TreizeciZero Fed Cup
genie canada
Adrian Toca

altă perspectivă
Genie Bouchard se răzgândește, va juca împotriva României în Fed Cup. Cum se schimbă dinamica meciului

13-04-2015

Până la urmă, locul lăsat liber de canadieni a fost cu folos. Eliminată la Charleston încă de la primul meci și în criză de formă, Eugenie Bouchard a decis până la urmă că o prezență în Fed Cup ar ajuta-o, astfel încât și-a schimbat planurile și a acceptat să joace pentru naționala Canadei contra României, din weekendul următor. Meciul contează pentru barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, cu învingătoarea urmând să se alăture altor 7 țări în grupa de elită de anul următor. Pentru România ar fi prima prezență din istorie în Grupa Mondială.

Anterior, Genie lăsase de înțeles că nu va juca în Fed Cup, chiar dacă oficial nu a fost niciodată confirmată absența ei. Însă atât presa canadiană de specialitate, cât și oficialii Federației Canadiene vorbeau cu scepticism despre șansele de a o convinge pe Bouchard. Chiar și jucătoarea a spus, atunci când a fost întrebată la Charleston dacă s-ar putea răzgândi, că “la acest moment răspunsul ar fi probabil nu”.

Duminică însă, “nu”-ul s-a prefăcut în “da”, spre bucuria oficialilor canadieni, care îi păstraseră un loc în echipa anunțată pentru meciul cu România, alături de Gabriela Dabrowski, Françoise Abanda și Sharon Fichman.

Conform regulilor ITF, un căpitan nejucător poate completa, respectiv face o modificare în echipă până cu cel târziu o oră înainte de primul meci al întâlnirii. Așa se explică de ce Canada a anunțat, în deadline-ul inițial, o formulă de doar trei jucătoare.

Asta înseamnă că Bouchard va schimba patru suprafețe distincte în patru săptămâni diferite: hard outdoor în Miami, zgură verde în Charleston, hard indoor la Montreal și zgură indoor la Stuttgart.

Cum se schimbă dinamica întâlnirii

Mai înseamnă, de asemenea, că valul de negativitate direcționat împotriva Simonei Halep săptămâna trecută, în ceea ce a fost un scandal artificial de proporții inutile, va primi, cel mai probabil, un refresh neașteptat. Simona a decis, după cum se știe, să nu joace în Canada pentru a-și maximiza șansele pentru sezonul de zgură, un segment al calendarului unde este printre favorite la fiecare turneu. Reacția elegantă a româncei a pus atunci capăt unei salbe de declarații insinuante și unui iureș de critici. Răzgândirea lui Bouchard schimbă acum contextul meciului. Însă se schimbă oare cu adevărat și favorita?

Până la știrea din urmă cu câteva zeci de minute, România, care va merge în formula Irina Begu – Alexandra Dulgheru – Andreea Mitu – Raluca Olaru, pornea de departe cu prima șansă. Cu Bouchard înapoi în echipă, Canada are perspective mai bune, dat fiind că Genie e singura jucătoare de Top 10 prezentă la Montreal. Însă e discutabil dacă raportul de forțe se sucește cu totul în favoarea gazdelor.

Fed Cup e o competiție pe echipe, și la fel ca și în cazul Simonei, nici Genie nu poate câștiga de una singură. Plecând de la premisa că ea și-ar câștiga cele două meciuri de simplu, numărul 2 al Canadei, care în noua conjunctură devine Gabriela Dabrowski, pornește drept mare outsider atât contra Irinei Begu, cât și cu Alexandra Dulgheru, cea mai probabilă alegere pentru numărul 2 în echipa României.

Dabrowski (23 de ani) este numărul 177 mondial și n-a mai jucat niciodată cu Irina Begu. Cu Alexandra Dulgheru s-a întâlnit o singură dată, chiar anul acesta, în calificările de la Doha, iar românca (între timp ajunsă în Top 70) a câștigat confortabil, 6-2, 6-2.

Dabrowski este o jucătoare de 1,75, lovește reverul cu două mâini, iar cea mai bună clasare a fost un loc 164. La dublu, unde probabil va fi de asemenea selectată, stă mai bine: e pe locul 42 și are două titluri WTA (cel mai recent, anul acesta, la Monterrey) și 11 ITF-uri. Rezultatele ei la simplu sunt, însă, modeste: singurul titlu al carierei este un ITF de 50k, și abia anul trecut a reușit să se califice pentru prima dată pe tabloul unui turneu WTA, la Bastad.

Genie: context, cum e forma ei de acum și care sunt așteptările puse în ea

Dincolo de Dabrowski, ar trebui oare să presupună cineva că Bouchard este certă câștigătoare a două meciuri de simplu? Nu tocmai. La ora actuală, orice urmăritor al circuitului WTA poate spune cu maximă obiectivitate că Genie a lovit un zid. Canadianca traversează prima criză cu adevărat serioasă de formă și de rezultate, ceva normal în cazul jucătoarelor cu un parcurs ascendent atât de brusc precum cel reușit de ea în 2014. Anul trecut, Bouchard a jucat în semifinale la Australian Open și la Roland Garros și în finală la Wimbledon, impresionându-i pe mulți cu jocul ei ofensiv, bazat pe o prezență exclusivă pe baseline și cu lovituri foarte rapide. Însă în spatele acestor parcursuri lungi a stat și o conjunctură adesea favorabilă, cu destule trageri confortabile și cu puține victorii care s-o legitimeze în mod real împotriva concurenței de vârf. De altfel, singura ei victorie contra unei jucătoare de Top 10 a venit contra Simonei Halep, în semifinala de la Wimbledon, un meci a cărui desfășurare a fost influențată de accidentarea la gleznă a româncei, petrecută chiar la început.

Când a avut nevoie să se testeze în calitate de țintă pentru alte jucătoare, statut nou, căpătat datorită ascensiunii fulminante în Top 10, Genie a început să dea rateuri. Înfrângerea dură, fără drept de apel, suferită cu Shelby Rogers la Openul Canadei anul trecut, a anunțat ceea ce avea să urmeze. Finalul de sezon a găsit-o întrebându-și retoric antrenorul în Singapore “Ce caut eu aici (dacă nu-s gata)?”, la un Turneu al Campioanelor la care Bouchard a fost învinsă categoric de Halep, de Ivanovic și de Serena. Offseason-ul a venit cu multe schimbări, dar Genie a început parcă lipsită de tragere de inimă noul an. În Australia a pierdut în sferturi, atunci când a întâlnit o altă reprezentantă a elitei, pe Maria Sharapova, apoi a intrat în pasa proastă de acum. L-a numit pe Sam Sumyk ca antrenor, dar efectele întârzie să se vadă. Bouchard a pierdut în turul întâi la Antwerp, apoi a trecut două tururi la Indian Wells înainte de a suferi o înfrângere care ar lăsa urme pentru oricine, într-un meci incredibil cu Lesia Tsurenko. Afectată și de probleme fizice, Bouchard a lăsat să-i scape multiple avantaje în acel meci, inclusiv un 4-1 cu două break-uri în decisiv. Apoi a urmat o eliminare suferită la Miami în primul tur, cu Tatjana Maria (6-0, 7-6), un meci despre care Genie a spus că “bine că n-a fost televizat”. Seria a fost completată la Charleston, cu o înfrângere aspră administrată de Lauren Davis (6-3, 6-1), un alt joc plin de erori neforțate pentru Genie, cu un limbaj al corpului foarte negativ și cu puține idei.

Family Circle Cup Tennis

După toate aceste meciuri, canadianca a spus lucruri similare, precum “absolut nimic nu a funcționat”, “nu m-am simțit eu însămi”, “picioarele au fost grele pe tot parcursul zilei” sau “m-am chinuit în fiecare aspect al jocului”. După eliminarea de la Charleston, discursul lui Genie a devenit chiar și mai întunecat. Printre alte mențiuni despre pierderea încrederii în sine, ea a spus: “Am vrut să strâng mai multe meciuri în picioare, de aceea am venit aici (n.a. a primit un wildcard după Miami, inițial turneul nu era în plan). Dar poate ar trebui să-mi iau o săptămână de pauză de la meciuri și să mă antrenez, ca să fiu cu adevărat gata pentru următorul turneu la care particip”. Cum Genie a adunat între timp și câteva mici accidentări (la braț, apoi o întindere la mușchii abdominali și o gleznă cu care a călcat strâmb), ideea ei inițială a fost să ia o pauză în această săptămână, pentru ca apoi să fie gata pentru Stuttgart și pentru restul sezonului de zgură și, mai apoi, cel de iarbă, perioadă în care marea majoritate a punctelor ei de acum fiind scoase pe masă.

Ideea petrecerii unei săptămâni acasă la Montreal, înainte de această serie, a părut însă mai eficientă. Se întâmplă foarte des în cazul tinerelor jucătoare să traverseze perioade prelungite de căutări, din care, de regulă, ies mai puternice. Însă asta cere mult timp, iar nivelul actual de formă al jucătoarei canadiene spune mai degrabă că ea își asumă un risc destul de mare venind la Fed Cup.

La ce să ne așteptăm de la Canada – România în noua așezare?

Cheia întâlnirii pare să stea în meciul dintre Genie și Irina. Când s-au întâlnit la Australian Open, în ceea ce a fost primul parcurs mai lung al Irinei într-un turneu de Grand Slam, Begu i-a luat un set canadiencei și a avut momente foarte bune de joc când s-a relaxat complet la începutul setului doi. “Nu o cunoșteam prea bine și e dificil să joci cu o jucătoare cu stilul ei, dar data viitoare voi ști mai bine”, spunea Irina. “Data viitoare” va fi în weekend, într-un context cum nu se poate mai diferit față de cel din Australia. Irina va trebui să facă două lucruri: să-și asume rolul de lider al echipei și să înțeleagă că presiunea imensă în respectivul meci va fi pe umerii lui Bouchard, și nu pe ai ei. Din toate motivele de mai sus, dar și pentru că nu-și permite vreun pas greșit pentru ca echipa ei să aibă șanse reale, Genie va fi apăsată contra Irinei. Dacă aceasta va putea profita de situație, meciul se poate decide acolo.

De altfel, principalul efect concret al reintrării în cărți a lui Genie este cel psihologic. Pe de o parte, ea conferă o undă suplimentară de speranță echipei Canadei și fanilor gazdă. Pe de altă parte, este corect că aduce o presiune în plus pe întreaga echipă a României, care va ști că nu are loc la greșeli în meciurile cu numărul 2 canadian și cel de dublu (dacă se va ajunge acolo). Dintr-o dată, manșa Canada – România devine mai strânsă, dar ca în marea majoritate a meciurilor cu miză mare din Fed Cup / Davis Cup, mentalul va juca un rol mult mai important decât în circuit, iar eroii pot sări de oriunde.

Până la urmă, ceea ce e important de reținut de oricine, mai ales de cei care critică alegerile făcute de Simona sau de alți jucători/jucătoare în Fed Cup și Cupa Davis, este ce spuneam ceva mai sus: echipa câștigă un astfel de meci. Ca România să intre în Grupa Mondială, și mai ales să facă față acolo, are nevoie să arate două lucruri: că are soluții numeroase, cu care să contracareze absențele de efectiv (ceva, atenție, la ordinea zilei în astfel de competiții) și să arate forță de grup.

Când, în 2014, Bouchard a ajutat Canada să câștige două meciuri, contra Serbiei și contra Slovaciei, ambele acasă, Genie a beneficiat și de circumstanțe favorabile; iarăși un lucru normal în Fed Cup, dar la care trebuie privit cu atenție, pentru a avea imaginea corectă. În meciul cu Serbia, oaspetele au trimis o echipă experimentală, cu Dolonc și Jaksic pe post de titulare. Bineînțeles, Genie a câștigat lejer cu ambele, pierzând doar 4 game-uri în 2 meciuri, dar a contat mult prezența Aleksandrei Wozniack pe post de numărul 2 în echipa Canadei. Wozniack, o jucătoare de echipă și foarte bătăioasă, a adus celălalt punct și a evitat situația în care dublul să mai conteze la ceva (Serbia a câștigat prin Jaksic/Stojanovic, vs Dabrowski/Fichman).

Contra Slovaciei, situația s-a repetat. Din nou Wozniack a fost disponibilă, a intrat pe teren și a câștigat primul meci (vs Cepelova), iar Bouchard le-a câștigat pe următoarele două (cu Kukova și cu Cepelova, pierzând un set și fiind dusă de două ori în tiebreak). Încă o dată, dublul a devenit inutil, încă o dată Dabrowski și Fichman au pierdut (9-11 în decisiv cu Husarova/Schmiedlova).

Aceste conjuncturi nu se mai repetă acum: întâi de toate, chiar și fără Halep sau Niculescu, echipa României e mult mai solidă decât acele variante propuse de Serbia și de Slovacia. Iar doi la mână, Aleksandra Wozniak nu mai este disponibilă, fiind în refacere după o accidentare. Aici e toată cheia: cum se va descurca Genie cu toată greutatea simplului apăsând exclusiv pe ea, în condițiile unei forme sportive dezastruoase comparativ cu 2014? Iar dacă se va ajunge ca manșa să se decidă la dublu, alte două întrebări: va juca ea dublu, și dacă da, va fi un factor? Per total, Genie are un bilanț de 38-40 în carieră la dublu (niciun meci anul acesta). Ultimul meci oficial datează de anul trecut, de la Wimbledon, iar ultima victorie datează de anul trecut, de la Australian Open (a făcut pereche cu Dushevina). Cu plecarea către Stuttgart o chestiune de ore la acel moment, pare mult mai plauzibil ca echipa Canadei să apeleze iar la formula Dabrowski/Fichman. Adică două jucătoare în fața cărora orice combinație decisă de Alina Tecșor va porni favorită.

Așadar, da, răzgândirea lui Genie e interesantă ca și context, schimbă mult dinamica meciului, dar nu într-atât de mult cum s-ar crede la prima vedere. În cel mai bun caz, îl face mai echilibrat și mult mai interesant. Îl face, e adevărat, mai greu de câștigat pentru România, dar în acest caz victoria va fi cu atât mai glorioasă și cu efecte pozitive aproape inevitabile pe termen lung pentru componentele echipei. La fel și calificarea, dacă va fi obținută, va fi una mult mai bine apreciată. Dreptul la Grupa Mondială trebuie câștigat, și nu primit cadou, iar echipa României, în formula Irina – Alexandra – Andreea – Raluca, poate să și-l câștige.

Ce putem face noi pentru ele și ce ar trebui să facem, dincolo de senzaționalism și de căutări absurde de vinovați înainte de vreme, este să fim realiști și rezonabili. Și să le susținem până la capăt, de acasă sau de la fața locului, indiferent de conjunctură sau de situație. Să înțelegem că nu e suficientă o singură jucătoare pentru a muta munții din loc în acest tip de competiție. Și că, dacă România va ajunge într-o bună zi (foarte posibil) să conteze în lupta pentru câștigarea Fed Cup, va ajunge acolo pentru că are o multitudine de soluții – lucru demonstrat în ultimii doi ani, din Ungaria și până la Galați. Și mai putem să reținem că gestionarea programului și a resurselor disponibile face diferența între campionii de cursă lungă și jucătorii foarte buni.

Fed Cup este de multe ori despre context și întotdeauna despre echipă. Iar noi stăm bine la ambele înainte de weekendul din Canada.

 • Toma

  Nicole Vaidišová a crescut la Academia lui Nick Bollettieri, la care s-a antrenat și în ultima vreme, sub comanda tatălui vitreg Ales Kodat.
  Într-un interviu, Bollettieri făcea o comparație cu revenirea explozivă a croatei Lucici-Baroni la 33 ani: de ce Nicole la 25 ani n-ar putea?
  ,, Nicole are un joc exploziv, nu plimbă prea mult mingea. Ea aparține tenisului mare, eu cred că va reveni acolo”- a mai adăugat ,,gurul”.
  Acest prim meci cu Karantcheva a fost un pic straniu:tribune goale, fără arbitri de linie, fără copii de mingi, nimic din ce să-i aducă aminte de atmosfera de Grand Slamuri trecute-remarca ziarul ISport.
  Gurile rele spun că frumusețea Nicolei a atras și mulți sponsori care pot impune potrivit Regulamentelor WTA și ITF 12 wildcarduri, cîte 3 în TPS și cîte 3 în calificări. Chestia cu frumusețea mi-a fost sugerată de un articol din presa cehă:,,Frumusețea deschide ușile, dar… plusuri și minusuri în revenirea Vaidisovei”, unde printre altele se amintește că în spatele revenirii ar fi Reebok dar mai ales IMG care deține 14 turnee WTA și ITF. Ceea ce nu-i puțin.

 • Toma

  Nu-i nicio problemă că sunt solitar pe acest articol! Dar se merită , vorba românului!
  E greu să reintri în joc după 4 ani și jumătate! Făceam o comparație cu Azarenka, după 5 luni de pauză, care se chinuie să-și regăsească loviturile!
  Nicole, rebela cehilor, are de muncit! La felul cum s-a retras, nu știu dacă va continua.Are toate loviturile, dar e greu! Nu prea leagă nimic: serviciul 1 intră greu,, dreapta cu kick e bună, dar normal, e cam rară, returul, în schimb e departe!

 • neo

  Eu cred ca nu mai e loc de niciun refresh al asa-numitului val de negativitate.
  De fapt nici nu prea a fost vorba de asa ceva.
  O declaratie a unei foste glorii, 3 articole de presa scrise din foame de clickuri si reactiile de la commenturi ale cel mult 15-20 de ipochimeni care pana mai ieri nu stiau ce inseamna Fed Cup nu inseamna val de negativitate.
  Sa nu cadem pana si noi in capcana tabloidizarii, care tocmai pe tactica bulgarelui de zapada se bazeaza. Bulgare care, din pacate pentru ei si din fericire pentru noi, nu s-a rostogolit mai deloc, in ciuda eforturilor unora :)))

  Repet: nu ma intereseaza Fed Cup. Dupa primele 2 tururi la Stuttgart, daca Simona le va trece cu succes, barajul va fi done and dusted, ingropat in cartile de statistica a tenisului…

  Asa ca le astept pe Irina, Andreea si Alexandra la Madrid, pe MD (sper sa ajute si Tiriac acolo unde e nevoie)…

  • Horatiu

   Perfect comentariu! De fapt tot ce au spus Nastase et co erau niste pareri care trebuie respectate si tratate asa cum a facut Simona. Cei care le trateaza altfel intelelegand ei ca au dreptul sa judece si sa jigneasca, de fapt pornesc adevaratul scandal.

  • http://www.george2210.blogspot.com george2210

   Au fost ceva mai mult de 3 articole de presa. Cei care stiu cu ce se mananca tenisul inteleg decizia Simonei, trec repede peste atacurile din presa. Pentru marea majoritate insa, ramane ideea ca Simona n-a vrut sa joace pentru Romania. Pe mine m-au intrebat cativa prieteni in ultimele zile de ce nu vrea sa joace.

 • mery

  Simona a contribuit si ea un pic la intarirea echipei Romaniei pentru Canada, desi este in pregatire intensa pt sezonul de zgura : Teo Cercel a plecat cu echipa si va ajuta la pregatirea fizica a fetelor. E momentul sa le creditam pe fete cu toata increderea ca vor castiga chiar si fara nr 3 mondial in echipa.
  Hai ROMANIA!

  • Ada

   Cred ca si prezenta psihologului Irinei ar fi foarte importanta pentru aceasta echipa :).

  • Gyro

   Mery si clasicul ei post cu Simona. Absolut fara nici o legatura cu subiectul apare Simona. Mai e unul, Ciprian Nicolae care indiferent de subiectul articolului, hop si el cu SImona.

   • mery

    pacat ca vezi numai asta…….postul era in contextul participarii Eugeniei si al neparticiparii rachetei 1 a Romaniei. atat.
    ….si Adrian vorbeste de Simona in articol

 • mery

  echipa Romaniei:

  • Ada

   Cat de simpatica e Alex :). Imi doresc sa vad cum o chinuie pe Bouchard intr-un meci lung, asa cum stie ea :P.

   • mery

    cred ca si Irina o va chinui :) sper totusi sa nu fie totusi total demoralizata Genie inainte de sezonul pe zgura……

    • xyz

     Este deja demoralizata…

 • Dragos Sancraian

  Ne calificam!!

 • xyz

  Asa cum se prezinta lucrurile acum, acceptul Eugeniei de a juca la Fed Cup pare o miscare disperata de marketing lipsita insa de orice logica. O asteapta cateva luni in care se va decide prezenta ei in top 10 si implicit statutul de cap de serie (cu meciuri relativ usoate in primele tururi) si ea isi complica mai mult decat este necesar situatia. Iesita complet din forma, cu un program dat peste cap si cu atatea schimbari de fus orar/suprafata de joc, Genie demonstreaza ca este un produs de marketing care trebuie sa se supuna unor decizii bizare. Cu sau fara ea, echipa noastra este favorita. nu se pune problema ca ea sa aduca usor doua puncte Canadei (Irina o poate invinge, daca nici acum…). Una peste alta, o decizie mai mult decat bizara, decizie ce o va costa mai mult decat crede staff-ul ei.

  • Bogdan

   Singurul castig real al Eugeniei ar fi de moral dar si daca pierde primul meci se adanceste si mai rau haul in care este, Irina sau Alexandra au armele necesare s-o infranga, asa este, o decizie pe care chiar nu o putem intelege si sincer incepe sa-mi fie mila de ea daca e doar chestie de marketing la mijloc, a devenit pur si simplu o marioneta in mainile acestor infecti lacomi de castiguri peste noapte.
   Si iar Dolce transmite, sa ne pregatim de stream-uri.

  • Marius Popescu

   Absolut de acord. Nu știu însă ce și-a propus Genie: să fie campioană de tenis sau ”campioană” de marketing, cu contracte publicitare grase și covoare roșii. Cred că le prinde fetelor noastre să bată o jucătoare de top 10, Irina e într-o formă de zile mari și pare într-o ascensiune clară către top 20. Iar pentru Alexandra, Genie e un matchup bun. Va ști să o toace și să-i provoace UE la greu. Așa că nu prea am emoții. Hai România!

 • mariusmanole

  Devine mai interesanta intalnirea acum. Cred ca vor fi meciuri frumoase, abia astept sa le urmaresc:) HAI ROMANIA!

 • sorin-arges

  Asadar Alin Petrache n-a vorbit ca ,,proasta in targ” !
  Datele problemei sunt total altele si cum canadienii au manageriat excelent completarea echipei lor ma astept sa faca la fel cu avantajul de a fi gazde. Pariez ca nu vor avea ,,hawkeye” – cum am avut noi la Galati si nu ne vor pune la dispozitie o suprafata care sa ne convina prea mult, asa cum noi am servit o suprafata ideala pentru Muguruza !

  • xyz

   Degeaba incerci, chiar a vorbit ca “proasta’n targ”, ca a speculat si speculatia lui s-a adeverit nu inseamna ca este credibil sau la vremea respectiva avea informatii concrete. Nu a stiut nimeni pana astazi daca Genie va participa sau nu, nici macar ea (vezi raspunsul dat la conferinta de presa). Hai sa nu ridicam o nonvaloare ca Petrache la rangul de guru, este un pacalici aservit politic si atata tot.

   • sorin-arges

    Hai ca esti tare !!

    • xyz

     Stiu, daca ai argumente care sa-ti sustina teoria sunt gata sa le dezbatem, amical si fara partinire sau patima. Nu avem decat de castigat daca discutia este constructiva. Repet, astept argumente nu speculatiile unuia care habar nu are pe ce lume traieste (gen Petrache).

  • Liviu

   las-o moarta. Ti s-a explicat in articol ca nu sunt deloc altele “datele problemei”, dar tu o tii una si buna !

   • sorin-arges

    Explicatiile nu sunt valabile; canadiencele au racheta nr 1 si la simplu si la dublu ! Iar noi depindem de rezistenta Irinei ! Cum va duce trei meciuri !

    • xyz

     Sincer, cine crezi ca e mai credibil cand e vorba de opinii? Tu sau Adrian Toca? :)

     • sorin-arges

      Fara indoiala ca Adrian si nu cer nimanui sa fie de acord cu mine. Totusi de la momentul cand Simona a anuntat ca nu se prezinta tot ce am prevazut eu ca se va intampla s-a intamplat. Mai lipseste un singur lucru, dar sper ca macar aici sa ma fi inselat ! Sper !!

     • xyz

      In sfarsit recunosti ca toata teoria ta s-a bazat pe presupuneri. Este un prim pas :)

      Adria Toca avenit cu argumente logice care sa-i sustina afrmatiile, argumente cu care sunt 100% de acord. Ca, se poate intampla ca Genie sa prinda 2 zile fantastice sau Irina sa aiba un blackout total e alta poveste. Insa cum in posturile tale se regaseste o doza sanatoasa de incapatanare consider ca trebuie sa asteptam meciurile pentru a vedea ce se intampla.

     • sorin-arges

      Daca tu asa crezi … asta e ! Putem trai amandoi fara indoiala cu convingerile noastre.

    • Liviu

     tu de fapt iti doresti sa pierdem cu Canada, sa poti veni aici sa te bati cu pumnu-n piept ca ai avut dreptate. Lucru care nu se va intampla. “Explicatiile nu sunt valabile” e un sofism chiar prost ales. Dimpotriva, sunt foarte pertinente si chiar foarte valabile. Racheta lor numarul 1 la dublu n-a castigat nici un meci de dublu in FedCup, iar racheta lor numarul 1 e pe tobogan. Ca sa nu mai vorbim ca echipa noastra e mult peste tot ce au intalnit ele in ultimile meciuri.

     • sorin-arges

      Acum ai inteles. Asa e, tin de fapt cu Canada !!

     • adrian_hora

      5-0 pentru romania – vad ca o ignorati pe dulgheru care este intr-o forma buna.

     • Liviu

      se lasa Bouchard de tenis daca ia bataie in ambele meciuri :) Sau nu mai calca prin Canada in viata ei…isi muta resedinta, isi schimba cetatenia :)

    • mdionis

     Aoleu. In primul rand eu m-as intreba cum ar putea Jeni sa duca trei meciuri.
     Scopul final este ca echipa sa castige, o strategie castigatoare simpla ar fi sa o punem pe Andreea Mitu sa o oboseasca pe Bouchard in prima zi in locul Irinei, iar apoi Irina/Raluca la dublu sa bata ce mai ramane din Jeni obosita si de meciul cu Alex (in cazul fericit ca reuseste sa il castige si pe-ala). Dar mai e timp pana atunci, poate Jeni se razgandeste din nou.

   • Iulian

    E de inteles, el traieste pentru Fed Cup. Cum e CM de fotbal pentru brazilieni, asa e Fed Cup pentru el.

  • bazugiova

   Neptezentarea Simonei la FedCup a atras o singura critica,dar a fost atat de mare taraboiul incat parca ar fi fost 1000.Cu toate astea tu esti singurul care ai fost convins de linsajul asta mediatic

   • adrian_hora

    critica adusa de ilie nastase, pe care omul obisnuit il baga in seama cand vorbeste de tenis. In mod normal e de bagat in seama daca vorbeste de tenis(cand nu arunca piatra aiurea). Dar sigur stie si el ca fed cup e de mana a doua si ca programul simonei in vederea RG nu ii permitea jocurile din canada – a fost doar rau intentionat (ca altfel as zice ca a fost de-a dreptul prost)

    • bazugiova

     Ideea de baza e ca ,in cazul in care pierdem calificarea o sa fie vina Simonei,iar in cazul victoriei contributul constantencei o sa fie 0 .Cam asta este in mintea lui Sorin-Arges.

  • mdionis

   Alin Petrache a vorbit totusi ca prostul neinformat. Ulterior declaratiei lui, Bouchard declarase la Charleston ca NU participa. Acum s-a razgandit, insa Petrache nu avea cum sa stie daca se razgandeste sau nu.

   • sorin-arges

    Am mai zis. Stia pe filiera olimpica. Omologul lui canadian cumva i-a spus asta. Chestia cu participarea in ultimul minut – a fost clar pregatita si s-a dorit o chestie psihologica. Ceea ce s-a si reusit.

