BRD Insider

Adrian Ungur revine pe tabloul unui Slam, Sorana și Andreea mai au un pas

Adrian Ungur a reușit să aducă o bucurie fanilor tenisului masculin de la noi, readucând România pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Adrian a trecut de calificări după trei victorii solide și se va regăsi în tragerea la sorți de vineri. 

E un succes important pentru moralul lui Adi, care a avut un început de an greu, consecință a accidentării suferite la încheietură. “Anul acesta nu a fost strălucit pentru mine, n-am câștigat prea multe meciuri, am avut și accidentarea la încheietură, două luni nu am jucat deloc. Mai simt unele mici dureri, dar nu încât să nu mă pot antrena sau să nu pot juca”, spunea jucătorul despre sezonul său, atunci când a fost invitat la emisiunea Treizecizero din aprilie. 

Însă startul dificil nu l-a oprit. “Cred în mine, cred că pot reveni în prima 100, altfel n-aș mai fi aici”, spunea Ungur, la aceeași emisiune. Semnele bune au venit imediat, chiar după București, când a trecut de calificări la turneul de 250 din Istanbul, și i-a dat o replică solidă lui Grigor Dimitrov, în turul al doilea.

Următoarea serie de trei victorii la rând a fost cea realizată săptămâna aceasta. Pe un culoar de tablou nu tocmai simplu, i-a învins pe rând pe Smyczek, Fucsovics și pe tânărul american Frances Tiafoe. Azi, în turul al treilea, a revenit după pierderea primului set, 4-6, și le-a luat pe următoarele două, 6-2, 6-4. 

În 2012, Adrian a trecut de primul tur la Roland Garros, când l-a învins surprinzător pe David Nalbandian, fiind apoi eliminat în turul secund de Roger Federer, căruia i-a luat un set, într-un meci foarte frumos. 

Marius Copil s-a oprit, însă, în turul al treilea al calificărilor; după victorii cu Soeda și Coppejans, Copil a pierdut în trei seturi cu spaniolul Roberto Carballes Baena. 

Radu Albot, cel mai bun jucător moldovean, a trecut și el de calificări, după ce l-a învins pe Andrey Golubev în ultimul tur.

Sorana Cîrstea și Andreea Mitu continuă drumul în calificări și își vor juca vineri accesul pe tabloul principal. Sorana, care a învins-o azi pe Jana Cepelova (6-2, 6-4) și trecuse anterior de Yuxuan Zhang, o va întâlni pe Elise Mertens. Andreea Mitu le-a învins pe Paula Kania și pe Jia-Jing Lu și se va duela pentru un loc pe tablou cu Viktorija Golubic. Patricia Țig, a treia româncă la startul calificărilor, s-a oprit în turul 1, învinsă de Vania King. 

Turneul începe duminică, iar tragerea la sorți e vineri.

*

În altă ordine de idei, Simona Halep și-a trecut numele pe lista provizorie a turneului WTA de la București, din iulie. Deadline-ul înscrierilor este 30 mai, dată până la care ea (ca și oricare altă jucătoare înscrisă) se poate retrage. După 30 mai, înscrierile sunt considerate finale.

Patricia Țig, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Ana Bogdan sunt alte românce pe entry list-ul provizoriu.  

Comentarii