TreizeciZero Fed Cup
Foto: FRT / Robert Ghement
Codruț Baciu

reacții
Bucuria contagioasă din sala de presă: „Irina, de mâine joci cu mine!” - Monica

08-02-2015

Conferinţa româncelor a fost un mic festin. S-a dat la o parte aerul oficial al unor astfel de momente, iar bucuria de pe teren s-a prelungit în sala de presă, unde fetele s-au hlizit relaxate după un weekend greu de tot.

Folosim adesea sintagma de „tenis IQ”, dar ascultându-le în seara asta pe cele 4+1 îmbrăcate în albastru, observându-le cu atenție, cred că nu este deloc hazardat să spunem că par a avea cu toate un IQ măricel. Ironii hazoase, mici secrete neîmpărtăşite presei, replici date din vârful buzelor.

Mai întâi, întrebările în engleză, vă rugăm. Într-o hlizeală generală şi contagioasă, Halep deschide balul: „Ce atâta engleză, hai cu întrebările în româneşte! Haha”. Apoi Monica ia microfonul şi nu-i mai dă drumul, are un debit verbal de zici că-i Fabio Fognini la dublu.  Pe scurt, micul ei monolog minunat: „Am jucat bine, da, chiar cred că am jucat bine, dar nu a fost uşor. Irina începuse să aibă crampe, zic „aoleu” să vezi că tre’ să fac eu treaba de acum. Mi-am dorit mult să batem, simţeam nevoia să mă încurajez întruna; avem o echipă formidabilă, sunt mândră de fete, Alex, Irina, vă mulţumesc, fără voi nu aş fi fost aici. Irina a servit foarte bine, aşa că m-a lăsat pe mine să mă desfăşor la fileu, haha. Şi Alina a ţipat mult, non stop a ţipat, să le dăm în picioare mingile (haha). Publicul din Galaţi a fost şi el minunat. Oricum, e greu să stai pe margine cum am făcut eu în prima zi, dar acum ţin microfonul ăsta şi nu-i mai dau drumul. Haha!”

Să tragem puţin aer în piept, Monica s-a oprit din vorbit.

Alina Tecşor, despre posibilitatea de a păstra această formulă de joc şi la următoarea partidă:

„Greu de zis exact acum, însă probabil că da. Le multumesc fetelor că am reușit să facem o echipă bună împreună, această echipă se bazează pe ele, aceasta este echipa României!”. N-a îndrăznit nimeni să o întrebe de Sorana tot weekendul şi ar fi fost de prost-gust să o facă taman acum cineva, când inclusiv Dulgheru pare a fi parte dintr-un întreg ce promite enorm.

Şi încă un mic moment Niculescian: „Irina, de mâine nu mai faci dublu cu Lara (n.r. Arruabarrena, componentă a echipei Spaniei), cu mine joci de acum înainte, haha!”.

Să vorbim un pic, Irina, şi despre felul în care ai reuşit să te remontezi, dupa o primă zi plină de lacrimi. Cum ai izbutit? Dulgheru: „Geluri energizante, iată secretul, haha!”.

Apoi, o imixtiune fermecătoare a numitei Halep Simona: “Uitaţi, am primit o floare de la cineva din tribune. Aş vrea să i-o fac cadou căpitanului nostru. Hehe”

Mai vrea cineva să le întrebe ceva pe fete? “Poate domnul Begu”, sugerează Dulgheru poznaş (tatăl Irinei se află la conferinţă). Într-o clipă, microfonul ia, din mână în mână, direcţia domnului Begu, un domn cu chelie și bună dispoziţie. Însă intervenţia de ultim moment a Irinei taie elenul asistenţei și deturnează microfonul din călătoria sa: „Nu, nu la tata, vă rog!”. Ce putea să spună un tată fericit în acele momente, Irina? Ce altceva decât „Bravo, fetelor, sunteţi tari!”

hai romania

Foto: FRT / Robert Ghement

 

 • Bogdan Georgescu

  Multumim pentru buna dispozitie!

  Uite o intrebare pe care mi-o tot pun de vreun an incoace … de ce nu joaca Monica si Irina impreuna la dublu ?!
  Daca ar avea parteneriate stabile si solide, as intelege, dar …

  L.E. 1. Monica e pe 44, Irina pe 49 in clasamentul de dublu.
  2. Da, WTA le-a interzis sa participe amandoua la aceleasi turnee, mai ales ca au si la simplu pozitii in clasament care le pot permite inscrierea pe tabloul principal la majoritatea turneelor, cel putin in perioada imediat urmatoare.

  • DarkSagittarius

   Irina a raspuns acum un an la aceasta intrebare, daca nu ma insel dupa Fed Cup (Ungaria), si a spus ceva de genul “Nu pot juca inca cu Monica deoarece eu nu am clasament, inca”

  • magus1349Jr.

   Cred ca nu vor sa strice prietenia.

  • emil

   ar putea,macar la turneele unde sunt amandoua.insa nu prea sunt la aceleasi turnee…

  • emil

   nu este vorba ca le interzice cineva,poate au preferinte diverse,sau prefera turnee diverse,poate Irina vrea mai mult sa urce la simplu…

  • Davidoff

   Nu vreau sa stric bucuria acestor clipe, zic doar ca una dintre ele e mai certareata… cu partenerele,

   • Toma

    Corect! Și aceea nu-i Irina!

Design: Bogdan Gheorghe