BRD Insider

“Avem indivizi care au revoluționat tenisul în lume, dar o școală de tenis? Nu!”. Plus, despre experiența începutului

Și ziceai că e ușor să faci tv? 🙂 Nu, firește că nu-i ușor. Firește că uneori se întâmplă, pur și simplu, ca toate planetele să se alinieze împotriva ta, iar lucrurile să capete o turnură teribil de neplăcută fix când ți-e lumea mai dragă. Cam așa s-a întâmplat în prima noastră zi la lucru pentru cel mai nou proiect Treizecizero, BRD Tennis Insider. Mai exact, experiența voastră n-a fost cea pe care o plănuisem, iar cei mai mulți dintre voi n-ați putut vedea cap-coadă emisiunea cu numărul 1 din cauza faimoaselor probleme tehnice, în fapt o înlănțuire de nefăcute pe care nu le-am mai putut evita în timp util. Ne revanșăm acum, emisiunea e disponibilă ceva mai jos. Se mai întâmplă și așa, atunci când o echipă micuță devine, peste noapte, o formulă mult mai extinsă, iar noul grup învață să funcționeze împreună. Însă, așa cum am acceptat cu bucurie toate cuvintele voastre frumoase de-a lungul timpului în diverse alte situații, e firesc să ne asumăm și un moment mai puțin reușit și să ne pară rău în fața voastră pentru asta. Problema e că we hate losing. Vorba lui Roger de duminică, nu e ceva ce putem tolera și pretinde că e normal. Și, în plus, it sucks. Așa că acum, după ce tâmplele s-au potolit din zvâcnit, ne simțim cu toții ca un jucător de tenis într-un an de grație, să zicem același Roger prin 2006, dar care pierde pentru prima oară și se simte în egală măsură contrariat și teribil de motivat. Mai ales că, în meciul nostru, am tot avut șanse de rebreak, ratate însă 🙂 Dacă tot propovăduim lecții din tenis cu fiecare ocazie, de ce nu le-am aplica și pe noi, ne-am zis, la lăsatul serii.“Trebuie să știi să te folosești și de presiune și de înfrângere”, ne spunea Andrei Pavel, într-un interviu acordat sâmbătă, pe care îl vom publica foarte curând.

Firește că nu e niciun capăt de țară, nu s-a întâmplat nimic dramatic, doar voiam să vă spunem că nu ne lăsăm doborâți așa de ușor, că ne-am învățat ce trebuia să învățăm și că vom reveni rapid odată cu meciul următor. Uite, analogia e perfectă în continuare, și de aia e frumos tenisul. Ca și în circuit, nu trebuie să aștepți mult până la un alt meci.

Al nostru se joacă marți, de la ora 19:00, cu George Cosac pe post de prim invitat și cu o surpriză frumoasă pe al doilea slot al emisiunii.

Până atunci, ca să ne revanșăm, avem, la finalul acestui articol, un concurs ad-hoc, cu 11 invitații la ziua a 2-a a BRD Bucharest Trophy.

Revenind la emisiunea noastră de debut, ziua a fost frenetică și încinsă și s-a încheiat fără aplauze. Chiar și așa, să nu aveți dubii, experiența e grozavă, o construcție de la zero merită orice durere de cap, recomandăm oricui. Iar, în ciuda dificultăților în care au intrat în direct, Andrei a controlat excelent situația apărarea platoului, Alex a depășit zâmbind emoțiile primului live, Luminița a fost o doamnă, Cristina Dinu, foarte drăguță, iar Dumitru Hărădău, foarte pe fază, printre altele cu observații precum cea din titlu. Am discutat despre așteptările pe care le avem cu toții de la ediția din acest an a turneului, despre cum se îndeamnă și se motivează jucătoarele noastre la performanțe, despre momentul foarte bun al tenisului românesc și despre jucătoarele din valul următor, dintre care Dumitru Hărădău a menționat-o pe Elena Gabriela Ruse. Deși a pierdut în turul al doilea al calificărilor la București, fosta semifinalistă de junioare de la Wimbledon i-a impresionat pe destui dintre cei care au urmărit-o. De fapt, aici este rolul foarte bun al unui astfel de turneu: Elena a intrat în calificări grație unui wildcard, Cristina Dinu a putut trece de calificări ajutată și de fanii care au sprijinit-o puternic și cărora le-a mulțumit în emisiune, dar a intrat pe tabloul principal al unui WTA, ceea ce i-ar fi fost mult mai dificil în alte locuri. Per total, sunt șapte românce pe tablou, ceea ce-l face deja un câștig pentru tenisul românesc.

Până una alta, iată ce n-ați văzut unii dintre voi. Data viitoare vom fi mai bine.

Ne vedem marți seară, de la 19:00. Pe bune 🙂

plan g

plan a

dinu2

 

cristina 1

andrei1

dinu

Concurs: Avem invitații pentru voi la ziua a 2-a

Pentru primii 11 dintre voi care răspund în comentariile acestui articol la întrebarea Cine credeți că va câștiga unul dintre meciurilel zilei de azi de la BRD Bucharest Open, cel dintre Andreea Mitu și Annika Beck (programat al doilea, pe central), avem pregătite câte o invitație la meciurile zilei de azi, valabilă pentru o persoană.  Este o zi cu un program foarte interesant; începând cu ora 15:00, pe rând, pe terenul central sunt programate Monica Niculescu și Ana Bogdan, apoi Andreea Mitu și Annika Beck, Alexandra Dulgheru și Shuai Zhang și, în ultimul meci al zilei, Sorana Cîrstea și Sesil Karatancheva. Motive serioase pentru voi să veniți și să asistați la meciuri.

Comentarii