TreizeciZero Fed Cup
dulgheru fist
Treizecizero.ro

afacerea ShakeGate
Motivată suplimentar de Genie, Alexandra a lovit doi iepuri dintr-un foc: o victorie mare și o bucată de faimă

19-04-2015

 

 

Dincolo de aspectul lui viral, incidentul petrecut la tragerea la sorți a meciului dintre Canada și România – cu Genie refuzând să dea mâna în public cu Alexandra Dulgheru pentru obișnuitele fotografii – pare să joace un rol mai important decât s-ar fi crezut în economia acestei întâlniri. Ar putea chiar să-i influențeze rezultatul final.

Fed Cup e oricum o competiție în care orgoliile și sentimentele naționale joacă un rol mai important decât oriunde; în fapt, bucuria de a juca pentru o echipă, în loc de a juca singur, compensează și adesea anulează diferența valorică, așa cum s-a văzut și în cazul lui Abanda, dar și în numeroase alte ocazii. E o stare de fapt, deja, care nu mai trebuie analizată suplimentar, ci luată ca atare. E Fed Cup.

Comparativ cu circuitul profesionist, în astfel de întâlniri contează mult mai mult detalii precum locul de desfășurare, implicarea fanilor, felul în care echipa de pe margine își susține coechipierul din teren, prietenii din tribune, mediatizarea și atenția acordată meciului, implicarea în eveniment a comunității care organizează, istoria meciurilor directe sau precedentele, rivalitățile personale sau de țară și, în principiu, aproape orice element care poate trezi o motivație suplimentară într-un jucător sau jucătoare. De altfel, astfel de motivații explică determinarea aproape inumană arătată de jucători cu clasament altminteri slab și frecvența cu care ei intră în rândurile eroilor acestui tip de competiții.

Când, pe lângă elementele enumerate mai sus mai apar și altele suplimentare, precum declarațiile făcute înaintea meciului, sau orice detaliu care poate fi interpretat ca un afront, nu e deloc absurd de crezut că ele pot influența în mod direct deznodământul meciului.

Toate astea s-au întâmplat după prima zi din Canada – România: un erou neașteptat și un rezultat născut dintr-o motivație suplimentară. Francoise Abanda a mutat prima, iar victoria ei, frustrantă pentru noi, dar altminteri admirabilă (Irina a fost prima care i-a dat credit) a plasat România într-o situație teribil de dificilă. Spuneam înainte de meci că nominalizarea lui Abanda e inspirată dintr-un număr de motive, unul dintre ele fiind că mută și mai multă presiune pe românce, conștiente că nu își permit să piardă contra unei jucătoare cu atât de puțină experiență. Ei bine, la 0-1 și cu Francoise câștigând, România se găsea cu spatele la zid. Momentumul se sucise complet înspre canadieni. De la tragerea la sorți, balanța a înclinat interesant: plecând de la cazul ideal, adică o întâlnire între formulele cele mai bune ale celor două țări, în februarie se profila un duel condus de Bouchard și de Halep, cu un avantaj pentru România. Felul în care a evoluat forma sportivă a jucătoarelor celor două țări din februarie și până în aprilie a mărit acest avantaj, pe hârtie. Dar întâi ieșirile din cărți ale Simonei și Monicăi, decizii cuplate cu reîntoarcerea sentimentală a lui Genie au mutat cumva momentumul în tabăra gazdă. La 1-0, scor venit printr-un bonus nesperat, pentru că rezultatul lui Abanda nu era bugetat probabil nici măcar de canadieni, echipa gazdă nu trebuia decât să-și facă serviciul, adică să concretizeze prin Genie, favorită în următoarele două meciuri de simplu.

Sigur că e simplu de zis și greu de făcut, dar la fel ca și într-un meci de tenis oarecare, mentalul joacă feste. De exemplu, un scor de 4-1 sună drastic de multe ori, deși diferența e de doar un break, dar mințile noastre ne creează impresia că e un avantaj prea greu de recuperat.  Așa și într-un tie de Fed Cup.  Bonusul făcut de Abanda echivala cu un break pentru Canada. Deși nimic nu era încă terminat, primul impuls pentru mulți români a fost să declare deja meciul cu Canada pierdut.

Aici se va vedea, de fapt, importanța imensă a acestei victorii a Alexandrei. Pe viitor vom mai vorbi și despre cum o va afecta în mod direct pe ea pentru restul sezonului. Pe termen scurt, e un rezultat teribil de important; și e bine de scris asta acum, la 1-1, înainte de a ști cum vor evolua cele trei meciuri de duminică. Bineînțeles că nimic nu e încă jucat, iar barajul mai poate fi încă pierdut în multe feluri. Să sperăm că nu va fi cazul. Dar dacă va fi câștigat, impactul major a fost făcut în acest meci câștigat de Alexandra: el a schimbat încă o dată momentumul, care aparține acum României; fetele noastre au suportat bine șocul dat de primul meci și au depășit cu bine furtuna, fără pierderi majore.

Iar dacă acest meci va influența rezultatul final, pe el l-a influențat acel incident de la tragerea la sorți. O situație neinspirată, care a dus la o rumoare generală în lumea tenisului: cum să nu dai mâna cu un adversar înainte de meci? E o întreagă dezbatere de purtat aici, admiratorii lui Genie o pot apăra cu argumentul unei superstiții, dar adevărul e că lângă Genie sunt foarte puține voci acum. Iar declarațiile ei făcute după meciul cu Alex nu fac decât să îi adâncească încurcătura: “Nu cred în ideea că trebuie să îi urezi noroc adversarului înainte de meci. Nu e nimic personal împotriva ei sau a țării ei. Aș minți, sau aș fi falsă, dacă aș da mâna”.

Dar această alegere ciudată a lui Genie a ajutat-o pe Alexandra, spune chiar ea, să se motiveze suplimentar. Reacția ei din secundele de după meci a fost primită cu multă satisfacție nu numai de români, iar viteza și, mai ales, furia cu care s-a propagat pe Internet e de studiat, pentru că merită niște concluzii, la fel ca și numeroasele felicitări primite de jucătoare pentru ingeniozitatea ei. Felicitări venite inclusiv de la alte jucătoare. Cine știe, poate la urma urmelor chiar e un incident bun pentru tenis, poate că e nevoie de mai multă tensiune în sport. Din fericire, răspunsul cel mai important pentru noi fusese dat de Alexandra pe teren, ceva mai devreme. Genie culege acum ce a semănat, treaba ei la urma urmelor, dar nici să nu uităm esențialul: Alex a câștigat un meci de tenis, nu unul de retweet-uri, și merită mult credit pentru asta. Game on. Ne mai trebuie încă două.

alex dulgheru3

 

Best of pe Twitter

 

 • teo

  Bravo Alex! Bravo Romania!!!

 • AF1

  Multumim Alex – toti prietenii tai de-acasa

 • florin78

  Alex le-a dat la madrileni un nou mod de a celebra golurile lui Cristi. Ar fi si pacat ca dupa golurile lui Cristi sa nu-si aranjeze toti freza.:))

  • Ciprian Nicolae

   nu sunt la curent: cine e Cristi si care e faza cu freza?

   • MarcelTurca

    Cristiano Ronaldo şi celebra sa freză dată cu gel.

 • Angela Cadar

  Felicitări! Hai România!

 • sorin-arges

  Nu prea s-a zis pe aici dar mie mi s-a parut ca Eugenia privea tare nelamurita prin tribune neantelegand deloc cum de Alexandra a avut atata sustinere. In special pe final mi s-a parut clar deranjata de scandarile romanilor .

  • Bursucul zburăreț

   Da, asta a fost foarte evident. :))))

 • mariusmanole

  Alex a dovedit din nou ca are o inteligenta frumoasa. Si-a ales momentul perfect la final de meci, chiar inainte de a da mana cu Bouchard, cand toate camerele erau pe ea. In plus, prin declaratia de dupa meci in care si-a argumentat gestul a aratat ca nu a fost o simpla razbunare, ci o dorinta de a arata ca sportul presupune si fair-play. Felicitari Alex!

 • Razvan Banciu

  sper ca victoria de azi-noapte s-o ajute pe Alexandra în carieră. poate era declicul necesar trecerii într-o nouă dimensiune, undeva mult mai aproape de top20. ceea ce din suflet îi și doresc.

  slabă mișcarea prin zonă. probabil că fanii dorm, obosiți de neadaptarea la fusul orar…

 • Iulian

  De ce a trebuit sa se bage si Simona in chestia asta cu declaratia despre “educatie”? Bineinteles ca imediat a aparut peste tot pe Twitter.

  • Liviu

   pentru ca are dreptate ?

   • Iulian

    Asa o fi, dar era necesar sa se apuce Simona sa arate cu degetul? Cu ce o ajuta ca jurnalistii americani exploateaza acum declaratia ei pentru clickuri?

    • nobody

     N-a zis-o in sens de educatie “buna” sau “rea”.

    • Liviu

     eu nu te inteleg pe tine. Simona nu s-a bagat ea, a fost intrebata si a raspuns. Adica, Bouchard isi poate permite sa ignore ostentativ mana intinsa a Alexandrei, dar ai nostri nu au voie nici sa comenteze gestul ! Ai condamnat pana si gluma pe care au facut-o cei din echipa de FedCup, acum si pe Simona. Habar n-am ce-i cu tine.

     • Iulian

      Tu ori te faci ca nu intelegi, ori ai devenit unul din fanii paranoici ai Simonei care vad atacuri peste tot.

      Cum adica nu s-a bagat ea? A fortat-o cineva sa vorbeasca despre cum a fost educata Bouchard? Putea foarte simplu sa spuna ca nu i-a placut gestul lui Bouchard, punct.

      Si, te rog, inceteaza cu prostia asta ca “daca Bouchard si-a permis, ale noastre de ce nu?”. Daca Bouchard face o tampenie, trebuie si ale noastre sa participe? E chiar asa de greu de inteles ca uneori e mai bine sa nu raspunzi cu aceeasi moneda? Las-o pe Bouchard sa se faca singura de ras, nu-i nevoie sa te implici si tu.

     • nobody

      Yeah, right. Daca tie iti place sa intorci si celalalt obraz, nu sunt toti atat de buni crestini ca tine :)

     • Liviu

      Tampenia a facut-o Bouchard, ale noastre doar au taxat tampenia respectiva. Ce nu-i adevarat in ce au zis si au facut? Pe langa magaria din gestul Bouchardinei, cu toata nesimtirea care o implica, noi suntem chiar decenti. Cred ca Sharapova o plesnea acolo, pe loc, iar Williams o baga in tomberon ! Da-o -ncolo de panarama, nu-i mai lua apararea ca nu merita. Bouchard e o infumurata needucata, Simona a fost foarte eleganta in exprimare.

      Esti singurul Gica Contra in toata povestea asta, singurul care crede ca fetele noastre n-au dreptate. Asta nu te face sa-ti pui intrebari ?

     • Iulian

      Unde ii iau apararea? Discutia asta nu e despre Bouchard, nu inteleg de ce aduci tot timpul argumentul asta.

     • Liviu

      Las-o balta. E despre Bouchard, ca daca dadea mana ca toata lumea binecrescuta, nu exista nici o reactie, a nimanui. Te legi de Simona si de Alexandra, ca au raspuns. Uita-te si vezi cata lume a condamnat gestul canadiencei, inainte sa o faca fetele noastre. Aia pot si ale noastre nu ? Ce voiai, sa ignore tarasenia ? Lasa, asa Bouchard se va gandi mai bine de azi inainte, poate a invatat ceva. Daca n-a invatat, problema ei, inseamna ca nu e numai prost crescuta, ci si lipsita de inteligenta.

     • Iulian

      Toate contraargumentele tale sunt de tipul “straw man”, adica iei ideile mele si le exagerezi pana cand nu mai au sensul original, dar sunt mult mai simplu de atacat. Am zis eu ca nu trebuia sa raspunda? Alexandra raspunsese deja inainte de meci, si putea sa o faca si dupa, in conferinta de presa. Simona a fost intrebata, si putea sa raspunda frumos ca da, a deranjat-o gestul lui Bouchard, ca ea nu ar fi facut asta etc etc, dar de ce sa escaladeze si mai mult cu “educatia”? Desi probabil ca nu asta a fost intentia ei, cand aduci educatia cuiva in discutie, lucrurile devin foarte personale / jignitoare.

      In fine, asta e opinia mea (si nu, nu sunt singurul care vede lucrurile asa, ma uitam de exemplu acum la reactiile de pe TF). Nu esti de acord, am inteles. Cred ca e suficient, o putem lasa asa.

     • Liviu

      Nu, n-o putem. Sau poate o poti lasa tu, dar eu pot sa n-o las. Ideea e ca Simona a spus un adevar. Nu a jignit-o cu nimic pe Bouchard. A spus ca optiunea de a strange sau nu mana cuiva care ti-o intinde, e o chestie de educatie. Si ca ea n-ar fi facut ce a facut Bouchard. A lasat astfel sa se inteleaga ca educatia ei (a Simonei) e diferita de cea a Eugeniei. Ce nu-i adevarat aici ? Care din aceste cuvinte nu sunt corecte ? N-a zis ca educatia ei e mai buna, a zis doar ca e diferita. Or fi triburi in Africa sau prin America de Sud, unde strangerea mainii o fi considerata insulta. Poate Bouchard are radacini pe acolo si a fost educata in acest sens. Adica, altfel educata decat Simona. Ca tu interpretezi ca e mai prost educata, e parerea ta. Intre noi fie vorba si a mea si a vreo 99 % dintre cei care se uita la tenis. Dar Simona a zis doar ca ea a fost educata ALTFEL, nu MAI BINE.

     • Iulian

      “Sau poate o poti lasa tu, dar eu pot sa n-o las, doar pentru ca zici tu.”

      :)) Ok. Promit ca o sa te las sa ai ultimul cuvant, inteleg ca e foarte important pentru tine.

     • Liviu

      vezi, nu intelegi nimic :) Nici din gestul Simonei sau al Alexandrei, nici din ce am zis eu. Intelesul era altul, adica orice actiune provoaca si o reactie adversa. Si e normal sa te astepti la ea. E o lege a naturii, universal valabila.

     • Marc_ro

      Ma lasa-ne frate!
      Toata lumea iti spune la modul delicat ca esti dus, iar tu o tii langa…
      Eu ti-o spun de-a dreptul: ia-te de mana cu Bucharitza ca si tie iti lipsesc ce-i 6-7 ani de-acasa.
      Nu pentru ca o critici fara rost pe Simo, ci pentru ca iti place sa te dai istet fata de toata lumea de aici si sa monopolizezi discutiile, ca un autentic hater
      De jumatate de ora stau sa citesc reactii la ce debitezi tu, de frica sa nu pierd ceva interesant de pe forum
      Stiu ca-ti face placere sa fii in centrul discutiei, asa cum spuneam ca si Bucheritza, chit ca n-ai dreptate, dar ce-i prea mult strica

     • Iulian

      :)) Ma asteptam, fara omuletul recalcitrant nu se putea.
      Discutia se incheiase de mult, dar trebuie sa iti etalezi inca o data mitocania, “frate!”.

     • grs

      Si cumva a dat dovada Bouchard ca e educata? Simona a spus adevarul, verde si in fata.

    • DarkSagittarius

     De aia nu poti tu sa dormi noaptea?

    • oSorin

     stai calm ca Ginuta iese din lumina reflectoarelor acusi

   • Lawrence

    Pentru ca au vrut sa-si spuna parerea in primul rand. se pare ca asta este una dintre necesitatile primare ale omului. :)

   • maisafie

    Dreptatea cateodata e supraestimata. Daca intra unul cu masina in tine in intersectie dupa care il vezi ca vine cu pistolul poate ca ai dreptate dar e mai bine sa renunti la ea si sa-ti vezi de drum:)

    • Liviu

     serios ? Adica ala e mai tare, deci are dreptate? Suntem in epoca de piatra ? Adica Bouchard e mai tare decat Simona si nu trebuia sa o supere ? Care-i sensul fabulei tale ?

     • maisafie

      Ca dreptatea e overrated :). Merita sa ai dreptate atunci cand castigi ceva cu ea. In cazul de fata Simona are dreptate dar ea va fi taxata de media pentru ca a avut dreptate. Si asta gratuit. Piti are de castigat pentru ca are dreptate Simona nu. Cam asta e sensul fabulei mele.

     • xyz

      Taxata de media? Pentru o parere decenta? Atunci pe Bouchard trebuia sa o bata cu pietre…

      Astept sa vad macar o reactie negativa impotriva declaratiei Simonei. De la o persoana publica.

     • Liviu

      Mda…Simona a zis ca ea a fost altfel educata decat Bouchard, ca a strange mana cuiva e chestie de educatie si ca, daca asa a fost crescuta, trebuie sa-i acceptam atitudinea :) Mie mi se pare chiar un raspuns elaborat si gandit :)

      Bouchard, daca a invatat ceva, va trebui sa taca si sa inghita.

    • nobody

     Avand in vedere ca nu erau implicate pistoale, Simona a tinut sa aiba dreptate :)

    • DarkSagittarius

     Ai putea sa te opresti…

     • maisafie

      Cel mai intelept lucru :).

     • DarkSagittarius

      …din scris.

  • Lawrence

   Pana si Alize Cornet a comentat, si au mai fost si alte jucatoare din ce stiu eu. Toate de partea romancei.

  • Lawrence

   Lasand la o parte declaratia Simonei, orice om in momentul in care vede ce s-a intamplat primul lucru la care se gandeste este – “lipsa de educatie”.
   Simona nu a gresit, luandu-i apararea colegei ei si spunand pana la urma adevarul.
   In schimb, faptul ca esti persoana publica te obliga sa fii foarte precaut si rezervat in toate declaratiile. Bouchard face parte din business si este mai delicat sa vorbesti anumite lucruri despre ea si despre oricare alta, stiind ca oricand poti fi fata in fata cu ea la un moment dat.

   De fapt Bouchard chiar asta a gresit prin gestul ei. Si-a “spus parerea” cand de fapt trebuia sa taca.

   • DarkSagittarius

    Si daca o sa fie fata in fata care-i problema? …Iote na!

    • Lawrence

     Tenisul nu-i tot una cu fotbalul. pana si la fotbal domnii cu 4 clase in general evita sa spuna ce cred cu adevarat despre adversar. Si tocmai am spus: acelasi lucru l-a facut Bouchard, a “vorbit” cand de fapt trebuia sa taca.

     • xyz

      Si uite cum Simona e vinovata. Again.

     • Lawrence

      Citeste cateva randuri mai su, tocmai am spus: “Simona nu a gresit, luandu-i apararea colegei ei si spunand pana la urma adevarul.”.
      Dar mai simplu era sa-si scurteze declaratia.

     • xyz

      Stii, “ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti putin mearga mintea” – spune o vorba romaneasca. Uite ca lui Bouchard nu-i merge nici macar atata si trebuie plesnita peste nas (la figurat). Cum au facut asta si alte persoane publice nu vad unde e problema.

     • Lawrence

      Doar o parte a problemei este ce se intampla aici pe forum cu discutiile noastre si in ceea ce o priveste pe Bouchard si pe Simona. S-ar fi discutat mai mult despre tenis daca lucrurile stateau altfel.
      Dar mai sunt si alte probleme mai subtile, cu bataie mai lunga sau mai scurta, mai greu de detectat la prima vedere.

     • xyz

      N-are cum sa fie afectata Simona de Bouchard&company in vreun fel, stai linistit :)

     • maisafie

      Nu ai de unde sa stii. Nu am fi crezut nici ca Genie poate fi intr-un fel afectata de Piti datorita gestului facut. Asa ca poate ca ar fi castigat Piti oricum dar acum se poate presupune ca a castigat tocmai datorita motivatiei oferita de Genie :). Si uite ca gestul ala mic a fost destul cat sa piarda Canada un punct.

     • xyz

      Te rog, simte-te liber sa ne spui cum se va “razbuna” Bouchard pe Simona :)

     • maisafie

      Cum s-a razbunat si Piti pe ea, oncourt :)

     • xyz

      Asta e replica zilei, tu realizezi ce ai scris? Bouchard sa se razbune pe terenul de joc? Epic…

     • maisafie

      Adica Genie nu are nici o sansa sa castige in fata Simonei ? Mda … mare prostie am spus. Epica :D. (sper ca ai prins ironia)

     • xyz

      Teoretic are. Practic…nu.

      LE Doar sa se roage sa faca iar Simona o entorsa. Si nici asa nu poate fi sigura :)

     • Liviu

      sa fim seriosi. Daca nu era mai buna in acel moment, nu putea castiga, chiar daca Bouchard o plesnea peste gura. Trebuie sa si poti, nu doar sa vrei. Si Alexandra a putut.

     • maisafie

      Hai sa fim seriosi :).La nivelul asta valorile sunt sensibil egale si mentalul face diferenta in 70%+ din partide. Si de ce trebuie sa oferi singur motivatie suplimentara adversarei ?

     • Liviu

      Nu trebuie. Decat daca esti suficient de needucat ca sa o faci :)

     • Lawrence

      Nu vreau sa devenim prea filosofi, dar orice cauza (fapta, cuvant, gest, gand) are un efect scontat pe lumea asta. :)

     • xyz

      Da da, si Genie tocmai si-a dat seama de asta :)

     • Lawrence

      Corect! :)

     • Liviu

      asa e. Poate de asta a si zis Simona ce a zis, s-o enerveze pe Bouchard, care si asa nu-i foarte stabila psihic zilele astea:) Poate e felul ei de a contribui la victoria echipei Romaniei :)

     • DarkSagittarius

      Sunt situatii si situatii.Vorbesti prea la general. Strict legat de cazul de fata, Bouchard merita taxata,atat de media, fani si chiar de jucatoare din circuit. Ce i s-a intamplat Alexandrei i se putea intampla oricarei alte jucatoare din circuit. MERITA TAXATA

  • Ciprian Nicolae

   A spus pur si simplu ca asta tine de educatie, adica asa e ea educata. Nu a zis ca e proasta educatie. Despre tine, insa, pot spune ca ca nu esti elegant deloc in exprimare.

   Asta e declaratia: “N-as vrea sa comentez acest gest, pentru ca tine de educatia fiecaruia. Eu nu as fi facut niciodata asa ceva, dar asa este ea crescuta, sau asa este obisnuita si trebuie sa-i acceptam atitudinea”. Spune exact ce ti se pare deplasat.

  • Liviu

   tu de ce-a trebuit sa te bagi cu declaratia asta despre Simona ?

   • Iulian

    De fraier, evident, cuvintele sfinților nu trebuie contestate. Din fericire, eu am reusit sa nu aduc in discutie educatia nimanui.

    • Liviu

     clar, cuvintele sfintilor si gesturile mironositelor. Cum si-o fi permis Halep sa-i conteste gestul Bouchardinei?

     • Iulian

      :) Si de fraier ti-am raspuns si tie.

     • Ale

      Auzi,dar la Wimbledon,dupa meciul cu Simona(care a jucat intr-un picior)cum a fost?
      A declarat dupa meci ca merita sa castige,se astepta,a muncit mult,bla,bla,bla…declaratie mai penibila ca asta n-am auzit in viata mea.Este ca si cum ar fi avut un glob magic si ar fi vazut in el ca Simona se accidenteaza si pierde meciul.
      Ai auzit sa fie cineva scandalizat de ce a afirmat Jenica(in afara de de noi)?Toata lumea a ridicat-o in slavi.
      Adevarul s-a vazut in finala unde a jucat atat de prost,mai prost decat Simona noastra intr-un picior.
      Problema ei este ca nu are cine s-o trezeasca,sa-i spuna cand greseste,a crescut cu ideea ca ea este cea mai cea.

     • target

      N-am spus-o eu ca orice fan J Biber e un pic idiot>. Asta, fratilor e PROASTA! De ce nu-i spuneti pe nume? Pe langa ca joaca un tenis teribil de urat, super-agresiv, mecanic, smucit. Nu sunt un “hater” dar hai sa le spunem lucrurilor pe nume!

  • ralu_dani

   Pentru ca a fost intrebata……….
   Mie mi s-a parut un raspuns foarte bun, a tinut cu fetele noastre dar in acelasi timp nu a sarit nici la gatul Eugeniei….
   Ce exact te nemultumeste pe tine?

   • Liviu

    mama ei de viata :)))

  • placebo

   A raspuns intrebarilor unor ziaristi si declaratia a ajuns evident “virala”. Ce e rau in asta? De ce trebuie sa avem atatea complexe de inferioritate si sa ne facem atatea probleme? De ce sa cenzuram dreptul la libera exprimare?
   Toti comentarorii de tenis au ironizat si criticat pe Twitter gestul lui E.B., de ce ar fi trebuit Simona sa nu isi spuna punctul de vedere? Pana la urma, o colega din echipa Romaniei a fost pusa intr-o situatie cel putin stanjenitoare si spiritul si de echipa inseamna si solidaritate in declaratii. Cata impertinenta si lipsa de sportivitate trebuie sa suporte pana sa aiba voie sa spuna ce gandeste?

   • Iulian

    Nu e vorba de complex de inferioritate. Declaratiile unui roman nu ma fac pe mine, ca roman, sa ma simt superior sau inferior. Dar, ca fan al Simonei, as fi preferat sa se tina departe de teatru de genul asta – cum alte nume cunoscute nu au reusit (Sharapova, Serena, etc. s-au tot facut de ras de-a lungul timpului prin declaratii cel putin neinspirate).

    • placebo

     Si mie mi-a placut ca pana acum nu s-a lasat atrasa in controverse. Si din cate stiu, este prima oara cand renunta la diplomatie si face o declaratie mai taioasa. Desi, in paranteza fie spus mi s-a parut totusi eleganta exprimarea ei.
     Dar asta a fost o situatie exceptionala, care a afectat echipa ei nationala si ca lider al acestei generatii, a trebuit sa isi sustina echipa. Daca nu spunea nimic, ar fi fost criticata ca nu are curaj si spirit de echipa.
     Intre declaratiile la care faci tu referire si ce a spus Simona astazi exista MARI diferente. Nu a atacat aspecte controversate ale vietii personala a lui E.B si nu s-a bagat in cancanuri. Personal, am convingerea ca nu se va cobori niciodata atat de jos.

     • Iulian

      De acord, nici eu nu cred ca va face vreodata declaratii veninoase ca ale celor doua mentionate mai devreme. De asemenea de acord ca daca a fost intrebata, nu putea sa zica no comment, dar “n-as vrea sa comentez acest gest, tine de educatia fiecaruia” nu e o declaratie diplomatica (si apoi, ori comentezi, ori nu).

 • Ciprian Nicolae

  Cei care o critica pe Simona ca nu a jucat contra Canadei, ar trebui sa se gandeasca la urmatorul lucru: daca ar fi jucat, Alexandra nu ar fi reusit aceasta victorie de senzatie impotriva Eugeniei.

  • DarkSagittarius

   Mai intai, hai sa treaca Romania de Canada si mai vorbim. Ma intereseaza mai putin victoria Alexandrei in contextul in care Romanaia pierde calificarea.

   • xyz

    Indiferent de rezultatul intalnirii Romania-Canada castigul moral al Alexandrei e unul foarte mare. Si asta ma bucura foarte mult. Dupa cat ghinion a avut fata asta merita aceasta victorie.

    • DarkSagittarius

     Si eu ma bucur pentru victoria Alexandrei, merita din plin dupa cate a patimit in ultimii ani, dar daca as fi pus in situatia sa aleg, as alege o victorie a Romaniei in acest meci. Sa speram ca va veni totusi aceasta victorie azi.

     • xyz

      Lasa ca va castiga Romania si asta fara rachetele 1 si 2, plus impotriva rachetei stelare a.k.a Bouchard.

    • Ciprian Nicolae

     Mai ales ca Alexandra joaca in locul Simonei, iar daca Alexandra isi castiga ambele meciuri, necalificarea nu i-ar putea fi imputata, nici macar moral, Simonei. Chiar cu ea in echipa, Romania ar fi ratat victoria, pentru ca ea nu putea avea mai mult de doua victorii.

     • Marc_ro

      good point

   • Ciprian Nicolae

    Alexandra joaca pentru ca nu a venit Simona. Daca Alexandra isi castiga ambele meciuri, iar daca Romania pierde calificarea, inseamna ca ar fi pierdut-o si cu Simona in echipa (nu ar fi putut Simona sa joace trei meciuri). Asa ca, ce am zis eu ramane valabil in orice situatie.

    • DarkSagittarius

     Aham…bine…

  • guestu

   Si, poate, nici Simona :)

  • luca

   Gandind asa, ar fi relativ simplu – cand dam de greu jucam cu sportivii mai slab clasati – conteaza determinarea si nu valoarea, nu-i asa ?Daca ar fi venit Halep, sansele Romaniei ar fi fost mai mari – macar pe hartie. Nu spun ca Halep a gresit ca nu a venit – pot sa inteleg fara probleme asta si o sustin la fiecare meci (desi eu cred ca trebuia sa vina), dar trebuie atunci sa-si calibreze cumva declaratiile usor patriotarde.

   • Murat

    Nici ca se putea mai bine spus.

  • oSorin

   fantastique …

 • Sorin B

  Ma doare când străinii ne critica cu sau fara temei, ma doare însă si mai rău când toată lumea consensual e de acord cu ironia fina, inteligenta a Alexandrei cu exeptia unora dintre noi.. Si asta deoarece noi, mai catolici decât Papa, încă mai putem critica! Si nu numai pe Alex, acum descoperim ca si alții au greșit, numai Genie (între noi fie vorba, in tot ceea ce face mi se pare doar un copil râzgâiat, un fel de “domnul Goe” de peste ocean, insa o sa-si revină, e doar o chestiune de timp) nu… Toate criticile astea neavenite, continue îmi readuc in minte de acel banc in care fiecare cazan cu smoala din iad are câte un gardian cu excepția celui dedicat romanilor, acolo unde cum se ridica unul sa scape, cum este tras de cei mai puțin dotați, capabili de evadare…
  Încă am un gust amar, sper ca fetele, in unitatea lor probata in ultima vreme, sa o îndulcească…
  Hai Irina, hai Alex, hai Andreea. Hai România !

  • guestu

   1. nu prea vad cine o critica pe Alex.
   2. Ironia ei nu a fost chiar fina, (ca dovada ca nu a fost greu s-o priceapa toti) ci, intr-adevar, inteligenta, ingenioasa, vesela…deci.atat de “Alex like”

   • Liviu

    iulian o critica :) Cica nu trebuia sa faca nimic, mergea si fara gluma aia…

    • guestu

     Iulian critica pe oricine si, oricum nu e un fenoment de masa, astfel incat sa poti sune “noi, romanii”… :)

  • DarkSagittarius

   Te doare cand ne critica strainii pentru ca-i bagi prea mult in seama.Adevarul este ca am fost o natie de asupriti si mereu am incercat sa facem in asa fel incat cei de deasupra noastra sa aiba o parere cat mai buna despre noi …poate…poate…o ducem si noi mai bine. Cred ca ajunge cu aceasta atitudine, traim alte vremuri.Sper si cred ca tinerii care vin din urma sa nu aiba aceasta atitudine paguboasa, de plecare a capului,
   in fata nimanui.

 • HappyM

  Pana si Serena mai pierde. Foarte interesant recordul Serenei in Fed Cup.
  https://twitter.com/FedCup/status/589813126234771458

  • Bogdan

   cum a pierdut?

   • ralu_dani

    Sara si Flavia au fost prea bune………iar Serena nu avea incredere in Riske si incerca sa fie peste tot…….bininteles ca nu s-a putut!

    • Oita Shaun

     peste tot? a avut momente cand era de-a dreptul impietrita Serena, treceau mingile pe langa ea si se uita uimita in jur :) pe cand Penetta a facut niste puncte magnifice, habar nu aveai cand intervenea si unde punea punctul :)

   • stefan

    la dublu

 • guest – unu dintre ei

  Bouchard nu strange mana adversarelor inainte de meci in Fed Cup, era de stiut ca va proceda astfel si cu Alex, nu inteleg ce se mai discuta acum despre asta e deja o chestiune care se stie demult.

  • ralu_dani

   Eu am o mica nelamurire, face asta generalizat sau doar cu unele adversare?
   A mai jucat FedCup dar acum e abia a doua oara cand auzim de faza asta…….

   • Liviu

    Cum am scris mai jos, face cu cine crede ca-si permite. Daca ar face asa ceva cu Sharapova sau Serena Williams, ar lua-o peste bot pe loc. A crezut ca isi poate permite cu Alexandra, a trait o zi cu impresia ca ce smechera e ea, apoi a venit genialul raspuns al romancei :))))))

    Si unii chiar cred cu sinceritate ca nu trebuia sa i se dea peste nas !

   • guest – unu dintre ei

    nu stiu daca a facut-o de fiecare data dar stiam ca s-a facut mare tevatura pe seama asta si anul trecut, dar in meciul care a urmat a jucat tenis si a ridicat sala in picioare. Nu pot sa-mi explic ce se intampla cu ea, daca tot a venit dupa multe tergiversari sa joace credeam ca o sa fie super motivata, as fi pariat ca bate pe oricine. Am vaga impresie ca dupa finala pierduta la Wim s-a rupt ceva in mintea ei.

    • Marc_ro

     mama, mama, esti Romania- hater, de o plangi asa pe Bucherika?

  • Liviu

   trebuia sa avertizeze. Dom`le, nu ne puneti sa ne strangem mainile, ca nu o fac. Nu s-o lase pe Alexandra cu mana intinsa. Daca zicea dinainte, era toata lumea multumita. Asa, a fost un gest ostentativ. A parut ceva de genul “nu ma cobor eu pana acolo incat sa dau mana cu tine” .

 • ralu_dani
  • Liviu

   si de educatie, am adauga noi :))

  • Cristian C

   Giorgi are minte de copil obraznic.

 • Lucian LS
  • Ale

   Hai Andreea cu victoria.

  • Liviu

   nu zice ca astazi, zice doar pentru partida de simplu. Era pe undeva logic. Probabil va juca la dublu.

  • oSorin

   perfect, e inca un meci puternic pentru Mitu la o distanta de cateva zile

  • mery

   mi se pare riscant, calificare pe muchie de cutit. Hai Romania!

  • Un guest acolo

   Of,sper sa n-o doboare de tot emotiile pe Andreea. Si habar n-am cat de bine joaca pe hard. O victorie la Jeni ar fi boooom…

  • placebo

   Speram sa se uite si domnul Nastase, sa afle cine e Andreea.

 • Ale

  La Sttugart toate meciurile sunt televizate,adica le vedem si pe cele de dublu?Simona-Bencic vs fetele din China cred ca merita vazut.

 • Un guest acolo

  Daca Doamne fereste ratam calificarea acum in WG, la anul iar jucam baraj de calificare? Sau cum se procedeaza?

  • Steph

   suntem inapoi in grupa 2

   • Un guest acolo

    Asta stiu dar iar jucam baraj pt WG ?

    • Leia Sofia

     Daca …..atunci jucam in feb din nou pt calificare in play-off WG.

 • Macphisto
 • HappyM
  • nobody

   “Salutul” lui Robredo mi-a placut la maxim atunci dupa finala de la Valencia :) Si nu in ultimul rand, umorul lui Andy.

 • Steph

  Joaca Mitu cu Bouchard

  • magus1349Jr.

   Excelent! Merita si ea o sansa sa se afirme.

 • mery

  Simona nu ne mai lasa mult sa asteptam. Joaca maine primul meci la Suttgart….la dublu. desteapta Felina :)

  • Leia Sofia

   Inteligenta miscarea :))) Isi exerseaza serviciul, ca sa fie pregatita pt Bubu 😉

   • nobody

    Eh, porcul nu se ingrasa in ajun :)

    • Leia Sofia

     Pai acu e arbitrata si isi calibreaza loviturile 😉

     • nobody

      La dublu nu prea ai ce sa calibrezi, ca nu serveste decat de vreo doua ori pe set, right?

     • Leia Sofia

      Pai bune si alea. Decat deloc…… :))))

     • mery

      nu-ti mai face griji…… s-a pregatit ea, maine vrea sa cunoasca teritoriul Felina :)

     • nobody

      Asa sunt eu, mai precaut. Imi setez asteptari ceva mai joase, ca sa nu sufar prea mult :)

    • mery

     eh, nu e chiar asa :)

  • Youknowwho

   e partenera cu Bencic 😉

  • Elina

   Super! Sper sa fie un meci cat mai lung, sa se acomodeze cu zgura pentru Mugu/BZS.

  • mery

   dupa care incepe balul si ceremonia de deschidere

  • Ale

   Este bine,chiar ma gandeam ca va fi un pic mai greu sa-si intre in ritm intr-un meci cu Barbora/Muguruza

 • magus1349Jr.

  Boul de Cosac spera sa ajungem la 2-2 si sa se decida la dublu.
  Rar vezi atat optimism!:))

  • Adrian

   La functia asta nu iti permiti sa fii (oficial) prea optimist. Noi, ne permiterm :))))
   Eu chiar cred ca Alex o poate incurca pe Genie

 • SS

  Din cate-mi aduc aminte, Mitu are o victorie la Goerges- cam acelasi tip de jucatoare- pe hard indoor. Haide!!!

 • andrepeno

  se pricepe Samuila la tenis cum ma pricep eu la kaiac-canoe

 • Liviu

  Mitu si Bouchard sunt acelasi tip de jucatoare, foarte ofensive. Care da mai tare-n ea, si prinde si terenul , aia castiga. Bouchard are insa o deplasare mult mai buna, asa ca Andreea Mitu trebuie sa ia initiativa prima daca vrea sa aiba vreo sansa. Altfel, Dumnezeu cu mila si Bouchard cu UE…

 • And1

  Pe hard , Mitu nu prea a avut rezultate ! A pierdut anul trecut in calif la Us Open , la Abanda 6 1 6 1 ! Si anul acesta , la ultimul meci pe hard , a pierdut la o turcoaica , locul 200 si cv , 6 1 6 0 !

  • Un guest acolo

   Cred ca e maximul din ce puteam face cu Begu accidentata. Daca pierde Mitu, sper ca Alex sa castige si daca intra Begu la dublu cu Olaru tot e mai bine decat Mitu cu Olaru. Nu stiu, zic, vom vedea. Oricum, nasoala situatie.

   • And1

    Ar fi o treaba sa joca Begu la dublu macar ! Am avea sanse maricele , zic eu ! Pe Mitu nu o vad jucand la dublu ! Varianta cea mai plauzibila in afara de Irina , ar fi Dulgheru ! Chestia nasoala e ca va trebui sa joace 2 meciuri consecutive si e f greu , fiind cunoscute si problemele ei la picior !

    • Liviu

     O sa joace Irina la dublu. E o miscare tactica buna a echipei noastre.

    • Adrian

     A spsu mai devreme Cosac ca aproape sigur Irina va juca la dublu

 • Oita Shaun

  daca Irina se concentra putin in setul 2, acum nu mai aveam probleme cu cine joaca Bouchard. toata presiunea e acum pe Alex ca sa ne scoata la liman :(

  • placebo

   E accidentata. Pe Twitter a aparut informatia ca la incalzirea de astazi a aparut cu piciorul bandajat.

   • Oita Shaun

    s-a accidentat in setul 3, in setul 2 a facut aia mica ce-a vrut cu ea. dupa ce a inceput s-o joace stanga-dreapta, Irina n-a mai tinut pasul, de parca era jucatoare de challanger in fata unei de WTA

    • placebo

     Un pic mai multa atentie la detalii nu ar strica. Declaratia Irinei: “Imediat cum s-a terminat primul set, am simțit cum nu mai puteam să-mi controlez jocul din punct de vedere fizic. Am simțit contracturi în setul al doilea, dar mult mai rău a fost în setul trei.”

     • Oita Shaun

      aia mica (sau staff-ul Canadei)si-o fi dat deama ca Irinei ii e greu sa se miste pe tot terenul si a presat tocmai acolo

 • Oita Shaun

  deja mi-e frica sa deschid stream-ul si sa ma uit la meci :(((

  • mery

   la tv Simo iar bate mingea…hi, hi :)

   • Oita Shaun

    draga de ea, de saptamana viitoare, de cand incepe si ea meciurile, tre’ sa-mi iau calmante en-gross :))))

    • mery

     primul tur cred ca e nevoie , doar :)

     • Oita Shaun

      :)))) Bye asta e un adversar periculos, joaca cu cei mai buni din circuit si in WTA si in ATP :))))

     • mery

      primul meci am vrut sa spun…cel de simplu…

     • Oita Shaun

      aaa cu Mugu. si mie mi-e cam teama pt ca, pe de-o parte, Simo stie ca a pierdut de 2 ori cu ea si sa nu aiba o presiune psihologica suplimentara, iar pe de alta parte Mugu sa nu fie prea sigura pe ea tocmai din cauza asta. Mugu nu prea a dat rezultat,e in sa a jucat bine tocmai impotriva Simonei oofff

     • Un guest acolo

      Ce-ai draga, se joaca pe zgura, Simona va triumfa sigur sigur 😀

     • Oita Shaun

      Simo e super pe orice suprafata, dar zgura e suprafata scolii din Spania. mi-e teama mai degraba de ascendentul moral pe care l-ar avea victoriile lui Mugu in fata Simonei. sper sa fiu eu prea prapastioasa si sa castige Simo cat mai usor. toti o iubim pe Simo si o vrem cu cat mai multe victorii si trofee :))

     • Un guest acolo

      Eu am fost putin ironica, si eu am amintit ieri aici ca Simo are 2 pierderi la Mugu si ca desi Simo e buna pe zgura la fel e si Mugu, si mi s-a sarit in cap. Cum imi permit sa nu cred ca Simona nu va castiga pt ca se joaca pe zgura, de parca Mugu n-a vazut zgura in viata ei :)

     • Oita Shaun

      eu sunt panicoasa de obicei :) sper sa vina si ziua cand Simo va castiga cu 6/2 6/3 ca sa nu mai stau cu inima in gat la fiecare meci al ei :)

     • nobody

      Simonei nu prea ii place sa ramana datoare. Ai uitat de Makarova? :)

     • Oita Shaun

      ca bine zici :)

  • Nicky

   Imi mai poti da o data linkul cu meciul? Multumesc.

 • mery

  si totusi nu inteleg cum a venit accidentarea asta, cu asa staff numeros ::((

  • Leia Sofia

   Trecerea de la hard la zgura si iar la hard….

   • mery

    pregatirea fizica e un minus la ea, sincer

 • Sorin

  Va salut din nou. La ce ora incepe primul meci ?

  • And1

   In 10 min , cam asa !

   • Sorin

    Tenchiu!

  • Adrian

   Acum este incalzirea

 • laura

  Inteleg ca joaca Andreea in locul Irinei.
  Meciul sta in jocul lui Piti si al dublului care nu stiu ce componenta are,nashpa rau…

 • Mercury

  Are cineva un link? Multumesc.

 • Eve

  Offf,chiar nu crede nimeni in Andreea?

  • A_Jo_Fanny

   Multi cred, dar o tin doar pentru ei… ai rabdare sa vezi evolutia jocului. Ies ca ghioceii…

  • Adrian

   Eu cred ca poate frace o figura frumoasa si, minunile se pot intampla atunci cand iti doresti cu adevarat :)

 • Corina

  a postat cineva un link ieri, care mergea foarte bine, de la un post canadian., ma puteti ajuta, va rog?

 • sorin-arges

  Parca a mai slabit Eugenia…

  • nobody

   Faţă de ieri? :)

  • A_Jo_Fanny

   Eu cred ca a exersat strangerile de mana toata noaptea… de aia!

 • andrepeno

  f interesant setul decisiv…Polonia-Elvetia

  • Eve

   Nu joaca Martina la dublu??

   • gigel

    S-a accidentat.

   • andrepeno

    nu..joaca aga/rosolska-bacsinszky/golubic au recuperat fetele din Polonia de 3-5 in setul dedisiv …e 5-5

    • ralu_dani

     da, e tare meciul……nici nu stiu unde sa ma uit……::)))

     • Adrian

      A reusit Elvetia sa castige!

 • Un guest acolo

  Prea scapa Andreea fh in out…

 • magus1349Jr.

  UNde esti A-tea-P?
  Hai sa refacem secta!:))

  • Addy

   A-tea sarbatoreste succesul lui Nole 😛

  • MarcelTurca

   Primiţi şi membri noi?

   • magus1349Jr.

    Trebuie intrebata sefa.:))
    Momentan lipseste.

    • laura

     Pai secta e prezenta in corpore:))))Asa ca hai Andreea!!!

 • oSorin

  gata si-a revenit site-ul ucrainian

  http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?c=en

 • A_Jo_Fanny

  Genie este suficient de crispata, interesant meci de vazut. Hai cu suporterii!

  • A_Jo_Fanny

   Ce ziceti de asta mica? Obraznica! :)

   • Un guest acolo

    Are FH bun si serviciu bun, totul e sa-si tina emotiile in frau. E primul ei meci in Fed Cup si joaca direct cu no 7 mondial…destul de stresant.

   • mery

    asta mica are 23 de ani, e mai mare decat Genie…ca varsta

 • Sorin

  Sper sa ne “ajute” Bouchard si sa repete performanta de ieri, macar 40 de UE.

 • Un guest acolo

  Ce draguta e Andreea…

 • Laur0707

  Foarte buna tactica de a juca cu Begu-Olaru la dublu, probabil va fi 2-2 dupa meciurile de simplu.

 • mery

  imi place ca Simo se tot antreneaza intre game-urile din meci

  • magus1349Jr.

   Ne lasi si pe noi sa ne uitam la Mitu si Dulgheru azi?
   Pentru Simona avem timp incepand de maine.

   • andrepeno

    :))))))))

   • mery

    iar e reclama….

  • oSorin

   un pic de fanatism exprimat nu strica nici pe ziua de azi, nu ?

   • mery

    iar tu esti pe faza, ca intotdeauna…. te rog sa pui ghilimelele

    • oSorin

     daca as fi doar eu :)

 • nobody

  Imi plac comentatorii canadieni, o lauda pe a noastra si o critica pe Bouchard :)

  • mery

   pai normal, face UE, pierde puncte singura….

  • Ale

   Si dupa meciul cu Alexandra au facut asta.

   • nobody

    Da, stiu. Mereu isi exprima nemultumirea ca Bouchard mereu se grabeste sa dea tare, si cand e nevoie si cand nu.

  • andrepeno

   iti dai seama daca era romanca Bouchard cam ce era la gura noastra :)))

   • nobody

    Noi varsam lături si in capul jucatoarelor bune, d-apai daca aveam una enervanta ca Eugenia :)

 • Steph

  bun serviciu are Andreea

 • AF1

  Cat tupeu la Andreea :))

 • oSorin

  2-2, 0-15 :)))))

  • Steph

   esti imn urma

 • ralu_dani

  Nu se mai termina dublul Polonia- Elvetia? E deja 7-7 in setul 3 si nu se joaca cu tie break………

  • ralu_dani

   Hai Timea!!!!!!!!!

   • numeprenume

    Polonia Elvetia e de fapt Polonia Slovacia :)))

 • SS

  Andreea are ceva din dreapta lui Rosol :))

 • Shrapnel

  Nu cred ca Bouchardine se astepta sa dea peste cineva care sa loveasca mingea la fel de tare ca ea.

  • guestu

   daca andreea le mai da si in teren.o sa aibe mare surpriza jenica

   • Shrapnel

    Sa-i tinem pumnii, deci.

 • Un guest acolo

  Ce joc de bun de hard are Andreea…prea multa zgura in viata ei…

 • Steph

  si totusi, a cincea jucatoare a noastra joaca cu prima a lor

 • Shrapnel

  Un pic off-topic, e amuzant cum pronunta comentatorul numele Andreei, de parca ar spune “me too”.
  On topic: ar fi bine sa nu mai rateze terenul asa des Mitu. E pacat, o plimba frumos pe razgaiata.

 • Steph

  Elvertia in grupa 1

  • ralu_dani

   Extraordinara Timea, pur si simplu extraordinara……..jos palaria!

  • Leia Sofia

   Timea e pe val :)

 • oSorin

  cata nesportivitate, echipa Romaniei aplauda dubla greseala ! :)

 • Un guest acolo

  Of Andreea…

 • Bogdan

  Ce frumoasa e Bouchard ! Cred ca s-ar putea lasa de tenis si apuca de modelling acum ca a si slabit !

  • Un guest acolo

   Concurenta mare la modeling. E frumoasa pt tenis dar in modeling e concurenta mare….

  • Bogdan

   Da, buna de impaiat…

  • nobody

   Daa, ar castiga milioane cu barbia marca “Jay Leno” :)

  • rsalex

   Frumoasa cu spume…

 • Oita Shaun
 • andrepeno

  nu prea nimereste niciuna mingea in teren…break :)

 • Shrapnel

  Azi nu mai vrea fileul… Bravo, Andreea!

 • G@briel

  Rebreak! Yeeee

 • ralu_dani

  Bouchard joaca de la egal la egal cu Mitu………..acum nu stiu cum s-o luam, nasol pentru ea sau super bine pentru Andrea::)))

  • matchpoint

   Orice jucatoare de top 100 ar bate-o azi pe Bouchard (in afara de Begu, desigur).

   • Shrapnel

    Esti malitios.

    • matchpoint

     Deloc, sunt foarte serios. Psihicul Irinei cam la nivelul Eugeniei in acest moment.

 • Shrapnel

  Canadienii din tribune n-au mai prins bilete la meciurile lui Montreal din play-off-ul NHL.

 • Luisa

  Acum picai si eu.
  Sper ca poza pe care a facut-o fii-mea anul trecut la Darmstadt cu Andreea sa capete azi brusc valoare. :)

 • numeprenume

  mery, oare ce face Simona?? Se uita la FedCup, ce zici??

  • nobody

   Taci, n-o provoca :)

 • nobody

  Ce FH are Mitu, zici ca infasoara racheta in jurul mingii si o trimite unde vrea :)

  • numeprenume

   ca Djokovic gen 😀

 • andrepeno

  e praf la retur Bouchard…wooow ce slab joaca

  • Shrapnel

   Da returul de parca joaca baseball.

   • andrepeno

    chiar ca :)))

 • Un guest acolo

  S-a enervat buhaiul :))

 • damaris88

  andreea trebuie sa joace ca abanda ieri..fara frica..diferenta de locuri e mai mica azi:)

 • Alex23

  Acum am ajuns si eu acasa si ce vad? Super TIMI!!

 • damaris88

  hai cu inca un break

 • Un guest acolo

  Asta da serviciu…

 • Steph

  cum arata Bouchard la fata, e groaznica

 • mery

  Genie parca e pe alta planeta, de nerecunoscut…si ca pierde sau castiga, nici -o reactie, nu citesti nimic pe fata ei……ii face rau ca a venit la Fed Cup, mai ales in perioada asta slaba pe care o traverseaza….

 • oSorin

  avem sansa sa o vedem la lucru pe viitorul no.1 WTA

  • Steph

   ???

   • oSorin

    am uitat ghilimelele

    • nobody

     Astia par noi pe aici, nu sunt obisnuiti cu sarcasmul de calitate :)

     • Steph

      asta deja nu mai e sarcasm e fantezie

     • nobody

      Bouchard == No 1 == sarcasm

     • nobody

      Sau mai corect, fantezia celor din WTA :)

     • oSorin

      fantasmagorie … fantezie e altceva :)

  • Shrapnel

   Era vreo reclama cu Simona?

   • nobody

    Bouchard, cum n-ai inteles :)

    • ralu_dani

     Si eu care credeam ca se refera la Andrea……….

 • damaris88

  bouchard are o fata de drogata care vrea sa se lase..asa arata de alba

 • laura

  Are Andreea citeodata un FH devastator , pacat ca nu constant.

  • Bogdan

   Are Andreea un FH mai ceva ca Giorgi!

   • ralu_dani

    Si vad ca face DF tot ca ea….

  • Shrapnel

   Uneori e devastator pentru adversara, alteori pentru ea insasi.

 • Zeus

  Andreea, tu doar trimite-le dincolo ca le rezolva Eugenia, nu incerca winnere :)

 • nobody

  Ce oameni suntem si noi, in loc sa o laudam pe Andreea ce bine se descurca, comentam despre cat de alba si urata e Genie :)

  • mery

   trebuie sa fim corecti, azi si nici ieri Genie nu este aceeasi de anul trecut, deloc.

   • matchpoint

    azi e mult mai slaba ca ieri

   • nobody

    Ce conteaza. Ar trebui sa vedem lucrurile bune din meci, nu alea rele.

   • Alex23

    E in degringolada totala Genie. Nu exista nicio garantie ca se va mai intoarce la forma de anul trecut.

    • mery

     pacat, eu imi doresc sa lupte, sa isi revina si sa ramana in top 10

     • Alex23

      Eu nu. Nu o inghit deloc pe ipocrita asta. Ii doresc “toate cele bune”. O urasc din suflet. Si nu sunt singurul.

 • maisafie

  Oare ce ar fi daca Mitu ar castiga impotriva lui Genie ?

  • Zeus

   minune, nu sunt optimist

   • maisafie

    Nici eu nu cred cu adevarat :).

  • mery

   castiga Romania un punct. cred ca atat

   • maisafie

    Pentru Andreea cred ca ar insemna ceva mai mult 😀

    • mery

     raman la parerea mea. nu este un meci in circuit…

     • xyz

      Normal, e in Fed Cup :)

     • mery

      alta miza

  • xyz

   Ar fi pus Tiriac in incurcatura, cui sa-i acorde WC? :)

  • oSorin

   poate o sa aiba si ea curaj sa iasa in spatele blocului sa sparga geamurile vecinilor

 • andrepeno

  mama lor de duble

 • Shrapnel

  Tendintele astea sinucigase o trag in jos pe Andreea…

 • damaris88

  de la 40-15…

  • maisafie

   Aici se simte experienta :(. Oricat de jos ar fi Genie stie cum sa gestioneze genul asta de momente.

   • guestu

    Ieri n-a prea stiut

    • xyz

     Uitase experienta la hotel :)

   • nobody

    E na. Daca ar juca Andreea mai putin neglijent, era rezultatul deja cunoscut.

    • mery

     dar daca facea Eugenie mai putine UE?

     • nobody

      Eugenia nu are cum sa nu faca UE, e in fibra ei :)

 • andrepeno

  eu zic ca nu e gata meciul….Andreea va juca mai relaxata acum :)

 • Steph

  N-are nimic, sa se termine, abia mai dorm si eu la noapte

 • Sorin

  Si ma gandesc ca sortii ne-au harazit cel mai usor adversar posibil. Cand situatia e floare la ureche, nici o problema, ne facem viata grea singuri. “Ata ete” :)

  • damaris88

   daca era in romania pe zgura era altceva..

   • Sorin

    Hai sa terminam cu “daca” astia. Nu e nici un “daca”.

    • xyz

     Corect.

     Dar daca….. :))))

    • oSorin

     daca nu e femininul de la dac?

  • xyz

   Chiar ma gandeam cum ar fi fost sa jucam cu Italia, chiar si cu Simona era infinit mai greu.

 • Ems

  Cate meciuri se joaca azi?
  Tot 2 sau urmeaza si dublul in caz de 2-2?

  • mery

   evident dublul pt departajare

   • ralu_dani

    Daca nu castigam noi cu 3-1::)))

  • nobody

   Toate :)

  • Laur0707

   La 2-2 nu se mai joaca, doar își vor strânge mâna la final, dar cum Bouchard va refuza, Canada va pierde pe mâna ei :)))

 • andrepeno

  Break…Andrepena va castiga aceste meci

 • laura

  Hai Andreea trebuie doar sa servesti cu primul pina la sfirsit.Hai ca poti!!!

 • mery

  Deci Genie n-are chef , e clar

  • xyz

   Ea nu mai are chef de cca 1 an, la Singapore a avut si revelatia…

   • rsalex

    N-a avut niciodata chef. Anu’ trecut a avut noroc la draw in slam…

  • magus1349Jr.

   Asa, asa! Sa nu cumva sa dai vreun pic de credit adversarei ei. Cum ai facut si ieri cu Alex.
   Sa nu-i stirbeasca Simonei din stralucire.

   • Davidoff

    :)

   • xyz

    E clar, cand e Genie cu chef de joaca doar Simona o invinge :)

    Logica unora ma depaseste.

   • oSorin

    mi-e ca o sa devenim hateri Simona :))))

    • xyz

     Nici o sansa 😀

    • magus1349Jr.

     Da’ ce ne cheama Sorin?…Arges:))

  • oSorin

   deci tenisul e o problema de chef …?

 • xyz

  Cred ca nu mai suport inca un prim plan cu picioarele lui Bouchard…

  • guestu

   de fapt, is mai misto ale andreei :) ..chiar daca nu-s blonde

 • madalin153

  Eu sunt mandru de ce reuseste Andreea Mitu

 • Oita Shaun

  sa speram ca Andreea noastra e Abanda lor in seara asta :) poate ca de aici sare iepurele (ca si aseara)

 • Shrapnel

  Se mira unii de cum joaca Bouchardina de parca ar fi fost vreodata o zeita a tenisului. Tot bum-bum juca si anul trecut, tot reverul ala smucit de zici ca se rupe de la jumate il avea, tot fara imaginatie…greseste mai mult ca inainte, cam asta e secretul. Nu a evoluat deloc, normal ca celelalte jucatoare ii cunosc deja stilul si il pot contracara.

 • Oita Shaun

  mi se pare mie sau Andreea are acelasi stil de joc ca si Giorgi. daca mai face vreo DF cred ca ne putem lua adio de la meciul asta :( ne mai ajuta si Bouchard cu cate un out, dar vad ca a mai crescut nivelul si va fi mult mai greu in setul asta

 • andrepeno

  daca juca Begu azi o spulbera pe Bouchard

  • xyz

   Nu cred, la cum a jucat ieri.

   • guestu

    dca juca, se cheama ca era si ok fizic.

   • andrepeno

    dar totusi bouchard deabia pune mingea in teren

  • laurucraiova

   Nu am vazut meciul de la inceput, care e situatia lui Begu ?

   • ralu_dani

    E ok fizic, o pastreaza pentru dublu!

    • laurucraiova

     Ok

  • Oita Shaun

   nici macar in setul 1 n-a jucat extraordinar Irina, iar in setul ala putea sa-i dea Abandei 6/2 usor (asa slab juca Abanda) – iar ea s-a chinuit un pic pt 6/4

 • oSorin

  mi se pare mie sau am observat la Ginuta un tic in genul lui Nadal ? :)

  • guestu

   poate nu e tic :)

 • ralu_dani

  Interesant comentariul canadienilor, de la Pete Sampras citire: cu jocul A castigi cam 20% din meciurile pe care le joci, restul trebuie sa le castigi cu jocul B si chiar uneori si cu C!!!!

  • oSorin

   is buni

  • laura

   Da asta ma amuza si pe mine mai devreme si ziceau ca Jenica are plan B.Aici sa imi fie cu iertare dar nu e asa…

   • ralu_dani

    Eu am auzit ca ii trebuie un plan B, ca nu are ::))))

    • laura

     Asa am inteles eu si ca joaca mai “asezat” decit ieri , nu cu cuvintele astea dar asta era ideea:)))

     • ralu_dani

      Da, asa au zis ca nu mai incearca winner-e din toate pozitiile si sta mai mult in schimb dar ca in general ii trebuie un joc B, ca nu are!

     • laura

      Asa o fi ca ce-i drept mai trageam cu urechea la declaratia lui Ronnie daca poate cistiga Higgins:)))))

 • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

  Imi pare rau sa o spun, dar Andreea pare cam firava pentru actuala disputa Romania – Canada, din cam toate punctele de vedere: tehnic, fizic, psihic. Sigur, meciul nu e incheiat si sanse mai are, dar raman totusi la ideea exprimata.
  Bine, nu e vina nimanui ca s-a ajuns ca ea sa joace la simplu in acest meci, au fost tot felul de concursuri de imprejurari, mai mult sau mai putin fortuite.

  • nobody

   Exagerezi. Adreea joaca foarte bine.

   • Un guest acolo

    Mie imi place mai mult jocul ei decat al lui Begu. Se vede ca nu are experienta dar jocul basic e mai frumos, zic eu .

   • Luisa

    face mult prea multe greșeli, care nu compensează reușitele tehnice

    • Laur0707

     E la primul meci ever in FED cup, joaca foarte bine ținând cont de context.

     • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

      E de admirat ce face, tot respectul pentru ea.

     • nobody

      Pai si atunci care e problema ta, ce mai vrei? :)

    • Marc_ro

     In afara sfarsitului primului set cand s-a vazut experienta superioara a numarului 7 mondial, Andreea a jucat chiar foarte bine.
     Nici n-ai zice ca nu este in primele 50. Joaca fara complexe, ceea ce merituos si incerca…, ceea ce iarasi e un merit.
     E normal sa mai si greseasca

     AAA, trebuie sa editez commentul. tocmai ce a facut 5-4 !!!
     Hai Andreea!

   • mery

    Genie joaca fara vlaga si fara motivatie, de nu putem fi realisti?

    • Laura

     Ce anume ar putea sa o motiveze? IW nu, Antwerp nu, Charleston nu, Fed Cup nu etc etc

     • mery

      starea ei apatica a fost sansa noastra.

     • oSorin

      tu esti fan Bouchard si nu stii cum sa spui …

     • nobody

      Pai chiar zicea ca ar vrea sa o vada in top 10 si in viitor :)

     • Addy

      La fel de apatica a fost si cu Simona la Singapore.

   • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

    Joaca foarte bine tenis, normal, este aproape in primele 100 de fete din lume. Totusi, Canada – Romania este un baraj pentru Grupa Mondiala. Mi se pare ca nu e de acest nivel. Poate va deveni, dar nu este. Se lupta, incearca, dar mi se pare ca meciul se indreapta ca o fatalitate spre Bouchard, impresia asta mi-a lasat-o cam tot meciul.

    • Laur0707

     Aici a fost copiata strategia Canadei de ieri cu Abanda. Dacă iese, excelent, dacă nu, nimic de reproșat, si Irina e odihnita pt meciul decisiv. Mutare de șah foarte buna.

     • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

      La final se aduna punctele, nu conteaza nimic altceva.

     • Laur0707

      E si un joc strategic de gestionare al resurselor.

    • nobody

     Si ti se pare ca are vreo relevanta in FedCup? De multe ori participa jucatoare de mana a doua, indiferent de context.

     • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

      Am spus doar ca mi se pare firava pentru acest nivel? E o crima? Nu mai ai voie sa ai opinii ? E totul alb sau negru`?

     • nobody

      Pai aparent nu prea stii multe chestii despre FedCup, de aia parerile tale sunt cam ciudate.

     • Liviu

      cand iti spui opinia, o fac si altii, raspunzandu-ti. Nici aia nu-i o crima, de ce o iei asa in tragic ? Nu te-a certat nimeni.

   • Mihai Vasile

    Joaca bine in contextul adversarei de azi care fara exagerare cred ca e jucatoarea cu cea mai slaba forma din top 100.

    • nobody

     Eu stiam ca e de top 10.

    • Liviu

     acuma ce-am vrea, sa o bata pe Serena ? Joaca foarte bine tinand cont de toate circumstantele.

  • Laur0707

   Uita-te mai atent.

  • Marc_ro

   Si mie “imi pare rau” sa-ti spun: te uiti prima oara la tenis, daca poti sa spui ceea ce spui

   • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

    Un argument ai ? Ca de vorbe aiurea de-astea m-am convins, la astea te pricepi.

    • Liviu

     eee…iaca si argumentul :) A luat setul doi !

  • Liviu

   vezi de treaba. Elvetienii au adus-o pe Martina Hingis, ca n-aveau ce baga in echipa. Andreea se prezinta foarte bine !

  • oSorin

   ar fi trebuit sa fie 6-1, 6-0 pentru Bouchard daca ar fi fost precum afirmi …

   • http://www.diseara.ro Gabriel Bratu

    Ce afirm omule ? Am spus ca e firava, atata tot.

    • oSorin

     … din toate punctele de vedere

    • nobody

     Atunci defineste “firava”.

     • oSorin

      gingasa :))

    • oSorin

     a fost un 6-1 … dar invers

  • Liviu

   Cum e maistre ? Firava ? Andreea a fost fantastica !

 • nobody

  Cu ce usurinta joaca Andreea, un pic mai putine UE si ar face multe victime prin WTA :)

  • Kahn Flo

   Cu deplasarea sta mai prost, lovituri bune are. Inclusiv un forehand “marca” Pliskova – puternic si parca venit din nimic.

 • Marius

  Begu/Olaru la dublu?

 • Liviu

  senzational ce hotarat aplauda Teo Cecel :))

  • xyz

   Se vede mana Simonei :))

   • Oita Shaun

    :)))))) i-a intrat in reflex 😉

   • laura

    Pai ala nu trebuia sa fie Ionita?:))))

  • Luisa

   o țipătoare de-aia mov ar trebui sa ia Cercel cu el peste tot

  • mery

   pai, doar e din echipa Simonei :) e obisnuit

  • Leia Sofia

   Se pregateste pentru Stuttgart :)))

 • ellie_blue

  ce serviciu frumos! bravo, Andreea!

