel neica nimeni – Tăcină (Prosport) – și alții ca el, au desfășurat în aceste 2 săptămâni o campanie furibundă împotriva Simonei ar trebui să înțeleagă o dată pentru totdeauna că factorul geografic (implicit fusul orar) a fost cauza acestei neparticipări. Și ar fi bine să fie obiectivi și să amintească că un alt pion important – Monica Niculescu – a lipsit, deși a participat la Katowice. Dar o atacă pe Simona pentru că este “trendy”. Dar asta nu înseamnă că trebuia să o atace și pe Monica. Nici un sportiv român care ne-a reprezentat țara și cu siguranță ne-o va reprezenta în continuare cu mândrie, nu trebuie atacat.

  Dar lipsa celor două a demonstrat ceea ce am subliniat la început. Faptul că avem o echipă foarte puternică.

 • Valentin

  Revin cu o intrebare. Digi transmite si Bucuresti si Stuttgart? Pe site apare doar ATP Bucuresti.

  • canticchio1

   Stuttgart de maine doar

   • Valentin

    Pe Digi? Sigur? Ca nu apare in programul lor.

    • canticchio1

     asteapta de la organizatori programul zilei de maine pentru a stii sigur ce meciuri vor transmite

    • MarcelTurca

     Bucureşti pe Digi 2 şi Stuttgart de marţi 21.04. pe Digi 3, au anunţat în timpul finalei de la Monte Carlo.

  • Bogdan

   Pe Digi sigur, maine e turul 1 azi sunt doar calificari.

 • Radu Marina

  Cred ca dincolo de calificarea in Grupa Mondiala, e important faptul ca acum echipa Romaniei de Fed Cup chiar inseamna o echipa, iar asta inseamna enorm. Intotdeauna am admirat echipa Germaniei prin faptul ca indiferent de adversara, de locul in clasament ele erau unite si dadeau acel impuls de care avea nevoie cea care era in acel moment pe teren; acel impuls care se transforma treptat in victorie. Cred ca despre asta e vorba in Fed Cup. Nu-i suficient sa ai in echipa una dintre cele mai bune jucatoare, iar lucrul asta s-a vazut si ieri la USA vs. Italia – nu a fost suficient ca Serena sa-si castige meciurile, era nevoie de o echipa in adevaratul sens al cuvantului. De asemenea, victoriile impotriva Eugeniei ale Andreei Mitu si Alexandra, cred ca va insemna enorm pentru ceea va urma pentru ele in circuitul WTA. Pentru Alexandra Dulgheru a insemnat a 4-a victorie la o jucatoare de top 10 (dupa Kvitova, Safina, Dementieva) iar pentru Mitu prima victorie in Fed Cup si impotriva unei jucatoare de top 10, si mai cred ca victoriile de genul asta e fix ceea ce ele aveau nevoie. Dulgheru a dat semne de revenire inca de la inceputul sezonului, dar nu avea o victorie (dupa accidentarea de la genunchi) care sa-i arate ca poate sa-si tina nervii tari intr-un meci important, ca poate juca bine un meci intreg impotriva unei jucatoare de top 10, ca poate sa treaca peste emotii si sa inchida un meci cu adevarat important. Acelasi lucru e valabil si in cazul Andreei Mitu, a inceput cu victorii la Lepchenko si Tomljanovic, dar avea nevoie si de altceva. Iar acel altceva a venit chiar intr-un meci de Fed Cup. Legat de jocul Andreei Mitu, pe mine m-a surprins placut. E un joc agresiv, sufocant, lovitura de dreapta are o acceleratie incredibila si poate lovi aproape din orice pozitie (lovitura de dreapta din alergare cu care a inchis setul doi a fost wow), serviciul e si el foarte puternic, variat, iar serviciul doi uneori prea riscant (dar totusi, a reusit o serie de puncte cu ajutorul serviciului in momentele importante). Reverul nu e atat de solid, comparativ cu lovitura de dreapta, dar isi construieste punctele si cu ajutorul lui, incearca uneori sa loveasca si decisiv. Ceea ce cred ca ii lipseste in acest moment e consistenta si deplasarea. Cu o deplasare ceva mai buna (si cred ca o poate avea, pentru ca nu-i deloc o jucatoare masiva), poate ajunge sus. Loviturile sunt intr-adevar foarte puternice, dar nu e tipul de jucatoare care sa loveasca tare si foarte tare aproape fara sa gandeasca; imi da impresia ca are o viziune foarte clara a terenului, stie exact ce vrea sa faca. Despre Bouchard cred ca-s foarte multe de zis, incepand de la atitudine pana la joc. Jocul si starea ei de spirit mi se par total diferite de ceea ce am vazut in urma cu un an. Lasand la o parte ca a slabit considerabil, nu vad nicio motivatie, nicio reactie nici atunci cand pierde un punct, nici cand castiga, pare cu gandul in alta parte. Si pentru ca are starea asta negativa, increderea lipseste, si jocul ei are bineinteles de suferit. In acest moment, jocul ei nu mai are nicio logica, e o dezordine totala in loviturile ei, in deplasare, in deciziile pe care le ia in timpul meciului (motiv care ma duce cu gandul la faptul ca dincolo de lipsa de incredere, mai sunt si alte probleme). Incearca doar sa loveasca tare si foarte tare, iar impresia e ca incearca sa scape de minge cat mai repede, tocmai din cauza asta probabil spunea si comentatorul aseara ca daca ii rezisti primelor doua lovituri, sansele sa castigi apoi punctul sunt foarte foarte mari. Probabil avantajul ei e faptul ca inca e tanara.

  • Ada

   Andreea seamana ca stil de joc cu Petra. O deplasare mai slabuta (am observat si eu ca sprintul si deplasarea laterala nu sunt excelente), FH bomba si mental fragil :).

 • Nicky

  Am vazut ca Simona joaca azi la Stuttgart…la dublu. Bafta!

 • ralu_dani

  Sper din tot sufletul ca federatia sa faca ceva sa o ajute pe Andreea( si nu ma refer la pozele pe care Cosac le face acum cu echipa!) pentru ca jocul ei din setul 3 cu Bouchard este joc de top 30 si cu ajutor si multa munca intr-un an, doi poate ajunge acolo. Sper sa nu sariti pe mine dar eu cred ca Andreea are potentialul sa se “bata” cu Irina pentru racheta 2 a echipei noastre. Tot respectul pentru Alexandra, dar in WTA acum este extrem de greu pentru o jucatoare pur defensiva, care nu are un serviciu bun si o arma pentru finalizare, sa ajunga si sa se mentina in top. Andreea este adevarat ca are o gramada de probleme de rezolvat in jocul ei dar are un serviciu foarte bun ( aseara I-a mers aproape numai serviciul la t -aici probabil emotiile au fost un factor- dar am urmarit viteza si a fost constant cu serviciul 1 peste 160) si un FH foarte puternic si capabil de winner-e. Jocul ei imi aminteste mult de Pliskova in special la usurinta cu care pare ca loveste mingea mai ales pe FH……….si uite unde este Pliskova acum!!!!
  Multa bafta Andreea, o sa imi propun sa te urmaresc anul asta…….sper sa intri direct pe tablou la toate slamurile !!!!

  • Un guest acolo

   Nu cred ca are cineva de ce sa sara pe tine. Cred ca multa lume n-a avut pana acum ocazia sa vada jocul Andreei la tv. Si mie mi se pare ca Andreea are un joc de baza mult mai bun si spectaculos decat al Irinei. Si serviciul mi se pare mult mai bun, si adancimea loviturilor. Am mai zis, Irina nu-si foloseste la maxim potentialul fizic de jucatoare de peste 1,80. Intr-adevar, exista o mare diferenta de experienta la nivel inalt in favoarea Irinei, si nu poti sa nu te gandesti ce-ar fi fost daca Andreea ar fi beneficiat de conditiile de pregatire ale Irinei. Dar asta este acum, nu este tarziu nici pt Andreea sa prinda curaj si sa iasa din ITF-uri, si mai ales sa incerce mai mult jocul de hard.

   • ralu_dani

    Sunt multi fani Alexandra p’aci si nu am vrut sa se simta atacati ::)))
    Mie mi-a placut Andreea de la meciul cu Madison, chiar daca a pierdut, a aratat cateva lovituri din categoria ….uau!
    Am citit pe undeva azi ca anul trecut avea de gand sa se lase de tenis si ca este antrenata de prietenul ei…….ar fi mare pacat sa ioseasca victoria de aseara si sa nu profite ………un top 60 pana la sfarsitul anului nu e imposibil!!!

    • Un guest acolo

     Mie imi place si Alexandra chiar daca are alt tip de joc. Cred ca cel mai mare plus al ei este mentalul, probabil al doilea ca tarie dupa Simona. Bineinteles, daca n-ar duce jocul asta de uzura n-ar trebui sa joace 3 seturi. Dar asta e stilul ei, nh il mai poate schimba la 25 de ani.

     • ralu_dani

      Pe mine jocul Alexandrei ma frustreaza la maxim: cand vad ca are jumatate de teren liber in fata si arunca mingea in teren in loc sa o trimita in viteza imi vine sa imi zmulg parul din cap ::)))) Meciul cu Caroline Wozniacki mi-a scos peri albi, dar si meciul de aseara…..cu Bouchard a fost strategia corecta ( trebuia sa ii dai mingea inapoi ca o dadea singura afara), dar cu jucatoare mai constante e foarte greu!
      Cele doua meciuri cu Bouchard eu le-am vazut asa: Cu Alexandra a pierdut, cu Andreea a fost invinsa!!!

     • Cipri

      Serviciul o trage mult in jos !!!

    • Nicky

     Imi cer scuze ca intervin dar pe mine m-a dezamagit crunt Andreea in meciului cu Keys. Asteptam o altfel de reactie. Serviciul unu nici nu i-a functionat. A fost doar o alta adversara pentru Madison in drumul ei spre finala. Si era turul 3 parca. Ieri a jucat exceptional.

     • ralu_dani

      Era cel mai important meci al carierei ei, nervii nu au lasat-o sa joace…….oricum, chiar daca juca ca aseara tot nu castiga, Keys era pe val. Eu am vazut in meciul ala armele pe care le are si potentialul eii!!

     • Bogdan

      Am vazut si eu meciul cu Madison, acolo mi s-a parut ca Andreea pur si simplu a fost blocata, lipsita de reactie, carne de tun. Nu intra in meci cu incredere, nici cu Bouchard nu a facut-o, increderea i-a venit pe masura ce a curs jocul, abia in setul 3 si-a dat drumul la lovituri. Nu stiu cum s-ar fi terminat meciul cu Bouchard daca se juca in WTA si Andreea nu avea parte de ‘injectia’ de tonus din partea antrenoarei, la fiecare doua game-uri. Chiar ea spunea dupa meci ca este de felul ei realista, prin asta intelegand ca are tendinta sa puna raul inainte. Treaba asta se vede in jocul ei, are un potential enorm insa are mare mare nevoie sa castige incredere in propriul joc si sa nu se mai teama ca vine o furtuna din partea cealalta a fileului.

     • liviol

      Exact! Cu un plus de incredere, pe care sper ca l-a dobandit acum, eu o vad in top 30 in 2 ani de zile.
      La Charleston, inainte de Keys a reusit 2 meciuri f bune cu adversare de top 50-70.
      E pe drumul cel bun!

     • Un guest acolo

      Sincer, nu se compara Keys cu Bouchard. Nu cred ca a jucat Andreea prin ITF-uri cu o adversara care sa loveasca mingea atat de tare. Mai e si lipsa de experienta care isi spune cuvantul si o poate determina sa se blocheze mental. Keys poate s-o bata si pe Simona intr-o zi buna. A jucat bine si cu Venus si cu Serena. E pur si simplu din alta liga decat Andreea.

    • sorin-arges

     Oricum, sa nu uitam ca Alexandra a fost acolo unde nu stim daca Andreea va ajunge vreodata. Si nu ai cum sa fii fan-ul uneia in detrimentul celeilalte. Eu cred ca e loc pentru amandoua si chiar pentru …toate ! Depinde de ele !

  • epsilon

   Din pacate Cosac nu are ce cauta acolo, si nu o sa faca nimic. Are o ocazie la 100 de ani si nu stie sa faca ceva cu ea. Daca omul asta nu stie sa faca acuma profit din tenisul romanesc si sa ia acel profit si sa il investeasca intr-o scoala de tenis, daca nici acuma nu poate gasi investitori pentru jucatoarele din Romania, atunci omul e incapabil.

   • Un guest acolo

    Din pacate Federetia daca n-a facut pana acum ceva ma indoiesc ca va face ceva de acum inainte. Eu cred ca nici pe juniori nu-i ajuta cu nimic. Eventual ii lasa sa se antreneze pe terenurile ei, dar nu sunt chiar sigura de asta. In rest, fiecare se descurca cum poate.

    • Bogdan

     Juniorii se antreneaza contra cost pe terenurile federatiei.

     • Un guest acolo

      Atunci e minunat 😐

     • magus1349Jr.

      Corect. Sa se invete de mici cu greutatile. Asa se calesc caracterele puternice.
      P.S.
      Pamflet.

     • ralu_dani

      Serios ??????????
      Nu pot sa cred………

     • Bogdan

      Baiatul meu inca nu e atat de bun / avansat incat sa aiba nevoie de terenurile federatiei (ma refer la indoor / hard), insa stiu de la antrenorii pe langa care se invarte, care au juniori in top, ca li se cere 100 lei ora de acces pe terenul federatiei. Acum, daca ei ma mint (nu vad de ce), va mint si eu :-)

     • Un guest acolo

      Dar federatia nu are decat un teren de hard?

     • Bogdan

      Din cate stiu eu, au doar un teren. Plus cele de la privati, care nu intra insa in discutie.

     • ralu_dani

      100 lei /ora?????
      Doamne in ce tara traim………nicio diferenta intre preturile de la federatie si cluburile private………….

     • Bogdan

      Pai asta zic si antrenorii :-)) Si oricum, chiar daca ai bani sa platesti, prioritate au seniorii sa se antreneze pe hard. Si pe urma ne miram de ce avem rezultate bune pe zgura si proaste pe hard…

     • Un guest acolo

      In conditiile astea, rezultatele sportivelor noastre sunt de domeniul SF…va fi insa foarte greu pentru juniori sa aiba rezultate comparabile cu cele ale fetelor de acum…:(

     • Bogdan

      Pai fetele de acum crezi ca au avut conditii mai bune? De ce s-a mutat Simona la Bucuresti, nu tocmai pentru a avea acces la un teren de hard?

      Legat de ceea ce am spus cu preturile: ma refer la preturile practicate de FRT in cazul in care un antrenor federal / acreditat vrea sa vina cu un junior sa se antreneze. FRT asigura terenul gratis pentru perioada de pregatire centralizata a loturilor nationale (dar pentru asta trebuie intai sa ajungi sa faci parte din lotul national!). Si chiar si in pregatirea centralizata a lotului national, FRT asigura terenul gratis pentru maxim 6-7 ore pe saptamana per lot. “Daca sportivii din loturile mentionate doresc ore suplimentare fata de programul FRT, pot beneficia contracost in limita disponibilitatii din CNT” (citat de pe siteul FRT).

     • Un guest acolo

      Stiu ca au avut aceleasi conditii, din fericire au trecut hopul si au acum o criera care le permite sa se autofinanteze. Din pacate nu stiu daca cei de acum vor reusi ceva asemanator, sa speram insa ca da. Parca si performantele la juniorat erau mai mari decat acum, fetele astea majoritatea au avut chiar si finale de GS ( chiar si la dublu), performantele astea sunt tot mai rare insa. Devine tot mai greu…

   • chichirichi

    Mai ai indoieli inprivinta lui?!

    • epsilon

     :( nu…

  • Valentin

   Cu riscul de a mi sari lumea in cap, mie nu mi place Andreea. Nu mi a placut jocul ei deloc in primele doua seturi. Daca juca Eugenia la nivelul locului pe care il ocupa, termina cu Andreea in doua seturi scurte.

   • costi_1672

    eu ma bucur pt ca a profitat de ocazie si a cistigat , si nu sa batut singura ,

   • Ada

    Nu-ti place nici FH ei? E destul de spectaculos.

    • Cipri

     Si iute in acelasi timp . 😀

   • ralu_dani

    Banuiesc ca nici Pliskoprajina nu iti place……..

    • magus1349Jr.

     Pliskoprajina e belea! Are un mental de invidiat.
     Referitor la Mitu, eu chiar ma uitam peste gard si nu gaseam o jucatoare care trimite mingea ca din tun cu atata lejeritate. Cand colo ce sa vezi? Era una in curtea noastra.

     • ralu_dani

      Este prea variata paleta noastra de jucatoare ca sa nu avem si noi o BBB!!! ::)))

   • If0014

    Stai linistit, nu se supara nimeni. Nici mie nu-mi place Federer, si sunt bine sanatos :)

 • florin78

  O mica sugestie ar fi ca pe viitor orice neprezenta a uneia sau alteia dinte rachetele principale ale Romaniei sa fie explicata printr-un comunicat de catre echipa, federatie in care sa se expuna motivele plauzibile si sa nu fie lasate sportivele sa se expuna prin declaratii pe aeroport intre veniri si plecari. E valabil si pentru jucatoare sa comunice cu Federatia si cu Echipa de Fed Cup si sa isi motiveze absenta prin comunincare directa cu acestia si apoi sa apara in presa.

  • Bogdan

   Chiar daca se intampla asta, jucatoarea respectiva tot va fi prinsa pe aeroport / prin mall / la antrenament si va fi descusuta cu enspe intrebari, se va extrage o anume parte a unui raspuns din context si va fi folosit pentru a genera un “scandal”. Solutia asta e ca si cum ai spune sa nu mai iesim din casa daca vrem sa nu fim furati :-)

   • florin78

    daca vine un comunicat oficial poti dupa sa eviti orice subiect pe tema respectiva, iar daca nu e dat un comunicat poti sa raspunzi evaziv inca nu m-am hotarat etc urmeaza sa iau o decizie. o sa aflati de la capitanul nejucator etc.

    • Marc_ro

     Chiar si un “no comment” asa cum il propui tu, da apa la moara…

  • xyz

   Din pacate nu au arme impotriva unei prese axata doar pe can can si scandaluri. O solutie ar fi ca iubitorii tenisului sa boicoteze publicatiile respective. Sunt convins ca exista oameni foarte ok care comenteaza la articolele de pe prosport sau gsp dar nu pot sa nu ma intreb, chair se simt bine vazand cum comentariile lor (unele foarte pertinente) inoata intr-un ocean de mizerii? Sa lase haterii si cei cu IQ sub nivelul marii sa comenteze, sunt sigur ca traficul le-ar scadea mult sub ceea ce au acum si poate isi vor da seama ca mizeriile iti pot aduce profit pe termen scurt si atat. Personal am ales sa boicotez cele doua publicatii si nu am pierdut nimic, dimpotriva.

 • Bogdan Georgescu

  “I was definitely the underdog. I’m the lowest-ranked out of the eight girls here, and the youngest. I gave it everything I had, I gave my full effort and I just hope every girl gave her 100 per cent,” Abanda said. “If that’s the case, there’s nothing more we could have done.”

  O mica împunsătură între coechipiere. Dar, stati nitel, de fapt Romania a jucat contra lui Bouchard & team Canada. Echipa Canadei m-a impresionat pozitiv, au dat fetele tot ce au avut mai bun! Felicitari! Norocul nostru cu Genie c-a fost si ea pe acolo! 😛

 • Luisa

  A fost si-un pic de tenis in week-end, dar ceea ce-o sa-mi amintesc de la aceasta întâlnire, o sa fie emotia. Nu stiu prin ce-au trecut celelalte echipe, dar ale noastre au livrat trăire si emoție pe banda rulantă. Meciurile au fost ca la nebuni, roller coaster: prima noastră racheta, nu numai ca a pierdut, dar s-a si accidentat, intr-un meci care, pentru noi, era căstigat dinainte sa înceapă competiția, apoi surprizele Alexanda si, mai ales, Andreea, si iar, tensiunea din ultimul meci, cand unii dintre noi începuseră s-o vada pe Abanda jucătoare din top 10 sub acoperire. Dar si mai tari au fost bonusurile, roller coaster cu capul in jos: Alexandra rămasă cu mana întinsă, Irina taraindu-si un picior pe teren, salutul Alexandrei de dupa meciul cu Bouchard (trendsetter, “Tennis Twitter has been in rare form today”), lacrimile Andreei, ca ale unui copil care primise o excursie la Disneyland.
  A fost România echipa week-end-ului? Se pare ca da, si nu numai pentru noi:
  Courtney Nguyen ‏@FortyDeuceTwits
  If I had to choose a WG I team to join (OTHER THAN ROMANIA OBVIOUSLY) it would be the Dutch. They do it rite.

  • Daniel Grigore

   Abanda a jucat mult peste ce a jucat in prima zi, chiar a fost o surpriza placuta din punct de vedere tenisistic, dar pe de alta parte ne-a creat mari emotii! A fost o intalnire epica, de povestit peste ani,, ce ne-a tinut cu sufletul la gura, Adrian a subliniat splendid ca deobicei multiplele fatete ale acestui meci, iar tu Luisa ai facut un rezumat ce a prins esenta!

 • OvidiuB

  Sunt incantat ca pot citi un articol atat de documentat si de profund bun-simt in presa romaneasca! Sincere felicitari!

 • ralu_dani

  Intrebare: meciul Simonei de dublu este produs pentru TV sau nu? Aseara aparea pe Drakula si acum nu mai apare………

  • xyz

   Deocamdata nu apar meciurile de la Stuttgart pe drakula (de fapt apare doar unul singur de la ora 21:30), probabil vor updata lista curand.

   • basescu

    E un singur joc programat azi.

    • xyz

     Sunt programate 2 meciuri de dublu pe centre court si alte 2 pe court 1.

     • basescu

      Mă refeream la tabloul principal fete singles .Se joacă dublu şi calificări

     • xyz

      Oricum Simona incepe din turul doi la simplu, cred ca intrebarea viza meciul ei de dublu.

     • basescu

      Bate soarele pe telefon.Nu mă aşteptam să prezinte interes meciul de dublu.Dacă ştiam că e amatoare de dublu Simona eram la Stuttgart deja.Programarea e făcută pentru a ajuta nemţoaicele venite de la Soci să se odihnească .

     • ralu_dani

      programul TV de pe site-ul competitiei ( sper sa nu fie asa …..):

      TV Times

      Porsche Tennis Grand Prix live on television
      DateTimeChannel
      Monday, 20 April 2015 starting 6.30 pm Berenberg Classics Eurosport
      Tuesday, 21 April 2015starting 6.30 pm (1 Match)Eurosport
      Wednesday, 22 April 2015starting 6.30 pm (1 Match)Eurosport
      Thursday, 23 April 2015starting 2.00 pm; starting 6.30 pm (1 Match)SWR Eurosport
      Friday, 24 April 2015starting 2.00 pm; starting 6.30 pm (1 Match)SWR Eurosport
      Saturday, 25 April 2015starting 1.30 pm; starting 6.30 pm SWR Eurosport
      Sunday, 26 April 2015starting 2.30 pmSWR

  • peta

   Pana la ora asta se stie de transmiterea:20:30 – 20:00GermanyWTA Tour WTA Stuttgart (Witthoeft – Barthel)

 • Cipri

  De la ce scor a pierdut Ungur vs. Antonescu … :)

  Ungur trebuie sa se intrebe ce vrea sa faca cu cariera lui . Are 30 de ani . Ar trebui sa inceapa cu cateva futures-uri de aici inainte .

 • Un guest acolo

  Dar turneul de la Barcelona il transmite Digi? Ei parca transmiteau ATP-ul…si Dolce WTA-ul…

 • AlxM

  felicitari fetelor !!!!

 • basescu

  Bravo Vasile

 • basescu

  Gafă penibilă la BRD .Comentatorul a anunțat “Troicki din Croația”.Imediat sârbul s-a enervat!

  • xyz

   Lasa ca si noi ne-am saturat sa auzim ca Budapesta e capitala Romaniei, sa vada si altii cum e :)

   • peta

    …ok.dar si creditul ti-l platesti la ”banca” creditoare.sau nu e normal sa fie asa?:)

  • Ada

   :))

  • Cipri

   Ce schimburi frumoase la Dima-Fabbiano !

   • basescu

    M-am băgat pe Central.Vreau să-l văd pe Coric!

    • Cipri

     Incepe dupa Troicki – DGT . Si eu vreau sa-l vad pe tanarul croat .

     • basescu

      Probabil va fi anunțat ca sârb în compensație pt Troicki…

    • chichirichi

     Ce va sa insemne statutul de pensionar!Timp la dispozitie pentru a participa direct din tribuna la meciurile care te intereseaza.Iti doresc sa ai parte de partide interesante dar si de vreme buna de tennis.

     • basescu

      Miercuri aterizez la Stuttgart.

 • Luisa

  Pe Simona, in sferturi si-n finala trebuie s-o vad. In rest, poa’ sa faca ce-o vrea.

 • Alina Maria

  Noutati despre Stuttgart? Jankovic s-a retras, juca in primul tur cu Makarova.

  • basescu

   Şi Kuznețova

   • xyz

    Sa nu se retraga Muguruza, vreau sa vad cum o pune Simona la punct :)

    • basescu

     Trebuie să scape de demoni Simona! Mă bucur că joacă dublu .Se acomodează un pic , de abia joi se joacă optimile din programul pe care-l am.

     • berenger

      simona n-are demoni. mai degrabă are nume încercuite „pentru care se antrenează mai mult”. muguruza e pe acolo

     • Marco Polo

      Citatul corect este “pentru care se antreneaza special ” :))

     • Alin

      Muguruza deocamdata n-a realizat nimic in tenis in conditiile in care ascensiunea ei a coincis cu ascensiunea Simonei. Una a ajuns in top3 mondial, a castigat turnee, cealalta… …

 • xyz

  Ion Ţiriac pariază pe Simona Halep la turneul de la Stuttgart. Cotată cu şansa a doua la câştigarea trofeului, românca este în formă.

  “Ea are şansa că noi avem aici exact acelaşi teren de zgură dura pe care îl are Stuttgartul”, a afirmat Ion Ţiriac.

  Dacă va câştiga trofeul la Stuttgart, Halep va urca pe primul loc în clasamentul “Road to Singapore”. Românca se afla la numai 390 de puncte în urma liderului Serena Williams, care a decis să ia o pauză

  “Posibil să fie un sezon bun pentru mine pe zgură, pentru că am încredere foarte mare acum. Încrederea mea este ridicată, încerc să fac tot ce pot pe teren. Este visul meu să ajung cât mai sus şi în clasament, şi să câştig cât mai multe titluri”, a spus şi Simona Halep.

  “Sunt multe, multe jucătoare bune. Ea este cea care o atacă pe Serena Williams în momentul ăsta”, a încheiat Ţiriac.

  • laura

   Cred ca Tziri in staff-ul Simonei e angajat cu PR-ul si are si un rol la cresterea increderii:)) , oricum e ceva , se descurca binisor as zice:)))

   • epsilon

    eu sper sa fie angajat asa, el ar primi atentia pe care si-o doreste (viseaza demult, de la Nastase incoace, sa fie langa un jucator roman de succes) si Simona ar primi indrumarea si promovarea de care are nevoie, deci win-win atata timp cat Tiriac nu doreste mai mult (si aici ma refer la pozitia de manager)

    • peta

     …de la Nastase incoace?Nu cred.Intervine pe parcurs Boris B.

     • epsilon

      Boris B e roman? M-am gandit si la el si stiu cat de mult ii placea sa stea pe langa el la victorii, dar tinand cont ca Simona e din Romania ii face si mai mare placere.

    • maisafie

     Parca chiar d-na Ruzici a lamurit asta. Ea si nu Simona a fost cea care a apelat la Tiriac datorita cunostintelor lui in domeniu si a faptului ca are incredere in el si e un lucru normal in tenis ca un manager indepenent (ca ea) sa apeleze la altii mai cunoscuti.

     • Un guest acolo

      Ruzici a mai zis si ca Tiriac a fost si managerul ei , ceea ce eu de exemplu nu stiam. Erau destui pe aici care ziceau ca Tiriac vrea s-o saboteze pe Ruzici :)

     • epsilon

      Asta nu inseamna ca Tiriac nu isi doreste (iar cand Tiriac isi doreste face multe sa obtina) sa fie managerul Simonei, un lucru care sper sa nu se materializeze si sa ramana la stadiul de zvon

  • Alina Maria

   Si nu e singurul care spune asta, si predictiile WTA merg catre Simona Halep: http://www.wtatennis.com/news/article/4653043/title/ubha-stuttgart-draw-predictions

 • Kahn Flo

  Poate s-a mai spus pe aici, dar nu gasesc: de unde a aparut perechea inedita Halep-Bencic? Asta inseamna ca se cunosc destul de bine, au fost partenere de antrenament?

  • ViVi

   Sper sa nu vb prostii :), dar parca am citit undeva ca Darren Cahhil o va ajuta si pe Belinda in programul Adidas…poate a fost ideea lui pt aceasta pereche de dublu!

   • Ada

    Pe Kerber o ajuta. Eu n-am auzit de Bencic.

    • ViVi

     stiu de Kerber…dar mai era cineva. Am zis ca nu stiu sigur…era o idee :)

    • peta

     Subscriu.Asa stiam si eu.Dar nu poti fi sigura de conectiile ce pot aparea.Si iata.O noua pereche de dublu.

   • Luisa

    Bencic nu mai este la adidas.

    • ViVi

     aha..atunci cineva le-a vazut impreuna :)

   • Kahn Flo

    Ar fi fost o explicatie destul de buna, din pacate: https://twitter.com/dktnns/status/555378603601694720 :)

    • ViVi

     dap…am vazut :) nu mai conteaza…important e ca cineva le-a pus impreuna si poate vor face o figura frumoasa. Pt Simo e un antrenament bun…

 • Marc_ro

  Am auzit in weekendul asta cum ca pe Andreea o batea gandul anul trecut sa se lase de tenis.
  Are cineva amanunte?

  • Ada

   Mai jos gasesti un articol postat pe tema asta.

  • Gyro

   Inca nu-i tarziu…conteaza foarte mult anul asta. Daca nu reuseste sa intre pe tablouri de WTA e cea mai probabila varianta.

   • Guest

    Chiar crezi ca se mai retrage? Dupa un astfel de weekend o sa prinda aripi.

    • Gyro

     Week-end ul asta nu aduce nici puncte nici bani…iar din ITF-uri nu se castiga bani in tenis la varsta ei. E greu, majoritatea jucatoarelor in situatia ei se mai scot cu dublul dar ea nici acolo nu si-a gasit o partenera stabila…

     • ViVi

      Gresesti…ceva bani ii aduce, aprox 12.000 de dolari :)

     • Gyro

      Ok…probabil ai dreptate :). Dar in general cu ce castiga ea anual din tenis nu se poate sustine o cariera de top 100.

     • ViVi

      Nici eu nu stiam, dar s-a facut tam tam ca Simona nu vine la Fed Cup din cauza banilor, si atunci au aparut in presa sumele castigate de fete in Fed Cup. Normal ca nu se pot intretine din suma asta, dar decat deloc, mai bine ceva :)

     • AF1

      Week-end-ul asta i-ar putea aduce un WC la Madrid si atentia batranului vanator de caprioare, eu zic sa te mai gandesti.

  • magus1349Jr.
 • Gyro

  https://twitter.com/BenRothenberg/status/589864940296663040

  Asta e un motiv pentru care nu are rost sa te bagi in razboaiele altora.

  • xyz

   O declaratie decenta.

   • Gyro

    1. O declaratie care nu avea treaba cu ea. Si daca era decenta (dar nu a fost), tot nu trebuia sa o faca pentru simplul fapt ca nu a avut o legatura directa cu ce s-a intamplat acolo.
    2. Nu a fost decenta pentru ca atunci când spui despre cineva ca are o educatie proasta si ca “asa a fost crescuta” nu ataci persoana respectiva ci parintii ei. Si asta chiar nu merita, pentru ca nu-i cunosti.
    3. A nu se confunda caracterul unei persoane (care poate fi influentat de n factori) cu educatia si felul in care a fost crescuta in familie.

    • bazugiova

     Pai si ce trebuia sa faca ?Sa aplaude si/sau sa incurajeze gestul canadiencei?A fost intrebata si a raspuns.

     • maisafie

      A mai fost discutata problema asta de 100000 de ori :). Poate daca nu ar fi spus nimic de educatie ar fi fost ceva mai ok. Putea sa spuna “E optiunea ei, eu niciodata nu as fi facut asa ceva” si totul era perfect :D.

     • Kahn Flo

      Optiunile sunt infinite. Alegerea lor tine de educatie.

     • maisafie

      Cel mai bun comentariu dintre cele ~100000+2 :)

     • bazugiova

      Sau putea sa spuna ceea ce a spus…..Si din toate unghiurile privite si gandite, gestul Eugeniei este unul total lipsit de fair-play,cel putin jenant ,si……total lipsit de educatie.
      PS…Simona e romanca, in cazul in care Alexandra ar fi facut acel gest, logic si normal ar fi fost sa gaseasca o scuza,o explicatie in favoarea Alexandrei. In contextul asta cred ca declaratia Simonei este¨,nu perfecta, dar in favoarea colegelor ei din echipa fed Cup. :9

    • xyz

     1. Statutul tau de hater al Simonei iti da dreptul sa decizi cand si ce trebuie sa declare? Alexandra este colega/prietena ei asa ca are tot dreptul sa se pronunte.
     2. Tu ai probleme cu auzul sau vazul? A declarat Simona ca Bouchard e needucata? A spus ca totul tine de educatie, de aici trage fiecare concluziile.
     3. Daca nici educatia nu este un factor determinant in modelarea caracterului iti spun ca esti orbit de ura impotriva Simonei si asta te face sa spui prostii.

     • Gyro

      1. Nu comentez ineptii.

      2. Da, a declarat. Doar ca tu intelegi ce vrei.

      3. Nici un parinte din lumea asta nu isi doreste si nu isi educa pruncii sa aiba un caracter de 2 lei. SI totusi e plin de astfel de oameni.

     • Kahn Flo

      3. Fleosc! Ia spune, cum isi educa progenitura niste parinti aroganti, de exemplu?

     • Gyro

      Nu stiu. Dar nici Simona nu stia. Si atunci de ce sa ii ataci pe ei?

     • Ada

      Problema e ca Genie face a 2-a oara chestia asta. Daca lumea nu va fi dura cu ea (asta inseamna presa, Federatia Canadei, colegi etc.) va face din nou acelasi gest. Trebuie sa ne gandim si la faptul ca fetele care au intins mana s-au simtit destul de prost. Daca ai observat au venit comentarii si din partea altor jucatoare/jucatori, care nici ei nu au avut treaba cu evenimentul.

     • Alin

      Lipsa educatiei, asa a fost crescuta, parintii stiau de gestul ei pt ca n-o face pt prima oara si totusi n-au luat nicio masura in sensul acesta. Si a venit momentul cu Alexandra…

     • Gyro

      Deci tu chiar crezi ca parintii i-au spus: Mai fata când le vezi ca intind mana spre tine fa-te ca ploua? Sa fim seriosi…Da, are mari probleme de caracter, dar nu era problema Simonei sa se ia de felul cum au crescut-o ai sai. Si mai ales, nu in public. Ca discutia o avea ea cu Alexandra sau cu Ionitza in privat e treaba ei.

     • Alin

      Singurul care e de accord cu Genie e acest troll, gyro. Eu i-am dat downvote si flag la comenturi, va sfatuiesc sa faceti si voi la fel de cate ori il vedeti pe-aici.

     • Gyro

      Nivelul tau de discutie e unul de clase primare. Daca din ce am scris eu tu ai inteles ca eu am fost de acord cu Jenica baga flag-uri in continuare ca atata poti.

     • Alin

      Nu e prima oara cand te vad pe-aici cu atacuri la adresa Simonei, scoase din burta de tine. Acum e doar un alt motiv. Fa pe trollu in continuare, asta cat mai poti :) :)

     • ErgoSum

      Corect! Nu ai scris ca esti de acord cu Genie. De atfel, sunt 100% ca nici macar nu te intereseaza persoana respectiva. Important e sa gasesti o cale de a arunca cu noroi asupra Simonei. De aici a inceput toata discutia.
      Prin modul total aleatoriu prin care ai incercat sa demonstrezi ca reactia Simonei este de fapt mult mai nepotrivita decat cea a domnisoarei geniale. Mai mult, ai sustinut mai mult sau mai putin direct ca atitudinea canadiencei este ok dar a Simonei este gresita.

     • Kahn Flo

      Bun, dar termenul de educatie e mult mai larg, nu trebuie neaparat sa faca trimitere la parinti. Te educa in egala masura (daca nu chiar mai mult) mediul in care traiesti. Sau te educi singur, in functie de cum intelegi sa raspunzi la stimulii (pozitivi si negativi) pe care-i primesti de la societate.
      Acum, hai sa nu despicam atat de mult firul in patru: peste tot in lume, cand intalnesti un mitocan, cel mai folosit (si mai pasnic) mod de a-l califica este “uneducated”.

     • xyz

      1. Cand e vornba despre Simona esti 100% contra orice ar spune/face. Ceea ce face sa debiezi (in mare parte) ineptii.
      2.Esti incredibil, faci exact acelasi lucru pe care l-ai facut la discutia despre OCC, auzi ce si cum vrei tu.
      3.Ai fi uimit sa constati ca multi din oamenii de doi lei sunt produsul educatiei.

      A revenit Simona si viata ta are din nou un tel?:) Trist…

     • Guest

      Cand spune tine de educatia ei nu este o jignire, daca un trib se saluta bagand mana in buzunarele de la spate sau ridicand mainile in aer si esti intrebat sa comentezi salutul cand spui ca tine de educatia lor nu este o jignire, chiar tine de ce au fost invatati in casa. Esti culmea cu aceste atacuri la adresa Simonei!

     • maisafie

      Pai poate fi considerata o jignire :). Pentru ca Genie si Simona nu fac parte niciuna dintr-un trib sau secta ciudata care sa aiba propriile seturi de valori fara legaturi cu orice ar putea insemna civilizatia. Ambele sunt parte a aceleiasi “civilizatii” si teoretic sunt conduse de seturi de valori asemanatoare. Mai mult ambele sunt sportive la un nivel foarte inalt si se presupune cu atat mai mult ca impartasesc valori asemanatoare si din acest motiv. Asa cum se considera a fi de bun simt sa dai mana cu adversara e de bun simt sa incerci sa fii “politically correct” in declaratiile date despre aceasta. Ori Simona (involuntar sunt convins) nu a fost. Poate ca are dreptate dar ea fiind o figura publica trebuie sa aiba grija la genul asta de declaratii interpretabile chiar si numai daca in perspectiva relatiei ei cu terte parti din lumea lor (d.ex. un sponsor poate foarte bine sa se retraga datorita unor asemenea declaratii care pot fi intelese in mai multe feluri).

    • Kahn Flo

     Gyro, daca nu e vorba despre educatie, atunci despre ce? Iar daca asculti exact ce a spus Simona, a fost cat se poate de moderata. Plus ca declaratia a fost de “uz intern”, pentru presa romana (conditii in care ar fi putut fi mult mai acida, dar nu a vrut)

    • magus1349Jr.

     Pai nu te vaitai tu ca Simona face numai declaratii politically correct, nu are o opinie, vorbeste fara sa spuna nimic, etc.?Acum a pus punctul pe “I”. Tot nu e bine.

     • Gyro

      Nu dezvolt discutia. Daca nu vrei sa intelegi ce am scris e treaba ta.

     • milka_federau

      fmm

    • Polițistul

     Nu decizi dumneata ce e decent şi ce nu e.O lume întreagă s-a pronunțat asupra proastei creşteri a canadiencei.Simona are tot dreptul să-şi apere colega.

     • Gyro

      Eu nu am auzit pe nimeni sa se pronunte asupra poastei cresteri a canadiencei, in afara de Simona…a …si fanii Simonei..

     • Polițistul

      Când voi avea timp voi detalia.Din păcate nu sunt într-un fotoliu.O las baltă pe moment.

     • mdionis

      Ai auzit… prost. Simona nu a spus ca Bouchard a avut educatie proasta ci a dat de inteles ca a avut educatie diferita. Ca dumneata ai inteles altceva e numai si numai o problema de interpretare inadecvata a unui text in LR.

   • Kahn Flo

    Chiar mai decenta si mai nuantata decat ceea ce citeaza Ben Rothenberg. Care, din pacate, incearca sa creeze senzatia ca a fost o insulta: https://twitter.com/BenRothenberg/status/589866044753346561

  • mery

   Si daca a declarat ce? nu a jignit pe nimeni. Altii trec peste gesturi, declaratii, etc…doar noi facem analize profunde. Simona e una dintre sportivele cu cel mai curat discurs :)

   • Gyro

    Mary, cu tine chiar nu are rost…Da, Jenica a gafat si a fost taxat pe teren in primul rand.
    Dar când spui despre ea ca “tine de educatie” si ca “poate asa fost crescuta” si asta nu e jignire. Dar ce e?

    • xyz

     O constatare.

     • Gyro

      Daca eu iti spun tie dupa ce ai facut o prostie, gafa, etc: Ma asa te-au crescut ai tai, asta da educatie…nu ii jignesc pe ai tai? Si nu o fac gratuit? Pentru ca, garantat, ai tai nu au nici o treaba cu prostia ta. Orice parinte isi creste copiii cum stiu mai bine. Pentru mine e o jignire mai mare decat sa sa-ti spun: Bai boule, uite ce ai facut?!

     • xyz

      Gyro, nu privi lucrurile doar din unghiul tau. Presupun ca ai copii si ti-ai dorit tot ce e mai bun pentru educatia lor. O greseala nu va defini munca ta, poate fi o scapare de moment. Insa Bouchard respira prin toti porii inganfare dublata de un IQ mediu ceea ce ma face sa cred ca totul se datoreaza mediului in care a fost crescuta. Cand mamica si taticul iti spun mereu ca tu esti the best nu fac decat sa-ti modeleze un caracter infatuat. Si asta se ve reflecta in actiunile tale viitoare. Simona nu a jignit cu nimic, a raspuns unei intrebari (daca nu raspundea postai ca “o doare in spate pe Simona de colegele ei”…) si a ales sa o faca foarte decent.

     • Alin

      E clar ca parintii sunt de vina pt ca este a doua oara cand face asta. Daca ei ar fi avut o discutie cu ea, sa-i spuna ca nu-i tocmai frumos si intr-o lume civilizata nu se face asa probabil nu venea momentul cu Alexandra. Dar n-au facut-o, Simona are dreptate. Asa a fost crescuta + ca daca parintii nu sunt in stare sa creasca un copil ar putea ea sa ia exemplu de la celelalte, sunt sigur ca a vazut si ea cum trebuie sa te comporti in astfel de momente.

     • Gyro

      “E clar ca parintii sunt de vina pt ca este a doua oara cand face asta.”
      Si Simona a inteles repede asta si i-a taxat in public.

     • xyz

      Pff, am realizat ca de fapt ruleaza acelasi serial, Gyro vs Simona. Cum am vazut destule episoade si e plictisitor prin insistenta cu care unul din personajele principale (tu) incearca sa ne convinga ca noi suntem de fapt low IQ si fanatici…renunt. Sa ai spor in tot ceea ce-ti propui.

     • gelmin

      “Băi boule, uite ce ai făcut?!”
      …îmi cer scuze, dar se pot găsi lucruri bune şi-n postările tale, n-aş fi crezut…

     • maisafie

      Atunci si la Genie a fost doar un gest ca oricare altul si nimic mai mult 😀

     • xyz

      Presupun ca esti de acord cu gestul ei…

      btw, ea a facut un gest si acesta a atras reactia multor oameni de sport, de ce ar trebui condamnata Simona pentru ca a dat glas unei pareri vis a vis de gestul Bouchardinei?

     • maisafie

      Nu sunt de acord cu gestul ei :). Mi se pare lipsit complet de fair play pentru ca o strangere de mana nu inseamna ca ii doresti celuilat sa castige sau nustiu ce a declarat ea si ii comunici ca il respecti ca pe un egal. De asta dai mana cu cei pe care ii consideri egali dar nu o faci cu cersetorii sau aurolacii sau etc din aceeasi categorie. Asta nu inseamna ca nu cred ca Simona a facut o gafa. Nu una mare asa cum se exagereaza dar tot gafa se numeste chiar daca toti fanii infocatii ii sar in aparare (Simonei nu gafei :D).

    • mery

     Hai ca mai e putin si intra SIMONA pe teren…..
     Alles Gute,

     • alex1225

      se vede pe undeva?

     • mery

      Nu …incepe la 3:30 ora locala si nu stiu daca e pe Tv, colegii spun ca pe drakula stream….poate:)

    • mdionis

     Foarte simplu: o explicatie. Pentru cineva crescut si educat in *.ro, este foarte probabil ca refuzul explicit de a da mana cu altcineva sa fie sinonim cu un comportament “de porc”. Simona explica actiunea lui Jeni prin faptul ca aceasta are un sistem de valori diferit, in care a nu da mana nu este o actiune reprobabila, afirmand implicit ca acest sistem de valori rezulta din parcursul sau educational ori din obisnuinta. Cuvintele Simonei ar constitui o insulta doar daca ea ar exprima o judecata critica asupra acestui sistem de valori (sau asupra parcursului educational al lui Jeni), insa acest lucru nu se petrece: Simona spune exact contrariul, si anume ca trebuie sa o luam asa cum e, fara a o judeca in cadrul sistemului nostru de valori, corespunzator obiceiurilor noastre din *.ro. E un exemplu perfect de judecata matura.
     Acum sper sa nu se mai gaseasca si altcineva care sa psihanalizeze in mod inutil pretinsele substraturi ale cuvintelor Simonei.

     • Gyro

      De analizat, ai analizat tu. Si poate ai avea dreptate, daca declaratia era una scrisa.
      Ce a transmis Simona e clar: lipsa de educatie, eu nu as fi facut niciodata asa ceva. Asta a spus, chestia cu sistemul de valori e amuzanta doar…

     • Kahn Flo

      In cazul asta, incep sa cred ca tu nu ai ascultat inregistrarea. Sa-ti fac un transcript:

      “N-as vrea sa comentez acest gest pentru ca… tine de educatia fiecaruia si… eu n-as fi facut niciodata asa ceva… dar asa este ea poate crescuta sau asa este obisnuita si… trebuie sa-i acceptam atitudinea”

      Iar daca ti se pare atat de amuzanta “chestia cu sistemul de valori”, citeste si tu despre diferentele culturale (vezi ca am dat putin mai sus un link)

     • mdionis

      N-are importanta ca a fost o declaratie vorbita iar nu una scrisa: semnificatia cuvintelor nu se schimba de la una la alta.
      Ceea ce a transmis Simona este intr-adevar clar pentru cine nu vrea sa faca acrobatii semantice printre contradictii; Simona nu a spus si nici nu a subinteles “lipsa” educatiei, ea a spus ca gestul este [in ultima instanta] rezultatul educatiei primite (fara niciun comentariu anexa de tip “buna/proasta”), iar pasul intermediar intre educatie si actiunile intreprinse de cineva este desigur sistemul de valori personal al acelei persoane. Simona comunica cum ca ea nu ar fi facut asa ceva nu pentru ca ar sustine superioritatea sistemului personal de valori fata de cel al lui Jeni ci pentru ca se exprima intr-un context romanesc, in care strangerea mainii reprezinta un act de respect iar lasatul cu mana intinsa este o actiune de prost gust manifest: in acest context, chiar si dumneata ai judecat in mod critic comportamentul lui Jeni (desi mlle. Bouchard a exprimat in mod repetat ideea ei cum ca datul mainii inseamna sa ii urezi noroc adversarului si deci, in cadrul sistemului ei de valori, refuzul devine rational justificat). Simona apara in mod explicit dreptul sacrosanct al lui Jeni de a avea un sistem de valori diferit, drept pe care dumneata il negi in momentul in care exprimi o judecata de valoare cu pretentii de absolutism.

     • maisafie

      E oarecum distractiva ultima fraza dat fiind ca tu esti cel care a disecat intr-o asemenea masura declaratia :). Atunci poate ar fi trebuit sa spuna ceva de genul “asta tine de sistemul ei de valori” nu ca asta ar fi fost mai putin discutabil :D.

     • Kahn Flo

      Nu stiu de ce ti se pare atat de ciudat sau jignitor sa discuti despre niste lucruri care chiar exista. De exemplu, “diferentele culturale” sunt cunoscute si luate foarte in serios, in afaceri si diplomatie? Iata aici: http://ebooks.unibuc.ro/psihologie/rascanu/6-2.htm

     • maisafie

      Nu am nici o problema cu diferentele culturale. Nici sa povestesc despre ele nu mi se pare nici ciudat nici jignitor :). Sunt perfect constient ca ele exista si e cat se poate de normal sa fie. Am observat doar ironia situatiei dat fiind ca mdionis a facut o profunda disecare a subiectului, foarte pertinenta de altfel dar a si-a exprimat speranta sa nu se mai gaseasca altcineva care sa faca una asemanatoare :). Si m-am gandit ca daca Simona vroia sa se refere la sisteme de valori nu la educatie era cat de poate de libera sa o faca.
      Evident insa ca modul de exprimare tine de “educatie” (ca tot e la moda educatia) iar Simona fiind sportiva de performanta si nu profesor universitar la filosofie are un mod de exprimare mai putin elevat (si nu vreau sa o atac prin asta, cred ca si eu tot acolo sunt asa ca de altfel majoritatea dintre noi) si cand i se pune o intrebare atat de incisiva si are un timp de reactie scurt foloseste un limbaj uzual. In cazul de fata “educatie” vs un posibil “sistem de valori influentat de diferentele culturale” cum s-ar fi putut exprima in cel de-al doilea caz (daca era ceva pe universitate). Deci corect dar un pic cam prea interpretabil :D.

     • mdionis

      “Am observat doar ironia situatiei dat fiind ca mdionis a facut o profunda disecare a subiectului, foarte pertinenta de altfel dar a si-a exprimat speranta sa nu se mai gaseasca altcineva care sa faca una asemanatoare :)”

      Da. Am avut in vedere faptul ca interpretarile negative aparute au tendinta neplacuta sa “completeze” declaratiile Simonei cu niste cuvinte pe care ea nu le-a pronuntat si a caror ipotetica semnificatie este contrazisa net chiar de celelalte afirmatii din context. Interpretarea mea se sustine prin toate partile discursului Simonei, nu este contrazisa in niciun fel de acesta. Revenirea la o interpretare contradictorie nu serveste la nimic (daca cineva propune asa ceva la un seminar stiintific se descalifica din start; e adevarat ca aici nu e un seminar stiintific, insa… orisicat), e numai pierdere de vreme. Fireste, daca cineva are vreo ipoteza interpretativa diferita si necontradictorie, e OK (insa aceea nu se mai poate eticheta drept “psihanaliza” :) ).

      “In cazul de fata “educatie” vs un posibil “sistem de valori influentat de diferentele culturale” cum s-ar fi putut exprima in cel de-al doilea caz (daca era ceva pe universitate)”

      E clar ca exista si o astfel de motivatie pentru alegerea cuvintelor Simonei. Pe de alta parte, sistemul de valori este in ultima instanta rezultatul combinarii unor predispozitii innascute (relativ putin numeroase) cu o mare de reflexe mentale stabilite in urma educatiei primite (in sens larg) si a interactiei cu propriul mediu social. Deci (fara pretentii psihanalitice :) ) Simona vorbeste despre cauzele potentiale ale diferentei de sistem de valori (desi e posibil sa nici nu cunoasca prea bine expresia “sistem de valori”) intr-un rationament implicit.

     • maisafie

      Ce sa mai spun, wow:). (acesta este un wow admirativ la modul cel mai serios posibil)

      Pai in primul rand in afara de Gyro si intr-o oarecare masura si de mine nu cred ca si-a mai permis cineva o crima de lezmaiestate si sa puna la indoiala cuvantul Simonei, deci cred ca se poate exclude ipoteza unor profunde interpretari contradictorii, ale noastre fiind destul de sumare :D.

      In al doilea …. nu stiu de ce dar nu sunt ferm convins ca Simonei i-a trecut prin cap sa determine influenta potentiala a factorilor majori asupra diferentelor sistemelor de valori ajungand la concluzia ca educatia e cel determinant in cele aproximativ 2 secunde in care s-a gandit la raspuns. E posibil totusi sa ma insel :)

  • xyz

   Pff, pana la jigniri e cale lunga si Simona nu va raspunde unei insulte cu o alta insulta, e mult prea educata.

  • Polițistul

   Chiar nu ți-e ruşine?Ce te interesează ce a declarat Simona?Ce realizări ai pentru a avea dreptul de o ataca?Măcar spune odată cine eşti !

   • Gyro

    I’m your father!

   • epsilon

    Cum, Gyro e Nastase, nu v-ati prins? 😀

    • Gyro

     Adrian Nastase.

  • Guest

   Cum adica s-a bagat in razboiele altora, pai a fost intrebata!

   • Gyro

    Raspunsul Simonei: “N-as vrea sa comentez acest gest”, dupa care comenteaza gestul. Parerea mea e ca era mult mai intelept sa se opreasca acolo. Toata lumea stia ca gestul lui Bouchard a fost unul absolut penibil, întrebarea era evident una suculenta si Simona a muscat momeala.
    A inceput cu educatia primita si felul in care a fost crescuta Bouchard chesii care nu se discuta in public, cu atat mai mult cu cat in viata ei sportiva va da ochii cu Bouchard in numeroase ocazii. SI in plus ultima declaratie a lui Bouchard despre Simona a fost de bun simt. Si atunci de ce?

    • ralu_dani

     De ce? Pentru ca fetele de la Fed Cup sunt o echipa si chiar daca Simona nu s-a dus in Canada, asta nu inseamna ca nu mai face parte din ea; pentru ca vocea Simonei are o anume greutate in presa straina; pentru ca printesa media nu poate face ce vrea ea fara sa i se raspunda……………etc.
     Stiu ca la noi se poarta “capul plecat sabia nu-l taie” dar ar cam fi timpul sa mai ridicam si noi ochii din pamant nu crezi ???

     • AF1

      +1

     • Gyro

      Tocmai pentru ca vocea ei are greutate (drept pentru care declaratia ei a fost imediat preluata de multi jurnalisti si publicatii de renume) nu trebuia sa iasa cu declaratii despre felul in care a fost crescuta Jenica. Pentru ca, din nou, nu lovesti in ea si in actiunile ei, ci in cei ce au crescut-o si pe care ea nu-i cunoaste. Si asta nu e ok.

  • Bogdan

   Este incredibil cum incerci sa iei o situatie in care o jucatoare face un gest urat si sa o scoti ‘vinovata’ pe cea care comenteaza gestul! Omule, Bouchard a facut un gest absolut de rahat, total lipsit de sportivitate, comentat si criticat nu doar de Simona! Nu l-a facut intr-un meci cu Ivanovici, ci cu o romanca, la un meci intre echipele nationale. Canadienii (si nu numai) au taxat-o foarte clar pe tema asta. Simona vine si spune “nu as vrea sa comentez acel gest pentru ca tine de educatia fiecaruia”. Ce e gresit aici? Nu tine de educatie sa iti saluti adversarul? Atunci de ce tine, de marketing? Cum sa nu aiba legatura cu Simona? Are legatura cu echipa Romaniei, din care face parte si Simona. Ai auzit-o sa comenteze gluma proasta a lui Bouchard, cu cafeaua, despre Serena? Nu cred. Ai auzit-o sa comenteze minciunile chinezoaicei (imi scapa numele) care nu recunostea ca lovise mingea dupa ce cazuse? Nu cred. Ai auzit-o sa comenteze gestul similar facut de Bouchard in precedentul meci de FedCup? Nu cred. A comentat pur si simplu pe un subiect in care era implicata echipa Romaniei. E anormal pentru tine, nu?

   Vreau sa cred ca iti place sa starnesti discutii fara sens si nu esti chiar atat de deplasat in a interpreta o situatie extrem de clara.

 • gelmin

  În locul unei dispute cu Canada, pentru care ne-am pregătit mediatic intens, ne-am trezit cu un meci cu…cABANADA.
  Tânăra ciocolatie (fără victorie pâna acum la vr’o jucătoare din top 100!) a reuşit să ne scoată destui peri albi şi să facă să curgă sute de comentarii nu numai (pe) aici. După ce anul trecut, în primul tur al calificărilor la US Open o-nvingea pe Andreea Mitu cu 6-1, 6-1 acum reuşeşte performanţa carierei, nu numai să treacă de Irina-n prima zi, dar şi să o scoată practic din calcule pentru ziua următore.
  A continuat şi-n meciul cu Alexandra-n aceeaşi manieră. Alexandra, uşor superficială la-nceput, a avut nevoie nu numai de toată susţinerea tribunelor (admirabilă de altfel) dar şi de o mobilizare exemplară pentru a aduce victoria echipei.
  Înfrângerea-n oraşul natal a degringolatei (dar şi-ngrozitor de arogantei) Bouchard, chiar de două ori, e cu mult mai mult decât am fi putut spera.
  O victorie muncită, dar absolut meritată.
  Credit tuturor fetelor (prezente acum sau nu) care după mai bine de un an de eforturi (pe multe din ele nici nu ni le putem imagina) au reuşit să ducă după zeci de ani, România-n grupa mondială.
  Felicitări.

 • basescu

  Gafa memorabila…

  • AF1

   eu cred ca e intentionata :)

 • ErgoSum

  Stimate domnule Toca,

  mai intai de toate sa facem cunostinta: ca si Dvs. sunt un “wannabe tennis player” dar soarta a decis “IT fits better for him”. Mda! Asa ca am ajuns sa “servesc patria” in limbaje de programare si mai apoi in Powerpoint si Ecxel.

  Ece => am trecut la stadiul urmator “wannabe tennis trainer”. Pana in ziua in care piticul meu mi-a zis “Tati, scopul meu imediat in tenis e sa te bat pe TINE. Dar putem sa il lasam pe Olaf (N.B. antrenorul lui) sa ma ajute…?!” Asa s-a incheiat si scurta cariera de antrenor.

  M-am reprofilat ca mare ziarist…si am zis sa incep de jos, pe forumuri. Gandind ca multi oameni de succes au inceput “de jos”. Ei bine, realitatea e ca si mai multi sunt cei care au inceput de jos…si acolo au ramas. Subsemnatul neffind o exceptie.

  Asa ca am zis sa ma fac cititor de comentarii, si pe alocuri comentator.

  Asta functioneza ceva mai bine. Partea cu cititul ma refer. La comentat dau cu “pliciul” peste hater-i ( ca sunt mai enervanti decat mustele) dar cam atat.
  Dar asa am ajuns la Dvs. Nu fara prejudecati. Cand am auzit prima oara de site-ul asta am vrut sa vad “ce ati facut in ultimii 5 ani…”. Iar titulatura de “Head of department – Soccer” by prosport era cea mai negativa recomandare posibila (macar de scria football…dar Soccer???)

  Asa ca plin de prejudecati am citit primul Dvs articol aici…”Mda”, mi-am zis. “…Un accident!” A urmat apoi alt accident, apoi altul pana cand accidentele au devenit regula. Am ramas insa fidel “misiunii” mele: lupta cu “idiotenia de clasa” aka “hating is cool”. De aceea am preferat sa scriu pe site-ul prosport unde fauna este foarte diversa si exista material de studiu din plin.

  Plus ca a “lauda” nu da bine unui “critic al ratiunii pure…”

  Pana azi! Pur si simplu articolul de azi e atat de bine scris incat ii vad un singur mare defect: nu a fost scris de mine. (sper ca ironia si autoironia sunt bine-primite pe aici…)

  Ca sa scurtez aceasta poveste, sau cum invatati Dvs. la scoala de “scriitori de articole” (scuze, dar nu m-am putut abtine) “scrie in 3 randuri ce altii scriu in 3 pagini…” => FELICITARI!

  Cu acest articol mi-ati dovedit (inca odata) ca iubiti tenisul, in general, si pe cel romanesc in particular…Si ca este extrem de putin important numele celei (celui) care sta in spatele succesului, fie el / ea Ilie, Ion, Andrei, Virginia, Ruxandra, Irina, Sorana, din nou Irina, Alexandra, Andreea si ma rog , cea care in mod absolut inexplicabil a reusit sa fie urata mai mult ca toti ceilalti la un loc…Simona). Sa nu ma intelegeti gresit—
  Pe Simona nu o uraste lumea pe merit. Multi stiu putin si foarte putin despre ea. Dar a devenit un “trend”. E COOL…

  Pt ca Dvs. sunteti doar un pic mai “batran” decat mine va amintiti desigur (sau ati aflat mai tarziu) ca la vremea lui si Ilie iar mai apoi Nadia, Cristian (Gatu), celalalt Ilie (Balaci) cei cativa Gica din fotbal, toti au fost mai mult sau mai putin injurati. lMotivele invocate fiind diferite insa avand o constanta: “nu reprezinta cu cinste tara!”” Suntem atat de patrioti cand e vorba de altii…

  Sa inchidem paranteza: eu ma adresez relativ putin celor care imi plac. Ma rezum in a le da un “thumbs up” sau a scrie cateva cuvinte laudative, si cam atat.
  .
  Insa azi chiar simteam nevoia ca cineva sa scrie articolul acesta. Asa ca: MULTUMESC!

  .Pt a simplifica: FELICITARI si MULTUMESC!

  • AF1

   ‘Ridendo castigat mores’, fwiw. Topica e importanta in latina. Altfel magulitor, periator, etc

   • ErgoSum

    Imi cer scuze dar dictonul este totusi “castigat ridendo mores”!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Castigat_ridendo_mores

    Nu e Wikipedia cel mai in masura site pt asemenea referinte insa si daca iti dedici 5 minute o sa constati ca de fapt alocutinea respectiva e asa cum am scris-o.

  • Bursucul zburăreț

   Pur și simplu detest (și refuz) să citesc un comentariu așa de lung scris fără diacritice. Dacă la unul scurt se mai invocă presiunea timpului, bla bla bla, aici nu poate fi cazul. Noroc că e o scrisoare de amor care nu îmi e adresată, așa că nici o pierdere. :)

   • ErgoSum

    Äimi cer scuze cä tastatura mea suportä decaät umlaute, adicä diacritice in limba germanä. ßi totußi , e chiar aßa de important? Sau pur ßi simplu nu ai gäsit altceva de criticat?

    La urma urmei, mi-am exprimat o parare. Si chiar am scris ca eu NU pot scrie scurt si concics? E vreo problema?
    Nu e vorba de presiunea timpului asa cum nici pe tine nu te deranjeaza forma ci fondul. In orice caz, nici eu nu consider ca am pierdut ceva.

    Uneori “se sperie gandul” ca intr-o buna zi anumiti oameni s-ar putea sa ma laude. Prefer sa ma injure.

 • camila_parker_giorgi

  oare chiar nu puteti sa-i dati permanent ban idiotului de gyro ? come on ,adi ,enough is enough man.

  • ralu_dani

   Da de ce sa ii dea ban? Pentru ca e intotdeauna impotriva curentului? Are dreptul la opiniile lui pe care si le sustine si atata timp cat se adreseaza civilizat nu vad care este problema. Nu cred ca ar trebui sa ne apucam sa ii excludem pe cei care nu sunt de acord cu noi!
   Cred ca daca faci pe cineva idiot ai sanse mai mari sa primesti ban, tu ce zici?

   • Guest

    Pai tinand cont ca nu l-am vazut niciodata comentand ceva pozitiv de Simona inseamna ca scopul lui este trollarea deci da din partea mea demult il banam, daca era asa echilibrat oare chiar niciodata nu se gasea o lauda la adresa simonei, oare toate declaratiile si toate deciziile sunt gresite?

    • Andrej

     Eu as crede ca trolleaza daca ar spune ceva pozitiv la adresa Simonei, avand in vedere ca nu spune ceva pozitiv la adresa nimanui. 😛

    • alex1225

     Eu credeam ca acest forum are rol de discutii cu si despre tenis si nu exista exclusiv pentru comentarea cu nuanta pozitiva in privinta Simonei. Intradevar Simona si aprecierea ei ne ocupa majoritatea timpului si literelor pe aici, dar sa tipi troll cand alt user nu e de acord cu tine e un pic exagerat.

     • xyz

      De fapt el nu e de acord cu Simona, daca te situezi de aceeasi parte a baricadei va fi de acord cu tine. Altfel nu ai nici o sansa :)

     • Gyro

      Asa sunt fanaticii. Vad peste tot baricade, razboaie, hateri. Daca citesti cu calm ce am scris, vei vedea ca ce spun nu are nici o legatura cu love sau hate. E doar o parere (critica daca vrei) vis-a-vis de niste declaratii inportune si gratuite. Sigur poti sa nu fii de acord, dar asa e aici. Il faci prost, idiot si troll si pa.

     • eugenie_lampard

      eu sincer zic ca cel mai bun lucru care ti s-ar putea intimpla e sa iei ban. i leave it with you.

     • Gyro

      Inteleg. Dar de ce ai nevoie de alt nume pentru fiecare postare?

     • xyz

      Te rugasem sa incheiem, stiu ca fara Simona viata ta e pustie dar daca incepi sa ma cataloghezi voi face la fel si asta,crede-ma, ne va aduce doar deservicii. Parerea ta pentru mine este egala cu zero din momentul acesta.

   • waltzing_mathilda

    nu e impotriva curentului si nu are nici o opinie. e doar un troll penal. din cauza unora ca tine care inteleg total gresit libertatea de exprimare suntem inconjurati de abject si puroi. nu te obosi sa raspunzi ca esti varza de bruxelles.

    • LC

     Bine spus! Libertatea de exprimare nu inseamna sa enervezi pe altii pentru ca nu ai ceva mai bun de facut. #banatiprostul

   • Bursucul zburăreț

    Pentru trolling.

  • bazugiova

   De ce? Gyro e avocatul diavolului si cateodata opiniile lui creeaza dezbateri foarte interesante…E drept, acum cu forma aratata de Simona pe teren,se cam agata de scame pentru a avea material de criticat, sa astepte si el vreo cativa ani pana cand Simo va pierde 3-4 meciuri la rand .

  • Gyro

   Comunist mic, te-am gasit! :)

   • arancea_sances

    sa vezi belea daca te gasim noi,Gypo.

    • Gyro

     Era o gluma…rlax…dar intr-o nota mai serioasa, reflexul de a-i interzice pe cei cu care nu esti de acord e unul care merge departe in istorie. Mult mai departe de perioada comunista, care totusi a facut din acest reflex lege.

 • FostComentator

  Nu mai pot cu Gyro asta, e pe bune, e prost ce are?????

  • Gyro

   Diferenta dintre noi e ca eu spun ce cred intr-un mod decent.

 • gyro_e_altfel

  Nu va mai enervati cu gyro pentru mine demult nu mai inseamna nimic vorbele sale, oricum in 90% din cazuri e pe din afara, la Australian Open spunea dupa victoria lui Mergea contra fratilor Bryan ca aia sunt batrani ca nu prea e impresionat, uite ca fratii inving si la MonteCarlo deci penibilul a cazut pe capul tau gyro, aaaa si cireasa de pe tort: Gyro ce spuneai de Andreea Mitu prin sept-octombrie 2014?

  • Gyro

   Iti dau un servetel?

   • gyro_e_altfel

    “Nu exista jucatoare mai slaba ca Andreea Mitu” Gyro prin octombrie 2014 cand Andreea avea o serie buna prin ITFuri.
    Ai decenta sa taci din gura macar o saptamana :)

    • ErgoSum

     Poti cere decenta de la un hater?! Cele dou cuvinte nu au ce cauta in aceiasi propozitie. Nu se suporta unul pe altul…

     Dar ca sa citez din clasici:
     “Cine e Mitu? Eu nu am auzit de ea…”
     Maestrul crezand ca prin astfel de declaratii loveste de fapt in Simona.
     Extraordinar jucator de tenis. Jalnic politician…

     Gyro voteaza Nasty! Politicianul. Te reprezinta!

   • maisafie

    (refresh)

    • guestu

     Gyro are toate datele sa se simta excelent in compania lor :)

 • Luisa

  Turul unu si doi la Stuttgart is foarte tari.
  Garcia -Ivanovic
  CSN – Petko
  Radwanska – Errani
  Strycova – Muguruza
  Sharapova – Kerber
  Wozniacki – Safarova
  Halep – Muguruza

  Nu cred ca mai este turneu in care sa se poată vedea atat de multe asemenea întâlniri inca din primul tur.

  • Un guest acolo

   Sper ca nu ma insel, Ana da a treia oara peste Garcia anul asta…si a pierdut ambele meciuri :)

   • Luisa

    Da, la doua turnee consecutive.
    Ana e puțin iesita din forma, dar cred ca o sa se mobilizeze bine la turneul asta, si pentru ca anul trecut a facut finala, si pentru ca probabil va veni al ei s-o vada.

   • epsilon

    La meciul 2 se spunea ca nu pierde Ana de 2 ori cu aceeasi jucatoare…

    • magus1349Jr.

     Non c’é due Senza tre.:))

  • http://pffmihai.com pff

   Unde se vede dolce/digi?

   • Marian

    Pe Dolce sau pe Digi :).

   • Liviu

    pe Digi, incepand de maine.

  • epsilon

   Asta am obsservat si eu daca venea si Venus si Aza era si mai interesant.
   Ivanovic se pare ca nu scapa de Garcia, CSN-Petkovic un meci cu 2 jucatoare in forma, e mai mult un QF sau chiar o SF meciul asta, Strycova-Muguruza e echilibrat, sper ca Strycova va face un meci mare ca sa vedem un meci Halep-Strycova care mi se pare mai interesat decat Halep-Muguruza, chiar daca Simona are o datorie de platit Muguruzei. Sharapova are un meci interesant cu Kerber, iar Kerber pare a fi in forma, si Woz cu Safarova e la fel de echilibrat, ambele incercand sa isi regaseasca forma.
   Jankovic-Makarova era iar un meci interesant. Daca era si Venus cu Aza, sau chiar Pliskova era WOW

  • jiminy cricket

   Te duci? La ce meciuri?

   • Luisa

    Eu ma duc vineri si duminica.

    • jiminy cricket

     Abia aştept poveştile tale din arenă :)

     • Luisa

      Da, in Germania sunt multe lucruri bune, dar internetul nu este unul dintre ele. :)
      Oricum o sa-mi iau cu mine un Nokia cu o cartela de voce, ca sa-mi pot folosi telefonul meu pentru forum, pana la epuizare. :)

     • Zoolook

      Si unde mai pui ca la Frauenhofer Institut si alte locuri de efervescenta stiintifica se pun bazele multor tehnologii moderne pe care azi le folosim, ele mai intai sunt puse in aplicare in alte parti decat Germania, aici se intorc la preturi sugrumate de taxe, iar cand e vorba de furnizare de servicii, cu zgarcenie.

  • Andrej

   Grea tragere pentru Barbora. :(

   • gelmin

    Nu-ţi pot spune ce-i-n sufletul meu :)

   • Luisa

    Mugu e cam neadunata in ultima perioada. N-ar fi asa mare surpriza sa avem in turul doi Simona cu Barbora. Sau de asta ai zis ca-i tragerea grea :)

    • Andrej

     Ambele. Sa ai turul 1 cu Muguruza, turul 2 cu Simona e un draw horror.

     • gelmin

      Draw horror am avut eu (la Miami). Pentru Barbora e mai degrabă la Stuttgart un draw honor :)
      La Madrid nu-mi doresc decât ca Barbora să nu fie pe aceeaşi jumătate cu Simona.
      Nu-mi mai scapă locul 1.

  • Alin

   Halep – Muguruza ? Strycova unde e ?

   • Andrej

    Cu cateva randuri mai sus. Si mie mi s-a parut usor jignitor la adresa Barborei. 😛

    • Luisa

     am zis de meciuri tari, acu’ nu-mi zice ca si Halep-Strycova o fi vreun match-up

 • sfelix

  Avem dovada nivelului la care se afla tenisul feminin romanesc. Indiferent de accidente, putem incropi o echipa puternica. Avem “baza de selectie”.
  A doua observatie : De mult nu am vazut o ECHIPA romaneasca, inflacarata de atata IUBIRE DE TARA.
  Numai asa gasim explicatie cum a fost posibil ca Andreea Mitu, din postura de rezerva, sa isi revina din emotii si trac, si sa se bata cu locul 7 mondial ,ba sa o si bata bine.
  Spiritul de echipa este forta care impinge fetele sa se autodepaseasca. Pe rand, una sau alta au preluat stacheta si a tras echipa dupa ea. Asta mi s-a parut cel mai frumos lucru. Felul cum se tot ridica una sau alta din fete sa traga toata echipa dupa ea.
  Bravo fetelor! toate,bravo. Hai Romania !

 • neo

  1. Ca sa se opreasca din fasa carcotelile (btw, ziaristi straini precum Rothenberg ar trebui sa fie mai circumspecti inainte de a prelua traduceri incomplete “servite” de binevoitori), e nevoie de un mesaj de clarificare pe FB. Sper ca Virginia e pe faza…

  2. Excelent discursul Andreei. In general. Foarte “articulata” domnisoara.

  • gelmin

   Pentru noi, fără-ndoială, Andreea e perfect articulată :)
   Şi-n plus a făcut-o pe cealaltă domnişoară să pară teribil de dezarticulată.

 • Alecs

  Cred ca este minunat că îi putem face pe românii din diasporă să se simtă bine că sunt români, și nu numai pe ei !
  Astăzi a fost rîndul echipei feminine de tenis, bravo vouă fetelor !!!
  Mîine … ? O întrebare pentru noi toți !

 • HappyM
  • Adelina…

   Trebuie sa facem flip-cup cu sampanie la ridicarea trofeului.Sper din tot sufletul pt ele sa se intample asta.:))

   • Bursucul zburăreț

    E mulțumitor și dacă vor reuși „doar” să rămână în Grupa Mondială. :)

    • Adelina…

     Da,celelalte echipe sunt mai sudate,dar poate avem parte de norocul incepatorului.

     • epsilon

      Mai e mult pana atunci, Irina mai are de jucat multe meciuri si cred ca va sta mai mult pe MD la GS, Dulgherul si ea trebuie sa mai urce si sa mai joace niste turnee WTA, poate Irina va juca cu Monica la dublu. Poate isi revine si Sorana, daca ne ferim de Cehia cred ca avem sanse

  • epsilon

   Le dam americanilor GSP, Digi, Dolce, sportro, etc, sa vina Courtney

 • Sorin
  • Adelina…

   I-au aruncat astia in fata toate tampeniile.:))

  • ralu_dani

   Uau, da stiu ca au fost duri…….

   • Ale

    Presa din Canada a sters cu Genie pe jos,aproape ca imi este mila de ea,sper sa-si revina.Arata tare naspa,cred ca a slabit din cauza stresului,plus ca n-o vad facand purici multi langa Sam Sumyk.

 • mery

  Hai ca s-a elucidat misterul, Simo Joaca cu Belinda dublul de azi ( au corectat pe Site)….rugaminte pt cei care vad meciul: sa ne spuna ce outfit are Simo si cum joaca ..la prima impresie. Multumesc ::))

  • Ionut Voineagu

   dar exista stream si pt meciul de dublu? stiam ca nu este

   • Alecs

    unde ?

   • Adelina…

    Nu este stream pt dublu,astia o dau doar pe Barthel azi.:(

   • mery

    Recunosc ca nu stiu, cineva spunea mai devreme ca poate of drakulastream……

    • alex1225

     a fost listat meciul dimineata pe drakula, dar a disparut…

     • chichirichi

      Flash score indica ca meciul nu are productie tv.Poate a fost programat initial pe un alt teren si se vor fi produs schimbari Ca atare din acest motiv a disparut listarea de pe Vlad Tepes.

     • Leia Sofia

      Meciul e programat pe central. Dar televizarea meciurilor incepe doar de maine:

      “ran.de und tennis.de zeigen vom 21. bis 26. April den Porsche Tennis
      Grand Prix aus Stuttgart mit Maria Scharapowa, Ana Ivanovic, Andrea
      Petkovic, Angelique Kerber und Sabine Lisicki im kostenlosen Livestream.

      Die Übertragungszeiten:

      Dienstag, 21.04., ab 12 Uhr

      Mittwoch, 22.04., ab 12 Uhr

      Donnerstag, 23.04., ab 12 Uhr

      Freitag, 24.04., ab 14 Uhr

      Samstag, 25.04., ab 13:30 Uhr

      Sonntag, 26.04., ab 14:30 Uhr”

 • HappyM

  Simona Halep a felicitat jucătoarele echipei României pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup
  http://www.agerpres.ro/sport/2015/04/20/simona-halep-a-felicitat-jucatoarele-echipei-romaniei-pentru-calificarea-in-grupa-mondiala-a-fed-cup-15-40-28

  • epsilon

   asteptam o poza de la Stuttgart cu Simona la dublu

   • mery

    Murim de curiozitate :::))) astia pe site ne_au omorat cu Maria, Maria si Porche……

 • Ale

  Meciul Simonei se vede pe undeva?

  • costi_1672

   doar de la fata locului

   • Ale

    pe 1xbet avem scorul…tot este bine.

 • jiminy cricket

  Kuzneţova abandonează şi ea de la Stuttgart din cauza unei accidentări la picior căpătate în FC.

  https://twitter.com/SvetlanaK27/status/590089420453326848

  • Alecs

   De la votkă, dupa victorie !!! :)

   • jiminy cricket

    Da, s-a împiedicat de dop, că l-a uitat Pavs pe jos :)

 • Ale

  Chinzoaicele au deja 3-0.

 • mery

  auch…3-0 pt soricei :( hai Simo arata-I tu Belindei cum se revine

  • epsilon

   3-1, te-a ascultat :))

  • Alecs

   la dublu sunt 81 si 72, Simona e 498 iar Belinda 232

   • Leia Sofia

    nici nu ar avea cum sa fie Simona mai sus in clasament la dublu, pentru ca nu a prea jucat.

    • xyz

     E bine ca a ales sa se acomodeze cu zgura de la Stuttgart intr-un meci oficial fara miza.

     • Leia Sofia

      Da. Si cred ca de acum s-ar putea sa o vedem mai des jucand in primul tur la dublu. Tocmai pentru ca ea intra mai greu in turnee, e foarte bine ca joaca si dublu. Cred ca nici nu joaca dublu petru rezultat.

   • peta

    …te-ai lamurit?Underdog style…position.:)

   • mery

    Asa e, chi,nezoaicele in real ranking, Simo in training ranking ::)) sa avem UN atrenament bun totusi :)

    • Leia Sofia

     Din pacate Simo a pierdut serviciul ….. din nou :( Si cum nici un meci nu seamana cu celalalt, inseamna ca va intra serviciul in meciul cu Bubu :))))

 • chichirichi

  Simonele au ratat ocazia de break asa ca 4-1 pt Chan/Liang si pauza.

  • Ale

   de parca ar conta,importanta este intrarea in ritm,oricum cred ca sunt simpatice amandoua acolo,sper sa apara o poza, ceva.

   • chichirichi

    Pentru blazon

    • xyz

     N-are. La dublu :)

 • mery

  Parca vad titluri in press: Simona Halep invinsa azi la Stuttgart”…. God, 5-1

  • epsilon

   Binenteles….e unu acolo care deja compune

   • peta

    Cine anume?Sa-l sorcovim cu totii daca-l cunosti.:)

    • epsilon

     Astia sunt mai greu de gasit decat cei de la SRI, dar sunt printre noi, poate fi oricare dintre noi…

     • peta

      …bine prietene dar asa o dam in paranoia…si n-am chef de tratamente.:)

  • xyz

   Parca vad titlurile: “Simona Halep UMILITA la Stuttgart” :))

   • epsilon

    Simona Halep ELIMINATA in primul tur la Stuttgart

   • peta

    …si o cauta pe Genie Bouchard ptr o consolare colegial reciproca.:)

    • Ale

     deja au inceput injuraturile pentru ca si-a permis sa le felicite pe fete pentru victorie.

     • Un guest acolo

      Chiar nu merita sa dam amploare la toate rahaturile…cei care o injura sistematic prin ziarele online cred ca si-au facut un scop in viata lor useless sa bage prin gard batul, din pacate starnesc reactiile unor oameni de buna credinta care chiar se straduiesc sa le ofere contraargumente la injuraturile lor. Eu sincera sa fiu cred ca exact acesti vasnici aparatori ai Simonei ii tin in viata pe trollii aia.

    • xyz

     Genie bate mingea la perete , ala nu riposteaza :)

     • peta

      :)))….si nici contract cu Dedeman n-are.Dauna totala la Genie.Nu stiu,astrele nu i s-au aliniat,o ursitoare i-a defectat …nu stiu:)

  • HappyM

   Un video clasic printre lucruri deja obisnuite
   https://www.youtube.com/watch?v=uVXSdIG2tDI

 • chichirichi

  Ma rog primul set a curs:6-1.Bine ca nu a fost bagel sau mai bine moarta decat dezonorata!

 • mery

  Cu Belinda nu merge :( propun UN dublu Simona – Serena

  • Ale

   in care Serena sa-i mai traga cate una asa….din greseala.

   • xyz

    Serena vrea sa faca echipa cu Maria….

    • Ale

     Eu as vrea un dublu mixt:Simona-Djikovic/Serena-Dimitrov.

     • xyz

      Daca tot am inceput cu fanteziile, vreau o echipa Maria-Vika. Vreau sa aud strigate si la un banal stop la fileu :))

     • ralu_dani

      Si cum crezi tu ca se va putea concentra Serena???

     • xyz

      Se va concenta. Pe Dimitrov :)

     • Ale

      Are resurse.

  • epsilon

   Simona-Kvitova, ca tot sunt prietene

   • Un guest acolo

    Da chiar, nu cred ca am vazut-o vreodata pe Petra jucand dublu…

 • chichirichi

  Care esti la fata locului,ce se intampla pe serva Simonelor? DFsau UE sau si una si alta.Prea le executa alea mici in ritm de chacha

 • And1
  • epsilon

   Ivanovic def. Kuznetsova…si Ivanovic SF. Stiu ca nu asta incercai sa scoti in evidenta, dar e deja prea nerealist, mai ales ca s-a retras Kuznetsova

 • mery

  Mai, da’ frumoasele noastre nimic: 0-1 setul 2::(( cu Aex a jucat mai nine. Belinda e de vina ::((

  • Addy

   Eu zic ca Simona e de vina :((

   • xyz

    Si eu :(

   • Un guest acolo

    Sper sa nu fie probleme cu serviciul Simonei…la simplu ma refer :)

    • mery

     Serviciul Simonei e bun, chinezoaicele sunt bune la retur, off

     • xyz

      Tu vezi meciul si nu ne dai linkul? :((

     • mery

      Live score..Nu sunt egoista ::))

     • xyz

      Mersi :D, al meu e disfunctional (partial), nu-mi arata cat de bune sunt chinezoaicele la retur :(

     • peta

      …esti in verva azi.Tare replica.@ Mery nu te supara te rog,dar asa ceva,asa ceva….:)
      Nu puteam sa ratez ocazia si sa nu-l gratulez pe XYZ…recunosti si tu,nu?

     • mery

      :::)))

     • ralu_dani

      Aici se vad statistici live. Fetele au 75% primul serviciu in, 3 asi si trei duble, deci serviciul e ok!
      http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2015&wkno=99&eventid=1051&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com

     • xyz

      75% poate insemna si ca se multumesc sa puna mingea in teren, asta nu inseamna neaparat ca serviciul este bun.

     • ralu_dani

      Atatea date am……trag si eu concluzii din informatiile disponibile…….::)))

     • costi_1672

      si la retur 20%,slab rau de tot

     • ralu_dani

      Alea sunt puncte castigate la retur nu cate servicii au returnat. Mie din datele alea mi se pare ca fetele servesc ok, dar chinezoaicele sunt jucatoare de dublu si castiga cam toate punctele ::))))
      P.S Ne lamurim joi oricum :)

     • Un guest acolo

      cele 2 game’uri din setul asta au fost castigate pe serviciul Simonei, cred ca Belinda nu serveste prea bine totusi…

     • mery

      Stiam :)

     • Addy

      Sau poate Simona nu e buna la fileu pe serviciul Belindei 😛

 • xyz

  Yesss, au luat Simonele un game :))

  • Ale

   Urraaa

  • costi_1672

   su scapat de covigel

   • xyz

    E o realizare :)

  • Un guest acolo

   A incheiat Simo cu as..

 • xyz

  Pana acum, bani nemunciti pentru chinezoaice :)

 • Ale

  Draga de Alexandra a jucat cu dureri mari (febra musculara),dar nu s-a lasat.

 • Marco Polo

  Cine e la serva acum, Simo sau Belinda?

  • Leia Sofia

   cred ca Simo

  • Ale

   5-2,tot e bine.

 • xyz

  Au luat 2 gameuri intr-un set, bravooooo. Meci strans :)

 • alex1225

  Ohooho, 2 games. Deschideti sampania 😀

  • Un guest acolo

   Astea au fost ambele pe serva Simonei…

 • xyz

  Break!!!

 • alex1225

  Break

 • Ionut Voineagu

  sa salvam 4 mingi de set si 3 game-uri e lux..bv ma fetele

 • alex1225

  Neaspteptat

 • ralu_dani

  Un comeback in stil Serena????

  • xyz

   A fost Simona la retur :)

 • Un guest acolo

  Acum serveste Bencic..hai fata :)

  • ralu_dani

   De unde stii cine serveste?

   • Ale

    o fi acolo?

    • Un guest acolo

     Nu…de pe aplicatia ATP/WTA live..

     • Ale

      Aha.

   • Ale

    Barbora-Muguruza n-au mai jucat pana acum?

    • Ionut Voineagu

     nu au mai jucat

     • Ale

      asta va fi un meci tare.

 • peta

  S-a enervat Tiriac…:)

  • Ale

   De ce?

   • peta

    Ce intrebare mai e si asta?5-4 tu ce parere ai?

    • Ale

     Am o parere foarte buna.

     • peta

      ok:)

 • Ale

  5-4,cum ar fi sa ajunga in decisiv?

  • xyz

   O da, ar fi ceva.

  • mery

   Simo style

 • mery

  Scorul? Sunt la volan….

  • Adrian

   1-6 4-5

   • Leia Sofia

    si servesc chinezoaicele acum

    • alex1225

     si e 15 egal

     • costi_1672

      40-15

    • A-tea-P

     hai cu break’ul!

    • peta

     …pregateste-te ptr setul 3.Simona zice ca nu e incalzita.N-ajunge!:)

  • Ionut Voineagu

   5-4 pt adversare, dupa ce fetele au salvat 4 mingi de meci

   • mery

    Uau. Bravo!

  • Leia Sofia

   1-6 5-5

  • epsilon

   1-6 6-5 trage pe dreapta :)))

   • xyz

    1-6 6-5 😀

    • epsilon

     am corectat, m-a luat valul :))

 • xyz

  LOL, 5-5…

 • Ale

  hai ca egaleaza.

 • alex1225

  5-5!! E clar, pe la 1-5 a aplaudat Ionita

  • A-tea-P

   yeees!;)

   • peta

    …asa spunea si Ionita…in primul set.:)

  • Leia Sofia

   Stai sa vezi cand ajunge si Teo cu vuvuzela :))))))

  • Zoolook

   Mai fratilor, am zis ca nu-i adevarat, eram intr-un meeting si m-am uitat pe sub ascuns sub masa la smartphone la 1-5, dupa care nu am mai putut s-o fac, acum e 5-6, wow!

   • Ada

    :))

   • Ale

    Spune si tu ca ai nevoie la baie.

    • peta

     :)))))))))))))))))))))))))))smechera ideea:)

     • Ale

      da de unde.

 • Ionut Voineagu

  la asta jur ca nu ma asteptam, nici nu mai conteaza rezultatul final…bv fetele

 • Marco Polo

  Ha; iata o idee buna de indepartat rugina din joc: ceri wildcard la dublu…

  • peta

   …si inca n-au aratat tot.Azi au jucat la siguranta.:)

 • mery

  Va dati seama ce ne pregateste Simo ::::))))

  • Ale

   ce ma oftic ca nu vad meciul…

   • Un guest acolo

    Eu n-am vazut niciodata un meci cu Simona la dublu…

    • Ale

     parca este unul de la Wimbledon,sper sa am dreptate.

     • Leia Sofia

      Este de la olimpiada. Impreuna cu Sorana

     • MarcelTurca

      A jucal la Olimpiada din 2012 împreună cu Sori contra surorilor Williams

   • peta

    …maine pe Youtube:)

  • peta

   ceeee?:)

 • epsilon

  Aoleu, tineti-va bine ca Simona face si din turneul asta un roller coaster, faceti stocul de pastile, tigari, alcool sau ce va calmeaza, ca deja a inceput

  • peta

   …Stai linistit.Demult am trecut pe hrana Bio si muzica Etno.:)

   • epsilon

    mai bine, ca si asa WTA-ul asta nu e sanatos :)

    • peta

     din 2013,aprilie!…iti dai seama de cate toxine am scapat?:)

     • epsilon

      bun bun, dar sa nu te lasi si de WTA 😀

     • peta

      la varsta mea n-am cum.e in sange.de prea mult timp.

   • Ale

    asta cu bio chiar e buna,dar esti sigura ca totul este bio?

    • peta

     …asa scrie la eticheta…asta va pot spune.:)

  • Zoolook

   Sa faca, azi am dat click pe biletul pentru finala 😉

  • Ale

   abia astept.

 • chichirichi

  Rabufnire de orgoliu din partea Simonelor.Asa sa curga sange de dragon!

 • peta

  Daca transmiteau meciul…WOW….va da-ti seama ca era meci de infarct si concura ptr cel mai bun meci al anului.:)

  • MSchumacher

   “dati” 😀

   • peta

    corect…si …corectat.:D

  • Davidoff

   Sigur !

 • costi_1672

  6-5

 • xyz

  OMG, chiar au de gand sa joace decisiv :)

  • MSchumacher

   Maxi tie-break. Chillax

   • xyz

    Si nu e decisiv? Ai prins ideea?

 • Ionut Voineagu

  numai Simo si Serena ce mai au reveniri de genul

  • mery

   V_am zis eu Serena- Simona UN dublu mortal

   • epsilon

    cu conditia sa nu prinda ambele o zi slaba, ca atunci e mortal cu alt inteles

    • Zoolook

     Sa nu doarma pe rupte Sleep***na x 2 ?

 • A-tea-P

  are cineva un link?

  • Ionut Voineagu

   nu exista stream pt meciul de dublu din pacate

   • A-tea-P

    damn! :/

 • Marco Polo

  Simo o scoleste si pe Belinda cu ocazia asta…

 • DarkSagittarius

  S-o fi accidentat una din adversare, nu pot sa-mi explic revenirea asta….

  • xyz

   Pesimistule :(

  • Un guest acolo

   Ei, s-au mai vazut reveniri la dublu…

   • DarkSagittarius

    da, dar cupluri de dublu veritabile….nu improvizatiii :))

    • Zoolook

     Lasa, aici e cuplul de dublu COAT.

  • scrumm

   Posibil, desi nu as fi surprins sa fie un mega choke. Remember Irina si cele 6 mingi de meci ratate consecutiv.

   • mery

    Noi aici ne distram da?:)

    • Adrian

     diagram de la diagrame?

     • mery

      Volan

    • scrumm

     Bun bun, fara astfel de amintiri atunci :))

  • Leia Sofia

   E prima data cand joaca impreuna. Au avut nevoie de putin timp sa se acomodeze

  • alex1225

   Posibil pt ca e cam lunga pauza la 5-6

  • Un guest acolo

   Poate ca ai dreptate, cam lunga pauza asta…..

 • Luisa

  Iai, ce turneu fain o sa fie!

  • peta

   Simona e pe turbo…ori sistem…”Cum va place?”:) by S.W.-williams

 • chichirichi

  Ce pauza lunga.Asiaticele au cerut probabil MTO,

  • xyz

   Sau o cafea :)

  • mery

   S-au socat

 • Adrian

  un break ar fi bun acum

 • Alina Maria

  a inceput cu o dubla greseala

 • tibi

  minge de set

 • chichirichi

  Doua mingin de set!

 • tibi

  1-1

 • Ale

  este decisiv.

 • Luisa

  Se distrează fetele noastre, nu gluma.

 • xyz

  7-5 de la 1-5, chiar ca e ceva putred in Danemarca :)

  • Davidoff

   7 mingi de meci au avut asiaticele.

   Insa chestia e alta

   Simona a zis ca trebuie sa isi reia locul in comentariile noastre…si ne da material

  • epsilon

   I-a zis Simona lui Bencic…da-te un pic la o parte, ma ocup eu

   • alex1225

    I-a zis Bencic lui Simona… aia din stanga nu mi-a strans mana

   • Davidoff

    Tu esti varianta masculina a lui mery :)

 • ralu_dani

  Haide Simolinda……::)))

  • Zoolook

   Nu stiu daca zic corect, “que linda”

  • Marco Polo

   Ca invers ar iesi chiar aiurea :)))))

   • Ale

    Simoben ….suna a medicament de inima

  • Davidoff

   Simolinda era o actrita. Nu spun in ce gen de filme juca.

   • peta

    Cunosti distributiile la filmele de genul asta?Prizezi?

 • tibi

  Aaasaaa ceva.

 • chichirichi

  Acum un STB pe cinste si le puneti pe fiicele de dagon la avion.

 • Zoolook

  George o fi azi acolo, ca spunea pe undeva ca e la inceputul si la sfarsitul saptamanii?

 • Leia Sofia

  E bine ca e cu suspans meciul. O face pe Simo sa intre in atmosfera de turneu.

 • Lucian LS

  Ma intreb daca una dintre ele se gandeste “fato, ce faci, n-am chef sa joc tot turneul si la dublu”.

  • A-tea-P

   :))))

 • mery

  sa mai zica cineva ca Simo nu ” te scoala din morti” SUPER frumoasele ::))

 • Adrian

  4-1 in supertie, bravo!

  • Ale

   5-1

  • Ale

   Cat am stat la butoane s-a facut 5-1.

 • alex1225

  5-1 STB

 • chichirichi

  Simonele au un usor avantaj:5-1.Se schimba terenurile.

  • ralu_dani

   5-3…..le bate soarele in ochi in partea cealalta :)

   • A-tea-P

    mama masii :)) 5-4

    • xyz

     …de soare

 • A-tea-P

  nu’i de bine

  • Ale

   asteapta putin.

 • Adrian

  5-5

  • A-tea-P

   5-6 😉

   • Davidoff

    de la 5-6, e 7-5

  • mery

   antrenament BESTIAL !!!

   • mery

    si pt fete si pentru noi ::)))

 • alex1225

  Sincer, acum nu mai conteaza rezultatul, dar am vazut ca Simona inca e in priza, vrea si trage sa castige

  • chichirichi

   Crezi tu?In tennis orice punct conteaza.

 • chichirichi

  SCORUL MERGE IN ZIG-ZAG

 • Zoolook

  7-5

  • Davidoff

   7-5.

 • Ale

  7-5

  • Davidoff

   7-5

   • Robert

    7-5?

 • mery

  DONE!!!!! 7-5 super SIMOOOO !

  • ralu_dani

   e pana la 10

  • emil

   se joaca pana la 10 stii

   • mery

    8-5… pt moment

    • emil

     am crezut ca ai spus ca e gata meciul,si ma gandeam ca nu stii ca se joaca pana la 10.sorry

     • mery

      ::))

     • emil

      e posibil sa fi crezut si ea ca e gata la 7-5 :)))

  • alex1225

   joci si tu cu Pliskova se pare :)

  • Davidoff

   ouch….ce super fana esti tu?

   Sai inca mai strigi gol cand mimgea loveste fileul?

 • costi_1672

  8-5

 • HappyM

  Prima poza de la meci (refresh) :)

  • mery

   pare imbracata ca la Miami…am si eu o problema ::))

   • ralu_dani

    da………..care e Simo?

    • laura

     :):):):):):): pe bune cam asta ma intrebam si eu:)))

    • emil

     cred ca in terenul din spate,la fileu cred ca suna mai bine cu fata,la fileu nu?

    • ralu_dani

     si sa nu raspundeti ca e aia care joaca mai bine :)

    • http://www.george2210.blogspot.com george2210

     Cea de deasupra lui “GO”.

     • ralu_dani

      :::))))))))

  • Un guest acolo

   Destul de multa lume pt un meci de dublu…

   • mery

    pentru Simo :) se stie

   • alex1225

    am impresia ca joaca Agassi un demo dupa. Dar si pt Simo vin de acum incolo

    • Un guest acolo

     Da, Agassi cu Muster….

 • jiminy cricket
  • pink_jade

   care? cine e? in poza!!!!

  • mery

   s-a impus Simona din start..ii asteptam si pe romani in galerie :)

 • A-tea-P

  noi sa ajungem primele (primii :)) la 10 😀

 • laura

  Superb joaca Coric.Vreau sa cistige.Haide!

  • xyz

   Si noi vrem sa castige Simona :)

  • mery

   hai Simona!

 • chichirichi

  SE MERGE LA 12-10

  • A-tea-P

   nu prea.

 • alex1225

  E gata

  • A-tea-P

   ce sec a fost sfarsitul :/

 • xyz

  Daca imi spunea cineva la 1-6 1-5 ca vor juca STB il trimiteam la plimbare. Cred ca era reactia corecta. Bravo fetele, desi nu am vazut meciul m-am amuzat teribil :)

  PS Cu ocazia asta o “adoptam” pe Belinda? 😀

  • alex1225

   Deja e ca din “Simonele” si “fetele noastre” nu o mai scoteau cativa :)

   • peta

    Asta e.Ai lipsit de la botez.:)

  • mery

   da si mai ales cat Simo are un H2h bun cu ea :)

   • Ale

    si fara,tot o adoptam.

  • Luisa

   cred la 8-5 s-au întrebat ce se fac daca vor castiga

   • Zoolook

    Le incurca rau socoltelile.

   • mery

    si au decis bine. nu sunt fete egoiste . bravo lor

  • peta

   …e asistenta casei de serviciu.Crucea e la locul ei.Pe buzunarul de la piept al halatului.:)
   Si poate vine si cu saint-bernardul traditional cu butelcuta full.:)

 • mery

  asta a fost…suspans, revenire, NEBUNIE..Simona style ::)) Bravo Simo!

 • Ella

  Comentariile de aici sunt mai trasnite cred decat meciul in sine! pentru ca la serviciu nu-mi merge nici un flashscore am zis sa intru aici sa vad cum e meciul,scorul…nu am reusit sa ma lamuresc…))) noroc ca am gasit in cele din urma un site cu rezultate….
  e agitatie mare aici! iures total! ;))))

  • MarcelTurca

   1-6,2-5,0-40…7-5 Simo-Belinda,5-1,5-4,8-5,8-10 în STB

 • mery

  liniste…s-a terminat meciul….funny:)
  salut Adrian, ne ajuti cu un articol de specialist ?

 • peta

  Chinezoaicele si-au dorit mai mult victoria.:)

  • mery

   noua ne-a placut revenirea :)

   • peta

    Partea funny e ca suntem asigurati si la dublu.:)
    Potentiale campioane.

 • HappyM

  Ati cerut cel putin o poza: aici este prima cu Simona in prim plan :)

  • Un guest acolo

   Asa de scunda e Belinda?

  • mery

   BESTIAL! frumoase si distrate

  • Zoolook

   Prin TF pe undeva le-au numit dublul COAT, cum mai zisesem mai jos. Zici ca s-au distrat de minune, dupa poza asta.

  • Un guest acolo

   Deci Simona are celebrul echipament roz pe care il preconizau ziarele pt IW…un pic cam tzipator dar poate e poza :) Ma asteptam sa joace tot cu cel negru…mai nou le schimba ca pe sosete :)))

   • mery

    isi permite:)

   • peta

    Si ce ai crezut?Ca va juca cu acelasi echipament…din superstitie?:)

    • Un guest acolo

     Pai joaca cu ce o pune Adidasul…pt ca are rezultate tot mai bune am vazut ca deja Adidas o promoveaza tot mai mult…

   • xyz

    E ok, vazusem ceva cu floricele, era groaznic sa joace cu ala.

    • Un guest acolo

     Ala cu flori e pt RG…pt Ivanovic…nu stim daca va juca si Simona cu ala, oricum nu pare genul sa umble cu volanase si floricele…

     • xyz

      Sa-l foloseasca sanatoasa Ivanovic ca e tare urat :)

     • mery

      off si eu mi-am luat o bluza ca aia….

    • mery

     la vie en rose

     • peta

      …je ne regrette rien:)

    • Luisa

     ala e al Anei

  • Ale

   Ce simpatice sunt amandoua,cred ca s-au distrat pe cinste.

  • Luisa

   cumva Bencic se tine de burta de ras?

   • Iulian

    Probabil ca Simona tocmai incercase niste voleuri. :)

   • Zoolook

    Sicher doch

   • Ale

    cred ca vor ramane prietene.

   • peta

    …naa.e de la masa de pranz.:)

 • laura

  Adrian , te rog fie-ti mila de noi si publica un articol despre BRD Nastase & Tiriac ca se mai poata comenta si altceva.Au fost niste super meciuri azi si ar fi pacat sa nu ne dam cu parerea noastra de ‘fini’ cunoscatori ai fenomenului.:)))Aici nu se poate ca se supara WTA-ul:)) ,iar de miine nici atit.:)
  Multumesc anticipat.

  • Addy
   • laura

    Ahaaa scuze nu am stiut ca de cind cu nebunia asta cu Fed si cu Stuttgart numai stii unde sa ‘arunci ‘ privirea:”))

  • xyz

   Nu se supara WTA-ul dar risti ca dupa 10 minute sa nu-ti mai gasesti commentul :))

  • Alin

   Nu se suparam, baga tare :))

  • mery

   nici noua nu ne-a facut articol…..fetele au intaietate, ok ? :)

   • Ale

    la ce sa faca articol?

    • mery

     la Stuttgart si debutul Simonei in sezonul pe zgura…

     • Ale

      Asta de azi a fost incalzirea,de maine incepe treaba serioasa.

     • laura

      Vaaaaaai va rog fetele nu va suparati pe mine , ma gindeam la un articol pentru BRD ca a inceput turneul , ca stiu, stiu treaba serioasa incepe miine la WTA:))

     • Ale

      Draga mea,eu nu am nimic impotriva,pot fi cate articole vrei tu despre BRD.Eu citesc si la ATP si la WTA.

 • HappyM

  Fac update la acest comentariu daca mai sunt si alte poze. Probabil ca mai apar si alte poze :)
  https://twitter.com/JJlovesTennis/status/590176263068844032

  • ralu_dani

   veselie mare :)

  • Un guest acolo

   Vad ca a postat si ca Belinda a facut greseli in TB…

   • mery

    ne-am linistit. nu a gresit Simo…

    • Un guest acolo

     O fi gresit si Simona dar a gresit si Belinda se pare destul de mult…asta este…

     • Liviu

      Oricum n-aveau de gand sa treaca mai departe. S-au distrat, apoi Simo si-a adus aminte ca si-a promis ca nu va pierde nici un meci fara lupta si au intrat in winning mode, au ajuns in postura de a castiga si si-au spus…gata fata, ca n-avem timp de dublu incepand de maine.

     • Un guest acolo

      Clar, oricum, o revenire frumoasa…

     • Un guest acolo
 • bazugiova

  De maine incepe pe bune turneul acesta de la Stuttgart…..Pe hartie e cel mai complicat,pare un wta finnals+wta elite trophy – Serena.
  E mai usor de ghicit numerele de la loto decat sfertfinalistele de aici.
  Eu incerc:
  Sharapova-Makarova
  Kvitova-Caroline Garcia
  Bencic-Wozniacki
  Errani-Halep

  • Liviu

   pe Suarez Navarro cine-o bate ?

   • epsilon

    Asta ma uitam si eu :)

    • Luisa

     una dintre semifinale sigur e Simona – CSN

     • epsilon

      Oricum nu inteleg cum poate juca nr 10 cu 11 in primul tur…

     • bazugiova

      pai sunt 8 capi de serie

     • epsilon

      pai au o greseala la tragerea la sorti, e pacat sa pui 2 jucatoare de calificari intr-un meci si locul 10 si 11 in alt meci. parerea mea, stiu ca asa e regulamentul, dar poate trebuie revizuit

     • gelmin

      Aş avea şi eu o mică rugăminte. Dacă tot se revizuieşte, rog să se bage un amendament prin care Monica să nu trebuiască să joace în fiecare turneu cu Serena, chiar de la-nceput.
      Vă rog frumos.

     • epsilon

      Si Ivanovic a depus o cerere in sensul asta, cu Garcia, vedem, analizam, o scoatem la capat cumva

     • peta

      Bravo.

     • peta

      Aici imi da si mie cu minus.

   • bazugiova

    Petkovic……Daca bate Carla s-a dus si cu Belinda :))

    • Liviu

     Eu o vad pe Navarro in semifinale. Ea, care e o zgurista prin definitie, a facut un sezon senzational de hard. Asta inseamna ca e in cea mai buna forma, iar pe suprafata ei favorita e greu sa o incurci.

  • A_Jo_Fanny
   • bazugiova

    Da si nu-mi prea plac……Maria Sharapova va da totul aici,ar avea multe de pierdut in cazul unei infrangeri in turul inaugural,pe Ana Ivanovic n-o vad in forma iar Safarova ar putea fi surpriza, dar eu sunt fan Bencic :))

 • Ionut Voineagu

  Tare adorabile sunt! <3 :))

 • gelmin

  Paradoxal, Eugenie Bouchard urcă pe locul 6 în clasamentul WTA şi rămâne acolo daca Ivanovic nu ajunge-n finală la Stuttgart.
  Probabil e cunoscut şi faptul că Simona e pe 2 şi poate rămâne acolo dacă joacă un tur mai mult ca Sharapova.

  • xyz

   Si probabil ca de luni Aga va fi afara din top 10…

  • Un guest acolo

   Asa urcase si Woz pe 5 dupa AO desi a zburat devreme de tot din GS:)

  • berenger

   2430 de puncte are de apărat genie până după wimbledon. pariez că pierde cel puțin 1000 din ele

   • Bogdan

    Ce optimist….Cat se da pentru turul intai?

    • peta

     :)buna asta.

    • berenger

     apropo de asta, de la wimbledon încoace, în 13 turnee, genie a părăsit competiția la primul meci în 7 cazuri (am pus și wta aici: poate fi socotit chiar de trei ori), plus alte două dăți de la al doilea meci.

 • HappyM

  Acum ca am vazut (macar) niste poze cu Simona din meciul de astazi, mai este ceva nou:
  promo-ul pentru turneul de la Madrid Enjoy! :)
  Versiunea in spaniola:
  https://www.youtube.com/watch?v=mzLvFTq9DAE
  Daca doriti sa vedeti versiunea in engleza, este pe FB: https://www.facebook.com/mutuamadridopen
  Si un alt video frumos :)
  https://www.youtube.com/watch?v=MmtuT2wNlX0

  • peta

   Super.Oportun ca intotdeauna.Merci

   • HappyM

    Cu placere ca intodeauna :)
    Desi este si in comentariul de mai sus, nu ratati video-ul. Eu nu l-am mai vazut pana astazi.
    Mie imi place foarte foarte mult. Don’t miss it! Coll :)
    https://www.youtube.com/watch?v=MmtuT2wNlX0

 • magus1349Jr.

  Fratilor e groasa. Am dat o raita perin presa sportiva si uite ce titlu am gasit:
  “Start ratat! Prima lovitură grea primită de Halep » A fost eliminată în proba de “dublu” de la Stuttgart.”
  Nu ma pot opri din ras!

  • Liviu

   pai nu era clar ?

  • mery

   eram siguri….sunt praf :( noi ne-am simtit bine si Simo la fel…asta conteaza !:)

   • magus1349Jr.

    Le-am scris un comentariu in care am inclus si poza postata de HappyM mai jos. Sa vada si ei cat de mult erau afectate de”lovitura”.
    Din pacate l-au sters.:(

    • mery

     atat ii duce capul…in fine si pe tv cred ca vor abera….. pierderea lor daca nu inteleg

    • oSorin

     iti place sa tii contactul cu lumea reala :)

     • magus1349Jr.

      Nice.:))

    • If0014

     Am vazut acum stirea. Uite si pe ce locuri sunt chinezoaicele in clasament conform jesepe: ” Chan Chin-wei (30 de ani, Taiwan, locul 512 WTA) / Chen Liang (26 de ani, China, locul 616 WTA) ”

     Evident la dublu sunt putintel mai sus: pe 70 si 81.

   • kyklopes

    ramaneau chinezoaicele fara bani de avion! au facut o fapta buna!

  • Math

   :))))

  • G@briel

   Gresesti … incearca/invata sa ignori GSP… a rade de ei este egal cu a rade de un orb ca nu poate sa vada Soarele sau de un surd ca nu poate sa asculte Vivaldi! Nu-i mai vizita… sunt platiti la click-uri pana la urma!

  • peta

   Ce viata trista au uni…mai grav e ca nu stau bine nici cu partea spirituala.S-ar mai salva din melanjul insipid si decadent al cotidianului ales.

  • maisafie

   Si acum probabil iarasi o sa aflam ca de fapt top3 e o minciuna si etc etc etc 😀

 • Ionut Voineagu

  :))))

  • epsilon
   • Ale

    verde prazuliu.

    • Bogdan

     Ntz, ntz, ntz, ntz, ntz, ntz………:)))

     • Ale

      nu a fost cu rautate deloc,doar ca mi-a sarit in ochi.

     • Bogdan

      E ca noua nu……

     • Ale

      faina fata,nici Belinda nu-i de lepadat.

    • peta

     …naa,de primavara n-ai stiut?Ia uita-te pe fereastra.:)

     • Ale

      Ai dreptate.

     • maisafie

      Eu daca ma uit pe fereasta ma pregatesc sa scot iarasi paltonul, cojocul samd … cat mai gros sa fie 😀

     • peta

      …in cazul asta incearca la calendar.Poate-ti smulge un zambet de primavara.:)

     • Ale

      si la mine este tot asa,acum o saptamana ningea maruntel in Viena si erau cam noua grade afara.

  • epsilon
   • mery

    ei da. Simo e serioasa la serviciu :)

   • Ada

    parca a mai pus muschi pe picioare.

    • epsilon

     dap

    • mery

     cred ca e de la poza…n-au trecut decat 2 saptamani…..ii place ei de Serena, dar nici chiar asa :)

    • peta

     Au remarcat asta si americanii(comentatorii) la IW,in comparatie cu anul trecut.Ei vorbeau la general ca se vede o upgradare musculara la Simona.

 • Luisa

  La noi la Eurosport e meciul dintre Agassi si Muster la Stuttgart.

  • epsilon

   ai dolce sau digi?

  • peta

   …pe HD sau SD? ”La noi” insemnand…cablu,farfurie?

   • Luisa

    la Eurosport Germania

    • epsilon

     ok, deci ramane la digi :))

    • peta

     ok.merci.O mica chestiune de fus orar ma impiedica sa prind ESport Germania.:)

 • Ale

  Acum,fara gluma,care va merge la intalnirea cu Simona,Muguruza sau Barbora?

  • Bogdan

   As merge eu, chiar cu toate trei da-s cam puriu, nu cred ca fac fata.:)
   Mugu sa fie, e cazul sa se rupa zero ala din dreptul Simonei!

 • mery

  Jake sa- a indragostit de Simo

  • Un guest acolo

   Simona arata tot mai bine. O prind suvitele blonde de minune :)

   • Ale

    Simona se transforma intr-o super sexy woman,va frange multe inimi…

    • mery

     combinata cu instinct killer din teren= mortala FELINA

  • Leia Sofia

   iar noi de abia asteptam :)))))))))))

 • Luisa

  Anul asta Porsche-le e alb.

  Edit. As zice, potrivit pentru România :)

  • mery

   exact cum ii place lui Simo…Doamne ajuta sa vedem un turneu pana la capt si frumos! Hai Simona ! :)

  • peta

   …pink:)

  • Marian

   Pentru Romania, potrivita este nuanta noroiului :).

 • andrepeno

  din pacate astazi este o veste trista pt tenisul romanesc…romanca noastra Simona a pierdut in primul tur( la dublu) …oare isi va putea reveni din aceasta situatie,oare se va mentine in top 10 dupa aceasta infrangere… are legatura aceasta decadere a Simonei cu neparticiparea ei la fedcup? eu in orice caz voi fi alaturi de ea si in aceste momente grele….HAI SIMO

  • nobody

   Esti sarcastic, nu? :)

   • ralu_dani

    pana si eu m-am prins :::))))

    • magus1349Jr.

     :))

   • andrepeno

    e clar nu? :)))) e jale mare cu presa romaneasca

    • nobody

     Asta nu-i nimic. Refresh (imagine).

     • andrepeno

      oare asa e si presa straina,,,sau la noi sunt idiotii planetei? wooow asa titlu :(

     • maisafie

      Exact la fel :). La noi se copiaza la greu totul, nici macar mai prost ca altii nu stim sa facem, doar la fel 😀

     • Leia Sofia

      Asta e deja stire veche :))))))

     • mery

      God….. ce sa zica si ei dupa wk cu Oana Zavoranu

     • Un guest acolo

      :)))))))

     • magus1349Jr.

      Nu stiam ca maritisul e un proiect.
      Credeam ca atunci cand te loveste damblaua o comiti si gata. Dupa aia…tragi ponoasele.:))

     • Ghest

      Vezi ca o sa te arzi…..de la ciorba, bineinteles. :)

     • nobody

      Sper ca v-ati prins ca e vorba de altă Simonă :)

     • Bogdan

      Trasca?Da aia nu lasa balta…t.enisul.:))

   • alex1225

    el cred ca da, dar articolul de pe gsp nu. Aia chiar cred cu putere in ineptiile pe care le scriu

    • nobody

     Chiar ii mai ia cineva in serios pe aia? Cred ca nici ei nu se iau in serios.

 • HappyM
  • mery

   concluzia: SIMONA si MARIA au vrut sa joace finala de la Stuttgart , de aceea…….Fed Cup

   • Zeus

    si va lua bataia Maria, incat nu mai castiga nimic tot anul

 • andrepeno

  http://s23.postimg.org/8q6h8pgsb/halep.jpg cea mai reusita poza a Simonei in opinia mea :)

  • Bogdan

   Asta de pe FB mi se pare de-a dreptul exceptionala, atata frumusete, candoare si sinceritate la un loc!

   • andrepeno

    si aceasta e frumoasa…ai descris-o f bine :)

   • mery

    mai, mai…tenisul frumos al Simonei trece pe locul ?

    • Bogdan

     Inainte de toate, tenisul n-o impiedica sa fie om de omenie.:)

     • peta

      :))

  • http://www.george2210.blogspot.com george2210
  • Zeus

   e la teatru 😀

  • magus1349Jr.

   Bai, nu mai puneti poze d’astea! Sunt om insurat si-mi place ciorba fierbinte.:))

   • andrepeno

    :))))

   • mery

    pai, asta e testul: sa rezisti ispitei:) noroc ca eu sunt femeie….

    • nobody

     Chiar si asa, tu esti cea mai putin rezistenta dintre noi :) Daca Simona ar vrea, sunt sigur ca ai face “pasul” :)

     • mery

      nu inteleg glumita…

     • alex1225

      e prea putin voalata sa nu intelegi.. mai stai 1 minut pe ganduri si te prinzi tu:)

     • nobody

      Hai ca nu e chiar asa subtila glumita :)

     • mery

      oricum , nu-mi suna bine :( …si te prind eu ..

     • nobody

      Scuze, dar esti atat de indragostita de Simona incat nu m-am putut abtine :) Uita-te la avatarul meu, repeta in gand ca “toti barbatii e porci” si treci peste :)

     • mery

      ok :) putem privi din perspectiva: am un baiat si ce mi-ar placea pt viitorul lui…..pacat ca Simo e prea mare :)

     • Ale

      Ehhee Mery,esti plina de surprize…bravo fata.

 • odessa41

  Frumos articol, e slefuit, s-a lucrat la el.

 • Cipri

  Punctul pe care l-a reusit acum Marius o sa ajunga pe ATP si o sa faca inconjurul televiziunilor . 😀

 • nobody

  Mama ce punct a facut Copil, ati vazut? :)

  • Cipri

   DA DA DA

  • andrepeno

   nu :( acuma am dat pe meci

   • nobody

    Sigur o sa-l vedem peste tot :)

 • andrepeno

  care a vazut meciul lui Copil de la inceput….a jucat atat de bine el in primul set sau Youzhny prea prost?

  • peta

   varianta 2

   • andrepeno

    speram sa fie invers :)))

 • odessa41

  Wawrinka după succesul de anul trecut, după cum a și recunoscut, nu prea si-a mai găsit motivatia. Dacă lui Marius îi intra serviciul e greu sa îi faci break. Iar în ultimul timp Marius a arătat o creșterea de forma și mai ales un plus mare de încredere.

  • ralu_dani

   l-a castigat pe primul cu 6-1 si acum in setul 3 e 4-1 pentru rus ::)))

 • HappyM

  Alte 2 poze din meciul de astazi :)

  • Bogdan

   Nu se vede vine prin racheta, e cumva B-12-SIM?

   • Leia Sofia

    Cred ca e B-15-SIM 😉

    • Bogdan

     Corect!!!M-am ramolit……

  • mery

   pe bune ca aduci fericirea…….sa nu-ti schimbi poza de avatar, please:)

   • HappyM

    Turneul acesta nu. Promit :) Dar dupa, probabil ca da :)
    A disparut prima poza!? desi am pus-o

    • mery

     din ce in ce mai bine :) …. apropo de poza, o sa fie un Porsche cumva? :)

     • HappyM

      Nu imi place sa comentez, desi bineinteles ca sper si mi-as dori.
      Am scris acum catva timp despre un titlu pe luna sau macar unul la 2 luni. Ramane sa vedem. Oricum urmeaza “axa” :)
      Sper ca ai vazut video-urile din comentariul cu promo-ul de la Madrid :)

     • mery

      da sunt super:)

     • Leia Sofia

      Simo vrea sa-si imbunatateasca recordul de 6 titluri pe an 😉 iar unul neaparat trebuie sa fie GS ;-))

 • Addy

  S-a retras si Petko de la Stuttgart din cauza unei accidentari.

  • Addy

   Acum am vazut ca a fost postat mai jos.

 • mery
  • Leia Sofia

   Cred ca daca il avea atunci pe Ionita antrenor si sa-i zica Simo vreo doua, o batea pe Sharapova :)))

   • nobody

    Nici nu se pune problema :)

    • alex1225

     Daca ajunge Simo iar Simo pe 2 de data asta o sa aiba alta atitudine. Anul trecut s-a vazut ca era stingherita de pozitia a doua, plus, cred eu, ca si faptul ca a urcat pe 2 prin retragerea lui Na Li nu a ajutat-o prea mult pe Simona la capitolul incredere. Una e sa-ti castigi locul prin lupta (cum e posibil acum la Stuttgart) si alta sa ti se inmaneze locul by default.

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      Am mai auzit ideea asta de cateva ori si mi se pare nefodata. Nu locul 2 i-a daunat. Ori 2 ori 3 tot aia e.

     • nobody

      Pai nu o zicem doar noi, daca nu ma insel a zis si Simo de cateva ori.

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      Eu nu imi amintesc.

     • nobody

      Oho, e diferenta mare. Deja se vede de la o posta ca Simona s-a obisnuit sa fie in lumina reflectoarelor.

  • Bogdan

   Ce dracu enjoy Mery, articolul ala este pentru moralul Mariei, o imbarbateaza si site-ul WTA cum poate, stii cum e, au luat pe cineva in brate il strang pana-si da duhul, nu vezi ce concluzie?
   And if the Sharapova-Halep final does materialize, Sharapova’s probably a strong favorite – though many of them have been tight, Sharapova has beaten Halep in all five of their previous meetings.
   Marrrrrrrrrr……

   • Leia Sofia

    E cadoul WTA-ului pentru Maria 😉 ca tot a fost ieri ziua ei.

   • mery

    am dat un citat … cred ca e mai concludent

    • Bogdan

     Video ala mi-a crescut pulsul……lasa ca vedem noi anul asta cine e vanator.

     • mery

      mie mi-a placut meciul mai putin finalul si am facut noapte alba…..dar atunci era Wim cu ” play good, respect her….be agressive…”

 • andrepeno

  m-am innoit….va place?

  • mery

   parca semeni cu cineva:) te va opri lumea pe strada…

   • andrepeno

    :))))

 • Lawrence

  Really sorry to announce that I have withdrawn from the Porsche Tennis Grand Prix in Stuttgart. It is one of my favourite tournements and— Andrea Petkovic (@andreapetkovic) April 20, 2015

  • http://morbidangeldyana.wordpress.com/ mad

   A mai anuntat cineva. Mare pacat, si ea si Sveta…

   • Marco Polo

    Poate ar trebui sa observe si Mr. Nastase ce se poate intampla daca fortezi cu Fed Cup. Si inca nu stiu care vor fi consecintele pt Irina…

 • Ale

  s-a terminat meciul lui Marius?

  • nobody

   Done & dusted :)

   • Ale

    offff.

  • Novak

   inca unul nascut talent si…..pierdut speranta. Dupa AO ma gandeam ca poate….

 • http://www.george2210.blogspot.com george2210

  Muguruza si Strycova joaca maine primul meci al zilei. Invingatoarea va juca cu Simo miercuri.

  • andrepeno

   succes Strycova

  • Ale

   Oare cine va fi?

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Conteaza mai putin. Eu stiu cine va fi in sferturi 😉

    • Ale

     De data asta Garbine(daca ea este) nu trece de Simona.

     • peta

      Insinuezi cumva ca Strycova putea?:)

     • Ale

      Nu cu Barbora are Simona conturi de reglat.

     • magus1349Jr.

      Ce conturi?

     • Ale

      Acum ceva timp,ai promis ca nu mai comentezi nimic,nimicuta,m-ai capalit nu-i asa?

     • magus1349Jr.

      Am promis ca nu te mai iau peste picior si cred ca m-am tinut de promisiune.
      Acum am intrebat foarte serios. Nu stiu ce conturi are Simona de reglat cu Beezus. Mai degraba cu Muguruza.

     • Ale

      Uppss,am scapat
      Citeste ce am scris eu si ce a raspuns Peta.Replica mea era pentru ea..

     • magus1349Jr.

      Ok. Oricum intelesesem gresit comentariul la care am dat reply. Citisem cu virgula dupa “nu” si se intelegea exact contrariul.:))

     • peta

      Stiam ca te referi la Muguruza.Si,mai sper sa ai dreptate.Mult.

 • Angostura

  Olanda nu are in componenta nici macar o jucatoare de Top 50 si e in elita, iar USA, cu nr.1 mondial cu tot, e un grupa a doua… Asta spune tot despre faptul ca Fed Cup este o competitie PE ECHIPE.

  • guestu

   …si ca ECHIPELE au o componența mai curand conjuncturala decat optima

 • Ale

  dolcesport
  Conform presei canadiene, Bouchard se gandeste serios sa mearga la psiholog, dupa ce a inregistrat o serie de esecuri in ultimele saptamani. Sportiva de 21 de ani chiar a recunoscut ca intentioneaza sa apeleze la un “ajutor de specialitate” pentru a depasi blocajul prin care trece.

  • andrepeno

   oare va da un handshake cu pshihologul? :))))

   • Ale

    ce tare.

   • mery

    psihologul ii va fi un aliat, nu adversar….una peste alta, eu ii doresc sa isi revina :)

    • andrepeno

     si eu….a inceput sa-mi para rau de ea

     • oSorin

      ei nu i-ar parea rau de tine …

     • Bogdan

      Mie nu si glezna Simonei zice ca inca nu, mai sunt polite de platit.
      Mi-as dori pentru ea ceva de genul turul intai la RG cu Alexandra si turul intai la Wimbledon cu Andreea, macar sa le viseze tot anul.

     • Guest

      Cand a jucat cu Irina la A0 a spus ca nici nu a auzit de ea, deci pana nu o cunoastea bine si pe Begu nu o sa imi para prea rau.

    • Ale

     cred ca si antrenorul trebuie schimbat,parerea mea.

     • peta

      …si acum ce faci?Ti cu casa,nu?;)

     • mery

      probabil, cred ca vrea sa ii dezvolte brusc stilul agresiv fara sa tina cont si de mental, capitol la care Saviano mi se parea mai potrivit..

     • peta

      …nu suporta termeni de comparatie cei doi.In niciun sens.Nick Saviano e in liga mare.Cladeste si fortifica.

   • peta

    Sti care ar putea fi o problema mare ptr ea?Daca nu o face acum,sau ma rog in viitorul apropiat si,nu se duce sa se planga la psiholog,va zambi la psihiatru mai tarziu.

    • andrepeno

     eu cred ca are si un anturaj prost care nu o sfatuiesc bine sau chiar deloc sa nu o supere

     • Ale

      Chiar nu are cine,parintii poarta toata vina(cica sunt plini de figuri,nesuferiti si nepoliticosi).

     • andrepeno

      i am zarit familia pe la Wimbledon….par asa intr-adevar…inseama ca are dreptate Simona in legatura cu educatia si compartamentul ei arogant:(asta e de la mine)

     • Ale

      Anu trecut,cand toata lumea vorbea despre Genie,am citit un articol in presa(nu a noastra)din care intelegeai ce-am scris mai sus.Plus ca sunt una dintre cele mai bogate familii din Montreal..

     • peta

      In general,cam asta e feedbackul sportivelor/-vilor talentantati si forjati la maximum de toti cei care-i inconjoara.Nu suporta o maturizare graduala,o sedimentare treptata a tuturor evenimentelor inedite si iesite din comun si care li s-au intamplat intr-o perioada scurta de timp.Incep sa nu mai inteleaga nimic din ce si De Ce se-ntampla in jurul lor,dupa o perioada in care li s-au inoculat si ce sa vezi,chiar s-au intamplat multe lucruri frumoase din gama celor promise si dorite,incepand sa creada ca sunt semizei si chiar li se cuvin aceste lucruri pe drept.Din pacate urmeaza haosul.Si, sentimentele de culpa si remuscari.

  • Bursucul zburăreț

   Cred că ar fi timpul să își angajeze unul cu normă întreagă. Părerea mea…

 • mery

  programul pt maine ….

  • Ale

   Cu alte cuvinte,ne-am odihnit destul.

   • nobody

    Dar cel putin nu ne mai culcam la 5 AM :)

    • Ale

     Da,da,ca nu mai pot.

    • mery

     pana in august….

 • andrepeno
 • Ale

  Ce primire pentru fetele noastre.
  Delegația noastră se va intoarce in tara marti, in jurul orei 11:00, și va fi primita la Salonul Prezidențial de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Otopeni

  • Un guest acolo

   Si bomba cica e ca maine seara vor merge la emisiunea “fratelui Gadea” la 9 : 30…eu voi astepta inregistrarea emisiunii..

   • magus1349Jr.

    Gadea?? Bleah!

 • Guest

  “the only WTA event she has ever won three times, let alone three times consecutively”

  Am mers la “http://www.wtatennis.com/news/article/4655589/title/sharapova-vs-halep-the-battle-for-no2” thanks mery si cand am aflat ca sharapova a castigat doar un singur turneu de 3 ori.

  Pai Nadal are 8 MCuri, 9 RGuri, Federer 7 Wimbledonuri, Djokovic 3 triple IW+Miami si ea are un… 470 de trei ori?
  Hai ca e comica situatia, aveam o parere mai buna despre ea, Simona trebuie sa o depaseasca neaparat in clasament ca e rusinos sa stai dupa ea.

  • Addy

   Da, ca Simona e mult mai titrata decat Sharapova si e rusinos sa fie in spatele rusoaicei.

 • mery

  cine credeti ca e? pe zgura de la Stuttgart…

  • Ale

   Cine?

   • mery

    sa vedem daca se prinde cineva…

    • Ale

     pai ma uit,mi se pare ceva cunoscut,un indiciu ceva?
     este balerina pe bune?

     • mery

      Sa mai asteptam, incep raspunsurile interesante….go on

     • Ale

      Simona?

     • nobody

      Simona n-are cum sa fie, ca nu are nasul suficient de borcanat :)

     • Ale

      Hai ma…lasa-l in papucii mei de nas.

     • mery

      azi esti cu intepaturile. :(vezi ce ai scris mai jos cu barbatii…..

     • nobody

      Pai crezi ca degeaba am avatarul asta? :)

     • mery

      pe buneeee

    • nobody

     Jankovic?

     • Ale

      ntz,ntz,ntz.
      Doar nu-i Simona?

     • magus1349Jr.

      Kournikova?

    • guestu

     1. mery ?
     2. petkovic ?
     3. garbine ?
     3. bye ?

    • Kahn Flo

     Tiriac cu Wolfgang Porsche?

     • gueswho

      de fapt nu e vorba de avatarul lui nobody

     • Kahn Flo

      :)

     • nobody

      Haha, genial :)

  • andrepeno

   Cataina Ponor?

  • ViVi

   Monica petrica?

   • guestu

    monica..barthel :)

  • Nicky

   Dupa silueta e Serena, dar nu-mi dau seama daca e mulatra sau nu!!! Inclin sa cred ca silueta asta feminina 100% ii apartine Serenei, o diva a tenisului si nu numai!!!

  • mery

   pentru ca ceilalti inca se mai gandesc si nu stiu ce sa raspunda, sa elucidam misterul……nu prea ati citit programul turneului :)

   • andrepeno

    stiu ca e Stuttgart Ballett….dar cine-i dansa….nu asta era intrebarea? de ce ne chinui?

    • mery

     ea e o balerina, noi am mai batut mingea :)

     • andrepeno

      m-ai zapacit

  • Marian

   O italianca.

   • nobody

    De la distanta si dupa coafura mi s-a parut ca e Penetta, dar de aproape nu prea seamana.

  • Ella

   Black swan? 😉

 • Ale

  ce frumos.

  Unul din antrenorii Canadei a ținut să-i strângă mâna Alexandrei Dulgheru după meciul cu Abanda.
  https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11059783_780920515338352_6907100956449761511_n.jpg?oh=f737cf1d03d898ba927f5276c4d78e73&oe=55E1C7B0

  • magus1349Jr.

   Foarte frumos momentul.

  • Leia Sofia

   E un handshake sanatos, ca sa-i treaca Dulgheritei supararea pe ei pana data viitoare cand se mai intalnesc :))))

 • andrepeno

  sa inceapa tenisul mai repede sa nu ajungem sa vb de balerini acusi

  • Guest

   Pana la urma cine era?

   • andrepeno

    o balerina domnule :))))) atat stim pana acuma

    • Guest

     :))) Eu am crezut ca mery ne provoaca sa ii aflam numele, credeam ca e vreo jucatoare de tenis :)))

     • mery

      scopul a fost atins. Super :) fun, fun, fun ca si la meciul de dublu de azi…..

 • nobody

  Tocmai am avut o revelatie, tenismenele dragute sunt in realitate mult mai frumoase decat media :) Pe terenul de tenis noi le vedem foarte aproape de ce inseamna “natural”. Machiaj deloc sau foarte putin, parul strans ca sa nu le incomodeze, echipamentul de tenis nu e chiar sexy (in ciuda faptului ca fustele sunt foarte scurte). Dupa ce se machiaza, isi lasa parul liber si isi pun o tinuta eleganta (sau chiar casual), multe din ele iti taie respiratia.

  • ralu_dani

   Ai dat cumva cumva peste vreunul dintre meciurile de aseara??????

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    A dat peste poza de profil a lui andrepeno :)

    • nobody

     Hehe, Simo mi s-ar fi parut atragatoare si fara sa fie intr-adevar atragatoare :)

   • nobody

    Din pacate nu, chiar am platit 5€ sa am acces la un torent privat specializat pe tenis, dar nu am gasit nici acolo :)

   • andrepeno
    • ralu_dani

     asta l-am postat eu de aseara………

     • andrepeno

      aaa ok…nu stiam :)

     • ralu_dani

      nui nik……te-a salvat poza, altfel iti luam scalpul ….::)))

     • andrepeno

      :)))))

  • peta

   Bravo.Esti pe drumul cel bun.

   • nobody

    Uneori mi-e greata de mine insumi :)

    • ralu_dani

     o lamiae si iti trece :)

     • HappyM

      Vezi ca dupa devii acru si tot nu-i bine. Mai trebuie luat si altceva in plus sau schimbata reteta :)

  • Bogdan

   Ca bine zici…….poza….

   • nobody

    La Ana ma gandeam si eu :) Pernutele de la ochii ei sunt delicioase :)

  • Ale

   la cat mai multe revelatii

  • magus1349Jr.

   Mie Muguruza mi se pare mai simpatica in echpamentul de tenis decat cand e in tinuta de seara.

   • nobody

    Pai na, unele au corp de taietor de lemne, nu toate arata bine in rochie :)

   • Un guest acolo

    Idem, nu are corp urat dar e masiva…

    • oSorin

     inca

   • Adelina…

    Credeam ca ma uit eu ciudat la ea,dar vad ca suntem 3 care am observat asta.:)

 • Guest

  Doua intrebari mai am si am plecat, multumesc mult anticipat:
  Cand are loc tragerea la sorti pentru FED CUP 2016? Este tragere cu capi de serie sau fara?
  Noapte buna!

  • magus1349Jr.

   Cand nu stiu, dar e cu capi de serie ( Cehia, Rusia, Germania si Italia ).

   • ML

    Cred ca o Italie pe hard in februarie nu sperie pe nimeni.

    • maisafie

     Chiar si Germania e cat de cat accesibila. Cehia in schimb e untouchable iar Rusia porneste probabil ca mare favorita. Dar depinde foarte mult de forma de atunci atat a fetelor noastre cat si a adversarelor. Daca se aliniaza toate astrele si Cehia poate fi accesibila.

     • magus1349Jr.

      Niciuna nu e untouchable. Simona serveste cehoaiece pe paine, iar Rusia in varianta horror ( Sharapova + Makarova ) e imposibil de vazut.

     • ML

      Plus ca Sharapova a tot avut iesiri de luni de zile din circuit cu accidentarile, cine stie cum o gaseste Feb 2016 :)

     • ralu_dani

      Sharapova si Makarova in acelasi timp = imposibil, never, no way!!!!! :)

    • http://morbidangeldyana.wordpress.com/ mad

     Si Italia si Germania sunt abordabile. Cehia si Rusia in an olimpic mai putin.

     • Zoolook

      Vreau Germania!

 • oSorin

  e pe vreundeva meciul Mitu cu Ginuta? Am alergat toata ziua si as vrea sa ma relaxez … (am gasit doar un rezumat pe utub)

  • oSorin

   abia acu am citit mai jos

  • andrepeno

   nu mai alerga ca e negasibil…circa un zvon ca Bouchard a ars toate inregistraile meciului

   • ralu_dani

    si a inghitit cenusa pentru siguranta :)

    • andrepeno

     sa vezi cu ce flacari va juca de acuma

     • Ale

      Flacarica ii zicem de-acum.

     • andrepeno

      a lu’ State :)))

     • Ale

      a lu Monrealu.

   • oSorin

    atunci o sa ma uit non-stop la rezumat pana termin jumatea asta de sticla de vin

    • oSorin

     ghemul de 6-4 a fost fantastic

 • Ale

  Doi pe FB.
  Unul zice:Isn’t no.2 ranking on the line? Fed cup gives no point AFAIK. If that’s true then Sharapova can lose the ranking if Halep wins Stuttgart. How is that not in 10 things to know?
  Altul,fan de-al Mariei zice si el: because Halep’s too overrated even though i love her.
  Primul,din nou: Okay. And you are too stupid. Whats overrated got to do with no.2 ranking on the line.

  • peta

   Cel putin nu la jignit.Nu la facut prost.:)

   • Ale

    Asta desteptu nu era roman
    Al nostru(cateva postari in jos)a zis ca Maria s-ar putea sa nu ajunga pana in finala.

    • peta

     …nu vad unde a gresit.:)

   • guestu

    off…peta…peta..:(

    • magus1349Jr.

     Nazi!:))

     • oSorin

      Na, zii !

 • Luisa

  De la Stuttgart se filmează tot, si simplu, si dublu, de pe ambele terenuri. N-ar fi jucat si Simona maine.

 • Marian

  Pentru cei care l-au mai vazut :) https://www.youtube.com/watch?v=jTqmqmpVfVk

  • vioand

   Fetele sint foarte imteligente.In acest caz,mai inteligente decit reporterul.

 • http://www.george2210.blogspot.com george2210
  • mery

   yeeeee…. si premiul merge la tine :)….
   am tot cautat si eu ceva despre ceremonie, nimic…..mai intru pe site-ul turneului

   • Ale

    si eu am zis ca este Simona,nu este corect.

