Simona Halep se revanșează cu Alize Cornet, deschide cu o victorie turneul de la Roma
Treizecizero | 9 mai 2022A fost abia a doua victorie în șase întâlniri dintre Simona și jucătoarea franceză, o mică revanșă și pentru eliminarea suferită în optimile Australian Open din acest an.
Simona Halep a învins-o pe Alize Cornet în primul tur de la Roma, 6-4, 6-4, într-un meci de luptă, încheiat după o oră și 25 de minute.
A fost abia a doua victorie în șase întâlniri dintre Simona și jucătoarea franceză, o mică revanșă și pentru eliminarea suferită în optimile Australian Open din acest an.
Simona o va întâlni pe Danielle Collins, favorita 7, în runda a doua a turneului pe care l-a câștigat în 2020 și la care a mai jucat alte două finale (2017, 2018) și două semifinale.
Scorul în întâlnirile directe cu Collins este de 1-1, acesta fiind primul meci jucat pe zgură.
Revenită pe Pietrangeli, una dintre arenele ei preferate, unde s-a văzut susținută de mulți români în tribune, Simona Halep a început foarte determinată și, după un schimb de break-uri în startul meciului, consistența și energia româncei au fost prea mult de gestionat pentru Cornet, iar Simona s-a desprins la 5-1.
Dar, după ce Cornet și-a ținut prima dată serviciul în meci pentru 2-5, jocul Simonei a scăzut o vreme, asta și pe fondul unor ajustări în jocul lui Alize. Franțuzoaica a început meciul lovind tare și plat, dar a trecut apoi la un joc mai elaborat. Un game slab făcut de româncă pe propriul serviciu, cu două duble greșeli, a șters unul din cele două break-uri avantaj, iar Alize s-a apropiat apoi la 4-5 cu încă un hold.
Servind din nou pentru set, Simona a câștigat un punct foarte important în startul acelui game, salvând cu o apărare impresionantă un punct în care Cornet a avut prim-planul. Două puncte mai târziu, la 30-15, Simona a făcut iarăși foarte bine tranziția din apărare în atac, închizându-i toate ușile oponentei sale la o eventuală revenire.
Chiar dacă, per total, a fost dominată, Cornet a continuat să facă ce știe mai bine, să lupte și să nu ofere nimic gratis. Franțuzoaica s-a agățat și în startul setului al doilea, recuperând un break făcut de Simona, dar a fost ultima ei tresărire. Simona a continuat neobosită și a făcut alte două break-uri. Similar cu primul set, Cornet s-a apropiat iar la 5-4.
Povestea s-a repetat și acum, Simona servind foarte bine atunci când a avut nevoie și a încheiat cu un game la zero.
Fără să fie neapărat cea mai impresionantă victorie, este o victorie importantă, solidă și valoroasă în contextul unei adversare mereu complicate și a fazei turneului în care a avut loc meciul. În tenis, trebuie să joci meciul așa cum ți se dă, iar un meci cu Cornet, indiferent de suprafață, presupune luptă, uzură, pasaje de joc în care riști să intri în tunel și să nu mai poți să faci tot ce ți-ai dori. Și, ocazional, presupune frustrare și suferință.
Într-un astfel de meci, cifrele (15 lovituri direct câștigătoare și 24 de erori neforțate) nu spun întotdeauna povestea, tocmai pentru că e greu să-i faci winner lui Cornet. Dar Simona a fost conectată la meci în permanență, chiar și în pasajele în care jocul nu i-a mers, pasaje la care a avut de fiecare dată răspunsul potrivit, venind cu acele game-uri de serviciu solide la 5-4 în ambele seturi. A arătat aceeași poftă de joc ca la Madrid, și, poate ca un răspuns la meciul pierdut cu Ons Jabeur, s-a descurcat foarte bine la scurtele franțuzoaicei, la care a avut de cele mai multe ori reacții care i-au adus punctul. Nu doar atât, dar a surprins și ea cu propriile scurte.
Și, cel mai important, spre deosebire de Australia, acum a fost mereu în control și cu siguranță că se va simți încurajată de modul în care a început turneul.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română