    • mdionis

     Faptul de a fi zis ceva nu inseamna ca acel ceva este si adevarat. A.P. este esentialmente un (aproape) nimeni in lumea sportului pe care nimeni nu da actualmente $0.02 . Sa presupunem totusi, de dragul ipotezei, ca echipa anuntata (de 3 jucatoare) a Canadei a fost o simpla manevra “psihologica”. Daca a fost asa, ultima persoana careia “omologul canadian” al lui A.P. i-ar fi dezvaluit strategia respectiva ar fi fost desigur A.P.: este absolut lipsit de sens sa pui la cale o manevra de acest gen si apoi sa ii transmiti “cumva” adversarului ca de fapt e vorba doar de un truc.
     Bouchard nu avea de gand sa participe la Fed Cup pentru ii strica si ei programul (in masura ceva mai mica, dar orisicat: trebuie sa participe la Stuttgart si va avea de intampinat problema adaptarii la diferenta de fus orar +6h precum si schimbarea suprafetei de joc), iar negarea explicita a participarii a fost facuta DUPA ce trecuse termenul limita teoretic (8 aprilie) de confirmare a echipelor, cand deja nu mai servea la mare lucru. Pe de alta parte, daca canadienii ar fi dorit cu adevarat sa faca o manevra psihologica, ar fi anuntat-o pe Bouchard cu doua zile inainte de prima partida, pentru a pune presiune serioasa asupra echipei Romaniei (i.e. luand orice eventual timp de raz-gandire pentru Simona si reducand totodata la minim timpul de elaborare a unei strategii de victorie a echipei Romaniei in noile conditii date). Asa au facut un mare fas; Bouchard iese perpelita moral de la Charleston (zgura verde) ca sa joace impotriva unor adversare care ii pot pune mari probleme chiar la ea acasa (pe hard), si cu gandul la turneul de la Stuttgart la care ar fi trebuit sa participe in ideea de a mai si castiga cate ceva (din nou zgura). Mie imi este clar ca Jeni trece printr-un moment critic, iar prezenta ei scremuta in echipa de Fed Cup nu e neaparat un plus pentru canadieni in actualele conditii.
     Acum, oricine poate avea o parere, ideea generica este ca parerile bine argumentate au totusi un statut ontologic superior darii cu presupusul de aflare in treaba.

     • Iulian

      ‘pui la cale o manevra de acest gen si apoi sa ii transmiti “cumva” adversarului ca de fapt e vorba doar de un truc’

      Dar stim noi cum functioneaza filiera olimpica? El probabil ca e olimpic la chimie si are abonament.

     • canticchio1

      Romania nu se compara cu Cehia in conditiile in care de la ele ar lipsi Kvitova si Safarova iar de la noi Simona si Monica; cehoaicele nici nu ar sta prea mult la discutie cu noi

     • mdionis

      Nu pentru comparatia valorica Cehia 2 / Romania 2 am adus in discutie detaliul ci pentru a sublinia ca, daca sefii echipei Canadei au vrut sa faca si acolo o manevra dibace anuntand o echipa de 3, nu le-a prea iesit nimic, deci este mult mai probabil (chiar si din aceasta perspectiva) ca anuntul initial al unei echipe de 3 jucatoare sa reflecte pur si simplu incertitudinea reala asupra participarii lui Jeni.

    • Iulian

     :)) “filiera olimpica” e de retinut.

  • Marius Popescu

   Pot să facă orice canadienii, să pârjolească câmpiile și să otrăvească fântânile, că tot nu ne bat!

   • oSorin

    avem romani infiltrati in “poporul canadian” :)

  • Gyro

   1. Sorin Petrache e un nimeni in lumea sportului de mare performanta. Ajuns unde este doar datorita relatiilor. (ale sale si ale tatalui sau).
   2. Orice spune acest Alin Petrache e irelevant (pentru ca este un nimeni si nu-l baga nimeni in seama).
   3. Fed CUP-ul este o competitie de mana a treia. Adica nu intereseaza aproape pe nimeni (cu exceptia federatiilor de tenis din tarile participante). Orice jucatoare care are ceva mai bun de facut in perioada respectiva nu participa la FED CUP.
   4. Pana nu a existat Simona pe harta tenisului 99.99 % dintre romani nici nu stiau ce e FED CUP. Bun oricum nici acum majoritatea nu stiu, dar stiu ca Simona a refuzat “nationala” si deci e o chestie naspa.
   5. In concluzie si daca pierde RO cu 3-0 nu va interesa pe nimeni si nu va plange nimeni. (decat poate Petrache si vreo 2 saraci din federatie, care ar castiga ceva de pe urma unor meciuri gazduite de RO in Grupa Mondiala).

   • Novak

    corecte observatiile cu 2 nuantari
    la 4 – fraza e “Simona a refuzat nationala” fraza care vinde in zona de can-can, majoritara in Romania, si daca pierdem si daca vom castiga
    la 5, Doamne fereste, adunci se adanceste nr. 4 :)

   • guest

    chiar ma gandeam odata cum as putea caracteriza “jocul” tau, in cat mai putine cuvinte..uite ca am acum o revelatie : tu esti genul ala care isi copleseste adversarul cu argumentul suprem : “ba, saracule !”…

    • Gyro

     In exprimarea mea era vorba despre niste persoane din Federatie care inca nu au ajuns la ciolan si de-asta ii numesc saraci.
     In cazul tau formularea completa e “sarac…cu duhul”

     • guest

      yeahhhh

   • Marius Popescu

    Sunt de acord cu 80% din ce spui. Fed Cup este importantă pentru jucătoarele în curs de afirmare sau de revenire, ca rampă de (re)lansare și izvor de încredere. Plus că e o ocazie să le vezi acasă pe eroinele noastre altfel împrăștiate în toate colțurile lumii, în condițiile în care România nu dispune decât de un turneu WTA, nici ăla prea important. Și pică bine, pentru că interesul pentru tenis e în creștere (mulțumim, Simona!)

   • mery

    imi place pct 4)

    • Florin

     Punctul 4 este beton. Rezuma toata polemica legata de participarea Simonei la “Fed Cup” intr-o singura fraza.

   • grs

    Nu, chair daca sunt total de acord cu comentariul, nu iti dau vote up :) Astept primele cuvinte frumoase, spuse din inima, despre Simona :)

  • Laur0707

   Nu stiu de ce esti atat de emotionat de FED Cup, pe care nu a urmarit-o absolut nimeni niciodata pana anul trecut cand a aparut Simona in peisaj. Mult mai important e sezonul european, unde Simo, cu o pregatire ca la carte, are sanse reale sa castige un Grand Slam la simplu pentru Romania dupa vreo 30 si ceva de ani. Ma bucur din inima ca a facut alegerea corecta. E timp si pentru FED Cup in anii urmatori, atunci cand problema nr 1 va fi rezolvata. Vezi exemplul Federer la baieti.

 • Amadeus W

  Hei, bine ati aterizat fetelor la Aeroportul International “Pierre Eliott Trudeau”. Astept cu nerabdare sa va urmaresc la antrenamentele pregatitoare ale mult asteptatei partide Cad – Rou.
  Nu va fie frica de bastinasi (chiar cu mademoiselle Eugenie Bouchard în echipa), tot fetele noastre se vor califica mai departe. Care Genie, e într-o forma de . . . cozonac rasuflat. Sustinuta însa de galeria locala, zgomotoasa si “calita” în partide de hockey, s-ar putea trezi din letargie, ceea ce nu ne prea dorim. Dar galeria locala va avea o opozitie forte, vor fi multi români la meci si vor fi foarte vocali. Speram ca regulile în vigoare pe arenele de tenis vor fi respectate, ca la orice partida de Fed Cup.
  Pronostic : Cad – Rou 1-4 (varianta optimista) sau 2-3 (în cel mai rau caz).
  In afara de Genie, care a mai respirat aer de Top 10, celelate componente ale formatiei gazda sunt extrem de modeste. In precedenta partida, jucatoarele no.3 si no.4 ale Cehiei, le-au spulberat cu 4-0 (au renuntat sa mai joace dublul).
  In concluzie, va rugam, “Lasati-ne sa ne pregatim de Grupa Mondiala I ” :)))

  • sorin-arges

   Sterge indemnul ala final ca aduce ghinion….

   • Amadeus W

    OK ! A fost o gluma, dar m-am conformat, pentru ca apreciez mult comentariile tale.
    Cu stima !

 • mery

  azi Sorana joaca in turneul de la Bogota. hai Sorana

  • sorin-arges

   … la dublu !

   • mery

    e binevenit orice pentru a-si recapata forma:)

    • sorin-arges

     E vorba de accidentarea aia nenorocita. O avea inclusiv la Bucuresti cand a batut-o pe Ana… De atunci se tot chinuie si nu mai razbate.

 • Marius Popescu

  Plonjee la fileu la Roland Garros! Ce vremuri:

  http://www.ina.fr/video/I05277568

 • Marius Popescu

  Scuze, plonjoane:))

 • magus1349Jr.

  Big deal!! Avem cu cine.
  Prin participarea asta Bouchard nu face decat sa-si mai bata niste cuie in talpa. Aducerea a doua puncte pentru Canada va fi tratata ca un lucru asteptat si normal, pe cand orice infrangere va insemna inca un bolovan adaugat la salba pe care o are la gat in momentul de fata.
  Oricum, meciul a devenit mai interesant.

 • Novak

  Ca si jocurile contrafactuale (ce ar fi fost daca…) si cele antefactuale (ce ar fi daca…) au mai mult conotatia unui exercitiu de imaginatie. Fantezist sau nu. Prezenta lui Eugenie in echipa Canadei este o mica lovitura de marketing. Prezenta Simonei ar fi fost una si mai mare (combinata cu Eugenie). SI acum jocurile antefactuale:
  – forma din Fed Cup nu are de multe ori legatura cu forma din circuit (Muguruza a fost in forma cu Romania dar nu a aratat ulterior mare lucru in circuit, Simona, invers, sezon senzational in circuit, meci slab la FedCup).
  – ultimele meciuri cu Eugenie in echipa au adus minim 2 puncte Canadei. In acest caz Eugenie iese in avantaj chiar daca Romania castiga (a facut maximum pt tara ei)
  – daca pierde un meci (ceea ce este probabil, la Irina) asta e, s-a straduit, continua sa castige la capitoul popularitate
  – daca va castiga ambele meciuri combinat cu o supriza la dublu devine eroina nationala pe termen scurt

  In concluzie, dupa eliminarea la Lauren Davis (care a jucat excelent totusi) era singura ei optiune win-win.

  Am putea sa ne jucam asa si din perspectiva Simonei, in special in nefericita varianta a infrangerii.

 • florin78

  Ce frumos ii sta cu steagul Canadei pe obrajori. Cum era sa rateze Genie acest meci pus la ea acasa. E ca si cum Romania ar fi jucat la Constanta si Simona nu ar fi venit.
  Acum trecand la tenis propriu zis Bouchard a ales normal sa joace la echipa de Fed Cup in primul rand in cautarea de victorii de moral. Are nevoie de o repornire si ceva imi spune ca de data asta acasa nu va mai primi covrigi. Meciul se disputa in 5 intalniri si cred ca vom castiga dar mult mai greu decat fara participarea lui Bouchard. Irina e cam singura care ii poate pune probleme si acolo cred se va juca o prima sansa a Romaniei de a inchide meciul mult mai repede. Despre Simona si participarea ei la Fed Cup am fost printre primii care am scris ca nu e cazul la acest meci prin faptul ca poate sa ii pericliteze pregatirea pe zgura inca de la primul turneu important, chiar dupa tragerea la sorti si atunci inca nu jucase turneele americane.
  Sper sa fie o intalnire castigata de Romania si Genie sa fie multumita de participarea ei sa capete mai multa incredere. Fetele noastre in formula aceasta daca vor castiga vor pleca in urmatoarele turnee si mai pozitive.

  • Bogdan

   Pe mine ma uimeste ca participa, e ca si cum, facand paralela cu Simona, ar fi jucat la Galati, Bucuresti sau unde vreti voi si a doua zi ar fi trebuit sa fie in America si sa joace in turul intai.Inseamna ca renunta la turneul din Germania, nu vad alta varianta plauzibila.

   • florin78

    ce crezi e mai plauzibil o victorie la unul din meciurile de simplu la Fed Cup si totodata sprijinul publicului local sau o victorie in primul tur la puternicul turneu german? O noua infrangere la un prim tur cred ca i-ar adanci un pic dezamagirea pe cand la Fed Cup nu are ce pierde ci numai de castigat. Decizia e una foarte buna pentru ea. Are nevoie de sprijin din partea publicului si poate o revansa fata de ce a oferit la turneul de la Montreal. Eu cred ca Genie trece printr-un moment de blocaj mental, tenisul ei e mult peste ce a arata anul acesta, cu toate ca e criticat modul ei de a juca tenis anul trecut oferea rezultate mai ales in turneele mari.

    • Liviu

     pai tocmai asta e, ca are ce pierde ! Daca rateaza vreun meci din cele doua, o sa fie vai de ea prin presa canadiana. Sa nu mai vorbim de perceptia publicului.

    • Bogdan

     Presiunea e ca la balamuc pe capul ei, nu cred ca rezista.

     • florin78

      E meci de fete ce atata presiune, parca nu stim ca si ale noastre stiu sa ajute pe cineva la necaz, parca acum vreo 3 zile Irina a ajutat o nemtoaica la greu :)

    • xyz

     De fapt n-are pe nimic de castigat (personal vorbind) indiferent de rezultatele pe care le va obtine. Va veni in Europa total neacomodata cu zgura, obosita de schimbarea fusului orar, cu un moral mai mult decat subred. Se intrunesc toate premisele unui sezon pe zgura extrem de sumbru, singura ei sansa este un RG decent. La Wimby va pierde oicum foarte multe puncte. Pana la urma fiecare doarme exact asa cum isi asterne.

     • florin78

      pentru ea nu e un efort prea mare oricum era la ea acasa si nici nu e prea obosita dupa inceputul de an. E in cautarea unor victorii care sa ii dea incredere si la echipa de Fed Cup ar putea gasi acel moment de incarcare pozitiva. Chestia cu fusul orar nu e ca si cum pleci in Europa te intorci in Canada si iar te duci in Europa. Are doar “sansa” de a compromite turneul german, dar pentru Genie e mai important sa joace si sa castige niste meciuri si cred ca la Fed Cup, intr-un meci cu Romania, in care Canada nu pleaca favorita, la care se adauga probabil sustinerea publicului si a echipei poate si presiunea disipata pe toate componentele echipei vor creea cadrul pentru o repornire pentru Bouchard.

     • xyz

      Avea sansa sa-si pregateasca minutios sezonul pe zgura. Stuttgart-ul e ratat oricum si nici la Madrid nu o vad facand mare lucru. Raman la parerea ca ea spera intr-o evolutie buna la RG. Daca nu da peste CSN in optimi/sferturi :)

 • Un guest acolo

  Credeti ca o bate Begu pe Bouchard?

  • magus1349Jr.

   Important e sa creada ea, nu noi.

  • Liviu

   nu conteaza . Meciul nu sta in partida aia, decat ca scor. Daca fi 3-2 sau 4-1.

  • Bogdan

   Mai repede Alexandra, mai ales ca e si odihnita.:)

   • Un guest acolo

    Si eu cred ca mai degraba Alex poate. Nici Monica cu slice-urile ei nu ar fi facut o treaba rea.

 • Alex23

  Trebuie sa recunoastem ca acum va fi mai greu. Mult mai greu. Daca pierdem, sa vedeti avalansa de critici asupra Simonei.

  • Un guest acolo

   Daca pierdem inseamna ca nu avem (inca) valoare de Grupa Mondiala. Sunt acolo cateva tari pe care nici cu Simona in echipa nu e sigur ca le putem invinge.

   • Novak

    corect!

   • xyz

    Cand am facut aceasta afirmatie n-a lipsit mult sa fiu pus la stalpul infamiei :), si totusi asta e adevarul. Daca nu putem invinge o echipa de mana a doua ce pretentii sa avem impotriva Cehiei sau USA? Simona nu poate duce echipa in spate de una singura in Grupa Mondiala, avem nevoie de ECHIPA. Acum este momentul sa demonstreze (fetele care vor juca) ca ne meritam locul in Grupa Mondiala.

    • Sorin

     Da’ hai sa fiu un pic mai direct. Contributia Simonei la FedCup nu e cu nimic mai importanta decat contributiile celorlalte fete. Ba chiar indraznesc sa spun ca Irina si Monica au avut un rol mai important in victoriile obtinute de echipa noastra. Daca imi pare rau de ceva, imi pare rau de lipsa Monicai, nicidecum a Simonei.

     • xyz

      Corect. Asta este adevarul si este nedrept sa aruncam totul in carca Simonei.

    • Un guest acolo

     Nu as vrea fiu batuta cu pietre :)) Dar daca venea CSN-ul la Galati nu cred ca apucam barajul asta. Dar asta e, n-a venit, e sansa noastra. Sper ca fetele noastre s-o poata valorifica. Sunt aproape sigura ca trecem de Canada, greul insa de-abia dupa aceea incepe.

     • xyz

      Si pana la urma CSN a demonstrat ca decizia ei de a nu veni a fost una corecta, dovada sezonul incredibil (pentru ea) pe hard. Nu este o rusine in a sti sa spui pas atunci cand consideri ca ai alte prioritati.

     • Un guest acolo

      Si pentru noi a fost de bun augur absenta ei :) Muguruzei nu i-a gasit inca nimeni din Ro ac de cojoc la simplu. Alaturi de Mugu, CSN-ul cred ca ar fi fost prea mult pt noi.

  • Liviu

   Pai de ce asupra Simonei ? De ce nu asupra jucatoarelor care au jucat ? Pentru ca Romania e oricum favorita, cu Bouchard sau fara la canadience. Daca pierdem, cineva din echipa nu-si confirma statutul de mare favorita in celelalte meciuri.

   • Alex23

    Eu sunt de acord, dar explica-le asta celor de la prosport/gsp/ziare.ro etc.

    • Liviu

     nu mai intru pe acolo, n-are sens.

   • Un guest acolo

    Si eu zic la fel. Adevarul este ca la ora actuala, nicio jucatoare din Romania nu se apropie de valoarea/ potentialul/ mentalul Simonei. Chiar daca sunt cateva in top 100. Vedeti cat de greu este pt ele sa castige un titlu WTA, chiar si International. Pentru Grupa Mondiala ne trebuie o racheta 2 strong.

    • Marius Popescu

     Cred că Irina e pe cale să se țină de trena Simonei și să urce binișor în clasament (eu o văd în top 20). De asta e bine să i se dea rolul de lider la Fed Cup, ca să capete și mai multă încredere, pentru că are deja un tenis foarte bun. Iar la meciurile mari, cu Simo și Irina la simplu și Moni + Irina/Raluca la dublu vom fi sigur o forță.

     • Un guest acolo

      Dincolo de mentalul oscilant, mie mi se pare ca Irina nu-si valorifica suficient potentialul fizic. Are totusi 1,81. Ar fi singura noastra big-hittera :)…parca nu e asa strong fizic pt cat i-ar permite corpul.

     • Marius Popescu

      Nu e big hitteriță, dar nici nu e copleșită de big hitterițe. Și potențialul ei e foarte mare, chiar dacă e lipsită de killer instinct. Știe să joace, mai trebuie să învețe să câștige. Însă face progrese și la capitolul ăsta. Mai degrabă o văd urcând încet, dar sigur, decât urcând și coborând rapid. Only time will tell!

     • Un guest acolo

      Sa speram ca va progresa. Cred ca avem nevoie de inca o jucatoare foarte buna si in acelasi timp cat de cat constanta, ca nimeni nu e la 100% non-stop.

     • canticchio1

      Cand o lasa conditia fizica, nu o ajuta mentalul sau o darama emotiile pe Irina. Doar cand ea se va convinge singurica de ceea ce va vrea sa faca in tenis, atunci se poate pleca de la ceva sigur, in rest, construim esafodaje virtuale pe baze nesigure…

     • xyz

      Irina are nevoie de constanta, mi-a ajuns dezamagirea provocata de Sorana. N-as vrea sa o vad o aparitie meteorica in top 20, mi-as dori sa progreseze si sa fie intr-adevar o jucatoare de top 20. La oscilatiile de foma demonstrate de multe jucatoare n-ar fi mare lucru sa ajunga acolo, problema ramane mentinerea. O jucatoare ce sta 1-2 luni in top 20 nu cred ca si-a meritat locul, a ajuns conjunctural acolo. Vorbesc la modul general.

     • Marius Popescu

      Și totuși diferențele dintre Irina și Sorana sunt mari. Irina este mai degrabă genul timid și introvertit, care tinde să se subevalueze și care prinde încredere o dată cu rezultatele, seriozitatea și modestia ajutând-o să rămână cu picioarele pe pământ, pe când Sorana este capricioasă și extrovertită, rareori capabilă să-și țină în frâu temperamentul vulcanic și lipsită în general de răbdarea de a construi (punctele, cariera etc.). La Sorana (încă) mă aștept să aibă sclipiri meteorice, prin prisma talentului pe care îl are, la Irina să facă pași de furnică spre Top 20.

     • mery

      trena Simonei e prea lunga deocamdata….

     • xyz

      La cum arata clasamentul si la ce am vazut in aceste prime 3 luni (plus impresiile acumulate anul trecut) avem in mod clar un big 3. Cel putin in acest sezon nu vad nici o jucatoare capabila sa le incurce socotelile. Ca o comparatie, Irina duce trena Simonei cam in acelasi mod in care o duce si Madison Keys pe cea a Serenei, cu sfiala si de la distanta.

     • florin78

      mery si tu ai fi fost o fana cu adevarat pe masura Simonei daca ne-o prezentai asa frumos inainte de a avea trena asta asa lunga.

   • xyz

    Pentru ca a arunca vina asupra Irinei (de exemplu) inseamna doar 10% din click-urile aduse de un articol tendentios la adresa Simonei. Ai observat cred ca forfaitul Monicai a trecut practic neobservat desi a jucat la Katowice.

  • Amadeus W

   In afara de Genie, care a mai respirat aer de Top 10, celelate componente ale formatiei gazda sunt modeste.
   In precedenta partida, jucatoarele no.3 si no.4 ale Cehiei, le-au spulberat cu 4-0.
   Abanda-Pliskova 2/6 4/6. Dabrowski-Smitkova 1/6 2/6. Dabrowski-Pliskova 4/6 2/6. Abanda-Smitkova nu s-a mai jucat. Abanda/Dabrowski – Allerova/Hradecka 1/6 6/7(2). Nici nu concep un alt rezultat decât victoria României.

 • Lucian Marius

  Dulgheru o va bate pe Bouchard! Irina cu Raluca la dublu castiga sigur.

 • http://www.pasro.ro/ AlternativaPAS

  Fără Bouchard șansele Canadei erau de maxim 10%, cu Bouchard ele cresc undeva la 30%, dar România rămâne în continuare favorită. Pur și simplu echipa noastră e net superioară din toate punctele de vedere. Chiar și cu 2 victorii scoase de Bouchard (deloc sigure!) le va fi extrem de greu să ia al treilea punct. Sper ca ăia care o înjură pe Simona Halep să-și dea palme peste o săptămână. Pronosticul meu e 4-1 pentru noi. Cred că Bouchard va reuși o victorie la nr. 2 de la noi, dar Irina Begu o s-o bată.

 • guest – unu dintre ei

  bouchard va castiga cele 2 meciuri ale ei. romania va castiga 3-2 pentru ca in rest nu au cum sa ne puna probleme.

  • Vlad Popescu

   Ai facut tu o analiza asa repede, la rece, ah? Ce-ti mai spune tie globul de cristal? Lumineaza-ne, stapane! :)

   • AF1

    Salut Vlad, ce mai faci? :)

    • Vlad Popescu

     da-mi un mail la vappsc@yahoo.com si zi-mi cum facem cu biletele. repede, ca vreau sa sterg post-ul.

    • Vlad Popescu

     Zi-mi cum pot lua legatura cu tine… Ti-am lasat un mail aici, dar am editat mesajul.

   • guest – unu dintre ei

    functioneaza des pentru tine sa vorbesti la misto cand nu ai nimic de spus? se invata la scoala mai nou tehnica asta, copilu, ca vad tot mai multi smecherasi ca tine rataciti pe net…

    • Vlad Popescu

     Hai sa-ti zic ceva – atunci cand vii cu asemenea concluzii bazate pe absolut nimic, e bine sa dezvolti un pic ca sa nu pari superficial. Probabil daca ai fi venit si cu ceva argumente, altele decat “x e mai bun ca y, z e mai bun ca x, deci z il bate pe y”, probabil ai fi primit si niste raspunsuri pertinente.

     • guest – unu dintre ei

      argumentele sunt in articol… si eu as fi vorbit normal daca ar fi spus si tu ce aveai de spui in felul in care te exprimi acum.

    • canticchio1

     Meciurile se joaca pe teren nu cum ne place noua sa ne imaginam ca vor decurge lucrurile. Intrebarea este: va risca acest capitan nejucator al Canadei sa foloseasca o jucatore tanara care –foarte entuziasta si sustinuta de public fiind–poate si claca in marea ei graba de a castiga meciul ?? Nu ai cum sa dai cu ghiocul sau in bobi, nici dac-ai intreba-o pe mama Omida nu cred ca ai obtine vreun raspuns diferit fata de cel scris in horoscopul din Libertatea ….

  • Andrej

   Pe hartie da, dar nu se respecta mereu calculele astea. Iar dublul nu mai inspira aceeasi incredere fara Moni.

   • Novak

    Cel mai probabil dublul va fi Irina – Raluca, un dublu nu atat de solid pe cat ne-ar placea. O surpriza ar putea fi titularizarea lui Abanda o junioara de mare perspectiva pe care Andreea o cunoaste si nu cu placere. De fapt eu cred ca asa va incepe Canada, Bouchard si Abanda. Apoi vor vedea cu dublul, din mers.

 • igelu

  Pe pariu( simbolic) ca Lady Buciard nu castiga ambele meciuri?

 • bazugiova

  Pana la urma federatia canadiana a reusit sa o convinga pe Genie sa ia parte la aceasta etapa de Fed Cup.Se cam joaca cu focul Barbie,nu e o jucatoare care da maximul cand presiunea si responsabilitatea apasa pe umerii ei.Cauta ea ceva,mizeaza pe aportul si caldura suporteriilor pentru a-si recapata entuziasmul si increderea in propriile forte.Ar avea multe de castigat,si-ar mai ridica un pic moralul dupa infrangeriile usturatoare din ultima vreme,ar reda incredere si optimism universului care graviteaza in jurul ei.
  Dar ce se intampla in cazul in care pierde la un scor sever, cum de altfel ne-a obisnuit in acest inceput de an?Cu ce incredere intra in sezonul european?Daca nu castiga la ea acasa,dupa miile de rugaminti din partea federatiei ca si cum ar fi salvatoarea patriei,atunci cand mai castiga?

 • Ciprian Nicolae
  • Bogdan

   Oau cum arata Arantxa, ce transformare din butoiasul atomic, problemele personale i-au adus un corp de invidiat, n-as fi recunoscut-o.:)
   Da’ poza e dementiala, papa Piotr ii impinge afara cu pieptul din poza ca un cocos, le-a lasat jumatate de poza!:))))

  • Valentin

   Era de asteptat o miscare in echipa ei. Chiar nu poate continua in formula asta cu Piotr taticul. Taticul nu mai are ce sa o invete. Si mai ales, cum sa o scoata din pasa in care a picat. Parerea mea, nu dati cu parul

 • AF1

  Ce poza frumoasa, ii ascunde barbia

 • Zoolook

  De ce o fi numita “verde” zgura asta gri de la Charleston (chiar sunt curios, pentru ca am vazut in diverse locuri si limbi, nu numai articolul curent)?

  • http://www.george2210.blogspot.com george2210

   Deprimanta suprafata. Fratele meu, care nu prea se uita la tenis, ma intreba ieri daca se joaca pe Luna.

   • Zoolook

    Chiar asa, potrivita asemanare.

  • canticchio1

   Din ce am inteles eu, este vorba de bazalt faramitat, mai degraba apropiat hardului decat zgurei…

   • Zoolook

    In ce sens apropiat hardului? Ca sunt mai dure granulele acestui praf? Tot nu mai este suprafata solida ca la hard, ci o “baie” de granule la contactul cu suprafata, cu tot ce deriva de aici. Tot ce-i posibil sa difere proprietatile de zgura traditionala, cred ca se poate experimenta mult cu diversificarea suprafetelor, daca se exagereaza, de la un cauciuc dur dar aderent, pana la nisipul de beach-volley.

    • canticchio1

     depinde de modul in care se reuseste compactarea suprafetei construite cu aceste bucatele de bazalt; la fel depinde si dimensiunea lor(cat de marunt sunt faramitate de masini)…In primul rand trebuie sa se gandeasca la integritatea jucatorilor pentru ca bazaltul nu este nisip….

 • Gogu’

  Am o curiozitate…
  A numarat cineva cate romance au fost pana acum in top 100 WTA?

  • Adrian

   Nu stiu daca a tinut cineva o asemenea socoteala.
   Dar ce stiu eu este ca 7 a fost cel mai mare numar de jucatoare din Ro din Top 100 WTA, si asta prin 2012 pe la inceput

  • Adrian

   M-a interesat subiectul si dupa o analiza pe net am gasit 17 jucatoare clasate in Top 100 WTA (fara dublu)
   Begu, Cadantu, Sorana, Cristea Catalina, Dragomir Ruxandra, Dulgheru, Gallovits, Halep, Mihai Florenta, Niculescu, Olaru, Romanov-Stark, Ruzici, Sandu Raluca, Simionescu (Borg), Spirlea.

   • Steph

    Si din cele 16, 7 sunt inca in activitate. Tenisul românesc feminin are o perioada f buna. Sper ca si Mitu va intra in prima suta

 • florin78

  Sorana joaca dublu acasa in Columbia, que bueno :) Vamos chica!!

  • sorin-arges

   A castigat deja.

 • gelmin

  ..3. Simona Halep……….7751…..3000 (2)
  33. Irina Begu……………1409……517 (33)
  61. Monica Niculescu…..848……169 (113)
  69. Alexandra Dulgheru..791……456 (38)
  104. Andreea Mitu………..586……191 (97)
  145. Sorana Cîrstea……..380……..22 (406)
  173. Ana Bogdan………….306……136 (137)
  176. Patricia Tig……………293……183 (100)
  298. Edina Gallovits………130……109 (157)
  354. Elena Bogdan…………96……..57 (247)
  380. Diana Buzean…………85……..33 (336)
  381. Alexandra Cadanţu….83……….1 (983)
  397. Elena Cadar……………78……..14 (490)
  405. Cristina Dinu…………..74………22 (406)
  409. Irina Maria Bara………74………42 (298)
  Primele 15 jucătoare din România în clasamentul WTA (în total sunt 42 de jucătoare ce au puncte în clasament).
  A doua coloană: nr. de puncte în 2015 şi în paranteză locul ocupat în Road to Singapore.

  • Novak

   Patricia are un inceput interesant de anm e top100 in RtS, peste Monica. Ar trebui sa incepem sa o vedem si in turnee mai mari nu numai ITF.

 • Marius

  1.Simona Halep ( 2)
  2.Irina Spîrlea ( 7)
  3.Mariana Simionescu ( 7)
  4.Virgina Ruzici ( 8)
  5.Ruxandra Dragomir (15)
  6. Sorana Cîrstea (21)
  7. Florența Mihai (23)
  8. Alexanda Dulgheru (26)
  9. Monica Niculescu (28)
  10. Irina Begu (33)
  11.Raluca Olaru (53)
  12.Edina Gallovits (54)
  13.Cătălina Cristea (59)
  14.Alexandra Cadanțu (59)

  15.Raluca Sandu (91)

  Am gasit 15 jucatoare ce sunt sau au fost in top 100 WTA.
  Astept completari si corectari. 😀

  • Novak

   eu am doar un dubiu, am mai avut o controversa acum cativa ani cand am citit intr-un articol despre asa zisa clasare pe 7 a Marianei, informatie preluata apoi de Wikipedia dar niciodata confirmata de statistica WTA. Daca ai si alta sursa despre aceasta clasare as aprecia sa mi-o dai si mie. Mersi.

 • http://www.betdistrict.com Rostick

  Consider ca lumea se hazardeaza cu meciul de dublu. Dublu feminin la tenis este una dintre cele mai imprevizibile discipline din sport. Cu exceptia a 2-3 echipe mature, cam oricine poate pierde cu oricine. Avand in vedere ca nu joaca Monica Niculescu, cred ca sansele noastre se invart intre 50% – 55%.

  • Novak

   Irina si Raluca nu sunt o ecipa sudata. Irina si Monica au castigat un turneu au avut rezultate bune acum 2-3 ani in GS. Si Irina si Raluca sunt jucatoare de baseline, asa le vad eu cel putin. Nu cred ca ar face un dublu foarte bun. Pe de alta parte nici Canada nu are unul de speriat. Mai mult m-as teme daca incep cu Abanda si junioara vrea sa faca meciul vietii, cu publicul acolo etc.

   • Luisa

    Eu am vazut-o pe Abanda intr-un meci anul trecut, cred ca la Montreal cu Cibulkova, si nu poate lovi mingea decat de pe loc. Orice metru de deplasare la stânga sau la dreapta ii ridica reale dificultati. Chiar daca ar face meciul carierei, tot ar pierde chiar si la Andreea Mitu.

    • Novak

     Hmm…ciudat sa mentionezi asta, in 2014 a spulberat in calificari la US Open (teren similar cu cel pe care se va juca si meciul cu Romania) toate jucatoarele intalnite (inclusiv pe Andreea cu 6-1 6-1) si a pierdut greu la Lisicki in primul tur.

   • Liviu

    rezultatele bune ale Irinei si Monicai au fost in iarna lui 2012, cand au castigat un turneu (Luxemburg) si au facut sferturi de finala la Australian Open. Sunt trei ani de atunci ! Raluca este o excelenta jucatoare de dublu, va face un cuplu foarte bun cu Irina, sau chiar cu Alexandra, care joaca si ea foarte bine la dublu. Sau, ca sa-ti ia grija jocului la fileu, poate dublul nostru (daca se va ajunge la el), va fi format din Irina si Alexandra, amandoua dubliste excelente. Ti se pare ca echipa Canadei are un dublu mai sudat ?

    Avem 3-2 in proportie de 90%, dar poate foarte bine sa fie si 4-1 pentru Romania. Daca ne e teama de Abanda, n-avem ce cauta in grupa mondiala. Si in nici un caz n-ar fi de vina Simona Halep. Daca nici un meci atat de usor nu-l putem castiga fara ea, mai bine ramanem in grupa a 2-a. Atatea discutii pentru mai nimic. Romania e MARE favorita, ramane doar sa confirme pe teren.

    • Novak

     Discutiile sunt pentru ca ne plac nu pentru nimic, zic si eu. Iti dau dreptate in ceea ce priveste favorita intalnirii care este clar Romania chiar daca un cliseu stravechi spune ca nici un meci nu e dinainte castigat. Despre Abanda am spus doar ca poate aparea si, mai mult, ultima intalnire cu o romanca nu a fost placuta pt a noastra. Eu cred ca meciul se poate opri la 3-1 (cred ca la dublu nu se ajunge), varianta cu 3-2 e una care presupune decisiv.

  • Liviu

   pe tine nici nu trebuie sa te contrazica nimeni, te contrazici singur :)

   “Dublu feminin la tenis este una dintre cele mai imprevizibile discipline din sport”
   “Avand in vedere ca nu joaca Monica Niculescu…”

   pai cum, daca era Monica, nu mai era imprevizibil ?

   • http://www.betdistrict.com Rostick

    Daca juca Monica as fi considerat ca avem chiar spre 60% sanse, fiindca echipa noastra ar fi fost grozava pe hartie – dar departe de “siguranta” la care se asteapta lumea, deci tot imprevizibil. Asa, nu cred ca avem mai mult de 55%.

    • Liviu

     aha…deci cu Monica am fi avut cu 3-4% mai multe sanse sa batem Canada:) Buna asta :)

     • http://www.betdistrict.com Rostick

      ma refeream la meciul de dublu. e clar ca ai ceva probleme, asa ca te las in pace.

 • Luisa

  Ale noastre n-au nicio presiune, is vesele si cu chef de lupta. Moare Piti cu Eugenica de gât daca-i nevoie. Chiar daca n-o poate bate (deși n-o vad rezistand mai bine decat Carolina), o rupe in bucati. O sa regrete amarnic Bouchard decizia de a juca in FedCup. Asta, daca a decis de capul ei, si nu la presiunea pompelor de bani. Caz in care, va cădea intr-o profunda depresie.

  • Novak

   Bouchard are nevoie de rezultate acum nu de bani. Bani poate face oricand.

 • kyklopes

  Sorana joaca in batatura socrilor diseara! Daca mai vrea ceva cu Giraldo, e musai sa castige!

  Piti trebuie sa lupte “ca la Marasesti” si o va face!

  Irina poate fi invinsa doar de propriile emotii!

 • Toma

  Genie încearcă o injecție de moral cu această participare la Fed Cup. Un calcul simplu, 2 românce ușor de bătut(în opinia staffului ei) o pot repune pe moral în circuit. Sper ca socoteala de-acasă să nu se potrivească cu cea din teren.

  • sorin-arges

   Fata si-a anuntat participarea fix dupa aterizarea romancelor in Canada. Fara Simona.
   Cat despre calculul ei de care pomeneai mi se pare destul de corect.

   • Luisa

    Ce importantă are cand si-a anunțat participarea? Ai impresia ca Simona sau Monica au luat decizia in funcție de Bouchard? Puteau sa știe si de anul trecut ca vine, ca tot nu s-ar fi dus in Canada.

    • sorin-arges

     Eu cred ca atat Monica cat si Bouchard au luat deciziile lor fix in functie de decizia Simonei. Daca venea Simona venea Monica si nu venea Bouchard. Mai cred cu tarie ca hotararea Simonei a fost luata la insistentele lui Tiriac, care s-a deplasat special la IW pentru asta.

     • Liviu

      o dai inainte cu chestia asta ! Interesul Romaniei nu e ca Simona sa faca act de prezenta intr-un meci dinainte castigat, ci sa urce pe locul doi inainte de Roland Garros. Mi se pare imposibil sa nu intelegi un lucru atat de simplu, tu, care te pretinzi un mare fan al Simonei si un fin cunoscator al tenisului.

      Nu cred ca Simona avea nevoie de Tiriac sa-i arate care e interesul ei si cum poate sa si-l atinga pe calea mai usoara. O subestimezi rau, daca iti inchipui ca nu era in stare sa-si dea seama singura de inutilitatea excursiei in Canada. Ce spun eu inutilitatea, mai degraba raul pe care-l putea face acea deplasare. Pana la urma insa, daca nu vrei sa pricepi, e fix problema ta. S-a explicat in toate felurile posibile de ce e logica decizia Simonei, de Adrian in articole, de destui forumusti avizati in comentarii…tu nu…Batman, Batman ! Ramai cu parerea ta, noi cu ale noastre si vom vedea dupa Roland Garros cine a avut dreptate. Cat despre faptul ca nu vei privi urmatorul meci al Simonei, cum ai amenintat acum cateva zile…paguba-n ciuperci. Va fi numai si numai pierderea ta.

     • gelmin

      Sorin repetă de multă vreme că dacă Simona nu e, nimic nu e….cum s-ar putea abate acum de la o astfel de “susţinere”?
      Până şi fanii hard-core au nevoie uneori de uşoare derapaje :)

     • Liviu

      Asta e mai degraba o forma de egoism, decat de sustinere. El vrea sa o vada pe Simona, nu pe Alexandra Dulgheru. Desi interesul clar al ei e sa se duca la Stuttgart, nu in Canada. Cum te poti numi fan, daca nu intelegi niste mecanisme relativ usor de inteles, ba mai mult, te lasi manat de un patriotism netrecut prin filtrul mintii ? Pentru ca, in situatia in care meciul ar fi fost mai greu, sunt aproape convins ca Simona ar fi mers la FedCup. Sa o condamni ca nu merge in Canada…”din punctul meu de vedere tampenie mai mare ca asta nu am auzit” , ca sa-l citez pe sorin-arges,

     • gelmin

      Puteam pune ghilimele la uşoarele derapaje. N-am făcut-o. Nici eu nu am uitat citatul respectiv.

     • Luisa

      Sa fim seriosi, la cate meciuri a jucat Simona in trei luni, si pe cate continente, fix o escapada in Canada ii trebuia acum. Unii dintre noi, am impresia ca uită ca fata asta e si ea om.

     • Luisa

      Ai spus fix ce-am zis si eu: si cu, si fără Bouchard, Simona tot nu mergea in Canada.
      Deci pe cine a încurcat Bouchard ca a anunțat azi ca vine? Pe noi, sigur nu. Nimic nu s-ar fi schimbat, chiar daca am fi stiu de participarea ei inca de anul trecut.

     • Toma

      Nu știu cît de implicat e Țiriac în deciziile Simonei, dar pînă acum acestea au fost corecte. Nu e bine să speculăm prea mult, fără date, în speță, fără declarații ale subiecților direcți și colaterali. Aceste scenarii sunt ipotetice, fiecare face ce-i mai corect pentru el, de aceea a lega deciziile Monicăi și ale Geniei de ale Simonei e pură fantezie. Asemenea calcule se mai fac înainte de turnee dar și acolo e greu, nu știi dacă x sau y de care vrei să te ferești, e înscris sau nu.
      Pînă la urmă trebuie să luăm în calcul și înfrîngerea cu Canada, chiar dacă nu ne place, alealalte nu sunt pe post de popice acolo. Să fim realiști, noi judecăm strîmb, sperăm că adversarele vor juca mai prost ca noi, nu că noi vom juca mai bine decît ele, pentru că știm că și Irina și Piti, nu au un joc bun și constant, dimpotrivă. Dublul nostru joacă în premieră la acest nivel, deci avem nume mai bine clasate, nu o echipă. Deci un pic de realism, nu strică, entuziasmul prea insistent s-ar putea să ne aducă surprize.
      P.S. Îmi pre rău că ești atacat Sorine, probabil n-ai fost prea explicit și lumea nu prea înțeles că ești un fan cinstit al Simonei.

 • canticchio1

  Am citit tot ceea ce s-a comentat pana acum: Ideea este una singura: daca Romania nu va fi in stare sa se califice impotriva acestei echipe a Canadei–Bouchardodependenta–atunci locul ei nu este/nu poate fi in grupa mondiala, indiferent de participarea sau nu a unor componente…

  • sorin-arges

   S-a mai spus; nu esti deloc original.
   Din punctul meu de vedere tampenie mai mare ca asta nu am auzit zilele astea… una singura e pe aproape, aia cu mai bine s-ar desfiinta Fed C -ul ca si asa nu intereseaza pe nimeni !

   Asa ca … vorba GPS-ului ! (cum care ? din bancul ala: cand nevasta-mea porneste motorul GPS-ul incepe sa zica Tatal Nostru !!)

   • If0014

    Au mai spus-o “un guest acolo” si “xyz”. Dar nu inteleg elementul care da dimensiuni apoteotice “tampeniei”: ca e un truism, sau ca Romania merita sa fie in grupa mondiala daca pierde cu Canada?

   • canticchio1

    Deci din punctul tau de vedere important este sa castigi chiar daca nu convingi; nu am pretentia ca a mea ar fi fost vreo idee originala, ceea ce am spus vine din modul in care eu vad/interpretez rezultatele viitoare ale sportivelor noastre

 • ralu_dani

  As vrea sa pun in discutie un aspect care a fost omis: anul viitor este un an olimpic, daca Romania bate Canada, la anul Simona ar trebui sa se imparta in trei:
  1. Olimpiada – sunt sigura ca si-ar dori o medalie.
  2. Fed Cup – daca tot ne-am calificat ar trebui sa si incercam sa facem si rezultate, in functie de tragerile la sorti, cu echipa pe care o avem, o semi este foarte posibila dar doar cu Simo in echipa!
  3. Circuitul WTA – indiferent daca va castiga sau nu anul asta un slam, la anul motivatia de a incerca sa castige va fi si mai mare + puncte de aparat si ranking de mentinut!
  Eu personal consider ca sunt mult prea multe directii de urmarit si Simona nu ar face fata, pana la urma daca alergi dupa “trei” iepuri risti sa nu prinzi niciunul. Din punctul meu de vedere Fed Cup – ul poate astepta pentru 2017-2018, nu merita sacrificate celelalte obiective mai importante pentru aceasta competitie pe echipe care nu foloseste decat la palmaresul federatiei si la mandria nationala!!

  • MonaB

   Pai la Oplimpiada cred ca se vor duce toate jucatoarele titrate. Banuiesc ca in timpul turneului oplimpic la tenis, nu mai sunt alte turnee WTA importante, deci se poate duce linistita…

   • Liviu

    nu-s alte turnee, dar nici vacanta dintre Wimbledon si US Open n-o va mai avea. E ca si cum un om oarecare n-ar mai avea concediu. Scade randamentul, creste oboseala fizica, dar mai ales psihica. Nu-i deloc usor pentru jucatorii de tenis in anii olimpici. Daca pentru alti sportivi Olimpiada e capatul unui ciclu, motivul pentru care se antreneaza patru ani, la tenismeni e o presiune suplimentara. Bineinteles ca nu esti obligat sa participi, dar…acolo chiar iti reprezinti tara, mult mai mult decat la FedCup.

  • Toma

   Eu am opinat în mai multe rînduri pentru un lot lărgit de Fed Cup, care să poată desprinde 2 echipe de valori apropiate, care să fie folosite în funcție de adversar(cum au cehii). Plus că, dacă pentru Simona, Irina sau Monica, nu e o mare provocare să fii la Fed Cup, pentru Mitu sau Țig de exemplu, aceste meciuri le ridică mental și le motivează. în mod special. DE aceea trebuie îmbinat utilul cu plăcutul: dacă ai meci cu Masha sau Serena e musai s-o chemi pe Simona, dar dacă joci cu locul 150, e cazul s-o mai deranjezi pe Simona? Hau-haul ăsta patriotic de tip stahanovist n-are niciun efect pozitiv, nu pune omul potrivit la timpul potrivit, pare mai mult o încordare a mușchilor. Din care au de suferit jucătoarele.

   • Stefan

    Felicitari, este o opinie absolut pertinenta, obiectiva si profesionista. Asa si trebuie si din acest punct de vedere cred ca echipa de Fed Cup este un exemplu de seriozitate si professionalism. Cred ca doamna Tecsor este chiar potrivita pt ce face. Si stie ce face.

  • florin78

   e foarte simplu pentru 2016 face performanta pana la jumatatea anului si castiga vreun slam ura si la caserie, nu reuseste vreun slam insemna ca poate sa aiba motivatie mai mare la Olimpiada si daca are si un program mai lejer cu 2-3 saptamani inainte ar fi numai bine. Fed Cup ramane doar a 3 a optiune in cazul in care sa zicem joaca in Februarie si merg mai departe depinde mult si de adversarele pe care le vor intalni de ce optiuni sunt pentru Romania atunci pentru ca e una sa joci cu Cehia daca te califici unde nu prea ai sanse cu orice formula si alta e sa joci cu Franta.

  • sorin-arges

   Cam nasoala treaba asta cu Olimpiada; se va juca pe zgura si in perioada aia in WTA alte suprafete sunt de actualitate. Deci va fi greeeeeu….. Din fericire Stuttgart si Madridul sunt deja disputate la ora aia asa ca teoretic Tiriac o lasa sa vina … ba mai mult e si portdrapelul delegatiei – desemnata anul asta de Comitetul Executiv Olimpic la propunerea fraierului ala de Petrache, ala care a zis ca vine Bouchard la Fed C de s-au prapadit toti de ras pe aici… Si mai nasol e ca trebuie sa mai bifeze macar o participare la Fed C pentru a indeplini criteriile de participare; cam nasoala postura pentru Simona (adica sa zica ea, mai vreau si eu la Fed C, dupa ce a zis, mai nu vreau acum ca am putina treaba …) mai ales daca, cumva printre lacurile nord-americane lucrurile nu merg asa bine. In sfarsit poate ca va conta si faptul ca l-a invoit pe sotul capitanului nejucator sa sprijine fetele in Canada .. da, lovitura de maestru ! Curios, totusi ! El n-o fi avut treaba acum cand Simona e in plina pregatire pentru sezonul de zgura? Si cum s-o adapta saracul la fusul orar, plus ca acolo e si cu sotia….Tare obosit va fi (daca va mai fi !?) la Stuttgart. Si daca se mai duce si la Olimpiada, vai de steaua
   lui …! Atatea suprafete si fuse de schimbat… Bietul Teo !

 • Zoolook

  Masha retrasa din meciul FedCup, interesant de urmarit daca se vindeca de accidentare pana la Porsche Grand Prix: http://www.tennisforum.com/showthread.php?p=57195842#post57195842

  • placebo

   Se vindeca. Sa nu fim naivi.

Design: Bogdan Gheorghe