Am împlinit doi ani!

De ziua Treizecizero

Treizecizero.ro împlinește azi doi ani și n-ar fi putut fi o călătorie mai pasionantă decât a fost. Întotdeauna am asociat evoluția în timp a site-ului cu momentele definitorii din cariera unui jucător de tenis de top. La fel ca eroii despre care scriem zi de zi am câștigat meciuri importante, ne-am atras fani, am crescut și ne-am diversificat jocul. Tot la fel ca și ei, am investit sute de ore la "antrenamente", ne-am luptat cu momentele de adversitate și am făcut eforturi să nu ne abatem de la planul de joc atunci când scorul ne era potrivnic.

Față de primul an, anul al doilea a fost infinit mai greu și mai complicat. Un astfel de proiect, care se hrănește în primul rând din pasiune și din feedback, are de cele mai multe ori un start ca din pușcă. Totul pare simplu la început, entuziasmul ține loc de orice, iar viitorul arată neapărat strălucitor. Experiența noastră și a altora ne spunea însă că testul adevărat se dă în anul al doilea, când luna de miere se termină, și suntem fericiți că noi, susținuți de voi, nu doar că l-am depășit cu bine, ba am ieșit chiar mai puternici.

Dar n-o să vă scriu acum despre momentele grele. Ca și în tenis, victoriile mari n-ar mai fi ... mari dacă drumul spre trofeu n-ar fi împânzit cu obstacole. N-o să vă scriu nici despre planuri sau detalii tehnice. O să vă scriu despre cât de fericit mă face pe mine Treizecizero și, cred, și pe prietenii care îi dedică site-ului ore importante din viața lor. Despre cât de mult ne place nouă ceea ce facem. O să vă spun că suntem mai convinși ca oricând că munca noastră n-a fost degeaba, că a inspirat pe cineva, iar drumul pe care am intrat ne va duce acolo unde și-a propus fiecare dintre noi să ajungă.

După doi ani, Treizecizero.ro arată foarte aproape de cum ni l-am imaginat la început. În plus, are mai mulți prieteni decât am fi sperat.

Mulțumiri tuturor care au contribuit! Mulțumiri vouă pentru că ne citiți. La mulți ani, Treizecizero!

Adrian

Ideile și proiectele Treizecizero

Relansarea din 2013

În mai 2013, chiar la startul Roland Garros, Treizecizero.ro a trecut la un format mult mai modern și atractiv, pe măsura conținutului editorial.

Prezența la Roland Garros 2013

În vara lui 2013, site-ul și-a certificat intrarea în lumea serioasă a publishing-ului, devenit site acreditat la un turneu de Grand Slam, la Roland Garros. Am oferit conținut exclusiv de la Paris pe timpul celor două săptămâni de turneu.

Prezența la Turneul Campionilor 2013

A doua mare competiție relatată de la fața locului. Treizecizero.ro s-a numărat din nou printre cele mai mari site-uri și publicații ale lumii, prezente la Londra, pentru competiția celor mai buni opt jucători din lume.

Premiile Treizecizero.ro 2012, 2013

Premiile Treizecizero reprezintă inițiativa prin care împreună cu voi alegem premianții la finalul fiecărui sezon de tenis. Este singura anchetă de final de an din tenisul românesc în care cei care decid câștigătorii sunt cititorii, fie că e vorba de cei mai buni jucători români ai anului sau despre performanțele la nivel mondial.

Viitorul începe acum totul despre tenisul de juniori din România

Prima inițiativă de acest gen din presa sportivă românească, Viitorul începe acum este un proiect editoral unic prin care Treizecizero va prezenta situația cât mai exactă a tenisului românesc la nivel de juniori. Un serial de 10 episoade, început în decembrie și care va continua în primele luni ale anului 2014, vă va prezenta fără ocolișuri toate informațiile pe care trebuie să le știți despre creșterea unui jucător de tenis și cum se întâmplă asta în România.

#jucamtenis, Cupa Bloggerilor 2013

Treizecizero.ro și-a încercat mâna în organizarea de evenimente offline, și prima experiență, pe care am pus-o la cale împreună cu radurestivan.ro, a fost o reușită. Menită să promoveze tenisul în mediul online, competiția bloggerilor la tenis a adus pe teren 24 de jucători amatori, care și-au disputat titlul de campion al blogosferei.

2 ani de Treizecizero.ro în cifre

peste 1.000
de analize publicate
peste 30.000
de comentarii lăsate de voi
156,980
de cititori unici în 2013
239.291
de oameni ne-au citit măcar o dată în doi ani
1,292,185
de afișări în 2013 (1,786,922 în total)
48
de cititori a avut Treizecizero în prima zi de existență
4.044
recordul de cititori într-o singură zi

Autorii Treizecizero.ro

Dana Maria Dogariu

Dana Maria a apărut pe site în urma unei campanii la care am cerut texte de la cititori despre întâlnirea pe viu cu jucătorul preferat. Articolul despre Rafa pe care ni l-a trimis ea a fost atât de bun încât trebuia să fie publicat instant. Mai apoi, Dana a devenit rapid una dintre preferatele cititorilor. Textele ei sunt, ca orice lucru bun, rare, dar absolut savuroase și nu trebuiesc ratate. Cel scris despre Federer și Nadal tocmai ce a fost votat de cititori cel mai bun de pe site în 2013.

Pentru mine, calitatea esențială a site-ului și, implicit, a celor care scriu, este capacitatea de a recunoaște, a promova și a scrie despre poveștile relevante care, până la urmă, dau viață și sens acestui sport.
Codruț Baciu

Codruț a fost reperat în urma unor schimburi de comentarii acide pe pagina noastră de Facebook, comentarii în care își râdea-n barbă de toată lumea, inclusiv de site-ul în sine. Așa că, natural, trebuia recrutat și pus să-și folosească talentul pentru lucruri mai serioase. Dacă nu poți să-i convingi, adu-i în echipă! Insistă să joace Cip și Ciargi, acolo unde continuă să-și râdă în barbă de șabloanele care domină tenisul. Asta când nu scrie pe Treizecizero dialoguri imaginare între Gulbis și Nadal sau texte mult mai bune decât le dă el credit.

Din proprie experiență, pentru o relație mai bună cu tenisul: Primul pas e să descoperi Treizecizero și să te prindă miezul nopții citind articole din urmă; apoi, îți vei preschimba homepage-ul browserului din google.com în treizecizero.ro; iar într-un final, vei afla decorul prielnic pentru a te trata nu doar prin citit, ci și prin scris.
Camelia Butuligă

Camelia a venit în echipă la ceva mai mult de o lună de la lansare, întâi ca special guest, apoi ca semnătură permanentă. Așa a început o călătorie "fascinantă şi enervantă, grea şi uşoară, teribilă şi incitantă", așa cum a scris chiar ea în propria-i prezentare a experienței Treizecizero. La prima ei experiență de jurnalism, Camelia este expresia acelui talent nativ autentic, care n-are nevoie de certificarea unei redacții de ziar sau de televiziune pentru a-și câștiga respectul publicului. Reacțiile entuziasmate ale cititorilor la sutele de articole semnate de ea sunt cea mai bună dovadă.

"Pentru mine, Treizecizero e un fel de existenţă paralelă. Mai toţi prietenii şi familia mea n-au nici cel mai mic interes sau habar de tenis. Mă simt uneori ca un personaj de benzi desenate, care face ziua ceva şi apoi îşi pune costumul şi se transformă în altceva. Doar că eu n-am costum, tot ce fac este să găsesc un stream sau să deschid Twitterul şi să mă uit la un meci. E esenţial să păstrez aspectul ăsta de joacă, de univers paralel distractiv. Scopul meu când scriu despre tenis este să mă salvez pe mine (şi pe cine se mai întâmplă să mă citească) de plictiseala solemnă şi siguranţa superficială a vieţii de zi cu zi"
Adrian Țoca

În septembrie 2011, când Novak Djokovic salva prima minge de meci a lui Federer la US Open cu "acel forehand", Adrian se întreba unde ar putea scrie despre un astfel de meci grandios și despre toate celelalte momente similare din tenis. Nu neapărat suportul era problema, ci lipsa unei comunități care să-l aprecieze. Câteva luni mai târziu a început lucrul la prima variantă a Treizecizero, pe care a pus-o online pe 13 ianuarie 2012. Ideea era simplă: un site care să publice exact ce și-ar fi dorit el să citească despre tenis în românește. Singurul regret? De ce nu l-a început cu câțiva ani mai devreme.

"La început, Treizecizero a apărut ca să fie varianta mea despre cum ar trebui făcut un proiect editorial online, fără compromisuri de niciun fel. Trebuia să mă reprezinte. Pe parcurs, s-a transformat în ceva mai frumos și mai mare de atât, și, în plus, și-a îmbogățit natural lista de obiective. Mi-a adus prieteni noi, aprecieri, experiențe de neuitat și o mulțime de lecții. Treizecizero este, de departe, cel mai frumos lucru pe care l-am construit vreodată".
Celelalte semnături

Le mulțumim mult pentru că au mai semnat și colaborat: Radu Restivan, Florentin Țuca, Valentin Lupu, Sorin Istrate, Andreea Ostafie, Alina Danciu, Liviu Ionescu, Cristian Munteanu, Răzvan Penescu.

Cine este la butoanele Treizecizero

Dacă-i scoți din forehands și backhands, niciunul dintre autori n-ar putea să scrie o linie de cod, așa că site-ul stă așa de falnic în picioare datorită unor oameni care nu se sfiesc să lucreze și în noaptea de Crăciun, dacă e cazul. La propriu. Și nici măcar nu le place tenisul. Bogdan a făcut de unul singur site-ul în varianta lui inițială, apoi l-a redesenat, fiind responsabil de look-ul actual, cel de care suntem atât de mândri (și de cel viitor, dar el nu știe încă). Tot Bogdan are și marele merit de a se fi înarmat cu cea mai mare răbdare din lume: desenează nenumărate variante pentru fiecare buton și linie în parte, până când Adrian, după 10 nopți pierdute inutil la un design (aparent) minor, strigă mulțumit: "Asta era! Acum e altceva!".

Edi și echipa lui de programatori se asigură ca lucrurile să meargă bine în background și toate ideile trăznite ale lui Adrian să ...clickăie. Mai există un prieten, care ține musai să fie anonim, și care ne ajută cu partea de vizual. Le mulțumim tuturor că fac o treabă așa de bună.

Inima nevăzută a Treizecizero.ro

Dar Treizecizero.ro n-ar fi existat niciodată doar cu scriitori, cu programatori și cu designeri. Există un grup aparte de oameni alături de noi, oameni fără de care n-am fi ajuns niciodată atât de departe. Este grupul iubitelor, iubiților, părinților, rudelor, prietenilor buni, foarte buni și nemaipomenit de buni. Ei sunt mereu acolo când ne e greu, ei se dau peste cap să ne ajute, ei ne suportă crizele de nervi, pumnii în masă, strigătele de la meciuri, ei ne iartă ochii roșii și nopțile pierdute pentru tenis în detrimentul lor, ei ne ajută să mergem mai departe. Încercați doar să vă imaginați cum e să-i spui unei persoane dragi că nu puteți merge împreună unde trebuia să mergeți, pentru că e un meci important în turul 2 la Marseille și trebuie scris. Lor nu le-am putea mulțumi niciodată suficient. Treizecizero e și al lor.

Prietenii Treizecizero.ro

Iar pe lângă cei care-l produc, Treizecizero.ro și-a făcut singurel niște prieteni cu care iese în lumea bună. L-au ajutat să crească, l-au promovat, cu toții au pus umărul. Iar cei mai mulți dintre ei nu ne sunt doar parteneri, ci și cititori fideli. Le mulțumim că au ales să creadă în noi la momentul potrivit.

2Parale
Editura Publica
Tenis Mall
Isostar
Pescariu Sports&Spa
Gazeta Sporturilor
Air France
TinaR
Ringier
Sarto
Zonga
Staropramen
Aqua Carpatica

Descarcă-ți calendarul (.JPG)

Mulțumim că ne citești și că ne susții de doi ani! Spune-le și prietenilor tăi de Treizecizero
Mergi pe treizecizero.ro
comments powered by Disqus