Miriam Bulgaru e campioana turneului WTA Țiriac Trophy Foundation, primul ei titlu WTA din carieră

Radu Marina | 15 septembrie 2024

După cinci victorii și doar două seturi pierdute, Miriam e campioană a unui turneu de nivel WTA, iar acest rezultat o va urca până în jurul locului 177, fiind cea mai bună clasare a ei din carieră.

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața jucătoarei Kathinka Von Deichmann, 6-3, 1-6, 6-4, obținând astfel primul ei titlu la nivel WTA și cel mai notabil rezultat de până acum din cariera ei.

O săptămână aproape perfectă se încheie în cel mai bun mod pentru Miriam. După cinci victorii și doar două seturi pierdute, Miriam e campioană a unui turneu de nivel WTA, iar acest rezultat o va urca până în jurul locului 177, fiind cea mai bună clasare a ei din carieră.

Finala a fost una foarte echilibrată și intensă. S-a muncit și s-a alergat mult, jucătoarele și-au adaptat planurile de joc constant, iar victoria a fost a celei care a reușit mai rapid să-și adapteze jocul și loviturile.

Primul set a curs foarte rapid în direcția lui Miriam, care a început puternic, a continuat la fel de solid și a încheiat setul în forță, la primele șanse apărute. Nu și-a pierdut serviciul în set și a gestionat foarte bine tenisul variat și imprevizibil al adversarei: a răspuns inteligent la slice-urile de rever ale adversarei, a evitat să intre în ritmul ei și a reușit în multe rânduri să ducă jocul în zona ei de confort.

În setul doi, povestea a fost total diferită: Von Deichmann și-a impus cu mai multă ușurință stilul de joc – unul care aduce cu al Robertei Vinci, multe slice-uri, o accelerare surprinzătoare pe forehand, rever jucat exclusiv slice – iar Miriam nu a mai avut răbdarea din primul set. Or, când în față se află o jucătoare de acest tip, care nu oferă ritm și variază mult, răbdarea de a construi și de a aștepta mingea potrivită pentru a ataca e cheia. Bulgaru a încercat în setul doi să atace prea mult și prea des, cel mai probabil și din cauza accidentării pe care a suferit-o la început de set doi. La un moment dat, a fost prinsă în toate capcanele întinse de adversară, ceea ce a făcut ca setul doi să curgă extrem de rapid în favoarea lui Von Deichmann.

Decisivul a fost mult mai echilibrat și ambele jucătoare au jucat foarte bine cu serviciul. Diferența a fost făcută de Miriam la 5-4, când Von Deichmann a servit pentru a rămâne în meci, iar românca a fost suficient de curajoasă să atace când trebuie și foarte inspirată cu selecția loviturilor.

Titlu în premieră, câștigat chiar acasă, în fața unor nume importante din tenisul și din sportul românesc – cu Simona Halep și Sorana Cîrstea în audiență, iar trofeul fiind primit de Miriam chiar de la Simona – acesta e un moment important în cariera lui Miriam, din motive evidente. Se poate construi foarte mult pe acest rezultat – ca încredere, ca experiență și ca oportunități pentru viitor, în condițiile în care are acum niște puncte care o pot ajuta să continue să urce.

E și un premiu pentru răbdarea și munca lui Miriam, care a insistat sezoane bune în hățișurile din ITF, urcând încet, acumulând lecții și experiență. E la fel de important ca acesta să fie doar începutul pentru ea – să continue să evolueze și să se îmbunătățească, pentru că are o fundație care îi permite să viseze suficient de departe.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi