Stream
o idee Treizecizero.ro, incurajata de
Erste
2015/05/08 at 4:52 PM

Un top cât o explicație: cum arată clasamentul celor mai multe apariții în turneele WTA

serenac

Un clasament al celor mai multe apariții în turneele WTA (inclusiv cel de la Madrid) relevă o statistică interesantă, care explică într-un fel longevitatea Serenei Williams și oferă o imagine despre cât de importantă este cantitatea vs calitate.

Clasamentul le include doar pe jucătoarele care au ajuns pe locul 1 în WTA și pe cele care au câștigat cel puțin un Grand Slam. Serena Williams are doar cu patru apariții mai mult decât Caroline Wozniacki,  de exemplu, deși între cele două e o diferență de vârstă de nouă ani. Ana Ivanovic este o altă jucătoare mai tânără decât Serena, dar care o depășește cantitativ pe aceasta. La 33 de ani, Serena continuă să aibă rezultate extraordinare și pentru că, din punct de vedere sportiv, corpul ei nu este într-atât de solicitat. Americanca a avut, de asemenea, și câteva absențe importante din circuit de-a lungul carierei.

Francesca Schiavone conduce acest top, cu 333 de apariții pe tablourile principale ale competițiilor WTA. Dintre jucătoarele active, Jankovic și Kuznetsova au, de asemenea, multe turnee la activ. De asemenea notabile, prezențele scăzute din dreptul belgiencelor Clijsters și Henin, două dintre campioanele care n-au petrecut pe teren atât de mult timp cât și-ar fi dorit fanii lor

top

Sursa.

 • Iulian

  Interesant. Serena si-a si permis, castigand atat de mult incat nu a avut nevoie de multe turnee pentru a se mentine in frunte. Cat despre Woz, toata lumea o sa se gandeasca “vulture” :) dar trebuie sa-i admiram rezistenta fizica aproape supraomeneasca fara de care nu ar fi putut juca atat de mult in fiecare an.

 • Cosmin

  Cred ca era si mai interesant acest clasament daca se mentiona si varsta sportivelor. Asta pentru o mai buna apreciere.

  • Guest

   Pai ce relevanta are varta sportivelor? E vorba de toata cariera. Wozniacki e activa, Graf nu.

   Varsta in ce moment? Cand s-au retras sau cand? Varsta de acum a lui Henin n-are relevanta, cata vreme nu mai joaca. E irelevanta varsta.

   • Cosmin

    Pai normal ca are relevanta varsta. Nu este acelasi lucru sa ajungi la 200 de meciuri la 24 de ani sau la 33 de ani.

    Normal ca este vorba de varsta actuala a celor active, iar pentru celelalte varsta la care s-au retras.

 • Cornel Panceac

  Ar fi ajutat sa stim in cati ani au fost acele participari. adica una e sa ai 100 de participari in zece ani si alta e sa ai 100 de participari intr-un an. Abia atunci ar fi iesit in evidenta faptul ca, daca tot nu poti sa castigi toate turneele, macar poti sa-ti imbunatatesti sansele la turneele interesante :)

Erste
Mergi pe site