BRD Insider

Adevărat sau fals în 2016? Simona și Florin vor câștiga primele lor Slamuri, Novak va câștiga cel puțin 3 Slamuri, Rafa va recuceri Roland Garros

În luna decembrie a anului trecut, pe când sumarul Treizecizero pe curat primea ultimele retușuri, a apărut pe ultima sută de metri o rubrică bonus. În ultimele zile ale anului, cu informațiile de atunci, ne-am aruncat la câteva previziuni, răspunzând la ce ni s-au părut a fi cele mai importante întrebări despre sezonul în curs. 

Cu câteva zile înainte de Roland Garros, e distractiv să vedem cum arată acum previziunile noastre. Am selectat aici doar câteva întrebări. Restul sunt în revistă, alături de restul articolelor despre 2016. E vorba de acestea: Djokovic va câștiga Roland Garros; Roger Federer va câștiga Slamul 18; Serena va încheia sau nu anul pe primul loc; Unul sau mai multe superstaruri din tenis se vor retrage la finalul anului; Vom avea cel puțin un campion de Slam în premieră; Mergea și Horia Tecău se vor lupta pentru primul loc la dublu; Un jucător român va câștiga o medalie olimpică. 

Pentru cei interesați de revistă, o mai pot comanda aici și vor primi revista la pachet cu agenda Treizecizero. Treizecizero pe curat e gândit ca un produs de colecție și cuprinde cele mai bune texte din istoria de patru ani a site-ului (capitolul 1), o selecție a proiectelor speciale – juniori, Drag de Simona, lumea tenisului văzută din interior de Raluca Olaru – (capitolul 2), un set de articole dedicate sezonului 2016 – ATP și WTA, români- (capitolul 3) și povestea Treizecizero (capitolul 4). Totul, în 176 de pagini. Pentru referință, aveți aici ce au spus alți cititori care au comandat-o.

 

Simona Halep va câștiga primul ei titlu de Grand Slam anul acesta

Camelia: Are nevoie să se alinieze câteva planete, dar asta nu e imposibil: anul trecut și în 2014 s-au aliniat de câteva ori, doar că nu până la capăt. De data asta, Simona trebuie să se ţină tare și să nu dea drumul la cârmă sub nicio formă până după finală. Eu sper că va câștiga unul anul acesta, pentru că dacă nu, vor apărea niște îndoieli care nu fac bine la ten. Zic „adevărat” și spun un „Doamne ajută!”.

Adrian: Adevărat. Roland Garros pare cea mai bună șansă a ei, dar nici Wimbledon sau US Open nu-s de neglijat. La toate trei a fost deja foarte, foarte aproape, nu e niciun motiv să nu credem că nu se va mai apropia măcar încă o dată. Prin natura începuturilor ei mai grele de sezon, Australian Open riscă să fie cel mai dificil de câștigat pentru Simona.

Novak Djokovic va repeta dominaţia și va câștiga cel puţin trei Slamuri

Camelia: Adevărat. Știu că am zis că în tenis e greu să repeţi un an fenomenal, dar cred că Djokovic este capabil. Este la apogeul carierei, într-o formă fizică excelentă, și-a șlefuit la perfecţie jocul și pur și simplu nu văd cine l-ar împiedica. Doar dacă se întâmplă ceva neprevăzut: accidentare sau alt incident care să-l scoată din joc (hmm Wawrinka). Dar dacă totul merge în parametri normali, 2016 poate să fie clona lui 2015 în ATP.

Adrian: Fals. Îmi asum riscul unui pronostic nepopular. E foarte, foarte greu să păstrezi același ritm doi ani consecutivi, chiar și când plutonul e anemic, chiar și când principalii tăi rivali nu reușesc să joace toţi în același turneu tenisul lor cel mai bun. Faptul că e un an olimpic sporește șansele la surprize. Într-un final, Novak riscă fie să depună prea mult efort pentru a câștiga Roland Garros, ceea ce-l va costa la următoarele două, fie, în cazul în care nu va triumfa la Paris, riscă să se resimtă într-o vară (prea) încărcată. E o chestiune de câteva puncte care nu cad în favoarea ta și totul se poate da peste cap. Uitaţi-vă la Serena în 2015.

Rafa Nadal va recuceri Roland Garros

Camelia: Hmm, este foarte tentant să răspund afirmativ. Când l-am văzut la conferinţă anul trecut, după ce-a pierdut, am început să ţin cu el. De asemenea, nu știu dacă s-a mai spus, Rafael Nadal este un jucător foarte, foarte bun pe zgură. Inima zice „SI”, dar capul zice totuși „NO”.

Adrian: Fifty-fifty. Mi-ar plăcea să mai câștige o dată Parisul, acum sau la final de carieră. N-ar fi o poveste superbă? Dacă își pune mintea în ordine și prinde un Novak abramburit ca-n finala din 2014, da.

Florin Mergea va câștiga un titlu de Grand Slam

Camelia: E capabil de așa ceva, e clar cam pentru toată lumea. Nu știu dacă va reuși un Slam anul ăsta sau cu Bopanna, dar va câștiga cel puţin unul. Cu condiţia să se menţină apt fizic, dar ăsta este asteriscul cu care se termină orice previziune în tenis, se înţelege.

Adrian: Adevărat, cu condiţia să aibă constanţă în parteneriat; în cazul nostru, cu Bopanna. Deși, în cazul unui jucător așa talentat precum Florin, s-ar putea ca această cutumă să nu fie neapărat valabilă; a ajuns cu Draganja, un partener necunoscut, găsit cu câteva săptămâni înainte de turneu, până în semifinalele Roland Garros.

 

Comentarii