Jaqueline Cristian e eliminată în primul tur la US Open, e învinsă de Daria Kasatkina

Radu Marina | 26 august 2024

Jaqueline Cristian a fost învinsă în primul tur la US Open de Daria Kasatkina, favorita 13 a competiției.

Jaqueline Cristian a fost învinsă în primul tur la US Open de Daria Kasatkina, favorita 13 a competiției. Jaqueline a pierdut, 6-2, 6-4 în fața rusoaicei, în ceea ce a fost un meci scurt, fără istoric, cu Jaqueline având câteva sclipiri și momente bune într-un meci încheiat cu peste 30 de erori neforțate.

Jaqueline rămâne, deocamdată, fără o victorie pe tabloul principal la New York.

Daria Kasatkina, în esența ei, e o jucătoare care știe cum să-și câștige punctele, iar la trasul liniei despre asta e succesul ei ca jucătoare de tenis: nu te impresioneaza cu ceva în mod particular, dar ceea ce face, face bine și susținut. Rusoaica merge pe un tenis așezat, poate prea așezat, cu unele accelerări atunci când e în pericol și se bazează mult pe defensivă și intuiție.

Tenisul acesta ordonat și calculat îi permite să câștige mult, să fie o jucătoare relevantă și să pună în dificultate aproape orice jucătoare, în special jucătoare precum Jaqueline Cristian, cu arme, capabile să lovească printr-o defensivă solidă, dar nu tocmai eficiente când vine vorba de consistență.

În meciul de astăzi, diferența a venit fix la acest capitol: cu peste 30 de erori neforțate, Jaqueline nu a putut să mențină un nivel înalt mult timp. A greșit des, a avut sclipiri și a legat punctele, dar pentru o perioadă prea scurtă de timp pentru a putea avea vreun cuvânt de spus în fața rusoaicei, jucătoare care a iucat suficient de solid cât să nu se complice. Kasatkina a avut mici momente de cădere, pe care Jaqueline le-a fructificat doar parțial: în setul doi, Cristian a revenit de la 2-4 la 4-4, cu opt puncte câștigate la rând, dar apoi a urmat un nou segment de joc haotic, în care a greșit ușor, iar rusoaica a simțit că e momentul să accelereze și să închidă socotelile.

Odată cu această înfrangere pentru Jaqueline se încheie și aventura ei în turneele de Slam din 2024, în care nu a trecut de primul tur la niciun Slam în acest sezon. Nu e un raport grozav, dar la mijloc e și despre puțin ghinion. Toate adversarele pe care Jaqueline le-a întâlnit au fost jucătoare foarte valoroase, mult mai experimentate decât ea, e vorba de Katerina Siniakova la Australian Open, Jelena Ostapenko la Roland Garros, Bianca Andreescu la Wimbledon și, acum, Kasatkina la US Open.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi