Irina Begu continuă momentul bun cu o victorie cu Linda Noskova, e în turul trei la Roland-Garros

Radu Marina | 30 mai 2024

Irina merge în turul trei la Paris pentru al doilea an la rând – și a șaptea oară în carieră.

Irina Begu se califică în turul trei la Roland Garros după o victorie cu adevărat prețioasă în fața favoritei 27, Linda Noskova, o cehoaică de 19 ani, care traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. Irina a trecut de Noskova, cea care reușea în ianuarie să o învingă în turul trei pe Iga Swiatek la Australian Open, în două seturi clare (6-4, 6-2), aceasta fiind cea mai importantă victorie pe care o obține de la revenirea în circuit.

Cu acest succes, Irina merge în turul trei la Paris pentru al doilea an la rând – și a șaptea oară în carieră – continuându-și revenirea execelentă. Deși abia în aprilie a jucat primul ei meci după o pauză de șapte luni, ia Roland Garros e al 5-lea turneu pe care-l joacă în 2024, Irina evoluează la un nivel excelent și reușește, într-un timp foarte scurt, să fie foarte competitivă.

Begu a avut un start lansat de meci, iar avantajul pe care a reușit să-l aibă față de adversara sa într-un timp scurt (după 19 minute Irina deja conducea cu 5-1) a fost esențial pentru primul set. Noskova, deși a intrat mai greu în meci și a greșit des, s-a apropiat periculos de Irina pe măsură ce setul a ajuns la final: de la 1-5, cehoaica a câștigat următoarele trei game-uri la rând, a salvat trei mingi de set și a fost la două mingi distanță de egalare.

Până la 5-1, Irina a jucat acel tenis al ei clasic de zgură – lovituri bine măsurate, atacuri bine gândite, lovituri încărcate cu mult top spin – care s-a dovedit extrem de eficient în fața Lindei Noskova, care e mai degrabă o jucătoare de hard, ce preferă schimburile de mingi scurte. Asta nu o ajută pe zgură și nu a ajutat-o nici în fața Irinei, care a alternat traiectoriile, a obligat-o să lovească mereu diferit și a avut probleme în a-și ajusta loviturile.

Treptat însă, Irina a slabit puțin ritmul și a fost suficient ca Noskova să intre în meci: cehoaica a făcut primul break, apoi a ieșit cu bine dintr-un game complicat, în care a salvat trei mingi de set la 5-3. Acest avânt avea să fie oprit de Irina exact în cel mai potrivit moment: la 5-4, Irina a revenit de la 0-30, și-a făcut serviciul și a închis setul înainte ca lucrurile să se complice.

Setul doi a mers pe aceleași coordonate ca primul, dar modul în care Irina și-a impus jocul a fost mult mai clar: a servit mai bine (nicio minge de break de înfruntat, doar două puncte pierdute cu primul serviciu), toate loviturile i s-au legat și a fost impecabilă în fazele de contraatac.

Calificarea Irinei în turul trei la Roland Garros e un rezultat important pentru ea dat fiind contextul cu puține meciuri jucate, iar faptul că Begu evoluează atât de convingător în fața unei adversare precum Noskova, în formă, cu multă încredere și cu un joc agresiv și compact, e cu adevărat remarcabil.

În turul următor, Irina se va întâlni cu învingătoarea meciului Varvara Gracheva – Bernarda Pera. Cu Gracheva a mai jucat o singură dată până acum, în 2020, la Ostrava, obținând o victorie în trei seturi, în vreme ce cu Pera ar fi prima întâlnire.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi