BRD Insider

Andy Murray încheie colaborarea cu Amelie Mauresmo

Amelie Mauresmo nu va mai insista ca Murray să-și dezvolte jocul ofensiv. Conform unei declarații publicate azi, cei doi au încheiat colaborarea începută acum doi ani. A fost un parteneriat revoluționar pentru circuitul masculin, prima dată când un jucător de top a ales să fie antrenat de o femeie.

În acești doi ani Murray nu a mai câștigat niciun Slam, pierzând două finale la Australian Open contra lui Djokovic. Cel mai mare câștig este însă succesul și progresul scoțianului pe zgură, suprafață pe care nu avea niciun titlu până anul trecut.

Faptul că Mauresmo nu mai poate să călătorească full time din cauza faptului că este mamă a grăbit, susține Telegraph, despărțirea celor doi. Tot publicația amintită avansează și primele nume despre potențiali înlocuitori. 

”Am învățat mult de la Amelie, și pe teren și în afara terenului”, a declarat Murray. ”A fost o influență liniștitoare în echipă și îi vom simți cu toții lipsa.”

”În următoarea perioadă mă voi gândi ce voi face mai departe, dar aș vrea să-i mulțumesc pentru tot ce-a făcut. A fost o parte esențială a echipei mele.”

 

Comentarii