Mihaela Buzărnescu își trăiește visul, dar vrea mai mult: „Mă bucur că acum sunt și eu printre româncele de top”
Adrian Țoca | 15 ianuarie 2018“Eu încerc să fiu aceeași persoană, să fac aceleași lucruri, chiar nu vreau să schimb nimic din ce făceam până acum. Ca să zic așa, când nu ești acolo, nu te bagă nimeni în seamă. Când ajungi sus toți vor câte ceva de la tine.”
(Corespondență din Melbourne)
Mihaela Buzărnescu avea mina omului care știe că, de fapt, nu are de ce să fie supărat, pentru că are suficiente motive de mulțumire, dar în același timp nu-și putea alunga mâhnirea după eliminarea suferită în fața Carolinei Wozniacki. Își spunea că ar fi trebuit să joace mai ofensiv și mai variat. Și i s-a părut “amuzant” că a avut ghinionul să pice două Slamuri la rând cu daneza ajunsă acum pe locul 2 în lume. Crede că soluția cea mai bună pentru a evita astfel de trageri este să ajungă cap de serie până la Roland Garros, obiectiv pe care îl trece la categoria “sigur că mi-ar plăcea“.
Meciul cu Wozniacki a prins-o într-un context nu întru totul ideal. După finala de la Hobart, Mihaela s-a zorit să prindă primul zbor spre Melbourne, dar acesta a fost anulat. A ajuns, în cele din urmă, sâmbătă după amiază. “Am apucat să bat mingea de la șapte aseară, am dormit 12 ore până azi. Cât de cât am fost ok fizic, adică nu m-am simțit foarte obosită, doar că tactic trebuia să joc diferit un pic. Cu ea e greu, ori te bați singură, ori câștigi. Nu are un joc foarte ofensiv, dar nici nu greșește. Trebuia să atac mai mult și să merg în față mai des; am început să stau în prea multe raliuri cu ea și după aia m-am grăbit să fac punctul”, a spus Mihaela pentru 30-0.
Apropo de fizic, am întrebat-o dacă nu s-a gândit că ideea de a juca multe turnee în intersezon, renunțând practic la un program de vacanță complet, ar putea să o afecteze. Mihaela are un răspuns clar: “Sunt foarte ok fizic, pe mine de fapt mă ajută meciurile. Adică în ultima vreme simt nevoia să joc meciuri, pentru că nu-mi place să mai fac pauză de turnee așa de mare. Eu cred că a fost o decizie inspirată, m-a ajutat și la încredere, și la clasament, după pauza din ultimii ani.”
„Dar să zicem că o zi în plus m-ar fi ajutat mai mult aici, la turneu”, completează Mihaela.
Ea indică spre “agitația” în care a ajuns la Melbourne. “Nu mi s-a mai întâmplat până acum așa ceva; toți voiau să vorbească, așa că n-am avut ocazia să mă focusez mai bine. Am fost ok pe teren, doar că tactic trebuia să joc un pic altfel”, crede Mihaela.
Comparativ cu complicațiile trăite de ea în alte timpuri, aceasta este o problemă plăcută de avut. “Eu încerc să fiu aceeași persoană, să fac aceleași lucruri, chiar nu vreau să schimb nimic din ce făceam până acum”, spune Mihaela, în vreme ce face sinteza într-o frază atunci când am întrebat-o dacă e ușor să facă ajustările la noul context, cel care o găsește în atenția publicului: “Ca să zic așa, când nu ești acolo, nu te bagă nimeni în seamă. Când ajungi sus, toți vor câte ceva de la tine. Mesaje vin foarte multe, în fiecare zi, lumea tot încearcă să-ți scrie, să comunici și la un moment dat te obosește, nu mai ai așa liniște.”
Cu atâtea victorii în ultimele luni, Mihaela se vede cumva obligată să-și seteze noi aspirații și noi obiective. “Simt că pot să fiu printre ele (n.a. jucătoarele de top), dar trebuie să adun mai multe meciuri la nivelul ăsta, să am și mai multă încredere. “Dar eu nu mă gândesc la obiective. Mă duc și joc următorul meci, nu mă gândesc la altceva. Sigur că mi-ar plăcea să ajung cap de serie până la Roland Garros, dar nu stau să fac calcule”.
Dintre clipele frumoase ale ultimelor luni, Mihaela vede momentul în care a intrat pe tablou la US Open drept cel mai prețios. “Pentru că a fost primul Grand Slam. Îl visasem de când eram mică. Am avut sentimente extraordinare”. Iar lucrurile pe care și-ar dori să le îndeplinească de acum înainte? “Sigur că ar fi frumos un titlu WTA și, de ce nu, un sfert de finală la un Slam!”, spune ea, zâmbind. De altfel, acel titlu nu e atât de departe. “Finala de la Hobart mi-a arătat că puteam. Pentru că am revenit în meci. S-a jucat meciul în primele trei game-uri din decisiv, dar am revenit, iar asta mi-a dat încredere. Și clar se poate. Se poate, dacă joci fiecare meci și nu te lamentezi. Ceea ce eu trebuie să fac mai puțin”.
Iar despre afecțiunea pe care a obținut-o dintr-o dată de la mulți fani români? „Eu nu prea stau mult pe rețelele sociale, doar Instagram. Mă bucur mult. Bineînțeles că apar și lucruri bune, și lucruri rele, pentru că nu poți să-i mulțumești niciodată pe toți. Sunt unele persoane care nu mă plac, altele care mă plac. Mă bucur dacă pot fi un exemplu pentru cineva, mă bucur că mă susțin și că îmi sunt alături. Și că acum sunt și eu printre româncele de top”, conchide ea discuția cu 30-0, după care rămâne în cameră pentru un interviu cu Courtney Nguyen și site-ul WTA.
Convocată la Fed Cup
Apropo de româncele de top, Mihaela ne-a spus că a primit un telefon prin care a fost convocată pentru meciul de Fed Cup cu Canada, programat în februarie, la Cluj. “Azi am primit telefon că m-au convocat și trebuie să dau un răspuns până mâine. Va trebui să vorbesc în seara asta cu antrenorii mei și să decidem împreună cum rămâne. Nu eu hotărăsc în mare parte, vorbesc cu echipa și decidem împreună, în funcție de program, cum e cu pauza, dacă trebuie să fac o pauză. Aș vrea să pot juca, nu doar să merg să fac parte din echipă. Bineînțeles că pentru mine e deja foarte bine că am primit convocarea. E absolut normal ca restul fetelor să joace, pentru că-s mult mai bine plasate în clasamente și au mai multă experiență, au jucat mai mult la Fed Cup. Cred că, totuși, sunt șanse să mă duc. Mai mult ca sigur voi participa.”
***
Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.
Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.
Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici.
În Shop am adăugat un nou set de 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume!
Noutatea este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română