Ca să câștige Roma, Simona a făcut ajustările necesare și a scos la suprafață tenisul ei curajos și agresiv. Un tenis care arată bine pentru Roland Garros
Extrem de agresivă ca poziționare în teren, Simona n-a lăsat-o, în niciun moment, pe Pliskova să lovească așa cum își dorește. Accidentarea cehoaicei nu ascunde și nu diminuează lucrurile bune pe care Simona le-a făcut la Roma, atât în timpul săptămânii, cât și în finală. Cu acest nou titlu, care îi completează colecția de trofee importante pe zgură, Simona se poziționează drept favorita Roland Garros. Un turneu la care, dacă-l va câștiga din nou, va putea reveni și pe locul 1 în lume. (Foto: Jimmie48Photography)
După cele două înfrângeri dureroase din finalele din 2017 și 2018 cu Elina Svitolina, Simona e, în fine, campioană la Roma, un loc pe care-l iubește și un turneu pe care și l-a dorit mult. E un trofeu care s-a lăsat așteptat, care a venit greu, dar care cumva plutea în aer și era firesc ca, la un moment dat, să fie al Simonei. Pentru că zgură, o suprafață pe care Simo se simte atât de confortabil, și pentru că dorința Simonei, care a fost foarte motivată să câștige acest trofeu. Iar când Simona își pune ceva în cap, de cele mai multe ori, asta se și întâmplă.
Modul în care acest titlu a venit e diferit, pentru că e vorba de o retragere a adversarei. Dar asta nu schimbă cu nimic acest succes, această poveste a Simonei la Roma și săptămâna remarcabilă avută în Italia, unde a trecut, pe rând, de Jasmine Paolini, Dayana Yastremska, Yulia Putintseva, Garbine Muguruza și în finală de Karolina Pliskova. Și probabil nici lipsa problemelor fizice ale Karolinei n-ar fi putut schimba deznodământul finalei. Simona a fost prea puternică, prea dominantă, prea limpede în execuții și cu mult prea multe răspunsuri pentru Pliskova, care a început finala cu un bandaj la picior, dar fără a da senzația că suferă fizic.