Ca și în cazul Simonei Halep, tot o revenire dusă la capăt cu bine a reușit și Irina Begu, după 1-6, 6-2, 6-1 cu Ekaterina Alexandrova, Irina calificându-se astfel în sferturile de finală.
Este un început pozitiv de sezon pentru Irina Begu, care reușește să se califice în sferturile de finală ale unui turneu WTA (plus calificarea în semifinale la dublu, alături de Simona Halep) chiar de la primul turneu al anului, spre deosebire de anul trecut, când primul sfert WTA a venit abia la Charleston, adică la mijlocul sezonului.
Și, mai important de atât, jocul ei arată bine.
Astăzi, startul ratat, când și-a pierdut serviciul încă din primul game a costat-o primul set, dar revenirea și evoluția din ultimele două seturi au fost pe măsură. Deși cu primul set pierdut și cu câteva șanse ratate de a-și recupera break-ul, Irina a început setul doi fără semne de frustrare, a rămas conectată la meci, nu a forțat inutil și a așteptat să apară șansele. Când ele au apărut, a știut cum să le concretizeze, fiind ceva mai incisvă la 2-1 în setul doi, când a reușit break-ul la zero. De acolo, nu s-a mai uitat în urma, totul a mers din bine în mai bine, a câștigat 5 game-uri la rând, iar până la final a mai cedat două. Pentru un loc în semifinale, acolo unde ar putea-o întâlni pe Simona Halep, Irina va juca cu Timea Babos. Până acum, cele două au mai jucat de trei ori (2-1 la H2H pentru Irina), iar ultimul meci jucat a fost acum doi ani, la Moscova, cu victoria lui Babos. În acel an s-a întâmplat și cea mai importantă întâlnire a lor: finala de la Florianopolis, câștigată de Irina.
Tot astăzi, în ultimul meci al zilei la Shenzhen, Ana Bogdan a fost învinsă în două seturi strânse (4-6, 6-7) de Kristyna Pliskova, într-un meci în care diferența au făcut-o micile detalii și șansele care, odată ratate, au atârnat greu mai târziu.
Începutul de meci a fost echilibrat, iar prima jucătoare care a avut șansa de a se desprinde a fost chiar Ana, la 4-3 în primul set. Nu a reușit să profite de șansele ivite, iar în game-ul următor Pliskova a făcut break-ul după câteva serii de lovituri curajoase, precise și la limită. Asta a arătat de fapt Pliskova mai tot meciul: fără ezitări și mult curaj. Kristyna e o jucătoare care are suficiente arme să rănească multe jucătoare; e stângace și generează cu ușurință unghiuri din ce în ce mai închise, are un serviciu care îi aduce multe puncte (deține recordul de cei mai mulți ași serviți într-un meci WTA), iar loviturile ei au tot timpul o lungime care deranjează. E adevărat că nu are timing-ul Karolinei, nici pe forehand, nici pe rever, dar în ultimii ani evoluția ei a fost constantă și a căutat să se pună la punct cu deplasarea, care obișnuia să o tragă în jos. Deplasarea e de fapt un aspect care s-a îmbunătățit considerabil la ea, ceea ce azi s-a văzut încă o dată. Pliskova a rezistat bine în raliuri și a avut răspunsuri când Ana a încercat să o deplaseze și să o facă să lovească departe de corp. Toate acele slice-uri defensive de rever și de forehand au fost extrem de eficiente, pentru că îi permiteau să revină în punct și nu de puține ori a reușit să transforme apărarea în atac.
Încercarea Anei de a se baza mai mult pe mingi înalte, retururi lungi și în picioarele adversarei în detrimentul forței i-au adus o revenire frumoasă, de la 0-2 în setul doi, reușind apoi să aibă și 2 mingi de set la 5-4, la care însă Pliskova a răspuns de fiecare dată cu winner. Acesta ar putea fi singurul lucru pe care Ana și l-ar putea reproșa, faptul că nu a fost mai incisivă în acel moment și a așteptat o greșeală care nu a mai venit. În tiebreak, deși cu câteva mici erori ale Anei, printre care și o dublă greșeală, serviciul cehoaicei a fost cel care a făcut diferența.
Sărbătorește locul 1 și excelența jucătorilor români cu linia de tricouri 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume!
Ia-ți „Onederful” și „Onederful Black”.
Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI
Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI