Stream
o idee Treizecizero.ro, incurajata de
Erste
2015/05/02 at 6:46 PM

Finală Federer – Cuevas la Istanbul

federer diego

Roger Federer s-a calificat în a 128-a finală a carierei (84-43) și a 25-a pe zgură, elvețianul urmând să lupte pentru trofeul primei ediții a turneului de la Istanbul cu Pablo Cuevas. N-a fost însă o victorie ușoară pentru Federer, care s-a văzut expediat scurt în primul set al întâlnirii cu Diego Schwartzman, un argentinian care a intrat pe teren ca outsider și a ieșit în aplauzele generale ale publicului turc. Sud-americanul a câștigat primul set cu 6-2, apoi l-a frustrat pe Federer și în prima parte a setului secund, suficient ca Roger să-și primească un warning pentru ball abuse, la o minge pe care a lovit-o în înaltul tribunei.

Federer, care a jucat, per total, chiar mai slab decât în sfertul de finală cu Gimeno Traver, și-a curățat însă la timp jocul de erori și a împins meciul în decisiv, câștigând setul secund tot cu 6-2.  Federer a salvat două mingi de break la 2-2 și și-a procurat prima minge de meci la 5-4, însă Schwartzman a salvat-o cu autoritate. La următorul serviciu al jucătorului sud-american, Diego n-a mai putut evita înfrângerea: 2-6, 6-2, 7-5 pentru Roger. “Cred că lucrul cel mai important e că în setul al treilea am continuat să muncesc din greu”, a spus Federer.

Oarecum neatent, lent și oscilant în ultimele două meciuri, Federer va avea nevoie de un joc mult mai bun în finala cu uruguayanul Cuevas, un expert al jocului clasic de zgură, pe care îl va întâlni pentru prima dată în carieră. Cuevas, care are un bilanț intact în finale (3-0), l-a învins categoric pe Grigor Dimitrov, 6-2, 6-4, refuzându-le turcilor finala perfectă.

 

 

Erste
Mergi pe site