România și-a stabilit echipa pentru turneul final al Billie Jean King Cup

Treizecizero | 16 septembrie 2024

Turneul final are loc indoor, la Malaga, în Spania, între 13-20 noiembrie.

Formulele de echipă pentru competiția care va decide titlul BJK Cup 2024 au fost stabilite și anunțate oficial de căpitanii nejucători ai celor 12 echipe participante.

România le va avea la startul turneului final pe Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Anca Todoni și Monica Niculescu. Este, în linii mari, grupul care a dus greul în ultimii ani și care a reușit această calificare în premieră, obținută după victoria dramatică din barajul cu Ucraina, când fetele au revenit de la 0-2.

Turneul final are loc la Malaga, în Spania, între 13-20 noiembrie, el fiind mutat, după ce inițial fusese anunțată Sevilla ca oraș organizator. Astfel, Palacio de Deportes din Malaga va găzdui atât turneul final al BJK Cup, cât și pe cel al Cupei Davis, cel care va debuta pe 19 noiembrie și se va încheia pe 24 noiembrie.

În turneul feminin, cele 12 țări calificate sunt plasate pe un tablou eliminatoriu, patru echipe având bye-uri în primul tur. Fiecare confruntare constă în două meciuri de simplu, urmate de unul de dublu.

Tabloul arată astfel: Canada [BYE], Germania – Marea Britanie | Australia [BYE], Slovacia – SUA | Spania – Polonia, Cehia [BYE] | JAPONIA – ROMÂNIA, Italia [BYE].

România va întâlni, așadar, Japonia, pe 14 noiembrie, iar în caz de victorie va juca apoi cu Italia în sferturile de finală și, eventual, Spania/Polonia/Cehia în semifinale.

Japonia o va avea la start pe Naomi Osaka; alături de ea, echipa e formată din Nao Hibino, Moyuka Uchijima, Eri Hozumi și Shuko Aoyama.

Printre alte nume notabile ce vor participa se numără Jessica Pegula, Jasmine Paolini, Paula Badosa, Karolina Muchova, Bianca Andreescu, Emma Raducanu sau Ajla Tomljanovic.

Biletele sunt disponibile aici.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi