TreizeciZero Fed Cup
lacrimi irina
Codruț Baciu

press room
Garbine cea încrezătoare, Irina cea înlăcrimată. Mai vedem mâine

07-02-2015
Foto: FRT

Foto: FRT

Garbine a apărut în faţa presei arborând un zâmbet larg, încadrat de cele două gropiţe ale obrajilor. Nu spuneţi că nu le-aţi remarcat. Înaltă, alertă în priviri, cu un accent spaniolo-americănesc, îşi aşteaptă antrenoarea să ia loc prima. Căci alături de jucătoarea ei numero unu, stă Conchita Martinez, şi ea zâmbitoare şi amabilă. Pasul agale al Garbinei, o jucătoare născută în Venezuela, este liniştitor şi emană încredere; ştii sigur ca va ajunge mare. Alura ei îmi aminteşte de un tânăr David Beckham.

Ce va schimba în meciul de mâine, cu Halep? Nimic, atâta vreme cât reuşeşte să-şi facă jocul, ne spune ea. De altfel, nici astăzi nu a interesat-o în mod deosebit ce joacă Irina, nu a avut o strategie anume, ea s-a concentrat exclusiv pe ce ştie şi ce are de făcut.

Microfonul se plimbă din mână în mâna până ajunge la ăia de la treizecizero. O întrebare despre care ar fi acea parte a jocul ei ce ar trebui imbunătăţită pentru meciul cu Simona. Răspunsul: greu de zis, Garbine nu ştie exact deci, este pur şi simplu bucuroasă ca la prima ei participare la Fed Cup a adus ţării sale primul punct [primul şi ultimul, scumpă domniţă, îşi spune în gând modestul și echidistantul cronicar al acestor rânduri].

Dezinvoltura Muguruzei în faţa microfoanelor, asemănătoare cu cea a Sharapovei, doar că mult mai agreabilă, nu avea cum să ne pregătească pentru lacrimile Irinei ce au urmat conferinţei spanioloaicelor. A cedat de la prima întrebare, ca un suspect slab de înger: „Ai avut emoţii?”. Sigur că a avut, îşi cere scuze fanilor, publicului, tuturor. Văzând-o atât de vulnerabilă, ştiind cu câtă putere poate lovi o minge de tenis, rămâi încurcat. Îţi vine să o iei în braţe, deşi e înaltă şi puternică, un atlet complet, şi să îi spui că totul, totul, Irina, va fi bine, nu mai plânge tu ca fraiera, nu ne datorezi nouă nimic.

 

Ce crede, este probabilă este o victorie mâine? Este, ne răspunde printre lacrimi. Oamenii care o privesc acum sunt de aceeaşi părere, nicio întrebare nu începe, nu se termină fără o îmbărbătare, Irina reuşeşte să strecoare şi un zâmbet, ziariştii din sală par dezarmaţi de ingenuitatea româncei antrenate printre nemţi.

Singură a venit, singură a plecat de la conferinţă, cu unghiile sale lăcuite în roşu, galben şi albastru, tricolorul unei ţări pe care fata asta crede sincer că a dezamăgit-o. Greşeşte şi va mai greşi, are doar 24 de ani.

 • Ada

  Aici e interviul:

  http://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-19314759-irina-begu-plans-urma-infrangerii-din-fed-cup-avut-emotii-prezenta-presedintelui-iohannis-cand-cantat-imnul-sunt-lucruri-care-nu-traiesc-zilnic-imi-cer-scuze-publicului.htm

  Off Irina, nu mai plange, ca ni se rupe inima :(. George, transmite-i tu cumva din partea noastra ca o iubim si fara victorie!!

  • Luisa

   Si Sorana stiu ca bocea anul trecut la Budapesta de se zguduia camasa pe ea.

   • Patrick

    Da, însa contributia ei la calificare a fost extrem de importanta, atât la Budapesta cât si la Bucuresti.
    Off, cu Sori în echipa (sanatoasa si în forma de anul trecut) nu am fi avut atâtea emotii . . .

 • Luisa

  Nu plânge, Irină!

  • jiminy cricket

   ăi, ăi ăi, te iubesc, Luiză! Tu ştii ce-s alea sport şi echipă! Sunt bucuros că mă faci şi pe mine să-mi amintesc!

 • Dragos Gavrilescu

  sa vedeti maine bucurie dupa ce va aduce punctul castigator. doua zile roller coaster o sa fie pentru Irina. :-)

 • Marc_ro

  dragutza de ea 😉

 • Andrej

  Capul sus, meciul cu Soler e mult mai important. Nu ma asteptam sa se consume asa mult dupa o infrangere la o jucatoare foarte buna. Chiar n-a dezamagit pe nimeni. Misiunea ei nu era sa o invinga pe Muguruza, ci pe cealalta jucatoare.

  Eu am mare incredere atat in Irina cat si in Simona, pentru ziua a doua.

  Si in Fernando in meciul cu Feliciano.

  Haide & Vamos!

Design: Bogdan Gheorghe