TreizeciZero Fed Cup
_P4A0700
Adrian Toca

redescoperirea Soranei:
Sorana aduce punctul decisiv, România se califică în Grupa Mondială 2!

20-04-2014

Încă un moment important pentru tenisul românesc feminin, care își trăiește din plin perioada de grație. România s-a calificat în Grupa Mondială 2, prin victoria cu 4-1 contra Serbiei.

Sorana Cîrstea a adus punctul decisiv pentru România: a învins-o pe Bojana Jovanovski cu 6-3, 6-7, 6-3, la a șasea minge de meci, într-un final pasionant, plin de momente dramatice și de puncte direct câștigătoare superbe din partea româncei, dar și o luptă fantastică și dârză dusă de Bojana. Sorana a mai avut mingi de meci la 5-2 în setul doi și în tiebreak.

 

“Veneam către conferința de presă și cineva m-a oprit și mi-a spus: “Nu cred că îți dai seama ce ai realizat azi!” Adevărul e că nu, încă nu îmi dau seama”. Sunt cuvintele Soranei Cîrstea, la puține minute după ce arena centrală explodase de bucurie, într-una din rarele momente de triumf ale sportului românesc de echipă, în ultima perioadă.

Două, poate trei mii de oameni au stat neclintiți două ore și jumătate lângă Sorana, după ce mai înainte suferiseră pentru Simona, după ce mai înainte se bucuraseră datorită Simonei. Două, poate trei mii de oameni au lăsat baltă Sărbătorile și au venit la tenis. Au trecut prin toate stările într-un meci patru în care cavalcada de emoții devenise, la un moment dat, greu de suportat. Și, drept premiu, au descoperit o echipă către care s-ar putea să ne întoarcem de multe ori în anii următori, atunci când vom căuta surse de inspirație și motive de bucurie.

Povestește Sorana: “Am rămas complet surprinsă de reacția oamenilor. I-am simțit acolo, pe teren, lângă mine. De fapt, mă bucur mai mult pentru ei decât mă bucur pentru mine. Nu știam la ce să ne așteptăm din acest punct de vedere. Pentru mine, pentru noi toate, e o surpriză mare de tot. E extraordinar să joci acasă și să ai atât de multă susținere, în special de Paști”.

Într-un fel, e mai frumos așa. O victorie seacă, un 3-0 pentru România, poate că n-ar fi fost la fel de apreciată. Poate că ar fi fost un rezultat perceput drept normal, iar oamenii nu l-ar fi gustat la fel de mult. Dramatismul care a precedat triumful românilor te face să apreciezi un pic mai mult valoarea rezultatului. Chit că, vorba Soranei, poate încă nu înțelegem ce înseamnă el, de fapt.

În loc de o plimbare în parc, lucrurile s-au precipitat serios spre după-amiaza zilei a doua de Fed Cup. Întâi, Ana Ivanovic și-a ridicat jocul la înălțimea unei jucătoare de prestigiul ei și a relansat meciul. Reacția de orgoliu a lui Ivanovic, cuplată cu momentul prost în care a prins-o pe Simona, care n-a apucat să se reseteze pentru al doilea meci jucat în câteva ore, a readus-o pe teren pe Sorana. Când, după un start lansat, setul doi i-a scăpat printre degete Soranei, după multiple șanse de a închide meciul, ne-am reamintit cu toții că suntem la o competiție pe echipe, cu un format fantastic de solicitant și de predispus spre astfel de răsturnări de situație; am realizat pe pielea noastră cât de imprevizibile și de solicitante sunt Cupa Davis și Fed Cup, competiții atipice, cu eroi inventați peste noapte, mânați din spate de nimic altceva decât mândria de a-și reprezenta țara într-un sport individual prin definiție.

Bojana, un munte de dârzenie duminică, continua să revină, din nou și din nou și din nou, recuperând deficit după deficit; regrupându-se de fiecare dată când părea căzută la podea. În loc să se fi terminat deja, sârbii își trimiseseră echipa de dublu la pregătire, în anticiparea unui posibil meci decisiv de infarct. Și, dintr-o dată, totul era pe muchie.

“Am fost pentru prima dată într-o astfel de situație, în care să aduc punctul decisiv pentru România. La set și 5-2 am început dintr-o dată să gândesc prea mult, am început să mă gândesc la scor, după ce, până atunci, fusesem mult mai relaxată. E un proces de învățare, pe care însă trebuie să-l grăbești uneori. De aceea, când am ajuns în aceeași situație în setul trei, am fost mult mai relaxată”, a spus Sorana, explicându-și căderea din setul doi, când a lăsat să-i scape un avantaj de 5-2.

Echipa Romaniei_Fed Cup

Până la urmă, spectatorii au redescoperit-o pe Sorana și e foarte bine că s-a întâmplat așa. Jucătoare cu vechime în elita mondială, Sorana își aude de ani buni sfaturi după sfaturi, mai mult sau mai puțin avizate, despre ce ar trebui să facă sau să schimbe la ea ca să treacă la nivelul următor. De asemenea, folclorul popular exagerează uneori dramatic în ce privește discuțiile despre implicarea și dedicarea Soranei către tenis și către țară. Nu-i cântărește cu aceeași măsură victoriile și înfrângerile, alegând, trend întotdeauna convenabil în tenis, să le hiperbolizeze pe ultimele. Soranei i s-a creionat pe alocuri o imagine care nu e tocmai conformă cu realitatea, și e bine că publicul a văzut-o pe viu livrând un tenis de cel mai bun nivel două zile la rând. Și, mai important, livrând rezultate pentru România, nu vorbe.

Distrugătoare și sublimă sâmbătă, rezistentă mental și luptătoare duminică, îndeajuns de puternică să se repornească atunci când lucrurile începuseră să devină complicate, Sorana a fost eroina de Fed Cup a României și are un merit major într-o calificare construită și obținută mai ales pe forța echipei. “E un sentiment aparte, diferit. E o altfel de bucurie. Sunt într-o echipă, fac parte dintr-un grup, gândim împreună, suntem unite și împreună am reușit să aducem bucurie oamenilor. Mă bucur mult că am reușit să le facem un cadou de Sărbători”.

Pe lângă rezultate, am mai (re)descoperit o Sorana foarte asumată, cu un discurs mult mai matur decât ați crede, cu o atitudine foarte sănătoasă și consolidată pe niște principii bune. În ambele conferințe de presă de după meciuri, s-a bucurat elegant și n-a uitat niciodată să pună pe primul plan echipa. A îndemnat, în același timp, la moderație când a venit vorba despre viitorul echipei în Fed Cup, și a răspuns foarte fin și cu mult tact la diversele mingi ridicate la fileu, cum ar fi replica stilată vizavi de declarațiile lui Ilie Năstase. Mi-a plăcut cum, după meciul cu Ana Ivanovic, și-a apărat felul de a privi lucrurile, spunând că ea crede în politica pașilor mărunți și că “dacă îți faci bine treaba, mai devreme sau mai târziu lucrurile bune se vor întâmpla”. De asemenea, a explicat cum, din perspectiva ei, lucrurile se văd diferit față de percepția publicului și că, în pofida unui start de an slab, e foarte departe de a intra în panică, de a simți nevoia să tragă alarma. În schimb, preferă să vadă semnele bune și că, de fapt, jocul ei nu e atât de departe de un salt. După meciul cu Jovanovski, Sorana a mai dat un alt indiciu vizavi de mentalitatea ei: “Sunt mereu foarte critică cu mine, ceea ce într-un fel e bine, pentru că e o atitudine care te face să ceri mereu mai mult de la tine. Merg înainte, pas cu pas”.

E un câștig în ambele direcții, și pentru public, și pentru ea. Experiența de la București are toate datele unui moment de cotitură. Dacă o va ajuta reușita din Fed Cup în cariera individuală? Sorana: “Nu știu, sincer nu știu. Am auzit astfel de idei, toată lumea îmi spune că rezultatele și atmosfera de la echipă te ajută foarte mult și în WTA. Sper să fie așa, o să vedem”.

Sorana are destul timp să afle. În tenis, cum a atras chiar ea atenția, nu există prea mult de sărbătorit, există imediat un alt meci, alt turneu care așteaptă la rând. În cazul ei, Stuttgart, destinație către care a și plecat în dimineața de luni. Dar poate că problema e pusă greșit în ce o privește. Poate că Sorana n-are nevoie de “ajutor”. Poate că e suficient de puternică să își găsească singură soluțiile la challenge-urile care o așteaptă. Poate că marele salt e “just around the corner”. Poate că strategia ei își va arăta roadele. N-are cum să fie altfel, de fapt; lucrurile bune se întâmplă mereu celor care muncesc cu cap.

Poate că perechea de victorii de la București ne vor ajuta, de fapt, pe noi, să o redescoperim pe Sorana și să o înțelegem mai bine. Să ne convingă să o susținem la fel de mult în continuare și să îi dăm mai mult credit pentru ceea ce face. Cu siguranță că și-a câștigat acest drept într-un weekend în care inspirația pentru echipă și pentru noi toți a început de la ea.  Cu ea și cu Simona, Irina și Monica, weekendurile românilor riscă să devină din ce în ce mai ocupate. Efectul va fi fascinant de urmărit. Și înțelegi asta mai bine dacă ai fost în tribune sâmbătă și duminică.

Sorana Cirstea

 • ursano

  Felicitari tuturor fetelor si, mai ales, Soranei! E victoria ei in mare masura si sa ne aducem aminte cati nu credeau ca va lua niciun punct …

 • Razvan Banciu

  uau!!! și distonocalmul se doar cu rețetă…

 • Radu Marina

  Bravo fetelor! Au fost 2 zile frumoase, tensionate si cu tenis de mare calitate. Ma bucur pentru Sorana ca a reusit 2 victorii mari (in fata unor jucatoare la care a tot pierdut), ca de data asta nu a mai scapat meciul din mana, ca s-a batut pana la ultima minge, ca nu a mai picat psihic… si ca a continuat lupta (dar… la ce public minunat a fost, era cam imposibil sa nu continui sa lupti).
  Am vazut-o si pe Simona in ambele meciuri si desi a pierdut cu Ivanovic, mi-a placut ce am vazut per total la jocul ei si sper intr-un parcus lung la Stuttgart. Ivanovic a facut un meci foarte bun, a prins o zi buna, cu lovituri castigatoare dupa lovituri castigatoare facute din aproape orice pozitie. Asadar, sper ca victoria asta, calificarea in grupa mondiala 2 sa se reflecte si in jocul celorlalte 3 fete, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri, de altfel.

 • mdionis

  “final pasionant, plin de dramă și de execuții superbe din partea româncei”
  Pentru o descriere completa, ar trebui observat ca executiile superbe au alternat cu cealalta marca inregistrata a Soranei, “ia te uita cum am mai pierdut aiurea un punct”. Sigur, importanta era in primul rand victoria iar aceasta a fost in cele din urma obtinuta (cu vreo 14 ghemuri intarziere fata de grafic, bine si asa), totusi euforia succesului nu ar trebui sa ne impiedice sa remarcam ca Sorana, in loc sa interpreteze un rol de succes dupa victoria de ieri datatoare de moral, a revenit la obisnuitele-i metode de resuscitare a adversarei in conditiile in care Bojana nu s-a remarcat azi prin altceva decat o prezenta oleaca activa si constanta pe teren. Prea multe erori nefortate (dubla greseala la una dintre mingile de meci!) pentru a vedea numai partea plina a paharului intr-o partida contra unei jucatoare in teorie inferioare atat tehnic cat si fizic (dat fiind ca disputase deja aproape o intreaga partida in aceasta dimineata). La partea pozitiva trebuie contabilizat faptul ca Sorana n-a mai clacat complet, fiind in stare sa incheie meciul ca invingatoare, mi-ar fi placut insa sa nu imi ofere ocazia sa remarc acest aspect pozitiv.

  Inca un aspect: “ce drama” (din titlu) este o exclamatie nu tocmai potrivita pentru a desemna un meci de tenis cu rezultat totusi favorabil noua. “cata drama” sau mai bine “cat dramatism” ar fi niste descrieri ceva mai adecvate ale desfasurarii meciului (care in sine nu constituie insa o drama).

  • Radu Marina

   Intr-adevar, ai dreptate. Dar, una peste alta ceea ce ne intereseaza este victoria. Victorie, din care Sorana ar trebui sa invete cateva lucruri importante: 1) Sa nu iti bagi singura adversara in joc din cauza propriilor tale greseli, 2)Sa stii ca de la succes (minge de meci la 6-3, 5-2) la esec (pierderea setului doi) e doar un singur pas daca nu esti atenta, 3) Atat timp cat ai incredere in tine, esti motivata, ai ambitie, determinare si muncesti clar vine si succesul (in cele 2 meciuri asta a aratat, si a fost rasplatita).

   • mdionis

    1 si 2 cred ca le-a experimentat de foarte multe ori, ar fi fost cazul sa fi invatat deja lectia asta si sa nu mai incerce inca o data senzatii tari. Pana la urma, daca e un turneu individual, in joc se afla numai prestigiul ei in WTA, insa aici isi reprezenta tara. Ma intreb daca exista si alti sportivi de performanta care sa aiba o curba a invatarii atat de lenta. In sfarsit, bine ca a dat semne ca macar punctul 3 e pe cale sa il asimileze. :)

  • Bogdan Georgescu

   Eu te-as contrazice: tactica la limita regulamentului a sarbilor si arbitrajul bizar (ok, sau cateva mingi la limita, dar din tribuna s-au vazut altfel decat le-a judecat arbitra) din cateva momente au bagat-o pe Bojana in meci. Sorana era in grafic, daduse as si avea 40-15, cu 2 mingi de meci! (Edit: I got a bit ahead of myself when I was 5-2 up in the second set, I was very emotional about playing a Fed Cup match at home for the first time and I had butterflies in my stomach when I should have finished the job.
   Read more at http://www.fedcup.com/en/news/175593.aspx#4DPvSal2jOW8KjP7.99)
   Asteptam prea multe de la ea, stilul ei de joc presupune si greseli, iar tensiunea meciului a fost enorma.
   Supralicitez si afirm ca meciul a fost perfect pentru Sorana, cu mai multe momente de rascruce pe care le-a trecut cu bine, contrar obiceiului. Este exact doctoria de care avea nevoie si de abia astept sa o vad jucand la Stuttgart!
   Nu stiu cat de mult au ajutat-o Alina Tecsor si publicul, dar cele doua meciuri au fost excelente pentru moralul ei pe viitor!
   P.S. Vreau sa remarc si eu lipsa de sportivitate a sarbilor, care dupa ce s-au tot plans, pe nedrept, de atitudinea publicului, in setul 3 al intalnirii dintre Sorana si Bojana erau cei care deranjau fetele la serviciu. Plus atitudinea Anei din finalul meciului cu Simona … , plus circul de la dublu. Dar e Pastele, le iertam de data asta!

   • florin78

    Perfecta dreptate ai cu comportamentul lor si sa mai te plangi cand in loc sa te gandesti ce ar fi fost la Beograd daca la ei ar fi fost atmosfera de la elvetieni de exemplu. Sunt balcanici ca si noi si pasiunea in meciurile pe echipe se transmite din tribuna catre teren si invers. Trebuie sa accepti ca asa este intr-o partida de Fed Cup sau Cupa Davis. S-au dat mai multe exemple aici cu francezii la ei acasa eu as pune peste francezi pe argentinieni care fac o atmosfera de Super Clasico.
    A fost un cadou pentru cei care au fost la Arene si nu numai acest regal de tenis feminin. Cred ca o sa avem un turneu WTA reusit in vara si incununat poate de o finala romaneasca. Am fost oarecum surprins de pasiunea celor din tribuna cred ca pe alocuri s-a depasit atmosfera de pe vremea lui Pavel de la meciurile de Cupa Davis. Avem o echipa puternica chiar de primele 5-6 in lume.
    Ps: Nu as fi avut emotii pentru meciul de dublu daca se ajungea acolo

    • Bogdan Georgescu

     Publicul a fost extraordinar, dar prin setul 3 al meciului Soranei cam “obosise”.
     Noroc cu cativa “nebuni” frumosi care ne-au tot indemnat sa ne sustinem favorita! Finalul de meci a fost absolut superb, iarasi atmosfera electrizanta de ieri! Bojana a parut coplesita! :)

     • ex_pepsi_soon_to_rebrand

      da, recunosc ca si eu obosisem, in setul 3 la Sorana ma multumeam sa aplaud, eram la a treia partida, daca nu venea ploaia ieri si porneam de la 2-0 altfel era “goarna” :)))

   • mdionis

    Daca esti jucatoare serioasa iti vezi de treaba, nu iti cauti motivatii aiurea in protestele adversarilor (justificate sau nu: nefiind pe arena, am beneficiat de reluare, asul cu pricina mi s-a parut totusi afara cu o catime). Chiar presupunand ca arbitrul ar fi gresit aprecierea acelei mingi, Sorana nu ar fi trebuit sa se piarda cu firea pentru jumatate de punct facandu-i cadou adversarei atat cealalta jumatate (fileul) cat si intregul set. Au fost mingi dupa mingi pierdute nejustificat, duble greseli in tie-break, retururi facute in dorul lelii care s-au perpetuat pana la sfarsitul partidei. Nu cred ca are rost sa batem moneda pe tema “stil de joc cu greseli”, e ca si cum ai spune ca face parte din stilul unui boxer sa pareze o parte din lovituri cu falca sau plexul: e vorba de greseli absurde, eliminabile, fara justificare. E o metoda teribil de contraproductiva sa te scoti regulat din joc si sa ii oferi sanse nesperate adversarului (asa cum procedeaza Sorana), de data aceasta a reusit sa nu piarda pe final, eu zic sa ramanem cu bucuria victoriei si sa lasam deoparte entuziasmul excesiv de fata cu “stilul de joc” bazat pe erori multiple. Sau daca vrem sa o laudam pentru ceea ce a facut bine, sa nu uitam si ceea ce a facut rau.

 • florin78

  Da inimoasa si talentata Sorana a facut un weekend perfect pentru iubitorii de tenis si impreuna cu celelalte fete au obtinut acest pas imens calificarea in grupa mondiala II. Se vede ca sunt o echipa la Budapesta ne-a salvat dublul de multe ori, acum fetele la simplu au dus greul. Sper sa le aduca un plus de moral la urmatoarele turnee asa cum se stie aceste participari la Fed Cup le ambitioneaza apoi pe toate isi adauga mai multa pasiune si entuziasm in jocul lor mai ales de la spiritul de echipa si nu in ultimul rand de la suportul publicului care a fost senzational. Astept cu nerabdare turneele urmatoare ma incumet sa vad un sfert romanesc la Porche cup saptamana viitoare.

 • ursano

  Stie cineva cum se stabilesc meciurile din grupa II? Se imperecheaza cate unul dintre cei din barajul pentru grupa I cu unul din celalalt baraj sau se are in vedere rankingul de Fed Cup?

  • Andrei

   Capii de serie sunt determinati in functie de ranking, daca am inteles bine 😀

  • scrumm

   Noi sigur nu vom fi cap de serie (aprox 2000 de puncte), asa ca putem juca in Grupa II cu Argentina, Spania, Slovacia (Canada) sau USA (Franta). Toate au peste 4000 depuncte, pe cand Elvetia (Brazilia), Olanda sau Suedia au sub 3000 de puncte.

   • ursano

    Mai trebuie actualizate si ranking-urile si poate mai apar diferente. Daca se pastreaza ce zici tu, as prefera Argentina. Slovacia mi se pare de evitat pentru ca exista posibilitatea de a o avea pe Cibulkova (a lipsit in Canada). Cu Spania si, probabil, Franta, avem prima sansa dar nu va fi usor.

 • ex_pepsi_soon_ro_rebrand

  Ce zi am avut!!! am fost la Arenele BNR de la 10, este cel mai interesant Paste ever :)
  Ce mai poti spune cand esti stors de puteri, sunt foarte bucuros pentru victorie, cu ceva emotii, dar ce mai conteaza suntem in elita tenisului feminin!!.

  Pe scurt: sarbii astia au jucat tactic impecabil, la limita regulamentului si a fair playului, cam cum face Nole cu fileul.

  Mi-am dat seama ca sarbii renunta la meciul 2 dupa primul set cu Simona, Bojana isi face antrenamentul si ca psihic o sa joace un singur meci nu 2, practic fiecare rotita avea misiunea ei, Bojana sa o bata pe Sorana, Ana pe Simona si apoi pe fondul moralului ridicat sa dea lovitura de gratie la dublu. A mai dres busuiocul la finalul meciului si a pus osul vreo 15 minute sa nu bata la ochi dar Bojana avea planul facut de capitanul nejucator.

  Cum intre meciul 1 si 2 Sorana a facut antrenament aproape o ora, fizic nu a avut vreun avantaj major in partida ei.
  Nu imi place sa vb de meciul 2, in meciul acesta Simona nu a fost chiar in apele ei, si Ana a pupat toate tusele, ma rog bravo ei, oricum chiar si asa si Simona a facut puncte de calitate, imi vine in minte un cross intr-un unghi foarte ascutit cand mingea era dupa culoarul de dublu si parea pierdut. Oricum capitanul nejucator a protestat la arbitru de cel putin 4 ori in legatura cu publicul ce cu o singura exceptie (pe o serva doi a Anei un tembel din spatele meu a tipat one more please dandu-i apa la moara tipului in trening sa se mai duca o data la arbitru ) nu a depasit cu nimic bunul simt si atmosfera unui meci de cupa davis/fed, nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost la belgrad.

  Uite asa ajungem la meciul cheie, practic cea mai dura partida pentru ambele formatii din cele 5. Asi fi putut scrie ca am murit si am inviat dar e Pastele si nu cade bine asa ca ma abtin, thank God for this Eastern gift 😀
  Sorana era clar mai jucatoarea mai buna pana la set si 5-2, Bojana nu facea fata torpilelor noastre, parerea mea e ca s-a stricat ceva la 5-3 si 30-0 and Sorana a dat un as (eu sincer asa am vazut), a crezut ca e 40-0 si se ducea sa serveasca din cealalta parte cand spre surpriza tuturor sarboaica contesta asul,arbitra se uita pe acolo si spune out, Sorana face dubla, parca inca o dubla imediat sau dupa inca un punct slab si in loc de meci scorul este 5-4. Ma rog, trebuie sa recunoastem ca si Sorana a scapat partida din mana si a fost prea afectata, dar asa sunt eu nu pot sa nu ma intreb daca sarboaica nu contesta asul valid, mai aveam atatea emotii? Nu cred.
  Dupa o pauza dintre seturi in care unii dintre vecinii mei au plecat acasa, Sorana a mai curatat din erori si in final a adus al treilea punct, punctul decisiv, bravo Sorana.

  Stand UP, stand UP for the champiooons, foarte frumoasa melodia :)

  http://www.youtube.com/watch?v=CcYWCe1cIg8

  Se pare ca Ilie Nastase a fost foarte suparat, a intarziat la restaurant
  din cauza setului 3 si nu mai vrea sa ami auda de vreo partida de tenis
  feminin. Daca sa tine de cuvant acest lucru schimba pentru noi si
  pentru jucatoare….absolut nimic :))))

  • Adrian Vandras

   Frumos scris, dar asul acela valid de care zici tu chiar a fost out din pacate :) Bine ca s-a terminat cu bine!

   • ex_pepsi_soon_to_rebrand

    1. nu pot sa cred ca mi-ai dat up, cred ca e primul up de la tine de obicei nu prea suntem pe aceeasi lungime de unda mai ales pe frontul nadal/nole :))))) thumbs up si de la mine
    2. Asul acela..hmm, nu te contrazic vehement, poate ai fost mai aproape, dar o sa caut in reluarea meciului( sper sa fie online full pe siteul dolce) dpmdv cand si vecinii mei de scaun au fost surprinsi cand au vazut contestatia plus ca sorana plecase spre directia opusa, am crezut ca a fost as.

    • Adrian Vandras

     Nu dau up/down la persoana, ci la ideile expuse :))

     Legat de asul ala, din tribune mereu ai incentives sa vezi mingile bune pentru favorit. Din pacate nu am putut fi la Arene si am urmarit pe un stream, unde s-a vazut urma mingii si a fost intr-adevar afara. Aproape, dar out! 😀

   • Cluj Cluj

    Poti sti ca un sarb e invins numai când nu mai respira. Si nici atunci nu e sigur :) Asa ca nimic nu e de mirare. Sunt un popr de la care am avea foarte multe de invatat.

    • dang

     E cam multa exagerare…urata figura cu abandonul de la dublu…daca erau bla-bla “poporul” mult slavit le vedeam la proba de dublu;poate era 3-2 si nu 4-1, INFRANGERE la mare lupta ( dupa teoriile D.voastra avem de invatat, chiar foarte multe … dar au zis pas (gainarie balcanica ordinara !). In fond ar trebui sa ne bucuram. Daca atat de “laudatul” popor sarb se da la o parte si recunoaste infrangerea…nu e rau. Macar si la alte sporturi sa invingem atat de laudatul popor sarb astfel incat inainte de terminarea oricarui meci, reprezentantii acestui popor sa se retraga si sa recunoasca infrangerea (retragere de buna voie nu datorita arbitrajului ! ) Mai lasati-ne cu cliseele ! La mult mediatizatul sport rege, in ultimii 20 ani sunt prafff (nu vorbim de Croatia, nu vorbim de fosta Jugoslavie). Unde e spiritul acela de lupta ? Cum se manifesta ? Comparatia nu se raporteaza la noi ci la Europa si la Campionatul Mondial… nici la calificarile urmatoare nu vor misca in front ! Asa ca mai lasati-ne cu trecutul…la 3-1 in loc de 3-2 te duci la avion si apoi imi tii prelegeri despre patriotism ?

     • Cluj Cluj

      Ce rost mai avea dublul? Meciul era terminat. 3-1 sau 3-2 era acelasi lucru. Singurul lucru anormal mi se pare ca au intrat pe teren si au abandonat. Puteau sa nu o faca deloc. Oricum soarta partidei era clara, dublul nostru este mult peste al lor. Unde e spiritul de lupta? Iti sugerez sa te uiti la meciurile lui JJ, chiar ale Anei,, desi ea pozeaza mult sau ale lui Djokovic. Despre sportul “rege” cred ca nu are rost sa vorbim aici si mai ales noi, romanii. Oare noi nu suntem praf?

  • scrumm

   Super funnny, imi place ce strategie elaborata au facut sarbii astia numai ca sa o incolteasca pe Sorana :))

  • sorin-arges

   Ai dracu’ sarbii astia ! Cata tactica pe capul lor !
   Cea mai tare mutare mi s-a parut aia din meciul de dublu. Tari rau de tot sarbii, ce sa zic …..

   Bravo fetelor !
   Bravo Sorana !
   Bravo Simona !
   Bravo Monica si Irina ! (asa sa moara sarbii de ciuda !)

   • Adrian Vandras

    Totusi, ma lamureste si pe mine cineva va rog care-i treaba cu dublul? 😀

    • ex_pepsi_soon_ro_rebrand

     in partida de dublu sarboaicele au abandonat dupa doar un game.Eu nu am mai stat sa vad meciul de dublu, speram sa prind vreun autograf, se anuntase ca Sorana o sa dea autografe la standul unei marci, dar asa scrie pe siteul fed, in dreptul meciului de dublu: 1-0 Retired

     • Adrian Vandras

      Aha, multam! 😀
      Credeam ca nu s-a mai jucat deloc. Dar urat din partea lor, daca chiar au facut asa, doar sa isi bata joc.

     • Bogdan Georgescu

      Unii dintre noi chiar am stat sa le vedem pe Monica si Irina. Dupa ce ca au inceput cu 15 minute mai tarziu decat anuntat, asta mica a lor a jucat un teatru de radea si coechipiera ei de ea !

    • Razvan Banciu

     dublul nu mai avea importanță pentru calificare, dar conform regulamentului, trebuia să se joace. cum nici una dintre părți nu mai avea chef, s-a recurs la un artificiu destul de uzitat, și anume o “accidentare” a unei jucătoare sărbe. ghinion, dat mâna peste fileu, ura și la avion…

     • Bogdan Georgescu

      Te contrazic, Rusia – Argentina s-a terminat 4-0, nu s-a mai jucat un meci de simplu, Suedia – Thailanda, tot 4-0, vezi pe site-ul FedCup.
      Puteau sa spuna ca nu mai vor sa joace, nu era nici o suparare! E Pastele, imi pare rau s-o spun, dar n-au stiut sa piarda!

     • Adrian Vandras

      Si eu stiam la fel, ca dublul nu e obligatoriu daca e decis meciul deja, ci doar daca se vrea sa se mai dispute. Urat.

     • Razvan Banciu

      domnul Georgescu, dacă tot știți să vă uitați pe site-uri, o să observați că în TOATE CELE CINCI ÎNTÂLNIRI (incluslv suedia-thailanda) în care s-au jucat doar patru partide, de fiecare dată meciul de dublu nu a lipsit!!!

      or fi domnii și doamnele aceia fraieri, oi fi eu…

      accept o bere. cu simpatie, al dvs.

  • Cluj Cluj

   Acea minge in meciul Soranei a fost buna. Chiar pe tusa. S-a vazut bine de tot la reluare. M-am mirat ca arbitra de scaun a dictat aut. Cred ca s-a uitat la alta urma. Ce e imbucurator e ca si ieri si azi Sorana a aratat ca poate avea si psihic. Nu chiar ca si marile jucatoare dar e un progres important si sper sa o tina tot asa. Cu calitatile ei fizice si talentul ei cu un pic de psihic poate ajunge departe.
   Simona… nu ar fi multe de spus despre Simona. Vine dupa o pauza si unmeci castigat cu o ora in urma. E foarte greu sa te concentrezi la maximum in conditiile astea si cu o jucatoare de duzina, darmite cu Ana Ivanovici, Care când prinde o zi buna, joaca. Si azi a prins.
   Vine acum Sttutgart parca… sa vedem ce iese acolo.

   • ex_pepsi_soon_to_rebrand

    ai vazut ca e un pic ironica tragerea de la sorti de la turneul german? Joaca sarboaicele intre ele si cu putin noroc in runda 3 joaca si Simona cu Sorana :))))))

    • Cluj Cluj

     Nu am vazut tragerea la sorti, dar un meci Simona-Sorana in turul 3 nu m-ar deranja. Ar fi chiar interesant.

 • FAN_ANA_IVANOVIC

  Haideti sa lamurim ceva. Si anume acest gest al Anei considerat jignitor la adresa publicului:

  In primul rand, pentru cei care nu au fost la meciurile de azi sau de ieri, regulamentul de tenis interzice ( si in Cupa Davis sau Fed Cup ) publicului sa vorbeasca in timpul unui punct. In cazul in care acest gest se petrece in timpul unui punct, acesta se va rejuca. Insa in cazul Cupei Davis sau in cazul Fed Cup, publicul gazda care vorbeste in timpul unui punct atrage sanctiunea jucatorului gazda, sanctiune care consta in pierderea acelui punct. In cazul de fata, inainte de executarea acelui smash cineva din multime a strigat out ( probabil si in cazul in care Ana ar fi trimis in out – tot ea ar fi castigat punctul. PROBABIL. ). Din aceasta cauza gestul a fost total indreptatit din partea jucatoarei sarboaice ( tin mine si un Federer care a strigat virulent publicului sa se opreasca din vorbit intr-un meci de la RG cu DelPo. Ana a facut-o intr-un mod civilizat si in acelasi timp haios dand dovada de bun simt atunci cand a si zambit imediat dupa gest ).

  In al 2-lea rand, inainte de inceperea fiecarui meci, la statia de amplificare s-a anuntat de fiecare data ca publicul sa nu vorbeasca in timpul unui schimb de mingi, pentru ca acest lucru va atrage sanctiunea jucatoarelor noastre. Din aceasta cauza nu am inteles replica acida a lui Nastase la adresa acestui gest: ” Dar ce, a batut-o cineva? Am vazut ca a facut un gest cam urat nu mi-a placut deloc”. Probabil domnul Nastase ar trebui sa cunoasca mai bine decat oricine regulamentele de tenis, insa atunci cand turneul de tenis pe care-l patroneaza nu este in stare sa ofere o prelata corespunzatoare, nu am nicio pretentie de la el. Nici reactia Simonei nu am inteles-o ” Sa faca semn publicului sa taca, cred ca a gresit, pentru ca nu e fair play.”. Nu, nu este fair play, insa in conditiile in care aceste gesturi s-au repetat de inca vreo 2 ori ( ambele nesanctionate verbal de catre arbitrii de scaun ), este posibil sa fie fair play mai ales cand din nou ma repet: a facut-o intr-un mod haios. Dar nu, nu este fair play din partea publicului sa strige in timpul unui punct.

  Legat de atmosfera…destul de amosta si usor gresita. Anosta pentru ca in pauzele dintre puncte si dintre game-uri/set-uri publicul nu a fost prea galagios ( parca mai galagios era in timpul unui punct ). Probabil daca meciul s-ar fi disputat in Serbia alta ar fi fost atmosfera. De asemenea si Argentinienii, Francezii si Cehii fac o atmosfera incendiara in partidele de Cupa Davis/Fed Cup. Si usor gresita pentru ca in regulile nescrise ale tenisului se prevede faptul ca atunci cand adversarul greseste nu se aplauda niciodata. Am vazut de f. multe ori cand Ana/Sorana/Halep/Bojana au trimis in fileu, au trimis afara, s.a.m.d. publicul a aplaudat ( fireste intr-o masura mai mica pentru sarboaice ).

  Despre organizare…sub orice critica. Domnii de la adecco ( care au rezervat si 3 randuri din sectorul A ) ar trebui sa-se ceara scuze pentru aparatul de masurat viteza la serviciu care nu a functionat deloc in prima zi ( cand a functionat clar afisa valori gresite pentru ca niciodata Sorana nu serveste pe prima serva cu doar 70 de km pe ora, si nici pe a 2-a nu scade sub 100 niciodata ). Si tabela de marcaj a fost geniala, in sensul ca game-ul era de mult terminat iar pe tabela scorul era inca 15-0 sau 15-15. Bineinteles ca in frunte sta mult laudata prelata a organizatorilor care se laudau cu o zi inainte de meci ca in cazul in care va ploua ” suntem pregatiti sa tragem prelata pentru ca atunci cand ploaia se va opri sa reluam jocul in cel mai scurt mod cu putinta”. Buretii cu care oamenii se chinuiau sa scoata ploaia de pe zgura au facut deliciul publicului si a bodyguarzilor, unul dintre ei exclamand ” ce ma? esti nebun? cum adica astia nu au tras prelata? “.

  Legat de meciuri..Sorana-Ana a fost destul de slabut ca nivel de joc ( doar ultimul game din setul 1, in care Ana a si salvat mingi de break a fost palpitant ). In rest am vazut o Ana foarte crispata, care nu a dat drumul la lovituri, si o Sorana care nu a facut nimic mai mult deca sa profite de greselile adversarei. In schimb Halep-Bojana a fost extrem de frumos, multe lovituri castigatoare ( chiar si din parte sarboaicei ) mai ales din partea Simonei. Ana-Halep…s-a vazut ca Simona nu poate duce 2 meciuri in aceeasi zi ( da sunt o goaza de jucatori care joaca in timpul unui turneu in aceeasi zi si dublu si simplu: inclusiv Monica N. a jucat si a castigat ambele meciuri ), iar Ana avand norocul ca ziua sa fie una insorita si foarte buna pentru tenis a dat drumul loviturilor de dreapta necrutatoare, ajutata de o Simona care nu a opus prea pare rezistenta. Si pentru ca cineva se plangea ca pretul biletelor este putin cam mare, atunci Sorana-Bojana a facut ca pretul biletului platit sa fie unul rezonabil in concordanta cu spectacolul oferit de cele 2 jucatoare. Mingi incredibile, schimburi care mi-au taiat respiratia, break-uri, re-break-uri…un meci demn de o exclamatie: OMG.

  Per total, un Fed Cup reusit ( foarte reusit de echipa Romaniei, prost din punct de vedere organizatoric ), meciuri foarte bune, de un nivel calitativ ireprosabil…pacat ca cele 2 echipe s-au intalnit acum si nu undeva in finala.

  • Bogdan Georgescu

   Tu ai vazut alt meci! Publicul a fost absolut ok, se auzeau pasarelele ciripind cand jucatoarele se pregateau sa serveasca!
   Cu toate astea, sarbii s-au plans constant, in special in timpul meciului Anei, cum ca ar fi deranjati la serviciu! Si la sfarsit mai vine si cu acel gest! Daca avea o problema cu UN spectator, putea sa il caute dupa meci, nu sa se adreseze TUTUROR !
   Iar acel zambet de dupa gest poate fi, si a si fost, interpretat cu totul altfel!

  • scrumm

   Super poza, asteptam sa o posteze cineva intr-un final.

  • ex_pepsi_soon_to_rebrand

   1.am si eu o intrebare serioasa:sambata cineva a strigat la un moment dat (parca in pauza, dar nu aici bat) Haide Anaaaa! Tu erai? :)
   Nu de alta dar spectatorul din spatele meu a intrebat mirat Poftiiim? Wtf??? si mai mai ca era sa ma intorc si sa spun il stiu, e de pe forum :)))

   2. Prietene publicul inclusiv eu am aplaudat-o si la intrare si la iesire pe Ana dar cand am vazut ca desi castigase si era aplaudata la iesire nici macar nu a sinchisit vreun gest la adresa noastra am regretat instant.

   • Adrian Vandras

    Bai, azi e o sinergie extraordinara intre noi :))

    • ex_pepsi_soon_to_rebrand

     :))) toate au un inceput !

     • Adrian Vandras

      :)) Dar totusi, ce te-a determinat sa renunti la pepsi? Nu mai puteai dormi noaptea? :)) Sau te-ai saturat sa le faci reclama moca? Sau a inceput sa-ti placa mai mult CocaCola?:))

     • ex_pepsi_soon_to_rebrand

      “Sau te-ai saturat sa le faci reclama moca?”
      exact, cand am scris prima data nu ma asteptam sa devina un obicei, am crezut ca e un one time only si nu am dat atentie acestui aspect, intre timp mi-am dat seama ca daca eu asi vb cu unu pepsi asi crede ca e un cretin :))) revin cu noul brand, vreau sa fie EPIC :)))

     • scrumm

      Off, vezi de asta imi era frica :))

   • Bogdan Georgescu

    Unde stateai sambata? In ce tribuna adica si cam pe unde?
    @adrian : stau cam prost cu memoria, dupa atatea meciuri, dar as zice ca da :)
    Sa vedem, se poate verifica usor!
    Eu am stat in G, deci n-am fost singurul mirat de acea incurajare…

    • Adrian Vandras

     Doar nu erai tu ala din spatele lui ex-pepsi?:))

    • ex_pepsi_soon_to_rebrand

     eu stateam in sectorul E , cam la 2 randuri in spatele camerei, central E, nu imi place sa misc capul stanga dreapta si prefer sa stau in spatele jucatoarelor, iar acel Haide Ana a venit din grupul romanilor din stanga mea, posibil din colt sau langa coltul acela (de pe diagonala cu arbitrul de scaun).

   • Lavinia Marica

    In sectorul F era o familie cu o fetita de vreo 8-9 ani care tot striga la un moment dat “Hai, Ana”. Pana la urma au convins-o parintii sa tina cu Sorana :)). A fost amuzant.

  • mdionis

   Prea multe discutii pentru (aproape) nimic. E clar ca modul normal in care trebuie sa se comporte publicul este sa taca in timpul pregatirii serviciului si a disputarii punctului, si e la fel de clar ca daca un jucator este deranjat de comportamentul publicului, el trebuie sa informeze arbitrul care sa ia masurile de cuviinta regulamentare. La cateva derapaje ale spectatorilor, Ana a raspuns cu un gest ambiguu si probabil inoportun desi in teorie era bine intentionat (fiindca putea fi interpretat atat in sensul declarativ mentionat cat si ca un fel de “ciocu’ mic, eu sunt cea mai tare!”). Simona nu a pierdut pentru acest gest si nu stiu la ce ar servi umflarea subiectului (bine, ii inteleg pe “presari”, ei din asta obisnuiesc sa isi faca o meserie)

  • magus1349

   “s-a vazut ca Simona nu poate duce 2 meciuri in aceeasi zi ( da sunt o goaza de jucatori care joaca in timpul unui turneu in aceeasi zi si dublu si simplu: inclusiv Monica N. a jucat si a castigat ambele meciuri)”
   N-oi fi eu vreun specialist in ale tenisului dar sa sustii asemenea grozavie…!!!!!!!!

  • Patreas

   1. Daca tot afirmi ca publicul nu ar fi fost fair-play, poate oferi si un comentariu despre reactiile antrenorului si restului echipei Serbiei la fiecare amarat de punct castigat astazi (incluzand urale la o dubla greseala a Simonei in primul meci – cel cu Jovanovski). Mi se pare cam deplasat sa acuzi publicul … crede-ma ca publicul de la BNR a fost foarte cuminte in comparatie cu ceea ce se intampla la alte turnee (nici nu are rost sa discutam de cupa Davis sau Fed Cup). Daca ai fi fost vreodata la un meci jucat de vreun francez la Roland Garros, ai fi spus ca la BNR a fost atmosfera de manastire. Nu mai amintesc de faptul ca inclusiv la Wimbledon, i s-au strigat tot felul de mascari din tribune lui Victor Hanescu. Fara sa te jignesc, am impresia ca ai informatii despre meciurile de tenis mai mult din carti.

   2. Sa acuzi organizarea pentru ca nu a mers aparatul de masurat viteza serviciilor … sa fim seriosi ! Apropos, Adecco este unul din sponsorii FedCup si este o firma de consulting HR, ultima oara cand am verificat nu se ocupau cu fabricarea/instalarea unor astfel de aparate. Despre prelata, ai dreptate.

   3. Ca sa te citez: “Sorana-Ana a fost destul de slabut ca nivel de joc” si cateva randuri mai jos “meciuri foarte bune, de un nivel calitativ ireprosabil”

  • Ionut

   Cate turnee/meciuri de tenis si cate dueluri din FED/DAVIS CUP vezi tu pe an? Raspunde sincer la intrebarea asta si dupaia iti valorific ”lucrarea de doctorat” ce ai scris’o mai sus. Cred ca Ana si-a capatat o multime de fani dupa ”gestul haios” si chiar gingas de ”shut up” facut ieri. Scuza-ma, dar la ce atmosfere sunt in meciurile davis/fedcup, daca fiecare jucator ar face asemenea gest in fiecare meci ce parere ai avea? Nu mai veni tu cu critici asupra publicului nostru care (parerea mea)nu a fost cu nimic iesit din comun tinand cont de competitia jucata, doar pentru simplu fapt ca esti fana a unei jucatoare si nu mai incerca sa scuzi un gest urat, indiferent de cine este el facut.

  • Radu Marina

   1. Fiind un fan infocat Ana Ivanovic (cel putin asta inteleg) este absolut firesc ca tu sa vezi lucrurile cam invers, pentru ca sincer, asa as face si eu daca era vorba de vreo favorita de a mea, as incerca sa o scuz, sa o apar. :) Gestul nu a fost unul tocmai ok pentru ca nu e prima data cand joaca in Fed Cup, nu e prima data cand poate spectatorii mai fac cate ceva deranjant (desi eu nu am auzit si nici nu am vazut nimic) sau nu e prima data cand tot publicul sustine pe altcineva, deci, asteptarile pentru o jucatoare profesionista sunt cu totul altele.
   2. Din nou faptul ca esti un fan Ivanovic, e firesc sa vezi meciul dintre Sorana si Ana ca fiind un meci lipsit de nimic si de fapt Cirstea a castigat meciul pentru ca a jucat Ivanovic prost. Nu ti-ai pus si intrebarea… Ivanovic a jucat slab pentru ca nu si-a putut impune ritmul datorita jocului bun facut de Sorana ?
   3.Afirmatia referitoare la faptul ca Simona nu poate duce 2 meciuri intr-o zi e vazuta asa prin prisma unor simple aparente. Simona Halep a jucat sambata 4 game-uri, s-a oprit meciul, dar pentru ea stresul, presiunea si emotia au continuat. Te-ai gandit cat e de stresant sa nu stii ce se intampla cu meciul? Sa nu stii daca se joaca, cand se joaca, cat mai trebuie sa astepti ? Urmand ca dupa sa te trezesti la ora 7 pentru a continua sa joci ceea ce nu s-a putut juca sambata, deci…comparatia asta de genul Monica Niculescu poate juca 2 meciuri pe zi Halep nu pica in mod evident si fara discutii.

   • Cantaragiu Stefan

    Oricum nu se pot compara 2 meciuri se simplu cu un meci de simplu si unul de dublu jucate in aceiasi zi!!!!
    Jocul de dublu nu este solicitant ca unul de simplu. sunt multe aspect care fac diferenta.

  • FAN_ANA_IVANOVIC

   @ex_pepsi_soon_to_rebrand: Legat de prima intrebare ( sincer nu mai tin minte cand a fost momentul, si daca a fost in setul 1, 2 sau 3 ) pot sa-ti spun ca nu eu am fost. Judecand dupa timbrul vocii, cred ca a fost o fetita de vreo 12 ani ( romanca sau sarboaica-asta nu stiu ). Dar poti sa-ti spun ca imediat dupa ce s-a auzit acea strigare, i-am zis unui prieten cu care am fost la meci: ” na. uite ca nu sunt singurul nebun care tine cu Ana “, la care omul care se afla sub mine s-a intors si a spus tot pe un ton haios: ” pe bune? tii cu jucatoarea lor? “.
   Legat de al 2-lea lucru…pot sa-ti spun ca tabara sarbilor s-a declarat foarte dezamagita de reactia publicului, de zgomotul care l-au facut romanii inainte de serviciul jucatoarelor lor, sau din timpul unui punct in care sarboaicele controlau punctul ( daca ma intrebi pe mine nu au avut dreptate decat in 3 cazuri ). Si Ana ( care pana la urma este cea mai afectata de acest zgomot daca se produce ), a taxat si ea reactiile publicului, si probabil din aceasta cauza nu a dorit sa faca acel gest de multumire care se face la sfarsitul unui meci. Din nou, daca ma intrebi pe mine si eu am fost destul de dezamagit de acest gest ( mult mai jignitor decat cel cu shut up ).
   @Radu Marina: Nu faptul ca tin cu Ana, nu afecteaza, sau incerc sa nu afecteze ceea ce scriu ( daca reusesc sau nu…altcineva decide, nu eu ). Legat de gest, nu stau sa ma mai pronunt inca o data. Eu asa vad lucrurile..dar oricum eu nu am vazut ca publicul sa fie deranjat de acest gest. L-am vazut pe Nastase care tipa in stanga si in dreapta, dar el a uitat cum se comporta pe teren atunci cand juca tenis. Dar repet, publicul din arene nu a huiduit nicio clipa gestul.
   Punctul 2. De fiecare data cand un jucator favorit de-al meu pierde incerc sa dau vina numai pe el, pentru ca el este de vina ca a pierdut meciul, nu altcineva. Poate asa a si fost: jocul bun al Soranei nu a lasat-o pe Ana sa-si faca jocul ei. Eu insa m-am referit la faptul ca ( asa cum au scris si 30-0 ), fiind innorat, umezeala, jocul de atac al Anei nu a functionat si a fost foarte bine taxat de Sorana. Dar poate ca umezeala din aer nu a contat si Ana a jucat prost pt ca Sorana a jucat bine. Nu am spus ca parerea mea este cea corecta.
   3. Eu am vazut-o de multe ori pe Halep in timpul meciului cu Ana destul de palida la fata, destul de deranjata de ceva anume ( chiar si atunci cand ea conducea pe tabele ), usor crispata..si am auzit si declaratiile ei de dupa meci in care a spus ca a fost putin obosita dupa jocul cu Bojana, iar Ana a avut avantajul ca a fost mult mai odihnita. Din aceasta cauza am spus ce am spus mai sus.
   @Ionut: Cam intr-un an vad intre 20 si 25 de turnee pe an ( bineinteles nu integral pentru ca nu-mi permite timpul ). FC si CD vad atunci cand ma intereseaza meciurile, adica cel de ieri, semifinalele si finala mereu, atunci cand joaca Elvetia ( pt Roger ), Serbia ( pt Ana ), meciurile Frantei/Argentinei/Australiei si Cehia uneori pentru atmosfera ( bineinteles, la fiecare tara mai exista anumite motive: Tsonga, Gael M., Lleyton Hewitt etc ). Nu am scuzat gestul Anei ( ma repet din nou ): nu am ce sa scuz pentru ca nici eu si nici publicul nu s-au simtit jigniti. Dar daca vei citi mai sus, gestul de a nu aplauda sau macar a schita ceva la adresa publicului dupa ce a castigat meciul de ieri: ala da…a fost usor arogant.
   @Patreas: 1. Asa sunt sarbii. Da, stiu ca nu se face, am si spus acest lucru. Sa nu crezi ca sunt de acord ( mai ales atunci cand adversarul greseste nefortat ), dar atunci cand jucatorii lor castiga punctul pe meritul lor sa te astepti de la ei sa sara in aer de parca ar fi castigat Fed Cup. Uita-te putin pe youtube sa vezi atmosfera in Serbia la FC sau CD atunci cand Nole,Ana etc. castiga direct un punct. E nebunie curata.
   2. Despre addeco: numele lor era scris pe aparatul de masurat viteza la serviciu, deci cred ca a apartinut lor.
   3. Da. Sorana-Ana s-a ridicat in ultimul game la un nivel de meci grozav. Dar avand in vedere ca restul de 3 meciuri au fost excelente ( + mare pentru Sorana – Bojana )…facand o medie iese totusi : ” un nivel calitativ ireprosabil”.

   Trecand putin peste lucrurile astea, meciul de dublu nu l-am vazut: am iesit putin din arena, iar cand am intrat deja lumea pleca :) , deci nu stiu ce si cum. Si tot un detaliu mic din partea vecinilor: desi au declarat ca meciul va fi greu, ei se asteptau sa castige. Mergeau 100% pe 2 puncte castigate de Ana, iar in cazul in care Bojana nu ar fi castigat cu Sorana ( cu Halep probabil si ei stiau ca nu au nicio sansa ), Ana ar fi facut si pereche de dublu cu una dintre: Jaksic/Stojanovic. Oricum, dupa tragere ei vedeau un 2-1 pt ei dupa primele 3 meciuri. Mai departe nu se stia, insa au fost realmente surprinsi cand Sorana a castigat primul punct al meciului.

   • Andrej

    Eu sunt printre primii care sare sa critice publicul, dar la confruntarea asta nu mi s-a parut nimic iesit din comun. E drept, a fost o atmosfera mai fierbinte decat la un turneu normal, dar fata de alte intalniri de Cupa Davis/Fed Cup atmosfera a fost foarte calma. Ba chiar, din ce am vazut eu, anouncerul a fost destul de apreciativ la adresa Anei, iar publicul a aplaudat-o.
    Mi-aduc aminte de acum cateva saptamani la Argentina-Italia in Cupa Davis, a fost un vacarm de nedescris.

   • Bogdan Georgescu

    Daca nu au fost huiduieli, tu tragi concluzia ca publicul nu s-a simtit jignit? Nu, domnule, publicul a fost civilizat chiar si in aceste conditii si tot a aplaudat echipa adversa. Asta ca tot vorbim de sarbi, francezi, americani si alte natii, uite ca si la noi se poate! Si uite ca si comportamentul sportivilor altor natii lasa de dorit in unele momente!

    Poate ca a venit momentul sa ne trezim din fatalismul si comoditatea astea auto-induse, ca doar e mai usor asa (nu pot dom’ne, nu stii ca e genetica lenea asta, n-am ce-i face!) sa luam exemplu de la fetele acestea superbe si sa ne punem talentul in valoare! La munca!
    http://treizecizero.ro/fedcup/romania-talentata-si-cultul-romanilor/

   • sorin-arges

    Ai tinut numai cu Ana sau cu toate sarboaicele ?
    Mi-e teama ca de fapt ai cam tinut cu Serbia. E de bonton, asa, sarbii mari luptatori, etc …

    Sunt foarte bucuros ca am putut sa vad din tribune prima victorie a Soranei. A fost un meci de neuitat.
    Ana a inceput sa greseasca, cam cand Sorana a inceput sa se impuna in schimburile lungi cu mingii foarte puternice. Sorana a fost mai frumoasa ca niciodata in acea zi, inclusiv ca nivel al jocului. Nici ploaia n-a avut curajul s-o opreasca pe Sorana !
    Acum ca tot a vazut cat e de iubita si apreciata mi-as dori ca Sorana sa depaseasca momentele grele din viitoarele meciuri asa cum a facut-o aici, acasa. Iar daca nu va reusi, nu-i nimic ! Nu se va mai supara nimeni pe ea !

    • FAN_ANA_IVANOVIC

     Nu. Am tinut doar cu Ana. As fi vrut sa fie 3-2 pt Romania in final. Dar in fine…merge si un 4-1.
     Cu Serbia as fi tinut daca nu jucau cu Romania. Poate am spus-o, sau poate s-a inteles: evident ca vreau sa castige jucatoarele din Romania, dar atunci cand ele joaca impotriva Anei…
     EDIT: acum am vazut si eu pe site-ul Anei faptul ca Wozniacki si Cibulkova s-au retras din turneul de la Stuttgart, iar tragerea la sorti s-a modificat. Astfel Ana va juca in primul meci cu Lisicki, iar Sorana cu Goerges. Invingatoarele din aceste meciuri se vor intalni intre ele, iar pe aceeasi parte de tablou se afla si Halep care le-ar putea iesi in cale in sferturi.

   • mdionis

    “Eu am vazut-o de multe ori pe Halep in timpul meciului cu Ana […] si am auzit si declaratiile ei
    de dupa meci”
    […]
    “s-a vazut ca Simona nu poate duce 2 meciuri in aceeasi zi ( da sunt o
    goaza de jucatori care joaca in timpul unui turneu in aceeasi zi si
    dublu si simplu: inclusiv Monica N. a jucat si a castigat ambele meciuri
    )”

    Din faptul ca Simona a avut dificultati evidente de a presta la capacitatea maxima in doua meciuri disputate la nici o ora si jumatate distanta (intre care al doilea impotriva unei adversare totusi de top), NU se poate deduce ca nu ar fi in stare sa “duca” doua meciuri de simplu in aceeasi zi. Se poate deduce ca, in aceasta situatie concreta nefericita, timpul de refacere mult prea scurt nu i-a permis sa joace la acelasi nivel.
    Comparatia cu simplu-dublu nu isi are rostul, solicitarea fizica din timpul unei partide de dublu nu este nici pe departe atat de importanta ca la simplu, unde trebuie sa acoperi de unul singur intreaga suprafata a terenului (de ce crezi dumneata ca Navratilova sau Hingis si-au permis sa revina pe teren in WTA la dublu insa nu la simplu?!).
    Simona a mai jucat (si a castigat) deja doua partide de simplu in aceeasi zi (la Nuerenberg), insa partidele nu au fost atat de apropiate temporal si oricum acest tip de programare nu este cel normal ci unul datorat de obicei capriciilor vremii.
    Parerea mea e ca dumneata ai cules din zbor declaratiile Anei Ivanovic de dupa partida cum ca “jucatoarele profesioniste ar trebui sa fie pregatite si pentru a juca doua partide in aceeasi zi” si ai incercat sa ni le servesti oleaca indulcite, uitand de context. E foarte usor sa dai sentinte de acest gen atata vreme cat nu ai fost tu cea nevoita sa intri pe teren in situatia respectiva.

 • ex_pepsi_soon_to_rebrand

  va mai spun ceva si am plecat la culcare:
  Nu ratati urmatoarea partida de FED CUP. Pai uite de ce:
  Cand cobor scarile intre partida 2 si 3 de azi, virez dreapta si dau nas in nas cu o fata. Ne uitam in ochi, imi dau seama ca o cunosc dar nu stiu de unde, primul gand e ca o fi vreo fosta colega de la facultate, intre timp ma depaseste sprinten si imi dau seama: Era Irina Begu frate !!!
  Ce tantalau, pana m-am prins eu ca era ea, trecuse de mine, voiam sa-i spun un Succes Irinaaaa!!!

 • Adrian Vandras

  Apropo, stiu ca e offtopic, dar ma intereseaza. Vineri voi ajunge in tara si chiar vreau sa ajung la semifinale. Stie cineva daca se mai gasesc bilete pentru ziua de sambata, 26 aprilie pentru BRD Open? Ma refer la casa de bilete de la Arene, ca pe net e sold-out. Orice informatie va fi apreciata. Multumesc.

  • ex_pepsi_soon_to_rebrand

   daca imi spuneai de aseara, ma interesam :))
   cred ca ma duc si maine ca avem zi libera, daca ma duc intreb si scriu imediat aici, ok?

   • Adrian Vandras

    Mersi, @peRFect:disqus tocmai mi-a zis ca mai sunt.

  • peRFect

   Da, mai sunt destule. Este o casa improvizata chiar la intrarea principala. Daca ai nevoie de mai multe detalii, ne putem auzi la un telefon. Stau aproape de BNR.

   • Adrian Vandras

    Mersi de info. Hmmm, cauta-ma te rog pe facebook dupa nume si scrie-mi un mesaj. Putem vorbi acolo :)

   • razvangabi

    Eu am intrebat ieri si au spus ca nu mai sunt tennis passuri si nici bilete pentru sambata(semifinale+demonstrativ)

  • ex pepsi

   tocmai intrebat la stand si din pacate biletele pentru ziua de sambata s-au vandut toate

 • Andrej

  Am avut o presimtire ca Sorana va face o figura frumoasa. Am si spus inainte, desi nu aveam niciun argument, iar forma de moment o facea sa plece cu sansa a doua in ambele meciuri. Just gut feeling.
  Insa dupa ce a reusit surpriza din meciul cu Ivanovic, eram aproape convins ca o va face de oaie impotriva Bojanei. Pana la 6-3 5-2 a jucat de parca n-ar fi fost ea. Nu a parut in niciun moment ca poate pierde meciul de sub control. Apoi, cand de nicaieri (defapt de la acel overrule la as la 30-15) a inceput sa dea kix, eram sigur ca de ce m-am temut nu vom scapa. Sorana a jucat cu asteptarile natiunii pe umeri impotriva adversarei si a propriilor demoni si a reusit sa castige.
  Este o victorie uriasa pentru ea. Mult mai mare decat cea cu Ivanovic. Acolo nu avea nimic de pierdut, aici erau asteptari mari, desi, cum am spus, pleca tot cu sansa a 2-a. Putea foarte foarte usor sa dea un rateu, iar la modul cum a evoluat meciul, cel mai probabil si dublul ar fi fost afectat (doar au urmarit meciul). Ar fi un cliseu sa spun ca aceste 2 victorii o vor face sa obtina de acum inainte cine stie ce rezultate. As vrea sa se intample, dar nu ma bazez pe asta. Imi pare insa foarte bine ca tocmai ea, oaia neagra, a fost eroina principala.

  • Octavian

   Mie nici acum nu-mi vine sa cred cum a reusit Sorana sa fie atat de tare psihic chiar si dupa ce isi cam pusese bete in roate singura in meciul doi. E un semn bun zic eu. Sa fim optimisti. :)

  • Marc_ro

   m-am cam mirat ca ai avut feeling pentru Sorana 😉

 • Octavian

  BRAVO SORANA!
  Este in mare parte victoria ta si iti multumim.
  Sper ca de acum sa vedem la ea mai multa incredre in fortele proprii.
  A trecut prin momente dificile dar nu s-a dat batuta.
  Un mare plus pentru cum a reusit sa revina cu Ivanovici si pentru cum s-a regrupat dupa momentele dificile din meciul doi.
  Multumim inca o data SORANA, bravo fetele si mult succes in continuare! :)

 • Davidoff

  un link cu tot meciul dintre Sorana si Bojana sau macar setul 3 care l-am pierdut, se poate?….cei de la Dolce sunt varza la video-urile din ziua de duminca. Mersi !

 • pepex

  Inca o data tenisul si-a aratat frumusetea si ne-a demonstrat ca toate analizele facute de specialisti nu valoreaza nimic pe teren. Ne asteptam cu totii ca Simona sa aduca o calificare mult asteptata. Discutam de faptul ca avem un dublu bun, ca si cum Sorana deja a pierdut cele 2 meciuri jucate. Nimeni nu se astepta ca in teren ea sa califice Romania. Si-a ridicat nivelul jocului atunci cand a fost nevoie de ea (Simona acuzand evident lipsa de meciuri in picioare). Ma bucur enorm ca am fost parte a acestei bucurii.
  Am ramas insa cu un gust foarte amar dupa modul cum au abordat sarbii partida de dublu. Mi s-a parut foarte lipsit de fair play si de respect atat pentru spectatorii care au mai stat aproximativ 45 de minute pentru a vedea acest meci cat si pentru jucatoarele care s-au prezentat pentru a il juca. Dar asta este….
  Victoria nu cunoaste erata.

 • Vanwil
 • ursano

  Stie cineva cand e tragerea la sorti?

  • ursano

   M-am lamurit: pe 4 iunie.

   • ex_pepsi_soon_to_rebrand

    da, 4 iunie in plin RG :)
    Posibile adversare: SUA/SPANIA/SLOVACIA/ARGENTINA
    Clar cel mai neagra tragere ar fi cu o SUA in care sa joace surorile Williams, dar mai e pana la anul in februarie.

    • ursano

     Surorile nu au mai jucat, din ce tin minte, de ani buni in Fed Cup si acum se acorda intaietate tinerelor (Stephens, Keys). As zice ca maxim 5% sa joace surorile. In aceste conditii, mai periculoasa mi se pare Slovacia. Cea mai slaba pare Argentina.

     • ex_pepsi_soon_to_rebrand

      in 2013 serena a jucat, si acum cateva zile a declarat ca ar fi vrut sa joace si weekendul trecut dar are nevoie de o pauza sa se refaca fizic dupa accidentarea suferita in meciul cu cepelova.
      Intr-adevar pe Venus nu am mai vazut-o demult prin Fed CUP dar pentru BigMama se pare meciurile de Fed cup sunt inca o prioritate, vad ca in 2012 s-a dus si in Ucraina sa duca SUA inapoi in grupa mondiala.

     • scrumm

      Pepsi cat ne mai ti in suspans cu ‘soon’-ul asta? Mor de nerabdare.
      Sincer eu sper sa dau deja petrecerea de retragere a Serenei pana in Februarie. Si chiar daca nu, chiar nu cred ca o mai vad pe la Fed Cup. Oricum, la ce ‘norocosi’ am fost pana acum cu tragerile la sorti, e cazul sa picam cu Argentina sau macar Spania.

     • ex_pepsi_soon_to_rebrand

      plec acum la arenele BNR, poate ma loveste inspiratia stand la umbra intre gameurile lui Ungur sau Mergea:)))

    • scrumm

     Surorile Williams ma indoiesc ca se mai prezinta pe la Fed Cup. Ar fi si culmea…cu atatea jucatoare tinere. Oricum foarte interesant a fost barajul dintre USA si Franta. Competitia asta redefineste eroi, si pt. francezi Caroline Garcia a fost o eroina. Fata aia practic a castigat barajul aproape singura.
     La dublu in meciul decisiv cu Razzano, mult mai experimentata, Garcia a fost cea cu sange rece. Razzana a inceput sa se clatine spre final noroc cu pustoaica asta.

    • ilovetennis

     Dupa parerea mea, cea mai periculoasa adversara este Slovacia, cu Cibulkova, Hantuchova si mai tanara, dar foarte promitatoarea, Cepelova, plus Rybarikova si Husarova la dublu.

 • scrumm

  Extraordinare fetele. Ce atmosfera frumoasa s-a creat in echipa de FED Cup, Incredibil! Nu le-am vazut pe fete asa de fericite la nici un turneu. Mai ales Simona, s-a bucurat ca un copil dupa ce Sori a adus victoria decisiva. O placere sa fi contemporan cu asa fete.
  Sorana m-a surprins intradevar, nu pt ca a reusit sa castige cu ‘prietena ei cea mai buna’ dar ca a reusit sa castige setul 3 cu Bojo dupa toate care s-au intamplat in setul 2. Nu credeam ca o are in ea….desi fara sa fiu rau, cred ca ar fi pierdut un meci similar fara aportul publicului.
  Nu stiu daca publicul a redescoperit-o pe Sorana, pt prima oara de cand cu ascensiunea Simonei ea a ramas un pic in umbra (ceea ce cred ca a ajutat-o enorm). Ce frumos spus, hai sa speram ca pt Sori ‘the jump to the big stage is just around the corner’. O merita din plin, si se pare ca planetele incep sa se alinieze pt ea. Hai Sorana amiteste-ti ce mult iubesti zgura and make this one a milestone for future achievements!

 • ilovetennis

  Si eu ma bucur tare ca am fost la Arene in acest weekend de sarbatoare, crestina si tenisistica, deopotriva. De altfel, astept in fiecare an cu nerabdare turneul BRD, pentru ca imi place foarte tare complexul, ma simt intotdeauna minunat in acea atmosfera tipica de turneu de tenis, cu cozile de la autografe, analizele meciurilor “la cald”, pe terasa, primul bronz capatat dupa ore de stat in tribune s.a.m..d.

  Cat despre Fed Cup si ce s-a intamplat in aceste doua zile, are mare dreptate Adrian, a fost si pentru mine o revelatie jocul Soranei, pe care nu o mai vazusem ‘pe viu’ in competitie, ci doar la antrenamente; are niste lovituri naucitoare, un serviciu foarte bun – cred ca aspectul asta m-a surprins cel mai tare in cele 2 meciuri ale sale, un tenis care, bine gestionat si tinut in frau in momentele tensionate, poate provoca pagube majore de cealalta parte a fileului. Mi s-a parut ca a avut mai multa rabdare acum, mai multa incredere si determinare (poate si strigatele din tribune de “Calm!”, “Nu-i nimic!”, “Bravo, Sorana!” dupa cate un punct pe care il pierduse, dar pentru care se luptase, au ajutat-o sa depaseasca mai repede si mai usor aceste cumpene), ce sa mai, a fost jucatoarea care a impresionat in acest baraj.

  Despre Simona, doar de bine, insa nu a fost in cea mai buna forma, nici macar la meciul cu Bojana; paradoxal, a parut mai coplesita de miza asteptarilor decat Sorana. O posibila explicatie mi-a fost oferita, indirect, de unul dintre domnii din grupul care-l insotea pe tatal Simonei, care a mentionat, intr-o discutie amicala purtata la una dintre mesele de la terasa, ca Simona a spus, la Sofia, ca este pentru prima oara cand intelege ce inseamna a avea parte de galerie, de sustinatori in public…

  Am si un regret: ca nu am putut sa le vad pe Monica si Irina la lucru, din cauza deosebitilor nostri vecini de peste Dunare, care au decis ca prefera pilaful sarbesc drobului de miel si s-au grabit spre “casile’ lor sau spre alte turnee fara a ne oferi sansa de a vedea si meciul de dublu. Nici macar asta nu era o problema, daca anuntau de la bun inceput, insa teatrul ieftin pus in scena a fost de-a dreptul jenant, pe celelalte 3 fete le-a bufnit rasul cand au vazut ca a patra s-a dat lovita dupa primul game. In fine, nu sunt eu adepta generalizarilor, insa mi s-a confirmat parerea ca fiecare popor are niste tipare (probabil arhetipale) de comportament pe care si le dezvaluie mai devreme sau mai tarziu. Nu intamplator Djokovic era campionul retragerilor inainte de dieta sa magica “fara de gluten”, iar Roddick a oferit unul dintre momentele memorabile din timpul conferintelor de presa:

  http://www.youtube.com/watch?v=RPgWoOon8-w

  Ei, dar astea sunt deja water under the bridge si totul e bine cand se termina cu bine:)! Bravo, fetelor, succes mai departe!

 • laura

  Eu am fost numai simbata la Arene si am vazut meciul Anei cu Sorana si 4 ghemuri din Simo cu Bojana.Sorana a fost incurajata non stop din tribune si cind reusea puncte minunate si facea UE.Eu nu tin minte din partea publicului manifestari nesportive in timpul punctelor(eu am stat in tribuna G).Sint sigura ca oamenii au fost civilizati si au apreciat meciul,iar daca se juca in Serbia cred ca era mai vulcanic totul nu zic mai nesportiv.Va rog sa nu ii mai criticati pe romani cind nu e cazul.Ana a jucat slab deoarece Sorana a jucat foarte bine.
  Sint de acord cu ce a scris Adrian despre Sori pina la un punct , nu cred ca Sorana va fi mai “coapta” de aici in colo nu are niciodata planul B si cedeaza psihic la presiune.Dar asta nu inseamna ca nu o voi aprecia si iubi ca si pina acum ,mai ales ca a fost asul la acesta calificare,bravo ei!Felicitari echipei Romaniei ,Soranei,Simonei,Monicai si Irinei.
  Organizarea a lasat de dorit iar domnii Nastase si Tiriac care dadeau autografe in tribune ar trebui sa se uite in oglinda si sa vada daca le place ce vad……
  P.S.
  Citisem Adrian ca daca nu se joaca toate meciurile in prima zi ai acces cu biletele de simbata si duminica.Eu am fost la Arene dar nu mi-au permis sa intru cu biletele de simbata.Am inteles eu gresit?

  • Bogdan Georgescu

   Aveai acces doar pentru meciul amanat, de la 10 la 12. Dupa primul meci al Simonei arena a fost evacuata si apoi au intrat doar cei cu biletele de duminica. (bratarile rosii)

   • laura

    Aha, ok, merci eu am ajuns tirziu e drept.:((

  • Marc_ro

   Pana la urma te contrazici singura.
   Adrian Toca cred ca se reverea si la cei cu fraze de genul “nu cred ca va fi mai coapta de aici in colo nu are niciodata planul B si cedeaza psihic la presiune””, cei care indiferent de ce ar face Sorana…
   A fost coapta cat trebuie, a avut un plan B si tocmai ne-a dovedit ca in momente de maxima inclestare n-a cedat psihic la presiune.

  • Laur0707

   Trebuia sa gaseasca si Ivanovic o scuza, dar nu era cazul. Echipa Romaniei a fost mai buna si a castigat meritat, iar publicul a fost la inaltime. Felicitari fetelor pt aceasta performanta excelenta!

 • George

  Se pare ca Sorana se poate intalni cu Ana Ivanovici din nou la Stuttgart daca trece de georges , iar daca o elimina pe Sorana s-ar putea reintalni cu Simona , interesant

  • Bogdan Georgescu

   Ce naiba? Au schimbat astia tragerea la sorti la Stuttgart? Nu era Jankovic-Ivanovic in primul tur?!?!?!?!!?
   Mda, m-am lamurit si de ce … s-a retras Cibulkova! Pfffffff! O vedeam victima sigura in meciul cu Sorana!

   • George

    Eu ma bucur ca s-a retras Cibulkova , este mult mai periculoasa ca si Ivanovici , imi pare rau dar sa fie victima sigura Cibulkova in meciul cu Sorana?

    • Bogdan Georgescu

     A jucat duminica finala la Kuala Lumpur, pe hard, si marti trebuia sa joace in turul 1 la Stuttgart, pe zgura!…. la asa tur de forta e cam greu sa rezisti, pe langa oboseala inerenta unui turneu in care ai jucat toate meciurile posibile, diferenta de fus orar te omoara!
     Da, in mod normal Cibulkova e mai periculoasa decat Ivanovici, dar nu si acum.
     Asta e, va fi un meci cu scantei! Hai Sorana!

 • Ciprian Nicolae

  Pana la urma, la Bucuresti de ce nu a venit? Zicea ca se pastreaza pt US Open, eu asa am inteles.

  • AF1

   interventie chirurgicala, eu asa am citit

 • AF1
 • mdionis

  Azi Sorana e in “losing mood” :(

 • Luisa

  Uf, ce-o fi cu Sorana? In ritmul asta in 2 ani iese din top 100.

 • BlackHorse

  Off topic: Selma Cadâr castiga turneul international ITF de juniori de la Timisoara. Good Girl!!!

 • http://www.george2210.blogspot.com george2210

  Mi se pare ciudat ca organizatorii zic ca s-au vandut toate biletele la finala, dar la semifinale, unde joaca o romanca cu favorita 1, arena e mai putin de jumatate plina.

  • Cristian A.

   O mica dovada ca Monica nu e Simona :)

   • BlackHorse

    Nici macar Simona nu mai e Simona.

    • Cristian A.

     Ambii aveti dreptate :)

   • Gyro

    Sa fim seriosi e un meci parca rupt din tenisul anilor 70. Eu nici la TV nu mai am nervi sa-l urmaresc.

    • alex1225

     Hehe, eu de la 15:10 sunt in asteptarea setului 3.

     • Gyro

      :)

    • Cristian A.

     Davis Cup dublu?

  • peRFect

   George, cu tot respectul, pe undeva e bine ca nu-i multa lume prezenta la o astfel de parodie tenisistica.
   Copiii, in cazul in care sunt in numar mare, sper sa aiba insotitori care sa le explice ca ceea ce vad este dovada practica pentru: Asa NU!

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Mie-mi place sa urmaresc din cand in cand si un alt fel de tenis. Scurtele Monicai sunt un deliciu :)

    • CG

     Tu esti un caz mai special;)…

   • MarcelTurca

    Scuză-mă că te-ntreb, tot cu respect, dacă ai întreba un părinte dacă ar vrea ca pitica lui ,atunci cînd va fi mare, să joace o finală de GS cu un tenis de Aşa NU! sau să fie o jucătoare cu un tenis extrem de frumos, dar cu performanţe mediocre, ce crezi că ar alege?

    • peRFect

     Fiecare parinte cu mentalitatea/principiile aferente.
     Daca ai asista la cateva meciuri de junior tennis, ai observa in mod evident cum sunt incurajate anumite practici nu neconventionale – deja este un termen mult prea bland -, ci de-a dreptul la limita penalului. In prezent, scopul scuza mijloacele este un laitmotiv ce incearca sa ascunda regia grotesca.

   • Khum

    Cred ca sunt prea multi Dumnezei printre noi, care vor sa stabileasca ce gusturi sunt valide si care trebuie sa aduca sentinta cu scalparea pentru cei ce le poseda.

    E aceeasi poveste despre care am sris pe fB acum vreo ora. Aceiasi Brejnev, Hitler si Lenin care vor sa seteze standarde boborului si sa stabileasca ce trebuie sa placa lumii si ce nu; sau sa stabileasca gusturile lor pe post de Asa DA! si ce le displace lor pe post de Asa NU!

    “Mai usor cu scuipatul, zic 😀
    Dupa ce discutii am vazut in ultimele zile (ref. la Robbie, Uber si alte controverse), m-a lovit un gand simplu, da’ pe care nu-l formulasem niciodata asa: suntem al naibii de porniti sa le aratam altora ca / de ce n-au dreptate, pierzand prea usor din vedere ca dreptatea n-are ce cauta in preferintele personale. Prea putin realizam ca nu facem altceva decat sa agresam gusturile celorlalti pentru ca nu-s aceleasi cu ale noastre. WTF??
    Poate sa-ti placa teribil concertul lui RW, poti sa-l pui pe primul loc intre concetele vazute, precum Ciprian, iar la mine sa fie pe locul 15. E natural. Nu vad de ce i-am sari omului in cap sau de ce ar trebui sa-si explice preferinta.
    E posibil ca lui Doina sa-ti satisfaca nevoile cel ma bine Uber, lui George taxiul iar mie bicicleta sau caruta cu coviltir, asa cum lui Grigore ii pica bine mersul pe jos. Si toti sa avem dreptate, pentru ca avem nevoi diferite.
    E chestie e gusturi sau nevoi PERSONALE si ierarhiile astea nu se fac dupa sisteme de valori uniformizate.
    In loc sa ne bucuram ca suntem diferiti, pentru ca asta ne face viata o experienta misto, parca ne-a lovit damblaua comunismului pe toti si vrem sa impunem lumii gusturile noastre.
    Partea haioasa vine cand gusturile si nevoile sa mai si schimba, in timp, si ajungem sa sa pupam ce-am scuipat mai demult.
    Asa ca … scroll up 😉 ”

    Las’ ca va maturizati voi … mai devreme sau ma taziu … si-o sa intelegeti ca asta cu insistenta de a impune celorlalti standardele personale e doar o expunere a slabiciunilor personale.

    • Valentin

     In Romania avem o problema grava. Incercam prea mult sa ne impunem punctul de vedere, sa aratam ca dreptatea personala e cea mai buna.

     • Khum

      Si cu cat suntem mai disperati sa-l impunem, cu atat aratam mai mult propria nesiguranta.
      Un echilibru decent ne-ar ajuta sa acceptam gusturile celorlalti ca fiind naturale si sa intelegem ca e normal si chiar benefic sa nu ne placa tuturor aceleasi chestii. :)

    • alex1225

     N-am urmarit discutia de ieri dar am observat ca azi se face referire destul de des cuvinte cu tenta religioasa pe forum, la cegei contra haleptarzi si un aparent oprobriu national contra fanilor Simonei.

     Asa ca imi permit sa arunc si eu in discutie cultul like-ului raspandit de youtube si facebook. Vanatoarea de likes sau upvotes, high-fives si bulinute a trecut limita clickului pe manuta-in-sus la like-ul personal unde o parere contrara sau un gust diferit isi are echivalentul intr-un afront adus valorii personale si a celor sapte ani de acasa.

     Sau o fi de la canicula…

     • Khum

      Eu inca nu inteleg discutiile astea despre like-uri sau upvote-uri.
      De ce sa goneasca luma dupa ele? Se pot monetiza? Valoreaza ceva, in vreun fel? :))

  • Khum

   Intre momentul in care se vand biletele si momentul venirii la meci mai intervine canicula :)

  • Valentin

   Pai ar fi urmatoarele variante:
   – sunt enorm de mult invitatii. Avand in vedere arsita de afara, cine sa se duca gratis la meci?
   – lumea a sperat ca vor ajunge alte jucatoare in SF si F.
   – esti sigur ca s-au vand toate biletele la finala? Ieri inca se gaseau.

   • http://www.george2210.blogspot.com george2210

    Asa au postat cei de la turneu pe FB.

  • Vlad

   As paria ca cel putin o treime, daca nu jumatate din bilete sunt date prin invitatii…. o sa ne lamurim asa maine, daca o sa fie plin de locuri libere.

   • Valentin

    Sigur sunt invitatii garla. Toate lojele alea sunt doar invitatii. Plus ca fiecare sponsor al turneului are un numar de bilete “cumparate” pe care le da la X,Y,Z.
    Mai e o chestie. De luni pana joi, elevii si studentii au intrat moca la turneu.

  • Valentin

   Fa un exercitiu de imaginatie. Daca Monica nu merge in finala, cati spectatori vor fi maine in tribune? Eu fac pariu ca sub 50% din capacitate.

 • alex1225

  S-a speriat si Monica cand a vazut ca ataca fara slice. Mai avea un pic si iesea din arena mingea :))

 • CG

  Taietele Monicii si baloanele Sarii, festin regal:)))!

  • Cristian A.

   Plus icnetele si gemetele :)

   • CG

    Absolut! Totusi imi plac mai mult trilurile Monicai decat onomatopeele Sarei. Chestie de gust:)!

 • florin78

  La Arenele BNR parca aveau si felinare. Oare mai pe seara e naduseala mai mare? Inteleg ca fetele sunt obisnuite dar oare spectatorii prajindu-se nemiscati la soare le-au adus ceva neplaceri organizatorilor de ii alunga in acest mod de la arena.

  • Valentin

   Evident ca puteau sa programeze primul meci de la ora 17….sunt 3 partide azi. Cand au fost 4, tot de la 3 au inceput…

   • florin78

    evident ca prin Europa se mai joaca si challengeruri si am vazut meciuri puse pe la 22,30. La noi trebuie sa nu ne dam seama ca in mijlocul lunii Iulie, Sambata, cand toata lumea e acasa se poate alege aproape orice ora din zi. Meciurile de simplu se puteau pune dupa ora 19 mai ales pentru confortul spectatorilor, daca putem vorbii de confort cand noaptea minima coboara pana la 27 grade.

    • Valentin

     Lasa, ca si maine cand vor fi 38 de grade la umbra, vor incepe tot la ora 15. Si sunt doar 2 meciuri.

  • Vlad

   Da, nu le pasa…. eu inteleg ca e ora standard, dar pe asa canicula??? pune nene meciurile la 18 … eu am insolatie, daca se juca seara poate ma riscam sa merg….

 • BlackHorse

  Imi imaginez o discutie inainte de meci dintre Errani si Niculescu.
  Errani: Am unul dintre cele mai urate stiluri din lume.
  Niculescu: Si eu.
  Errani: Da, dar eu joc si mai urat.
  Niculesc: nici o sansa, eu joc cel mai urat.
  E.: Ce vorbesti? nimeni nu lanseaza baloane cu gaz atat de inalte cum o fac eu.
  N.: Da, dar tu ai mai vazut pe cineva sa joace tenis cu secera in loc de racheta, cum o fac eu?
  E.: Si care-i problema? tot joc mai urat decat tine.
  N.: O sa vezi tu cand intram pe teren.

  Din cauza acestei rivalitati, unii oameni sunt pe cale de a ceda psihic. Primul din ei sper sa fie tipul cu “pa pa pa pa ra pa”.

 • CG

  Gluma se ingroase! Avem si festival de scurte si chitzaieli, fetele astea doua au vrajit pe toata lumea, Zancu si Abramescu abia se mai tin pe scaun. Se zgaltaie si camerele:)))!

 • Khum

  Cred ca unii oameni sunt gata sa cedeze psihic din cauza stereotipiilor dupa care-si formuleaza asteptari si judeca jocul Monei si din cauza masochismului de a se uita la un meci despre care concluzionasera dinainte ca va fi urat ;))

  • Vlad

   Daca te duci la mecifara sa stii la ce sa te astepti, atunci meriti caderea psihica :)) …

  • BlackHorse

   De teama ca o sa te agiti din nou ca pestele pe uscat, nu iti raspund in aceeasi nota, iti spun doar ca am renuntat sa vad meciul dupa 4-5 puncte vazute. Si iti mai spun ca azi am vazut un meci de junioare cu 3 clase peste ce vezi tu acum.
   PS: cand mai ai ceva sa imi spui, raspunde-mi direct la comment, nu ma mai lua prin invaluire.

  • CG

   Nu te lasa indus in eroare, noi nu cedam psihic niciodata:)!

   • Khum

    Care voi?

    • CG

     Nu esti la curent cu teoria IFP-urilor a sotilor Stone?

     • Khum

      Defel …

     • CG

      E fascinanta treaba. Cica personalitatea oricarui individ e alcatuita dintr-un sumum de IFP-uri (adica “infrapersonalitati”), unele dominante, altele renegate. Ca sa te pastrezi in armonie, trebuie sa le dai dreptul la cuvant si celor din categoria a 2-a. Fara banari si flaguiri;)…

     • Khum

      Si on-topic …?

 • Vlad

  E prabusita fizic… si in conditiile astea nu vad cum ar putea intoarce meciul, poate doar daca clacheaza si Errani…

  • Valentin

   Errani e un perete mult prea tare. Iar Monica nu are forta in ea.

   • Vlad

    Daca si Errani e tare…. in primul set i-a facut fata cu brio, atata timp cat a putut alerga ca de obicei. Nu cred ca in meciul asta a fost vreodata o chestiune de forta…. ca nici Errani nu prea o are.

    • Valentin

     Pai n-am spus ca are forta Errani. Doar ca e ca un perete. Returneaza orice.

 • alex1225

  (poza)
  Sponsorul lui Monica Niculescu. Pentru ca slice slice slice…

 • Vlad

  Oricum, nu e suparare…. Errani era mare favorita, rusinos este ce se intampla in Cupa Davis. Pacat, aveam sperante de la ei pentru Olimpiada…. dar se pare ca degeaba au experienta, nu se inteleg cum trebuie.

 • florin78

  Ce bine joaca slovacii la dublu, aproape ca ne predau o lectie.

  • Vlad

   Zicea Klizan ca nu e nimic jucat la dublu… adevarul este ca meciul nu trebuia jucat pe zgura…. mai ales considerand ce joaca si Copil….

  • Valentin

   Dap…acolo unde erau toti convinsi ca nu avem probleme, 0-2 la seturi si 2-4 in decisiv.

  • Sorin B

   Aproape? Asta e lectie deschisa deja.

 • Cristian A.

  Referitor la FH slice al Monicăi: Cred că NU e o armă, ci mai degrabă o slăbiciune. Ca să fie o armă, nu trebuie folosit tot timpul. E un manierism acest slice folosit în exces, plecat dintr-o autoînvățare greșită a loviturii de FH; jucătoarele bune se prind după un set cam cu ce se mănâncă.

  • Vlad

   Este adevarat, de-asta ea nici nu-l considera un atu…. nu a zis niciodata lucrul asta: deplasarea, forta de lupta, tehnica incredibila de lovire sunt atuurile ei. Dar e adevarat ca macar in primul set lovitura aia pune probleme uriase tuturor :) Serena Williams acum 3 luni aproape plangea pt ca nu stia cum sa le atace :)))

   • Cristian A.

    Ea nu-l consideră un atu, dar autorul articolului se pare că da.

    • http://inmatriculari-bulgaria.ro/ Marc_ro

     Depinde ce intelegi tu prin ATU 😛

   • Khum

    Cred ca se gasesc lejer cel putin doua interviuri video in care sa se vada ca il considera un atu :)
    ca nu-l considera cel mai mare, e alta poveste.

 • Vlad

  WTF??? A dat-o in tribune pt ca se plictisise??? sau lovise plasticul?? …. asa ca sa le gasesc circumstante atenuante. Incredibil…. debutanti in formula asta slovacii

 • CG

  Ce precizie, sa-i pui atatea mingi fix in racheta, e ceva de-a dreprul supranatural!

  • Valentin

   Daca te referi la Monica, clar.

 • Cristian A.

  Anyway, Monica după ce se va retrage poate va fi chemată la exhibition matches; împreună cu Bahrami ar face un dublu mixt excelent :)

 • MarcelTurca

  Şi ne-au stins ăştia lumina mai devreme decît ne aşteptam…

  • Valentin

   Noroc ca e un soare orbitor. Specatorii se pot duce linistiti sa faca o baie in mare.

   • Cristian A.

    Sau în lacul Suitgol, cum a zis Chican în primul set :)

   • MarcelTurca

    Să se răcoreşte şi ei…:)

 • Cipri

  Semifinalist si castigator de WIMBLY acum o saptamana .

  … si pierzi in 3 seturi in CD acasa vs. Martin/Zelenay . No comment .

  • Khum

   Ce e aia “WIMBLY”?

   • Cristian A.

    lol, corectă întrebare

 • Khum

  Sa vezi acum linsaj si acuzatii de tradare de tara … “Zgura noastra muma nu va mai place! Doar pe iarba burghejilor mai puteti lupta! Doar pentru bani!”

  • MarcelTurca

   La tîmpiţi care nu înţeleg că Davis Cup, ca şi Fed Cup, sînt cu totul altă mîncare de peşte, te poţi aştepta la orice.Remember Ecuador.

   • Liviu

    Stai linistit, atata timp cat nu Halep a facut pocinogul, n-o sa fie nici o reactie negativa. Cel putin nu venind de la ziaristi. Poate de la cei care comenteaza in subsolul articolelor. Geambasu o sa taca malc, pot paria.

    • mery

     la asta ma gandesc si eu, chiar sunt curioasa…….si atunci e clar o rafuiala personala a unora cu Felina…

    • MarcelTurca

     Crezi că el şi cu CTP vor tăcea?

     • Khum

      Grab the popcorn 😉

     • Liviu

      CTP nu stiu, dar Geambasu cu siguranta.

    • Ale

     Vise maica,vise….nu vrei sa stii ce injuraturi si-a luat Monica astazi,cu Simona la pachet.

 • MSchumacher

  M-am enervat. Cum să îți înalte Errani un lob care cade în careul de serviciu, lași mingea să cadă, nu dai smash dar te muți și dai o fleșcăială de rever în teren?

  • Valentin

   M-am uitat si eu ca prostul la faza asta.
   Gata. Maine vom vedea o arena goala intr-o finala cu the ugliest tennis of Errani

  • Cristian A.

   Păi dacă până și voleul și smash-ul le dă slice pe FH, s-a mutat și ea pe lovitura ei tare :)

 • mery

  Publicul, publicul, publicul :(

  • Valentin

   Maine nu vor fi nici pe jumatate.

   • mery

    probabil……dar sa strigi tu out in timp ce punctul se joaca??!! le-a cerut si Sara in primul set sa nu mai vorbeasca in timpul jocului……eh, suntem buni de gura .

    • Valentin

     Hai ca se poate cel putin la fel si in lumea “civilizata”…gen Wimbledon

     • Khum

      De RG nu mai vorbim :))

 • Cristian A.

  Gata, fuga la baia cu apă cu gheață!

 • Cristian A.

  La ora 19 cine va fi invitatul emisiunii?

  • Valentin

   Mai au pe cine sa aduca? Toate ale noastre au fost deja.

   • placebo

    Nu chiar toate, dar nu-i bai.

    • MarcelTurca

     Raluca?

     • placebo

      Simona

     • MarcelTurca

      A fost în tribună la Mamaia, numai dacă au trimis elicopterul după ea:)

     • peRFect

      Aha, deci asta-i motivul pentru infrangerea de azi! #JustJokin’

     • MarcelTurca

      Absolut!:)

     • mery

      #Power To Inspire

     • peRFect

     • mery

      preUSO#Practice is Progress

     • gelmin

      Ani de zile am fost gambler (nu la tenis pariam, stai liniştit), cât de cât mă pricep.
      Cota era subunitară, că cineva o să posteze un astfel de comentariu.
      Am sperat să n-o faci tu :)

     • MarcelTurca

      La cai?

     • http://www.george2210.blogspot.com george2210

      E timp, pentru Simo s-au construit si autostrazi.

     • MarcelTurca

      Da, boss, am uitat:)

     • mery

      e, lasa ca nu e bine sa schimbe aerul atat de brusc. da briza marii pe uscaciunea din Bucuresti ?:)

     • mery

      pe SIMO chiar nu stiu cum au scapat-o….dar, a fost amintita aproape in fiecare emisiune ::))

     • MarcelTurca

      Ori o păstrează pt mîine, cireaşa de pe tort, ori a declinat invitaţia.

   • mery

    ar fi ok sa vina Sara totusi, e favorita 1 si avem un turneu international…

 • Khum

  The Murrays are rolling on 😉

 • Valentin

  Am vazut o live pe asta. Zici ca sunt doi indragostiti certati :)))

  • mery

   ::))

 • Ionut Voineagu

  de fiecare data ma apuca rasul cand vad asta, foarte tare faza :)))

  • mery

   ca doi soti certati::)) ha, ha

 • CG

  Maine sper sa avem in finala si o jucatoare de tenis, Schmiedlova:)!

  • Ionut Voineagu

   pare-se ca va fi Polona

   • CG

    E inca stransa treaba;)…

  • gelmin

   …ce-nseamnă să te marcheze muncile câmpului într-o asemenea măsură.
   Ajungi să-ţi doreşti să ai în preajmă doar madisoane, garbine, garcii, marii sau tot soiul de forţe d’astea inspiraţionale. Deşi, până la urmă şi colhoznicele astea te lasă atunci când ţi-e lumea mai dragă.

 • CG

  Ciorbagiu rules:)))))))))))!!!

 • Ionut Voineagu

  Ce super revenire pt Schmiedlova, de la 0-4, a facut 6 game-uri consecutiv..bravo fata!

  • peRFect

   1-4*
   *5 game-uri
   #PayAttention

  • CG

   Cat pe-aci sa pariezi pe Polona, asa-i:)?

 • gelmin

  Puţin ciudat cum Polona, slovena, nu aprinde cu tatuajele ei, minţile unor înflăcăraţi iubitori de tenis.
  Poate de la căldură “vigilenţa” unora să fie mai scăzută.
  Altfel Anna (alături de care am suferit la French Open-n primul tur în meciul pierdut cu pistruiata Alison…alt coşmar al iubitorilor de frumos) merită şi finala şi titlul la Bucureşti.

  • CG

   Tatuaj? Eu am crezut ca are ceva jeg sau o pata de ulei ars de motor. Ma bucur insa ca avem gusturi comune…macar aici je suis gelmin;)!

   • gelmin

    Ne intersectăm în mult mai multe puncte cu siguranţă.
    E adevărat că nu şi-n cel esenţial, dar anul 2016, nu e aşa de-ndepărtat :)
    Altfel, deocamdată suntem vorba lui Mircea Florian, paralele intersectate.

    • CG

     E interesant ca-l invoci pe M. Florian, unii ar prefera sa-l asculte mai degraba pe dl. Hrista Lupci, un adevarat corifeu epistemolog al haleptardismului;)…

 • Ale

  Simona la Constanta,special pentru Mery.

  • nobody

   A stat fix in faţa mea, pe partea cealalta a terenului (din cauza asta nu m-am putut concentra prea bine la meci) :) L-am trimis pe puşti cu o minge si mi-a adus-o semnata de insasi Simona.

   • Ale

    Ma bucur pentru tine.
    Adevarul ca meriti,cate faci tu pentru Simona stim cu totii.

    • nobody

     Hehe, as fi vrut s-o vad mai mai de aproape, dar nu s-a putut. Pe copii i-au lasat gardienii si s-au putut apropia cativa.

   • alex1225

    intrebare intrebatoare
    cum a semnat Simona oare? :)

    A trecut numele ei, a trecut numele tau?

    Cum a decurs discutia cu pustiul?

    P: Ma scuzati, mi-a dat Nimeni o minge s-o semnati
    S: Cum sa te trimita nimeni? Atunci…
    Nimeni, Nimeni m-a trimis sa-i dati autograf

    Mmm, bine, si cui sa o dedic?
    Pt Nimeni.
    Pt nimeni? -semneaza mingea- Uite am semnat, dar poate te dai mai la umbra asa ca de la soare…

    • nobody

     Hehe, doar s-a semnat.

   • mery

    YEEEEEE! o mica rasplata pentru munca ta pe site ::))

 • http://inmatriculari-bulgaria.ro/ Marc_ro

  Jocul descris in articol mi-a adus aminte de un pariu facut in studentie.
  Eram prieten nedespartit cu un tip Mircea din Constanta, ce avea mania castigurilor destepte.
  Facea bisnita ca tot studentul, dar o facea nu cu carca, ci cu capul si buzunarul. Nu de alta dar nu toti aveam contacte cu vaporeni, sau cu fauna din danele portului. Dupa revolutie am auzit ca si-a facut ferma de vulpi.

  In fine, avea el un coleg de grupa care era cam filfizon. genul de “tovaras” (ne aflam inainte de 90, of course) la care nu-i ajungeai prea usor la nas. E drept ca avea vre-o 1,90, bani de la tati care era nu stiu ce Secretar de partid ce impartea, printre altele, locuinte “de stat” fericitilor comunisti din fabrici si uzine.

  Musiu Goliat printre alte indeletniciri, practica cica si baschetul, iar cand venea vorba de sport avea o atitudine aroganta. Te privea de sus si la propriu si la figurat. Dar cel mai mare “defect” al lui era ca avea simbrie de codos. Amicul meu, care a simtit pe propria-i piele ca nu-i bine sa chiulesti de fata cu codosul, credea ca paraste doar asa de amorul artei. Nu se stia (inca) ca informatorii nu-s doar in fabrici.

  Amicul meu, ca un constantean care se respecta, strangea din dinti si i-o cocea permanent. “Ufff, ce palme i-as da lui asta”, imi spunea, sticlindu-i ochii. “Da, nu pune botul la provocari pentru o ambuscada. Asa, de aiurea, nu pot sa i-o trag, ca apoi dau cu subsemnatul la decanat” mi se plangea amicul.

  Si-atunci s-a gandit la o altfel de abordare sa-i inchida fermoarul. Stiind ca joc bine ping-pong, tenis si badminton, a inceput sa-l provoace pe “amic” la o partida pe miza cu subsemnatul. “Uite mai aici, daca esti ala asa bun sportiv care te dai, joaca cu prieteneul meu ala mic, pe 10 pungi de bere. Erau vremurile cand berea nefiltrata se dadea peste gard in pungi (saci de polietilena) de cate 10 litri si impreuna cu o chitara rece facea baiaramul la lumanare (se intrerupea curentul des) mai tare ca in cluburile Bam-BOU de acum.

  Ala, nu si nu. Ca nu joaca tenis, nu ca nu stie, ca el e bun la toate, ci ca nu-i place. Nu-i placea nici fotbalul unu la unu, cu care mai incercase prietenul meu sa-l momeasca. Ii dadea intruna cu: “Joc cu piticul tau baschet! DOAR Baschet! Pe orice miza vrei!”. Pentru cei care nu stiu cum e cu mingea aia grea, regulile de 1 la 1 presupun sa joci la un singur cos. De la inaltimea celor 1,63 ai mei, ar fi trebuit sa ma duc de fiecare data la mijlocul terenului si sa incerc sa arunc de acolo, ca la semicerc ma astepta deja capacul plavanului.
  Numai ca supriza, domnul increzut a acceptat conditiile noastre si a mai si plusat spunand ca-mi da avans.

  Dupa o analiza a riscului, am decis sa cerem meci pe tot terenul pe durata unei ore, cu avans de 20 puncte.
  Pariul cu banii jos (depusi in dimineata meciului la un neutru): contravaloarea a doua perechi de blugi (2 salarii la vremea aia) un cartus de tigari Kent, de-ala aromat, nu ca asta de acum, 1 kg de cafea Wiener si 10 pungi de bere.

  Primul nostru pas: Am dormit bine. Am facut invitatii la bere moca la cati mai multi colegi si prieteni. Apoi in ziua meciului am cumparat berea in avans si-am adus-o la teren. Daca am fi avut 30-0 de acum ar fi fost full de pronosticuri si comentarii pre, live si post meci :)
  Desi avea si Goliat al nostru sustinatori, din cauza berii au trebuit sa taca din gura, altfel erau maziliti pe partea cealalta de teren, unde ar fi stat pe uscat. Sa tot fi fost 100 de curiosi desi berea s-a terminat pana am terminat meciul.

  Partida n-a avut istoric. Increzutul nostru a renuntat dupa 10 minute spunand ca am trisat.
  Pai in afara de mingea de arbitru, care era normal sa o castige, nu reusea sa treaca jumatatea terenului. “Inaltimea” mea in conditii normale fiind un dezavantaj, in conditiile date imi era de ajutor sa-i fur mingea din dribling. Ma aparam pe toata latimea terenului si era imposibil sa-si tina mingea cu corpul. Il talonam pana cand prindeam ocazia si-i piscam mingea. Apoi nu fugeam spre cosului lui decat daca era free way., o luam spre cosul meu. Acum era invers. Cum sa-mi ia el mingea? Il plimbam pe tot terenul si cand reuseam sa scap ma duceam si aruncam cu o mana cu panoul. cand a renuntat avem deja mai multe cosuri ca el si fara cele 20 puncte avans.

  “Quod Erat Demonstrandum”!

  Hai IRINA!

 • placebo

  Stie cineva la ce ora este finala maine? Pe livescore apare 12, nu cred ca e actualizat. Multumesc anticipat. 😉

 • irinas

  salut,
  tocmai am vazut pe flashscore ca romanul N. Madaras e in turul 2 al calificarilor pentru turneul de la Båstad (SWE). Stie cineva ceva detalii despre el? Am cautat pe google si am gasit ca e nascut in ’97, dar e prima oara cand aud de el.

 • nobody

  Nu stiu daca s-a pus intrebarea asta d-lui Haradau, de ce nu se pune o suprafata mai potrivita pentru perioada in care se desfasoara turneul de la Bucuresti?

 • mery

  Hai ca s-a emotionat Andrei cu blonda la final!!!! ha, ha
  Bravo Luminitei pentru intrebarile puse.
  Ufffff, ce-mi place de voi !
  GREAT JOB✌️

  • http://www.treizecizero.ro/ AdrianToca

   Nu s-a emoționat, l-am derutat eu cu niște semne :)

   Mulțumiri tuturor pentru feedback și comentarii!

   • mery

    inteles.Andrei se descurca din ce in ce mai bine :) #TEAM 30-0

 • Paula

  Felicitari.

 • Nicky

  Nu am vazut meciul astazi, l-am urmarit pe flashscore, asa ca nu voi face nicio apreciere dpdv tehnic (ala eu, ala eu oricum zice ca nu ma pricep, si-i dau dreptate omului) dar nu pot sa nu postez parerea mea de rau legata de infrangerea Monicai. Poate anul viitor. Incepe sezonul de hard si am asteptari mari de la ea. Sa nu uitam ca doar ghinionul de a pica de doua ori cu Serena la marile turnee americane din martie au privat-o in a arata cat de “periculoasa” poate fi si pe aceasta suprafata. Bafta ei si tuturor compatrioatelor noastre.

 • Ileana

  Multumesc Monica pentru meciurile din aceasta saptamana! Si echipei treizecizero pentru a o fi urmarit si in afara terenului! Good job!

 • neo

  Cum a fost posibil dezastrul de la dublu? Chiar nu e deloc chimie intre Mergea si Tecau?

  • CG

   Simplu, Tecau nu mai Mergea…

   • Alex23

    Era greu sa revina cu picioarele pe pamant asa repede. Oricum impactul infrangerii e unul relativ mic. Ungur era victima sigura chiar si cu dezastrul numit Gombos. Dezastru la mansarda.

  • CG

   Ca intotdeauna, Nea Ion Miliardar a pus un diagnostic irefutabil: “a castigat un cuplu modest, care nu-i logic!”

 • CG

  Mai, Mery, nu ma enerva:)! Daca ai mila de tenis tzine si tu macar maine cu Ana Karolina, ofer la schimb o vuvuzela cu o mostra salivara de ADN pe mushtiuc care certifica prezenta lui Georgel la Singapore, la finele lui 2014;)…

 • Alex23

  Sock da breakul inapoi la 0. Si cu dubla greseala la sfarsit. Pretty bad..

  • Ionut Voineagu

   nu am vazut meciul de la inceput…cum de a reusit sa ii faca break Jack? nu ca nu am incredere in el, e un jucator foarte bun, dar Ivo pe iarba iti da asi de innebunesti :)))

   • Alex23

    Nu a intrat prima lui Ivo si a profitat de a doua Jack. A dat si un passing foarte bun pentru break.

 • Alex23

  L-a operat Ivo pe Jack in primul set. Un neasteptat 7-6. :)))

  • Ionut Voineagu

   la el tiebreakurile sunt ca micul dejun dimineata :))) deja se stie cine castiga setul daca ajungi cu Ivo in tie :))

   • Alex23

    Da. Si mai rau e ca marea majoritate au si o cadere in debutul setului care urmeaza tiebreak-ului pierdut. Si daca face Ivo break, e gata meciul. Pare ca Jack s-a ferit de pericolul asta totusi.

 • Alex23

  7-6 6-4 Ivo. Avem o finala de vis la Newport. Karlovic – Ram.

 • oSorin

  inca odata, felicitari pentru efortul jurnalistic – insa un mare minus pentru filmare – seamana cu cea din Game of Thrones, intunericul predomina

Design: Bogdan Gheorghe