BRD Insider

Alexandra Dulgheru: “Când am prins un pic de sănătate și continuitate, am simțit că primesc aer!”

Alexandra Dulgheru, la BRD Tennis Insider pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

Alexandra Dulgheru, la BRD Tennis Insider pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

Într-unul dintre cele mai complete interviuri pe care le-a acordat în ultimii ani, Alexandra Dulgheru a vorbit cu Luminița Paul, la BRD Tennis Insider, despre perioada dificilă a accidentărilor ei, despre cum a afectat-o problemele de sănătate la nivel de încredere, cum caracterizează sezonul ei până acum, despre experiențele la Fed Cup, despre US Open, despre momentul extraordinar al tenisului românesc, dar și despre numeroasele ei pasiuni. 

“Nu vă imaginați cât de dor mi-a fost de casă după două luni și jumătate plecată. Am făcut ocolul Pământului”, spune Alexandra, cu referire la perioada Fed Cup (Galați) – Fed Cup (Canada), care a epuizat-o fizic. “Pe aeroport, când am venit acasă de la Fed Cup, nu reușeam să-mi articulez cuvintele de oboseală”.

La turneul de la Toronto nu cred că mă mai duc. Dacă joc Toronto, trebuie să scurtez perioada de recuperare; iar joc calificări, nici nu mă odihnesc suficient, nu e bine. O să joc Cincinnati, New Haven, US Open și vreo patru turnee în China. Sper să am mai mult timp de odihnă între sezoane”.

“Nu tot timpul contează meciurile câștigate. Contează și meciurile bune pe care le faci. Prefer să am un meci bun și să-l pierd, decât două-trei ușoare, pe care să le câștig și atât. Meciurile acestea grele îți dau și formă, și încredere”.

“Străinii ne întreabă mereu cum se face că într-o țară ca România, fără cele mai bune condiții, reușiți să aveți atâtea fete în Top 100?”

“La un moment dat, eram cam singură, așa, în circuit, printre toate. Îmi ziceam: prea multe rusoaice, prea multe cehoaice. Acum, că suntem o armată, mă simt bine. Ne ridicăm una pe alta”.

“Nu vreau să fiu antrenoare după tenis, deși mi-ar plăcea să rămân cumva în tenis. Dar la cât am stat pe teren, plus partea din spate – călătorii, pregătiri – , nu cred că aș putea să pregătesc pe altcineva”.

“Eu am un joc destul de divers, dar mi-ar plăcea să mă las mai dusă de valul creativ, dar de multe ori trebuie să fie totul mai simplu ca să fie mai bine. Dar dacă aș avea mâna lui Federer, probabil m-aș lăsa liberă pe partea asta, a creativității”.

Alexandra Dulgheru, la BRD Tennis Insider pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

Alexandra Dulgheru, la BRD Tennis Insider pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

“Nu mă imaginez făcând altceva decât tenis; nu știu dacă o să fie ușor când o să mă las de tenis, dar va veni și o etapă următoare. Viața în tenis nu e atât de ușoară și de frumoasă precum pare. E un sport individual și totul e pe cont propriu; sunt foarte multe detalii care contează. Timp pentru noi nu prea ne găsim”.

“Corpul nostru, al jucătoarelor de tenis, e mai bătrân decât vârsta pe care o avem”.

“Dacă ar fi să am o super putere, mi-aș dori să fiu femeia invizibilă, mi-aș folosi asta pe teren, să nu vadă adversarul unde sunt :-)”

“Pe copii i-aș încuraja să le placă tenisul; să se bucure de joc atunci când încep tenisul. Contează mult să-și facă o tehnică bună, un antrenor bun. Să încerce să se autodepășească”.

“Trebuie să dai tot timpul ca să primești. Se întâmplă să dai mult, dar să nu primești nimic înapoi. Dar dacă dai puțin, cu siguranță nu primești nimic înapoi”.

“Tenisul te învață să crezi în valori”.

 

Urmărește toată discuția în video-ul atașat. 

Comentarii