Chiar dacă a avut o partidă grea, Simona își continuă seria victoriilor. Ea a ajuns la 17 meciuri câștigate din ultimele 19 disputate. Următorul meci e unul mare: adversara este Na Li.
E greu să ajungi să câștigi meciuri și trofee, dar, uneori, poate fi la fel de greu și când câștigi prea… mult. În sensul că poate deveni obositor. Da, poate fi obositor să câștigi mereu. Când nu ești obișnuit cu seriile prelungite de victorii, sentimentul de obligație pe care îl resimți ca să prelungești respectiva serie poate deveni un soi de povară, care, cuplată cu oboseala fizică (e limpede că în tenis faptul că nu pierzi înseamnă inevitabil că joci multe meciuri), poate ajunge să te afecteze. Să-ți creeze o presiune suplimentară.
Din fericire, Simona Halep face față cu succes acestei probleme… de lux. Ceea ce nu face decât să facă și mai admirabilă povestea ei din ultima perioadă. Ea a trecut cu bine de un meci foarte tricky în primul tur la Wimbledon, contra Olgăi Govortsova. Nu se anunța deloc simplu, și asta din mai multe motive: Simona intra în meci ca mare favorită, o postură cumva nouă pentru ea. Apoi, trecerea de la un turneu mai mic la primul tur de la Wimbledon nu e deloc simplă, iar Simona n-a avut prea mult la dispoziție nici pentru odihnă, nici pentru antrenamente și acomodare, plecând spre Londra direct după finala de sâmbătă, din Olanda. În fine, ultima oară când venise la un Slam după un turneu foarte bun nu s-a terminat prea bine. În mod cert, Simona nu și-ar fi dorit să repete episodul Roland Garros, motiv pentru care victoria ei de azi, 6-2, 3-6, 6-3, este una cu greutate.
Dacă în setul 1 și-a impus cu ușurință jocul, Simona a dat primele semne de slăbiciune în setul doi, pe care l-a cedat în condițiile în care serviciul a părăsit-o aproape complet, ea pierzându-și serva în patru rânduri. Halep nu mai pierduse decât două seturi în ultimele 10 meciuri, așa că, pe undeva, se regăsea acum într-o situație destul de rar întâlnită în ultimele săptămâni. Dar reacția ei a fost pe măsura rezultatelor pe care le-a obținut: a redresat corabia, a început imediat cu break, și-a făcut serviciul cu autoritate și a continuat să pună presiune pe fiecare serviciul al Govortsovei. La rândul ei, bielorusa n-a făcut deloc un meci slab, dar a trebuit să se predea în fața varietății superioare a româncei. Simona n-a ezitat să vină și în față, încheind câteva puncte spectaculos la fileu, după cum a continuat să găsească acele lovituri direct câștigătoare care i-au câștigat atâta respect în ultimele săptămâni. Deși a ratat trei mingi consecutive de dublu break la 4-2, Simona n-a lăsat momentul să-i strice ploile, așa că la următorul game la primire a pus capăt jocului, după o oră și 47 de minute.
Următorul ei examen va fi infinit mai dificil. O reîntâlnește pe Na Li, a șasea jucătoare a lumii, pe care a învins-o în precedenta partidă, jucată tot la un Slam, la US Open 2011. Atunci a fost 6-2, 7-5 pentru Simona în turul 1. Va fi un meci care o va pune la serioasă încercare pe jucătoarea noastră, dar la forma arătată de ea și la numele jucătoarelor pe care le-a învins deja, cu siguranță că sunt șanse reale.
Alexandra Cadanțu, prima victorie pe iarbă
Și nu orice victorie, ci la o jucătoare care a ajuns de două ori în sferturi la Wimbledon. Ce-i drept, Tamira Paszek este (din nou) într-o criză prelungită de formă și de rezultate, dar pe iarbă rămâne o jucătoare redutabilă. Ceea ce face remarcabilă victoria Alexandrei, 6-2, 7-5 în o oră și 16 minute. Alexandra o va întâlni acum pe veterana japoneză Kimiko Date-Krumm, faimoasa veterană japoneză în vârstă de 42 de ani, care a luat 12 ani de pauză înainte de a reveni în circuit. Kimiko n-a mai trecut de turul 2 la Wimbledon din… 1996. În cazul unei noi victorii, pe Alexandra ar putea-o aștepta un meci cu Serena Williams în turul 3.
Monica Niculescu a pierdut, din păcate, după un meci cu final dramatic. Monica a condus cu 5-3 plus serviciul în decisivul cu Mona Barthel, dar a pierdut patru game-uri la rând, interval în care a ratat trei mingi de meci. Și Irina Begu a cedat cu Maria Teresa Torro Flor, în două seturi.
Articol în curs de actualizare.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română