Ana Bogdan deschide contul românesc la US Open 2019 cu o victorie la scor în primul tur
Treizecizero | 26 august 2019Ana Bogdan și-a început campania la US Open cu dreptul, câștigând detașat meciul contra britanicei venite din calificări Harriet Dart. A fost prima întâlnire dintre cele două, câștigată de româncă într-o oră și un sfert cu 6-3, 6-1.
Ana Bogdan, prima jucătoare din România care a debutat pe tabloul principal de la US Open, a reușit o victorie rapid și clară în meciul cu britanica Harriet Dart (23 de ani, locul 139 WTA), 6-3, 6-1; a patra ei victorie consecutivă în turneul din calificări fără set pierdut. Ca și oponenta ei de azi, Ana a trecut de turneul de calificări; singura din cele șapte românce aflate la start care a reușit acest lucru. Este pentru a patra oară consecutiv (2016-2019) când Ana Bogdan reușeșeste să ajungă în turul secund la New York, Slamul ei cel mai constant.
Bogdan, aflată acum pe locul 152, a etalat un tenis agresiv, mai variat decât al adversarei sale. Ultima performanță notabilă a lui Dart este un tur trei la Wimbledon – are un forehand destul de puternic, cu care poate ataca, dar reverul nu este la același nivel.
Ana a avut o minge de break încă din primul game, nefructificată însă. După câteva holduri confortabile de ambele părți, Bogdan a ridicat intensitatea la 3-3 și a obținut două mingi de break. Dart a rezistat asaltului, dar la a treia șansă, Bogdan a forțat o minge în plus cu o defensivă excelentă și a obținut greșeala adversarei, făcând break.
De acolo echilibrul s-a rupt în favoarea româncei, care și-a executat cu încredere planul de joc și a încheiat setul cu încă un break.
La începutul setului doi, britanica a încercat să varieze jocul, apelând la scurte și veniri la fileu, dar Bogdan a găsit răspunsurile corecte: a acoperit terenul foarte bine și a fost precisă cu passing shoturile. Jocul agresiv i-a adus o serie de cinci game-uri consecutive.
Dart a mai opus rezistență pe final, profitând și de emoțiile inerente la închidere ale Anei, care a fost foarte vocală și asertivă pe tot parcursul meciului. Ultimele două gameuri au fost lungi, ambele jucătoare având șanse, dar până la urmă jocul Anei a fost superior.
Statistici notabile: la punctele câștigate cu al doilea serviciu, Bogdan a fost net superioară (76% versus 29%), iar la erorile neforțate diferența a fost semnificativă (Bogdan 14, Dart 23). O evoluție solidă, care o introduce pe Ana în turneu fără consum fizic foarte mare, într-un sfert interesant.
În turul următor Bogdan va avea o adversară de alt calibru: talentata croată Petra Martic (locul 22 WTA). Martic a avut ceva probleme în turul 1 cu slovena Zidansek, contra căreia a avut nevoie de trei seturi (6-4, 4-6, 6-1). Bogdan și Martic au mai jucat de trei ori, toate meciurile câștigate de Martic. Cea mai recentă întâlnire a avut loc în acest an în optimi la Istanbul și a revenit croatei în trei seturi.
Un rezultat bun pentru Ana, care spunea încă de la Wimbledon că începe să-și regăsească pofta pentru tenis: „Sunt sănătoasă, încep să se așeze lucrurile, față de începutul anului. Au fost motive personale, lucruri care s-au adunat, nu mă mai regăseam, nu mai era nici plăcerea de a mai juca, nu-mi găseam locul. E un start proaspăt. Mi-am recăpătat încrederea. Tot ce fac acum, fac pentru mine. Nu mai fac pentru clasament, pentru altceva. Cel mai important lucru e să iubești ceea ce faci și să te regăsești în ceea ce faci. Am luat-o de la zero și m-am redescoperit. Eu nu jucam pentru mine, ci ca să mă validez în fața unor persoane, dar nu era plăcere.”
The Grand Slam Life is the best life!
Viață de Slam, tricouri pentru Slam! Tricou inspirat de viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice, șarmante și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română