BRD Insider

Raluca Olaru: “Sunt convinsă că rezultatele mele le-au ajutat și pe celelalte fete să creadă mai mult, după cum și eu învăț acum de la ele”

Raluca Olaru a venit la emisiune, așa cum ne promisese, imediat după ce turneul s-a încheiat pentru ea. N-a putut aduce și trofeul, așa cum și-ar fi dorit, dar titlul de la dublu rămâne un obiectiv pentru ea la ediția următoare. Cu emisiunea finală a BRD Tennis Insider drept ultima ei activitate înainte de o scurtă vacanță, Raluca a vorbit cu lux de detalii despre o serie de detalii, lămurind, cu această ocazie, și câteva întrebări care reapar frecvent în discuțiile fanilor de tenis. Vedem o parte din subiectele discutate, întreaga discuție fiind disponibilă în video-ul de mai sus.
 
Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

 
Despre cum s-a terminat turneul de la București pentru ea
 
“A fost un meci ușor ciudat, aș putea spune, din cauză că eram trei românce pe teren și publicul a fost foarte sonor pe tot parcursul meciului, și practic între fiecare punct existau voci în tribună care au făcut să crească, cumva, miza meciului. (…) Cred că publicul le-a ajutat pe ele și ne-a facut mai stresate decât era cazul pe noi (pe mine și pe Ana) și apoi totul a fost foarte strâns. S-a jucat meciul la diferență de câteva puncte. (…) Ele au fost mai bune decât noi, îmi pare rău că astăzi în finală nu au reușit mai mult și sper să revin la anul cu forțe noi și să-mi îmbunătățesc și mai mult rezultatul.
 
(…) Față de anul trecut, m-am obișnuit și mai mult cu atmosfera de acasă,una mai dificilă decât într-un turneu normal: e o combinație între lucruri plăcute și bucurii (că ești acasă și alături de cei dragi), însă e și mai încărcat pentru noi”. 
 
Despre sezonul 2015 
 
“Îl consider ca unul destul de bun până acum, am spart câteva bariere anul acesta, mai ales la turneele mai mari. Am intrat, în primul rând, la turnee mai mari, și am reușit să înving echipe bune la aceste turnee mari.
 
Ca și joc, cu siguranță simt că am crescut mult, mai ales în ultimele luni – chiar și antrenorii mei îmi spuneau săptămana aceasta (pentru că deocamdată încă merg la turnee mai mult singură, pe ei îi vad când sunt acasă și lucrăm împreună la antrenamente) că sunt impresionați de jocul meu și că mă văd cu multe plusuri. Insă nu sunt așa mulțumită de parcursul de la Grand Slam-uri, unde la toate cele trei de anul acesta nu mi-am găsit o parteneră ok,  cu care să mai fi jucat, cu care să mă înțeleg, cu care să am o oarecare conexiune. Din păcate, multe diferențe se fac la aceste turnee mari, unde am pierdut în primul tur la toate trei, deși jocul meu a fost bun la toate trei. După fiecare meci din acesta de Grand Slam, eu am ieșit de pe teren cu simțământul că mi-am făcut jocul bine și că am crescut. Aș spune că e un an pozitiv, dar sunt lucruri de îmbunătățit pe care le am în vedere, cu siguranță pe viitor”.
 
Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

 
 
Despre rolul de deschizătoare de drumuri
 
“Da, dacă mă gândesc la treaba asta, sunt conștientă că am fost deschizătoare de drumuri. Dupa cum se vede, suntem o generație extraordinară de fete în tenisul românesc, și sunt convinsă că rezultatele fiecăreia în parte le trag și pe celelalte. Și sunt convinsă că rezultatele mele le-au ajutat și pe celelalte fete să creadă mai mult în ele, să muncească mai mult, să viseze mai mult, și așa mai departe. Deci răspunsul ar fi da, însă, între timp, rezultatele mele au fost depășite de multe fete de la noi și mă bucură mult lucrul acesta, iar acum și eu învăț de la ele. Rezultatele lor m-au împins și pe mine. Cred că este o chestie care se întoarce”.
 
Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Vlad Vișinescu

 
Despre experiența săptămânii a doua la Wimbledon 
 
“A fost foarte frumos. Pentru prima oară am ajuns în săptămâna a doua a unui Grand Slam, ceea ce este un vis pentru toți jucătorii. Toți ne dorim și tindem spre lucrul acesta. La fel, a fost o întâmplare – nu o întâmplare, dar noi am fost prima echipă afară după înscrieri, și chiar eram destul de dezamăgită că nu am intrat, credeam că vom avea șanse bune să intrăm împreună, și apoi a doua zi am primit un mesaj de la partenerul meu cu care m-am înscris cum că cineva s-a retras și că am intrat până la urmă. Chestia asta din start a fost ca un bonus pentru mine.
 
Nu mai jucasem niciodată mixt, efectiv am jucat cu plăcere fiecare meci și chiar am jucat bine și am făcut o echipă bună cu un partener cu care nu mă cunoșteam dinainte (Michael Venus, din Noua Zeelandă) și ne-am simțit bine jucând. Am învins echipe bune, zic eu, și am fost învinși greu de favoriții 1, Bryan si Mattek Sands.” 
 
Raluca a mai vorbit despre experiența de comentator ad-hoc, despre articolele scrise pe Treizecizero, dar și despre meciurile din Fed Cup cu Canada și cu Cehia. Dar cel mai important subiect a fost cel mult discutat de către fani, răspunsul la întrebarea De ce nu își găsesc jucătoarele de dublu partenere pe termen lung. Raluca a răspuns cu lux de detalii, încercând să lămurească definitiv ceața de pe acest subiect. 
 
Toate aceste subiecte sunt tratate în interviul complet, pe care-l puteți urmări în video-ul de mai sus.
 
Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

Raluca Olaru la BRD Tennis Insider, pe Treizecizero.ro. Foto: Farid Abasi

 
Comentarii