BRD Insider

Galerie foto: Horia Tecău și Florin Mergea câștigă primul lor titlu ATP împreună!

Horia Tecău și Florin Mergea au câștigat titlul la dublu la București, la BRD Năstase Țiriac Trophy, în primul lor turneu împreună după o pauză prelungită. Cei doi au trecut în finală cu 7-5, 6-4 de Andre Sa/Chris Guccione, un meci început duminică, pe ploaie, și terminat în dimineața zilei de luni. 

Horia Tecau

 

Cei doi încep astfel perfect pregătirile pentru Rio, obiectivul lor principal în acest sezon. Ca să fie puși la punct pentru Rio, Horia și Florin au decis să joace câteva turnee împreună și să se pregătească la comun, atunci când programul le va permite. Au găsit înțelegere la partenerii lor din circuit, Jean Julien Rojer și Rohan Bopanna, iar turneul de redebut a fost chiar cel de acasă. Au câștigat strâns toate meciurile jucate, dar și-au păstrat mereu concentrarea la cote înalte. 

Pentru Horia este al patrulea titlu la București, fiecare cu un partener diferit, și al 28-lea al carierei (28-16 bilanț în finale). Pentru Florin este primul la București și al 6-lea de la revenirea spectaculoasă în circuit și ascensiunea printre cei mai buni din lume. 

Toate declarațiile celor doi campioni:

Horia Tecău: „Am jucat în condiții grele, abia așteptam, ne săturasem să așteptăm, eu m-am trezit la 6 dimineața ca să fiu apt, dar trebuia să fim pregătiți în fiecare oră, nu știam clar opțiunile. De două zile eram pregătiți, de fapt, așa că mă bucur c-am avut o portiță.”

Florin Mergea: “N-a fost ușor, de multe ori m-am gândit la o finală aici, ieri ne-am încălzit de vreo trei ori, am fost pregătiți și s-a văzut asta în teren. Încerc să savurez momentan victoria asta. Ne bucură susținerea bucureștenilor, îmi pare rău că la anul nu va mai fi pentru că este unul dintre evenimentele importante, mai ales pentru juniorii aspiranți. Să sperăm la o luptă și noi vom face ce se poate. Țin să-i mulțumesc lui Andrei Pavel, lui Dragoș Luncan, echipei întregi, Federației pentru susținere, vor fi la toate turneele alături de noi, chiar dacă noi nu vom juca împreună.”

Tecău: “De câteva săptămâni avem un plan, vrem să îndeplinim obiectivul JO, începem cu două turnee împreună și trei săptămâni de antrenamente înainte de Rio.

Turneul de astăzi și victoria ne dau încredere că putem face multe împreună, comunicarea e bună, noi ne înțelegem bine, de acum ne rămâne doar să evoluăm împreună.

Noi ne dorim să jucăm bine acolo, toți din jur doresc asta. Mai mult de atât, nu știu câtă presiune poate interveni. Important este să jucăm bine tenis acolo, să ne simțim bine împreună. Avem multe competiții în calendar, dar JO sunt prioritatea.

Turneul acesta e special, e primul din turneul ATP câștigat împreună, n-am evoluat bine în alți ani, avem și alți parteneri, este un vis pe care-l avem din copilărie și care s-a împlinit în această ediție specială. Turneul este important în relația noastră, avem vise mari și poate vom mai juca împreună. Mă bucur că am jucat cum ne dorim de mult timp.

Mergea: Ne-am dovedit că putem face echipă bună și în ATP, nu doar la Cupa Davis. Am crescut foarte mult. E un prim pas, nu știu exact spre ce, dar e un prim pas.    

Citește aici cronica ultimei zile a turneului.

Aici ai un interviu video pentru Treizecizero cu Horia și Florin

  

Comentarii