Naomi Osaka își continuă seria spectaculoasă de victorii, o bate și pe Serena
Radu Marina | 22 martie 2018Revenirea Serenei e grea, venirea lui Naomi e tot mai impresionantă. Între timp, Monica Niculescu a trecut, dar Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au ieșit. Azi intră în turneu Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil, iar Monica revine pe teren
La începutul săptămânii trecute, Naomi Osaka spunea că are trei jucătoare cu care și-ar dori să (mai) joace: Venus Williams, Maria Sharapova și Serena Williams. Cu Venus a jucat de două ori și a învins-o o dată, iar cu Serena și Sharapova nu se întâlnise niciodată până la acel moment.
În câteva zile, i s-a îndeplinit și restul dorinței. Pe Sharapova a întâlnit-o și a învins-o în primul tur la Indian Wells, în drum spre un titlu câștigat în manieră spectaculoasă, cu alte victorii notabile, printre care și cea la Simona Halep. Apoi, imediat după finalul IW, tragerea de la Miami a făcut ca visul să devină realitate: o întâlnire în primul tur cu Serena Williams, jucătoarea favorită și idolul ei.
Meciul avea toate ingredientele necesare pentru a acapara imediat atenția. Pe de o parte, Serena, care își continua revenirea la turneul ei de casă, pe care-l câștigase de opt ori. Pe de altă parte, Osaka, jucătoarea momentului, care venea după o săptămână grozavă, cu un titlu câștigat și șapte victorii care mai de care mai relevante. Legendă versus challenger.
Doar că, pe cât de așteptat a fost meciul, pe atât de diferit au decurs lucrurile. A fost 6-3, 6-2 pentru Naomi Osaka, într-un meci dezordonat și fără ritm, în care japoneza a confirmat, iar Serena și-a arătat slăbiciunile din această fază a revenirii.
Începutul a fost promițător și echilibrat. Serena a început cu un game la zero pe serviciu, a continuat mai apoi cu un retur direct câștigător, în timp ce Osaka părea dispusă să răspundă provocării: serviciul era acolo, forehand-ul își făcea datoria iar jocul solid și foarte clar de pe linia de fund cu care a impresionat la Indian Wells era și el prezent.
S-a mers așa până la 3-3; se lovea puternic, ambele căutau să găsească cel mai deranjant retur și fiecare încerca să-și impună jocul. Prima care a avut minge de break a fost Serena; a ratat-o, și imediat după s-a rupt meciul. Serviciul a părăsit-o, Naomi a făcut break și nu s-a mai uitat în urmă.
La 3-3, Osaka a ajuns într-o clipită la 0-40 pe serviciul americancei după o serie de retururi virulente și lovituri plate, departe de corpul de Serenei. Avea să reușească break-ul tot după un retur foarte greu, la care Williams nu a avut nicio reacție. Cu break-ul în buzunar, lucrurile au devenit mai simple pentru Osaka. Încrezătoare, i-a ieșit cam tot ce a încercat, iar la serviciu a fost de neatins. A servit impecabil în mai fiecare moment important, în special la 30-30, când simțea că Serena se apropie.
Cu spatele la zid, Serena a continuat să lupte, s-a agățat la 3-5 și a ajuns repede la 40-0. S-a văzut întoarsă de o Osaka dominantă, care a a lovit fără greșeală în acel game. Din deplasare, din retragere, în unghi scurt sau în contre-pied. Totul i-a ieșit. Japoneza n-a lăsat nimic să-i scape și și-a luat setul acolo, pe serviciul americancei, fără să mai aștepte să servească ea.
În setul doi, Naomi a înțeles și mai bine ce trebuie executat în fața Serenei și unde trebuie să insiste. A pistonat-o constant cu lovituri plate și departe de corp, a variat la serviciu și, când s-au ivit șansele, a apăsat accelerația și le-a luat. La 1-1 a fost un test pe care foarte multe jucătoare l-ar fi picat în fața Serenei: multe egalități, șanse de break, singurul moment din meci în care Williams a legat trei (!) puncte pe serviciul adversarei, un retur extrem de puternic, stil Serena.
Era unul din momentele pe care Serena obișnuia să-și construia revenirile, doar că nu i-a ieșit. După returul virulent, mult mai puternic decât serviciul adversarei, au urmat doi ași consecutivi din partea japonezei și odată trecut cu brio momentul dificil, nu s-a mai uitat în urmă. Inevitabil, imediat în game-ul următor Serena și-a pierdut serviciul, iar până la finalul meciului senzația a fost că se zbate, încearcă să intre cumva în meci, își dorește, dar nu poate. A ratat mult, nu a reușit să găsească acea măsură potrivită a loviturilor și mai tot timpul ajungea târziu la lovitură, de aici și mingile care ieșeau mult afară. Iar ratarea acelui forehand din apropierea fileului la minge de meci a sumarizat cum a decurs ziua pentru ea.
Naomi își trece astfel în cont încă o victorie sonoră și va fi foarte interesant de văzut cât de departe va ajunge la Miami. Ca lucrurile să fie și mai captivante, ea mai primește un meci tare: o va întâlni acum pe favorita 4, Elina Svitolina.
Înfrângerea e fără dubii una grea pentru Serena (a plecat de pe teren direct la mașină și a ieșit din bază), mai ales pentru că vorbim de un turneu pe care îl iubește, dar asta e ce se poate în momentul acesta. Nu avea cum să se întâmple o minune în intervalul Indian Wells -Miami, iar problemele și dificultățile să dispară dintr-o dată. Tenisul nu are scurtături. Va avea nevoie de timp, mult timp și răbdarea pentru a reveni la cea mai bună formă și a ajunge acolo unde își dorește. Va fi interesant însă cum va evolua în săptămânile viitoare, în condițiile în care vine zgura, care nu o ajută în mod special acum.
Serena Williams has released a 61-word quote through the WTA. pic.twitter.com/mQzr1InMKI
— Stuart Fraser (@stu_fraser) March 21, 2018
Naomi Osaka has won her last eight matches, losing just one set total.
d. Sharapova
d. Radwanska
d. Vickery
d. Sakkari
d. Pliskova
d. Halep
d. Kasatkina
d. Serena Williams— WTA Insider (@WTA_insider) March 21, 2018
https://twitter.com/WTA/status/976599334903955456
Irina, Mihaela, out; Moni se alătură Simonei și Soranei în turul al 2-lea
Azi a fost o zi amestecată pentru românce. Dacă Monica Niculescu a continuat forma din calificări, trecând în două seturi de Yulia Putintseva, 6-2, 6-4, Irina Begu a pierdut clar cu Danielle Collins, americanca de asemenea fiind venită din calificări, 6-1, 6-1. Aseară, Mihaela Buzărnescu pierduse cu Kirsten Flipkens, 6-2, 6-3.
Azi avem patru reprezentanți. Simona Halep își începe turneul cu Oceane Dodin, franțuzoaica depășind-o în turul 1 pe Veronica Cepede Royg. Meciul e al treilea pe terenul principal, aproximativ în jurul orei 21:00.
Monica Niculescu va juca al patrulea ei meci din turneu cu Magdalena Rybarikova, meciul 3 de pe terenul 9; cele două au o istorie lungă, iar Moni conduce cu 5-3 în H2H.
În meciul 4 de pe terenul 7, Sorana Cîrstea, favorită 32, deschide și ea turneul cu Su-Wei Hsieh, din Taiwan, care a eliminat-o pe britanica Boulter. Sorana și Su-Wei s-au mai întâlnit o singură dată, în calificări la Eastbourne, anul trecut, meci câștigat în două seturi de asiatică.
Imediat după Sorana începe pe același teren meciul dintre Marius Copil și Mihail Kukushkin, în primul tur.
Revenind la numărul 1 mondial, Simona a vizitat azi copiii de la Baptist Children’s Hospital din Miami, cărora le-a dăruit jucării.
https://twitter.com/HalepBand/status/976563679733968896
Nou în 30-0 Shop
Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, ca de obicei, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂
Noua ediție vine cu:
– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum, cu peste 120 de imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotoreporteri din lume;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!
Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți un exemplar de AICI. Poate fi un cadou perfect sau un obiect de colecție, de o valoare emoțională aparte peste ani!
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română