De la ei: declarațiile și fazele primei zile a Roland Garros și ce e de văzut în ziua a doua
Treizecizero | 24 mai 2015Programul zilei a doua aduce pe terenurile de la Roland Garros patru românce: Irina, Alexandra, Andreea și Monica intră în acțiune.
Am văzut aici că jucătorii au avut poftă de vorbă, să vedem câteva dintre declarațiile interesante ale zilei inaugurale de la Roland Garros sau chiar și de la conferința pre-turneu, în cazul Simonei.
Simona Halep, despre Darren Cahill:
“Întâi de toate, Darren e o persoană foarte bună, foarte pozitivă, ceea ce îmi place foarte mult. E un antrenor foarte bun, unul dintre cei mai buni din tenis. Are multă experiență și îmi spune cum ar trebui să joc din punct de vedere tactic, dar uneori și tehnic. Am o echipă foarte bună cu mine și sunt foarte fericită că și Darren e aproape de mine, pentru că îmi dă încredere și îmi spune mereu lucruri pozitive, pentru că am nevoie să gândesc pozitiv atunci când joc. Cred că aceasta e cheia în timpul meciurilor”.
Ana Ivanovic, despre schimbări:
“Mulți oameni nu înțeleg cât de greu e să găsești persoana potrivită cu care să lucrezi, mixul perfect. Nu e neapărat necesar ca un antrenor care a funcționat bine cu o jucătoare va face același lucru cu o alta. Nu-mi plac schimbările de antrenori, ca să fiu sinceră. E întotdeauna greu, pentru că trebuie să o iei iar și iar de la capăt. Trebuie să le spun despre mine, cum mă simt, cum îmi văd jocul, cum îmi place să mă antrenez, cât îmi place să lucrez și o mulțime de detalii cu care trebuie să te obișnuiești”.
Ernests Gulbis, într-o lungă dizertație despre cum să reacționezi când prinzi o serie lungă de înfrângeri:
“Cred că pe măsură ce te gândești mai puțin la asta, cu atât mai bine îți e. Dacă te gândești din nou și din nou, ajungi să supra-analizezi, și pentru mine asta nu-i a bună. Bine, oamenii sunt diferiți. Cum am zis și anul trecut: fericirea mea vine din succesul pe care-l am. N-am prea avut succes în ultima vreme, așa că nivelul meu de fericire nu e tocmai sus acum. Și cum n-am avut nici în afara terenului prea multe motive de fericire, mă simt un pic.. nu vreau să folosesc cuvinte grele precum depresie sau altele asemenea. Nu înțeleg depresia. Eu am mereu o stare cel puțin decentă. Dar nivelul de fericire? Mi-aș fi dorit să fie mai mare. Asta obțin atunci când câștig multe meciuri. Și cum obții victorii după ce ai pierdut multe meciuri? Cred că totul începe cu antrenamentele. Și eu, sau Bouchard, cred că suntem la un nivel la care întotdeauna poți să revii după astfel de perioade. Nu e ca și cum am început să jucăm chiar atât de rău. Cred că antrenamentul face lucrurile mai bune. Antrenamentul e singurul răspuns”.
Ernests Gulbis, întrebat cum se resimte o carieră petrecută mai mult pe drumuri, ce nu înțeleg oamenii de acasă despre dificultatea unui astfel de lifestyle și care este coșmarul său când vine vorba de călătorii?
“Cred că sunt prea mulți oameni care călătoresc (râsete). Dacă n-aș fi obligat să călătoresc atât, aș sta acasă. Cred că sunt mulți oameni care nu au neapărat nevoie să călătorească, dar o fac oricum. De aia sunt prea mulți oameni în orice aeroport, prea multe avioane pe cer și tot așa. Prea mulți călători. Asta-i singura problemă. Închipuiți-vă cât de plăcut ar fi să fii singur în aeroport. Sau, mă rog, doar câteva sute de oameni. Dar sunt mii și mii”.
Ernests Gulbis, despre ce ar face dacă un fan ar intra pe teren la un meci de-al lui:
“Dacă e un tip mic de statură, răspund și eu. Dacă e mare, o iau la fugă!“
Bonus – Gulbis:
Q: Specifically what would you do before meeting Nicolas?
ERNESTS GULBIS: I will sleep and I will eat specifically.
Caroline Garcia, despre presiunea de a juca la Paris:
“Nu știu dacă e o dezamăgire amară sau nu că am pierdut azi, dar nu a fost niciun French Open până acum la care să pot să-mi fac jocul, indiferent dacă întâlnesc pe cineva din Top 10 sau o jucătoare bună, ca Vekic. Nu știu să mă descurc aici, pur și simplu nu pot să joc pe Chatrier. Am cerut să joc pe un teren mai mic, dar ei au decis invers și asta e. M-am antrenat toată săptămâna pe arenă, dar e foarte mare diferența între antrenament și meciul în sine. Pentru mine e foarte dificil să joc în Paris, pe Chatrier. La anul o să cer să joc pe Terenul 9, unde nu e nimeni de față”.
Stan Wawrinka, despre presiune în general:
“Presiunea e întotdeauna acolo, mereu prezentă în tenis, trebuie să și pui puțină presiune pe tine ca să performezi la cel mai bun nivel.
Din Social Media
All eyes on #RG15. Watch how our athletes #ImpactTheGame http://t.co/vkOBBB2t13 pic.twitter.com/DCoWDX1OBB
— adidas tennis (@adidastennis) May 24, 2015
By the numbers: Going into #RG15, @AndyMurray is looking strong on clay #GameChangersIBM pic.twitter.com/eH0sq0R7S2
— Roland Garros (@rolandgarros) May 24, 2015
Momentul dubios al primei zile la Paris: Youzhny pedepsindu-și din nou capul: https://t.co/Vlv2ipAo05
— Treizecizero.ro (@treizecizero) May 24, 2015
Esențialul primei zile la Roland Garros http://t.co/t5FVbentUz pic.twitter.com/qF4fny65m3
— Treizecizero.ro (@treizecizero) May 24, 2015
Highlights-urile zilei
Ce e de văzut în ziua a 2-a
Ziua a doua a Roland Garros 2015 e foarte aglomerată pentru fanii români. Nu mai puțin de patru reprezentante ale noastre sunt programate în segmentul de început al programului, așa că meciurile lor au toate șansele să se suprapună. Ploaia ar putea da un pic peste cap programul, însă doar în primele ore ale zilei.
Monica Niculescu și Carla Suarez Navarro deschid ziua pe terenul 1, de la ora 12:00, ora României, iar de la aceeași oră, Alexandra Dulgheru o întâlnește pe Nicole Gibbs pe terenul 16. Meciul al treilea pe terenul 3 le aduce față în față pe Andreea Mitu și pe Alize Lim (aproximativ ora 16:00, ora României), iar Irina Begu și Bethanie Mattek Sands se întâlnesc în meciul trei de pe Court 4.
Sloane Stephens – Venus Williams e meciul zilei în turneul feminin. Tot azi mai debutează Maria Sharapova (vs Kanepi), Andy Murray (vs Arguello), Victoria Azarenka (vs Torro Flor) sau Tomas Berdych (vs Nishioka). Programul complet al zilei e aici.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română