Iași Open va deveni turneu de categoria WTA 250 în acest an

Treizecizero | 30 mai 2024

Organizatorii competiției au anunțat, azi, că turneul, până acum parte din seria WTA125k, va fi upgradat în această vară, devenind o competiție WTA250.

Organizatorii competiției au anunțat, azi, că turneul, până acum parte din seria WTA125k, va fi upgradat în această vară, devenind o competiție WTA250.

Turneul de la Iași va avea loc între 21-26 iulie, chiar înainte de săptămâna în care are loc turneul olimpic de tenis de la Paris.

România intră astfel pe lista țărilor care au două competiții WTA250; Transylvania Open a fost votată cel mai bun turneu din lume la această categorie în ultimii doi ani și a confirmat, odată cu ediția din 2024, că are licența asigurată pe termen lung.

Ana Bogdan a câștigat primele două ediții ale Iași Open, cu Panna Udvardy, în 2022, și cu Irina Begu, în finala de anul trecut. 

Directorul turneului este Daniel Dobre, care a spus că majoritatea jucătoarelor din România vor fi prezente: “Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca şi anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru.

Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură”, a spus Dobe, citat de Agerpres.

Daniel Dobre a spus că și Simona Halep are un wildcard pregătit, în cazul în care își va dori să joace la Iași. “Sperăm să fie acolo”. 

Turneul feminin va fi precedat, în aceeași bază, de challengerul ATP Concord Iași Open, programat între 8-14 iulie. Directorul acestei competiții este Andrei Pavel.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi