Federer și Osaka se retrag de la Roma înainte de sferturi, consecințe indirecte ale unei săptămâni super aglomerate
Ziua cea lungă de la Roma s-a lăsat și cu alte consecințe: după cele patru retrageri din meciurile de ieri, azi s-au petrecut alte două retrageri high-profile. Liderul mondial Naomi Osaka a fost prima, japoneza anunțând că are o problemă la un deget de la mâna dreaptă – care, potrivit jurnaliștilor de la Roma, era umflată azi dimineață. Osaka urma să o întâlnească pe Bertens în sferturi, iar olandeza trece astfel în semifinale, primind o nesperată mână de ajutor după cele două meciuri de câte trei seturi grele pe care le-a câștigat ieri, cu Anisimova și cu Suarez Navarro. Bertens rămâne în cursă pentru a realiza dubla Madrid – Roma.
Osaka este asigurată de locul 1 intrând în Roland Garros și va fi cap de serie 1 la tragerea la sorți de săptămâna viitoare.
A urmat apoi anunțul lui Roger Federer, care s-a retras înainte de duelul cu Stefanos Tsitsipas, grecul calificându-se astfel în semifinale. Federer a acuzat dureri la piciorul drept, pe care pare că l-a întins ieri, în timpul meciului cu Coric.
Elvețianul a acuzat, în câteva rânduri, calitatea terenului de pe Grandstand, despre care ulterior și Djokovic a spus că nu e la un nivel suficient de bun.
Federer decisese în ultima clipă să joace Roma, deși turneul din capitala Italiei nu era anterior în programul său. Elvețianul nu s-a retras niciodată în timpul unui meci.
Ieri, Kvitova, Muguruza, Cornet și Goerges n-au putut termina meciurile lor, iar Simona Halep a suferit și ea o ușoară accidentare, acuzând un mușchi contractat în timpul meciului cu Vondrousova, pe care românca a preferat să-l ducă la bun sfârșit.
În toate aceste cazuri sunt, cel mai probabil, măsuri de precauție luate înainte de Roland Garros. Dar asta deschide din nou discuția despre cât de expuse au început să fie turneele care preced Slamurile, indiferent de reputația lor. Atunci când se lovesc cu situații pe care nu le pot gestiona ideal – cazul Romei, cu ziua de ploaie de miercuri, care i-a obligat pe jucătorii de top să joace câte două meciuri joi – cresc riscurile ca turneul să se confrunte cu o serie de situații în care unii jucători de top aleg să se protejeze, sau calitatea meciurilor scade dramatic.
Pregătește-te pentru Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!
Ne începem anul cu nopțile trăite pe ora de Melbourne, ne trăim primăvara fremătând pe zgura de la Paris, ne organizăm vara în jurul tenisului pe iarba de la Londra și ne începem toamna cu gândul la New York. Ne facem vacanțele și programul în funcție de ele, le iubim și le purtăm peste tot.
Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!