Cronica victoriei Simonei: când Australia îți dă lămâi, fă limonadă și servește-o adversarei
Următoarea adversară va fi teoretic mai abordabilă: Harriet Dart, venită din calificări. Sper că nu se va repeta povestea și că încheietura nu va deveni personajul principal, cum a devenit #glezna personajul principal la ediția 2018. Sper ca anul acesta Simona să rămână personajul principal până la sfârșit.
A scăpat Simona cu fața curată din prima bătălie pe care i-a pus-o-n brațe tabloul, dar nu fără pagube. Apropo, Australia, care-i treaba? Zici că ne placi, ni l-ai dat pe Cahill, dar încep să cred că ne dai cu o mână și ne iei cu alta. În ultimii anii, Simona a primit în primul tur când accidentări, când ieșiri neceremonioase, când adversare teribile. Anul ăsta ai bifat două din trei: o adversară dificilă și în formă bună, și o accidentare la încheietură, care rămâne de văzut cât de serioasă va fi. Simona a glumit la interviul de pe teren, spunând că și în 2018 a căzut în primul tur și a ajuns în finală, dar zău că nu mai e amuzant. Singurul lucru care a separat-o azi de o altă ieșire rapidă a fost spiritul ei de luptă, care a ținut-o în meci după ce acea căzătură venită la cel mai prost moment cu putință: când avea minge de 6-5 într-un prim set luptat la sânge.
Brady a venit să joace și a început din start cu un break făcut pe lovituri puternice și precise. Alexandra Dulgheru, inspirat aleasă să co-comenteze meciul, și care jucase ea însăși cu Brady anul trecut, a observat foarte bine că problema cu jucătoarele ca americanca nu este când dau tare, ci când dau și tare și precis. Brady, care a învins-o în acest debut de an pe lidera mondială Ash Barty, a int