Felicitări, Horia! A treia finală de Grand Slam a carierei
O finală este o finală, chiar şi dacă vine din cel mai neaşteptat loc cu putinţă. Toate speranţele lui Horia s-au pus, cu siguranţă, în proba de dublu, şi românul nu a încasat deloc uşor dezamăgirea imensă suferită în semifinale, acolo unde, alături de partenerul său, Robert Lindstedt, au pierdut meciul cu fraţii Bryan după ce au ratat o minge de meci şi au condus cu 5-2 în tiebreak-ul decisiv.
Însă asta nu l-a împiedicat pe român să meargă mai departe şi să obţină o calificare prea puţin scontată, în proba de dublu mixt, acolo unde joacă alături de Bethanie Mattek-Sands.
Cei doi s-au calificat în finală după victoria, 6-3, 6-3 cu perechea indiană Sania Mirza-Mahesh Bhupathi şi vor juca cu trofeul pe masă, în ceea ce va fi a treia sa finală de Grand Slam a carierei, după cele două jucate alături de Lindstedt la Wimbledon în ultimii doi ani.
Performanţa e cu atât mai importantă, cu cât perechea Tecău – Mattek-Sands s-a format în ultima clipă, iar cei doi nu mai jucaseră decât un turneu împreună.
“Nu a fost ceva prestabilit. Cred că Tecău îşi căuta pe cineva, iar eu m-am decis în ultima clipă. Nici nu ştiam sigur dacă voi juca mixt la Melbourne”, spune Mattek-Sands, şi, cu siguranţă, că n-are regrete acum.
La rândul său, Horia s-a arătat uşurat că a putut înlocui sentimentul urât al eşecului de la dublu cu satisfacţia victoriei.
“Sigur că e foarte greu să revii pe teren când ştii că ai fost atât de aproape de victorie, dar ai pierdut. Dar fiecare meci e diferit, e o şansă să treci peste ultimul. Da, victoria aceasta e ca o răsplată”, a declarat românul.
Horia şi Bethanie au jucat foarte bine la fileu, obligându-şi adversarii la un joc defensiv şi la multe greşeli. În plus, Horia a şi servit foarte bine în momentele cheie.
Victoria e de apreciat şi mai mult în condiţiile în care Bhupati este campion în şapte ocazii în turneele de dublu mixt şi finalist în alte patru ocazii.
În finală, Tecău şi Mattek-Sands îi vor întâlni pe Elena Vesnina şi Leander Paes, care au învins perechea Roberta Vinci şi Daniele Bracciali, scor 5-7, 6-2, 10-7. Finala va avea loc duminică.
“E o finală de Grand Slam, nu contează în ce turneu, şi e o performanţă mare”, a concluzionat americanca.
Primul trofeu merge în Rusia
S-a jucat şi prima finală la Wimbledon, cea de dublu feminin. Perechea formată din rusoaicele Kuznetsova şi Zvonareva, cele care, în sferturi, le eliminaseră pe româncele Begu şi Niculescu, a câştigat finala jucată contra dublului italian Vinci-Errani, scor 5-7, 6-4, 6-3.
IBAN RO51RNCB0079145659320001
Asociația Lideri în Mișcare,
Banca Comercială Română