Ultima oară pe Chatrier? Cariera olimpică a lui Rafa se încheie

Radu Marina | 1 august 2024

Nadal și Alcaraz au format o pereche o dată în viață, formată dintr-un jucător legendar și un altul care are toate șansele să devină unul.

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, o echipă specială, au fost eliminați astăzi în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului olimpic. Nadal și Alcaraz, de la care existau așteptări în legătură cu câștigarea unei medalii la Paris pentru Spania, au fost învinși în două seturi de americanii Austin Krajicek și Rajeev Ram. A fost 6-2, 6-4 pentru Ram și Krajicek, doi jucători experimentați, foarte valoroși în proba de dublu, favoriții 4 ai competiției.

Meciul în sine n-a avut o poveste anume. Alcaraz și Nadal – o pereche o dată în viață, formată dintr-un jucător legendar și un altul care are toate șansele să devină unul – au fost dominați și surclasați de o echipă care a fost, per total, mult mai bună și mult mai coerentă cu planurile de joc: americanii au fost fără fisuri și au jucat fără greșeală de la început și până la final, ceea ce explică și acest scor clar. Alcaraz, care e la debutul lui la un turneu olimpic are în continuare șanse mari pentru a bifa o medalie – atât acum, în proba de simplu, cât și în următorii ani. În cazul lui Rafa, cariera lui olimpică s-a încheiat odată cu acest meci.

Nu e încă cert dacă e mai mult de atât, dacă nu cumva toată cariera lui Rafa s-a terminat în acest meci de dublu. Sunt destule semne că acesta a fost ultimul lui meci pe Philippe-Chatrier. Judecând după limbajul corporal, după salutul făcut la finalul meciului și lacrimile la ieșirea de pe teren când a salutat publicul, probabilitatea ca Rafa să fi jucat astăzi, în acest meci de dublu, ultimul său meci pe terenul care i-a adus atâta satisfacție, este una rezonabil de mare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de aici încolo; Nadal a spus că își va lua timp după turneul olimpic pentru a lua o decizie în ce privește viitorul olimpic și, de la un punct încolo, a încercat în această perioadă să țină la distanță întrebările repetate în ce privește viitorul său.

Dar dacă acesta a fost ultimul său meci la Paris, atunci păstrăm sentimentul pe care ni l-a dat de atâția ani: că a oferit tot ce a avut, și ceva în plus, și că acest refuz al lui de a se da bătut, care l-a caracterizat toată cariera, rămâne intact.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi