TreizeciZero Fed Cup
simona soler2
Dorin Boerescu

la prima vedere
Cum s-a mutat Disneyland la Galați pentru mine. Sau cum i-am pus întrebări Simonei Halep la conferința de presă

07-02-2015

Într-o continuă căutare de idei noi, ne-am zis să privim România – Spania și cu alți ochi, ai cuiva care n-a mai scris despre tenis anterior, aflat la primul eveniment important de tenis la care asistă live. De ce? Pentru că, uneori, cei care privesc ceva prea de aproape mai pierd din imaginea de ansamblu. Și poate că avem nevoie, din când în când, de cineva entuziast care să ne aducă aminte ce bine e în tribune la tenis, ce norocoși suntem că avem jucători de valoare, ce emoții ai la doi pași de sportivii de la televizor. Lucruri de care uităm. Să ne spună că sportul despre care discutăm zilnic, uneori prea tehnic, alteori prea pătimaș, ne aduce bucurii simple, dar de neuitat, indiferent din ce postură îl urmărești. Și că e al tuturor. 

***

Oh, my Goodness! Cum ai știut că vreau asta? Cum, cum?

Cum s-a mutat Disneyland la Galați, pentru mine. Sau cum i-am pus întrebări Simonei Halep la conferința de presă după victoria în fața Silviei Espinosa și am îmbărbătat-o pe Irina Begu puțin mai târziu, în direct la Dolce Sport.

27 ianuarie

Mail de la mine către Adrian: bilete Fed Cup epuizate. Stop. Salvează-mă, vreau să o văd pe Simona live. Stop.

28 ianuarie  

reply Adrian: Sorry, bilete/invitații epuizate, într-adevăr. Nu am soluții. Sau… Am o idee: hai să scriem România – Spania prin ochii cuiva fără experiență de presă. Fără filtru. Cronica la primă vedere de tenis. Facem un experiment, tot suntem în era experimentelor în online. Încerc să te trimit ca jurnalist cu acreditare, în locul meu, și scrii pentru site, ce zici? Din păcate, eu n-am cum să ajung.

reply eu: sună bine, dar nu sunt sigur că vreau să merg singur, totuși. stop. Spune-mi oricum dacă se poate și îți eu confirm apoi.

2 minute mai târziu, telefon eu: Uită ce am scris în mail: BINEÎNȚELES că mă duc dacă îmi faci rost de acreditare – singur, cu trenul sau pe jos, dorm în gară dacă e nevoie sau nu dorm deloc.

29 ianuarie, 30 ianuarie, 31 ianuarie, 1 februarie, 2 februarie, 3 februarie…….. ros unghiile zilnic.

4 februarie

SMS Adrian: still in? Am rezolvat :)

Eu: e ziua mea azi?

 

Și, brusc, am înțeles ce mi s-a întâmplat. Voi fi pentru prima oară în viață jurnalist acreditat la un turneu de tenis. Mai exact, la meciul istoric din Fed Cup: România – Spania. Ca reprezentant al celui mai tare site de tenis din România. Bonus: Adrian reușise să trimită și un reprezentant “de specialitate” – pe Codruț, adică – ceea ce a ridicat complet presiunea de pe umerii mei și m-a făcut să simt că am primit unul dintre cele mai tari cadouri, ever. Pentru cine nu s-a prins de unde vine titlul (puțin probabil, bănuiesc), pauză 3 minute pentru a urmări clipul acesta. Ei bine, cu diferența de vârstă aferentă, reacția mea a fost practic aceeași. Ba chiar era să mă și bufnească plânsul câteva zile mai târziu, vă povestesc imediat în ce context.

Și iată-mă pe 7 februarie dimineața, la patinoarul Dunărea din Galați, gata să îmi trăiesc visul. And so I did. And so I did.

simona aplauze

……

E aproape amuzant spre greu de crezut să le vezi pe Alexandra Dulgheru și pe Irina Begu la încălzire, apoi să ți se pară simplu ce fac. Mai mult decât la televizor, de la 5-6 metri fetele astea lovesc mingea cu o ușurință care nu trădează în niciun fel anii de antrenament din spate – pentru un privitor neavizat, evident.

Sigur, când te uiți în slow motion la serviciul Irinei, ai (măcar) o vagă bănuială că a exersat de minim două, trei sute de mii de ori mișcarea respectivă. Și când îți aduci aminte de finala de la Moscova de anul trecut și de meciul din optimile AO 2015 cu Bouchard, îți dai seama că dacă ea este jucătoarea numărul 2 din România, avem un noroc fantastic să fim contemporani cu actuala generație. Și că uităm prea ușor asta.

Iar când președintele României este în public, urmare a unei invitații lansate de Simona, parcă îți vine să te ciupești ca să fii sigur că nu mai trăiești timpurile în care președintele bea sprițuri la Golden Blitz cu patronul campioanei României la fotbal. E 2015 și numărul 3 WTA e o româncă.

 

Terenul arată ireproșabil. Avem hawkeye. Avem hawkeye! Simona, în outfitul negru Adidas, servește constant cu 170 km/h. Chiar cu 177. Imediat cu 178. Simona, is that you? Da, greșește mult (36% procentaj pe primul serviciu) dar e tot timpul în control. Mai târziu, la conferința de presă mi-a confirmat că astăzi s-a jucat. A forțat să vadă cât de bine și de tare poate să servească cu primul. Mâine va servi la procentaj, totuși.

Pentru că da, i-am pus întrebări Simonei Halep la conferința de presă, iar ea s-a uitat în ochii mei și mi-a răspuns, uneori șugubăț. Așa cum a spus că nu merge la turnee ca să admire jucătoare tinere, că nu are ce să învețe de la Muguruza și că modelul ei este/a fost Henin sau alte jucătoare cu adevărat mari. Le apreciază pe Bouchard și pe Keys, totuși; a spus asta relaxată, fără să pară în niciun fel superioară.

Reverul ei? Trigonometrie în versuri.

IMG_3766

Îmi dau seama că n-am mai trăit demult senzația că țin cu cel mai bun de pe teren – atunci când joacă un român. Și totuși, ăsta e adevărul. De la un schimb de mingi la altul, sentimentul de liniște privind rezultatul final nu a făcut decât să se întărească. După câteva schimburi în care Espinosa a încercat să pretindă ceva, a cedat rapid. După 5-1 în primul set – când s-a luptat maxim să câștige game-ul pe serviciul ei (care a durat o veșnicie) și a făcut totuși 5-2, Simona a rezolvat ultimul game liniștită (cu 2 ași, printre altele) și a clarificat ferm cine este șeful pe teren, pentru cei care mai aveau vreun dubiu.

În setul 2, Espinosa a intrat deja bătută. Și a rămas așa până la conferința de presă. Sunt convins că va rămâne așa până va pleca din Galați.

Trecând la Begu – Muguruza, recunosc – ca neofit în ale tenisului -, nu am înțeles cum poți să pierzi după 9 ași (față de 3 ai adversarei) și după 20 de winners (față de 16). Abia la conferința de presă am înțeles de unde au venit cele 35 de UE (față de 12). Irina își vopsise unghiile în roșu/galben/albastru și își pusese tot sufletul în meciul de azi. Și-a dorit atât de mult să confirme în fața românilor, că s-a emoționat enorm și a clacat, apăsată de prezența lui Iohannis și a celorlalte personalități. A vrut din toată ființa ei să o bată pe Muguruza și să satisfacă publicul și țara. A simțit prea mult presiunea și a vrut prea mult să confirme niște așteptări imaginate de ea. La conferința de presă nu se putea opri din plâns, vinovată că a dezamăgit. M-am abținut cu greu să nu plâng și eu, simțind frustrarea ei enormă. Îmi vedea să mă duc lângă ea să o iau în brațe, să îi spun că e ok – tot ce trebuie să facă mâine e să joace la fel, și o va bate pe Espinosa în 70 minute, maxim. Mă rog, de fapt i-am spus asta :)

În timpul ăsta, Garbine nu s-a gândit deloc la adversară, la meci, la miză. A câștigat pentru că și-a văzut de treaba ei, nu pentru că are focusul sau determinarea lui Nadal sau ale Inmaculadei Concepcion, cum am crezut în timpul meciului. Cu o privire netulburată de gândul că ar trebui să își schimbe în vreun fel jocul pentru meciul de mâine cu Simona. Ea se concentrează la ce joacă ea, nu știe ce ar fi putut să îmbunătățească azi, nu crede că ar trebui să schimbe nimic mâine.  E ok, Muguruza. Joacă mâine fix ce ai jucat azi, și s-ar putea să ți se arate că nu e suficient să fii înaltă și să lovești plat.  Dacă toate cele 4 fete de azi joacă mâine la fel că astăzi, Simona o bate pe Muguruza și Irina, pe Espinosa – oricât mi-ar plăcea să văd și un meci de dublu.

#hairomania #Ilovetreizecizero

Bonus: Simona serve in slowmo.

 

 • Luisa

  Mulțumim. Bine ai venit!
  Daca te mai duci si mâine la conferința de presa, si daca vrei, si daca ai posibilitatea, poate ne satisfaci si noua o mare mare curiozitate: mai lucrează sau nu Simona cu Hogstedt?

  • Math

   si eu astept raspuns la intrebarea asta:) Urmaresc cu simpatie si cu mult credit ceea ce scrii, cred ca in ultimele tale posturi numai despre intrebarea asta este vorba:) Salutari, M.

 • florin78

  Frumos articol ma bucur pentru bucuria ta si sper sa ai ocazia sa pui intrebari lui Rafa la RG si lui Roger la Wimbledon acolo it”s the big dream, recunosc ca nu cred ca as fi putut avea reactia ta la acest meci de cupa Fed dar la prezenta face to face cu unul din cei doi mari jucatori contemporani mi-ar fi tremurat si picioarele si mainile si vocea si tot. Tenisul e un sport fantastic si pasiunea celor care il iubesc e mare si absolut firesc se nasc povesti frumoase ale celor care il urmaresc din diverse perspective spectator, jurnalist aproape la fel de spectaculoase ca si marile meciuri ai actorilor principali ai acestui sport. Mi-ar placea sa citesc poate o carte in care un jurnalist sa isi publice trairile si experientele din participarea live la evenimente majore din tenis, imi aduc aminte cu drag de mondialele pe care le-am trait prin cartile lui Ioan Chirila ceva aparte in jurnalismul romanesc.

 • Andrej

  Astia de la meciul lui Fernando sunt niste amatori. Nu sunt in stare sa aduca terenul la conditii decente. Si s-au mai si stins niste becuri la nocturna. 😐

  • peRFect

   Hai ca acu’ au pus muzica sa acopere huiduielile :)

   • Andrej

    Noroc ca am descoperit ceea ce e posibil sa fie noua mea trupa preferata. Pot sa le ascult toata discografia pana se reia meciul. :>

    • peRFect

     Oare s-o mai relua astazi? :) Vad ca la dublu se joaca finala…

     • Andrej

      Nu stiu, Fernando ar fi continuat si in conditiile alea, se poate adapta la orice, Feliciano a fost pretentiosul.

     • peRFect

      Anyway, ai vazut cine-i in finala pentru prima data in cariera? EROUL Victor, preferatul tau :)

     • Andrej

      Cinderella man. 😛
      Chiar si asa, as vrea sa-l opreasca Fernando.
      But tennis wins either way, in caz de finala Fernando vs Estrella.

     • peRFect

      U’re right!
      Hai c-a “revenit” nocturna! :)

 • Andrej

  3 duble in TB. :(

  • peRFect

   E de coma…nu-l inteleg cum face DF-urile alea fix cand ii este lumea mai draga. Daca-l bate Feli pe zgura, putin jenant. In plus, returul pe rever nu merge deloc.

   • Andrej

    Reuseste de fiecare data sa joace cel mai prost la mingile cele mai importante. In punctele neutre e clar mai bun. Era sa-mi arunc monitorul pe geam de vreo 4-5 ori.

    • peRFect

     Las-o naibii, a avut 5 BP-uri pana acum si le-a tratat aiurea pe toate.
     WoW, in sfarsit a facut break-ul!!

 • peRFect

  Sa fii fan Verdasco e ca si cum ai juca ruleta ruseasca cu 6 gloante :)

  • Andrej

   Daca nu inchide setul aici cred ca dau shut down. Ar fi prea mult. 😛

   • peRFect

    Mda…deci nu e nimic de comentat; sa nu te mai aud vreodata de Verdasco!

 • MR

  Presedintele a plecat dupa primul meci , iar Tiriac dupa primul set al Irinei. Explicatia nefortatelor se gaseste si in jocul la linie (singura sansa in meciul cu Garbine). Sa speram ca azi va juca mai prudent si mingile ii “vor intra mai bine”.

  • Liviu

   ce linie frate ca a dat-o in fileu de zici ca asa era regulamentar ?

 • AF1

  Bravo Dorin, nu stiam ca ai veleitati de jurnalist :)

  Felicitari pentru prima ‘relatare’, sa stii insa ca bonusul nu se deschide la mine..:(

 • CriCri

  Mi-a placut articolul, tine-o tot asa!

 • Radu

  Jurnalistii debutanti sau consacrati, am o intrebare pentru voi. Ne-a cucerit cumva regatu? Suntem ai reginei sau suntem complexati ca nu traim in New York? Nu mai putem vorbi romana fara sa presaram cate un cuvant in engleza? Vi se pare ca daca stiti engleza si o aratati in dicutiile in romana ati scapat de la coada europei si suntei la acelasi nivel cu ce?
  Nu inteleg pornirea asta. Engleza stie toata lumea, deci nu mai e de afisat. Noi nici macar n-am fost cuceriti de imperiu, ceea ce ar fi fost un avantaj s-o recunoastem. N-avem fibra de independenti. Deci de ce incercam noi sa ne auto colonizam? Tare mi-ar place sa fiu englez si sa umblu prin oras intr-o tara care n-a avut nici o trebusoara cu uk-ul si sa vad cetateni din Targoviste, Tulcea sau Valcea presarand terminatii de propozitii in engleza intr-o conversatie in romana. Prima oara m-as amuza dupa care as trage concluzia ca sunt cel putin dubiosi. Eu n-am avut niciodata intentia sa termin frazele mele englezesti in romana.
  Deci ne putem abtine de la practici indiene de auto colonizare si sa scriem articolele in romana?

  • sorin-arges

   Sa spunem totusi ca in tenis engleza e … mai mult decat prezenta. Deci …

  • ralu_dani

   Intr-o lume perfecta, in care cei pe care ii vedem la tv sau ii citim in presa ar folosi gramatica elementara corect, putem sa ne plangem de coruperea limbii romane cu englezisme, pana atunci hai sa nu despicam firul in patru si sa cautam nod in papura!

  • Snowalker

   Cuvintele in engleza isi au rostul lor bine definit in ziua de azi , mai ales pe net, . Scot in evidenta ceva.. sau exprima ceva mai bine decat ar fi putut limba romana sa o faca . Si stai linistit ca si englezii fac acelasi lucru .. nu in romana dar in franceza de ex cu expresii de genul : C’est la vie, au contraire .. etc .. Ca sa nu mai zic ca se aplica si la germani si la fancezi si la toti .. Puritanismul asta de mai sus doare mai mult ca o presupusa ” corupere” a limbii romane

 • Gyro

  Inteleg emotiile primei conferinte de presa…dar se poate ca pe viitor (azi?) sa incerci intrebari pe teme relevante?
  Halep oricum da raspunsuri insipide la conferinte, dar macar sa incerci sa afli ceva ce intereseaza.

  • AF1

   Pai fa si tu o lista cu intrebari pe teme relevante :) si daca Dorin citeste site-ul pana dupa-amiaza sunt convins ca pune macar una din ele.

   Pe mine m-ar interesa de exemplu nu brambureala aia cu Hoegstedt fara Hoegstedt – e limpede ca mosul nu pune mai mult de-o vorba buna – ci daca are cineva o strategie clara si asumata pentru obiectivul Singapore anuntat la inceputul anului (si, daca da, pe ce se bazeaza o astfel de strategie)

   • Luisa

    Sau daca o sa joace in Australia daca va fi cazul, in weeek-end-ul de dinainte de Stuttgart.

   • Gyro

    Pe mine ma intereseaza cum explica Halep (sincer, nu BS care il livreaza de obicei) caderile, de multe ori transpuse in covrigi, din jocul ei, tocmai in momentele cele mai importante.
    Adica pentru mine e inexplicabil…cum sa pierzi in halul asta la AO, doi ani consecutivi, contra unor jucatoare totusi de mana a doua. SI raspunsurile ei la conferintele anterioare sunt si mai inexplicabile…efectiv dupa cateva ghemuri in care nu-I merge jocul, cedeaza partida, aparent fara lupta…
    Ma intereseaza de unde lipsa asta de incredere, mai ales ca esti nr 3 WTA…

    • ralu_dani

     Serios acum……toti ziaristii aia de la conferinta care fac asta de ceva timp nu au pus intrebari de genul asta si tu ceri unui “first timer” sa se arunce cu capul inainte ???

     • Gyro

      Ok poti formula intrebarea incat sa sune frumos nu cum am spus-o eu…

    • AF1

     Mi se pare mie sau incepi sa intrevezi un raspuns singur ? :)

     Sincer acum, eu banuiam ca Makarova o s-o ‘faca’ atunci si acolo, chiar si Katia stia.. N-as fi vrut sa se intample, asta e altceva. A zis cineva pe aici, nu te adaptezi din mers si ‘dupa ureche’ pentru o stangace daca ai ajuns la nivelul ala. In fine, asta e, eu cred ca e un cerc vicios: lipsa unei expertize tehnice constanta si reala (de unde ‘nevoia’ de Wim si Thomas, si orice alti specialisti) duce la confuzie in plan tactic in timpul jocului, atunci cand e cel mai mult nevoie de claritate. Asta duce la frustrari si blocaj emotional, caci Simona noastra are, am vazut deja cu totii, ‘a short fuse’..

     • Gyro

      Corect. Dar totusi in meciul cu pricina…si la fel in altele asemanatoare, de cele mai multe ori nu e adversarul de vina, ci ea. Adica efectiv are un meci in care parca nu vrea sa castige, nu vrea sa incerce. Si de aici, cand alte jucatoare incearca orice sa reinter in joc ea refuza ca si cum ar astepta covrigul,…
      Si caut o explicatie…pana acum nimic credibil…

     • AF1

      Pai e partea a doua a ceea descriam, una din acele “negative self-enforcement loops”. Ai fi surprins cate din astea avem fiecare fara sa ne dam seama.. Parerea mea e ca exista lacune mari in coaching-ul initial, cel de inainte de 2013 – fie n-a avut cine sa explice, fie nu s-a obosit nimeni sa asculte..

      Un exemplu ‘clasic’ pentru asa ceva: Sorana. Ia uite aici: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=07psUgGZeIA

     • Gyro

      Ok…Sorana e caz patologic probabil…am vazut meciuri in care juca decent…si la un moment dat loveste 3-4 mingi consecutive in fileu, pierde ghemul, incepe sa planga si de acolo nu mai castiga 5 puncte pana la final. Iar la final cred ca daca o intrebai ce s-a intamplat iti raspunde ca nu-si aminteste nimic dupa punctul respective…
      Totusi Halep nu pare facuta din acelasi aluat…

     • AF1

      Nu, dar e acelasi sindrom. Fight or flight sunt reactii instinctive in cazul unui pericol. Daca stii ca ai cu ce, lupti; daca nu, capotezi – tanking se cheama chestia asta, sau choking depinde ce generatie intrebi. Dar sunt sute si mii de cursuri si de psihologi care te ajuta sa treci peste un moment ca asta, mi-e imposibil sa cred ca ‘ale noastre’ nu au educatia elementara necesara..

 • Ale

  Astazi l-am vazut si eu pe George la televizor,aproape ca-l invidiez,dar nici noi nu ne lasam.Sper a fetele noastre sa castige astazi.

 • Dragos Gavrilescu

  nu stiu cine e cel ce a scris (pacat de fapt as fi vrut sa stiu, dar nu se vede in site). insa mi-a placut stilul proaspat si foarte close up and personal. si emotii si facts si bucuria aceea din suflet a copilului cand exploreaza teritorii noi la care a visat. superb si bravo. sper sa mai apari. bravo si adrian pentru incredere.

  • AF1
  • Iulian R

   Dorin Boerescu
   Numele autorului este scris deasupra titlului, exact pe poza. Probabil de asta nu prea se vede.

  • Dragos Gavrilescu

   OK deci Mr. 2parale :-). Bravo! (si, da, nu se vede de poza)

 • makavel

  Bun articolul. Bravo, Dorin.

 • Steph

  Stiti, eram pe un forum strain pe un topic despre fedcup si era acolo un român care sustinea ca Simona sigur se retrage bla bla bla, cu jignirile de rigoare. 2 straini (un sarb și un englez ) i-au luat apărarea Simonei. Un alt roman a inceput sa-i injure pe cei 2, spunandu-le ca habar nu au de tenis, si pe Simo …

 • Ale

  Dupa Fed Cup Simona pleaca in Dubai peste cateva zile?

  • Steph

   Cred ca da

 • Valentin

  Ma “plangeam” de comentatorii de la Digi…astia de la Dolce sunt varza…unii chiar nu au nicio treaba cu tenisul.

 • Steph

  Si publicul o place pe Garbine

 • Guest

  Bai asta e in reluare de ieri sau e în direct?

  • Valentin

   Direct si imnul in varianta scurta.

 • Ale

  Chiar.de ce se repeta?

 • Liviu

  interesanta alegerea asta cu intrarea fetelor pe melodia “Noi suntem romani” . O fi fost facuta ca un indemn pentru public sa fie mai implicat ?

 • makavel

  Haide,Simo! Azi trebuie sa puna prima serva in teren.

 • Toma

  Cred că Simona își va ridica azi nivelul de joc și va face 2-1 pentru România.
  Cred că meciul 2 e cel mai greu. Hai România!

  • Liviu

   Hai Romania !!!

   • makavel

    Subscriu.

    • Steph

     Si eu

  • MSchumacher

   Tare mi-e ca asta e mai greu…

 • Ale

  Hai Simona,ca se poate.

 • Steph

  Mama mama

 • Ryan

  De fiecare data cand Simona incepe meciul pe propriul serviciu am un presentiment prost. Daca nu ii intra serviciul (la fel ca ieri) va fi foarte greu impotriva ibericei…

 • Dpt

  Si lui Muguruza ii intra tot, heh.

 • Steph

  E groasa rau

  • magus1349Jr.

   E inca devreme. Rabdare!

 • shadal

  muguruza rezista bine la presiune, are lovituri, serviciul e in primele 5 din wta, deplasare mult peste cea a altor big hittere…daca anul asta nu intra in top 10 ar fi o surpriza imensa

  • Dpt

   Nu stiu daca rezista atat de bine la presiune..

 • ilovetennis

  Cred ca e clara pentru toata lumea ‘tactica’ lui Garbine: puternic si la linie. Are doar 3 viteze fata: tare, foarte tare si la rupere (a se citi in out). Simona nu trebuie sa o lase sa-si ia avant si sa o impinga sa faca greseli.
  I se mai pare cuiva ca seamana destul de mult cu Sharapova la rutina de pregatire a serviciului?

  • shadal

   sharapova dinainte de operatie poate

 • makavel

  Primul serviciu :help:

 • shadal

  simona e prea frustrata…nu i place cand nu se poate impune, dar trebuie sa accepte ca atat poate si ca meciul asta va fi intotdeauna in racheta muguruzei

 • laura

  Wooauu ce ii mai intra Buburuzei!O rezista asa tot meciul , sper ca nu:).

 • Ale

  Serviciul Simonei este prost rau de tot

 • Iulian

  No chance… Loveste prea puternic Muguruza.

 • makavel

  Serviciul Simonei e de toata jena.

 • Ella

  Hai Simona! E timpul pentru “smart tennis”!

 • Ella

  Serviciul e varza…

 • Ale

  Nu cred ca Simona are vreo sansa,nu ma criticati dar asta este parerea mea.

  • Dpt

   Eh, sanse are daca ar juca mai in fata. Dar tre sa astepte sa plesneasca vreo 2-3 in out Garbine, sa’si piarda nitel increderea.

   • Ale

    Sper sa ai dreptate….zici ca este amortita.nu-i intra nici serviciul.

 • bucuresci

  Inclusiv Garbine e surprinsa cat de usor ii merge. Se uita cu o bucurie retinuta spre Conchita, “ziceai ca o sa fie greu ”
  Plan B si plimbat Garbine stanga dreapta, altfel creste presiunea pe Irina

  Succes Simona.

  • bucuresci

   acum am inteles de ce Simona vrea antrenori romani. Acestia o respecta, ma uit la Alina cum asteapta cuminte sa ia gheata inapoi sa o puna in cutie

 • Ryan

  Deocamdata Muguruza joaca excelent. Simona nu prea are multe sanse daca va continua sa serveasca si sa joace asa slab. Pana acum nu m-am pronuntat in legatura de progresele sau regresele facute de cand este antrenata de Victor Ionita… momentan pare sa serveasca mai slab decat o facea in 2013. In meciul Irinei nu imi pun prea mare baza deoarece Silvia este mult mai tehnica si cred ca are mai multe sanse… sper sa fiu contrazis…

 • Valentin

  Publicul e cam varză.

 • Gyro

  Input-ul Alinei Tecsor e decisiv.

  • Valentin

   Clar.

   • Gyro

    Halep nici macar nu se uita la ea :), ce sa mai zica…

    • Valentin

     Pai ăsta vedeam și eu

 • shadal

  uneori cand joaca cu big hittere am senzatia sa simona uita care ii sunt atuurile si incearca sa le bata prin forta…
  oricum momentan garbine e unplayable…ce ma amuza ca intr-un articol facea cinvea mici ironii ca meciul de ieri e ultima victorie a lui garbine in fed cup in acest weekend, ca garbine are tupeu ca zice ca nu are nevoie sa schimbe nimic…da, oameni buni, fata asta chiar nu trebuie sa schimbe nimic daca o poate domina pe serena si daca poate da de pamant cu 95% din wta.
  mai stie si la fileu :)))) bravo garbine. haters gonna hate!

 • Ale

  Tiriac este suparat

 • Iulian

  Nu prea e nimic de facut daca nu te cheama Serena.

 • Ella

  Simona e complet “amortita” ! Sper sa se scuture bine dupa primul set si sa schimbe ceva in atitudine!

  • Ale

   Daca Simona joaca asa,ce asteptari sa avem de la Irina?

  • Ale

   Un set de cosmar.cam ca la Makarova

  • makavel

   De obicei, dupa primul set, Simona isi baga picioarele, isi ia jucariile si se duce sa se joace la scara ei.

   • Ella

    e, nu chiar! Remember RG? 😉

 • Luisa

  Abia acum am ajuns la televizor. O vad pe Simona ca pana acum nici n-a reusit sa-si regleze respiratia.
  Echipa si publicul n-o ajuta cu nimic. Nu vad echipa, dar publicul e in depresie.

  • ilovetennis

   Am impresia ca este racita si cu ceva febra, in pauza s-a frecat cu o punga cu gheata pe fata.

   • Luisa

    Nu, cred ca pur si simplu era prea incordata.

    • ilovetennis

     Posibil…mie mi s-a parut inca de la încalzire ca respira greu si tot ducea mana la nas, dar poate ca ai dreptate.

 • AF1

  Jocul poate fi intors, dar Halep trebui sa-si aminteasca cum e sa atace

 • Valentin

  Și publicul…muscles

 • Ella

  Are Simona ceva ce mie nu-mi place deloc: limbajul corpului cand nu conduce ea punctul….am vazut-o anul trecut in cateva meciuri live pe zgura si mi-a dat aceeasi impresie. Da impresia ca e lipsita de energie si frustrata. Le da avant adversarelor…ar trebui sa mai lucreze la asta.

 • laura

  Cam asa trebe jucat

  • Dpt

   din linie in linie? trist daca asta o sa fie tenisul in 5 ani..

   • laura

    Nu mai o plimbat-o pina a gresit ce linie?

    • Dpt

     a plimbat’o pe linie :). Pe un teren care ar fi fost mai aproape de hard si nu de zgura, fiecare din loviturile din schimbul ala ar fi putut fi decisive.

 • Ale

  Stai ca s-a enervat Simona

 • Sorin

  Comparativ cu anul trecut, forehandul Simonei e mai inalt, mai lipsit de forta.Si , in timp ce ma pregateam sa scriu ca ar trebui sa riste mai mult si sa deschida unghiul, Simona castiga doua puncte 15-30 pe serviciul Muguruzei.

 • shadal

  in sfarsit publicul arata ca e si el acolo

  • Sorin

   Publicul sa arate ca e acolo pentru toate jucatoarele.

  • Luisa

   Ei, publicul e acolo cand joaca Simona, adica atunci cand e nevoie destul de putina. Cand fetele nu joaca, is spectatorii in depresie mai mare decat jucatoarele.

 • Steph

  Asa

 • makavel

  Bravo!

 • shadal

  winner cu 134 km…eranni ar vrea sa serveasca cu atat

  • Steph

   Lol

 • Marian

  Avem 3 seturi :).

 • Ale

  Bravo Simo

 • Steph

  Remember Doha SF?

  • Marian

   Nu.

   • Steph

    Ba da… revenirea de la 5-2 cu Aga

    • Ryan

     Nu are nici o legatura. Aga si Muguruza au doua stiluri de joc complet diverse. Felul in care joaca Radwanska este mult mai agreabil pentru Simona. Personal nu imi amintesc ca Halep sa fi intors un meci dupa ce era condusa de o big-hitter. Sper ca in meciul de astazi sa se creeze un precedent!

     • Liviu

      Kvitova…Madrid…1-3 si 0-1 la seturi…

     • Ryan

      Multumesc pentru raspuns, chiar nu mi-a venit in minte acel meci. Totusi trebuie sa recunoastem ca pe zgura Kvitova este ca un peste inafara apei pe cand Simona…

    • AF1

     5-2.. :)

  • shadal

   numai ca atunci juca cu aga-mana bleaga, o jucatoare pe care o poate supune prin forta si schimbarea directiei

 • Marian

  Asa da as.

 • Ella

  acum presiunea e pe Muguruza…sper sa profite Simona!

 • laura

  Sa speram ca s-a mai domolit taifunul:)

 • Ale

  Sper sa egaleze Simona

 • Dpt

  E ok 6-4. Daca Simona isi face serviciul in primul ghem din setul 2 probabil avem 3 seturi.

 • Valentin

  Bai frate, publicul e jalnic….

  • Steph

   Ti-a raspuns

  • Marian

   Si despre meci?

   • Valentin

    Despre meci?! Garbine servește f bine. Simona slab. Garbine joaca exact cum trebuie. Simona nu.

 • shadal

  nu credeam ca garbine e genul care sa se autodistruga

  • Ryan

   Nu ai vazut meciul ei cu Serena de la AO? Aia da autodistrugere… Deocamdata se vede ca Simona se reintoarce la nivelul ei obisnuit de joc; mai bine mai tarziu decat niciodata. Nu se vede o scadare asa clara la Garbine precum cea de la Melbourne.

   • Dpt

    voleul ala a fost genial 😀

 • Steph

  Hehehe

 • Iulian

  Cei care criticati jocul Simonei — e absurd sa sugerezi ca pierde din cauza greselilor ei. Muguruza a jucat fenomenal in prima parte a setului. Uneori trebuie sa recunosti “too good”.

 • ilovetennis

  Mai nene, astia de sunt aratati in prim-plan (ma rog, mai mult astea) sunt impaiati?! Nu par sa inteleaga prea mult din ce se intampla pe teren…

 • Ella

  Tiriac armeaza pusca…;)

  • magus1349Jr.

   O armeaza degeaba. La varsta lui gloantele sunt oarbe.

   • Ella

    el e nemuritor!! ))

  • laura

   Si:):):):)?

  • shadal

   garbine e cu gloantele pe aici

 • AF1

  S-a trezit tarziu. Poate vedem altceva de acum incolo..

 • MSchumacher

  Ok, partea buna ca Simona e nervoasa, ceea ce inseamna ca e “in priza”, nu ca in sferturi la AO.

  • Ella

   nu e nervoasa! e frustrata! trebuie sa se adune!

 • shadal

  daca simona pierde si revenim datorita irinei sper sa nu mai faca crainicii astia mizeria de a striga numele simonei de zici ca-i bute si pe al celorlalte fete de zici ca au venit ca partenere de antrenament pentru simona

 • MSchumacher

  Lame joke. Very lame.

 • Ella

  Nu-i nimic Simona! Mai sunt doua seturi! trebuie doar sa se adune! Si publicul sa-si ia fiecare un Red Bull! ))

 • Laur0707

  Problema e ca si Muguruza e super simpatica si simpatizata de toata lumea si, in consecinta, se simte ca acasa, foarte relaxata.

 • Dpt

  Of, daca nu castiga ghemul asta e pa meciul.

 • Ella

  oh! come on! e nr 3 mondial totusi!

  • maisafie

   e troll … don’t feed :)

 • shadal

  mai bine si-ar da in cap cu racheta decat sa faca gesturi dastea…

 • Toma

  E clar, Simonei, nu-i place săritura mingii pe această suprafață, nicio legătură această carpetă cu suprafața de la Singapore.

  • maisafie

   Si deci inca o data inrtrebarea aia care se tot pune de 1 luna incoace… De ce galati ?

   • Valentin

    Cosac stie

   • Sorin

    Am pus intrebarea ieri, parca, legata de un zvon pe care l-am auzit, si mi s-a raspuns ca e irelevant.

  • Ella

   nu-i place cum sare mingea dar nici serviciul nu-i intra deloc azi!!

   • Toma

    Din păcate! Cred că aici se cam face diferența!

  • Iulian

   Depinde de cine loveste mingea. Simonei nu i-a convenit nici suprafata de la Singapore cand Serena a inceput sa loveasca cu peste 200km/h.

 • Valentin

  Pauza s a terminat. Capul la fund!

 • Ella

  ghemul asta pare decisiv!

 • makavel

  Serviciul loterie

 • laura

  Bineeeeeeee!

 • ilovetennis

  Comentatorii spanioli se minuneaza pentru ca pana si copiii romani au smartphone-uri. Si inca nu au vazut nimic:)).

 • Sorin

  Unde vedem si noi o statistica live a meciului ?

 • Dpt

  Daca Muguruza pierde ghemul asta in care a servit numa’ cu primul serviciu, ar fi demoralizant.

 • Gyro

  Doamne, cand vad cadrele cu dinozaurii rumegand…

  • Marian

   Seminte au ?

  • Ella

   rumega idei!

  • maisafie

   Oare de ce naiba au mai ocupat locurile alea? Ca e cool ? Dar sa-si sustina “reprezentanta” nu e cool ?

 • Ella

  Hai cu reverul!

 • Dpt

  Cred ca are Muguruza return winners pe serviciul 2 cat pentru tot sezonul. :)

 • Iulian

  Chiar daca pierde azi, eu sunt multumit de cum a luptat Simona pana acum.

  • Luisa

   Nu pierde. Cand luptă, nu pierde.

   • shadal

    serios? :))) serena pierde numai cand nu lupta. simona momentan e pe post de matura pentru garbine. daca isi tine firea muguruza nu pierde

  • Dpt

   E o imbunatatire fata de atitudinea de la AO, da.

  • Marian

   Tu vrei si partida de dublu :).

  • Sorin

   Cu tot respectul, eu as vrea sa pornim cu gandul la victorie in cap si sa lasam mentalitatea de “loser” pentru spanioli.

  • Ella

   eu cred ca poate sa revina! are nevoie de 2-3 puncte intense pe care sa le castige sa se elibereze de demoni…

 • florin78

  Jucatoare buna Muguruza si stie sa joace bine armele ei, Simona slaba pe primu serviciu si jumatate din jocul ei impotriva unei big hittere depinde de serviciu.

 • Grand Slam

  ce fizic impresionant are si muguruza…1,82, 73 kg, umeri lati, brati musculoase

 • laura

  Ar fi timpul lui smart tenis.Ideea ar fi a nu se mai ia cu Bubu la trinta si sa nu incerce sa raspunda cu viteza la mingiile adversarei.Trebuie sa i le dea mai moi cumva.

  • florin78

   cum a dat Serena mai cu spin acolo e cheia mingile Muguruzei incep sa zboare.

 • shadal

  de obicei la fed cup celelalte fete incurajeaza destul de vocal coechipiera care joaca. la noi nu am vazut. nci la spania. si mai ziceau unii pe aici ca avem echipa

 • Ale

  Simona trebuie sa-si depaaseasca limitele daca vrea sa castige meciul asta.

  • maisafie

   Nu neaparat. Nici macar sa si le atinga, doar sa se apropie de ce poate ea cu adevarat. Buburuza e buna dar e unidimensionala (ca joc) daca Simona incepe sa varieze jocul o poate pune in dificultate relativ lejer. Problema Simonei de la finalul anului trecut si inceputul acestuia e ca a renuntat destul de mult la precizie in favoarea fortei, Ori aici sunt multe jucatoare superioare ei.

 • ilovetennis

  Asta e un moment in care Simona trebuie sa apese pedala, Garbine incepe sa dea semne de oboseala, indoiala…iar Simona joaca evident altceva in acest set. Sa vedem…

 • Marian

  Sa rupa racheta aia daca tot da cu ea de pamant.

  • Sorin

   Pai, nu, ca distruge suprafata de joc. :)

   • Marian

    A da, uitasem :).

 • Luisa

  Cand face Muguruza cate un punct, se vaita aia din public de zici ca-i sfarsitul lumii. Cine pe cine sa mai incurajeze, cand ei sunt daramati.

 • Toma

  E mult de muncă, Simona trebuie să se adune, să se lupte pe fiecare minge și să nu-și irosească serviciul. Și dacă nu poate rupe ritmul din defensivă, un pas în față!,

  • Ale

   Eu una nu cred ca se aduna,este nervoasa si nu se poate concentra.

   • Marian

    Nervoasa pe cine ? Daca la orice meci important este nervoasa ce se face ?

    • maisafie

     pe ea :(

 • Ella

  eu ma intreb daca in tribuna e vreun fan? sau doar VIP-uri?!! ca eu nu aud nimic ….

  • shadal

   majoritatea sunt oameni care s-au dus ca da bine, de cand cu simona toti stim tenis si suntem fini cunoscatori.

   • Valentin

    Am vazut acelasi lucru in vara la Bucuresti. La fiecare meci mai apareau cate unii.

   • Ella

    chiar si asa! am fost la Madrid…jur eram cam 30 romani si tot faceam mai multa galagie…

 • Valentin

  Simona face aceeași greșeală ca de fiecare data când joaca slab. Se ia la țintă cu adversara. Și pierde.

 • ilovetennis

  Si se intampla invers…

 • Ada

  Prea buna Garbine, cu bombele ei nu prea poate sa-i faca Simo fata. Se misca bine, scoate unghiuri, ce mai ….

 • shadal

  simona are nevoie de un psiholog…nimeni nu poate nega asta. sau de un antrenor care stie ce e tenisul de top

 • maisafie

  Si iarasi a luat Simona masca aia cand nu vede si nu aude nimic. Inseamna ca e bai :(

 • https://dragosteam.wordpress.com/ Dragoş

  OK, cu tot respectul, e clar că e o senzație deosebită și, poate, o ocazie unică în viață să primești acreditare la o competiție de tenis, oricare ar fi ea (bonus, de nivel internațional). Însă, de aici și până la „îndeplinirea visului de a fi la patinoarul din Galați” e cale lungă. Puteai să îl îndeplinești simplu: luai bilete din timp – la sfârșitul lunii decembrie când s-au pus în vânzare, la început de ianuarie când încă mai erau disponibile sau apelai la cineva din Galați pe 15 ianuarie. Trei variante simple pentru un fan adevărat. Dar nu, ne lăsăm pe ultima sută de metri, pe 27 ianuarie, ca să împlinim vise.

  N-aș vrea să se înțeleagă că sunt arogant, pur și simplu ar părea mai natural dacă nu s-ar folosi cuvinte așa mari pentru întâmplări relativ normale. Asta nu înseamnă că nu sunt invidios și că n-aș vrea să fi fost în aceeași situație privilegiată.

  Doi la mână, uimirea asta generală cu Hawk-eye-ul – „Mamăăăă, avem hawk-eye!!!”. Suntem în România la un meci care se dispută pe hard, la care probabil trebuie îndeplinite niște condiții, inclusiv asta. Presupun că e o tehnologie care a ajuns la o oarecare maturitate și nu mai e așa scump/greu să o obții. Mă rog…

  Nu în ultimul rând, mai e chestia asta cu uitatul numai la „ale noastre” și pierdut din vedere adversarul, cu formă, capabilități etc. Irina a fost învinsă (da, ușor) de o jucătoare extrem de bună. Da, știm că se întâmplă deseori surprize în meciurile inter-țări, publicul ajută, adversarul e speriat, dar alea sunt <>. În definitiv, a pierdut la o jucătoare care era favorită. Rău ar fi să piardă Simona la Muguruza și Irina la Espinosa, da, acolo se poate discuta în amănunt. Aici, nu prea era cazul.

  Pe scurt, #HaiRomânia!

 • Sorin

  Mai e de lucru pe FH.

 • ralu_dani

  Simona serveste prost dar Muguruza e mai buna azi, nu cred ca are ce sa ii faca!!!!

 • Ella

  Simona pare bantuita de niste demoni interiori…mai sunt teoretic doua meciuri…deci se poate inca!

 • Marian

  O scurta cand vedem ?

  • Sorin

   Ai vazut-o.

  • Steph

   Ai vazut?

  • Ella

   multumit? 😉

   • Marian

    Nu prea. Se putea mai bine :).

    • Ella

     si sa fie de partea cealalta a fileului..)

  • Ada

   La forta asta a loviturilor mai greu.

   • maisafie

    Pai remember Justine care la forta asta a loviturilor isi mai lasa ragazul sa si respire de doua ori inainte sa puna o scurta de neajuns :).

    • Marian

     Nu prea vrea sa invete de la idolul ei :).

    • Ada

     Adversarul trebuie sa-ti dea totusi putin ragaz sa pui scurta, deocamdata Muguruza a tinut-o in bombe, abia reuseste sa le scoata normal de pe baseline, de la colturi. Ce scurta sa faca? Ar trebui sa serveasca mai bine, in primul rand.

 • Marian

  Din pacate m-a ascultat Muguruza.

 • shadal

  am observat ca simona cand e incoltita face exact ce nu trebuie: grabeste jocul. ea nu se uita la serena, masha, rafa, djokovic, kvitova?

 • shadal

  vaaai garbine!!

 • laura

  Na ca mai greseste si Bubu!Hai Simo!!!

 • Dpt

  E clar, nu stiu cum functioneaza psihologia feminina, dar la Fed Cup cand joci acasa se pare ca adversarul e favorit. Si nu numai la Fed Cup, mai peste tot. Cred ca femeile cand sunt supuse unei atmosfere ostile se inversuneaza mai tare, “just to prove them wrong”, altfel nu’mi explic.

 • AF1

  cadou

  • Marian

   Frumos. Noua ne plac cadourile :).

 • Sorin

  Mare noroc, mare noroc. Simona era depasita.

 • makavel

  Simonei ii este frica sa dea FHDTL.

 • Valentin

  Si nu stiu cum se face, dar cand joaca slab, nu nimereste deloc challenge urile.

 • Marian

  Acum avem si sange :).

 • Ella

  bun…acum o doare glezna?…

 • florin78

  Simona pare sa aiba un nou complex, de fapt nu e un complex cat o realitate cu big hitterele nu are sanse daca adversarele isi fac jocul obisnuit si mai ales daca serviciul Simonei e modest. Astept sa o vedem si pe Simona cea adevarata nu Simona model Shenzen. Astazi un pas mare in fata de AO macar am vazut transpiratie pe frunte.

 • Sorin

  Stim ca de la televizor totul se vede mai clar, totul pare mai usor dar eu tot ma minunez cum e posibil sa returnezi mingea exact in coltul in care se afla jucatorul advers.

  • Marian

   Multe ore de dat cu racheta in minge si pana la urma iti reuseste :).

 • Ella

  asa Simona! pasul in fata!

 • Sorin

  IN sfarsit, un winner pe FH.

 • Toma

  Hai Simona, ieși din defensivă!

 • Luisa

  Vai, cand le vad pe doamnele alea aranjate care privesc superior, imi vine sa dau cu ceva in televizor.

  • shadal

   cred ca nu stiu nici cum se tine scorul…

  • Marian

   Nu da pentru ca ramai fara :).

  • Ella

   problema e ca sunt mute nu aranjate! ;))

 • Valentin

  Cu serviciul asta nu va castiga! Sa mi…

 • Marian

  Parca la Singapore avea un serviciu doi mai taiat.

  • Ada

   Cel mai bun serviciu pe care eu l-am vazut la ea a fost la Singapore. A si recunoscut atunci ca a muncit mult la serviciu.

   • Marian

    Si unde este ?

    • Ada

     Cine? :)

     • maisafie

      serviciul

     • Ada

      Nu stiu, deja la Shenzhen a folosit alta tehnica, a recunoscut. Si nu inteleg de ce.

   • shadal

    dupa a zis ca mai bine le ajuta pe bunici

    • Ella

     in meciul asta nu a gasit reteta potrivita! 😉

 • shadal

  virginia chiar nu poate sa o invete pe simona ce atitudine sa aiba in astfel de momente? sau simona e orgolioasa si nu vrea sa accepte daca nu e cum ii place ei. cam asta e senzatia…

  • Valentin

   Aici vad eu problema mare a Simonei. E mult prea autodidacta si refuza sfaturi. Aici va pierde tot timpul

   • Ada

    Asa pare cel putin. Garbine sta cuminte si o asculta pe Martinez.

  • Ella

   pai cred ca episodul Wim asa s-a terminat! si replicile pe care i le da mereu lui Tiriac…

 • Marian

  Eu vreau set 3 deci sa nu mai dea dupa Muguruza :).

 • laura

  Uite ca stie sa serveasca si inteligent:)

 • Sorin

  O sa-mi fac un sticker mare si-l lipesc pe masina : FH.

 • Ella

  mai schimba postarea….

  • ilovetennis

   Mai bine sa schimbe site-ul.

   • Ella

    pai o fi unul din spectatorii din tribuna care se uita pe site nu la meci!

 • shadal

  o vede pe garbine ca alearga si asteapta mingea un metru in teren impietrita de parca nu crede ca se mai intoarce

 • Andrej

  Macar daca ai fi si tu amuzant…

  • Murat

   El chiar crede ca e.

 • Toma

  Simona dacă îi mai înalță mult mingea Muguruzei, devine victimă aproape sigură!

 • Sorin

  ASta e un must win game pentru Simona. Nu era momentul pentru dubla greseala.

 • Luisa

  Luati de-aici, mostra de public romanesc.
  Poza:

  • Adrian Vandras

   A si zis comentatorul de la Dolce: “oare domnisoara asta chiar nu intelege ce se intampla, sau e suparata din cauza scorului?” :))

  • Marian

   Vroia la mall mai :).

   • Ella

    a crezut ca merge la patinoar!! ;))

  • Valentin

   Au avut si pitipoancele de la la Galati ocazia sa se remarce. Ce vreti si voi.

   On topic. Eu cred ca s-a jucat meciul in acest game.

   • maisafie

    on topic cred ca ai dreptate

  • Andrej

   Duckfaced hipster :>

 • Ale

  Nu este bine ca se enerveaza asa in fata Muguruzei

  • shadal

   cred ca ne-am lamurit ca in general nu are o atitudine buna cand e condusa si cand nu-si poate face jocul

 • Marian

  Serviciul doi s-a pierdut la Singapore :).

  • Ella

   nu a mai incaput in bagaj…);

 • makavel

  E cam gata meciul.

 • maisafie

  si cu ocazoa asta s-a cam terminat si partida :(

  • Adrian Vandras

   Inca nu e gata.

 • Ale

  Daca juca bine Irina ieri,Simona n-ar fi resimtit atata presiune,pacat.este si ea doar un om,cat sa traga…

  • peRFect

   Mai bine taci! Le scoleste buburuza pe amandoua!

  • Ada

   Trebuie sa se obisnuiasca cu presiune continua in pozitia ei. De-acum doar asa va fi.

 • Sorin

  Cred ca s-a rupt filmul. Stafful Simonei, Tiriac si cine se mai invarte prin jurul ei, trebuie sa gaseasca o solutie pentru Simona sa-si imbunatateasca lovitura de forehand, ca e bai mare acolo.

 • Marian

  Meci important, emotii mari, Simona crispata. Stim rezultatul. Eu inca sper pentru un set 3. Hai Simona ca se poate.

 • Ella

  Mie imi place atitudinea Muguruzei: asculta cuminte de Conchita! Simona era cu spatele la antrenoare…..cred ca ne-am lamurit cu asta;

 • Andrej

  Cat de transpirata e, parca nici la AO nu era asa. Au facut organizatorii caldura prea mare, e din cauza emotiilor sau vreun pui de raceala?

  • ilovetennis

   Nu cred ca e prea cald, cei din public sunt imbracati destul de bine. Si eu cred ca e racita.

 • Florin

  Nu se poate spune ca nu incearca. Asta este, Muguruza va fi, probabil, un viitor superstar al tenisului feminin.

  • makavel

   Parca ieri era Keys. Acum Muguruza?

   • Gyro

    Ambele vor fi…

  • Tiby

   Nu stiu cum sa-ti spun da’ toate par superstaturi cand joaca impotriva Simonei.

   • Adrian Vandras

    Meciurile lor cu Serena le-ai vazut?

   • Florin

    :))

 • Marian

  In sfarsit :).

 • laura

  Yeeeees acel genia BHTL

 • Luisa

  Ia, cum un zambet face mai mult decat o racheta in cap.

 • Marian

  Sa tipe mai des daca asa merge :).

 • Andrej

  Hai ca a inceput sa dea drumul la rever, acum cand se simte cu spatele la zid.

 • Ella

  in sfarsit…atitudine

 • peRFect

  No offense, dar daca ar fi fost o suprafata mai rapida, era deja terminat meciul! Asa, mai avem ceva sperante…

  • Ella

   non taken…

  • shadal

   garbine pare letala si pe zgura…poate genera forta din nimic si asta e secretul

  • Dpt

   Da, pentru ca in tenis se joaca doar pe out-door hard. Nu exista alta suprafata.

   • peRFect

    HaHa, daca ar fi fost hard rapid indoor, era si mai si 😉

  • Sorin

   Pe site-ul FedCup scrie ca suprafata e “medium-fast”. Sperantele se indreapta acum spre Irina, ca meciul asta nu cred ca va ajunge la al treilea set. M-as mira.

  • Gyro

   Ajungea sa participe CSN si seria era 4-1 in cel mai bun caz, dac anu 5-0 pentru Spania

 • Ale

  Multe greseli face Simona

 • Ella

  Simona nu a gasit reteta potrivita im meciul asta 😉 sper sa lucreze la serviciu sa-si imbunatateasca FH….si sa mai asculte si niste sfaturi…

  • Marian

   Cred ca o gasise la Singapore dar a pierdut-o pe drum.

   • Ella

    i-au furat-o bunicutele…;)

   • ilovetennis

    Efectul Ionita…

 • shadal

  wim are dreptate..fara suparare, dar din noua generatie inclusiv halep si bouchard, garbine arata cel mai bine

  • Dpt

   pacat ca joaca Romania acum.. bai frate incredibil.

  • Murat

   Da, are picioarele cele mai lungi.

 • Ale

  Este gata meciul

 • AF1

  hai Monica :)

 • shadal

  vreti sa vedeti ca garbine face misto de noi si la dublu?

 • peRFect

  Romania vs Buburuza 1-2; la dublu joaca Bubu singura impotriva Irinei/Monicai?!

  • Addy

   Oare mai ajungem la dublu?

   • Valentin

    Eu cred ca ajungem la dublu.

    • Ella

     si eu

    • asdfghjkl

     Sunt cat se poate de optimista,dar cu Alexandra la dublu ajungem degeaba.Doar daca o schimba in ultimul moment pe Alexandra cu Irina,dar n-as prea crede.

     • Liviu

      deja au schimbat-o.

     • asdfghjkl

      Da? N-am vazut..

   • peRFect

    Daca nici pe Soler nu o bate…

   • asdfghjkl

    Cu atitudinea ta clar nu ajungem

    • Addy

     Atitudinea mea nu o afecteaza cu nimic pe Irina. Sper sa castige, desi ma tem ca presiunea va fi prea mare pentru ea.

 • makavel

  Simona, back to the drawing board!

 • Luisa

  Serviciul a ingropat-o azi. Altfel chiar n-a fost deloc rau.
  Buburuza, jos palaria!

  • peRFect

   Cand am spus ieri de procentajul extrem de slab, mi s-a dat reply cu “scor de experimente”…uite ca a tot experimentat Garbine pe serviciul Simonei.

  • Andrej

   Eu tot ma asteptam sa aiba si ea o cadere specifica. Dar a fost laser cap-coada azi. Nici macar nu sunt multe lucruri care ii pot fi reprosate Simonei.

  • Ella

   As zice totusi ca jocul Muguruzei a ingropat-o…a jucat bine, in forta

  • Valentin

   Serviciul a tradat o. UE cu galeata. Plus jocul stupid de dat la tinta.
   Unde e acel “am deschis unghurile”???

   • Marian

    Cand nu merge ala foloseste “datul la tinta”.

 • micky

  incep sa se vada sfaturile lui Tiriac

 • Ale

  Simona trebuie sa schimbe neaparat ceva…deja este prea mult,chiar nu vede ca nu este pe drumul cel bun?

  • peRFect

   In primul rand atitudinea, sa nu mai fie atat de aroganta, lucru valabil si pentru tine :)

   • Davidoff

    mhm

   • Ale

    Eu cred ca am “vorbit,, frumos….pacat ca doar atat intelegi.

    • peRFect

     Nu ma refer neaparat la azi, nu trag concluzii pripite. De cand am inceput sa te urmaresc, am remarcat ce-ntelegi tu din tenis, mai ales in privinta Serenei 😉

     • Ale

      Nu-mi place Serena din anumite motive si aici nu ma refer la calitatea jocului.Se pare ca doar tu ai dreptul la o parere.pacat.

     • Addy

      Una e sa nu iti placa si cu totul altceva sa ii minimalizezi meritele.

     • Davidoff

      Pe Venus o si desfintase….chiar in timpul meciului din optimi de la AO> cum se apropia Venus de victorie, cum Ale isi gasise de lucru prin bucatarie

     • Ale

      Vai Davidoff,cine nu este de acord cu voi.este prost nu-i asa?

   • Ale

    Toata lumea vede ca serviciul o tradeaza cand are mai multa nevoie de el…..

  • Liviu

   eu cred ca tu habar n-ai de tenis. Fara suparare. Daca asta nu a fost un meci mare, nu stiu care a fost. Simona n-a avut serviciu, dar in rest a jucat foarte bine. Nu-i nimeni de vina ca Garbine e la fel de buna si in plus i-a mers primul serviciu. A fost un meci chiar foarte bun. Idiotii aia de la Dolce stiu si ei tenis ca si tine.

   • Ale

    Poate am habar,poate nu.dar orice prost vede ca in primul set s-a trezit tarziu

    • Liviu

     Nu, clar n-ai habar. Tu ai impresia ca mergi la piata si cumperi lovituri.

     • Ale

      Nu ma intereseaza parerea ta.

     • Liviu

      nu-i problema. peRFect a avut dreptate, cel putin in ce te priveste.

     • peRFect

      Liviule, nu te mai ambala suplimentar, nu are rost. M-am lamurit in privinta ei la meciul dintre Serena vs Keys. Mai bine focuseaza-ti energia sa ajungem la dublu si acolo chiar avem sanse mari 😉

     • Ale

      Pe bune?Sa va fie rusine,aici toata lumea spune ce crede cu o atitudine de bun simt,nu ca voi.

     • peRFect

      Corect! Dar deja cand iti spun mai multe persoane ca esti “beat”, te duci sa te culci!

     • Ale

      Sa-ti raspund la fel?M-as cobori la nivelul tau.

     • peRFect

      Era bine sa fie asa…ar fi cumparat niste “asi”. :)

     • Ale

      Ar trebui sa-ti fie rusine.toata lumea are dreptul la o parere.cine te crezi?

   • guest – unu dintre ei

    daca si Muguruza joaca acu bine… da-mi pace. Joaca bine pt ca i-a permis Simona sa faca ce o vrut. Si nu mai jigni pe cine iti vine mai baiatu’ ca e a nu stiu catea oara cand te exprimi in acest mod!

 • Marian

  Ce jurnalista de toata jena. Astea sunt intrebari :).

 • micky

  incepe sa se vada lipsa lui Fissette zic eu

  • AF1

   ce sa caute fisette la fed cup prietene

   • Sorin

    Pai, vrei sa spui ca antrenorul echipei de FedCup antreneaza jucatorii si le schimba jocul peste noapte ? Really ?

    • micky

     Mercy. Si nu numai asta, dar antrenorul din circuit are voie sa fie prezent la meciul de Fed Cup.

     • AF1

      voi ati innebunit, l-a vazut cineva pe Sven ieri in meciul cu Radwanska ..

     • mikcy

      Prietene, nu conteaa ca nu l-a vazut. Fii sigur ca si-au vorbit la telefon inainte de meci. Fii sigur ca planul se face inainte. La fotbal cand vine unu la nationala vine cu antrenorul de la club dupa el sau ce?NU. Forma ramane insa daca jucatorul nu face prostii bineinteles

     • AF1

      aveti prea multe certitudini dle mikcy. am vazut mai jos ca regretati si sfaturile lui tiriac.

     • micky

      Nu sunt certitudini……inca

 • Florin

  Castigam in 5 meciuri, in mod normal …

 • Sorin

  N-au gasit si astia o vorbitoare mai buna de limba engleza sau o vorbitoare de limba spaniola…

  • Valentin

   Ce vrei? Dolce e za best!

   • Iulian

    Cred ca ma intrebai acum o saptamana de ce Muguruza. Ei bine, d-asta :(

    • Valentin

     Muguruza a jucat bine. Simona a jucat slab. Cam atat.

     • Iulian

      Nu. Singura parte slaba in jocul Simonei a fost procentajul la primul serviciu. In afara de asta, nu avea ce sa faca. Muguruza lovea constant cu peste 130 km/h. Practic lovea din camp mai puternic decat serveste Murray pe serviciul 2.

     • Valentin

      Nu doar serviciul. Ai vazut cate UE a avut?
      Si cum spuneam, daca te iei la tinta cu una care loveste cu tunul, pierzi. Punct.

     • Iulian

      Cand trebuie sa returnezi mingi care vin cu 134km/h, te cred si eu ca o sa gresesti mai mult decat de obicei. Plus ca stii ca Muguruza pedepseste tot ce vine prea moale.

     • Valentin

      Vorbim de UE nu de FE.

     • Iulian

      La cum loveste Muguruza, aproape toate sunt FE, sa fim seriosi. Mai ales ca stii ca trebuie sa joci ori foarte tare, ori aproape de linie, pentru ca altfel Muguruza va lovi un winner.

     • Liviu

      si cum ar fi trebuit sa joace ?

 • laura

  Buburuza prea buna azi nu ai ce sa ii faci.
  Haide Irina!!

  • Florin

   Daca Simona servea la nivelul Muguruzei am fi vazut un meci de cu totul alta factura …

 • shadal

  de aia nu tin cu romani…m-am lecuit de la nationala de handball…probabil begu va claca. nu stiu ce ne lipseste, dar parca si atunci cand totul e in favoarea noastra, tot gasim o cale sa pierdem.

  • Marian

   Sunt energii negative in zona Carpatilor :).

  • Iulian

   E mentalitatea defetista – perfect exemplificata de tine aici :)

  • oSorin

   vezi ca la ora asta sunt seriale pe alte canale tv

  • Laur0707

   Bine ca nu reprezinti Romania pe undeva, doamne fereste! Ia uite ca au gasit calea sa castige.

 • Bogdan Georgescu

  O fi unghiul de filmare, dar asta e teren lent ?!?!

  • peRFect

   Este lent. Poate esti putin indoit datorita/din cauza (cum vrei tu) fortei cu care loveste Bubu.

  • makavel

   Mie nu mi s-a parut in nici un moment un teren lent.

  • Valentin

   E lent!

 • makavel

  Simona nu mai contreaza atat de bine cum facea in anii trecuti. Parerea mea..

  • Luisa

   A contrat super bine, la ce ghiulele a tras Buburuza. Daca nu pierdea atatea servicii, defila.

 • Ryan

  Muguruza merita pe deplin victoria. Simona pare ca a ramas cu aceeasi stare din meciul cu Makarova. Fata de acel meci a luptat mai mult insa a gresit la fel. Pe langa un antrenor serios (ca sa ii imbunatateasca jocul la fileu, lovitura de slice etc.) ii trebuie in primul rand un psiholog care sa o invete cum sa depaseasca momentele grele si sa nu mai aibe astfel de caderi. Din pacate cred asta a fost meciul cheie, nu imi pun prea mari sperante in Irina (nu imi place jocul ei si este foarte fragila psihic)…

  • Valentin

   Are nevoie sa si deschida urechile. Sa asculte antrenorul. Oricare ar fi ala. Nu poti sa le stii tu pe toate. Mult mai bine vede boul ala pe care il platesti sa ti fie antrenor.

  • Iulian

   Nu, a fost o diferenta imensa fata de meciul cu Makarova. Simona a luptat azi, dar pur si simplu adversara a fost prea buna.

  • Liviu

   daca zici ca in meciul asta Simona n-a luptat, cum a facut cu Makarova, te inseli amarnic. Muguruza a fost la acelasi nivel, dar a avut si serviciul. Pur si simplu Muguruza e foarte buna, de ce ne vine greu sa credem asta ?

   • Ryan

    Esti a doua persoana (Iulian) care nu citeste atent ce am scris. Am spus ca “fata de acel meci a luptat mai mult insa a gresit la fel”, inainte sa te avanti mai bine citesti de doua ori. Uneori esti prea “agresiv”… Faptul ca “Muguruza e foarte buna” cred ca este un lucru implicit, trebuie sa fi orb ca sa nu iti dai seama, din acest motiv nu am mai scris asta. Iberica, impreuna cu Madison, va bate la portile top 10 in acest sezon. La ce am vazut din partea Simonei in 2015, si mai recent chiar ieri, aceasta infrangere nu m-a suprins prea tare.

    • Liviu

     n-a gresit la fel. Azi a gresit din necesitate, ca nu putea lovi mai putin riscant. Cu Makarova a gresit ca a jucat prost.

 • micky

  Oare ce sfaturi i-o fi dat Tiriac aseara lui Halep?

 • Ada

  Bravo Garbine, ai jucat super. Daca o tine tot asa va ajunge departe curand. Simo, data viitoare va fi mai bine!

 • micky

  ar fi pacat sa nu ne calificam. Eu sper totusi ca Irina va egala si se va decide la dublu

 • makavel

  Simona e ca Real Madrid , in momentul asta. Dupa un super an 2014, urmeaza un inceput de an mai putin satisfacator.

  • peRFect

   Era bine sa fie ca Real, sa aiba o “la Decima”; Mai degraba as spune ca-i precum Atletico, inca nu a castigat trofeul suprem, dar este foarte aproape :)

  • micky

   Real Madrid a castigat liga campionilor. Halep ce a castigat? Nu ma intelege gresit. Halep e super jucatoare, dar deocamdata n-a demonstrat nimic concret cred eu. Sa o compari cu Real Madrid e cam mult

   • makavel

    Am comparat doar forma de moment, nu realizarile.

 • Ciprian Nicolae

  Asta e, azi Simona nu a fost chiar in apele ei, a alternat momente de joc foarte bune cu greseli mari. Garbine, in schimb, a jucat foarte bine. Aga a pierdut la Kuznetsova, care e in declin si pe final de cariera. Nu fac comparatii, dar asta e tenisul, zile mai bune, zile mai putin bune. Cred ca Irina nu va avea probleme, vom vedea la dublu.
  Putin in alta ordine de idei: nu vi s-a parut ca Simona are ceva? Nu vreau sa o scuz sau sa caut explicatii, dar, intr-o pauza statea cu capul pe genunchi si parea cam chinuita, in plus, a cerut prosopul intre puncte cum nu cere niciodata, nici cand joaca afara si el cald.

  • Sorin

   Putem sa-i gasim scuze Simonei pana luni dimineata. Treaba e ca a inceput slab anul 2015 si se anunta vremuri tulburi.

   • Ciprian Nicolae

    Fata de 2014 a inceput mai bine: anul trecut a pierdut in primul turneu la Madison Keys si a ajuns in sferturi la AO, anul acesta a castigat un turneu si a ajuns tot in sferturi la AO. De ce zici ca a inceput slab? Iar la Fed Cup, anul trecut a pierdut la Ivanovic, pe care, apoi, a uscat-o la Madrid.

    • Ada

     Cu Garbine e la a 2-a infrangere, si nu cred ca e o coincidenta. Pentru mine asta e mai important in meciul asta, mai important decat Fed Cup.

     • makavel

      La Wuhan mi s-a parut mai echilibrat, desi terenul era mai rapid, iar Simona trecea printr-o perioada proasta. Meciul asta l-a castigat Muguruza, nu l-a pierdut Simona.

     • Ada

      Clar, l-a castigat Muguruza. Asta e problema de fapt, ca Simo nu prea are raspuns in fata ei. Iar De Garbine nu va scapa curand, ca de Serena.

     • makavel

      Fetele astea au inceput sa stea tot mai bine in raliuri cu Simona. Cred ca ea este surprinsa de lucrul asta.

    • ilovetennis

     Rezultatele sunt mai bune sau comparabile cu cele de la inceputul anului trecut, problema e ca jocul prestat, in ansamblul sau, este mai slab.

    • makavel

     Simona este top 3 acum. Altele sunt asteptarile de la ea.

  • Liviu

   N-a avut nimic. Muguruza a fost mai buna. Daca ii intra serviciul poate era altceva. Dar Muguruza e o jucatoare exceptionala. Poate trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca Simona nu e totusi cea mai buna din lume si poate pierde meciuri. La fel ca si toate celelalte jucatoare. Nu-i nevoie sa cautam scuze cand adversara a jucat excelent si a castigat.

 • Dpt

  Trista sectiunea de comentari. Daca la meciurile din alte turnee inteleg ca toti au un favorit si nu trebuie sa sustina pe cineva din tara lor, acum la Fed Cup multi de pe forum s’au gandit ca ar fi bine sa’si bata joc. Sa va amintesc ca azi a jucat Romania, nu SH? Daca nu va patrunde nici un pic de sentiment pentru tara asta, de ce comentati aici la un meci de FED CUP?

  • Valentin

   Ce nu ti convine de fapt?
   A jucat Simona meciul. Nu Romania!

   • Dpt

    D’aia arbitrul de scaun spune spre ex. “Advantage ROMANIA” sau “Game SPAIN”.

    • Valentin

     Asa si?! Au jucat toate 4 meciul asta? Sau doar una?

     • Dpt

      Ok salut.

     • Valentin

      Cum vrei tu. Eu te am intrebat ce nu ti convine…

   • oSorin

    iti pun o intrebare, asa, de bun sim: de ce te uiti la meci?

    • Valentin

     Tu de ce crezi? Care e legatura cu intrebarea mea?

    • oSorin

     si mai e alta : de ce comentezi pe sectiunea asta de Fedcup?

     • Valentin

      OMG!

     • oSorin

      vezi ca au inceput seriale pe alte canale de tv

     • Valentin

      Multumesc. Astept meciul Irinei care joaca pentru Romania.

 • Andrej

  Cred ca se va ajunge totusi la meciul de dublu. Soler nu a aratat nimic iesit din comun in prima zi.

  • florin78

   da dar la dublu va juca Muguruza again:D

   • Addy

    Poate o incurca Moni cu niste slice-uri :)

   • ilovetennis

    Chiar daca va fi asa, dublul este cu totul alta mancare de peste.

 • shadal

  sper ca s-a calmat toata romania cu simona halep. da, e o jucatoare buna…dupa mine, nu de top 5. poate progresa mult, dar cea mai mare piedica e in capul ei…pare aroganta de zici ca tocmai a castigat AO, nu asculta pe nimeni, nu-si da seama ca are nevoie de oameni mai competenti in jurul ei. atitudine ZERO.

  si asta cica una din ele va fi cea mai buna jucatoare din lume intr-un an sau 2…poate daca se retrage serena, maria isi rupe din nou umarul, kvittie trece pe fast-food…

  • asdfghjkl

   Kvittie=Kvitova? Din amintiri stiu ca Simona a batut-o la toate intalnirile directe pe Kvitova.

   • shadal

    din amintiri stiu ca kvitova a castigat de 2 ori cel mai important turneu din lume…acolo se vad valorile. daca nu ar fi labila kvitova nu ar trebui sa aiba adversar in afara de maria, serena

    • asdfghjkl

     Da,pentru ca este extrem de buna pe iarba.Chestia asta e clara.

  • Ciprian Nicolae

   unde vezi tu aroganta? mie mi se pare ca are mult bun simt.

   • shadal

    in declaratii…in atitudine nu.

    • Guest

     A naibii aroganta ajunsa pe locul 3 mondial conjunctural…plus ca de-abia de-abia le bate pe mai toate din top 10 mondial in mod constant…ce ma enerveaza cel mai mult e ca munceste din rasputeri si nu renunta numai din aroganta…nu-i place publicitatea si e modesta dintr-o aroganta absoluta…nu stiu cum naiba castiga 50-60 de meciuri pe an…cred ca e din noroc…si aroganta…

  • Laur0707

   A naibii aroganta ajunsa pe locul 3 mondial conjunctural…plus ca de-abia de-abia le bate pe mai toate din top 10 mondial in mod constant…ce ma enerveaza cel mai mult e ca munceste din rasputeri si nu renunta numai din aroganta…nu-i place publicitatea si e modesta dintr-o aroganta absoluta…nu stiu cum naiba castiga 50-60 de meciuri pe an…cred ca e din noroc…si aroganta….

  • Liviu

   atitudine ZERO ? ai vazut meciul ?

 • florin78

  Azi Simona a fost batuta de o jucatoare mai buna si a fost doar un joc in care ambele au evolutat mediu probabil daca Muguruza juca in modul turbo era mai nasol cam cum incepuse meciul, e clar cu jucatoare ca Muguruza nu are niciodata prima sansa si mai stim cateva care tot au batut-o si cu ele pleaca cu sanse mai mici de castig. Asteptam zgura sa vedem pe Simona daca poate mai mult.

 • Florin

  Realitatea este ca fizicul conteaza. Daca ai bafta de a avea in jur de 1.80, te deplasezi bine si abilitati de lunetista, cu siguranta poti ajunge numarul 1 WTA.
  Simona ar trebui sa fie tot timpul constanta in joc, mai ales la serviciu si la lovitura de drepta, ca sa poata spera vreodata ca va ajunge vreodata lider mondial.

  Cred ca astazi Muguruza batea pe oricine, cu exceptia Sharapovei si a lui Williams, care sunt, intr-adevar, din alta lume …

  • eu

   Singura jucatoare de fizic pe care o avem este Irina. Din pacate mentalul….

 • Valentin

  Asta de ce trebuie sa faca lobby pentru Tiriac??

 • Laur0707

  Mai oameni buni, nu mai faceti ba nunti, ba imormantari dupa fiecare meci! Aceasta disputa se decide in 5 meciuri, iar echipa Romaniei are 4 jucatoare, nu doar pe Simona. Aveti rabdare, stati calmi. Daca Simona ar avea aceeasi mentalitate ca si cei care comenteaza (negativ), ar fi renuntat la tenis dupa 5 minute jucate si nu ar fi ajuns niciodata unde este acum. Credeti ca sunteti primii care au observat ca are doar 1.68 si nu e big hitter? 😀 :D. Cred ca ii era si ei foarte usor sa renunte si sa fie comentator pe forum in loc, unde este foarte usor sa ajungi nr 1 mondial la dat dn gura :))))). Chiar si daca pierdem cu Spania nu e nicio tragedie, in meciul urmator o luam de la capat.

  • Ciprian Nicolae

   problema celor care comenteaza acest meci nu e calificarea Romaniei, ci jocul Simonei. Cred ca, pe cei mai multi, ii interesa mai mult sa castiga Simona azi, decat calificarea. Oricum, atitudinea Simonei de azi mi-a placut, a luptat, nu a cedat. Azi a fost mai buna Garbine, asta e.

 • Toma

  Din păcate, Simona nu și-a ridicat nivelul de joc la cel așteptat și a pierdut meciul, din păcate 1-2 România-Spania, și șansele de calificare se reduc simțitor.
  Să recunoaștem Simona a fost depășită la toate capitolele, serviciu, retur, forță, determinare, tactică, ceea ce ridică și un semn de întrebare, pentru soluțiile Simonei cu big-hitteristele. Și nu în ultimul rînd, suprafața de joc: pe această mochetă, Simona a fost clar incomodată de săritura joasă a mingii(ea o aștepta mai sus), în timp ce Muguruza pe încitinirea vitezei la impact cu terenul, avea timp să se așeze și o pocnea winner.
  Să sperăm că Irina va cîștiga meciul, dar, dublul lor este peste noi. Dacă Irina cîștigă, s-ar putea ca ea să joace și dublul, singura soluție viabilă pentru a le contracara pe spanioloaice.

  • ilovetennis

   E posibil sa fie si din cauza suprafetei, insa azi Simona a suferit clar din cauza lipsei de timing la lovituri. Si parca nici deplasarea nu a fost cea cu care ne-a obisnuit.

  • Luisa

   Mie nu mi s-a parut depasita decat la forta, uneori. Si la serviciu.

 • Elina

  Sincer, mie mi a placut ce am vazut azi la Simona. Deobicei, cand era sub presiune, se retragea si devenea pasiva, azi a fost cu totul altfel. Daca Muguruza nu avea o asemenea zi, sunt sigura ca Simona o invingea. In afara de Sharapova si Serena nu cred ca celelalte jucatoare de top o invingeau pe Muguruza azi. Pur si simplu a fost fenomenala!

  • asdfghjkl

   Poate nici Sharapova n-o invingea azi.

  • Iulian

   Exact! Poate doar Serena, si poate Sharapova intr-o zi de serviciu foarte buna.

   • Ada

    Corect, si Serenei i-ar fi fost greu azi.

  • stefan

   Simona mi s-a parut neinspirata in situatii favorabile; dincolo de jocul bun al Garbinei sanse de castig erau cu un joc mai ingrijit si cu un aport real al publicului.

 • stefan

  Comentator Dolce, in setul 2 cand Muguruza era la conducerea jocului si avea a doua oara un break avans si servicul la scorul de 4-3 dupa ce Simona a egalat la 30: “daca Simona va continua sa joace la acest nivel va castiga acest set” (?!?).
  Apoi inca o remarca de pomina a celei ce lua interviul pe teren dupa ce Garbine a spus ca a jucat foarte bine astazi si ca Simona este o jucatoare mare: “Garbine, tu ai jucat foarte bine sau Simona a jucat prost ?” Garbine cu o privire mirata puncteaza inca odata ceea ce spusese mai devreme: astazi am jucat foarte bine …
  Suntem incepatori si neinspirati, in aceiasi nota cu jocul Simonei de astazi si cu publicul “galatean”.

 • micky

  Poate ne spune si noua Simona de ce l-a concediat pe antrenorul care a dus-o de pe 11 pana pe locul 2 in WTA.

  • Marian

   Pentru ca s-a incheiat contractul. A fost pe un an de zile.

  • ralu_dani

   Pentru ca asa a vrut ea si nu trebuie sa dea nimanui socoteala!!!!!

  • Luisa

   Poate nu-i treaba noastra.

  • Ciprian Nicolae

   Da’ de ce trebuie sa ne spuna noua ceva? Ii finantam noi cariera?

   • AF1

    nu, dar are dreptul sa stie ca orice roman adevarat care isi plateste taxele

    • Marian

     Sa o intrebe personal.

     • AF1

      sa o intrebe indirect, ca asa am inteles ca o si finanteaza

   • micky

    Sa stii ca indirect ii finantam si noi cariera.

    • oSorin

     prin canalele ei de comunicare a transmis de ce a schimbat antrenorul

    • guest – unu dintre ei

     l-a schimbat pt ca nu se intelegea cu el ca nu cunoaste engleza. Am mai spus si inainte, a decrarat ea la AO, e adevarat.

  • Liviu

   poate ne spune si Madison de ce l-a concediat dupa nici o saptamana. Ca tot a ajuns in semifinale la AO, fara Wim.

 • Sorin

  Intre timp, la Cracovia , Sharapova a castigat primul set iar acum scorul e 1-1 in al doilea set cu Radwanska.

  • peRFect

   Si e vreo surpriza sau ce? Mai degraba ma uit cum Kristina ii pune mari probleme Sarei pe zgura, chiar in Italia :)

   • Sorin

    Nu e nici o surpriza dar nici nu vreau sa stau crispat in nemultumirea asta, cu infrangerea Simonei.

  • eu

   Cred ca, din pacate, “tenisul romantic” e cam “pa” in timpurile actuale si viitoare. De cand se chinuie si Aga sa castige un GS, dupa ani buni de top 10… si nu stiu daca mai apuca, la ce vine din urma, fete inalte, puternice, sigure pe ele….e tot mai greu. In conditiile de azi, daca Simona reuseste sa se mentina cu succes in top 10 cat mai mult va fi o performanta remarcabila…

 • Ciprian Nicolae

  Saptamana viitoare (nu de maine, ci urmatoarea), la Dubai, se pot intalni din nou.

  • AF1

   pai asta ar fi, de fapt.. un bun antrenament pentru Dubai.

 • AF1

  bai nene, titluri apocaliptice pe televiziunile nationale..

 • Sorin

  Imi doresc si va doresc sa dea norocul peste noi , cum a dat peste Ionita.

 • drinel

  Chiar daca nu a casigat azi Simona,eu totusi cred in continuare in sansa echipei noastre.
  Acum este momentul ca Irina sa treaca peste esecul de ieri si sa invinga,iar la dublu desi pornim cu sansa a doua, se poate produce minunea!
  Succes in continuare ROMANIA!!!

 • Ciprian Nicolae

  Dupa o infrangere a Simonei apar opinii ca nu e de top 5, ca nu-si merita locul. Ma gandesc ca cei care zic asta au in minte un alt algoritm de clasificare a jucatoarelor: ii invit sa ni-l spuna si noua si care ar fi clasamentul daca s-ar aplica acest algoritm.
  Oricum, dupa parerea unora, Simona nu are voie sa piarda nici un meci.

  • micky

   Algoritmul e simplu. Halep nu are nicio victorie la top 25 anul asta pana acum. Gresesc?Trebuie urmarit trendul

   • Sorin

    Stai un pic, anul asta n-a avut cand.

    • micky

     Ok mai asteptam

    • guest – unu dintre ei

     Si anul trecut a avut f putine. S-a scos cu meciul din grupe vs Serena insa in finala si-a revenit…

     • adrian_two

      Mai studiaza si tu istoria, ca lucruri din burta e usor de scos.

     • Liviu

      si imi spui ca eu jignesc ?…hai ca ma abtin de data asta. Desi n-ar trebui in legatura cu cei care nu stiu ce vorbesc.

     • Sorin

      Iti vom spune toti cei care scriem aici sa nu jignesti.

     • Liviu

      cand ii spui cuiva ca n-are habar despre ceva si acest lucru e evident din ceea ce comenteaza, nu inseamna ca il jignesti. Spui doar adevarul.

     • Ale

      Iar ai inceput.nu vezi ca deranjezi cam pe toata lumea?

     • Liviu

      :)

      “Nu ma intereseaza parerea ta “

     • Ale

      Tu chiar nu-ti dai seama ce comportament urat ai fata de ceilalti?

     • Ale

      Nu ai cu cine sa discuti,atitudinea acestui Liviu lasa foarte mult de dorit.

     • peRFect

      Tot e o mare diferenta; daca o face, o face din subiectivism, in timp ce la tine este o crasa lipsa de cunostinte :)

     • Ale

      Poate,dar lipsa de cunostinte este inlocuita cu bun simt,pe cand la voi este taman invers.Si altii au sesizat asta si v-au atras atentia.

     • Davidoff

      Ia gata cu Ale, ia lasati-o in pace. E o fata naiva care incearca sa deprinda tainele tenisului. A apucat pe cai gresite deocamdata, dar nici voi nu o ajutati.Eu sesizez loc de perfectionare la ea
      Ale eu iti sar in ajutor cu toate ca te-am criticat pintre primii… daca se mai ia cineva de tine sa-mi spui mie, bine?:)

     • Liviu

      Fata draga, n-am nimic cu tine. Dar tu esti genul de om care face la victorie chef si la infrangere inmormantare. La meciul Irinei cu Bouchard, in timpul primului set, ziceai ca e o rusine ca e pe teren si ca mai bine nu se prezenta. De parca ar fi fost invitata acolo. In setul doi o ridicai in slavi, ce superjucatoare este.

      Ieri, dupa victoria Simonei la Espinosa, Simona era the best, fara adversar, incredibila jucatoare. Astazi, dupa un joc foarte bun, dar pierdut, are nevoie sa-si schimbe atitudinea ca nu ajunge departe in felul asta. Fa si tu o analiza pe comentariile tale, apoi vedem daca are rost sa mai vorbim. Ti-am mai zis- nu numai eu- ca esti foarte naiva si candida. Cand cineva iti spune un adevar, nu reactionezi cu “nu ma intereseaza parerea ta”. Oricum, e ultima oara cand iti raspund, sau comentez la ceva ce postezi. Te-am pupat, sa fii sanatoasa.

      LE : Simona a jucat mult mai bine cu Muguruza decat cu Espinosa, desi a pierdut meciul.

     • Ale

      Pai Irina a demonstrat clar ca nu este o jucatoare constanta,ca mental mai are mult de lucrat.Iar cu Simona asta este adevarul joaca superb,are meciuri extraordinare dar are si infrangeri din cauza greselilor pe care le face.Cand vezi toate astea nu inseamna ca nu-ti plac jucatoarele,ca le desconsideri.
      Chiar sa nu raspunzi,problema ta,dar cand si altii iti spun ca ii jignesti pe ceilalti.este clar ca ai o problema.

     • Ale

      Puteai sa spui :Ale gresesti.nu stii tenis,nu sa scrii ce-ai scris.Poate nu toti ne pricepem,dar ne lasam loc de buna ziua.

     • Ale

      Trist.pe bune tu si cu celalalt personaj mi-ati lasat un gust amar,comenariile voastre nasoale aduc cu gsp.ro sau altii.

     • guuesstar

      Ti-ai cumparat site, mai Aristotel?

     • Liviu

      Oooo…domnu Nostradamus, cel care pronostica infrangerea Simonei la Wickmayer si victoria fara dubii la Makarova :) Hmmm…si mai vorbim despre “pe langa fenomen ” :)

      Inca esti suparat ? La varsta ta nu ar trebui sa tina (supararea). Nu, Zahei ? :)

     • guuesstar

      Nu pot sa stiu de blaturile facute de jucatori sau de faptul ca le e frica sa dea de Masha in turul urmator si sa si-o ia grav….. Eu am venit cu argumente ca joaca slab, lucru adeverit, tu nu spuni nicioadata ceva concret, deh iti stii “fortele”.

     • Liviu

      Am fost foarte foarte concret cand ti-am zis ca n-am nici o emotie cu Wickmayer. Cu Makarova nu eram foarte sigur, asa ca m-am abtinut de la pronosticuri. Tu insa, ai fost foarte concret si ai gresit de fiecare data :) Nu conteaza, pot intelege, varsta te face mai impulsiv :)

      Apropo de concret, s-a facut un concurs de pronosticuri la AO pe site, cel initiat de gemlin, am iesit pe locul trei dintre participanti, in conditiile in care am ratat o tura de pronosticuri. Clar ca nu puteam concura cu andrej, dar a fost destul de “concret”, nu crezi ?

     • guuesstar

      Lasa oamenii sa comenteze, ca nu e nimeni pe “batatura” ta, si ca o paranteza chiar esti pe langa fenomen.

     • Liviu

      clar, nu urmaresc junior tenis, imi cer scuze.

     • Davidoff

      Cam ai dreptate :) “cam” e in ajutorul lui Ale.
      Raman cu un singur lucru de aici..discutia voastra s-a terminat cu pupaturi !

     • guest – unu dintre ei

      Vezi mai sus, am raspuns si pentru tine la reply-ul pt Addy…

     • Addy

      Anul trecut, in afara de Serena si Maria, Simona a fost singura jucatoare cu bilant pozitiv contra adversarelor de top 10.

     • guest – unu dintre ei

      n-am spus nimic de H2H am spus ca au fost putine. Nu suficiente pentru locul 2 mondial. Imi mentin parerea. Si stiu din cap fiecare rezultat al Simonei si majoritatea rezultatelor din ATP si WTA da nu conteaza asta. Au fost putine rezultate pentru ca a pierdut rapid in 11 din cele 18 din turneele jucate! (daca am scapat vreunul mea culpa). Si daca si alte jucatoare titrate au avut rezultate slabe asta nu o face mai buna pe Simona. Si daca nu as avea dreptate nu ar trebui sa ti se permita sa jignesti aici. Dar probabil ca +2000 votes cantareste greu…

   • oSorin

    algoritmul se stabileste dupa o serie lunga de actiuni (evenimente)

   • Dpt

    Si daca Muguruza era pe locul 35, atunci trebuia ajustat la “TOP 35”? De unde scoti clasificarile astea?

   • Ciprian Nicolae

    Ia ultimele 6 luni, de ce numai anul asta, care de-abia a inceput. Singura jucatoare din top 25 cu care a jucat e Garbine, dar nici altele nu prea au jucat. Ce sa mai zici atunci de Petra, care a pierdut la jucatoare Timea, locul 36. Probabill ca nici Petra nu-si merita locul. Pe ideea asta, nici Ana, nici Aga nu-si merita locul.

   • oSorin

    da, se pune top 10

   • Ciprian Nicolae

    ce te faci daca in top 25 sunt multe care nu-si merita locul?

  • shadal

   1 serena 2 maria 3 kvitova 4 vika(daca nu ar fi in revenire) pauza mare de valoare si atitudine de campiona…10.halep 11.bouchard

   • adrian_two

    Mai pune si locurile 5…9 sa ne dam cu parerea pe unde gresesti.

    • shadal

     5 e halep dar diferenta e atat de mare incat nu merita…pana nu o vad castigand meciuri maria cu jucatoare intr-adevar mari in slamuri si premier mandatory eu nu pot sa o pun in aceeasi categorie cu cele 4

     • adrian_two

      One word: Singapore!

     • shadal

      pentru mine simona acolo a castigat cu bouchard care era in vacanta si nu a luat un set tot turneul, cu serena care i-a aratat in finala cine e serena si cu radwanska pe care eu nu o consider o amenintare in tenis si e o jucatoare care a stat prin top 10 pentru ca tenisul feminin trece printr-o perioada proasta. in 2005-2006 aga nu era top 15

     • adrian_two

      Ca sa nu mai vorbim de fair playul din meciul cu Ana.
      Deci, dupa tine, sa fii #2 in WTA finals nu inseamna nimic, ai merita sa fii asa, pe locul 10 din lume.

     • Liviu

      Cand pierde e slaba, cand castiga, celelalte sunt slabe :) Ce convenabil :) Poate pierde sau castiga si fara sa fie ea sau cealalta slaba. Cum a fost cazul azi. Sharapova ta nu facea nimic cu Garbine. Dar o sa spui ca iar vorbim pe ipoteze. Asa ca sa asteptam urmatoarea confruntare intre Garbine si Maria si sa povestim. Ca in legatura cu Serena ne-am lamurit.

 • Alecs

  Hai ROMÂNIA !!!!!

 • ralu_dani

  A jucat fenomenal si inteligent Bubu azi……….a venit clar cu lectia invatata bine!
  Prima miscare desteapta facuta: a ales sa primeasca si a facut break!!!!
  A doua miscare; a inceput in forta meciul stiind ca Simo in general se incalzeste mai greu!
  A treia miscare: a atacat serviciul 2 cat a putut de tare ( si a avut multe de atacat)
  Adaugand un joc super agresiv si foarte exact ( nici nu mai stiu cate linii a nimerit azi!!!!) si o zi mai putin fericita a Simonei la serviciu, rezultatul a fost inevitabil!!!!
  Nu sunt deloc suparata dupa infrangerea Simonei de azi ( asta nu mi se prea intampla la Simona) pentru ca am vazut o Simo luptatoare care a incercat tot ce a putut in fata unei jucatoare care a prins o zi mult mai buna!!!!!
  P.S. Trebuie neaparat sa gaseasca Simona o solutie pentru jucatoarele bum bum, care, daca prind o zi buna si nu dau afara o cam domina si vad ca nu le face fata!!!
  Hai Irina……….(vezi ca ai plans degeaba ieri?)

  • Davidoff

   Nu va gasii ralu , atat timp cat refuza cu incapatanare sa isi studieze adversarele inainte de meciuri si nici nu vrea sa primeasca sfaturi de la antrenor despre acest lucru. A declarat-o de multe ori.

   • eu

    Sper din tot sufletul sa nu I se fi urcat succesul, laudele si banii la cap :(

  • ilovetennis

   Cand ai vazut-o jucand altfel pe Muguruza?! Fata a declarat ieri – si nu avem niciun motiv sa n-o credem- ca nu are de gand sa schimbe ceva in jocul ei in perspectiva meciului cu Simona. Nici nu vad ce ar putea schimba…sau de ce sa o faca. Dar nu are legatura cu tactica sau “lectia invatata”, cum ai numit-o tu. De partea cealalta, insa, pregatirea tactica a partidei chiar a lasat mult de dorit.

 • Marian

  Ce de lume suparata la Galati :).

 • Ciprian Nicolae

  Daca Simona nu merita locul in clasament, ce sa mai zicem de Aga: ma uit la ea si parca joaca, efectiv, cu incetinitorul.

 • Marian

  Ce incurajare: jucatoarea numarul doi a Romaniei :).

  • adrian_two

   What’s wrong with that?

   Daca iei medalie de argint la olimpiada, inseamna ca te-a injurat cineva?

   • Marian

    Numarul.

    • Sorin

     In momentul de fata, cred ca Irina e no 2. Esti de acord ?

     • Marian

      Sunt de acord. Si ea stie.

    • adrian_two

     Hai ca nu te inteleg:
     “Simona, esti jucatoarea numarul unu a Romaniei”
     E ceva gresit mai sus? Nu mai stiu eu romaneste si “numarul” e de prin alte limbi?

     • oSorin

      pai tu oricum nu te-ai fi suparat :)))))))

 • Sorin

  Ce “scurta” a reusit Radwanska… Whoa, whoa!

 • Sorin

  Pana una, alta, ne pastram sperantele. Mecul Irinei nici n-a inceput. Hai Romania!

 • Davidoff

  Se scria ieri despre faptul ca fetele noastre formeaza o ECHIPA. :lucru mai prost facut ca la acest Fed CUP nu cred ca o sa mai vad asa curand.
  Ieri, spre exemplu nu am putut vedea mai nimic din ce se intampla la pauzele dintre gheme,pt ca regizorul era ocupat de frumusetile autohtone la meciul Simonei, sau de Simona si Tiriac, Simona si Teo Cercel sau orice altceva decat banca noastra la meciul de azi.
  Insa stiu sigur ca loja Spaniei jubila la fiecare punct. Azi am vazut putin mai mult de la banca noastra..insa mult mai mult de la cea spaniola. Pana la urma s-ar putea sa critic eu degeaba regizorul transmisiei. Omul , mai destept decat mine nu vrea sa ne arate cum Simona ii intoarce spatele Alinei Tecsor, sau cum fetele din loja noastra privesc indiferente la ce face Simona.
  Mare si unita ECHIPA avem cand ieri una dintre jucatoare a venit SINGURA, stai sa mai zic o data…SINGURA la conferinta de presa, cu ochii in lacrimi, iar imediat dupa inceperea conferintei a izbucnit in plans, de durere si de suparare ca nu putuse face mai mult, dar poate si din alte motive. ECHIPA adevarata, cand cealalta jucatoare era numai zambate si rasete , inconjurata de toata lumea. Apropo de super buna dispozitie si de declaratiile sale a la Rocky Balboa de ieri, ma intreb care e starea ei acum…Adica mai putina infumurare(nu am gasit alt cuvant..asta nu e cel mai potrivit) nu ar strica.Si da, stiu sigur, celellate fete sunt deranjate cand vin ca si echipa la aceasta competitie dar afla o data in plus ca au venit si ele sa o admire pe Simona Halep si pe TOTI ziaristii care roiesc numai in jurul Simonei. Si Irina si Monica au spus-o clar in alte ocazii..e adevarat printre randuri.
  Deocamdata ramanem cu performantele slabe , pe alocuri foarte slabe de la toate meciurile Simonei din Fed CUP de anul trecut si de anul acesta.In loc sa i se “ridice statuie” Soranei, sau Irinei si Monicai care au salvat toate meciurile de anul trecut ale Romaniei, totul se invarte asupra unei singure jucatoare, care, am spus-o si alaltaieri nu poate califica singura echipa Romaniei.
  Imi doresc sa ne calificam, sa o vad pe Irina facand un meci mare, sa le vad pe Monica si pe Irina intelegandu-se perfect la dublu…dupa care astept cu nerabdare ziua de luni sa citesc 234 de interviuri cu planurile Simonei pentru castigarea GS-urilor.Irina si Monica au experienta sa se retraga rapid din centrul atentiei.
  Presa, scrisa, vorbita…ne va face sa uitam rapid de faptul ca Simona e looserul de serviciu al ECHIPEI ROMANIEI la FED CUP.
  Altfel nu ma(mai) intereseaza ca Simona a fost racita azi, ca a jucat bine, ca Garbine a facut un meci senzational. Vorba unui neaos..”la ce ne ajuta”

  • AF1

   auzi, nu vrei tu sa emigrezi intr-o tara asa, mai tare-n tenis ?

   • Luisa

    Nu, imparatul chiar umbla gol.

    • AF1

     asta de ani de zile Luisa, acum cand avem si noi mai mult decat bikini e pacat sa spumegam catre haute couture-urile de aiurea (ailleurs?)

  • Luisa

   In toate meciurile pe care le-am vazut ieri, toate fetele au strans pumnii si-au ars cu ochii propriile echipe, care erau mai mereu in picioare. Pe Simona am vazut-o si pe ea cu pumnul strans, dar cu ochii in pamant. Echipa, eu, una, n-am vazut-o deloc.

  • ilovetennis

   In aproape orice echipa de genul asta -Fed Cup, Davis Cup- exista o vedeta si restul jucatorilor. Nu spun ca e bine sa fie asa, dar asta este realitatea. Iar atractia presei pentru staruri e deja o axioma. Sincer, nici nu cred ca rolul asta de responsabilitate maxima i-a facut bine Simonei, asa ca… Sa nu uitam ca o echipa e atat de puternica pe cat este cel mai slab membru al sau.

 • Ciprian Nicolae

  stie cineva daca se transmite turneul feminin de la Dubai? pt ca pe site-ul turneului e trecut Dolce, dar numai pt ATP.

  • Sorin

   TennisTV transmite 38 de meciuri live de la Dubai incepand cu 16 Februarie.

   • peRFect

    TennisTV transmite tot, mai putin GS-urile. Chiar merita abonamentul: 105E pt 16 luni. :)

    • Sorin

     Clar! Am abonament la ei si la Tennis Channel.

     • peRFect

      Tennis Channel are ceva in plus? Nici nu m-am uitat la oferta lor, m-am “dus” direct la TennisTV; so, ceva plusuri?

     • Sorin

      Transmite de la GS. Daca faci abonament ai ocazia sa vezi meciurile care nu se transmit live la TV. Bine, cu subiectivismul lor de rigoare, sunt americani si , evident, au favoritii lor.

 • guuesstar

  Sa-mi mai sariti in cap, cum ati facut-o la meciul cu Yannina. Filmul a ramas, actorii s-au schimbat.

  • Ryan

   Gargara ieftina. Ai dat chix o data acum nu o mai da la intors. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa anticipezi faptul ca Simona are mari probleme cu jucatoarele care lovesc tare. Mai bine ne povestesti cum va devenii Raonic intangibil si sublim (castigand 99 de GS-uri) dupa ce se vor retrage Fed, Djoko, Nadal, Wawa, Murray samd.

 • Luisa

  Unde- i statistica meciului?

 • MSchumacher

  O luam de la capat. HAI IRINA!

 • laura

  Hai Irinuca.Tine bine nervii si arata-i ce poti!

  Haide!!!

  • peRFect

   Ar trebui s-o bata pe Soler, numai sa-si tina emotiile in frau.

   • laura

    Da corect sa ii tinem pumnii.Ce serviciu are…

 • Sorin

  A inceput bine Irina. Imi place ca ataca. Un pic de reglaj si sper sa nu cedeze psihic.

  • laura

   Greseste cam prea mult totusi…

 • Sorin

  In pauzele astea, poate ar fi bine ca publicul sa faca galerie…

  • oSorin

   unde te crezi, la Paris ?

 • laura

  Spanioloaica e la furat .Hai Irina!

  • MSchumacher

   Sa speram ca si-o fura.

 • ilovetennis

  Irina este dispusa sa comunice cu capitanul nejucator. Si invers. Asta e deja un lucru bun.

  • Ada

   Exact asta am remarcat si eu. Pare mai relaxata azi. E bine ca vrea sa comunice.

   • ilovetennis

    Vad ca ii are si pe ambii antrenori alaturi si implicati. Spre deosebire de Ionita, care a privit mai tot timpul in gol la partida Simonei. O fi si aici o explicatie…

    Altfel, comentatorii spanioli sunt criminali: se intrebau cum s-o pronunta prenumele lui Cosac? Si si-au raspuns singuri: Jorge:)).

    • Ada

     Ionita mi se pare ZEN pana acum. Nicio reactie, nici la AO.

     • ilovetennis

      Ada, tu esti Zen, doar asa am stabilit. El zici ca e sedat:)).

    • laura

     Da ,dada si m-ai aveau o problema ca Irina depaseste secundele dintre servicii.:)

    • oSorin

     lasa ca au pronuntat bine – George, aproape exact ca in romana … pe urma au tradus :)

     • ilovetennis

      Si cu tine acum! Nu-mi strica gluma, rogu-te:)).

 • Adrian Vandras

  4 neturi conecutive?:))

 • laura

  4 servicii cu netzul ar trebui sa ii dea un punct totusi:)

  • Adrian Vandras

   La tenis de masa se da punctul adversarului la 3 neturi consecutive :))

   • laura

    Nu stiam atunci nu e bine:):).

   • Sorin

    Nu se da, eu joc tenis de masa si n-am fost penalizat niciodata.

    • Adrian Vandras

     Stiu sigur ca a fost candva regula asta. Posibil sa fi fost scoasa din regulament intre timp, nu am mai urmarit de multa vreme tenis de masa profesionist.

     • Sorin

      Mai particip la turnee aici in US si mi s-a intamplat de multe ori sa servesc cu netul. Nimeni nu serveste cu netul intentionat.

 • Sorin

  Să-i spună cineva comentatorului că se spune „net” sau „fileu”, în nici un caz „neț”…

  • MSchumacher

   De fapt, e “let”

   • Sorin

    „let” are o acoperire mai larga.

  • Adrian Vandras

   E corect neț in limba romana.

   • Sorin

    No, asta n-am stiut!

  • Kahn Flo

   La noi a intrat din germana – netz. Ca si blitz-ul :)

   • Sorin

    Invatam lucruri noi cat traim. :)

 • laura

  Imi place mult FH Irinei azi.FAce lovituri direct cistigatoare.Bravo!

 • Ella

  Imi place Irina azi! e mai relaxata….bine nici Espinosa nu e Muguruza 😉

 • laura

  Bineeeeeeeeee!!!

 • Adrian Vandras

  Ce frumos :)

 • peRFect

  Ce super tie-break! Din pacate, Mergea/Inglot pierd finala cu 14-16.

 • Steph

  Va juca Bubu la dublu?

  • MSchumacher

   Cred ca asta ar fi varianta cea mai logica din partea lor…Bubu/Garrigues

 • Sorin

  Foarte frumos FH in lung de linie… Ce n-am vazut la Simona azi deloc…

  • Adrian Vandras

   FH Simonei a fost inexistent azi, din pacate. Nici ieri n-a prea fost, dar azi nu l-a simtit deloc …

 • Adrian Vandras

  Imi place cum joaca Irina, e foarte concentrata, dar in acelasi timp nu e afectata de presiune. Sa speram ca va continua la fel si in setul 2, iar apoi, impreuna cu Monica, vor avea sansa sa devina eroinele Romaniei in Fed Cup. :)

 • Toma

  Bravo Irina! Un joc curat, la punct, 6-2 în primul set! Hai și cu setul 2, trebuie să tragem de noi pînă la capăt, nu-i altă șansă!
  Asta-i echipa, cînd una nu merge, cealaltă suplinește. Se joacă!

 • laura

  Luminati-ma va rog cu cine jucam la dublu in caz ca ajungem acolo?

  • Davidoff

   Nastase /Tiriac , evident

   Ce intrebare mai e si asta?

   • laura

    Nashpa nu avem nici o sansa:((

   • oSorin

    credeam ca Segarceanu si Cosac

   • Ella

    un fleac! le ciuruieste nea Ion…..)

  • ilovetennis

   This is THE question… probabil Irina-Monica.

  • Toma

   Există opțiunea schimbării componenței la dublu cu Irina în locul Alex Dulgheru!

 • Toma

  Am impresia că Martinez a simțit că Espinoza n-o poate bate pe Irina și atunci încearcă s-o pusherească, să lungească punctul, s-o obosească. Sper ca Irina să termine repede să contracareze tactica spaniolă!

  • peRFect

   Nu neaparat, oricum asta-i stilul Espinosei :)

   • Toma

    Numai că Irina a dat-o pe neforțate!

 • laura

  Are un kick extraordinar pe serviciul 2 Irina , frumos.

 • laura

  Ce punct…minunat !

 • Steph

  Rusia din grupa mondiala si Elvetia din 2 si-au caastigat intalnirile cu 3-0

 • oSorin

  oare ritmul ala pe care il scandeaza si il impune trompeta aia … ce o fi insemnand … nu poti sa strigi nici Si-mo-na, nici Ca-me-lia, Ro-ma-ni-a sau macar Hai-Romanii-a … poate doar Hai-de – Ma-rius-Stan ….

  • wald

   Uniti Salvam Rosia Montana :)

 • laura

  Hai cu breakul.

 • laura

  Esteeeeeeeeee

 • AF1

  BRAVO Irina.

 • drinel

  FELICITARI IRINA!!!!
  SUCCES echipei de dublu!!!!!
  SUCCES ROMANIA!!!!!

 • AF1

  unde s’teti bai, plangaciosilor? :)

 • Nic Popescu

  Bravo, vajnice romance…:)

Design: Bogdan Gheorghe