    • mery

     tu pleci cu Porsche, ok ?:)

     • Ale

      nu,nu Simona sa plece cu el.

     • mery

      te plimba Simo si primesti si un autograf….e bine?

     • Ale

      Fara plimbare,doar autograf si o poza.

 • Bursucul zburăreț

  Nu înțeleg, am postat un link spre un articol ce enumera partidele jucate de România în Fed Cup și a fost șters. Poate nu mă pricep eu, dar e aiurea.

  • ML

   eu am vrut sa comentez si mi-a spus ca missing comment….

   • Bursucul zburăreț

    Eu zic să o lăsăm cum a căzut că văd că e sensibilă lumea pe aici. Sau nu înțeleg eu ceva la Disqus… :))

    • ralu_dani

     l-am postat eu mai sus!

  • Guest

   Eu zic să o lăsăm cum a căzut că văd că e sensibilă lumea pe aici. Sau nu înțeleg eu ceva la Disqus… :))))

 • oSorin

  imbunatatind ideea de aseara, Hagi a dat golul de 5-1, iar Mitu pe cel de 6-1 :)

 • ralu_dani
  • ML

   Si acum tin minte in ce conditii extreme se juca la budapesta, 3 terenuri paralele si dai si joaca cand pe terenul vecin tipau OUT de la propriile puncte, eu ma benoclam printr-o camera de securitate din coltul salii, haterii nu stiu asta ca ei se uita la tenis din 2015 si au aflat ca face Simona bani multi din el :))))

 • http://www.george2210.blogspot.com george2210
  • ralu_dani

   ce tare esti……….pe toate le gasesti……..cel mai informat……………
   Meciul Andreei de aseara nu ai idee unde il gasim ?:)

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Pe asta nu l-am gasit, l-am uploadat 😛

    • ralu_dani

     unde ?

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      pe youtube 😛

     • ralu_dani

      stai ca ma prind mai greu………….credeam ca zici de meciul Andreei:)
      Esti la turneu? Ai fost la meciul de dublu?

     • magus1349Jr.

      Ai terminat vinul?:))

     • ralu_dani

      am trecut la ceai………ficatul, capul si inima nu mai faceau fata :)

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      Nu mai sunt, am fost in weekend. Ma mai duc weekendul viitor.

     • mery

      aha, deci ai vazut antrenamentul……

  • Adelina…

   Cum ti s-a parut antrenamentul?Spune-ne sincer.:)

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Au exersat mai multe tipuri de lovituri, cu mingi scurte, lungi, inalte, iar la sfarsit serva. In pauze discutau cate ceva lucruri tehnice. Au fost doar ei doi, au venit dupa ce s-au terminat meciurile din calificari.

    • mery

     bravos. si ne lasai cu baletul…. :)

    • Ems

     Darren Cahill nu mai lucreaza cu ea si pt turneul acesta?
     Nu se vedea la orizont?

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      Cred ca o sa vina la Madrid.

  • mery

   nu era nici Teo sa mai adune mingile de pe teren :)

   • Ale

    Este pe drum,acus ajunge.

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Da, iar la final a cazut pe Victor sarcina sa faca terenul pentru jucatoarele care asteptau sa se antreneze dupa Simona si carora paznicul, care credea ca sunt spectatori, tocmai le spunea sa iasa afara ca se inchide sala :))

    • ralu_dani

     Cred ca o sa te dea Simona la politie la cat de des te vede la turnee ::)))

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      Poate la turneele la care nu ma duc, ma declara disparut 😛

 • Ionut Voineagu

  Maine fetele noastre vor fi prezente la emisiunea lui Gadea!

  • magus1349Jr.

   Pacat.:(

  • oSorin

   shit

  • Ale

   Pe buunnee?

   • Ionut Voineagu

    din pacate da :(

    • Ale

     Mi-e greata.

     • oSorin

      asta-i citat din Ionesco :)

  • mery

   nu se putea la o televiziune mai decenta….. TVR doarme:(

  • Adelina…

   Pai stim noi cine si cui ii multumea asta-vara la ceremonie.:))

  • mery

   daca ne gandim, Cosac-ponta-antena…….

   • magus1349Jr.

    Ai vazut ca te-ai prins?

    • ViVi

     Ce mai conteaza unde…abia asteptam sa le vedem, noi si o tzara intreaga :)

   • Un guest acolo

    Toata pleiada de lingai si pupincuristi…din pacate nici partea ailalta nu sta prea bine…ne conduc niste gunoaie…

    • ViVi

     Toti sunt la fel, din pacate pt noi :(.

     • If0014

      Cel putin in privinta asta gandim toti in acelasi sens :)

     • mery

      aici e cu diaspora…cu performanta, normal ca toti gandim la fel :)

     • If0014

      Eu reprezint diaspora din Bucuresti :)

     • mery

      dupa avatar, credeam ca din America de Sud :)

     • If0014

      A, nici vorba. Dupa avatar ar trebui sa reprezint Japonia :))

      El e Kyoro Chan. Un fel de Simona al desenelor animate japoneze: mic, inocent, cu inima mare, nu renunta niciodata si e mult mai puternic decat ai crede cand il vezi :)

     • ViVi

      Da…:(

    • magus1349Jr.

     Imi pare rau, as vrea sa le vad pe fete, dar pe canalul ala nu dau nici macar pentru o singura secunda.

     • oSorin

      as fi putut sa o pun pe maica-mea sa dea mai tare (a votat cu Iohannis, da’ se uita la ei – zice ca e bine sa stii ce spune dujmanu :)) ) – insa nu-s acasa …

     • Un guest acolo

      Eu am zis…astept inregistrarile de la fanii Ponta :)))

     • If0014

      La mine pe plasmă cand e imaginea deschisa la culoare se distinge putin sigla de la antena 3. Consecinta unui concediu in care au stat niste rude prin alianta la mine acasa. Probabil am pacatuit grav in alta viata.

     • Un guest acolo

      :)))))

     • ralu_dani

      semnul diavolului…….te ardem pe rug ::)))))))))

     • If0014

      E dovada cat de mult imi iubesc sotia, la asa socrii :)

     • ralu_dani

      Mai degraba e dovada de cat de frica iti este de soacra ::))

     • oSorin

      iubirea e oarba …

     • If0014

      Da’ semnul ala e al dracului de vizibil :)

     • oSorin

      lipeste un abtipild acolo

    • ralu_dani

     lasa cine ne conduce………cine face emisiunea e important………nu vreau can can -uri ci detalii interesante din Canada!

     • Un guest acolo

      Atunci cei care vor sa se uite sa ne spuna si noua astia care nu vrem sa ne uitam la emisiunea hidrocefalului :) oricum nu cred ca vor spune cine stie ce picanterii :)

     • magus1349Jr.

      Nu cred sa se discute ceva interesant. Se va bate moneda pe patriotism, heirupism, etc. Chestii care-l intereseaza mai mult pe Sorin-Arges.:)

  • ralu_dani

   la care antenna are emisiunea……………..macar o sa fie pe 1?

   • Un guest acolo

    Antena 3…e aici…

    • oSorin

     ai raspuns prezent pentru ei? … felicitari !

   • Ionut Voineagu

    Antena 3

  • Un guest acolo

   Faza e ca acum cativa ani dupa un campionat european reusit a mers in aceeasi emisiune si lotul national de gimnastica in frunte cu Belu si Bitang…parca si Gabriela Ruse a fost la ei cand cu semifinala la Wimbly, fetele campioane la RG dublu la juniori…au avut si finala RG cu Simona..cat timp PSD-ul guverneaza toate valorile noastre vor fi prezente la emisiunea trompetelor partidului-stat. Sincer eu nu inteleg de ce accepta si sportivii invitatiile, mai ales cei de la tenis pe care nu-i ajuta nici cu un capat de ata statul roman :(

   • Ale

    Si Madalina Ghenea a fost invitata.

    • Un guest acolo

     Macar Ghenea e privata, nu reprezinta natiunea romana la niciun nivel, eu vb de sportivi romani…

     • oSorin

      Ghenea reprezinta perfect natiunea romana care se uita la A3, A8 sau Q7

   • ralu_dani

    Nu stiu daca stau sportivii sa analizeze ce simpatii politice are fiecare canal…….ei sunt invitati si se duc sa vorbeasca despre performantele pe care le-au avut si sa promoveze sportul + acum cativa ani televiziunile nu erau asa de transparente si era destul de greu sa stii chestiile astea daca nu te interesa musai!!!!!

   • magus1349Jr.

    Mor de ciuda pe chestia asta!Pe sportivi nu-i baga nimeni in seama, iar cand ridica un pic ( mai mult ) capul esueaza pe la la emisiuni din astea de lei sa le salte audienta nulitatilor d’alde Gadea, Maruta si altii.
    Nu se gaseste unul macar sa-i bage in ma-sa.

   • Novak

    Mirajul celebritatii.

   • Sorin

    Din mai multe motive. As putea enumera cateva: sunt oameni si ei, in primul rand, si multi se duc din bun simt, altii se duc cu bucurie pentru ca, nu-i asa, nu esti chemat la TV zilnic si nici nu mai conteaza ce televiziune te cheama. Te bucuri pentru ca lumea te vede. Te duci si pentru ca nu vrei sa superi pe nimeni, nu vrei sa-ti pui presa in cap, nu vrei sa te pui rau cu partidul aflat la conducere, te duci pentru ca poate poti obtine ceva avantaje in viitor ( de ce nu ) si mai gasim vreo 100 de motive.

    • Un guest acolo

     Intrebarea mea era retorica de fapt, cu siguranta ai dreptate. Este ciudat cum reuseste televiziunea asta sa ia mereu caimacul sportului romanesc….

  • Novak

   Gretos! Oamenii aia au atata lejeritate in a-si etala superficialitatea incat pot vorbi despre orice fara sa aiba vreun dubiu, vreo intrebare daca ce spun e ok sau nu.

   • magus1349Jr.

    Tin minte (din auzite ca nu m-am uitat) ca mai acum ceva vreme comenta Gadea un meci de fotbal.Măţel era Matel.:))

    • Novak

     Nasol e ca nici cei care comenteaza sportul in calitatea lor de comentatori de sport nu sunt mai breji. La fed cup am inchis sonorul.

  • Luisa

   au prins momentul cand n-a fost Simona, ca ea le dădea automat cu flit

   • Novak

    eh nu zi asa, acum e cu Tiriac. O sa vezi o Simona mai ancorata in monden. Commercial stuff :)

    • mery

     Glamour, high style….

   • magus1349Jr.

    Esti sigura de asta? Pe Maruta nu l-a refuzat.

    • ralu_dani

     Da ce, si ala are simpatii politice ?

     • magus1349Jr.

      Da. Partidul manelistilor.

     • ralu_dani

      Nu se pune……..manelele sunt peste tot la TV si asa nu ar mai da fetele astea interviuri decat la TVR Cultural :)

     • Zoolook

      A reaparut TVR Cultural?

     • ralu_dani

      Nu, dar asta a fost ultima televiziune romaneasca de cultura si alta care sa existe in prezent nu mi-a trecut prin cap :)
      Stai…….ar putea sa mearga la Profesionistii……..nope, sau la………nope……….intelegi ce vreau sa spun?

     • Zoolook

      Desigur :) Intr-o vreme eram atat de suparat ca vor desfiinta acel post, ca vroiam sa le scriu ceva gen “bine mah televiziune nationala, cu rolul de a asigura un minim de cultura generala populatiei, ca ii lasati pe altii sa emita din satelit, sa ne vada o Europa intreaga, cu Taraf TV, Mynele TV, OTV si cum s-or mai numi”. Profesionistii parca mai exista doar inregistrari, sau ma insel? Bine ca mai e cate un Garantat 100% cu muzichie decenta. Dar altfel, jale a ajuns de postul national.

     • ralu_dani

      S-a facut restructurare si au decis sa lase 1,2 si Info parca (????!!!!!), au zis atunci ca muta emisiunile cu rating de pe Cultural pe 2……..cred ca nu avea niciuna rating ca eu nu tin minte sa fi vazut ceva ::(((((

     • oSorin

      dadeau filme de arta … si ceva muzica culta de calitate … ei, pana la urma cine are nevoie si e interesat de filme de genul asta stie sa caute pe net … iar muzica e pe Radio Muzical, un post extraordinar

     • ralu_dani

      Ha ha………si de unde sa stii ca ai nevoie sau esti interesat daca nu intri in contact cu fenomenul???????
      Crezi ca eu as fi stiut ca imi place teatrul radiofonic daca nu as fi ascultat odata pe Radio Romania Cultural in masina ( era singurul post care il prindeam in camp!!!!!) sau ca imi place baletul daca nu vedeam la TV …..etc. Televiziunea publica trebuie sa se ocupe cu asta: sa te expuna la ce ai nevoie nu la ce se cauta sau este trendy( ex: BBC, cea mai tare televiziune publica din lume!)

     • oSorin

      pentru ca odata si odata tot intri in contact cu fenomenul … si te ia la trei pazeste si nu te mai lasa … si, daca esti in concordanta cu chestiunea asta, cu cat mai tarziu, cu atat intelegi ca trebuie sa recuperezi mai repede timpul pierdut :)

     • Zoolook

      Subscriu in totalitate. Aici in Germania, televiziunea publica are evident acelasi rol, dar nu-l onoreaza. Doar se deosebeste intrucatva de cele particulare. Cativa ani reuseam sa prind din satelit posturile BBC (ma ocupasem sa le si receptionez insa abia de cand existau versiunile HD), vedeam TopGear, Shaun The Sheep, Later with Jools Holland si altele de muzica, stiinta, sau chiar culinare cu Jamie Oliver din prima mana. Din pacate, de mai bine de un an au modificat aria de acoperire a semnalului, incat doar in partile extrem vestice ale Europei mai poti receptiona… :(

     • oSorin

      eu vorbeam de emisiuni de divertisment realizate de J. Save All impreuna cu echipa de DJ Hesperion XX sau hiar XXI :))

     • oSorin

      pe Cultural am vazut “Malena” printre altele

     • oSorin

      mai e Trinitas ..pentru care se potriveste ritualul simbolic facut de Simona :)))

     • peta

      nooooo….de loc.nu stiu cum de te-ai putut gandi la asa ceva.Evident.Toti au legaturi cu politicul,bazat pe interese.

    • Luisa

     O, da, primul lucru pe care l-a facut dupa alegeri a fost sa-l invite pe Iohannis la FedCup. Asta dupa ce spusese public ca nu are preferințe pentru unul din candidații la prezidențiale, adica Ponta sa nu mai profite de imaginea ei.

     • ralu_dani

      Pai dupa alegeri nu mai era candidat ci era presedinte……..::))))

     • Luisa

      in campanie a spus ca nu are preferințe

     • mery

      dupa aflarea rezultatului toata lumea s-a relaxat

     • mery

      si s-a linistit Ponta de atunci, iar acum cu Tiri….nu se mai apropie nimeni de Simo:)

     • Zoolook

      Mai mult decat atat, pe FB indemna lumea sa mearga la vot :)) .

    • Ale

     Cand a fost la Maruta?
     Parca am vazut ceva acum cativa ani.

    • Luisa

     Si-n plus, iti închipui ca n-au bombardat-o cu invitații dupa RG sau, si mai rau, in toata campania electorală?

     Edit. Fetele, sunt sigura ca nu stiu unde se duc. Le duce Cosac.

     • ralu_dani

      Era mai mica si mai naiva…………..acum vad ca e mai inteleapta: a fost la PRO la “Dupa 20 de ani” si la TVR!

     • Luisa

      ca un profesionist adevarat

     • Zoolook

      La TVR la ce emisiune a fost?

     • Ionut Voineagu
     • Zoolook

      Ah, merci, acum imi amintesc.

     • magus1349Jr.

      Uite peste ce am dat cautand emisiunea de la TVR:
      https://www.youtube.com/watch?v=HTwRG1IQ6LI

     • peta

      Hmmm.Multi vad,putini pricep!…o vorba aruncata aiurea.Ce m-apuca si pe mine?

     • Zoolook

      Prin facultate aveam noi o expresie cand ceva era extrem funny: “Măăh, e căcătoor, auzi?”

     • ralu_dani

      Asta a fost printre primele mele postari pe 30………..vremuri bune ::)))

     • ViVi

      Sigur au bombardat-o cu invitatii dupa RG, mai ales k Antena 3 a transmis finala :). Dar nu le-a iesit pasenta… Pacat k o televiziune de sport nu avem si noi k lumea. Alde Digi si Dolce sunt niste glume de prost gust!!!

  • oSorin

   ar fi trebuit sa sune asa anuntul – Fetele noastre sunt trimise la Gadea pe platou

 • gratmariela

  Imagini de la meciul de dublu al Simonei de azi !!

  • Ciprian Nicolae

   e clar ca a fost un antrenament.

   • gratmariela

    Da, fetele s-au simtit cat se poate de bine, dupa cum se vede

   • Valentin

    Un antrenament pe care era cat p’aci sa il castige

  • Alex23

   Simona si Belinda :) :) Foarte frumos!

   • Zoolook

    Simolinda si Belona.

 • Guest

  Si le-am mai dat si cu cotele in cap bookmakerilor, cine a pus pe Canada la 1,53 si-a luat o mare tzeapa!

 • oSorin

  am scapat youtubul de sub control (e pe automat) … acu imi da rezumatul finalei de la Wimbledon 2014 :)

 • Ciprian Nicolae

  care echipament al Simonei va place cel mai mult? eu optez pentru negru sau pentru albul de la Wimbledon.

  • mery

   toate ii vin bine:)

  • peta

   negru.clar.

  • nobody

   Mie mi-a placut ala albastru.

  • costi_1672

   negru

  • http://www.george2210.blogspot.com george2210

   Toate in afara de cel mov.

   • Ciprian Nicolae

    da, nici mie nu mi s-a parut inspirat aa.

 • Luisa

  Mona Barthel a pierdut in primul tur la Carina Wiitthöft si facilitează, astfel, drumul lui Ivanovic/Garcia pana in sferturi.

  • peta

   ce surpriza.Si cred ca vor continua surprizele dupa fed cup recent incheiat.

 • oSorin

  dupa meciul de aseara, Mitu – Bouchard, incep sa realizez ca in finala Wimbledonului Kvitova nu era totusi ” unplayable”

  • oSorin

   cred ca au motivat-o pe Mitu inainte de meci cu setul 2 din finala :))

  • Valentin

   :-) Asa ziceam si eu…dar “toata” lumea nu si nu

  • Un guest acolo

   Nu putem sti cu ce mindset intra Simona in finala asta. Daca nu intra Sleepmona, in niciun caz nu cred ca aveam scorul asta. Sigur, cu conditia sa nu se fi intamplat anterior episodul cu glezna.

 • Macphisto
 • Valentin
  • magus1349Jr.

   Nu e decat a treia oara cand e postat linkul.:))

   • Valentin

    LOL! N-am citit deloc comentariile de azi.

 • Valentin
  • magus1349Jr.

   Si asta la fel.:))

 • Ale
  • Un guest acolo

   Woz e peste tot, la toate chermezele, in poze cu toata lumea sportiva si nesportiva :)

   • peta

    Cu marathonul bifat,poate ajunge si la vreo emisiune-concurs culinara.Ego-ul trebuie hranit.

    • Un guest acolo

     Mi se pare ca e pur si simplu o bimbo. Genul ala stereotip din filmele americane cu liceeni :)

     • Andrej

      Flag & reported.

     • Un guest acolo

      Please :) But you won’t change my opinions :)

     • AltGuestAcolo

      Cam asa ne simtim si noi cand Gyro arunca cu noroi in Simona. Gandeste-te la asta cand ii mai tii partea data viitoare. Si da, un guest acolo are dreptate, deschid CNNul si o vad pe expirata asta cu Obama, deschid maratonul (vb serios, sunt alergator pe alt forum) iar este ea, m-am saturat :p

     • peta

      In aria respectiva cel putin …:)

   • Andrej

    Pentru ca e cea mai draguta. Logic ca o invita toata lumea. Si fiindca e draguta, nici nu poate sa refuze.

    • Un guest acolo

     E cea mai comunicativa si ranjita. Sper ca zici ca e cea mai draguta ca persoana, nu fizic 😉 Pe Ana unde o mai incadram atunci ? :)

     • Andrej

      E cea mai draguta in toate privintele. Ana e prea slaba, si cand vorbeste zici ca plange.

     • Un guest acolo

      Ana mi se pare mult mai frumoasa la fata. Da, are corp destul de baietesc si vorbeste mai rau engleza, dar la chip mi se pare din alta liga. Apoi la Caro nici jocul nu-mj place neam.

     • Radu

      Dacă Woz, văcuța asta polono-daneză cu dinți de cal, ți se pare cea mai drăguță, man, înseamnă că habar n-ai ce înseamnă o femeie frumoasă. Nici nu mai vorbesc de glumițele ei de rândășoaică daneză, complet deplasate, pe care le-a făcut de-a lungul timpului.

 • Ciprian Nicolae

  Cum azi Simona a jucat la dublu, dar nu s-a telezivat, iat-o, totusi, intr-un meci de dublu:

  http://www.dailymotion.com/video/x261cwo_serena-venus-vs-halep-cirstea-2012-london-r1-highlights_sport

 • ralu_dani
 • ralu_dani

  Razboi mediatic intre Stan si fosta sa sotie :(

  https://twitter.com/FortyDeuceTwits/status/590232987674890241

  • ralu_dani

   Pana maine uita toata lumea de Bouchard……..24 hours news cicle :)

  • Alex23

   Oh boy…

  • Andrej

   Wawrinka mereu mi s-a parut cam shady. De-aia n-am putut sa il sustin decat in cazuri de maxima urgenta (vs Djokovic sau Rogi).

   • Alex23

    Glumesti? :)) Chiar iei de bun ce a scris nebuna asta?

    “a man who is in fact insensitive towards his child and the consequences of the separation” …. Fara cuvinte! Mi se pare de-un prost gust si de un jeg mai rar intalnit.

    • Bogdan Georgescu

     ?!
     La cat timp sunt plecati de acasa jucatorii de tenis, ce fel de viata de familie crezi ca au ? Cine crezi ca i-a crescut copilul? Eu unul nu plec in delegatii, nu lipsesc noaptea de acasa, nu muncesc de dimineata pana seara si tot simt cateodata ca nu am petrecut suficient timp in familie, ca mi-am ignorat copilul si nu mi-am ajutat sotia atat cat ar fi trebuit.
     Sa nu confundam jucatorul de tenis Stan si calitatile lui, pe care foarte multi le admiram, cu omul, sotul si poate chiar si tatal Stanislas Wawrinka. Ma scuzati daca gresesc, dar inclin sa ii dau dreptate doamnei. Numai cine n-a crescut un copil si n-a luptat sa tina familia unita poata trata aceste lucruri cu lejeritate!

     • Alex23

      Eu nu discut acu faptele, despre care niciunul dintre noi nu are habar. Tot ce discut e patetica declaratie a ei. Insensitive towards his child? Cum sa zici asa ceva? Iar consecintele despartirii…oh well, pare ca a tinut cu dintii sa se mentina relatia. Daca tu ai date din interiori, n-ai decat sa ne dai mai multe detalii. Dar femeia pare ca stie tot ce e in capul lui Stan si simte nevoia sa ne spuna si noua.

     • Ale

      exagerezi putin…parerea mea.

     • Alex23

      Detaliaza.

     • Ale

      Am vazut si intalnit tot felul de situatii.Sunt barbati si femei care exceleaza in cariera,dar ca parteneri sau parinti sunt zero barat.
      Una este sa stai la o chermeza cu ei si alta este sa traiesti cu ei.
      In public,sunt oameni care poarta o masca,ajung acasa,o dau jos si doar cei de langa ei le vad adevarata fata si valoare.

     • Alex23

      Evident ca poate sa fie asta cazul si aici. Dar este doar o supozitie. Nu vad de ce am da crezare ei, mai ales ca vine cu niste rautati total gratuite. Pare ca stie f bine cum functioneaza alte familii, e clara referirea la Federer cand zice de alte familii ale tenismenilor mai bine clasati. Il acuza pe Stan intr-un mod in care nu se face parerea mea. Evident ca noi nu vom stii niciodata ce s-a intamplat.
      Dar sa dau acum credit unei declaratii pline de contraziceri, rautati si presupuneri nu mi se pare corect deloc.

     • Ale

      Adevarul este undeva la mijloc in astfel de cazuri.

     • oSorin

      oare o fi posibil si invers ?

     • Marc_ro

      Si eu sunt un familist convins, dar ceea ce spune dududuia mi se pare un santaj sentimental. Ca vezi doamne nu s-a gandit la copil cu despartirea asta, intr-o traducere aproximativa.
      Nu ai voie sa introduci copilul in ecuatia unui divort pentru ca tocmai asta afecteaza copilul.
      Si-apoi, eu trebuie sa raman cu mama, doar pentru ca e un copil la mijloc?!
      Oricum, indiferent ce-a scris presa despre motivele pentru care joaca Stan prost, nu era cazul sa se bage ea in ciorba atata timp cat Stan n-a atacat-o explicit. Presa isi mai da cu pararea, mai inventeaza surse (sau nu!) desi in fapt numai cine nu a trecut, sau n-a luat parte de aproape la ce inseamna un divort/despartire nu intelege ca esti afectat in tot ceea ce faci.
      Vreau sa mentionez ca nu stiu cum a fost Stan ca sot sau tata si nici n-am stiut de divort pana n-am aflat de la voi, dar mesajul demoazelei este unul rautacios.

   • Ale

    Stan parca a renuntat la familie din dragoste de tenis(acum cativa ani).

    • ralu_dani

     Da, dar l-a primit inapoi ……pentru o femeie cu 10 ani mai in varsta ca el, trebuia sa stie ca urmeaza si partea 2. Nu am nici cea mai mica idee a cui este vina, dar din chestii de genul asta copiii au cel mai mult de suferit, asa ca …….declaratii mai putine in presa si …….MOVE ON!

     • Ale

      Asa este,uitasem ca este mai mare ca el,pacat,copiii sufera cel mai mult.

  • Un guest acolo

   Dar fosta lui Stan e turcoaica?

   • Ale

    cred ca da,un fost manchin,fotomodel..ceve de genul asta

 • HappyM

  Poze de la ceremonia de astazi unde apare si Simona :)

  • Ale

   Simona este langa Petra.

   • Un guest acolo

    Bine ca ai zis, cu turnurile alea langa ea am crezut ca e vreunul dintre copii :)

   • Alex23

    Si eu am sesizat distanta fata de Maria :))

    • Ale

     eu,aproape ca nu am vazut unde este.

  • magus1349Jr.

   Sunt asezate in ordine, nu v-ati prins?
   Seed1, seed2 si mai departe tot asa.

  • Adelina…

   Puteau totusi sa ii dea un copil mai scund,nici ea nu pare foarte fericita.Intentie sau prostie?

   • Alex23

    Intentie, fireste :))

   • Un guest acolo

    Lui Navarro i-au dat unul scund rau :) Vorba lui Brad Gilbert, sa ziceti saru’mana la ce a realizat Dimona avand in vedere cu cine se vonfrunts din top 10.

   • Andrej

    Mi-a adus aminte de asta (poza):

    http://i.imgur.com/8kD4V8F.jpg

    • Un guest acolo

     :)))))) Ce copiloi de mingi :)))

    • Adelina…

     Frati vitregi.

    • florin78

     cel din stanga e copilul si ii duce geanta lui Paes junior.:)

    • Cipri

     Zici ca sunt amandoi liceeni . :))

    • oSorin

     :)) … zici ca …

  • Guest

   Catamai cochila i-au pus in bratze lui Simo :)))

   • Un guest acolo

    Errani are unul mai inalt ca ea :))) Si la astea inalte le-au pus in fata niste copii mici mici :) Sabotaaaaj….

  • Adelina…

   Nu a fost nici Simo spontana,macar o impingea mai in fata pe coditzata.:)

  • Ale

   Maria le-a cam intors spatele.

  • Ale

   Of Marie draga,cu juma de spate le-ai tratat si la Singapore,cu nimeni n-ai schimbat o vorbulita.
   Ai vazut ce repede ai iesit?Asta ca sa nu stai prea mult nevorbita.

  • HappyM

   Mama, dar ce carcotasi mai sunteti :)
   Stie cineva cum se selectioneaza copiii care intra cu sportivii!? Eu nu stiu sigur, dar poate copiii aleg sau exista o tragere la sorti.
   O alta poza de la aceeasi ceremonie (refresh).
   Errani nu, uitati-va la Kerber (cred ca ea este). Nu au absolut nimic cu Simona. :)

   • Alina Maria

    Tocmai am citit ca acei copii erau alesi din fan-cluburile jucatoarelor.

  • alex1225

   Interesanta poza pt ca poate fi privita din unghiuri diferite.
   Punctul de vedere al fanului / sustinatorului. Asta a noastra mica si iute le-a dat clasa la turnuri si prin munca si depasirea unor dezavantaje fizice a ajuns in fruntea clasamentului.
   Punctul de vedere a trollului (sau Banciu, dupa caz). Aici se vede cum a ajuns Halep in Top 10 fix langa “o lady”. Cum ridica una bratul sa salute publicul, Halep tushti pe dedesubt. Trisoare, s-o suspende WTA-ul!

   • oSorin

    :))

  • http://www.george2210.blogspot.com george2210

   Ce micuta pare aici :)

  • Alina Maria

   Cate schimbari intr-un an! Radwanska si Sharapova au facut rocada, Makarova si Carla apar printre capii de serie, dar a disparut Sorana care intrase direct pe tabloul principal… sa speram intr-o alta schimbare in 2016, si anume sa o vedem pe Simona la capatul sirului (si cu titlul de aparat).

 • Ale

  Maine sunt ceva meciuri interesante:
  Garcia-Ivanovic
  Mattek-Sands-Makarova
  Barbora-Muguruza

  Si la baieti sunt meciuri bune.

  • florin78

   cred ca Ana s-o fi plictisit de cat a batut-o frantuzoaica asta mica, ma astept ca Ana sa castige maine si sa isi bucure boyfriendul neamt.

   • Ale

    Garcia este pe val,speram ca si Ana e tot prin zona.

    • florin78

     Garcia e pe val dar s-a cam domolit curentul ce impinge valul in weekendul asta. Cred ca trebuie sa mai astepte urmatorul val ce se formeaza la RG.

     • Ale

      sper sa castige Ana de data asta.

 • ralu_dani

  Uite ca si WTA face gafe din cand in cand :)))

  https://twitter.com/StephintheUS/status/590180595197579264

  • Ștefan

   I-au dat meciul Alexandrei tot Andreei …

 • oSorin

  @Adrian Toca – crezi ca ai putea cunoaste pe cineva de la Dolce care sa descarce din greseala meciul lui Mitu undeva pe un torrent?

  • magus1349Jr.

   :)))
   Adica sa-si bata singuri cuie in talpa.
   Meciul se poate vedea pe un site al lor . Ceva gen voyo.
   P.S.
   Oricum n-o sa miste nimic. Si eu am apelat la el sa faca ceva s-o bata Makarova pe Petkovic la Miami si n-a miscat un pai.:))

   • Laur0707

    Aloooo, dolceeee, puneti dom’le meciurile pe drakula stream direct!

    • peta

     :))))…iar pe viitor ca sa nu mai existe vreun deranj,direct live-uri si reluari doar pe drakula stream.

   • ViVi

    nu au reluari…am eu abonament online, si nu exista “capitolul” asta… mai cercetez insa…:)

   • ViVi

    acum este meciul Irinei cu Abanda in reluare pe Dolce 1.

  • Laur0707

   :))))))). Si nu stii si pe careva in Regie la camine cu niste cd-uri cu filme noi?

  • Ionutz09 @Community Project

   acum au inceput reluarile …. rec’ing 😛

   • oSorin

    excellentum

  • Cipri

   Uite un tracker numai pentru meciuri de tenis : http://t3nnis.tv/

   • oSorin

    cred ca dormeam la ora aia :) – multam mult, mult … cand ajung maine acasa ma uit pe adresa

    • Cipri

     N-ai pentru ce .

  • Vlad Popescu

   Intrebarea asta a sunat ceva de genul: “poti lua legatura cu cineva care e dispus sa-si riste job-ul si libertatea pentru o prostie?” :))

   • oSorin

    cum auzisem ca Bouchard a dat foc la toate copiile si a mai si inghitit cenusa ma gandeam ca singurii care au acces la original ar fi vreunul de la Dolce. De asemenea, ma gandeam, caconducerea Dolce, auzind si ei de ceea ce a facut Gina ar fi luat decizia sa nu mai transmita pe post nici o inregistrare de frica ei, sa nu vina nebuna la Bucuresti sa dea foc sediului. Insa m-a linistit cineva de pe forum ca se dau inregistrarile si, inevitabil, va fi inregistrat …

  • Sorin

   Decat pe torrent, “how about” sa-l puna pe youtube (legal, frumos ) sau eventual undeva pe website-ul lor.

 • Clau
 • Iulian

  Despre meciul de dublu, de la cineva care a fost acolo: http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=57458218&postcount=11

  • Novak

   Mereu spun ca Simona nu e si nu cred ca va fi jucatoare de dublu. Poate pe la 30 de ani asa de fun si din dragoste pt tenis. In primul rand ca nu ii plac confruntarile la fileu si nu prea are scurta in arsenal. Dar pt o buna acomodare cu suprafata de joc e bine ca a jucat aici. Mai ales ca toate comentariile si pozele indica faptul ca s-a simtit bine, s-a relaxat. Asta e ok.

 • epsilon
  • ralu_dani

   :)

   • alex1225

    Tare. Se potriveste logo-ul Porsche cu jocul Simonei.

  • gratmariela

   Simona, stea printre alte stele ale tenisului mondial :)

   • Ada

    Cat de maruntica e Simo pe langa celelalte fete :)

    • Marc_ro

     Mica la stat, mare la… tenis! :)

 • Youknowwho

  Ana Ivanovic pe coperta HB Serbia

  • ralu_dani

   Daca nu stiam ca ea e nu o recunosteam :)

   • Bogdan Georgescu

    Eu nici asa n-o recunosc! Sigur e Ana?
    Si, apropo, e mult mai frumoasa pe teren!

    • oSorin

     asa-i, aici, mai sus, e o chestie ordinara – (a se traduce – obisnuita)

  • frodo

   Ce photoshop grotesc, bleah…Ana e frumoasa oricum, n-are nevoie de modificari…

 • makavel

  Wow, ce s-au inflamat unii ca s-ar putea duce fetele la Gadea in emisiune. Unde vroiati sa se duca, la TVR? Nu se uita nici dracu’ la TVR! Te duci unde expunerea e mare , unde se uita oamenii in procentele cele mai mari. Ce-ar fi sa lasati deoparte incrancenarea politica , si mai bine sa fim interesati de ce au de spus fetele, nu de cei care modereaza emisiunea.

  • Bogdan

   Mama ce bat lung ai bagat prin gard la pitbulli.:)))

   • makavel

    Se intampla… 😀

   • magus1349Jr.

    Pitbulli isi fac siesta la ora asta si asteapta meciul lui Beezus.
    acestream://4bac0956d81854b0104dbc0b8a43c6f1b45a306e
    Link acestream BT Sport.

  • Sorin

   Daca nu merg la ManeleTV, degeaba.

  • Andrej

   Nu partea politica ma enerveaza asa tare, ci mai degraba faptul ca moderatorul va vorbi probabil mai mult decat toate la un loc.

   • magus1349Jr.

    Si va vorbi si pe langa subiect.

   • makavel

    Cand nu vorbeste despre politica, Gadea face emisiuni destul de reusite. Sper si eu sa nu inceapa cu monologul lui de 20+ minute.

   • mery

    sper sa nu se ia. Gadea de neparticiparea Simonei ::(( asa pt senzational…..

    • magus1349Jr.

     Faci pariu?

     • mery

      Nu-mi place sa pierd :)

  • Luisa

   Da, anul trecut a fost si Echipa Naționala de Gimnastica, dupa ce devenise Campioana Europeana. A fost frumos, fetele au vorbit mult si frumos. Am aflat cum s-au pregătit, cum li s-a parut concursul. A fost chiar si Dl. Ponta. Pacat ca Dl. Gâdea nu stia cum le cheama pe fete.

   • makavel

    Daca vrem sa fim deontologi , putem spune ca Gadea s-a dus de mai multe ori in cantonamentul lor de la Izvorani, unde s-a vorbit despre lucrurile astea.

  • epsilon

   deci aseara se stabilise programul din ziua urmatoare si pe aici se discuta de politica si de faptul ca Simona a fost maruta, de faptul ca echipa de FedCup se duce la gadea si de nu stiu ce balerina. Simteam ca am ajuns la o intalnire la care toata lumea consumase deja alcool si eu eram singurul treaz, asa ca m-am retras la culcare. Iar discutia asta pare a fi mahmureala de aseara 😀

   • makavel

    Ok, s-a consumat subiectul.Sper.Si, ca sa citez tot din politica : Punct si de capat:))

   • magus1349Jr.

    Sa stii ca e importanta si calitatea betivilor!:)) Din ciorba aia cu Maruta, Gadea, TVR Cultural,etc. am aflat despre un film care-mi scapase ( Malena ). L-am vizionat ieri noapte si l-as descrie intr-un singur cuvant: exceptional!!!
    Pe forumul asta aflii o groaza de lucruri interesante care nu au neaparat legatura cu tenisul. Dupa parerea mea e un lucru bun.
    Daca s-ar discuta doar despre clasamente, tactici de antrenamente si racordaje de rachete nu l-as mai gasi atat de atragator.
    Aaa, sa nu uit! Mai am un motiv:
    E plin de gagici pe aici.:)))))))))))

    • oSorin

     Intotdeauna am avut de invatat de la betivi mai mult decat de la oameni sobri … daca mai vrei un film … curios cel putin, cu o actrita romanca ( fosta iubita a lui Marin Preda) – insa foarte tare – Claire’ s Knee ( cam static, insa te face sa-ti pui intrebari pe care ti le-ai pus deja, dar nu ai vrut atunci sa raspunzi la ele … acu ai avea timp)

     • oSorin

      … sau ai fi acumulat timpul sa raspunzi :)

    • oSorin

     (aaa, vezi ca filmul de mai jos e cu gagici :) )

     • magus1349Jr.

      L-am gasit. Cum imi permite timpul il bag la vizionat.
      Merci!

   • oSorin

    eram doar eu cu paharul de jin …. ceilalti … stii vorba aia, ” eu am baut si tu te-ai imbatat ” (ce tari sunt vorbele astea romanesti :) ) :)

  • berenger

   din punctul meu de vedere, antena 3 e nefrecventabilă. gâdea cu atât mai mult. dar cum eu sunt minoritar și românului îi plac gimbușlucurile de acolo, e cumva normal ca un succes sportiv să fie reflectat de acolo. problema e că gâdea își folosește ratingul astfel câștigat pentru a-și fundamenta tâmpitul său discurs politic.

 • HappyM

  https://twitter.com/BelindaBencic/status/590448049975091200
  Astazi avem “All access hour” cu Simona si Petra :)

  • mery

   Super:( stii cumva unde vedem? Pe site nu gasesc programul cat de nemti sunt ei…

   • HappyM

    Cand si daca aflu ceva nou va informez cu siguranta :)
    Probabil ca nu o sa putem vedea in direct (nu stiu inca), dar poate o sa apara vre-o inregistrare sau macar niste poze :)

  • makavel

   Nu stie Belinda ca Simo e MIA pe twitter?

  • mery

   Excelente ambele mesaje :)

  • Marc_ro

   Faine mesajele si frumos costumul Simonei :)

 • Ale
  • kyklopes

   porneste iar in umbra vedetelor preferate, e un semn bun!
   mai ales ca Allaster, canadianca , si-a vazut pupila masacrata si atacata la educatie!

 • Ale

  Este si Dominica,nu joaca,dar a venit sa-si intalneasca fanii.

 • alex1225

  Se transmite Mugu cu Stry? Streamul pe drakula nu merge…

  • Ale

   la mine merge pe dracula

   • alex1225

    ms, la mine drakula e mort dar am reusit pe 1xbet

  • makavel

   DigiSport 3

  • kyklopes
  • magus1349Jr.

   acestream://4bac0956d81854b0104dbc0b8a43c6f1b45a306e
   BT sport2, dar doar daca ai acestream-ul instalat.

 • Adelina…

  Asa Mugu,sa te misti precum elefantii,hai ca esti simpatica!Poza:

  • makavel

   De ce pare Garbine asa masiva pe teren? Sau e doar impresia mea?

 • Ale

  Muguruza tot in echipamentul ala joaca,nu este dornica sa-l schimbe.

 • Adelina…

  Cred ca o sa castige Mugu,Barbora pare total nepregatita pt zgura.

  • alex1225

   Dupa primele 2 gameuri pot spune ca e bine ca nu joaca Simona azi cu Mugu. Pare in the zone azi.

   • Adelina…

    Mie mi se pare ca Barbora este avion,nu ca r fi Mugu in the zone.

    • alex1225

     Orisicum e 11-1 pt Mugu atm si acel 1 la Stry a fost DF

   • Ale

    Pai Muguruza nu prea are cu cine sa joace.

 • Luisa
 • Macphisto

  Bagel is coming 😀

 • mery

  Chiar asa tare joaca Bubu?

  • xyz

   Te-ai speriat deja?:)

   • mery

    Eeei…..nu m-am speriat, doar ca mi se pare executie rapida la Barbora :(

    • xyz

     Nu cred ca va fi asa de rapida.

 • Oita Shaun

  e Barbora in teren sau au pus organizatorii o papusa cu fata ei? e chiar asa buna Mugu sau nu joac deloc Barbora?

 • Zeus

  Muguruza a castigat 100% cu primul serviciu, oau

 • xyz

  Muguruza pare ca s-a adaptat deja pe zgura si jocul ei arata bine. Vesti bune, vom avea un meci cu scantei maine :)

 • Nicky

  Vreau si eu o comparatie pertinenta intre Muguruza si Bouchard (dar nu asta de-acum) pt.ca mie personal mi s-a parut mereu mai talentata iberica desi sunt despartite destul de clar in clasamentul WTA.

  • Luisa

   Eu is dintre Muguruzo-sceptici. N-o vad prea devreme in top 10, nu mi se pare ca are mental de-ajuns in ultimele faze la toate turneele la care participa. Se mobilizează extraordinar in meciurile cu “vânații”, top 10 in special, de asta reuseste meciuri foarte bune cu Simona, Șarapova sau Serena. Si pe Radwanska a bătut-o anul asta, desi nici Aga nu-i in forma vietii. In schimb, in meciurile “normale”, e cat se poate de vulnerabila psihic. A pierdut de ex, parca la Sydney, un meci cu Kerber, dupa ce Kerber se culcase la 5 dimineata, abia se putea mișca si cedase si primul set la 0. Un pic a fost nevoie sa se scuture Angelica si Muguruza s-a pierdut. Nu mai zic de meciul pierdut cu Errani la Miami, deci pe hard. Nu stiu prin ce minune a salvat covrigul.
   Dupa mine, in vârf de forma, Bouchard va fi întotdeauna înaintea Muguruzei, are alt tip de psihic. Bouchard, de ex, isi spune: Eugenie, nu este posibil sa pierzi, Muguruza isi spune: stiu ca pot sa câștig.

   E doar parerea mea.
   Sa ne-o zică si Liviu, care-i fan Muguruza.

   • oSorin

    si-o fi spunand Bouchard cea ce presupui matale … da’ mi-e ca numarul apartamentului meu (35) va fi, de-acum inainte, o tinta prea inalta pentru Ginuta

    • Luisa

     Eu nu presupun, am auzit-o intr-o conferință de presa spunând asta. Daca nu cumva, chiar dupa meciul cu Irina de la AO.

     • oSorin

      buna asta :) – si de la fraza asta graita/graitoare cam ce s-a intamplat?

  • oSorin

   a contat forma de moment si boom-ul de icredere al canadiencei … Bouchard va migra spre 30, Muguruza, daca va sti sa isi controleze trairile, va urca in top 10 … mai vorbim dupa Roma

 • xyz

  Parafrazand o replica celebra, daca facem abstractie de primele 5 gameuri, e 1-1 :)

 • Bogdan

  Halal cavaleri astia de la Digi, turneul baietilor pe HD si fetele pe analogic.Misoginilor!:))

  • Bursucul zburăreț

   E digital, doar că nu are și variantă de HD Digisport 3.

 • mery

  Adrian, nu se deschide articolul cu Stuttgart …. multumesc :)

 • Bogdan

  Deci Simo – Mugu…..miros de sange.Coiotii hateri isi pot ascuti coltii….

 • adrian_hora

  e pe undeva o inregistrare a meciului de dublu de la stutgart?

 • Luisa

  Interestingly, even the fan base wasn’t all for Canada with a surprisingly large contingent of the spectators supporting the Romanians.

  http://www.fedcup.com/en/news/204853.aspx

 • Cristi

  Nu stiu daca a aparut pe undeva pana acum emisiunea la care a fost invitat luni capitanul echipei Canadei. E in franceza. http://www.rds.ca/vid%C3%A9os/eugenie-se-cherche-beaucoup-3.1131043

  • Marc_ro

   “Eugenie se cherche beaucoup” :)

  • Hadrisnus

   “Elle est baveuse cette fille, elle est tres baveuse”, spune insistent doamna invitată în emisiune referindu-se la Alexandra. Cum ar veni, Alexandra este extrem de orgolioasa pentru gestul de la final. Eugenie în schimb a dat dovadă de integritate şi sinceritate…
   Cu totii însă cad de acord că atitudinea lui Eugenie a oferit un plus de mobilizare echipei României.

 • oSorin

  am vazut ca a fost postat pe utub Mitu cu Bouchard – MULTUMESC!

Design: Bogdan Gheorghe