Roland Garros,
visul îndeplinit al Simonei

Cel mai important rezultat românesc al anului, de departe, nu este un trofeu, ci o finală. În iunie, la Paris, Simona Halep devenea prima jucătoare din România care reușește să se califice într-o finală de Grand Slam în ultimii 24 de ani. Ultima care reușea acest lucru era Virginia Ruzici, în 1980, iar în istoria tenisului sunt doar patru finale de Grand Slam cu o româncă la start, incluzând-o și pe cea de la Paris.

A fost un turneu care îmi va rămâne în suflet toată viața

După un parcurs în care n-a pierdut set până în finală și a rezistat excelent unei presiuni care creștea pe măsură ce favoritele turneului erau eliminate, Simona s-a întâlnit cu Maria Sharapova pentru marele titlu. A rezultat poate cel mai frumos meci al anului, pe care românca l-a pierdut la mare luptă, 6-4, 6-7, 6-4, după momente de tenis superb.

“A fost un turneu care îmi va rămâne în suflet toată viața”, a mărturisit Simona, aclamată minute în șir de publicul de pe Chatrier. Efectul a fost uriaș: popularitatea ei în rândul fanilor a crescut spectaculos, iar statutul Simonei era elevat dintr-o dată la un nivel incomparabil cu ce trăise ea până atunci. Cu o finală de Grand Slam la activ, Simona intra în liga celor mari, iar o dată cu asta, tenisul a devenit cu adevărat mainstream în România.

Înainte
Ianuarie: Monica, două titluri în două săptămâni