BRD Insider

Irina Begu câștigă la Charleston contra Carolinei Garcia

În primul tur al turneului Premier de la Charleston, Irina-Camelia Begu (cap de serie 13) a trecut de Caroline Garcia după un meci strâns care a avut nevoie de tiebreak în decisiv: 6-4, 2-6, 7-6(3).

Meciul a durat 2 ore și 46 de minute: schimburile lungi și faptul că multe game-uri au ajuns al avantaj au contribuit la acest lucru. Au fost în total 23 de șanse de break, salvate majoritatea (Irina a făcut 2 breakuri, Caroline 3).

”La începutul celui de-al doilea set, a început să joace mai bine. Eu am avut niște șanse, dar nu am profitat de ele și ea a câștigat încredere. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștig decisivul”, a declarat Irina după meci.

Tiebreakul setului trei a fost la fel de strâns ca și restul setului, fetele mergând umăr la umăr până la 3-3. De acolo, Irina a câștigat un punct norocos, în care lovitura anterioară a adversarei căzuse pe linie. Au urmat un retur inspirat al Irinei și două neforțate ale Carolinei, care a lovit prea agresiv. 

”Am fost accidentată o vreme și Miami a fost turneul unde am început să joc bine din nou. Am nevoie de meciuri acum și aștept cu nerăbdare următorul joc”, a mai spus Irina.

Următoarea adversară se va decide după meciul Bethanie Mattek-Sands – Teliana Pereira. Dacă trece de turul doi, Irina o poate întâlni pe Andrea Petkovic (cap de serie 6), una din potențialele adversare în meciul de Fed Cup România-Germania.

*

Tot pe tabloul de la Charleston, Patricia Țig a pierdut contra unei alte nemțoaice, Laura Siegemund, 4-6, 6-3, 6-3. Patricia intrase pe tablou ca lucky-loser, după retragerea din turneu a Jelenei Jankovic, retragere care a dat peste cap tabloul, astfel încât Begu și Dulgheru, care urmau să se întâlnească, s-au ales până la urmă cu alte adversare. 

Alexandra Dulgheru o va întâlni astfel, marți, pe Eugenie Bouchard. Așteptăm cu nerăbdare atât meciul, cât și strângerea de mână de la final. 

Genie lucrează din nou cu Nick Saviano pentru acest turneu, potrivit Yahoo Canada. Nu e clar dacă Bouchard a renunțat cu totul la Thomas Hogstedt sau revenirea la vechiul ei antrenor e valabilă doar pentru Charleston. 

Comentarii