Simona Halep pierde cu Iga Swiatek, se vede oprită în semifinalele Indian Wells
Treizecizero | 19 martie 2022Simona pierde cu Iga Swiatek în semifinalele Indian Wells. Un meci foarte frustrant, cu un prim set pierdut la cea mai mică diferență posibilă, și un set secund compromis din cauza accidentării la coapsă. Cu toate astea, turneul acesta a fost un pas mare în direcția bună pentru Simona.
Simona Halep a fost învinsă de Iga Swiatek în semifinalele Indian Wells, un 6-7(6), 4-6 în care favorita 3 a jucat mai bine punctele importante.
Chiar dacă a fost oprită la un pas de prima ei finală de turneu WTA 1000 din septembrie 2020, când reușea să câștige turneul de la Roma, și cea mai importantă finală pe hard a ei din 2018 încoace, Simona va pleca de la Indian Wells cu sentimentul că a reușit cel mai important rezultat după reîntoarcerea de după accidentarea care i-a compromis sezonul trecut.
Dar va pleca probabil și cu regretul celor două mingi de set pe care le-a ratat în tiebreak-ul primului set.
*
Simona și-a ținut foarte confortabil primele două game-uri de serviciu, înainte să-l piardă la zero pe al treilea. A fost doar al cincilea break cedat de ea la această ediție de Indian Wells, dar un break pe care Simona și l-a luat însă imediat înapoi.
Până la 4-4, ambele jucătoare au fost mai degragă expeditive, cu multe schimburi de cinci-șase lovituri și puține raliuri. Poate singura diferență notabilă a fost la serviciu, unde Simona a avut procentaje mai bune la prima minge: 70%, față de doar 50% pentru Swiatek, care s-a văzut pedepsită pentru asta în game-ul 9. Agresivă la retur și puternică în cel mai lung schimb de mingi de până acolo, Simona a făcut break-ul – al treilea game consecutiv pentru ea. Însă n-a putut închide setul acolo. Poloneza și-a ridicat nivelul jocului la țanc, a început să lovească mai bine colțurile terenului și a forțat tiebreak-ul.
Un tiebreak pe care Simona l-a controlat excelent până la 6-4, dar n-a putut concretiza cele două mingi de set și s-a supărat vizibil când a ratat-o pe a doua, un passing citit de Swiatek. Poloneza a profitat, a închis tiebreak-ul la 8-6, cu al 19-lea winner al setului. Simona a avut 5, dar a avut, chiar și așa, motive să simtă că putea fi setul ei.
al setului. Simona a avut 5, dar a avut, chiar și așa, motive să simtă că putea fi setul ei.
N-a fost, iar Simona a început setul secund arătând urme de uzură după cele 60 de minute ale primului: ea și-a pierdut serviciul în al treilea game, înainte să ceară intervenția medicului pentru o problemă la coapsa stângă: a părut că s-a întins prea mult după un cros de rever care a scos-o mult în exterior.
Simona s-a întors pe teren cu o fașă bine strânsă pe pulpă, dar a făcut imediat rebreak-ul. Și nu s-a oprit acolo: un game simplu la serviciu și un nou break au dus-o la 4-2, însă seria bună s-a oprit brusc, după câteva greșeli care au ajutat-o pe Swiatek să facă la rându-i rebreak.
A fost momentul decisiv al setului secund. De aici încolo, profitând și de problemele din deplasarea Simonei, Iga Swiatek n-a mai lăsat nimic și a închis socotelile la prima ocazie: 7-6, 6-4.
Poloneza își continuă astfel forma bună din startul sezonului: ea a ajuns acum la 19 victorii în total, fiind singura jucătoare din WTA cu patru semifinale la activ în acest an. Iga a câștigat la Doha, anterior Indian Wells, și va avea acum șansa unui al doilea titlu consecutiv: ea va juca în finală contra învingătoarei dintre Paula Badosa și Maria Sakari.
În ce o privește pe Simona, venită la Indian Wells cu un nou antrenor, francezul de 28 de ani Morgan Bourbon, ea are motive de mulțumire. Mai ales că în sferturile de finală a făcut cel mai bun meci al ei din ultimul an și jumătate, lăsându-i doar două game-uri croatei Petra Martic.
Acela este probabil noul ei reper, acum sperăm doar că întinderea Simonei de la coapsă îi va permite să-și continue revenirea de formă.
După această a patra întâlnire (2-2) a carierei dintre cele două, Simona și Iga se vor revedea luna viitoare, când România vizitează Polonia în BJK Cup.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română