Între Roland Garros și Wimbledon e timpul pentru tradiționala vizită la Hertogenbosch, turneu cu multe succese românești în ultimii ani. În 2013, aici câștigaseră trei români: Simona, Irina Begu și Horia Tecău. Dintre ei, Horia și-a apărat titlul, trecându-și astfel în cont al patrulea titlu al său în ultimii cinci ani la Hertogenbosch.
Apoi, după Wimbledon, a venit timpul pentru prima ediție a turneului WTA de la București. Și ce succes de casă a fost! Turneul a picat într-un moment în care popularitatea Simonei atinsese cotele maxime, motiv pentru care afluența de public a fost spectaculoasă. Simona se reîntorcea acasă după turul de forță între Madrid - Roland Garros - Wimbledon, soldat cu trei performanțe despre care nu am fi crezut că-s posibile în același an. Deși epuizată fizic, dar mai ales mental, deși afectată de accidentări, Simona a jucat turneul de acasă așa cum le-a promis românilor ei. Halep s-a dus glonț către titlul opt al carierei, obținut după victorii cu De Vroome, Krunic, Arruabarrena, Monica Niculescu (singurul meci în care Simona a pierdut un set) și Roberta Vinci, în finală. La acel moment a treia jucătoare a lumii (career high), Simo a tratat turneul ca pe un eveniment deosebit și s-a bucurat din plin succesul de acasă. În fapt, atitudinea ei a asigurat și succesul turneului. Publicul a apreciat din plin dăruirea și determinarea Simonei, a înțeles sacrificiul făcut de aceasta și așa au fost posibile poate cele mai afectuoase scene între public și un sportiv român de la Hagi încoace.
Ca povestea să fie frumoasă până la capăt, titlul la dublu a revenit tot româncelor: Ema Bogdan și Alexandra Cadanțu au făcut echipă în premieră și au câștigat finala la dublu, deși au intrat pe tablou doar cu ajutorul unui wildcard. “Mai frumos de atât nu putea fi: primul turneu în România și să câștigăm noi, româncele, și la simplu, și la dublu”, a tras concluzia Simona. La acel moment, românii aveau 11 trofee în cont.