Absolut splendid! Jaqueline Cristian obține prima victorie vs Top 10 a carierei, și o face salvând patru mingi de meci contra campioanei Wimbledon!

Treizecizero | 28 septembrie 2024

Jaqueline a revenit de la 1-4 în decisiv și a salvat patru mingi de meci într-un final dramatic, învingând-o pe câștigătoarea Wimbledon pentru a doua oară în acest sezon.

Jaqueline Cristian a reușit o victorie memorabilă în turul al doilea la Beijing, eliminând-o pe Barbora Krejcikova, 1-6, 6-4, 7-5.

Jaqueline a revenit de la 1-4 în decisiv și a salvat patru mingi de meci într-un final dramatic, învingând-o pe câștigătoarea Wimbledon pentru a doua oară în acest an.

E prima victorie din carieră la o jucătoare de Top 10 pentru Jaqueline, care cedase în precedentele șase astfel de întâlniri cu sportivele din primele zece ale lumii. De data asta, românca a refuzat efectiv să piardă, luptând admirabil în setul decisiv, în care nivelul tenisului ei a fost unul extrem de ridicat, în special atunci când a fost cu spatele la zid.

Krejcikova a condus cu 4-1 în decisiv și părea în control, dar Jaq a continuat să lupte indiferent de scor. A început cu un hold la zero, care i-a dat încredere, apoi a făcut break-ul întorcând de la 15-40, egalând apoi la 4 într-un alt game strâns. Totuși, Krejcikova a continuat să apese și a avut meciul în mână într-un game epic la 5-4 pentru ea. De patru ori a ajuns Krejcikova în situație de minge de meci pe serviciul româncei, și de fiecare dată răspunsul lui Jaqueline a fost la înălțime, foarte curajos. În fiecare din cele patru mingi de meci, Jaq a ales să atace, o strategie care a ajutat-o să iasă până la urmă cu bine dintr-un game incredibil de bun, în care s-au consemnat nu mai puțin de opt egalități.

Meciul a continuat în același ritm și game-ul următor, pe care Jaq l-a câștigat pe serviciul advers la a patra șansă de break. Krejcikova, care s-a lovit ca de un zid de încăpățânarea româncei, n-a mai găsit vreun răspuns și Jaq a servit cu încredere pentru 7-5.

Jaqueline ajunsese în Beijing într-o oarecare pană de rezultate, cu o serie de patru înfrângeri consecutive, începută la Jocurile Olimpice de la Paris, imediat după acea victorie memorabilă cu Caroline Garcia. Astfel de secvențe sunt, însă, normale și des întâlnite pe parcursul unui sezon lung și solicitant, în care Jaq a avut multe momente bune, în special în primăvară, și și-a crescut mult nivelul de joc. E mai important cum răspunzi unor astfel de provocări dificile, în care rezultatele întârzie să apară, iar Jaqueline a avut răbdare și încredere în ea și a reușit să spargă până la urmă seria nefastă în China. Succesul cu Anna Bondar din primul tur a descătușat-o, iar contra Krejcikovăi, pe care a mai învins-o anul acesta la Madrid, am văzut din nou acea versiune grozavă a tenisului lui Jaqueline, capabilă să facă puncte memorabile, dar și să se apere până la ultima resursă de energie. „Vreau ca publicul să știe că sunt o luptătoare”, spunea ea, la Paris, și exact atitudinea asta a ajutat-o să obțină una dintre cele mai importante, dacă nu cea mai spectaculoasă victorie a carierei.

Jaqueline o va întâlni mai departe pe Karolina Muchova, o altă jucătoare de top din Cehia.

Tot azi, Irina Begu a fost eliminată de Mirra Andreeva, 5-7, 6-1, 6-1. După un prim set în care a revenit spectaculos de la 1-4, Irina a rămas, din păcate, fără multe resurse, iar meciul, oprit și de ploaie în setul al doilea, a înclinat în favoarea rusoaicei. A fost un prim turneu pe hard pentru Irina după un an și jumătate de absență de pe această suprafață, ceea ce pune în altă perspectivă rezultatul obținut la China Open, mai ales că Irina a reușit o revenire impresionantă în turul întâi, în care a întors de la 1-6, 2-4 și 0-30.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi