Bilete pentru Roland Garros 2012: tot ce trebuie să ştii
Datele oficiale ale turneului Roland Garros 2012 sunt 27 mai – 10 iunie. Mai este timp, îmi vei spune. Da, dar dacă nu vrei să păţeşti ca subsemnata anul trecut şi să rămâi fără rezervare, intră neapărat pe site-ul oficial încă din 15 februarie, pentru că atunci se pun în vânzare biletele. Dacă nu te grăbeşti, s-ar putea să nu mai găseşti.
Cum cumperi?
Ai două posibilităţi: online sau făcând o comandă prin poştă. Eu te sfătuiesc să alegi calea uşoară şi să comanzi online, neuitând că ai nişte reguli de respectat: pentru arenele principale – Philippe Chatrier, Suzanne-Lenglen şi Stadionul Numărul 1- poţi cumpăra maxim patru bilete, în vreme ce pentru cele secundare poţi cumpăra nu mai mult de doisprezece pe parcursul întregului turneu. Ca persoană fizică, poţi face o singură comandă, iar biletele sunt nominale, aşa că alege cu grijă şi indică atent numele persoanelor care te însoţesc! În primul rând, va trebui să îţi faci un cont, după care vei putea să îţi alegi locurile, iar la sfârşit le plăteşti. Vei primi un mail de confirmare imediat după ce ai făcut comanda. Detalii despre preţuri ai aici.
Ce anume cumperi?
În funcţie de planurile pe care ţi le faci, îţi poţi cumpăra fie bilete individuale, clasate pe zile şi pe stadioane, fie îţi poţi achiziţiona pachete de bilete, care îţi oferă acces pe anumite stadioane şi anumite zile. Poţi cumpăra Pachetul Semifinale, Pachetul Finale sau un pachet care îţi oferă acces o săptămână întreagă.
Sunt puse în vânzare chiar şi bilete pentru meciurile din calificări, acestea fiind şi cele mai ieftine.
Nu e deloc o idee bună să încercaţi să cumpăraţi bilete de pe piaţa neagră sau de la reselleri. Riscaţi să nu puteţi intra pe stadion. Detalii despre aceste cazuri, aici.
Cum ajungi la stadion?
Stadionul e în curs de transformare şi va fi mărit considerabil până în 2017. Deocamdată însă, în ceea ce priveşte amplasamentul actual, iei ori metroul 9, ori 10. Poţi lua şi autobuzele 22, 32, 72, 123, 241 şi 52. Dacă eşti cu maşina, atunci mergi în direcţia Porte d’Auteuil.
Ce trebuie să ştii despre istoria stadionului?
Roland Garros a fost unul dintre pionierii care au marcat debuturile aviaţiei franceze. După dispariţia sa în al doilea război mondial, bunul lui prieten, Emile Lesieur, director al Stade de France, a făcut uz de toată influenţa de care dispunea pentru că incinta care avea să găzduiască revanşa Cupei Davis, câştigată în SUA de René Lacoste, Jean Borotra, Henri Cochet şi Jacques Brugnon, să poarte numele actual. Ceea ce s-a şi întâmplat în 1928. Lacoste din poveste e chiar acel Lacoste cu crocodilul, pe care îl ştim cu toţii astăzi.
Cum ajungi la Paris?
Ai la alegere companii clasice, că Air France, sau companii low cost, ca Blue Air sau Wizzair. Dacă îţi iei biletul din timp, tariful poate fi chiar şi de 60 de euro dus-întors. Cazarea e scumpă în Paris. Sub 50-60 de euro pe noapte va fi greu să găseşti ceva.
Dar tenisul merită, nu? Ne vedem în mai!
***
Alina este project manager la LumeaMare.ro.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română