TreizeciZero Fed Cup
alex dulgheru 4
Treizecizero.ro

am promovat!
Succes de poveste: Alexandra Dulgheru aduce și punctul decisiv, România se califică în Grupa Mondială a Fed Cup!

19-04-2015

La o zi după ce adusese România înapoi în meciul cu Canada, Alexandra Dulgheru a punctat decisiv, completându-și un weekend impresionant. Alexandra a recuperat pierderea primului set și dezavantajul unui break în setul secund și a câștigat în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2 cu Francoise Abanda.

România câștigă astfel meciul cu Canada (3-2 a fost scorul final, după ce dublul canadian Fichman/Dabrowski a câștigat ultimul meci cu Raluca Olaru/Andreea Mitu) și promovează în Grupa Mondială a Fed Cup. Un succes extraordinar, care subliniază progresul incredibil făcut de tenisul feminin românesc. România a câștigat șapte meciuri la rând în Fed Cup: cu Ungaria, Marea Britanie, Letonia, Ucraina, Serbia, Spania și acum, cu Canada.

O serie superbă de victorii, la care au contribuit nu una, nu două, ci mai multe jucătoare, care au știut să-și aducă sub același obiectiv jocurile, mentalitățile și interesele, formând o echipă care a săltat, în numai doi ani, de la nivelul trei al Fed Cup în elita mondială a acestei competiții.

Sorana Cîrstea, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, cu toate au contribuit cu puncte importante în diferite momente ale acestei serii. Raluca Olaru ar fi fost gata să contribuie, dacă s-ar fi ajuns astăzi la dublu. Iar Alina Tecșor-Cercel a știut să le aducă pe toate în mindset-ul potrivit pentru o astfel de misiune. Un grup incredibil, un grup complet, variat și competent; cu toate au contribuit împreună la transformarea tenisului într-un sport de prim-plan în România.

Ne vom revedea cu Fed Cup la anul, când România se va alătura altor șapte echipe redutabile: Cehia, Rusia, Franța, Germania – adică semifinalistele acestui an, și echipele care au câștigat în meciurile de baraj din acest weekend: Italia, Olanda și Elveția.

scor

alex dulgheru2

Alex a revenit de la set și break: cronica unui meci câștigat cu inima  

Cu șansa victoriei finale în propria rachetă, Alexandra Dulgheru începe parcă și mai decisă decât ieri, când a arătat că se poate, că numele lui Bouchard nu se traduce automat în victorie.

Alexandrei îi sunt necesare cinci minute pentru a ajunge la 2-0 și, la fel ca ieri, punctele sunt făcute exact de pe linia de fund. Apoi, fără niciun avertisment pentru spectatorul obișnuit, Abanda revine la 2-2.

E o tânără interesantă această jucătoare. Are curaj, un joc variat și pare matură pentru cei 18 ani ai săi. Ea răspunde la startul decis al Alexandrei cu un al treilea ghem la rând. Avem, din nou, un meci.

Începi să-ți dai seama că presiunea este pe umerii Alexandrei, că Abanda nu are nimic de pierdut și totul de câștigat: trei mingi de break pentru al patrulea ghem la rând. Alex le salvează pe primele două, dar greșește cu backhand-ul în lung de linie și e 4-2 pentru Francoise Abanda. După trei meciuri de tenis, canadienii din tribune încep să facă (puțină) gălăgie. Și au motive, căci Abanda ajunge foarte rapid la 5-2.

Totuși, e un singur break aici, iar Alexandra o forțează pe tânăra jucătoare din Canada să închidă setul pe serviciul ei, apoi, foarte rapid, îi smulge două greșeli prin retururi agresive. Dar de la 0-30, Abanda reușește trei mingi la rând și își oferă prima minge de set. Alexandra, cu returul, i-o răpește, Abanda, cu serviciul, și-o recapătă, iar cu ceva noroc închide un set care îi face cinste.

E rândul lui Alex să revină și, la cum o știm, suntem siguri că va încerca, că va face – ca de obicei – tot ce ține de ea. Numai că Abanda pare în zonă, lovește năprasnic și își face rost de două mingi de break încă din primul ghem. Ambele sunt salvate de Alexandra, care aleargă după fiecare punct și trimite jocul în prelugiri. La 40-40 se dispută cel mai spectaculos punct al zilei, câștigat, după două scurte și două passing-uri, de româncă, care ia și ghemul.

abanda

Însă Abanda joacă bine, chiar mai bine decât ieri, contra Irinei Begu, și egalează rapid la unu.  De-acum e clar pentru toată lumea că meciul va fi o altă bătălie. Nimic nu vine simplu în Fed Cup. Iar două jocuri mai târziu, când Abanda face break-ul pentru 3 la 2, devine de două ori mai dificil.

3-2 devine 4-3, însă Abanda a fost ceva mai împrăștiată în ultimele două ghemuri, ochii ei n-au mai stat doar pe minge. Asta devine evident în game-ul următor când, după câteva mingi spectaculoase, Alexandra e mai consistentă și forțează break-ul. E 4-4 și urmează un ghem extrem de important.

De la 40-15 se face egal, egalul devine avantaj pentru Canada, dar Alex rezistă – deuce. Apoi, cu o Abanda într-o ofensivă dezlănțuită, românca mai rezistă o dată și își are o minge pentru…da, e 5-4! Un break acum și Dulgheru poate împinge meciul într-un decisiv care părea, acum zece minute, foarte departe.

Alex începe de unde a terminat ghemul precedent, dând totul înapoi până forțează erorile. Sunt două deja, este 0-30 și canadiencei îi lipsește prima minge de serviciu. Dar nu-i lipsește nici ei determinarea: Abanda obține patru puncte la rând (între care trei greșeli simple ale Alexandrei) și împinde setul în prelugiri.

Totuși, simți că dacă se ajunge în decisiv, Alexandra – care și-a ridicat mult nivelul în ultimele ghemuri – pornește cu prima șansă. Mai ales că Abanda începe să dea semne de oboseală fizică (poate și mentală) și se face, destul de repede,  6 la 5 pentru Dulgheru. Jucătoarea din Canada va servi a doua oară pentru a rămâne în setul doi. Și ce ghem avea să urmeze! Abanda, consumată în mare măsură, aruncă tot ce mai are către Alexandra; Alex, stăpână pe ea, primește și returnează tot. E momentul ei și, chiar dacă pierde prima șansă de set, o fructifică în mod spectaculos pe a doua. Este 1 la 1! Încă un set și România este în grupa mondială.

Te gândești din nou că ce a fost mai greu trebuie să fi trecut, căci Abanda nu mai transmite, prin limbajul corpului, prea multă încredere. Și totuși.

După patru schimburi scurte, e break la zero pentru Canada. De câte ori se mai poate întoarce meciul acesta? La întrebare răspunde Dulgheru, care salvează două mingi de 0-2 și reușește, cu câteva atacuri solide, re-break-ul. Când se duce la 40-0, Alex adună opt puncte la rând, serie întreruptă de un rever în fileu, dar reluată imediat după un punct inteligent jucat. România conduce cu 2 la 1 în decisiv.

alex dulgheru1

Ambele jucătoare își câștigă cu ușurință serviciul următor, de parcă își păstrează forțele pentru sprintul final, un ultim efort care o găsește pe Alexandra ceva mai proaspătă, cu un plan de joc mai curat și cu multă răbdare. Ea construiește inginerește primele două puncte, iar la al treilea alega un retur decisiv: sunt trei mingi de 4-2 pentru România. Alex are nevoie doar de prima și face break la zero.

Este puternică românca, din ce în ce mai puternică, și nu mulți își amintesc că Abanda a condus cu 4-2 în setul doi. Acum, însă, Alexandra joacă la cu totul alt nivel. Ea face 5 la 2 și-ți dă impresia – după cât aleargă – că mai poate juca încă pe atât. Dar un ghem este de ajuns: după 22 de ani, România curajoasă și talentată se găsește în principala grupa mondială a Fed Cup. Acolo, fetele acestea vor fi greu de bătut.

 

Alex i-a dat credit Andreei

Împăturită în drapelul României, Alexandra Dulgheru ne mulțumește nouă și e bucuroasă să aducă două puncte României. “Totuși, cred că Andreea Mitu a adus punctul decisiv prin victoria ei, și mă bucur mult pentru ea. Eu am fost foarte obosită la început, când aveam febră musculară, dar am crezut până la final. La începutul setului decisiv simțeam că nu mai am energie, dar mi-am spus că e ultimul set și că am să mă odihnesc după.”

Pe Alexandra a surprins-o faptul că Abanda – căreia nimeni nu-i poate reproșa nimic – rezista atât de bine în schimburile lungi. “Dar apoi mi-am propus să fiu mai răbdătoare, chiar dacă știam că asta mă va costa și mai multă energie.”

Alexandra speră că energia aceasta din Fed Cup o să-i dea aripi pentru perioada următoare. Se va răsplăti acasă, unde va reveni după o pauză de două luni și jumătate.

 • dan140574

  BRAVOOOOO FETELOR

 • RazvanZlavog

  Felicitări unei super echipe! Bravo Alex pentru luptă și maturitate! Perfect mod de a începe săptămâna! Ole, #româniasimtetenis

 • AF1

  HAI Romania!

 • dan140574

  SUPER MECI SUPER VICTORIE….desi poate deranjaez cu majusculele…dar “:parfumatii”” trebuie sa ne lase sa ne bucuram…

 • laurucraiova

  Avem echipa, atunci cand lipsesc starurile…

 • iulian

  super meciuri. bravo fetelor

 • ard

  deci comentatorii de la TV si interviewer-ul arenei sunt canadieni?
  n-am vazut asa entuziasm fata de adversar in cazul asta, wtf.

  • andrepeno

   ne-au prins frica…nu ai vazut ce a patit Bouchard?

  • Laur0707

   Canadienii sunt o natiune de oameni foarte politicosi. Asa as dori sa ajungem si noi, bine educati, echilibrati si manierati, de unde sa rezulte bogatie materiala si mai ales spirituala.

  • Ciprian Nicolae

   da, am remarcat si eu: profesionisti 100%, care apreciaza in primul rand spectacolul si valoarea.

 • dan140574

  O victorie de “caracter”…Alex foarte matura…Andreea exuberanta….avem “loc” in elita….cu siguranta data viitoare vom fi in formula completa si vom putea obtine mari victorii….felicitari si succes in continuare!!!!…

  • DarkSagittarius

   Si azi a foast o MARE VICTORIE!Cel putin pentru meciul asta am fost in echipa completa.

 • Daniel Grigore

  Bravo fetelor! Talentatelor, sinteti de nota 10!

 • silvelie

  Bravo!!! Super fete!!!

 • dan140574

  cu siguranta putem spune ca suntem foarte buni la ceva…..la tenis feminin….dupa atata timp ne putem mandri cu ceva…..SIMONA IRINA ALEXANDRA ANDREEA SI DESIGUR MONICA….

  • Adrian

   … RALUCA si, totusi SORANA

 • HappyM

  Nota A pentru echipa ROMANIEI!
  BRAVO ALEXANDRA! BRAVO ANDREEA! BRAVO FETELE! HAI ROMANIA!
  https://twitter.com/FortyDeuceTwits/status/589911362832175104
  https://twitter.com/FedCup/status/589911457636163584

  • Mihai Gagiu

   cum adică for the 1st time?

 • Laur0707

  Felicitari fetelor, au fost admirabile! Grupa Mondiala suna bine! Andreea Mitu merita o mentiune foarte speciala, pentru aceasta victorie magnifica, iar Alex Dulgheru a fost cu adevarat lidera echipei in aceasta confruntare. Irina Begu, multumim ca ai luptat pana la capat in meciul de ieri. Vreau sa felicit si gazdele din Canada, din imaginile de la TV pare ca romanii s-au simtit ca acasa acolo iar canadienii nu au parut deranjati de atmosfera facuta echipei noastre. Doar Genie a fost cea nepoliticoasa, care a facut nota discordanta cu politetea specific canadiana, si a primit ceea ce a meritat.

 • Mihai Gagiu

  Îmi aduc aminte la interviul de la etapa trecută, cînd am învins dramatic Spania, Dulgheru a insistat să ia cuvîntul la final, spunîndu-i că-i pare rău că nu a jucat nici un meci în această întîlnire (practic n-a avut loc de cele 3 – alegeri logice ale momentului – Halep, Begu, Niculescu), dar că abia aşteaptă să vină şi rîndul ei. Iată că a venit, a jucat şi a cîştigat. Într-un mare fel 😀

 • Ale

  Mai in gluma,mai in serios,pe Genie o asteapta zile nasoale…presa din Canada a facut-o praf si pulbere.

  http://portaluldestiri.ro/presa-din-canada-da-de-pamant-cu-eugenie-bouchard-3193/

  • Valentin

   Ce gluma, ca nu e de glumit. Domnisoara Lamechard este la vale si nu stiu cand se opreste.
   Are un inceput de an dezastruos. In afara de AO, jale. A slabit f mult, e snur acum.

   • Ale

    Arata oribil,cred ca stresul este de vina.

  • Dragos Ardelean

   Politicosi, politicosi… dar s-au saturat si ei de fumurile lui Miss LameBouchard :)

 • HappyM
  • AF1

   Ziceti-i mai ca ne e dor de ea :)

 • Alecs

  Modelul Simona funcționează ! Bravo fetelor !!! HAI ROMANIA !!!
  Se poateeeeee !

  • Mihai Gagiu

   da, cuvîntul foarte la modă care se potriveşte acum: emulaţie! :))

 • dan140574

  ASTEPTAM….comentarii de la “grei”…nimic???….dorm???…sau pur si simplu asteapta sa ne linistim noi cei exuberanti si “subtiri”…????

  • A_Jo_Fanny

   Si-au facut norma pe articolele ATP-Monte Carlo. Aici este ca la nebuni!!! :)))))

 • florin78

  Cand s-a tras la sorti si a iesit Canada se intampla sa apara si Alexandra in prim plan la Kuala Lumpur. Am spus ca e cazul sa fie chemata si sa fie incercata in acest meci pentru ca Simona ar fi cazul sa nu riste o deplasare asa lunga. Atunci multi au spus ca nu merge cu experimente la Fed Cup ca trebuie sa avem cele mai bune. DA am avut pe cele mai bune si ma bucur ca Alex a punctat decisiv de doua ori. Bravo Alex ai pus ultima caramida la Casa Tenisului Romanesc, promovarea in grupa de elita.

  • Alecs

   Si Andreea

   • florin78

    categoric si pentru mine a fost surpriza acestui meci dar Alexandra a fost certitudinea ce nu parea acum 2 luni.

 • ralu_dani

  Nobody, daca mai esti treaz, te rog frumos daca gasesti meciul Andreei sa il pui macar o saptamana pe site sa il mai revedem plsssss!!!!

  • AF1

   Eu il vreau si pe cel de ieri al Alexandrei, daca il are cineva

 • dan140574

  O NOAPTE DE VIS…UN REZULTAT DE POVESTE….si va continua…avem fete de aur…le sustinem si le apreciem indiferent de parerile altora…nu stiu si nu contabilizez greselile de orice natura…pur si simplu ma bucur si ma pregatesc pentru o zi senina…indiferent de prognoza meteo….:)))…

 • Zeus

  se joaca si dublu, andreea + raluca

 • A-tea-P
  • oSorin

   she’s so sweet ! :) (cred ca asta e traducerea lui ” cam firava tehnic, fizic si psihic” )

 • Leia Sofia

  Meciul de dublu se joaca.

 • Andrei Furnica

  Se joaca si dublul. Ce bucurie!

  • AF1

   Da, galeria a trecut repede de la ‘Let’s go Genie Let’s go’ la ‘Allez Canada Allez’ :)

 • andrepeno
  • Steph

   Te’ai antrenat totuși vad;))))

   • andrepeno

    what? se joaca? :)))))))))) m-au lasat rezerva wtf :(

 • Laur0707

  De la Nadia la Alexandra – Montreal, pamant romanesc! :)

 • xyz

  Am invins Canada, eu ma asteptam la un astfel de reuzultat chiar si in conditiile in care Simona si Monica nu au putut fi prezente. Am purtat “batalii” crancene cu Sorin Arges (pesimistul de serviciu si fan Bouchard :) ) pe aceasta tema. Si totusi, a fost o victorie previzibila insa cu o multime de intamplari foarte greu de pronosticat: Bouchard a reusit un 0-2 (sunt absolut sigur ca nimeni nu se astepta), Irina a reusit sa piarda ciudat la Abanda (aceeasi Abanda fiind revelatia echipei canadiene), Alexandra si Andreea au decis victoria Romaniei. Pentru cei care au facut atata zarva pe marginea absentei Simonei, avem echipa. Este adevarat ca Simona se detaseaza prin joc si rezultate de celelalte fete dar ECHIPA este mai importanta. Aveti cel mai bun exemplu echipa SUA, au cea mai buna racheta a lumii si nu au putut castiga meciul cu Italia.

  Bravo fetelor, va asteptam cu rezultate cat mai bune in circuit.

 • costi_1672
 • Romeo

  Ce stupizi sunt băiaţii ăia care comentează acum în studioul Dolce! Vai de mama lor!

 • andrepeno

  Buna dimineta mie…se joaca si dublul …

  • laura

   Si mie dar de ce se mai joaca oare?

   • Leia Sofia

    pentru Palmares :)

   • andrepeno

    poate asa au decis capitanii celor 2 echipe? zic si eu…asa amical

 • Dpt

  Mie adevarata victorie de azi mi se pare ca meciul lui Mitu a fost pe Dolce Sport 1 in timp ce Steaua a jucat pe Dolce Sport 2.

  • Alex23

   Daca ar fi avut si o echipa de comentatori mai ok… Dar da, e laudabil.

  • placebo

   multi ani de asteptari, dar s-a facut in sfarsit dreptate

  • oSorin

   Hai Otelu ! :)

 • HappyM
  • andrepeno

   s-a imprietenit cu sotul ei,,,,m-am prins….f gest

 • oSorin

  ce mai poveste a avut meciul asta :))) – Simona, Nastase, Simona+Tiriac, Bouchard,”Bouchard’s no shaking”, Abanda, contractura, Dulgheru, “fake shake”, MITU si iara Dulgheru … plus atmosfera care tinde sa devina o obisnuinta …

 • drinel

  Alina experimenteaza in continuare … la dublu pentru noi evolueaza o pereche ,,inedita” A.Mitu/R.Olaru :)))
  Succes fetelor!

  • http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dWJ1bHJlK2FzZnRkdW4z&c=ro&i=eWl1anZucGNyaA%E2%84%96f%E2%84%96f Bogdan Stanislav

   era culmea sa mai forteze Irina acum…..ma bucur pt Raluca, ca o sa apuce sa joace si ea!

   • drinel

    Si ce este mai frumos cand joci si nu mai depinzi de rezultat = joc doar de placere :)))

 • Sorin

  “Dulgherița”, love forever! Dom’le, nu mai incerc sa vad meciurile live, se pare ca port ghinion fetelor. De fiecare data cand aruncam un ochi la imaginile live, ba pierdea Irina, ba se accidenta, ba ”Dulgherița” pierdea 4 game-uri la rand. Asa ca am stat cuminte in oras, mi-am vazut de ale mele iar acum o juma de ora mi-am luat inima in dinti si am cautat rezultatul pe net, asa, cu teama.:) Bravo, fetelor!

  • Zoolook

   Te duci sa le vezi din tribune.

 • placebo

  Numai echipe europene in Grupa Mondiala I pentru 2016, nu vor mai aparea deplasari epuizante. Viitorul suna bine.

  • MonaB

   Corect! 😉

 • HappyM
 • Ryan

  Totusi.. rusine Dolce ca nu transmit si meciul de dublu :( Desi sunt abonat la ei sunt obligat sa ma uit pe stream…

 • Sorin

  “Given that she had done the same thing before, Tennis Canada shares the blame for lacking the backbone to step in and tell her in no uncertain terms that such behaviour isn’t acceptable in international play, where she is representing all Canadians.”
  http://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/todd-golden-girl-eugenie-bouchard-has-her-crown-shaken-off

  • Laur0707

   Articolul e de nota 10. Mersi de share!

 • chichirichi

  Felicitari ttuturor componentelor echipei Romaniei si in egala masura si capitanului nejucator Alina Tecsor Cercel!

 • Laur0707

  Pe site-ul FED Cup, Alex e numita Princess Alexandra. Pe buna dreptate!

  • DarkSagittarius

   O pune Romania iar de vreun premiu Heart Award sau ceva? :)

 • DarkSagittarius

  Cat de concentrate sunt canadiencele la dublu desi meciul n-are miza. Ce inseamna sa joci de placere pentru tara ta.Noroc ca n-a facut asta si Genie…

  • Sorin

   E bine ca nu a fost nevoie de meciul de dublu.

   • DarkSagittarius

    Abia acum uitandu-ma la meciul de dublu realizez ce ne-ar fi asteptat….brr..ma trece un fior …bine ca am scapat de meciul de dublu :)

    • Sorin

     Yup, cam asa gandesc si eu vazand meciul.

  • Un guest acolo

   Acuma nici ale noastre n-or fi concentrate 100%….

   • Sorin

    N-or fi concentratre, clar. Dar, nah… tot mi-e rece pe sira spinarii, intelegi tu…:)

    • Un guest acolo

     Ce mai conteaza acum? Ce ne facem in Grupa Mondiala daca ne ia tremuriciul de pe acum? Sa vezi acolo echipe de dublu :))

     • DarkSagittarius

      oo da :)) dar lasa ca si noi avem… :)

     • Sorin

      Ei, acolo vom avea nevoie de Simona pe bune, de Monica si Irina la dublu, de o “Dulgheriță” rezistenta la meciuri lungi… Ehe… Stai sa ne bucuram olecuta de supcesul asta si-om vedea cum va fi vremea in 2016.:)

     • Liviu

      cand naiba-i grupa aia mondiala, ca nu mai am rabdare ? :)))

     • Un guest acolo

      La anu :))))) Stam flex pana atunci…

   • DarkSagittarius

    Poate nu chiar 100% dar sa stii ca vor sa castige si ale noastre.Stii cum e…cand te bagi in hora joci dupa cum canta muzica…

    • Un guest acolo

     Asa este dar stii cum suntem noi la sport. La fotbal ne bagam cu fundul in poarta etc. Acum nu mai e miza, dar in WG e alta mancare de peste…

     • Sorin

      Ce sa faca astea in poarta, mai, ca n-are niciuna fundu’ mare! :)

  • Marc_ro

   eee, vor sa arate ca daca se ajungea la mana lor, erau eroine :)

 • Sorin

  Hmm, io cred ca Quebec a facut odata parte din Dacia lu’ Burebista…

  • Radu

   Daaa, la Quebec era un dac în opinci. „De unde vii?” l-au întrebat băștinașii. „De la Sibii” „Și cu ce ai venit aici?” „Cu brânză.”

 • Ion

  Ce amuzant este meciul de dublu :))))

  • Sorin

   Normal, suntem cu sacii in caruta. Life is biatch! For Canada. :)

  • ralu_dani

   Eu si acum sunt marcata de dublul cu Spania ::)))

 • oSorin

  cred ca la anul Federatia ar trebui sa invite toate fetele care au jucat anii astia la primul meci (si la urmatoarele daca e cazul), chiar daca nu sunt selectionate in echipa

 • Marc_ro

  “Victoria lui Mitu, de povestit nepotilor”
  http://www.fedcup.com/en/news/203857.aspx

 • florin78

  31 la 12 winners pentru Andreea vs Genie. Putem spune ca Genie was outplayed.

 • Alecs

  Darren Cahill @darren_cahill · 1h1 hour ago
  Wonderful Fed Cup weekend with many great performances. Big shoutout to Romanian captain Alina Tecsor (via @tlaenpix)

 • DarkSagittarius

  Olaru si Mitu ar putea incerca mai des sa joace dublu in turnee. Pare ca se completeaza destul de bine,daca ar avea meciuri in picioare(ca si cuplu) ar arata chiar bine

 • Laur0707

  Dincolo de faptul ca Alexandra a fost lidera echipei care a adus doua puncte de aur, cred ca cea mai impresionanta a fost Andreea Mitu, care a realizat ceva incredibil. Sper sa fie un punct de pornire pentru o cariera frumoasa, cred ca si-a dat seama si ea ca se poate!

 • Zoolook
 • Leia Sofia

  Se pare ca avem si dublu de rezerva!!!!!!!

 • Zoolook

  Se mai uita careva pe streamul cu meciul de dublu? Au egalat la seturi Andreea si Raluca. Eugenie se uita din tribuna, cu putinii spectatori ramasi.

 • DarkSagittarius

  Bouchard in tribune la meciul de dublu…parca totusi imi este simpatica…imi este putin mila…e greu sa fii in locul ei acum…dar o sa-i treaca…isi revine ea si sper sa nu mai faca prostioare :)

  • Zoolook

   Cand nu are mina de pe teren sau atitudinea din declaratii de presa, pare intr-adevar simpatica. Poate o fi, si doar greseste cateva lucruri…

   • DarkSagittarius

    Inca putem pune pe seama tineretii….doar peste vreo 2 ani se schimba foaia daca mai face d’astea…. :)

    • Zoolook

     Cam asa.

  • Sorin

   Stati, un pic, nu va grabiti. Nu va lasati amagiti de relaxarea ei din tribune, ca nu o face mai buna. Cand va invata sa spuna, sa pronunte si ea, o data macar, numele adversarei, atunci ii dau o juma’ de punct la capitolul simpatie. Pana atunci, sa stea in durere si suferinta, ca si-a facut-o cu mana ei. Macar sa invete ceva din prostiile astea.

   • DarkSagittarius

    Si-a primit din plin portia pentru ce a facut.Pana la urma n-a dat in cap la nimeni :)))

    • Sorin

     Pai, n-a dat in cap nimanui, ai dreptate. Dar, vezi tu, cred ca si incetarea colaborarii cu Saviano are legatura cu atitudinea ei. Incep sa cred ca omul a vazut ce fel de jucatoare are pe mana si s-a dezis de ea, pur si simplu.

     • DarkSagittarius

      Probabil asa o fi, dar si ala e cam iute la nervi. Apropos de el, pe mine m-a amuzat teribil, la un meci al lui Bouchard de anul trecut cand Saviano purta o sapca pe care scria Nick Saviano:) Cum sa porti o sapca cu numele tau? :))) Daca ai vedea la un roman treaba asta ai spune ca e fan Florin Salam :)))

 • andrepeno

  ce-i cu bucuria asta pe canadience…sigur ne-am calificat noi nu?:)))

  • Sorin

   Ce anemic aplauda Bouchard.:)

   • Zoolook

    Nu s-au prea imbratisat…

    • DarkSagittarius

     Cand a luat Fischman staf-ul la rand, chiar asteptam sa ajunga la Genie sa vad daca se imbratiseaza.Au discutat ca prietenele dar nici urma de dragalasenii :))

     • Zoolook

      La asta ma refeream :). Somn usor!

     • DarkSagittarius

      Noapte Buna!

  • placebo

   Sigur! Au si ele o bucurie pe ziua de zi, doar atat.

 • HappyM

  Versiunea dupa finalul partidelor din Fed Cup!
  BRAVO FETELOR! :)

 • mery

  BRAVO! FELICITARI echipei si FIECAREI JUCATOARE (Sorana, Simona, Irina, Monica, Alexandra, Andreea) care a contribuit la aceasta calificare pe intreg parcursul ei !!!
  in echipa trebuie sa o felicitam si pe ALINA care a stiut sa faca alegeri inspirate in momente mai dificile, dar care mai ales stie sa omogenizeze spre un singur obiectiv individualitatile. Din echipa face parte si intreg STAFFUL tehnic ::))
  din pacate la baieti mai avem de asteptat sa creasca juniorii …….

 • Zoolook
  • florin78

   clar daca se antreneaza pentru clay tot pe Simona o pune pe perete.:)) Isi spune cum voi putea sa o bat pe zgura daca pe hard abia am reusit.

 • Radu

  „Împăturită în drapelul României”? Sună puțin comic. Înfășurată

Design: Bogdan Gheorghe