Simona Halep cedează în al doilea meci din Hong Kong, în fața Annei Blinkova

Treizecizero | 3 octombrie 2024

Simona a cedat în fața rusoaicei Anna Blinkova, în turul al doilea al turneului WTA 125k din Hong Kong, 6-2, 6-1.

După efortul depus ieri, în meciul din primul tur, Simona Halep nu a putut replica același nivel în turul al doilea, contra unei jucătoare de Top 100, cu multe meciuri bune la activ în ultimii ani. Simona a cedat în fața rusoaicei Anna Blinkova, în turul al doilea al turneului WTA 125k din Hong Kong, 6-2, 6-1.

La primul ei turneu după o pauză de cinci luni, așteptările nu puteau fi foarte mari, iar într-o bună măsură ele au fost atinse în turul inaugural, care a adus și prima victorie Simonei de la revenirea în circuit. Cum anticipa și ea încă de la interviul de ieri, de la finalul meciului, efortul depus contra Rodionovei, dar și consumul emoțional presupus de acel prim meci aveau să fie dificil de recuperat într-un interval atât de scurt.

E relevant de adăugat că a fost prima oară din august 2022 când Simona joacă două meciuri în același turneu, cu atât mai mult meciuri consecutive. Cum în față a avut o jucătoare care a progresat mult în ultimii ani, cu arme puternice și cu un joc capabil – cum am văzut la Australian Open, în acel thriller cu Elena Rybakina – să doboare jucătoare din Top 5, misiunea Simonei era una deja foarte complicată.

Iar realitatea din teren a confirmat aceste estimări. Simona a început bine, și-a făcut primele două servicii, ba chiar a avut o serie de șapte puncte câștigate la rând, care a adus-o la un 2-1, 40-0 pe serviciul advers. Blinkova a jucat însă curat și curajos acele mingi de break, câștigându-și prin atac punctele și, ulterior, serviciul, lucru care poate a săpat un pic și la încrederea româncei, iar Simona avea să resimtă acea oportunitate neluată curând. Ritmul și nivelul ei aveau să scadă aproape imediat, iar faptul că Blinkova a intrat imediat într-un pasaj de joc excelent, în care a reușit câteva execuții spectaculoase și nu a părut, pentru o vreme, că mai poate greși, nu a ajutat cauza Simonei.

Din setul al doilea a părut că Simona resimte și ceva probleme la coapsa dreaptă, iar exceptând game-ul al treilea, în care a servit bine la mingi de break și a salvat multiple mingi de 0-3, ea a părut că nu mai încearcă să forțeze, iar meciul a sprintat rapid către finiș.

Per total, cum menționam de ieri, meciul acesta n-avea cum să aducă prea multă informație relevantă. Era important ca Simona să-l depășească fără probleme fizice majore, lucru pe care ea se pare că l-a prioritizat.

Mai departe de atât, această prezență la turneul din Hong Kong și-a atins scopul, acela de a o ajuta pe Simona să se reconecteze la tensiunea competiției și să-i aducă și o victorie de moral, a cărei utilitate era cu atât mai mare în această fază a revenirii ei cu cât venea mai repede.

Dincolo de asta, urmează o perioadă în care astfel de meciuri precum cel de azi riscă să mai apară, dar cel mai important în imaginea de ansamblu a momentului nu e un rezultat sau altul, ci faptul că Simona are nevoie să acumuleze pregătire, să poată continua să participe la turnee (precum cel din Hong Kong, WTA250, de la finalul lunii) și să rămână bine din punct de vedere fizic.

Revenirile de acest tip, dintr-un hău precum cel din care vine Simona, n-au cum să fie ușoare sau drăguțe, nu se întâmplă decât rareori într-o linie dreaptă, ca în filme, și poate că asta face un meci precum cel cu Blinkova, le arată tuturor cât de mare și de complicată e, în realitate, provocarea pe care o are în față Simo.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi