Ana Bogdan o elimină pe Pavlyuchenkova, revine în turul al treilea la Roland-Garros după trei ani

Treizecizero | 31 mai 2024

Rezultatul o duce pe Ana în turul al treilea la Roland-Garros pentru a doua oară în carieră, după reușita din 2021.

Ana Bogdan a reușit una dintre cele mai importante victorii ale sezonului ei, eliminând-o la Paris pe Anastasia Pavlyuchenkova, într-un 6-4, 6-4 încheiat în o oră și 40 de minute.

Rezultatul o duce pe Ana în turul al treilea la Roland-Garros pentru a doua oară în carieră, după reușita din 2021. Dar calificarea de acum se va simți în mod cert mai valoroasă pentru Ana, mai ales că vine după o perioadă a sezonului în care Ana a alternat momentele bune cu cele frustrante, a pierdut o serie de meciuri strânse și lungi și nu a reușit să lege victoriile.

În fapt, e prima oară de la Cluj încoace, când Ana a făcut finala la Transylvania Open, când ea reușește să câștige meciuri consecutive. Faptul că a făcut asta exact la un Slam cântărește și mai mult pe toate planurile.

Mai mult, faptul că Ana a reușit să o bată, și încă în minimum de seturi pe Pavlyuchenkova, e un moment satisfăcător pentru româncă, deoarece match-up-ul acesta i-a dat mari dureri de cap Anei. În trei meciuri precedente contra rusoaicei, Bogdan a pierdut de fiecare dată clar, fără să treacă, în șase seturi, de două game-uri per set.

Azi a depășit această limită virtuală foarte repede, desprinzându-se într-un salt lansat la 3-0. Chiar dacă Pavlyuchenkova a egalat, Ana a continuat să aibă un ascendent în meci, a stat aproape și a făcut break-ul la 5-4, închizând un set în care a făcut diferența în particular pe serviciul doi al lui Pavs, pe care a reușit să câștige nouă puncte din 13.

Într-o altă zi lungă și ploioasă la Paris, cu cele două trebuind să aștepte o zi întreagă pentru a apuca să intre pe teren, răbdarea și calmul s-au dovedit esențiale. Iar Ana, care s-a chinuit zilele astea și cu o răceală, a avut nevoie de toată răbdarea din lume într-un moment din setul al doilea care se putea complica serios. Românca a condus cu 4-1 și 5-2, pe fondul unui serviciu îmbunătățit față de primul set, dar Pavlyuchenkova, fostă finalistă aici, a reușit un ultim push, forțând ceea ce putea fi un moment cheie. Anastasia a făcut breakul când Ana a servit pentru meci, dar încă o dată setul s-a încheiat pe serviciul rusoaicei, la 4-5. Era esențial ca Ana să nu se lase trasă în decisiv, pentru că meciul ar fi putut lua o direcție frustrantă.

O victorie de moral pentru Ana, care bifează al treilea succes al carierei contra unei jucătoare cap de serie la un Slam și se pregătește acum de un duel care se anunță captivant. În turul al treilea, Ana o va revedea pe Elina Svitolina, numărul 19 mondial, sfertfinalistă anul trecut – și în alte trei ocazii.

Svitolina va veni în căutare de revanșă, pentru că ultima lor întâlnire e încă proaspătă. Ana a învins-o pe Elina în barajul Ucraina – România, în ceea ce a fost un moment cheie: Ucraina conducea cu 2-0, iar o victorie a Svitolinei închidea barajul și trimitea Ucraina la turneul final. Dar Ana a relansat meciul, Jaq a făcut apoi 2-2, și împreună au câștigat și la dublu.

Va fi, cel mai probabil, un meci progamat pe una dintre arenele mari, o altă ocazie pentru Ana să-și pună în valoare jocul pe o scenă importantă. Are în bagaj destule momente în care a demonstrat că poate juca la nivel foarte ridicat în Slamuri. Acel duel senzațional cu Paula Badosa, de la RG 2021, pierdut la mare luptă în turul al treilea, unul dintre meciurile acelui sezon, e o dovadă în acest sens. Poate că e rândul Anei să treacă, de data asta, de această fază a competiției.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi