BRD Insider

Radwanska pierde cu Pennetta, calificarea ei depinde de rezultatul meciului Sharapova-Halep

Ei bine, Aga a fost doborâtă de obositoarea cursă pentru calificare: a fost învinsă de Flavia Penneta cu 7-6(5) 6-4 după ce pierduse primul meci cu Sharapova.

WTA Insider ne dă această statistică amuzantă, dar foarte relevantă: Radwanska a câştigat mai multe meciuri în 2015 decât a jucat în total Pennetta, dar doar jumătate din banii italiencei. O dădeam pe Radwanska împreună cu Kerber ca predispusă la oboseală şi azi poloneza a confirmat temerile noastre: “Sunt puţin obosită şi în momentele importante nu mă concentrez bine. Dacă am şanse şi nu profit, asta se întoarce împotriva mea. Asta s-a întâmplat până acum la Singapore. Am jucat atâtea săptămâni la rând, toate acele meciuri. A fost decizia mea, alegerea mea, pentru că am vrut să fiu aici. Dar a fost mult”. 

Dar să nu-i luăm din merite Flaviei, care a jucat extraordinar, uneori surclasând-o la capitolul varietate chiar şi pe Radwanska. Pennetta a luptat pentru primul set, în condiţiile în care balanţa a tot înclinat când într-o parte când în alta (patru breakuri, două de fiecare parte). Şi în tiebreak lupta a fost strânsă, dar Flavia a fost mai curajoasă în momentele esenţiale, pe când Radwanska a şovăit.

Setul doi a fost mai dezechilibrat, clar în favoarea italiencei, care nu a fost deloc deranjată de glezna pentru care a primit îngrijiri medicale între seturi. Flavia a făcut demonstraţie de măiestrie cu reverul, cu care a şi convertit cel de-al patrulea matchpoint.

Soarta Agăi este acum în mâinile Simonei şi Mariei. Dacă Sharapova pierde, poloneza este eliminată.  

a

Foto: Jimmie48Photography

Comentarii