 • AF1

  Arata ca o ratza, Bouchard in jocul asta

 • stefanb

  Pacat ca Andreea nu poate pune punctul pe I (adica un break), se vede ca este inca prea cruda pentru astfel de meciuri. Se lupta admirabil dar daca nu concretizeaza avantajul atunci cand il are ramanem doar cu impresia artistica.
  Oricum, surprinzator pentru mine, sperante inca sunt.

  • Bursucul zburăreț

   Iaca na că l-a reușit. :)

   • stefanb

    Era sa zic ca l-a reusit dar nu l-a concretizat :) Si totusi 40-40

 • Nicky

  Ma bucur pentru Andreea ca reuseste un joc bun in fata unei jucatoare de top pentru ca o ajuta sa-si refaca mentalul zdruncinat dupa infrangerea categorica suferita la Keys.

 • madalin153

  Uite ca a venit si break-ul. Cu putina luciditate in plus, Andreea poate rasturna meciul.

  • magus1349Jr.

   Exact cand trebuia.

 • AF1

  Hai cu set-ul!

 • alex1225

  Off si acu o sa se bage iar Tecsor in pauza si nu inchide Mitu setul…

 • laura

  Hai Andreea acush e momentul tau !Haide!!!

 • Luisa

  Nu-mi dau seama daca Andreea se ridica la nivelul lui Bouchard sau a adus-o pe Bouchard la nivelul ei.

  • mery

   nu e corecta nici o varianta

   • A_Jo_Fanny

    Asta cere si un raspuns… Nu esti de acord, insa? Ceva imi spune ca te-ai schimbat, ti-ai schimbat mesajul…

 • Nicky

  Milionarii nostri care doresc sa ajute sportul ar putea sponsoriza o copila talentata ca Andreea (in sensul de a-i plati un antrenor foarte bun care s-o ajute sa performeze). Din ce ma pricep si eu la tenis cred ca fata asta are potential de top 30 cel putin.

  • guestu

   Pe de alta parte sunt peste 100 de jucatoare care au potential de top 20

   • nobody

    romance? :)

    • guestu

     ei, si tu… :0

  • Mihai Vasile

   E tarziu pentru Mitu. Mai are putin si face 24 ani, cat de mult crezi ca mai poate progresa la varsta asta? Cu o echipa mai profesionista ar putea ajunge cum spui si tu in top 30 si cam atat.
   Milionarii ar trebui sa se orienteze catre copiii de 14-16 ani care reprezinta viitorul.

   • stefanb

    Din pacate investitia in jucatori este asa riscanta incat nici un milionar care si-a facut banii corect nu i-ar baga in asa ceva.

    • nobody

     Eu daca eram milionar o faceam pur si simplu din pasiune.

     • Nicky

      Frate, e ca o investitie pe piata de capital!!! Bagi niste bani dar pui niste conditii, adica daca jucatorul/jucatoarea performeaza iti iei parte din castig. Daca nu, ai pierdut niste bani!!! Eu nu inteleg de ce nu se practica chestia asta!!!

   • ralu_dani

    Un singur lucru iti spun : Na Li!

   • Nicky

    Daca nici Mitu nu e jucatoare inseamna ca nu stiu tenis!!! Pai nu vezi ce forehand are!!! In ceea ce priveste varsta este posibil sa ai dreptate, probabil ca sunt elemente care trebuia sa le stapaneasca la varsta asta!!!

  • Liviu

   copila asta se apropie usor de 24 de ani :) Pacat ca a pierdut atata timp prin ITF-uri.

 • Ale

  Hai fata frumoasa,lupta sa ajungi in decisiv.

 • Ale

  Are emotii foarte mari Andreea.

  • alex1225

   Tecsor e de vina, o zapaceste cu detalii in pauze

   • Oita Shaun

    ieri a fost la fel si in meciul Irinei si cel al Alexandrei. cand serveau dupa pauza parca dadeau numai in balarii

   • mery

    in ITF -uri nu e Alina cu ea, ce vina are Tecsor?

    • alex1225

     eu faceam referire la meciul asta, nu stiu de ITF

 • madalin153

  Asa ceva, asa revenire de la 0-40….wow :)

  • Marc_ro

   si asul…
   Chiar daca pierde setul, pe mine m-a convins ca are stofa

 • Marc_ro

  CIne mai zice ca n-ar psihic Andreea trebuie ca n-au vazut ghemul asta de la 0-40

  • Gyro

   Mitu la 23 de ani e Sorana Carstea la 18 ani.

 • andrepeno

  ce o lauda comentatorii canadieni pe Bouchard cand reuseste 2 mingi in teren….that’s lame

 • Ale

  Genie vorbeste singura sau n-am vazut bine?

  • xyz

   Nu, are si ea un mic prieten imaginar :)

   • AF1

    excelenta asta :)

  • mery

   Genie nu prea are reactie, e total absenta si nu stie cum sa termine mai repede, ca si ieri…parca cineva o obliga sa joace, nu stiu cand isi va reveni…

  • Davidoff

   Injura singura…
   E alta nuanta

   • Ale

    Aha,n-am fost foarte atenta la faza aia,de asta am intrebat.

 • Luisa

  pentru cei care au deschis televizorul mai târziu, se știe ce-i cu Irina, de n-a jucat ea cu Eugenia?

  • andrepeno

   se pastreaza pt dublu

   • Luisa

    o bătea pe Bouchard si intr-un picior, nu mai avea nevoie de niciun dublu

    • andrepeno

     asa zic si eu

    • Davidoff

     achiesez

 • AF1

  Frumos, bravo!

 • andrepeno

  bineeeeeeeeeeee Andrepena…I LOVE YOU

 • alex1225

  Ce FH pt set. UAU!

 • madalin153

  Supertare!!!

 • oSorin

  YEAAAAAA

 • Laur0707

  That is crazy good, outstanding tennis from her!!!

 • Ale

  Bravo fata.

 • magus1349Jr.

  De la 0-40.
  Cine mai credea?

  • xyz

   Andreea :)

   • magus1349Jr.

    Adica cine trebuia.

  • nobody

   Eu :)

  • Ale

   romancuta bataioasa.

 • Marc_ro

  Canadanii: ” nu e din cauza ca greseste Buchard, ci Mitu joaca… “outstanding!”.
  si… ” craisy play”
  Super MITU!

 • stefanb

  E distrusa Bouchard. Sa speram ca o sa pice cu totul.

 • laura

  Incet incet fata se face mare.Bravo pentru cum si-a tinut nervii , bravo pentru serva. , bravo pentru FDTL.
  Haide!

 • Bogdan

  Joaca Andreea zici ca-i Pliskova!
  Un antrenor bun ar face minuni cu fata asta!
  Bravoooo, hai pe ea ca-i sta bine cu prosopul in cap!

  • mery

   ce ne place sa facem comparatii

   • Bogdan

    Contazice-ma daca poti, eu chiar vad asemanarea si cred ca e onoranta pentru Andreea.:)

 • Toma

  Bravo Andreea, 1-1 la seturi, e decisiv! La cît e de slabă Genie, e păcat să n-o bați!

  • Marc_ro

   Candaienii au recunoscut ca nu e din cauza ca Genie joaca prost, ci Mitu joaca perfect

   • Toma

    Dacă-și păstrează încrederea ne ducem în 2-1.

 • Alecs

  Esteeee !!!

 • ralu_dani

  Uau ………bravo Andrea!
  Face fata asta niste lovituri de te lasa cu gura cascata si apoi niste greseli la fel de mari…….nu e cale de mijloc!!!!!!

 • andrepeno
  • guestu

   Courtney Nguyen o sa intre curand in colimatorul lui magus-nu-stiu-cat…

   • andrepeno

    :))))))

 • oSorin

  covrigel?

  • ralu_dani

   nu exagera……..meci ar fi destul ::)))

   • oSorin

    vorba aluia de la IW – “Fa-o praf! ” :))

    • Alecs

     Mai praf de cît este ?:)

     • Ale

      sa nu ne grabim…mai este pana la final.

     • oSorin

      aha :)

 • A_Jo_Fanny

  Cum am spus mult mai devreme, apar si sustinatorii! “Pustoaica” face furori. Sa speram?

 • andrepeno

  4 winners pt boucgard setul 2

  • Steph

   Simo a avut 1 cu Serena

   • andrepeno

    cu Serena..corect :)

    • Steph

     mi-a tercut prin cap

   • xyz

    Serena=Bouchard? Sau Mitu=Serena mai exact?

 • nobody

  Per total mi se pare ca Andreea domina copios meciul :)

  • oSorin

   e firava

   • nobody

    :)

   • DarkSagittarius

    Simo era si mai firava la inceput!

 • HappyM

  If the girl in yellow can’t play, the one in blue and red is doing good job. :)
  BRAVO ANDREEA!

 • DarkSagittarius

  Unde-i Tiriac acum? Poate ii da o mana de ajutor Andreei in viitor, ca pe Halep a vazut-o abia cand a ajuns in top!

 • florin78

  WTA, FED CUP, BOUCHARD sunt minciuni pe langa FCSB. :)))

  • andrepeno

   :))))))) sau arbitrul meciului

 • shadal

  poate dupa acest meci andreea isi da seama ca e vremea sa nu se mai plafoneze prin challenger-uri. poate mult mai mult de atat desi mai are de lucru, mai ales la deplasare

 • andrepeno

  2-0 yeees

 • Andrej

  Mi-e mila de Eugenia.

  • magus1349Jr.

   Never!:))

   • A-tea-P

    :))))))))))))))

   • Andrej

    E suficient sa te uiti la privirea ei sa iti dai seama ca ceva e in neregula cu fata asta.

  • andrepeno

   doar daca ia bataie acuma

  • florin78

   mi-e mila de Nole, azi a inceput sa fie sapat la soclu si prima cazma a dat-o Rafa ieri.:)

  • ralu_dani

   a ramas fara crema :)))

 • Steph

  Haide Andreea, abia acum am inc si eu sa sper

 • Ale

  Uau,Andreea noastra este alta,mai sigura pe ea.

 • Adelina…

  Chiar daca as avea doar sunet fara imagine,mi-as da seama cine face punctul.:)

  • Shrapnel

   Canadienii inca se mira ca nu si-au scos crosele la inaintare cele doua, de-asta sunt linistiti.

 • A-tea-P

  Apoi, la cum sta treaba, putem castiga cu racheta a 2-a, a 3-a, a 4-a, a 5-a etc :))))))))))))))))))))

  • magus1349Jr.

   Pe unde ai umblat?
   A fost o degringolada in secta!!!!

   • A-tea-P

    apoi dupa ce m’a “plictisit” Novak in finala :))) a trebui sa iau muuuult aer.

    cine a pus de secta de credinciosi Mitu? :)))

    • magus1349Jr.

     Oarecum eu. Te-am strigat pe aici si s-au alaturat si altii.

     • A-tea-P

      noa bun. de asta suntem in grafic, vad bine 😉

     • Oita Shaun

      cine mai face parte? (in afara de toata Romania in momentul asta 😀 )

     • magus1349Jr.

      Mi-e mai usor sa-ti spun cine NU face parte.
      Mery.:))

     • A-tea-P

      oh, nuuuuuuuuuu!!! mery e pesimista :)))

     • oSorin

      si mai era cineva …

  • Luisa

   condiția e sa jucam numai cu Bouchard

 • laura

  Si ieri am iubit FH-ul Jenicai , azi il ador de*-a dreptul.:):)

 • andrepeno

  cum sa uiti tenisul in halul asta….woow

  • stefanb

   Pai eu zic ca tehnic e tot pe acolo, nici anul trecut nu dadea pe afara, deci n-a uitat nimic.
   Este doar o problema de mental / incredere, anul trecut ii iesea pe plus, acum e atrasa in gaura neagra.

 • Cipri

  Cum a decurs meciul asta pana acum ???

  • Steph

   sincer? amandoua gresesc f mult. Andreea arata bn

  • Shrapnel

   Din hop în dâmb.

   • laura

    :):):):):):) super

   • Cipri

    Asta inseamna ca ambele au gresit mult . 😀

 • Nicky

  Am si eu o curiozitate: stie cineva daca Fabiano a renuntat la ea sau a fost taman invers?

  • Luisa

   Saviano a renunțat

   • Nicky

    Si cunosti si motivatia (ma rog, ce s-a facut public)?

    • Luisa

     nu prea se știe, dar uita-te la televizor si poti bănui

     • Nicky

      Auzi, Luisa, tocmai incepusem mai jos o discutie despre milionari si investitiile in tenismeni si cineva spunea ca nu se poate anticipa evolutia unui junior iar tu imi sugerezi ca Fabiano a avut asa “ochi” incat sa prevada decaderea lui Bouchard? Cred ca glumesti!!! Poate s-au luat de la bani, in niciun caz de la scaderea formei sportive!!!

   • Steph

    Ce–o o fi cautat Sam sa se desparta De Vika nu stiu. Il iubea efectiv fata

 • HappyM
 • Marc_ro

  Back in cards for Madrid WC!

 • andrepeno

  ce ziceti….Sorana o batea azi pe Bouchard?

  • A-tea-P

   :)))))))))))) cu siguranta!

  • Shrapnel

   Doar la UE.

   • andrepeno

    :)))))

 • oSorin

  ce are cu copii de mingi?

 • andrepeno

  ACE

 • Shrapnel

  Jenica a inceput sa-si loveasca si compatriotii, urat din partea ei.

  • Mihai

   Ce s-a intamplat?

   • Shrapnel

    A nimerit cu mingea intr-un copil de mingi de la fileu.

 • ellie_blue

  deci, acel serviciu in T nu este doar un accident! Superb!

 • ralu_dani

  lights out tennis……….:::)))))) comentatorii canadieni :::))))

  • laura

   da si too good:)) extra

   • oSorin

    si outstanding

 • florin78

  Ilie Nasty e pe faza?:)

  • TP

   lui sa-i faca faza nu fake handshake

 • AF1

  Andreea – Aga ar fi un meci genial, amandoua au acea fragilitate hotarata din care ies solutii ultime. Ca sa nu mai zic ce dublu ar iesi..

 • Cipri

  Un link bun cu Dolce ???

 • andrepeno

  COMENTATORII canadieni mai au putin si o compara pe Andreea cu Serena poate poate ne pacalesc cat prost joaca Bouchard

  • A-tea-P

   sunt disperati, sarmanii.

   • G@briel

    Nu sunt disperati… asta mica si-a gasit acum sa dea examenul de colonel la artilerie si arata cum se bubuie cu tehnica in teritoriul inamic! Si ce tinta are la T-ul ala de numa! Zici ca pune laserul :)

 • Luisa

  Pare foarte obosita Eugenia.

  • Andrej

   Pare bolnava.

   • stefanb

    Nu cred ca are fizic ceva. E distrusa mental, cum e la depresivi care nu mai reusesc sa iasa din pasa proasta, asa nu mai poate ea sa joace tenis.

    • jiminy cricket

     Fără glumă, mie mi se pare că are semnele unei depresii clinice în toată regula, nu doar legată de tenis.

     • stefanb

      Tot ce se poate, este o explicatie plauzibila pentru ce i se intampla. Orice ar fi, cateva vizite la psiholog nu i-ar strica.

  • Shrapnel

   Pare ca cineva i-a furat spiritul.

 • Shrapnel

  Dar are o graba la serviciu Bouchardine de pare ca abia asteapta sa scape de corvoada asta cu Fed Cup. Sau poate asa si e.

 • G@briel

  Sigur se joaca in Canada?
  Ca dupa urale si incurajari… imi pare arena BNR!

 • Cipri

  Ce avantaj important avem in acest moment . 4-1 si serviciul . C’moooooooon !!!!!!!!!

 • magus1349Jr.

  Vamooos!

 • A-tea-P

  Meciul asta nu se mai pierde.

 • alex1225

  Acum doar sa stea Tecsor in tacere acolo pe scaunel si Andreea face 5-1

 • guestu

  incepe sa-mi para rau ca nu i-a bagat covrigel..

 • andrepeno

  BV …Andrusca…oare va repeta Andreea gestul Alexandrei? :)))) eu zic ca e de ajuns one time :))))

  • alex1225

   Ar fi cam aiurea sa-l repete, mai ales ca Andreea nu a fost direct vizata de refuzul de a strange mana.

   • andrepeno

    adevarat

 • Alecs

  Distonocalme pentru eugenia cea fițoasă !!!!

 • Ale

  Imaginea Eugeniei de acum cateva secunde spune totul.

 • mitu

  din vorbele comentatorului: “mitu’s got it going on”

 • Marc_ro

  Ceva e nashpa in povestea asta.
  Ce face Andreea umbreste victoria lui ALEX :)

 • ralu_dani

  Eugenia a intrat in modul “vreau sa fiu oriunde numai aici nu”, nu cred ca va mai opune cine stie ce rezistenta…….acum sa o tina nervii pe Andrea!!!!!!!

 • shadal

  saraca genie. a vrut sa fie o masha, dar o cam ia pe calea anei. si nici nu a avut rezultatele sarboaicei.

 • laura

  Eugenia e in degringolada, cum or da mina la sfirsit oare?

 • rsalex

  60uchard mai bine nu mergea la Fed Cup. Si-a ingropat echipa.. :)

 • Oita Shaun

  comentatorii canadieni sunt fair play :)

 • Cosmin

  Ce bine ca au asteptat-o canadienii.Perfecta strategia cu nominalizarea a doar trei jucatoare.

 • andrepeno

  ACE baby :)

 • A-tea-P

  cei care au acces la twitter sa ne faca o bucurie si posteze tweeturi daca sunt relevante 😉

  • Cipri

   Ce ?

   • A-tea-P

    am editat. tweeturi legate de meciul acesta.

 • HappyM
 • andrepeno

  adevarul ca joaca si f bine Andreea acuma…comentatorii canadieni dau si pe noroc vina acuam …mai au putin si zic ca e soarele din sala de vina

 • magus1349Jr.
  • oSorin

   :))

 • AF1

  Eu zic ca e mai bine ca au adus-o pe Bouchard in echipa.. :)

  • xyz

   Cand ma gandesc cata propaganda facea Sorin arges si cat mai plangea…

 • andrepeno
  • A-tea-P

   :)))))))))))))))))) uber cool 😉

  • stefanb

   Asta chiar e tare!

  • Ella

   buna asta!

  • Liviu

   O Doamne, incep s-o iubesc pe femeia asta :))

 • Ale

  Acuma pe bune,ce se intampla cu Genie?

  • Nicky

   Nu pare in apele ei. Daca era o chestie de ieri-azi as fi spus ca e bolnava. Asa nu stiu ce sa spun.

  • Liviu

   S-o lasam pe Genie…Andreea a jucat nemaipomenit !

 • alex1225

  A aflat si restul lumii ca e aproape sa ia bataie Genny, s-au aglomerat streamurile de vreo 10 min

 • Cipri

  Me 2 wide 😀

 • Marc_ro

  Ceva nashpa in povestea asta.
  Andreea umbreste victoria lui Alex

  • G@briel

   Astfel de probleme sa avem!

 • Liviu

  In spatele lui Bouchard era un nene mare, cu o camasa in patratele, mov cu alb, cu parul destul de lung si carunt. Isi face omul ala niste cruci cat casa si urla cat il tin plamaniii : AN-DRE-A…AN-DRE-AAAA… Bravo omule, nu stiu cine esti dar esti roman adevarat !

  • kickhard

   l-am observat, a fost genial domnul respectiv

  • laura

   Da si eu l-am remarcat.Cred ca e cineva apropiat ca s-a pupat cu Andreea.

   • mike (fost adibas)

    i-a pupat mâna Andreei de 2 sau 3 ori

 • http://www.george2210.blogspot.com george2210

  Bag seama ca la voi emotiile nu sunt prea mari. Insa la mine au atins cote care au dus si la poze mai putin reusite 😀 Si am pierdut si trenul :( [URL=http://www.imagebam.com/image/a44019404620178][IMG]http://thumbnails108.imagebam.com/40463/a44019404620178.jpg[/IMG][/URL]

  • AF1

   Lasa George, dupa femei si dupa trenuri…

   • Laur0707

    :)))

   • A-tea-P

    :))))))))))

 • HappyM

  Eugenie Bouchard gets in less than 24h two A (hand)shakes! :)
  BRAVO ANDREEA! BRAVO ALEXANDRA!
  HAI FETELE! HAI ROMANIA!

 • Liviu

  pe Andreea a podidit-o plansul…draga de ea !!!!

  • Ale

   Si pe noi…pe mine da.

 • Cipri

  Ce plange Andreea !!!!!! :))))))))

 • alex1225

  Este

 • andrepeno

  ce plange Andrusca…mi s-a facut pielea de gaina…bv ei…I LOVE YOU

 • Oita Shaun

  ce gura aurita am avut cand am zis ca Andreea noastra va fi azi Abanda lor :)))))))

 • shadal

  mi s-a facut pielea de gaina la reactia andreei

 • magus1349Jr.

  Nea Ioane, pune un wild card deoparte!

  • xyz

   2, Alexandra si Andreea :)

   • If0014

    Poate pe primul l-a pus ieri deoparte :)

   • magus1349Jr.

    Pai al lui Alex deja era popit.

  • G@briel

   Alooo, trebe 2 bucati! Alexandra si Andreea!

 • Cipri

  Asta e raspunsul la intrebarea ,, Cine e Mitu ? ” .

 • Leia Sofia

  Sa-l sune cineva pe Nastase!!!!!! Ca de aum trebuie sa stie cine e Mitu :)))))))

  • oSorin

   BIG LIKE

  • AF1

   Excelent

  • Liviu

   oooo…cea mai tare replica pe ziua de azi :)))

 • A-tea-P

  Ce serioasa a fost tot meciul, si’a tinut nervii in frau si doar la sfarsit a plans! Asa se face, femeie! Bravo!

  • magus1349Jr.

   A fost barbata.:))

   • A-tea-P

    sa stii! 😉

  • Nicky

   Sa nu uitam ca la 5-4 si serviciul in setul 2 a ajuns sa intoarca de la 0-40!!! E si dovada de caracter dar, daca vrei, se poate spune ca acolo nu si-a stapanit foarte bine emotiile. Performanta este uriasa!

 • AF1

  Gyro, te uiti sau? .. ca ziceai ca nu te uiti 😀

  • Liviu

   se uita, nu crede tot ce zice omul la nervi. O fi el mai critic, sau mai Gica Contra, dar e un mare suporter al Romaniei :)

 • Ale

  Si uite asa plangem si noi de bucurie.

 • AF1

  Pfoaaai ce diferenta intre voce si lovituri

  • Laur0707

   E cea mai mare victorie a carierei si o poate lansa cu adevarat in tenisul mare. Normal ca se exprima :). Bravo Andreea!!!!!!!!

 • Cipri

  Dupa vocea de la interviu am crezut ca Begu e cea intervievata ! :))

 • andrepeno

  recunosc nu am urmarit-o deloc pe Andreea pana acuma…de azi sunt fanul ei

  • Steph

   Am vazut-o la Bucuresti si de doua ori la Charleston . e talent fata

  • Luisa

   Am vazut-o si eu live anul trecut, cand a căstigat un turneu ITF. Mi-a plăcut si-atunci. A avut in finala un meci mai greu decat cel de azi.

 • HappyM
 • Shrapnel

  Felicitari, Andreea! Hai si cu punctul 3, Alexandra!

 • Cipri

  Sper ca asta sa fie declicul de care Andreea are nevoie pentru a face rezultate importante in WTA . Astept momentul asta de 2 ani si sper sa vina in curand . Are calitati si asta e cel mai important . Trebuie sa si le fructifice ! Alegerea de a juca multe meciuri pe rapid in WTA ar fi primul pas .

  • MSchumacher

   Ma bucur pentru victoria ei, dar fata e clar limitata. Eu cred ca am deplasare laterala mai buna.

   • A_Jo_Fanny

    Nu stiu cu ce te ocupi dar hai sa ne bucuram de clipele astea…

   • Jucatoru

    Doar cind ai pneurile uzate 😀

   • trollfeeder

    Io o tai la moonwalk!

   • Laur0707

    Ilie, tu esti? :))

   • A-tea-P

    mai limitata ca Bouchard nu poate fi. evident! Lasa’ma cu locul 7 WTA.

   • Un guest acolo

    Adevarul e ca Begu de pe locul 33 joaca mai misto ca ea…not :)

  • oSorin

   vine acusi Wimbledonul

   • grs

    E calificata pe tabloul principal de la RG deja.

 • oSorin

  Mitu a fost precum golul 5 al lui Hagi din meciul cu Tara Galilor ! (scuze ca fac analogie cu fotbalul, dar am avut sentimentul ala :) )

 • Nicky

  Ca o gluma, fetita noastra ar trebui sa “ia” o bucata din teren si s-o pastreze ca amintire!!! Fabulos! Bravo! Pacat ca a inceput tarziu turneele WTA! Cineva (daca ar fi stiut de existenta ei ca vad ca Nasty se intreba cine mai e si Mitu) ar fi trebuit s-o indrume mai devreme spre circuitul profesionist.

 • Toma

  Bravo Andreea! Nemaipomenit! Ce victorie uriașă pentru ea și pentru noi! Bravo! Ne apropiem de o a doua echipă competitivă a României, felicitări!

  Acum, hai Piti, poți aduce punctul esențial!

 • florin78

  Partea usoara a trecut acum vine partea grea, asta mica ne-a facut zile fripte ieri, ea pare sa fie racheta numaru 1 a Canadei.:)

  • Ciprian Nicolae

   cred ca Alexandra o bate in doua seturi.

  • drinel

   Sincer nu cred ca mai spera Abanda in intoarcerea rezultatului .
   Sper ca Piti sa intre de la inceput concentrata in meci si atunci nu vad decat 2 seturi in favoarea noastra.

 • Jucatoru

  Acum stiti de ce n-a venit Simona – stia ca vine Bouchard si n-a vrut sa fie ingesuiala 😉

  • Jucatoru

   M-am “ingesuit” sa raspund si uite ce iese …

 • Ella

  Bravo Andreea! Vb comentatorilor americani “a livrat o performanta remarcabila”…Buturuga mica…;))

  • Ciprian Nicolae

   americani sau canadieni?

 • Laur0707

  Daca ne calificam, as dori ca echipa noastra sa ii adreseze multumiri publice lui Genie. Este cel mai bun psiholog si motivator pe care echipa noastra l-a avut de mult timp :)))

  • A-tea-P

   sincer, am ajuns cu totii sa o privim cu mila pe Jenica… sub orice critica, sarmana..

 • oSorin

  amm fost pe aproape cu covrigelul … a fost un baton cu sare …

 • Cipri

  Sa ramanem cu picioarele pe pamant . Meciul inca nu e castigat . Din contra .

 • magus1349Jr.

  “why to lose 1 match in Stuttgart when you can lose 2 in Canada”:))
  de pe TF

  • Common Projects

   f tare :)))

  • HappyM

   A: to get 2 A (hand)shakes! :)

 • shadal

  concluziile mele dupa acest meci:
  1. de prin 2009-2010 de cand a inceput ana sa pice nu am mai vazut o jucatoare de top 10 atat de pierduta, de disperata. pur si simplu inspira mila genie. cred ca are cu 5-7 kg mai putin ca anul trecut si tot ce a pierdut e masa musculara. acum ori fetele astea (bouchard, stephens) nu au fost pregatite mental pentru viata in top, ori hype-ul creat in jurul lor le-a sufocat total. nu mai vin jucatoare tough si strong ca masha pregatite sa ia cu asalt tenisul la 17-18 ani. genie are nevoie de o pauza urgent macar pana la sezonul de iarba.
  2. ORIUNDE vor juca romancele de acum incolo vor fi ca ACASA.
  3. daca a 5-a jucatoare a noastra poate invinge una de top 10 meritam cu prisosinta sa fim in grupa mondiala.
  4. sam sumyck a facut greseala vietii lui daca el a parasit-o pe vika.

 • ralu_dani

  Pur si simplu nu am cuvinte………mi-au dat si mie lacrimile cand am vazut reactia ei …………..BRAVO ANDREA!!!!!!!!!!
  P.S. Cine mai are echipa ca a noastra?????::)))

  • Marco Polo

   Cehia. Cam atat

   • Oita Shaun

    intrebarea era retorica, man :))))

    • Marco Polo

     Stiu, evident; dar era un fel de a zice ca astept finala Cehia Romania anul viitor

     • Oita Shaun

      ai vazut de fata timorata avea Pliskova cand a intrat in meciul cu Simo de la IW? cred ca am fi in avantaj (ma refer la toata echipa noastra) :)

     • shadal

      cehia nu are nevoie de pliskova ca sa castige fed cup la cum joaca kvitova pentru tara si la dublul pe care-l au…e extrem de greu sa le bati la ele acasa, dar pe zgura la bucuresti cu prima echipa nu au sanse cu noi.

     • Oita Shaun

      Simo are bunul obicei s-o cam bata pe Kvitova. sa vedem cum evoleaza si Andreea de acum in colo si cat de in forma va fi si Alex :)

     • Marco Polo

      Cred ca ar fi foarte strans, dar cred ca le putem bate. La limita, motivatia ar fi extra pt noi.

   • ralu_dani

    Nu e adevarat, Cehia e o echipa de top cu jucatoare bune, noi avem o echipa de supereroine ::))))

 • Ciprian Nicolae

  Sper ca aceasta victorie de senzatie a Andreei, sa-i dea increderea de care are nevoie sa urce in clasament. Are un joc curat, frumos si merita sa ocupe un loc mai bun.
  Cat despre Ginuta, nu cred ca sfarsitul anului o apuca in top 30.

 • drinel

  Bravo Andreea esti eroina zilei(inspirata decizia Alinei-felicitari)!!!!!Succes in continuare si in turneele WTA!!!
  Ai demonstrat azi ca se poate!!!
  MULT SUCCES acum si lui PITI !!!!!
  HAI ROMANIA!!!!!

  • numeprenume

   ONOR PARTIDULUI SI PATRIEI !!!

 • Bogdan

  Ce ma bucur ca n-a fost Simona, o victorie extraordinara pentru Andreea!

 • Alecs

  Courtney Nguyen @FortyDeuceTwits · 9m9 minutes ago
  No. 104 Andreea Mitu beats Genie Bouchard 46 64 61 to give Romania a 2-1 lead over Canada with Dulgheru to play Abanda.

 • Ciprian Nicolae

  Ieri si azi am vazut-o bine pe Ginuta: a slabit mult (comparati-i picioarele cu cele de la Singapore), iar pe fata i se citeste suferinta. Parca ar suferi de ceva.

  • Liviu

   de aroganta si nesimtire :)

   • Ciprian Nicolae

    chiar vorbesc serios. nu zic ca sufera, dar e clar ca a luat-o in jos pe tobogan si cred ca asta e cauza pt care nu mai mananca, probabil ca nici nu se mai antreneaza.

    • A_Jo_Fanny

     Draga Cipriane, crezi ca Sam Sumyk este medic de familie? Si-ar pierde timpul cu o persoana suferinda? Este de la CAP, om bun ce esti!

    • Nicky

     E posibil ca emotional sa stea foarte foarte prost. Parca e a 5 infrangere la rand (corecteaza-ma daca gresesc). Fata asta cu mai putin de 12 luni in urma juca finala la Wimbledon unde altii doar viseaza intreaga cariera o asa performanta. Nu sunt fan Bouchard, chiar ma calca pe nervi victoria ei in SF turneului de care pomeneam iar atitudinea, superioritatea asta golaneasca ma fac s-o detest, dar vorbind strict la subiect fata are probleme serioase si nu stiu daca e sufiecient doar antrenorul s-o scoata din haul asta!!!

     • Liviu

      Saviano e un mare antrenor. Stai sa o vezi pe Sloane Stephens, intr-un an de zile. Deja se vede mana lui.

     • A_Jo_Fanny

      ?????? Speri sa ne vedem cu USA la anul, in finala Fed Cup si Sloane in rolul Eugeniei?

     • Liviu

      Saviano nu mai e de mult antrenorul Bouchardinei. Cam de cand si-a dat seama ca nu mai are cu cine lucra. Cat timp a fost langa ea, si ea l-a ascultat, Bouchard rupea norii. Acum rupe fileuri.

   • Ale

    Sigur are ceva,parca nu mai are forta si nici motivatie pentru tenis.Au fost cateva cadre cu ea foarte nasoale.

 • Ney

  Camelia, pregătește porția de clătite!!!

  • A-tea-P

   cine, ce? cum? si eu vreaaaaaaaaaaau!!!! 😀

   • Ney

    Prietenii știu de ce :)

  • http://morbidangeldyana.wordpress.com/ mad

   Mai degraba de coliva…

 • Liviu

  Mai avem (cel putin) un meci ! Hai Romania, hai Alexandra !!!

 • HappyM
 • Bogdan Georgescu

  Superba evolutie a Andreei! Iar emotiile de dupa meci …. nepretuite! Mi-au dat si mie lacrimile! Radeam de bucurie si in acelasi timp plangeam vazandu-i emotia autentica!
  Iar interviul de dupa meci ne-a revelat si alte laturi ale acestei fete extraordinare!
  Bravo, romanco! M-am simtit mandru ca vorbim aceeasi limba!
  Fie ca aceasta victorie magnifica sa-ti dea drumul la joc si sa te vad in curand acolo unde te-au vazut pana si comentatorii canadieni: in top 30!

  • Marc_ro

   Si poate isi ia si Nasti cuvintele inapoi

 • nobody

  Care-i mă tăntălăul care zicea că Andreea e firavă? :)

  • oSorin

   eu :)

   • oSorin

    aaa, nu … altcineva, i s-a stricat netu’

 • Jucatoru

  Bouchard says she “doesn’t believe” in wishing an opponent well before a match.

  Dupa toate aparentele nu (mai) crede nici in victorii …

 • Oita Shaun

  canadienii cred ca sunt mai fericiti ca oricand ca nu a venit si Simo la fed cup :))))) nu mai pupau niciun punct :)

  • Marc_ro

   :)

  • Marcel

   Ma bucur ca n-a venit Simona. Nu mai aveam ocazia sa vedem aceste victorii ale Alexandrei si Andreei 😀

   • Oita Shaun

    probabil ca da :))) plus ca nu ar fi fost in avantajul Simonei sa vina (si tot noi ne-am fi suparat pe ea ca pierde la turnee)

    • Marcel

     S-a ferit si de accidentari. Nu se stie ce se putea intampla. Vreau sa o vad castigand RG anul asta :)

 • Toma

  Bravo Andreea! Nemaipomenit! Ce victorie uriașă pentru ea și pentru noi! Bravo! Avem o echipă a doua competitivă, care duce greul întîlnirii, felicitări!

  Hai, Piti, e timpul să închizi meciul!

 • Ale

  Avem articol nou.

 • laura

  Felicitari Andreea ( ME-TOO) – Romania!!!

 • andrepeno

  si din nou distractie pe TF si twitter ….dar deja imi este mila de bouchard

  • magus1349Jr.

   Gif-urile de acolo sunt mortale.

  • alex1225

   In WTA e liber la asa distractie doar o zi pe saptamana (sau 2 in caz de GS/PM). Dar FC is larger, smarter, better pt. ca pot fi doua zile consecutive de eliberat frustrari

  • nobody

   Si mie mi-a fost mila, inainte sa vad ce gest de neam prost a facut.

 • ralu_dani
  • ralu_dani

   articol nou!

  • A-tea-P

   ne mutam? cu catel, cu purcel? :)))

   • magus1349Jr.

    Ok. Cheama tu catelul!:))

    • A-tea-P

     am plecat pe articol nou! see ya there! 😉

    • guestu

     nu ramai sa faci curat pe aici ?

 • Liviu

  Frumos si spontan vorbeste Andreea la interviu. Ideea e ca…
  AVEM ECHIPAAA,
  AVEM VALOAREE !!!!

  Cu sau fara Simona si Monica, tot avem echipa mare si meritam in grupa mondiala !

  • Adrian

   Si totusi sa nu o uitam si pe Sorana, si ea a contribuit ca sa ajungem aici, la un meci distanta de Grupa Mondiala!

   • Liviu

    offf…Sorana :(

    Daca ar fi si ea la varf, bucuria ar fi completa…

 • Alex23

  Daca venea Simona, mai avea Andreea seara asta magica? :)

  • Ella

   Hai sa o lasam pe Simona in pace macar o seara…

  • andrepeno

   corect…bine ca nu a venit au fost 2 victorii magice si Simona e si ea linistita acuma

   • Oita Shaun

    si si-au luat-o peste bot si toti cei care o faceau albie de porci pe Simo. si fara ea s-au descurcat fetele, Bouchard mancad bataie in ambele meciuri de single

    • andrepeno

     a lucrat universul contra la hateri

     • Oita Shaun

      da’ mai conspiratie decat asta nu se putea: s-o bata pe Bouchard 2 din fetele noastre :))))). fetele astea le-au luat haterilor painea de la gura :))))))

     • andrepeno

      :))))) si plus ca toata lumea va da noroc cu noi romanii de acuma….e perfect totul :)))

     • Oita Shaun

      :))))))))))))))

 • AF1

  A intrat Alex care rade: e bine :)

 • Adrian

  Cum il cheama pe domnul acela cu plete care nu stia cine e Andreea Mitu? :))
  Nici el nu s-a deplasat in Canada ca sa sustuna echipa tarii sale, in sportul sau Macar ca fost presedinte al federatiei, sau actual parlamentar, sau actual general sau …

 • HappyM
 • Comanu Florin

  “drept sa spun mai sufletista mi se pare Andreea Mitu.” – acum o luna la un articol despre Alexandra Dulgheru, cand mi se spunea ca Andreea este o mini-Sorana. #ihi

 • Nicky

  Strecor si eu cat inca se incalzesc fetele o impresie despre tragerea la sorti a turneului de la Stuttgart: nu-mi place deloc ca Simona da chiar la meciul de debut dupa pauza lunga avuta chiar de cosmarul Muguruza!!! In alte conditii m-ar fi bucurat o intalnire cu ea pentru ca e necesar ca a noastra sa-si ia urgent prima revansa, dar parca meciul vine total nepotrivit. Sper sa fie doar o temere de-a mea si nimic mai mult!!!

  • Zeus

   bate, ca d-aia e nr 3

   • Nicky

    Sper!

  • Alin

   Muguruza nu trece de Strycova :)

 • Shrapnel

  Un stream bun are cineva?

 • AF1

  Tot ce-mi doresc (in afara de victorie, evident) e sa mai vad un pic de Marcelo Rios :)

 • Steph

  Mai, dar cui ii mai dam WC la Madrid?

  • Cipri

   Pai nu e clar ? Alexandrei Mitu .

   • Adrian

    Buna asta, 2 dintr-o lovitura

 • Valentin

  Tot legat de Stuttgart. Cine transmite turnerul?

  • oSorin

   dj

  • Alex23

   Digisport.

   • Valentin

    Perfect!!!

   • oSorin

    3 .

 • Ale

  Sper ca Alexandra nu-i da viteza Abandei.

 • Un guest acolo

  ia uite la copchila ce curaj are…

 • Cipri

  A aband(on)a lupta e interzis . Haide Alex , lupta !

  • laura

   ne-am mutat:)))

 • http://depluribus-sport.blogspot.ro Lian Berthold

  “Momentumul” … mda … era greu de echivalat în româneşte …

Design: Bogdan Gheorghe