Victorii importante pentru Irina Begu și Jaqueline Cristian în Beijing

Treizecizero | 26 septembrie 2024

Ambele vor întâlni capi de serie în turul al doilea.

Irina Begu și Jaqueline Cristian sunt cele două românce ce au reușit calificarea în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Beijing.

Irina a revenit spectaculos de la 1-6, 2-4 și 0-30 pe serviciul adversarei, câștigând cu chinezoaica Yexin Ma, în drum spre prima ei victorie pe hard din acest sezon, și prima tocmai de la Miami 2023 încoace, scor final 1-6, 6-4, 6-1.

După ce o accidentare a obligat-o să-și încheie sezonul precedent în septembrie, Irina a revenit tocmai pe zgură în 2024, apoi a trebuit să sară peste sezonul de hard american, astfel că meciul de azi a fost o revenire pe hard după un an și jumătate. Iar această pauză s-a simțit în prima parte a meciului, înainte ca Irina să dea drumul la una dintre revenirile ei caracteristice.

Irina e virtual înapoi în Top 100 odată cu această victorie, reușind să-și recupereze poziția printre cele mai bune din lume după absența de șapte luni din circuit.

Irina o va întâlni în turul al doilea pe Mirra Andreeva, favorita 17, numărul 22 mondial.

Tot azi, Jaqueline Cristian a pus capăt unei serii de patru eșecuri consecutive, obținând o victorie prețioasă cu Anna Bondar, 6-1, 7-6. Jaq câștigase ultima oară acel meci spectaculos cu Caroline Garcia, la Jocurile Olimpice. Jaqueline o va întâlni acum pe Barbora Krejcikova, favorita 7, pe care a mai reușit s-o învingă anul acesta, la Madrid, tot într-o competiție de nivel WTA 1000.

Gabi Ruse, care și-a obținut locul pe tablou după două victorii în calificări, a cedat un meci foarte strâns cu o altă chinezoaică, Sijia Wei, 6-4, 7-6. A patra româncă de pe tablou, Ana Bogdan, a fost învinsă de Sofia Kenin, campioana Australian Open 2020, 7-5, 6-2.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi