BRD Insider

Interviu Monica Niculescu: despre Fed Cup, stilul ei de joc, Social Media și Jocurile Olimpice

 

După victoria clară contra Carolinei Garcia de la Stuttgart (6-2, 6-2), Monica Niculescu a vorbit pe larg într-un interviu pentru The Tennis Island despre sezonul de zgură, stilul ei nonconformist, Fed Cup și loialitatea față de antrenorul său, Călin Ciorbagiu.

Meciul contra Carolinei Garcia

”Cred c-am jucat bine; am servit bine, am lovit bine pe ambele părți, m-am mișcat cu încredere. Am căpătat puțină încredere de când am jucat meciurile din Fed Cup. Meciul de azi nu a fost ușor. Nu mai jucasem niciodată cu ea, știam că lovește tare și am fost pregătită.”

Meciul de azi contra Petrei Kvitova

”Va fi diferit de Fed Cup: atunci era pe hard indoor și aveam 7000 de oameni de partea mea. Cred că a câștigat cu 6-0, 6-0 în primul ei meci la Stuttgart, deci când voi câștiga primul game, cred că voi fi foarte fericită. Va fi greu pentru că servește puternic și lovește adânc pe ambele părți. Trebuie să servesc bine, ca în primul meci, dar chiar și așa, va fi greu. Ea este jucătoare de top 10 de atâta timp, a câștigat de două ori Wimbledon, deci trebuie să fiu pregătită să alerg mult, sunt sigură! Voi încerca să n-o las să controleze jocul. Ea va încerca să pună presiune pe serviciul meu. Cine știe ce va aduce ziua de mâine? Azi a fost bine, dar mâine, nu se știe.” 

Despre mașina Porsche parcată lângă teren

”Nu am încă permis de conducere, deci dacă câștig trofeul aici și mașina, voi avea o problemă. Dar să ajung eu acolo și să am astfel de probleme”.

Stilul ei de joc

”Am avut mult succes la juniori cu acest slice. Câștigam mult: am fost campioană europeană și numărul 4 în ITF, așa că de ce l-aș fi schimbat? Atunci nu aveam un antrenor, călătoream cu sora mea, Gabriela. Într-o zi, am descoperit această lovitură și am păstrat-o.”

”Înainte, nu-mi plăcea prea mult forehandul meu pentru că mi se părea că toată lumea se uita ciudat și nu aveam încredere în mine. Antrenorul meu mi-a spus: ”Uite, lovitura asta este o armă. Să crezi în tine și în această lovitură și vei fi o jucătoare mare”. Și cred că sunt!”

Colaborarea îndelungată cu Călin Ciorbagiu

”Lucrăm împreună de 11 ani. Când găsești o persoană care să-ți fie alături la greu – și am avut momente dificile în carieră, am fost și pe locul 200, 230, 180 și când credeam că gata, voi urca, am coborât pe 250 – el a fost mereu alături de mine. Odată, nu avem bani să merg la turnee și el mi-a dat banii. Când un om bun vrea să te ajute… el mereu a fost alături de mine, împreună cu familia mea. Este cea mai bună alegere pentru mine.”

Fed Cup

”A fost o experiență minunată, m-am simțit foarte bine. Chiar dacă am pierdut meciul, m-am simțit bine. I-am luat un set cu 6-0 lui Petkovic, am fost foarte fericită. Îmi place mult să joc cu stadionul plin. În februarie, am învins-o pe Kvitova și am făcut un meci bun contra Pliskovei. Dacă ar fi după mine, aș juca mereu Fed Cup la Cluj!

Oamenii sunt drăguți și mă susțin. Chiar dacă am pierdut de la matchpoint, la sfârșit oamenii m-au aplaudat. A fost un sentiment foarte plăcut. Oamenii iubesc tenisul și iubesc stilul meu de joc. Le place că joc altfel, cu slice și scurte. Erau foarte entuziasmați.”

Nu numai românii o iubesc

Monica a avut succes și în China. ”Nu vreau să fiu arogantă, dar chinezii mă plac foarte mult. De fiecare dată mă simt binevenită acolo. Când am câștigat Guangzhou, au făcut chiar și un cântec despre mine. N-am înțeles versurile, că erau în chineză, dar mi-am auzit numele, ”Monica”. Mă simt foarte bine acolo.”

Momentul actual în cariera sa

”Simt că joc foarte bine acum, chiar dacă acum câțiva ani eram clasată mai bine (locul 28). Acum simt că știu ce am de făcut pe teren. Alerg mai bine, simt că pot ajunge la orice minge. Stilul meu de joc este foarte solicitant fizic – alerg mult. Nu fac așa multe winnere – adică fac, dar nu ca Serena, ași și winnere multe. Am un stil diferit și trebuie să depun mult efort în meciuri.”

Decizia de a nu fi prezentă pe Social Media

”Văd atâtea jucătoare cu nasul în telefon tot timpul și nu sunt concentrate. Le văd în lift cu telefonul și eu nu vreau să fiu așa – mă simt bine cum sunt, petrecându-mi timpul cu prietenii reali.”

Tenisul în România

”De când Simona este în top 10, tenisul este mult mai popular în România. Oamenii ne cunosc și pe mine, pe Irina, pe Alexandra, Sorana și Andreea. Aveam atâtea jucătoare în top 100 și cred că e bine pentru tenis și pentru Fed Cup. Ok, de data asta n-am câștigat, dar sunt sigură că vom reuși să jucăm o finală cândva.”

Jocurile Olimpice

”Trebuia să merg la Londra, dar mi-am rupt un os la mână și nu am mai putut. Sunt foarte încântată acum că mergem la Rio, pentru că am câștigat deja un turneu în Brazilia. Îmi place temperatura – știu că e cald și umed, dar mie îmi place! Abia aștept Olimpiada, sper să pot juca și cu Irina la dublu ca să avem mai multe șanse la medalii.”

Comentarii